2016 Tillbaka till -19

Dagbok

Datum

Noteringar

25/4-16

Har nu en praktik på ThermoGaia AB som vara i ca 2 månader till att börja med. Sen efter att AF har gjort det dom ska så får man se hur det blir. Med lite tur kanske man kan få en sesångs anst eller tim anst och då får man lön som motvarar arbetet som man gör. Hur som hälst är man nu i Borås och målar (Thermoskyddar). Vi kom ner till Borås runt lunche och startade med en rundtur, kollade igenom allt som skulle göras, och det blir en helehetsrenovering med tyngdpunkten på energibesparing .

Jag fick äran att börja med takkuporna (6st) och tvätta, slipa, rostskydda, prima och grundmåla dom,.varje kupa tar i runda tal 6-8 tim att göra , vilket låter mycket men det är ett trixande med att stå rätt med liften, samt att hålla sig inom lagens riktmärken. I borås är det otroligt noga med detaljer gällande avspärrningar enl protokollet, minsta fel blir det notering i protokollet och för många sådand blir det böter/vitte..Våra kollergor från Lettland kommer också idag, bra killar

26/4-16

klockan 6 ringer klockan, äta frukost lite hastigt sen iväg.regnet fortsätter med en viss måtta lignare. förbereder skyliften och verktyg samt avspärrningar (denna prossedur tar i runda slängar en tim att färdigställa. 3 av kupporna vart tvättade igår och 3 kvar sen slipa alla med en 225-rondell och rostskydda. Står och tvättar och får då en trumvirrvel på hjälmen och ser massa hagel som kommer ner, det är runt 6 grader ute nu ochvi har haft regn och hagel fram till 10,00. och det verkar inte finns några luckor i molntäcket så att det kan tränga fram lite sol.

Det går ganska fort att tvätta kuporna och jag hinner även dra av 4 av dom 6 med rondellen

27/4-16

Upp klockan 6 igen, ovant att gå upp vid denna tid i och med at man inte haft något att göra i ca 8-9 mån. Men skönt att få något att bita i på dagarna. Chefen åkte på annat idag och nu är det Johan som håller i taktpinnen, inte mig i mott kommer bra övwerens med honom så. Tempot blir lite mer avslappnat men inte långsammare. Som vanligty är det bara några få + grader på morgonen /förmiddan, ligger fastklistrad på ca 2-6 grader och ökar bara någon grad fram till lunch. det duggar/och haglar om vartannat mer parten av dagen. Skorna plaskar , är mer som en basäng än ett sko, fryser bra om fötterna och kännermig ruggig.

2 kuppor är helt klara för att grundmålas, har lite funderingar om vad som skulle målas på kupporn, om det är qalla plåt detaljer eller bara själva kuppan, som svar på min fundering var Johan snäll att peka på ett av dom andra husen ocj gör så där.... alla funderingar försvan

28/4-16

Klockan 6 sjunger mn mobil och det är dax att gå upp, tugga frukost och iväg. fick lite nya diriktiv idag och ta enna gaveln som dom andra inte nåde med deras liftar (jag har den största och får då endelö andra uppdrag som dom andra inte når. en plåt som har färg som brant fast eller liknande , sitter som brännlack så skrapa är det givna metoden... phu tungt arb.. det fanns även ledstångar som skulle skrapas och målas (lite extra arbete som vi bjuder på) som tack för ett bra samarbete .Willhem som bostads företaget heter har jom jag har förstått allt rätt ca 22,000 lgh runt om i södra Sverige, så om allt stämmer så blir detnog ganska mkt jobb hoss dom.

29/4-16

Fredag 6 upp igen , frukost, iväg. Ner i lokalen och hämta grundfärg och roller och börja grundmåla kupporna . Att rolla tekmed en elementroller var kanske inte det vetigaste valet av roller stl, tar ca 1,5 timmar att måla 1 kuppa med en 10 cm roller som knapt bär några produkter (det skall ju vara rikligt med produkter man skall upp i nästan 0,6-0,8 mm när det är färdigmålat, med vanlig färg är det runt 0,25,3mm)

Vi la ner arbetet runt 13,00 för att åka hem , där Johan släpte mig tog det ca 3,5 timmar oxch sen var det tåget som gälde.

runt 6 kom Frun och hämtade mig från stationen och sen var det bara att dusch och äta samt att kasta sig ner i soffan i ca 1-2 tim sen var det natti natti för mig :)

2/5-16

Ja då var man tillbaka till brottsplatsen igen, 10,00 var det dags att sätta igång där man slutade förra vecka

liten bild på vad man gör. rosten som finns skall slipas bort och sen är det rostskydds primer som skall på, sen är det dags för det vanliga arb på taket.

 

3/5-16

Har börjat på innergårdebn och dom kuporna (2 st)), det var inte måtligt vad det var rost där, tog över en timme att slipa bort allt det. Normalt brukar det ta ca 15 min med primning. Att köra med en vinkelslip 225 är inte tungt iofs,

men efter att kört med den ett tag så blir man lite lam i arman.

kupa här är kuporna som jag håller på med. dom skall vara helt klara tills Måndag eftermiddag.. Det blir lite skilnad på då och nu.obehanlad ser mer ut som ett skyddsrums typ innan vi gjort dom

4/5-16

Sista dagen för denna vecka, och naturligt vis skall det krångla lite sista dagen, liften som jag har fick slut på disel på 15 M höjd ovanför taken, diseln i dunkarna var slut och chefen var iväg. bara sitta i korgen och vänta... hmmm vänta nänä inte här inte. Forsätta och måla tills han kommer tillbaka med disel, kan ju manuvrera liften med batteri så lite rörlighet har man samt sänka den, ingen nöd härinte.

Nästa måndag vet jag iaf vad som skall göras, det finns någon typ av stålluckor i markplan (par centimetrar av trottoaren) och dom stålluckorna skall demonteras och sparas, så det blir till att köra med vinkelslipen och försöka få bort dom lite snyggt och hoppas att det inte är för mkt brännbart bakom dom. får lägga upp en bild på det med sen

9/5-16

 

10/5-16

vart lite tvättning på en husgrund på vårt andra projekt som är i full sving, vart någon typ av plastfärg som den målats med ... jobbig som f--n att tvätta bort. Fick disel till högtrycken och sprutade på 100 gradigt vatten och dågick det lättare.Efter lunchen var det städning som gällde och påbörjade en massa körningar till återvinningen med 100-kilos fönster, gammla 3-glas med ganska dåligt U-värde.

11/5-16

Fortsätta med städning och röjning av vårt rivnings matrial, vart nog ca 8 vändor till återviningen med fönster och massor av plåt. Fönster killarna och deras så kallasde arbetsledare är som en skock skrämda får... är överallt och ingen stans. Arbetsledaren är 100% förvirad och osammanhängande så ingen har någon respekt för honom.

nåväll fönster killarna har iaf kommit i gång med ca 6 fönster om dagen så.

12/5-16

Nu går det undan redan på för middagen så har killarna bytt 4 fönster och slutresultatet är faktiskt riktigt bra. Så det var bara och lasta kärran igen med 100 Kg bitar och köra till skroten då det blir nog allt från 1-3 ton man släppar på i fönster under en dag. Men helre mycketr och tungt att göra än inget alls. får väl ta något kort på bitarna så man kommer i håg hur dom såg ut

13/5-16

Marktjänsten fortsätter som resten av veckan, idag blir det nog inte mer än kanske 10-12 fönster och sen mellan lasningen får man soppa lite. Fimpar och skräp ligger lite överallt . och så kan man inte ha det på arbetet, dessutom gillar inte hyresgästerna att det ser ut som en sopptipp:)

29/5-16

Idag är det hemgång för helgen, så det blir nog lite små stressigt om man skall vara klar med alla delar fram till 15-15,30.

15 och 15,30 kom och gick och det är en del kvar att göra, kärran skall lämnas, Johan på ThermoGaia har 2 st fönster som skall lastas på bilen , nycklar skall lämnas/hämtas och liftarna skall tankas produkter skall kollas och inhandlas osv osv. men på väg var vi runt 18,00 och jag han mitt tåg i Södertälje 21,02och var tillbaka här i E-tuna runt 22,20 :)

30/5-16

Hela förra veckan var det stora städveckan, allt skulle städas av, högrtckstvätta och plockas undan (allt grovt dvs har fortfarande småfix kvar, så det är 3 killar kvar i Borås) Idag söndag har man packat igen och skall i morgonbitti till Karlstad och måla. Så imorgon är det nya projekt och nya utmaningar och varmt . Vi har tur at vi kan bo på samma omr som vi bode på förra ggr.

31/5-16

kom hit till Karlstad rund 07,00 och litaerna var här strax efter.Olle tar oss runt på en rund tur och vissar vad som skall göras och vilken tidsram. I början var det ingen oöverstigen önskning, 2 huskroppar som skall borstas,primas och sen målas. Förhållande raktfram och inga krusssiduler.vår kille som har som primära uppgift att putsa och laga är av en annan uppfattning (riv och gör om) han tycks tala om för olle att långsidan är i för dålgt skick att det blir mkt bätttre att riva ner all puts och göra om det. och så vart det.I och med att vi bara hade 2 st skyliftar fram till onsd. så beslutade jag mig för att köra markskiftet. Så ja började soppa av grunden runt båda huskropparna, och sen börja prima grunden. så det var bara att mixa lite primer och börja rolla på den runt om, så vid lunch var det klar.

1/6-16

Idag är det till att börja måla grunden , innan arbetet var påskrivet och datum var satta så var Olle och Berit där och gjorde lite provmålningar. Och en av burkarna hade vi kvar , en blåaktig nyans för grunden. så när man hade anv riktiga grundkulören och öppnade provnurken så vart det en bra skilnad mellan dom olika kulörena. Dom boenden som man pratat med tycker att färgkombon inte var 100

2/6-16

Dom 2 första gavlarna är helt klara på att grunden skall målas en ggr till. Och Konstantin grämer sig fortfarande för fasaden och allt som skall göras och hur det kommer att bli.Olle har idag ett möte med den tekniska chefen för Willhem Karlstad och pratar om olika lösningar för fastigheten, och har upptäckt att dom står i skyliften och tittar på gavel 3 och den var en ren olycka, Konstantin och Igor har uttalat sig om att ca 30% av fasaden kommer att vara tvunget att ta ner (detta motsvara ca 30 Kvm fasad) inte mcket kanske det låter som, men att putsa om 30 Kvm för hand gör man inte på en halv dag. Vid 4 tiden kommer Olle tillbaka efter sitt nöte med nya besked, hela gaveln skall knakas ner och putsas om. Detta var bara början på ökad arbetsbelastning.

3/6-16

Olle kommer med nya besked efter en körare med Willhem. Alla långsidor skall knakas ner och putsas om och Konstantin och Igor blir nu lättade av beskedet. Nu kan dom göra ett bra resultat och sluta hålla på att släcka bränder utan göra allt på ett bra sätt från grunden. Så dom vräker ner putsen på gaveln som dom redan börjat med och man ser att det bara växer på marken av dessa fína putshögar. Olle ringer mig under eftermiddagen och vill ha in mig på Asbest och PCB sanering ASAP. Vi pratr lite runtomkring och jag är helt upp för utmaningen (min natur gillar hårt arbete och gärna lite farligt så) nu är ca 80% av gaveln är rensad från det grövsta så börjar det bli dax att stäåda upp lite nedanför. men det får bli morgondagens utmaning efter att man gjort klart grunden.

6/6-16

Fredag och värmen bara rasar in.. PHU.. Målar klar grunden på sisådär en davel, men är tvungen att börja rensa upp på andra gaveln. Så mkt puts att det nu är omöjligt att komma in i cykelrumet för allt som är i vägen- det blir extra tungt att jobba med att skyffla puts när man står i solen och det bokstavligen rinner om en av svett, vatten flaskan skulle behöva ha en matning slang för et tar slut efter ca 10-20 minså det går åt endel vatten, synd att man inte kan få minaral vatten i kranen jag förlorar en heldel miniraler då jag svettas som jag gör.under tiden killarna tar igen sig så tar jag deras verktyg och knakar bort lite puts, roligt men ganska tungt efter en stund Olle ringede runt 2-3 och sa att min utb är klar , och att jag börjar den Asbest och PCB sanerings ut den 10/6 i två dagar vilket ska bli kul. Och om allt går som det skall så blir jag licensierad Asbets och PCB sanerare :) KUL eller som man säger i Ryssland Siebis eller hur det nu stavas :) Min bus går 16,15 till Västerås sen får jag skjus därifrån hem :)

Får inte glöma att ta foton på detta arbete

7/6-16

Tillbaka till Karlstad, och fortsätta med lager 2 på gaveln som jag höll på med. nu har jag pratat med olle och vi eventuellt skall göra en gavel och en långsida innan vi kan göra slut före midsommar och sen gå på en kortare sem (ca 2-3 V). min del som jag kan göra är lite beroende på vad Konstantin och Igor gör, för jag kan inte lägga på andra laget thermoskydd förens väggarna är putsade och lagade. så nu får man bistå dom med dett lila man kan inom puts och murning, man fick ta en murr hammare och börja knacka puts som en dåre

Detta är mitt handywork efter ca en halvdag och med oanvända musklir i verk :)

 

8/6-16

Forsättning av putsborttagning , och Konstantin tycker att jag ska ta allt löst först och inte ta hela väggen på en ggr, ta det lösa först och gå tillbaka sen och ta det som sitter hårt. Får tydligen upp tempot lite eller kanske att det som sitter blir lite lösare om man tar det enkla först...vad vet jag. En sak är iaf säker ..tid tar det , efter detta skall jag kolla fogarna, näta och sn rödprima allt. Eftrer det

skall Igor och Konstantin lägga första lagret med puts men nnan dom kan göra det så har jag endel att glöra

9/6--16

Olle och Berit har vart här och tittat hur långt vikommit, det är väl så att alla cgefer har något att komentera eller klargöra på arbetet som är utfört (det är ju deras uppgift ) men vi fick backning på dom 33 gavlarna som är gjorda och ska ta dom ett varv till för att få bort alla ränder. Och nu till mitt lila projrkt... putsborttagningen. Olle har pratat med tekninska chefen för Willhem i Karlstad, och alla 4 långsidor samt gaveln skall göras i år (innan Aug) vvilket gör att jag har mer jobb än jag först trodde att det kunde bli., Inte nog md att knacka massor av puts så skall jag in på Asabest och PCB sanerings utb i Skogås 10-11/6. Hmm plugga lördag åxå.. ingen vila här inte..

10/6-16

Torsdag och hemfärd runt 16,00 tiden, efter att maqn jobbat lite mer med fasaden och fått bort lite till. Det roliga blir helt klart när man skall städa upp all puts och få nogulunda rent för dom boende. men det blir et senare problem, vi får ju en container till idag som är lite större än den vi har.Igor ocjh Konstantin provar nu en ny makapär som blåser på putsen med hjälp av högtryck, och man hör hur den frustar och pustar samt att tombolan går (nu låter det som ett storbygge här :)) och jag som inte vet hur långtid saker ska ta när det kommer till putsning tycker att det går ganska fort. Kl 15,15 plockade jag ihopp och började rulla mott Eskilstunavar tvungen att ringa olle och igor ett par ggr för att få klarhet i och förklara omvart annat gällande containen som ska komma idag (känns som att den inte kommer). I Örebro slappnade jg av, för alla mina delar var klara nu så det vara bara att focusera sig på vägen och ladda för imorgon.

11/6-16

1:a dagen i skolan på eons lite ovaniligt att bli elev:) kommer till Skogås runt 8 tiden på morgonen och går upp till Kundskapslagey och tar en kaffe och en macka, och tittar lite omkring , ser inte för sjabbigt ut, men ingen högskole std inte :)Vi tar oss våra pärmar och penna... nu börjar plågan.. mat är 100% baserat på författnigar och lagar och annat som jaginte kan/vill lära mig egentligen, anser att sundaförnuftet räcker i dom flesta fall så. Men men bara att bita i det sura äpplet..vid 13 tiden var plågan slut och det v ar dax för prov...eller något åt det hållet. Klara mig hyfsat och teorin är godkänd, så imorgon är det praktik här och om jag klarar det är jag asbest sanerare:)

13/6-16

Upp klockan 6 för at ta mig en snabb kaffe och sticka iväg till skolan igen, efter 1,5 tim var jag där och kom fram lte fortare än i går. Vi var 6-7 st som stod och väntade på läraren. Tiden gick och kl vart 7,45. ingen lärare 8,30 ingen lärare klockan vart 9,15 ingen lärare och vi alla ringde våra chefer och försökte få tag på läraren med min lyckat resultat och sen vid 9,30 började vi åka därifrån. k 10,15 ringde läraren till mig och sa att han som skulle ha oss var sjuk och kunde inte komma så vi skulle bli kompenserade för den tiden. nåväll hemmien och njuta av min hel dag hemma då :)

14/6-16

tillbaka till brottsplatsen, och fortsätta att knacka puts. den nedre delen av huset går förhållande vis bra att knacka, mer att knacka på gaveln och den rasar (inte gaveln utan putsen:)). Men den övre delen är en helt annan saga. Nu b´vet man iaf hur det är att knacka puts.

Färdig Nu är iaf hela den delen klar och man får fortsätta att näta fasaden, och sen rödprima fasaden...blä så kladigt och splattigt jobb, mer primer på kläderna, håret och ansiktet än på fasaden i och med att man anv en slamborste. Man kan se rödprimen på höger sida av fotot

15/6-16

Fortsätta att näta fasaden, det tråkiga med att näta är att alla mälor skall spikas in , alla 1500 st och det tar på armar och händer. Mina kollegor anv tryckluften för att putsa gaveln så manuellt arbet är det som är kvar :). Efter ca 3 timmar har jag iaf gjort till halva huset och det är bara resten kvar.

16/6-16

har bara ca 3 våder kvar att näta så vid lunch är jag klar med nätandet. Sen min favorit sysselsättning...Rödprimer... jippi....Think not

17/6-16

Tillbaka då igen och börja mixa primer och hämta slamborste och hanskar samt täcka marken (denna primer är gansk flyktig när man viftar med en borste och swingar den runtom kring sig) i och med att man är ganska ny på detta med primer så blir det en del spill.... typ 30 % av primer ligger på marken och i ansiktet. men skamden som ger sig.. påt bara.. det tar såååån tid att få på primer och man måste ner från skyliften och blanda mer stup i ett känns det som. vi har börjat prata om att letaerna vill hem och att dom har fått hemlänktan vilket jag kan förstå, kollegan kommer på Fredag kväll med dom två andra litaerna och, och om allt går som det skall ska dom hem på Tisdag, själv vet jag inte när eller om jag får någon sem... men det får jag nog veta på måndag hoppas jag.

20/6-16

Fredag och man har själv lite hemlänktan efter en tungvecka med nya erfarenheter, och jag har bara sista fönster raden kvar att näta samt prima, siktar på att få det klart till lunch. tar en rundtur runt fastigheterna och ser om det finns mer jobb som man kan göra och förbekomma lite. Nu är det klart med Litaerna iaf deras billjetter är bokade till Tisdag kl 21,00 så dom åker från Karlstad runt 10,00 på förmidagen.

25/6-16

Litaernas sista dag förre sem och jag känner att dom är lite mer avslappnade, dom har vart här i svedala i 8 V nu och jag kan förstå dom att dom vill hem och träffa nära och kära, men den 11/7 skall dom vara tillbaka i sweden:) och då väntar ett nytt projekt för dom. När det gäller mig så fick jag 6 Dagar ledigt.. det var min sem nu under sommaren, sen skall jag tillbaka till Karlstad och efter det blir det Eskilstuna... jippi.... jobba hemma :) I karlstad skall jag knacka ner resterande puts, näta och ev prima 2 långsidor, nya killarna är från Polen och vi har jobbat ihop tidigare och det är bra killar, så dom har lite andra maskiner för putsning som gör att det kommer att gå fort nu :)

27/6-16

Vart ledig (sem) i 6 dagar nu, skönt att få vara hemma lite iaf nu under sommaren och inte bara jobba::) men på måndag är det dax igen att åka tillbaka till brottsplatsen och knacka puts, 1½ långsida kvar att knacka ner en skall allt nätas och lite osäker om jag skall prima allt åxå , men det blir jag nog varse om tids nog. landet såg...hmm... ut som en äng, högt och frodigt gräss med ett ton flugor som snurra runt en under tiden man gick med grässklipparen. Var tvungen att ta grässmattan 2 ggr pga att grässet var så högt. Men nu är det gjort iaf och försöka prka att åka ut ditt en ggr i veckan iaf

28/6-16

Ja då var man tillbaka i Karlstad igen då, och titta på mitt knackjobb då. Inte för mkt kvar så man bör hinna klart knackning och nätningen under veckan om inte oförutsätt händer (vilket det mnästamn alltid gör). Och man är helt alenanu här ingen att snacka skit med eller skämta eller nåt, dom nya killarna kommer imorgon. Dom som kommer imorgon är enligt utsagor proffs på putsning och har en maskin med sig som både blandar och pumpar upp putsen(betydligt snabbare än at göra allt för hand) .

29/6-16

Klockan är 7 och inga av dom nya killarn är här. men jag har iaf en del att göra iaf så det är bara att gnugga på så kanske man får allt klar snart. Problemet som jag har med knackningen är att den nedre delen går hur lätt som helst, medens den övredelen kräver ca 100,000 slag till med hammaren. Höger handen börjar kännas som en blyklump samt att man får mjuka upp handen p morgonen för det bara verker i den av tränningsverk (no pain , no game heter det ju ) men svårt att grepa hammaren iofs. Vid 11 kom killarna och började lasta ur , ok först var vi borta i ca 40 min för at inakotera dom sen var vi tillbaka till platsen där dom lastade ur maskinen. Ja inte så den spec märkvärdig ut men iaf Putsmaskinen.

Tog ett tag för dom att sätta i gång den med alla kablar/slangar och andra tillbehör. Men jissis vad det gick undan när dom fick igång den, på ett par timmar hade dom gjort nästan lika mkt som Igor och Konstantin gjord på en dag. I med bruket i baljan och sen gjorde den resten.

30/6-16

Ja då var vi tillbaka igen då. Killarna sätter upp nakapären igen för att börja spruta på den lila sista delen av väggen . Imed bruk och spruta... hmm hela maskinen bar tystnade och killarna ser lätt panikslagna ut. Vad händer frågade jag en av dom, no power .. ok säkringen har gått , ner och bytta ut den då... 5 sek senare går den åxå.. hmm vad händer??

Inga fler säkringar , best att rina bovärden .. han svara och kommer över till oss. Får en ny säkring av honom och vi hinner inte från skåpet förens den går... något är fel så vi får felsöka hela kretsen men hittar inget. Nu har det gått i runda tal 1 timme och bruket i slangarna brinner på ca 10-15 min så nu har killarna 100 Kg bruk i slangarna som har brunnit (måttligt roade). Jag och bovärden kommer på en genial lösning för vårt lilla problem, vi säkrar upp från 16 till 20A vilket borde avhjälpa en del av problemen, värt att testa iaf :) Vi testade den geniala lösning men den gick inte heller. Vi måste ha en 25 A men då uppkommer en del andra problem så som kabel dim, bytte ev 3-fas uttag osv osv, nä det skiter vi i ställer unda maskinen tills vi vet vad det är som gör krånglet.

1/7-16

Tillbaka till våra huvudbryn och försöka komma på vad det är som gör att säkringen skjuttr på en ggr . Olle ringde och han tror han vet varför det blir som det blir, vi bytte bruk från KC-bruk till Weber 222 som har mer cement i sig och är tyngre att blanda, detta kan göra att motorna får jobba i uppförsbacke och de gör att den löser ut säkringarn. Vilken tur att jag kunde sätt dom på andra sysslor under tiden som jag gör klöart mid del.

28/7-16

Japp sista dagen innan man får åka hem till sin käresta :) Och mina kolegor har ny fått uppdraget att prima min del asap , hmmångrade lite att ag sa asap, för nu när dom skickade in primer i maskinen ... wow låt oss bara säga... det gick lite fortare att få på primern med maskinen än för hand

.Primer

Listan för idag var att näta klart allt..[Check) prima min del[Check] meddela boenden att vi börjar med deras fasad Måndag eller Tisdag [Check]. Allt som jag hade satt upp är avbokat och klart, de jag sagt till mina kolegor att göra på Lördag är att putsa klart hela långsidan (lägga på första lagret puts) samt att börja med andra lagret puts. Sen var det åxå dags att säga goodbay till Bomstabaden camping för nu kan vi inte hyra där mer, för nu hade dom fullbelagt och vi måste hitta ny övernattning. Så glad att Olle och Berit vart förutsende och kollat upp med B&B Gamla skolan i Kil (där vi förra året bodde, riktigt trevliga personer, gillar dom starkt) och jag ska visa mina nya kolegor var det är. det ligger ca 3 mil norr om Karlstad riksväg 61 . När vi kommer dit (efter ca 30 min) så är det nästan som att dom står och väntar på oss, vi får kaffe och överblivna pankakor av Els (dom är belgare)och vi sitter och pratar i ca 2 tim sen tar det nmig ca 3 tim hem i bil :(. Men nästa helg kommer jag att bo kvar där för jag måste jobba på lördagen och få så mkt kklart som det bara går.

12/8-16

Det var ett tag sedan jag ritade ner ett par rader, detta är första helgen jag orkar försöka komma ihåg vad som hänt och inte hänt i Karlstad. Polackerna är duktiga men tar diriktiv som en gråsugga. Dvs inte alls, dom säger ok och sen gör dom något helt annat. Jag har sedan fått höra varför dom better sig som tonåringar, det är en metodik som dom har sedan bröstmjölken ingen svensk arbetsledare skall komma och säga vad vi skall göra.. Detta direktiv skall komma från deras arbetsledare eller chef och inget annat.

Haft sån frustration i veckan att jag var färdig på att gå, fick inget gjort och polackerna gick bara runt och pillade och pettade med allt och inget, pratade med min chef och han gick till deras men han var utomlands så det vart en som vi känner bra sedan tidigare projekt. Han och jag talades vid i ca 20-30 min och kom fram till en lösning. Han pratde i sin tur med polackernas arbetsledare och gav honom diriktiven som skulle till för ett smidigt arbets sätt Sim sala-bim så var polavkerna på banan igen och jissi vad det gick undan nu. på 2 dagar har vi fått lika mycket gjort som vi hade fått på dom tidiga 2 veckorna.putsen som dom sprutar går med en ryslig fart

struktur

här ser man när dom lägger på strukturen efter att dom putsat väggern. Strukturen är nog den delen som tar längst tid, här är det 2 mm som gäller

Efter att min kolega hade pratat med polackerna och rät ut en del saker så har mitt jobb vart så mycket enklare och jag har börjat få lite av mina sysslor att ta form min del

Här ser man en del av dom stegen som varje vägg går igenom, från vänster, primad del, sedan är det struktur och efter det är det mitt jobb, den gulaktiga delen är strycken 1 ggr och det skall yttligare 1-2 lager till på väggen beroende på hur mycket den suger. när man tittar rakt fram i från ser väggen ut som en zebra har lutat sig mot den, men det försviner med yttligare lager. Högst upp mot taket ser man en liten del av rännorna som jag håller på attt ta ner samt målar krokarna med svart hammar lack

i början av vårt arbete så hade ett par trutar byggt bo upp under rökrörskåpan och försvarade det med näbbar och klor, och jag talade med bovärden om att näta ändarna på kåpan och på sså sätt göra det omöjligt för flygfän att bygga där (nu har en del bitsar kommit bort och jag kan inte lösa det problemet) men ungen hade kläckts iaf och hade spatserat på nocken och av en eller annan orsak så ramlade den ner ca 7-8 M och så ut att ha brytit ena foten och ev ena vingen. Den låg i en halv dag i solen och det var ganska varmt, så jag lyfte den till skugan och hoppades på att föräldrana skulle komma till undsättning. Men icke sa nicke, dom satt bara på skorstene och skrek, så efter ca 4 tim så fick jag nog. tog en spade och gick fram till ungen och knäckte nacken på den så plogan vart så kort som möjligt

trutt-ungen

Mycket mer än så har det inte vart nu under denna vecka, men det kommer mer!

15/8-16

Hem kpmmen efter en sista hel vecka i karlstad, lite sorligt att säga hejdå till Kris och elf på B&B mrn jag hoppas att vi kommer att ses fler ggr under åren :) Om ni har vägarna förbi Kil så sväng in på B&B Gamla skolan och boka ett rum där under ett par dagae inte bortkastade pengar, bättre och trevliogare folk får man leta efter :) Sista veckan har vart att få i ordning på alla lösa ändar och knyta ihop säckern (detta är att göra alla smådetaljer och göra allt tipp-topp för kundens räkning.) så vi hade en lista på ca 30 punkter som skulle färdigställas.

Tyvärr han vi inte med allt, så jag och chefen kommer att åka dit ett par dagar nästa vecka och knytta ihop resten. Efter Karlstad blir et Knivsta och Asbest sanera balkonger (inte riktigt säker på hur många det var , men det är iaf runt 100 st)

Det blir ett par kort på Karlstads projektet näst DB inlägg:)

16/8-16

Ja då blir det dom sista dagarna i Karlstad, bara fixa till slutklemen och sen är det dags för besiktning och godkännande av kund. Vindskivor och plåt skall höras, samt plockai ihop skräp samt lägga ut jord där vi kört med skyliftarna. Undertiden chefen fixar skivor och plåten så städar jag och lägger ut jorden, under tiden jag håller på och krattar ut jorden så ropar chefen (hörd innan han ropade ett vässande) och jag går dit och tittar, han är fast på 7 M och hydralolja droppar från fuften. Han vill att jag skall sänka honom för ett rör har sprungit läck och han kan inte få ner Z knätt, så jag provar med nödsänkningen men det står som en kvast av hydralolja i knätt. efter lite testande och fast ställt att det är omöjligt att sänka liften så ringer han Cramo och dom skickar en kille, han kommer till samma resultat som vi...chefen är fast på 7M... det blir till att be dom ta med en till lift som kan få ner den strandsatta chefen.

17/8-16

Sista dagen för denna vända i Karlstad och allt ä klart för besiktning av kund, lite små fix och till snyggning av omr där vi har hålt på. Soppning och undanplockning av överblivet mat, (som om vi får insidan i år skall anv. Ja insidan ja.. det blir ett nytt äventyr med nya problem och utmaningar. Nilder kommer om det blir aktuellt.

KARLSTAD KLART etap 1

22/8-16

1:,a Dagen på det nya projektet i Knivsta. där är en målning av fasad/balkonger samt fönsterbyte och min del asbest sannering av baolkonger. Målning och fönster är det inga funderingar om men som 1:a ggr jag skall hålla på med asbest, jag och chefen åkte och in för skaffade dom delar och maskiner som kommer att behövas för detta prikära arbete. och sen var det bara att börja, 1:a balkongen tog ca 2,5 tim att göra vilket sabbar alla typer av scheman för detta arbete sen fick jag en ide samt att chfen gav ett tips och då kom man i gång lite bätte så det vart 4 balkonger under hela dagen. Men nu viste jag hur jag kan göra så dag 2 vart det 6 balkonger fram till lunch, men jag fick yttligare ett moment vilket gör att jag kanske inte hinner mina 12 balkonger per dag, nåväl har iaf hittat ett tempo som gör det någolunda snabbt.

Chefen vill att jag klona mig så jag kan vara i Karlstad och i Knivsta samtidigt (han skulle må då en lön för db arbeten:)) För vi fick etap 2 åxå i Karlstad, där mitt jobb blir att knacka puts igen, men denna ggr är det balkongsidan som inte är lika lätt som rena fasader, mer tungjobbat och hattande mellan balkong och lift nå väl bara att bita i ....

23/8-16

Måndag igen och uppe i Knivsta igen med mina balkonge. Första dagarna var ju ingen hit när det kommer tilll produktivitet utan mer som en seg star typ som en vanlig måndag,.. men gått inga tårar för mig... påt igen bara. fick iaf in tempo väg sista dagen så an får forttsätta på den vägen . har sagt till chefen att alla 48 balkonger kommer att vara klara på fredag vilket även låter optemistiskt, men men ett löfte är ett löfte så det är bara att sätta igång.Fönster killarna har kommit nu och dom har börjat riva alla fönster på 1:a balkong lgh och det går fort när dom väl kommer igång så jag var tvungen att öka en anningen så dom inte kommer i kap och jag blir bromsklossen.upptäcker att det går inte såfort som chefen hade sagt till mig (20 fönster om dagren)

måndagen klar och jag gjorde 8 balkonger och drog ifrån mina polska vänner:)

24/8-16

Tisdag och ser att balkongerna fortfarandeär kvar... hmm hade hoppats på att dom var borta... nästan framme vid halva huset och polakerna har fasnat vid en balkong, vilket ger mig lite extratid att ligga förre. nu har man iaf ett hyfsat tempå, ligger på ca 8 balkonger om dagen och det vill jag tycka är hyfsat om det nu inte blir problem förstås. detta klättrande på/i liften tar på krafterna och på senorna. Måste ju gå i splitt varje gång man ska i liften, så detta är inget annat än ett gympa pass varje gånga man skall in på en ny balkong,

Igår var det den varmasta dagen under detta projekt och kläderna var dyngsura av all vätska man tappar, då menar jag dyngsura, lite som om man tagit en dusch med kläderna på. hoppas att det vissar sig på vågen åxå :) Håller mitt 8 tempo under dagen jobbade över någon timme för att få klart hus 1 så att jag kan börja med hus 2 imorgon, detta medförde att jag fick 10 gjorda balkonger klara

25/8-16

Onsdag och börjar med 1:a balkongen och gör först en okulär koll på alla balkonger och vill försäkra mig om att alla balkonger är tömda, vilket dom är fram till halva huset.lite trött i hatten denna morgon och irrar omkring och letar efter el i huset så man kan koppla in dammsugaren med Hepa 13 filter. Tack vara att det vart så varmt under dom två sista dagarna och att man inte fått i sig tillräckligt med vätska så är man virrig på morgonen men efter nån timme hittar man elen och kan sätta igång sitt sannerande, dom första 3 balkongerna går hyfsat, sen börjar det krångla lite med att göra rent spåren i skruvskallarna, så att man inte drar sönderskruven ( alla skivorna sitter med ca 20 st små spårskruvar som dom målat över) men efter fikat och man fått i sig 1:a kaffe slurken känner man att huvudet har kommit ifat kroppenoch det blir måtliga 7 balkonger enna dag.

26/8-16

Torsdag morgon och jag känner mig hyfsad i kropp och huvud, räknar igenom balkongerna och ser hur många jag siktar på att få klart i dag, det bör bli minst 9 st för att det skall finnas 8 kvar till imorgon (vioket är en dags arbete med måtligt tempo). Bara att starta upp alla maskiner och liften och börja, dom första 4 st balkongerna är klara fram till 11,00 och detta ger mig ca 10 balkonger denna dag...skönt då kanske min plan håller då... kommer till 12 balkongen och tar fram mina verktyg för att börja skruva bort alla små skruvar.. inte en ända skruv kan jag se... då har hyresgästen redan skruvat bort alla utom ett fåtal vilket gör att jag simsallabim sparar in en kvart på den balkongen :) förklara för honom att det hn har gjort inte riktigt är lagligt man han verkar inte fatta vad asbest är för något så jag förklara inte det mer ingående än att det var olämpligt att göra som han gjort ..men tackar för hjälpen.

27/8-16

sista dagen på detta hus om det inte händer en olycka , gjordwe 11 balkonger igår vilket är ett personbesta, kan säkert öka det talet något men varför göra det och sen bli helt slut, 24 balkonger på 3 dagar tycker jag är hyfsat tempo och behåller det. nu är det bara 6 balkonger kvar och jag klättrar in på den 1:a i näst sista raden ... wow vilken arrom... hyresgästerna har anv balkongen som deras kattlåda och det stinker med kattpiss.. känner lukten svagt genom masken åxå (vet inte om jag satten på snett eller vad det nu är (det är ju P3 filter i masken så) och i detta skall jag gå på knä i ...mumms glad över att denna balkong gick hyfsat snabbt att göra..En av balkongerna på nedre plan har haft någon typ av väggkonstruktion byggd där, som en vanlig vägg med reglar och fönster fast på en balkong...lite svårt att förklara men den var gedigen byggd iaf. och där såg jag nog dens största hus spindel jag sätt någon gång, som jag uppfattade den var den lika stor som ett driksglas från IKEA modell 2,5-3,5 DL , toppen dvs säger bara wow.

När jag är klar med alla balkonger och vindpappen kan jag åka hem, blir ledig fram tills onsdag morgon då jag skall åka till Karlstad och knacka puts på Etap II i Färjestad.

NOTE: Bara för er som lässer detta och att jag gnäller på mina chefer, det skall ni veta fast jag inte gillar chefer och aldrig gjort så är dom jag har dom bästa jag haft, giller dom båda mkt fast vi har olika åsikter om det mesta men en sak kan man aldrig ta ifrån mig... och det är att jag respekterar dom som människor fast vi har våra olikaheter...

31/8-16

Lördag och jag har haft ledigt idag, och jag har kollat lite på en annan bil (min börjar se lite sliten ut med hängand kofångare och lite små rost. Åkte ner till landet och kollade till där samt att jag fick nyss om en tomt som ligger ca 7 M från 52:an riktning Katrineholm som jag var tvungen att kolla upp för mitt lilla privat projekt. såg hyfsat ut föt min idee, hoppas att den blir ett rialitet och inte bara en drömm.

1/9-16

Onsdag och man är tillbaka i Karlstad och knacka puts, just kommit till arb.platsen och väntar på chefen och nycklarna. Tar en liten rundtur och tittar på det vi gjort och vad vi skall göra nu under ett par veckor framöver. Tittar på klockan och den börjar närma sig 8 och ingen chef i sikte (ingen mobil heller, glömde det nya simkortet och är med det mobillös). bestämer mig för att sticka tillbaka till BB runt halv 8,30-900 om han inte kommer.klockan 9,15 loggade jag ur och åkte samt att jag ringde honom när jag bytt simkortet. det visar sig att han är i Borås och kommer i kväll, så det vart en dag till ledigt, problemet är att jag inte kommer att hinna med det jag satt upp att göra innnan måndag, så det blir till att jobba lite hårdare dp på torsd och fredag.

På BB är det lite rörelse och jag får höra av Kris att en av deras katter har klätrat upp i ett träd och kan inte komma ner, vilket jag tycker låter lite konstigt. Men efter jag sett trädet och förstått problematiken så började jag förstå varför :) Trädet är ca 15-20 M högt och katten sitter på dom översta grenarn och dom är som en sköld som gör at katten inte kan se genom dom. har tydligen suttit där ca 1 vecka.

2/9-16

Torsdag och chefen kom igår kväll nedans jag varhos Kris och Else på niddag (våra BB-värdar) Igår var det e lugn dag och jag han med lite sånt som anars är för yrött att göra demontera en dusch blandare och titta vad det kan vara för fel på vår dusch (nab har fått skaka ut vattnet och har gått runtt lite och tittat på olika orsaker till dåligt tryck, tillslut så öppnade jag blandaren och ser att inloppet för vv var igen rostat och behövdes byttas så jag hade kollat upp en ny blandare åt dom på biltema (wow tänker ni säkert vilket högkvalitativt märke...japp outstanding:)) när jag sedan kom till BB efter en hårt arbetande dag så var blandaren på plats och allt funkade utan problem :)

I övrigt var det små fix (besiktnings anm som nya fast.förvaltaren hade påpekat om (ny kille lite ybgre som vill visa sig på styva linan) och visa saker kan jag förstå så som att asfalten inte var hudra och att vi måste göra den renare vilket vi gjordroch allt annat småfix. ennu en dag bort från mitt knackande så de är bara fredag som jag har på mig.

5/9-16

Fredag och jag måste sätta igång att knacka ner, tar bortstupröret och kollar att täck plastensitter där den skall sitaoch börjar högst upp (det brukar sitt hårdast där) men ack vad jag vedrog mig, stora chock ca 0,5-3 kvm bara rasade ner och första sektionen var dere innan lunch (vilket är mkt snabbt, normalt tar det runt 1½dag för en sektion) och hinner göra fram till 1:a porten som jag inte hunnit maska än. Så det blir ett avbrott tills jag maskat porten, och kom å tänka på att jag måste flytta pressen till nästa sek. innan jag börjar. Så det var bara att tömma presen och gå ca 50 M till vontainen med en murar balja på ca 75 L vilkat jag inte hade orken att lyfta. men dom säger att nöden är uppfinningarna moder så det var ditt jag vändemig och lkom på en kombo mellan mäniska och häst, krockade fast en spännband i baljan och drog baljan vilket gick snabbt och smidigt samt att man fick sig ett trännings pass :)

6/9-16

Måndag igen och kollar vad jag hade gjort i Fredags: . Inte så mkt som jag hade hoppats på, men det är iofs bara att fortsätta knacka så.Det jobbiga med detta arbete är att man vet at det går minst db så fort med maskin än med handkraft, men det funkar inte här... risken att hela väggen kommer ner. runt 3 fikat vak man framme vid port 2 och man hade vittring på ljust i tunneln . efter dagens slut fic jag veta att chefen skulle komma på tisdag kväll och ev stanna ett par dagar, så då får man lite ny info om när produkterna kommer.

7/9-16

Tisdag och vi alla sätter igång med att knacka ner puts och grejar, det går fort när vi är 4 st som knackar, den yngsta fortsätter på andra huset. Jag hör vid ett fler tal ggr att det låter mkt från det huset och jag vänder mig om och tittar vad han gör. anv inte hammaren en ända ggr under tiden , utan bara en kofot och tar ner piutseb med och jag bara står och tittar...pen putsen måste hålt sig kvar med magnetism för det var inget som var fäst i vägen. under tiden jag tittar joxar han med kofoten och får loss en bit på ca 5 Kvm som dunsar i backen och krossar alla buskar och blommor som fanns där. fort går det iaf :)Han brytter ner all puts på ca 10-30 min och en yta på ca 75 Kvm(måste vara ett rekord)

Hela min långsida är klar och jag tar fram ett nätt och börjar näta min del (det har tagit 2 dagar att ta ner putsen och börja näta, på andra sidan var det 3 dagar att få ner putsen

8/9-16

Onsdag och chefen är här och inspekterar vad vi har gjort och ger mig lite insid info am vad besiktings killen sa, han hade pekat på lite små grejer som han ville ha gjort, som att asfalten hade färgstänk, och att det fanns delar som var omålade bakom balkongplåten, och lite spna grejer.självklart kommer i att åtgärda dessa saker. Sen åkte vi iväg och talade med en av våra leverantörer och för säkrade oss om lite små detaljer och för att handla lite. Tillbaka till husen igen och min chef fick en ide om att vi skulle bara fästa nätet i båda ändana och sen hänga nästa, så att vi fick lite fart i jobbet så vi gjorde så på hela långsidan och det gick ganska bra. Sen var det bara för mig att gå tillbaka och fästa nätet som man skall göra.Chefen hade en bestämd åsikt om att det går fortare än att göra som jag gör, gör klart en våd i taget och sen gå vidare. men nu körde vi denna metod för att se om det går fortare, första våden kändes som att den gicklika fort som jag hade gjort, men det är svårt att säga i och med att jag inte klockat . Vart mer veck och knöllar som man var tvungen att jobba liote ex med och alla findetaljer var jag åxå tvungen att funder lite hur jag skulle lösa, men det gick.

Efter lunchen sa chefen att han skulle börja rulla (han har haft problem med ett knä och det hade börjat verka ganska bra och han ville åka hem för att boka en tid hoss läkaren för att senar på dagen börja rulla mot pajala för att titta på ett nytt projekt där jag kommer att bli aktuell, för det är sbest.

9/9-16

Torsdag och jag fortsätter mitt arbete med att näta, nu är jag på andra huset och krånglar med dessa hörnbalkonger som ställer till det en del, dom är för höga för att jag skall kunna nå dom från golvet, och jag får ingen bra arbets ställning när jag klämmer in korgen på balkongen. Skulle helt klart behöva en stege, skit samma hoppar balkongerna för nu och fortsätter på väggen ist. . ser att nätet börjar trytta , om jag inte får nät idag står jag stilla imorgon. Chefen sa att det skulle komma nät och puts 1,2,3 idag men innan lunch hade det inte kommit något iaf. Tilbaka efter lunch och då står en chafför där och ser vilsen ut, fråga om han skulle lämmna mat till oss och han sa JA. 1 pall och ett nät..... vad...1 nät det räckeer ju ingen stans, chefen sa att det skulle komma 6 pallar och 8 nät. tydligen inte. nåväll får ta det an har, dagen till ända och jag har till 2 våder kvar.

12/9-16

Fredag och sista dagen för veckan den började bra, den yngst i jänget vart stunget av en geting i går och det vart en lite svulna av det stickeyt, men idag ser hansen ut som en klubba och han har svårt att grepp saker pga av detta :) en tyåpisk alerigisk reaktion är det, kund tro att det var ett huggorm bet som han råkat ut för men nej nej en liten geting bara .jag hade bara 2 våder kvar av nätet sen har jag massor av spillbitar som jag kan anv i balkongerna. mina kolegor har nu gjort dom stora delarna och det är bara att fortsätta knacka ner det som är kvar av putsen

(inge mer puts eller primer . imorgon (och jag hoppas på att all puts är nere på måndag, för då ligger vi en vecka före tidsschemat :) vilket skulle vara 1:a ggr Klocka tre var jag ombytt och satt i bilen hem :)

13/9-16

Måndag ochjag har fortfarande inte mitt nät, och jag kollar om det finns saker som jag kan göra istället eller improvisera lite , och vist finns det små bitar som jag kan börja lappa ihop på balkongerna och kanske få något gjort. Går runt och hämtar alla stumpar som finns och sätter iång med mitt lapptäcke på balkongerna, kan inte direkt påstå att det går fort inte, svetstråden som nätet kallas för sticker in i nagelbanden och det blöder från dom flestafingrana, samt att nätet ser ut somdet sutit på ett slaktreri. Polakerna har börjat att lägga på första lagret puts, och det är det grovast dvs inget utjämnande eller förfinat arbete ...bara vräka på putsen.. många blir förvånade när dom ser hur fort det går, men med en maskin som gör all blandning och pumpande så är det inte så mkt personer kan göra mer än att hämta säckar och rikta munstycket.

14/9-16

Tisdag och jag fortsätter att hitta saker som jag kan göra för att få det att bli smidigt på slutet och det är att ta bort alla dörrstopp p balkongerna som inte kommer att behövas mer , för det ligger i pipen att bytta alla fönster och balkongdörrar under nästa år. såvida inte något akut förändring sker dvs. ringer min chef och kollar om han hört något gällande näten, och det hadde han iinte gjort än, men han jagar. Polakerna har börjat med andra lagret och detta lager tar tid, först ska det läggas på ett lager, sen skall det jämnas till och fyllas på där det inte är jämt sen skall det ( Wax on,Wax off) göras en slätt struktur och förbereddas för slut strukturen, jäkla jobb..

15/9-16

onsdag och jag börjar känna en viss panik över att inte ha mina nät. så vid 9 tiden beslutar jag mig för att åka ner till Beijer och undersköka var dom tagit väggen, och är det inte typiskt så har dom fått in nät och lastat dom 7 rullar som jag skall ha, och jag ber chaffisen att göra 1:a stoppet hoss oss vilket har går med på...jippi... hinner ta en kaffe to go och rullar tbx, när jag kommer fram så är han åxå på plats och skall lossa inte på rätt plats men med lite vägledning blir allt bra :).Efter lunchen (på Löfbergs arena Färjestads hemma plan) så var det bara at sätta igång med att börja näta igen och jag hadde sagt till mig själv att allt skulle vara klart tills fredag, så det var i gevens tid att jag har näten nu.

16/9-16

Torsdag och jag är nästa eforisk över att få komma igång med mitt jobb. nätningen flyter på bra och det är inga (gropar i vägen) och jag blir klar med merparten av nätningen under dagen, har bara 4 balkonger kvar tills imorgon , vilket jag borde hinna klart till lunch.Polakerna har hunnit fram tillsistas porten , men har inget matrial , vi har töpmmt allt nu som går att anv.

ringer chefensomär i england och gör något viktigt så han har inte för stora möjligheter att påverka saker mer än att meddela vår kontakt på Beijer

19/9-16

Fredag och jag börjar med balkongerna som jag vet tar tid att nätar , men har inte så ont längre såvida det inte kommer en tråd in i såren men vill man vara fin , får man lida pin heter det ju så:)alla balkonger blir klara tills 14,00 och jag packar ihop , Polakerna är inte riktigt lika glada, utan dom vill ha primer och mat så att dom kan fortsätta med sitt. primer kunde jag ordna fram till kl 16,00 ca och det var det besta jag kunde göra. När jag kommit hem fick jag ett mess av chefen att det skulle komma 10 pallar 132 på onsdag vilket borde göra mina kollegor lite glada iaf :)

20/9-16

Måndafg och man tittar lite fint på mn vägg som har vit och fin strucktur och bara trånar efter lite primer :) och jag känner en kolosal nöd att får tillfredsställa den vita väggen och börjar dra på min kladiga primer. Får man primern på fingrana eller på händerna får man vila bort den. Primar till 1:a porten, för den andra delen är inte torr än så den får vänta. Den fina vita färgen på cement strukturn änfras till en (smutsig)gulaktig nyans, påminer lite om nikotin gula väggar. Polakerna har inget att göra när det kommer till putsningen , så dom går omkring och städar och fixar lite små grejer , vi får inte produkter förens på onsdag och fram till des får jag leta lite jobb åt dom

21/9-16

Tisdag och jag fick inte klart balkongerna helt och hållet, så jag tar resten idag, resterande del av väggen är nu torr och jag kan fortsätta prima den , det tog ca 2,5 timar. Kan inte anv någon typ av spruta, utan får rolla på primern därför tar det tid. Vill inte riskera att få primer på bilarna som i och för sig står ca 20 M bort, men med min tur kommer det säkert en vindpust som skulle kunna kosta oss 10,000-tals kr vilket jag inte vill.Polakerna gör nu en översyn av maskinen och ser då att en del måste byttas ut, vilket dom gör.. Runt 15,00 kommer en tjej ut från ett av husen följt av en (katt) tror jag at det skall föreställa

bland det fettaste till katt jag har sätt. när den tog ett par snabba steg visade det sig på Richterskalan magnitut 4. Man behöver iaf inte plocka ner den från träden...dom böjer sig så.

22/9-16

Onsdag och vi får lev idag...jippi... ringer chefen och frågar när den är tänkt att komma, han viste inte men skulle kolla det.så vi fortsätter att hitta små saker som man kan göra som att soppa och fixa lite. vid 11 är dt så svårt att hitta mer att göra, så vi drar ner på tempot en del, ringer chefen efter lunch och hör mig för om han fått veta något om när våra produkter kommer, och bilen var på Beijer och hade lastat så han trodde att den skulle vara hoss oss om någon ½-timme eller så så vi väntar med spänning...kl 14,30..ingen bil...15,00.. ingen bil...15,30 nu kmmer han och vi raskar på att få av allt , och polakerna startar maskinen och lägger på 1:a lagret med puts på ca 80 min (maskinen strullade lite och sen var det bara att packa i hopp allt igen för att ladda för nästa dag. (ska tillägga att det tar ca 90 min med att ställa upp maskinen,dra alla kablar koppla vattnet osv man gör inte detta på en kvart, maskinen själv väger runt 200 kg och den skall in och ut i containen varje ggr)

23/9-16

Torsdag och jag skall få nobelt besök idag, chefen kommer på inspektionoch vill veta var i prossecen vi är. vi 10 tiden kommer han och ser lite tagen ut (trött), vi tar ett varv och tittar samt att han ger mig lite diriktiv om vad han vill ha gjort bortsätt från att huset skall vara klart.et var 2 delar som innefattar polakerna och 2 delar som jag blir ansvarig för, inget av sakerna är direkt kompliserade utan bara tar lite tid och arbete, men i övrigt var det inget. vi körde dom siosta sopporna (vart bara i amaroken så ingen kärra behövdes).vi tog även en tidig lunch så att man sen kunnde åka tillbaka och se om polakerna har kommit framåt i putsningen, inget märvärdigt men lite hade dom gjort iaf.

26/9-16

Fredag och jag har länktat till idag så bara den. ingen spec orsak utan vill bara hem. men men nu skall det jobbas lite innan så jag tar fram mina roller och pyttsar och börjar färgsätta fasaden, när man kommit igånggår det mestadels av sig själv tar alla haölvfulla burkar och det blir endel så det blir n del springande med tomma burkar och fulla burkar. vid lunch var det bara 2½ burk kvar och jag kan anv ca 1 burk till, väggen är inte i ordningställd, ingen struktur eller primer så det bli bara fram till sista porten ringer till chefen och talar om situasionen och han verkar vara hyfsat nöjd med det vi åstakommit under dagen. så det var bara att packa ihop och börja rulla hemåt.

27/9-16

måndag ochtillbaka igen, vi har ingen pts mer utan får hålla på med andra sysslor som att städa, soppa och plocka bort så attvi kan hålla lite snyggt under tiden, sätter killarna på att göra lite små jobb som måste göras.jag har tid att titta på rännorn och förberedda nerplockningen och uppsättningen av dom nya (5 min jobb)pratar med biejer om mina produkter och vi får rännorna imorgon oförhoppningsvis putsen dåmen det var inte säkert.. börjar rengöra dom första rörhållarna och måla dom med svart hammarlack . efter det så känns det lite som att man är fast igen , men man hittar alltid något att göra.

28/9-16

Tisdag och jag har höga förväntningar om mina rännor och rör så att jag kan få hänga dom. Runt 11 komer dom och jag tittar igenom lite snabbt och ser att allt verka ok (inga skador eller defekta delar), går tillbaka till min målning av sista delen av huset som jag gjorde igår, och det ser inte helt dåligt ut efter första stryckningen. Polakerna håller på att putsa upp sista huset nu och det går ba för dom (ok bortsätt från att en packning på deras struktur spruta har goivit upp och ser ut som den vart med i en bilolycka.får sticka iväg till bilteama och se om dom kanske har någon O-ring som passar eller vulkteip. Jag har på eget intiativ (mutat) en del av villaägarna runt bygget med små saker som att hjälpa till med en rosenbuske, hjälpa en annan med en flisa i deras fasad och lite sånt som ger oss bättre vitsord förhoppningsvis

29/9-16

Onsdag och putsen är på plats, den kom runt 07,15 så jag är nöjd) och polakerna satte igång med finputsningen (få väggen slätt) och det är ett jobb som tar tid ca 4 timmar / vägg sektion, 3fönster rader)tyvär vet vi inte om balkongerna skall vara slätt putsade eller om det skall vara struktur på dom och vilken färg det skall var så dom kkommer att bli sist i ledet. Vi vet inte heller om dom skall göra som dom andra med ett nytt slitskikt eller hur dom skall åtgärdas, vet inte heller om det är nya killar som kommer och gör dom eller om det är polakerna som skall göra dom, allt medbalkongerna hänge ri luften.Jg börjar med grunden och drar den en vända till så att allt stänk försvinner Tar bara dom stora ytorna nu för att sdan gå över hela grunden med en elementroller(dom små sek kaommer jag bara åt med elemntan så Jag river gammla rännorna målar krokarna hänger nya rännan på ca 3 timmar och jobbar över ca 30 min, kan inte ha rännan ogjord för dåå blir allt arbete idag förstörtoch får börja om.

30/9-16

Torsdag och kollar att rännan ser ok ut, kom och tänka på att jag måste skruva fast ändbrickan på rännan och silicona den så det inte droppar fråm änden av rännan.allt ser ok ut, väggen efter 1:a stryckningn är också ok inte för randiga, rännan och böjarna som jag satte dit för att leda bort vattnet från väggen äråxå kvar Polakerna putsar på och allt verkar fungera som det skall .

3/10-16

Fredag och idag får mn åka hem, ärligt så börjar det bli lite jobbigt att vara från familjen nu efter ca 4 mån, har träffat dom ca 16 daar under den här tiden, var av 8 av dom har vart i trött eller packande tillstånd, men nu börjar man se värmeljuset i tunneln :)

Sitter i bilen runt 2 tiden och funderar på vad jag skal ha klart på måndag , och det är att hela fasaden skall vara klar, rännor, grund avmaskningen takfötter osv, allt ska vara klart utom balkongerna, för där vet jag inte hur det ska bli så.

dax för en liten bild:) när man ser denna så blir man lite nöjd :). Nu till något helt annat....värmläningar kan inte köra bil, dessa siffror som finns vid sida av vägen är ingen reklamskylt för 100-åringen som försvan genom fönstret utan en hastighets skylt, står det 100 så innebär det att man får köra i 100 Km/tim och inte i 80 Km/tim

4/10-19

ja då var det måndag igen då, h nu är det bara 2 v kvar innan allt skall vara klart. all putsning är klart av fasaderna, det är bara balkongerna kvar, och mina kamrater börjar med strukturen nu på förmiddagen . och jagkan göra min del, prima och grunda fasaden förhoppningsvis på onsdagvilket gör at jag kan ha hela fasaden helt klar tills på fredag. jag börjar titta lite på rännor och rören som allt ska ner, men jag kan inte ta ner rännorna innan strukturen har fått härda lite... vill inte behöva göra om jobbet igen.

5/10-16

Tisdag och min chef är på G hit nu och ska lämna lite krukor med färg till mig som jag behöver, det ger mig lite tid att köra soppor innan och små fixa lite. Jag upptäkte i går eftermiddag ett problem som jag var tvungen att ta upp med min chef. Det var nämligen så att tegel ramen runt entrerna hade börjat släpps från fasaden och (hänga) samt att den del var helt loss och satt bara fast med hjälp av dom andra sterna...farligt...så naturligtvis var det en osak för tekniska chefen att komma över och titta och ta ett beslut. Självklart vart det en akut grej och teglet var tvungen att göras om.. en lite detalj vart aktuellt...ingen sten fick gå sönder/byttas ut för allt tegel var (K-märkt) så att sägaså upp med diriktiven för polakerna och be dom att ordna till det.. enkelt :) Här är allt uppsat igen och dom håller på med att förbereda för fogen

6/10-16

Onsdag och fick veta att det är vi som skall göra balkongerna (golven) också vilket sätter polakerna i mer press, jag har redan lagt till tegel och entre stenen på andra sidan i deras korg och dom skall fixa strukturen och göra endel lagningar runt fönster på gavln. dom har fulla dagar så mitt jobb är mer att färdigställa dom delar som går att göra. strukturen kommer på imorgon , vilket gör att jag an grunddtrycka hela fasaden på fredag

7/10-16

Torsdag och polakerna gör förbereddelser för att fixa strukturen, det tar ca 4 timmar att göra all struktur, och hoppas på att säckarna räcker som vi har. själv går jag och små pillar på frunden och tittar över den, och tar ett lager till på den...ser inte bra ut, blankflammig eller hur man skall uttryck det.sen tar jag tag i rännorna och vill göra dom klara, så man får mäta och fixa lite så man får övergångarna rätt mellan räna och rör. River gammla rännan och borstar samt målar rännkrockarna svarta med hammarlack och hänger nya rännorna... märker att vi har mer en påse gott och blandat , lite surt och lite irriterande i ränn väg. Visa är 3,5 M andra 5M osv vilket gör att skarvarna inte räcker och man får åka och skaffa mer. visa skarvar hamnar på en krock vilket gör att rännaninte går ner i kroken och det blir en onormal lutning på visa ställen, tur att det är 3 st otlopp för vattnet vilket bör göra inget stilastående vatten. på eftermiddagen var jag bara tvungen att ta en sefi med mina polaker Han i gult är den som bestämmer över dessa killar och är otroligt kompitenet

9/10-16

Fredag och det är första dagen denna vecka som det går tt börja jobba direkt på morgonen, inga minusgrader så in i containen och hämta primer och färgen å sätta igån. primerningen tar ca 2 timmar och jag kollar på hur det går för polakerna, dom är klara med 1:a lagret md Ardex (renoverings betong för balkongerna och det ser bra ut

, det blir ett lager till, men innan skall det jämnas till och som slut finish blir det DPS, för att försegla betongen mot fukt . på under sidan skall det målas med thermoskydd och göra balkongerna fuktsäkra. jag hinner dra på 1:a lagret färg på ca 60% av väggen fram till lunchen, sen tar jag resten av det som är kvar efter..

Till slut ser fasaden ut så här efter 1:a lagret

. vi fick ett problem med en av våra liftar i går kväll , som började läcka olja . så jag fick ringa imorse och få dit en service kille som kunde kolla vad det var. det var enpackningsbox som hade flyttat på sig pga att det var för kalt på morgonen och oljan var inte riktigt som det skulle. men efter ca 45 min så var det ok och killarna kunnde gå tillbaka till sina balkonger:). Inna jag bytte om och började rullehem vill jag veta vad jag kunnde förvänta mig på måndagen. dommen var 2 balkonger klara,reseten primade , vilket gjordemig glad. alla 6 balkonger på ca 2,5 dagar vilket jag tycker är ok.

10/10-16

Söndag och jag är som vanligt 1 dag före arbetsdagen på (jobbet), men nu är jag i Kil och tittar på förra jobbet som vi hade (då var jag egen företagare och inte anst av ThermoGaia) . Ville se hur husen ser ut efter ett antal år efer att dom blivit målade, och dom ser bra ut (i olika ljusförhållanden ser dom lätt limegröna ut och i andra förhållanden är dom gråa ) men jiobbet ser mkt bra ut vilket är huvudsaken:) .

11/10-16

Måndag och som det känns nu så hinner vi kart till fredag med detta projekt, vilket är skönt. Polakerna fortsätter med balkongerna och gör dom klara, och jag fortsätter med mina projekt, målar fasaden och takfoten. Allt rullar på som det skall och det finns inga gropar i min väg just nu, och förhoppningsvis inte under denna vecka:).

12/10-126

Tisdag och ett supprice besök av min andra chef (jag har lyxen att ha 2 st chefer som avlöser varandra ) hon går omkring och tittar på det vi gjort och verkar nöjd i stora drag vilket är skönt. vi tar lunch och hon är vänlig och ger mig skriftligt på det som skall göras under veckan (en lista på delar som skall göras) vilket underlättar för mig. Efter lunchen så tar hon med sig en del maskiner som vi inte kommer att begöva mer, vilket gör att contianern blir bra tom, iom att polackerna har lastat sin putsmaskin och alla delar som dom hade ned sig hit.

13/10-16

Onsdag och det är 2 dagar kvar och mitt chema ser uta att hålla med lite marginal dessutom :) så skönt att se att det finns ett slut på detta, balkongerna är klara och det är nu bara fronter kvar + rör och lite småfix sen är ällt klart ;) vid 14,00 kommer en representant från fastighetsbolaget på ett blixt vist och hör sig för lite om alla balkonger är klara , vilket jag med stolthet svara ja på. Var avatt han svara "Fel kulör" känner hur mitt självkännsla bara rasar och blir begravd på ett mkt säker nivå....typ 300 M under jord... balkongerna skall vara röda och inte fasad kulör i och med att fastigheterna har stämpeln ´Biaktingvärd byggnad´och stads arkitekten har sagt så , då gäller det oavkortat,

här ser man dom två olika kulörsättningarna, sj tycker jag attarkitekten hade en tanke med sin ide, snyggare och mer livful.som tur var det inte för stort jobb att ändra detta, tog i runda tal ett partimmar för alla 6 balkonger +- nån timme. men dessa tyvärr måstejag ta dessa timmar från någon stans var vet jag inte just nu men det vissar sig i slutet.

14/10-16

Torsdag och det är dax för att börja plocka undan skräpp och göra i ordning för avslutm, polakerna håller på med att göra dom sista balkongerna med ommålning och alla delar som kom till dom håller på med sista delen av det som skall målas med den röda färgen och det tog cxa 2 timar igår och sen blir det nog 2-3 timmar idag (vart lite rörigt dom sista dagarna så hjärnan vill inte riktigt hänga med. sopporna bort körda och alla rännor/rör delar inburna i containen , håller på att kollar igenom alla delar som jag fick skriftligt , och delar ut jobben i samma takt som jag lässer dom så:) kollar att alla urjackningar är gjorda (vilket dom inte är) sätter Slavek på det jobbet och han gör det bra) Tycker att det är synd att göra dom för dom är 100% onödiga i och med att vår produkt blir vattentätt när det utsätts för fukt medens andra produkter får en fuktros då fukten tränger in och lagras i underlaget . nåväl den saken är ju redn

17/10-16

Fredag och si8sta dagen på detta projekt...hoppas jag. alla balkonger är klara och vill göra en sista koll att dom är ok och har några färg stänk på dom. tittar in p en balkong och blir matt.. stora blaffor och det är inte en utan ser ut som en prickikorv..:( talar med slavek om det och talarom för honom att vi kan inte lämmnaa det på det sättet, och han håller med. bra då vet han vad han skall göra. går och fortsätter spola av asfalten vilket tar tid, ser att han pratar med sina kollegor och säger till mig att han nu vet hur han skall göra med fläckarna. Jag förutsatte att han först skulle torka bort så mkt som gick och sen anv svart färg (bara en liten droppe av microskopisk stl för att sedan nugga ut den för att få en grå nyans. går på lunch och titar på vad dom gjort....NEJ ... målat golven på balkongerna med en rostskydds primer ... polaker med egna intiativ... Ursäkta språket..FFFFFFFFAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNN glöm avslutat projekt. pratade med en av mina chefer och ja givet respons.....min andra chef bara suckade och ser pengarna rinna ut...nåväl skall tillbaka dit nästa vecka igen

18-10-16

Tillbaka i Knivsta och sanera från Asbest. böejade sannera 1:a blkongen runt 9,30-10,00 och höll på fram till ca 16,00 då min chef tyckte att vi skulle planera om veckan. Han tyckte att vi skulle åka till Karlstad igen och göra allt klart, alla små delar som var kvar att göra när det nu skulle bli bra väder. Självklarthöll jag med honom att vi borde avsluta det projektet helt och hållet. så vid 17,00 la jag ner mitt arbete i Knivsta och åkte hem igen (frun vart glad). känndes konstigt att jobba så otroligt kort dag att man nästan skämdes att åka hemåt.

19/10-16

Chefen och johan plockade upp mig runt 07,00 tiden och sen bar det av till Karlstad igen, känns otroligt mottit att åka ditt igen. Hoppas att vi hinner alla delar som vi skall göra och sen kan få detta projekt helt klart. Framme vid karlsatd och vi tittar på vad som skall göras och sätter igång med det, jag skall göra rännor och rör klara, håller på att skruva in plåtskruv i alla skarvar, men jag och små bitar är inga vänner, och har heller aldrig vart, så efter1,5 timme ger jag upp, inte en ennda skruv har jag och mina fingrar fått in (fattar inte att jag har såååååå svårt med små saker). är bara så trött på allt i karlstad nu och vill bara därifrånså jag tar på mig att spola av asfalten och får det gjort, blöt och kalt jobb fötterna har fått simhud och det hjälpte inte att sätta på plastpåsar över strummporna för att på så sätt hålla dom torra

20/10-16

detta skulle vara sista dagen på detta projekt, jag hoppas att det blir så. alla balkongfronter har börjat få en fin vit färg och det behövs nog bara ett skikt till sen är dom ok (johan är experten på balkonger , och detta vissar han igen:))jag och chefen har vart och fixat jord för rabatterna ,så att vi kan snygga till lite (blir nog et foto på det när vi är helt klara med allt.

21/10-16

LEDIG!!!!!!!!

24/10-16

LEDIG!!!!!!!

25/10-16

Måndag och man är tillbaka till brottsplatsen med asbest. har ca 16 balkongewr kvar på hus 3 och sen är det bara dom sista 24 balkongerna på hus 4 sen är den delen helt klar. jag tippar på att jag skall hinna allt klart tills på fredag och sen kan man packa ihop asbest masinerna och se vad mina chefer vill att jag ska göra sen.min rutin som jag hadde fått fram i föraskedet håller i sig, men jag önskar att jag kan kappa någon minut till på tiden som jag lägger ner på varje balkong. provar mig fram lite och exprimenterar lite med förfarandet men kommer inte fram till andra arbets sätt än det jag har så det får vara så länge.

26/10-16

Tisdag och löning. dags att bettala mina (räkningar) och simsalabim var 2/3 av lönen borta igen.. nåväl det kommer en lön nästa månad igen så :) jag har ju endel balkonger att göra till så, min andra chef undrar om jag hinner klart sista huset till nästa veck , och jag lovade henne att allt är klar till frewdag, detta hade hon svårt atttro..eller nåt nåväl den som lever får se. dagen går och jag håller på med mina balkonger, och i slutet av dagen blir jag klar med hus 3 och tittar lite på hus 4 och ser att nästan ingn har plockat bort sina saker från balkongerna och jag börjar förbereda för imorgon. DVS att jag flyttar över mina maskiner och kablar och tittar över alla balkongerna från marken och gör en snabb överslags beräkning på tids åtgången, och kommer fram till att jag borde vara klar på fredfag runt lunch.

27/10-16

Onsdag och jag har bara 4 huset kvar och jag sätter ribban hyfsat högt, målet för varje dag skall var 10 balkonger per dag, för då är min beräkning korrekt med tidsåtgången. men som det brukar vara med detta jobb finns det alltid överaskningar åt boda hållen så.dom 6 första balkongerna blir klara till strax efter lunch (dvs ca 5 timmar efter att jag börjat)så tempot är bra. nu till första bakslaget... hyresgästerna har inte plockat undan på balkongrna ...suck.. pratar med en av dom och han trodde att han skulle få en lapp i brevlådan åxå och inte bara en uppmaning i porten. nåväl får han att rensa på ca 20 min så jag har get honom tid att göra det i lugn och ro. har iofs 2 andra som jag kan göra unde tiden så det funkade bra iaf. 9 balkonger under 1:a dagen och det är ok men inte mer.

28/10-16

Torsdag och jag fortsätter min jakt på målgången och kan nu se värmeljuset i tunneln och hoppas på att ingn blåser ut det. en av hyresgästerna hade haft getingbo på ders balkong (ganska stort av att dömma) men aticimex hade vart där och och tagit bort allt , så det skall bli en överaskning och se om allt är borta. kommer tillen balkong och döm avmin förvåning när jag upptäker att alla skruvar som normalt skall sitta där är utbytta mot stjärnskruv istället. lossa 3 skruvar och hela asbest skivan är borta utan flisser eller dam... wow vad smidigt det kan vara ibland .) Tackvare lite flytt och att jag hittat ett sätt att kappa tiden så vart det 11 balkonger idag :)

31/10-16

FREDAG och jag har bara 3 balkonger kvar var av en är min favorit balkong...getingboet och om det är borta . så den balkongen tar jag först. Börjar skruva bort mina skruvar efter min nya metod och bänder bort skivan lite försiktigt (ja nu är det ju minusgrader på nätterna så det är inga getingar nu, men vill inte få ner allt skräp och getingbo ner på balkongen så att det sen blåser ivak) men inte en tillstymmelse av bo någon stans..skönt..En av hyresgästerna frågar om den svarta pappen skall bukta i nederkant och jag svara att vi kommer att sätta ditt en plåt när vi bytt fönster och allt kommer att bli tätt, verkar som att hon godtog förklaringen. vid 9 är jag klar med alla balkonger och jag börjar flytta alla mina paket med skivor ner till min container. men först skall jag ta en selfi som vissar min halloween dräkt :) man är inte vacker , men jag har lyckats få minst 2-3 barn att börja gråtta..min totala tids åtgång för 96 balkonger ligger på ca 11-12 dagar, som samman taget är ok men inte bra enligt mina krav. Men jhobbet klart och det var mitt första asbest jobb så med det i tankarna så är väl jobbet bra ...hoppas jag iaf :)

1/11-16

Då var det måndag igen och jag är tillbaka i Knivsta för att göra det sista inom mitt ansvars omr, plocka ihopp mina delar och sammla ihop allt som inte kommer att behövas mer här. Hjälper även till med rännorna , och rensar dom från blad och jord som har samlats på sig här under tidens gång.

2/11-16

sista dagen i Knivsta vi skall göra klart alla rännor nu och sen är det hemgång , när det nu blir:).kolla att alla rännor lutar åt rätt håll och är hela. det är 5 hus var av vi gjorde endel igår och nu är det bara utsidan kvar på husen så det bör inte ta allt för lång tid. så jag har gått igenom alla våra förråd som vi haf och tittat att vi inte har något kvr där, vilket vi inte hade bortsätt fråån ett av dom. Där står det burkar, plast, vindpapp och lite annat som skall tillbaka till Norrtälje där vi har kontoret/lagret. sen var det med Karlstad... min chef sa att vi skulle dit imorgon och färdigställa allt som dom inte han med sist så det blir ett kärt besök :/

3/11-16

så då var man på väg till Arboga då för att samåka till Karlstd, jag hoppas att detta är sista vändan på detta projekt, vart här i ca 6 Mån och det är inte riktigt lika kul längre.

4/11-16

Det är Torsdag och jag har fått hemma sysslor , som att börja ragga upphandlingar inom dom olika omr som vi är aktiva inom Fasadmålning/Fasadrenovering/Takmålning/Fönsterbyten och som jag har tillgång till är det gjort på ca 10 min och sen får man snält kolla direkt på bostadsföretagns hem sidor och se om dom har några upphandingar. Jag är ombedd att inte ta kontakt med någr av någon orsak som jag int vet varför. men men detta gör att mitt jobb kan göras på 2-3 timmar

Sen nu när man har lite extra tid och inte riktigt vet vad man skall fylla ut med bortsätt från att vara ute på trav så har jag börjat med en ny (flik) på min underbart välkonstruerade hem sida och den kommer inom kort :)

5/11-16

Nu när alla projekten är klara, där jag har vart aktiv så är det kontors arbete som gäller för mig. sitter nu och tittar runt lite på olika upphandlingar som skulle kunna vara aktuella för oss, jag har ett "underlag" vilka omr som vi vill ha. Men när man tittar runt så serman att dom som ev skulle kunna vara för oss även har andra omr åxå i spec:en. Nåväl bara att titta unt och hoppas att man får in något.

28/11-16

Lördag, och jag funderar på att göra et uppehåll med dagboken fram tills att det händer något på arbets fronten.... japp gör så. återkommer om det händer något :) OVER AND OUT

30/11-16

Måndag och mina hemuppgifter (ok kontors arbetet) går framåt, ringer på ca 70 BRF nu under en och halv vecka. Uppgifterna som vi köpt ev företag som säger sig ha ringt/kontaktat BRF stämmer mkt dåligt, kan bara säga att ca 10 % är korrekt och detta bet man dyra pengar för. Tur att ICA eler Konsum inte gör på samma sätt då skulle man bet för en liter mjölk men bara få en skvätt i kaffet:) DÅLIGT kan inte rekomendera det för något företag. tycker mitt sätt är bättre. Tog reda på merparten av alla BRF i Södermanland och la in dom i ett excell ark och ringde efter det ist ... mkt bättre men betydligt mer tidskrävande:)

2/12-16

Just hemkommen från landet dr jag sitter och kontaktar BRF:er, och försökwer få till några arbeten till nästa år. Lite tröstlöst att ringa till BRF när man får höra från var och annan att dom inte har några sådana planer. nåväll fått lite gjort iaf, kollade på skorstenen och har börjat plocka ihop rökröret, 3 Timmar för ans och första röret...hmm inget rekord inte men i och med att man var tvungen att kapa ca 15 cm på anslutnings röret så vart det lite skeft vilket i sin tur inte passad in i ansl till kaminen.

Andra delen satt som en smeck och hoppade in själv. nu nästa ggr jag åker ut skall jag ta håll i undertaket och dra upp röret till vinden och tätta alla springor:)

4/12-16

Fredag och jag började fundera på om jag skall lägga upp mitt test-bygge på landet.Problemet är var jag skall ha det här på hemsidan...med lite funderingar så gör jag som så här.. i och med att det är på landet så blir det en länk under fliken "Fritidshuset" och där ska jag föesöka lägga upp vilder, tid och mat samt var jag köpte det. Blir lite som en följetång fast utan debetering :)

8/12-16

Itter och funderar på vad/hur jag skall lösa mitt dilema, vill ha in ett utb företag som kan tapå sig att stå för ABL behörigheten gällande Elinst. och även ha dom att titta över VVS-inst så att allt blir rätt för mitt lilla projekt. Inte det lätaste att få fram ett bra kocept tyvärr, men jag är ganska övertygad på att konceptet skulle funka.

25/12-16

Min son fyller idag (22 år ) och man har grattat honom, Och jag har just kommit hem från landet, vart där och påbörjat byggget för duschrummet. Och efter att jag börjat jämnaav marken och mäta lite så upptäcker jag att ett träd har flyttat sig närmare toan. Det saknas ca 5-10 cm för att jag skall gå fri...men nej då klart trädet har flyttat på sig när man vart borta. Nåväll tog i af ett foto på var dusch är planerad att stå :)

30/12-16

En typiusk dag att bara sitta framför tv och sappa lite, för trött för att hitta på något (lite sliten efter igår). uundertiden jag sappade runt lite så hamnade jag på NE kanalen, och det var ett program där som hete "living dangures...."och det handlade om den globalauppvärmningen (många tror inte att det finns ett sådant fenomen och andra tror på det) för min egen del är det självklart att vi har påverkat klimatet, hur är det möjligt att inte tro att vi gjort det? vi pumpar ut miljontals liter faligt avfall i haven varje dag och spyr ut hundratals ton co2 och metan varjedag,och sen tror visa att allt det skall bara försvinna ut i rymden... knapast troligt. CO2 tanar i atmosvären i ca 200 år enligt klimatforskar i Uppsala och sen tror vi att bara för att vi pantar en burk eller planterar ett träd så är vi räddade från klimat hotet... vakna och känn lukten på det ni försöker lura i oss...

Det stora bariärrevet utanför Australiens östra kust är starkt blekt av ökad temp och mer syra i vattnet pga CO2-halten ökning i haven

men detta är väl också en del i naturliga kretslopet.sen tycker fok att jag är manisk i visa fall :)

 

Tillbaka Start sida