2017 Tillbaka till -19

Dagbok

1/1-17

Näst sista sagen på detta år, och det känns lite som att det blir stor föäbdring nästa år. Inte fgör att det är något planerat eller så, men det känns bara annolunda mot dom tidigare åren. Jag tänker inte avge några löften som jag kommer att brytta--bättre att bara lååta allt vara och ta ett steg i taget :). Det finns en sak somm jag kommer att prova efter att frun hadt sin sem, och det är att byta ut alla kost mot Mellanmjölk under en vecka. Inte av någhon speciell orsak utan bara för att testa och se hur kroppen reagerar. Om jag ska sia lite så tror jag att dom största förändringar som kommer att ske är gaser och lös i magen. i övrigt tror jag inte det händer något... ok får i mig mindre kalorier vilket kanske kan ge något utslag på vikten :)

I och med att jag vill göra en test så kommer jag att varje dag notera hur jag uppfattar att kroppen reagerar under testen, även starrt vikt och slutvikt kommer jag att vissa (om det finns så många tecken ) Ännu en trevlig bild på när man bara tar det lite lugn :)

8/1-17

Första dagen på det nya året, och man kan nog säga att det inte börjar för bra iaf. Knapt har glöden slocknat förens vi vi vårt första terrordåd i Turkiet, och i vårt land avslutade året med en handgranat på/vid en polisstation i Katrineholm. Så med dessa händelser finns det en viss risk för att år 2017 kan bli blodigare än 2016. Inte för att det är något att sefram i mott men vi går inte mot mer tolerand eller ödmjukhet inte.

Nåväl inget jag kan påverka eller förändra så jag inriktar mig nu på vårt land och hoppas att detta år ska bli året då man kan få det mesta klart. men först inna man kan få det mesta klart behöver jag åka ner till Polen för att skaffa klickgolv, pex, conex-kopplingar och lite annat smått ovh gått :)

9/1-17

Söndag och snön har kommit, lite sent kanske men nu är den härOch imorgon är det dax för min lila test och byta ut all tuggbar föda mot mellanmjölk orsaken till detta vansine är att alla tycker att man skall hålla på med någon typ av tiet, vare sig man vill eller inte 7 dagar framåt, jag kommer att plocka bort all mat,kaffebrad och allt annat som man måste tugga på, och byta ut det mot 4,5L mellanmjölk varje dag. Orsak. . eviga jakten på en "perfekt" kropp och alla hälsosamma effekter det medför sig. därför gör jag denna test, vill se hur min kropp påverkas av att bara får i sig mjölk Jag har inga förhoppningar om att det skall påverka min vikt i för hög utsträckning , bara lit kul att prova

Det jag vet är att mitt järn behov kommer att få lida men utöver det vet jag inte vad som händer. Jag ommer att skriva varjedag och berätta min vikt, hur jag känner och om det är några märkbara förändringar... lite roligt faktiskt när man tänker efter:)

11/1-17

Vikt
Motion Min
kalo
Anv kalo
Summa daglig
93,3
100
2025
595
1430
1:a dagen, och imorse var man så trött så jag vill inte säga att min diet har påverkat mig i någon störr riktning. Käner mig inte hungrig iaf så det är ju alltid något, vart väldigt yr när jag var ute på promenad men jag tror inte det beror på att jag lagt om min kost men man får se hur det blir imorgon.
92,5
0
2025
0
2025
2.a dagen på mitt expriment. Idag har ja vert helt slut, kom inte för mig att göra något frenns 11-12,00. Var trött och frös, inte för att jag vet om det beror på min diet eller om jag har draggit på mig någon lite baskelusk.Har inte orkat vara ut på trav idag fast jag har vcelat, men av någon besynlig orsak har jag tränningsverk. Imorgon blir det iaf en tur planerar att ta 1,1 mil imorgon vilket är va 750 Kalo:)
91,5
121
2025
813
1212
3:dje dagen på min test, började med en kopp kaffe och tröttheten har inte infinit sig idag..än.. och det känns som det är lite lättare idag än det vart under dom2 förstadagarn misstaget soom jag gjort är att jag gjorde för stora förändringar som kroppen inte kunde anpassa sig till på kort tid. Så nu blir det en koppkaffe varje morgon och min D-tox för jag ta någon annan gång :)
92,1
139
2025
709

1316

4:de dagen och min kropp har nu gått in i svältfasen, detta medför att min nedgång antingen astanat helt eller bara tagit en kort time out :) kan väl säga att kroppen tycks funka något siså där iaf, lättare yrsel slår en ibland men inget allvarligt utan mer en blodtrycksfall. avföringen är mer som kalkbruk och man har inga behov på 2-3 dagar. igår abonerade jag på toan, pinkade var 5:e minut under dagen , och till och med min fru tyckte at jag inte skulle pinka mer...lätt att säga :) Kommer att avrunda dena test, orsaken är att kroppen gåt in i en svältfas och det är inte bra. Endel organ och funktioner kommer att få mindre näring/energi än dom behöver så jag kommer att börja äta lite
91,7
114
kan bara uppskatta ca 1300 kalo
804
ca 700
Fredagh och jag har ätit massor idag . började dagen med 2 st kokta ägg och 2 koppar kaffe....mm så gott:) sen till lunch festade jag till det ordenkligt.. 2 st otfrallor medleverpastej...wow vilken smak, och nu på eftermiddagen har jag avrundat dagen med makaroner och korv. ett problem som jag upptäckt medmin diet är att man blir ordenkligt förstoppad, och man tog till det tunga arteleriet lavemang i all ära. Efter att förolsningen var klar känns det bättre haft lite verk i mage tarmar osv men nu är det ok:)
         
 
         
 
         
 

15/1-17

Onsdag och det är inte direkt något väder för en pina colada i badbyxor iaf. detta är andra ovädret på kort tid som dumpa en massa snö och regn över vår vakra land, nu tror jag att i och med att det var så tort förra året så kommer dennedebörden i år. Vi kan nog slå en del nedebörds rekord nu i vår eller sommaren. Var idag ute på tur och jag passade på att besöka Karl Hedin byggmarknad, och jag började prata med en försäljare ang ångspärren vilket jag tycker är helt meningslös i och med att den inte gör någon nytta utan bara skapar problem. Nu var det i och för ig en skolklass där och fick lite dem. ang endel elektriska maskiner och hur man anv dom. Men jag började även tala med läraren och han sa att dom kan inte utb ungdomarna efter hur värkligheten ser ut utan dom ska utb ungdomarna efter vad skolinspektionen tycker och anser.

Varför i H---te ska vi utbungdomar om dom får lära sig att bygga fel????

19/1-17

Söndag och jag har funderat lite på ett samtal jag haft idag, och eldata upp mig ordenkligt. Det är iofs ett bispår som jag retar mig på , och det är det att vi säger att vi skall vara ärliga och uppriktiga när vi deklarerar saker ut i offentligheten. Men denna tess gäller ju inte akademiker tydligen,för dom kan kringgå den eller komma med rena lögner eller osaningar på alla sätt utan att dom blir kritiserade. Nu viill jag ta ett typexempel på vad jag menar, och det gäller energibesparing av flerbostadshus i den staden som jag bor i.

Företaget som jag har jobbat med i ca 7 år nu fick i uppdrag att måla om 4 st huskroppar i en test för att se om vi kunde sänka enegikostnaden för uppvärmningen, så vi målade och gjorde energi kalkyler samt gav fastighets ägaren en garanti på besparingen, i samma period skulle ett kommunalt fastighets bolag även göra ett likvärdigt ingrep på en omr i direkt anslutning till dom fastighetrna som vi skulle göra. Så en proffessor på MDH fick i uppdrag att göra en vcetenskaplig gemförelse mellam dom olika omr och se vilken metod som var den mest ekonomiskt försvarbara metoden. Kostnaderna för vår metod var i rundatal 500 Kr/Kvm och detta infattade alla kortnader för utrustning och löner, nu har jag inte likvärdiga underlag för granomr men den kalkylernade kostnaden skulle iaf vara kring 1/4 Miljard Kr men då var det solfångar anl, stamrenovering och lite olika saker så det går inte att gemföra på det viset iom att jag inte har alla uppgifter, men att tilläggsisolera en fastighet kostar i runda tal 2-2,500 Kr/Kvm samt att man måste söka bygglov och att det tar mkt lämgre tid än vår metod.

En av dom största lögnen som jag har hört var att granomr VD har sagt att dom uppfylle målet vilket inte stämmer på långa vägar (enl dom beräkning som jar fått tagit del av är att målet var satt på ca 50% i energibesparing) och den faktiska besparing idag ligger på runt 20 % och våran metod ligger på ca 18% Så om man anser att 25-30 % är en marginell skilnad anser jag att man skall bytta jobb eller gå en utb vett och ettikett samt tilläggs kurser inom sanning och lögn. sen sitter Proffessorn och säger att han inte kan gå ut med dom sannings enl uppgifterna för att dom skulle inte vara trovärdiga . Nu tala vi om backbone i samhället... om dom inte kan/vill vara ärliga varför skall vi vara det??

Sen är det så att företaget som gjorde tilläggs isoleringen inte förstår vad fukt är, enl deras modeler kommer fukten ventileras bort (om det vore så skulle vi aldrig ha mögel i husen, för fuktengår alltid till dom torra omr och skulle på så sätt försvinna, sen har vi den fantastiska fuktspärren som är 100% tätt,så fukten kan aldrig komma in....eller?) så lögnerna haglar i vårt samhälle eller är det okunskap...varför skall man utbilda sig på högskolor eller unversitet om det ända man får lära sig är att göra fel??

Nä implementer dryga böter på dom akademiker som juger i det offentliga rummet!!

23/1-17

Är våren här redan? var ute på min dagliga promenad (brukar bli runt 10 km varje dag) och om jag inte misstar mig så var det vårkvitter ute, och vist vore det skönt med vår nu men vi får nog ett lager snö till runt feb eller mars så. Fick upp bilden på lgh som jag har funderat på att bygga , men först ska jaggöra lite tester och se om jag kan få duschrummet att fungera efter mitt byggsätt. Spännande blir det iaf :) Svär mor har återhämtat sig hyfsat efter 69-oprationen så förhopningsvis är hon hemma igen imorgon :)

26/1-17

En hyfsat spännande dag, vart och kollat upp lite vilka priser och kostnader som jag kommer att få på duschrummet som skall byggas, och för kulverten på ca 50-60 M blir det 2000 kr då är det fram till dusch blandaren och frm till acctanklen. Sen fick jag lite priser på virket som jag kommer att behöva, inte riktigt lika billig som hos Carldahls såg men iaf (kunde börja prata rabatter om jag tar hel/halv paket) till dusch rummet behövs det ju bara 200 M 1"6 och lite reglar sen är allt mat klart. Men om det funkar så blir det lite större volymer iom att då skall jag göra test lgh. Var även på IKEA och kollade in en ny madrass för landet och den var inte dyr alls utan den vart betydligt biligfare än jag tänkt (hoppas att frun inte hittar någon hästen mardras eller dyl)

30/1-17

Vart på landet och inst rökröret (biten inomhus) och är tillbaka igen för att best hem lite saker som jag behöver kompletera med, rökpatron för att trycka själv och en regnhatt till röret så man inte får fuktig eldstad när det regnar. Gick faktiskt riktigt bra att fixa inomhus delen vart lite suddig bild men rökröret vart bättre än bilden iaf :) så nu är det nära at man kan bo där åretrunt utan att det kostar skjortan och under kläderna :) När denna apparatur är inst så är den stora kostnaden som är kvar brunnen som kommer att kosta runt 30,000 kr med allat som behövs, så vida man int skaffar allt sj från mina egna kontakter. I sånt fall blir kostnaderna betydligt läggre :)

1/2-17

 

Måndag och man har tittat runt lite på olika upphandlingar, men utöver det har det inte blivit mkt gjort. Imorgon skall vi samman ställa dom upphandlingar som vi skickat till cheferna och hoppas att dom fått napp någonstan:) Har kollat på "En man som heter Ove" sp sjukt bra "inte konstigrt att han är nominerad för en oskar :) såå sjuk humor...oavsätt vad vi gör i livet så belönas vi med döden :) sug på den ni :)) Kommer att försöka få upp lite musik på hemsidan när den laddas, vet inte om jag kan få det att funka men ska prova iaf. Min best har inte kommit än , men hoppas att den kommer imorgon ller på onsdag...länktar så att få igång braskaminen på landet. Då är det 100% möjligt att flytta ut fall man vill :))

5/2-17

vart tillbaka till landet, för att görsöka göra allt klart. Men usch vilken tid det tar när man aldrig monterat en skorsten. Alla små detaljer som man skall tänka på och kolla . Så naturligtvis så vart det inte klart nu heller, men nu var det vädret som kastade grus i maskineriet plus att det tart tid för en ovan:) ville inte göra hål i plåttaket pga att jag inte skulle hinna klart det innan det ev skulle börja regna/snöa så.. Men jag fick en glad överaskning när jag kom upp på vinden..

2st såna här hittade jag på dörren + 2 mindre i taket och på väggen. dessa på dörren var som handbollar och hade 3 etager med larv nivåer...ja dom var ganska stora och man vill inte komma upp här när det bor invånare i dom :)

6/2-17

Har kent mig lite ofrisk nu ett par dagar, huvudverk (trott eller ej har faktiskt ett) men vart ute iaf på trav så man är inte döende iaf. under tiden man är ute så får man i sig en del friskluft och hjärnan kommer igång och börjar fundera på saker som man inte alltid förstår eller har vett till att klura på, men idag var det ett kärt återbesök till en fundering som jag haft sedan -90 talet, och än i dag inte kan släppa.

Det är det där med ångspärren som retar mig, det finns inget som tyder på att den har något syfte utan bara skapar en heldel problem. i argumenten för ångspärren är det fukten som går igenom väggarna och sen fasnar i isoleringen.. hmm anv man vanligt bondfönuft så hör man att det inte låter rimligt. Enl teorin ska fukten ta sig igenom 8-lager mat utan att bli påverkad och sen av någon obevisad teori bara släppa ur sig fukten 100-200mm inne i väggen. troligt?? kmmer att försöka illustrera och förklara min tanke under "Allmänna tips " sen är det upp till var och en att tycka/tro vad dom vill:)

7/7-17

måndag igen och man är full av förhoppningar för den nya veckan :) ok låter lite för entusiastiska och energiskt, men det lätt bra iaf. Chefen är tillbaka till sverige igen och dom vill att jag kommer till kontoret, ska bli kul och se dom båda igen (ja ja vet att det är mina chefer) men i och med att jag gillar dom båda så är det faktiskt skönt att jobba under dom så. som det ser ut nu skrivande stund så kanske det blir i näromr som jag får börja och måla , skönt att det blir i pendlings avstånd (alltid skönast att sova i sin egna säng)

10/2-17

Tisdag och man har vart ute på trav som vanligt, och i och med det så kom hjärnan igång igen... nu kom jag på en gammal ide som jag "jobbat" med tididigare, och det var mitt kombiskepp och hur man skulle kunna få d´fart på ungdomarena och inte bar gnälla på dom . Och jag har beskrivit min tanke under fliken min ide, och jag tycker själv att den borde funka ,problemet är alla idiotska regler som man inte kan bevisa att dom fyller någon funktion för vare sig hälsa eller välstånd. men men pappers vändare skall åxå ha något att göra :)

12/2-17

Vart på landet under ettdygn (skönt att ha landet när så man kan åka ut lite då och då) tänkte göra hål i yttertaket idag för att få igenom sista delen av rökröret, men det snöade lite för hårt att jag ville inte riskera att få in snö på vinden, och då få fuktig isolering. Han inte det jag ville ,men kunnde iaf plocka bort lite grejer som jag inte behöver i huset längre, och kasta det som ska kastas. Ser lite bättre ut inne nu men jag irriterar mig för att jag inte fått upp hela rökröret än ..

13/2-17

Just hemkommen från landet där jag nu fått upp skorstenen och tättat på yttertalet, efter lite knickande och trixande fick jag röret på plats och gjorde en egen täckplåt runt röret. Känner mig ganska nöjd med vad jag åstakommit (inget som en yrkes person skelle klappa sig på axeln men iaf) viktigaste är ju att det är tätt och säkert så :) nu är det bara att tätta i alla skarvar och provtryckningen som skall göras, sen är det bara att elda :)

14/2-17

Det var tänkt att jag skulle ha åkt ut idag igen, men har fått något skit i halsen så jag blir hemma, jag har ju lite småsaker att ta hand om här åxå, kan göra det från landet men är inte så säker på att internet uppkopplingen är på grönkvist sas. får bädda ner mig och tycka synd om mig:) ovanlig kännsla att vara "sjuk" inget man är för ofta så.

15/2-17

Besiktning idag... bbbuuuuääää varaket gick inte igenom... 8 år ga bil torskade på sin teknik, xeonljusen inst motor eller vad man ska kalla den för funkade inte så det vart en ombesiktning. Ingen anning vad det kommer att kosta, men förmodar att det blir dyrt (som med all elektronik och nymodigheter). Nåväl får se fram imot att få skorstenen besiktag och föäör hoppningsvis godkänd så att man kan få den i drift. , Väntar på priser för furu och ek nu från en ny såg, jag köpte från den när jag byggde gäststugan, då bet jag 13 kr/m för fura 50*150 vilket var bra bris då. Nu hoppas jag att Kbm priset ligger på runt 2300kr vilket gör det till det besta priset hitils :)

17/2-17

Ännu en dag i arbetets ära :) mestadels suttit i fonen idag och försökt ragga lite kundmöten, ingen direkt lyckad jakt dag men lite info har man fåt ut iaf :)Fick höra på nyhetsmorgon att mjölk är inte nyttigt eller nåt, det är andra plumputtalandet jag fått höra av "utbildade" personer, förra ggr jag hörde något om mjölk så var det canserfrmkalande eller nåt, dett plumpa uttalande fick min hjärna attt komma in på socker och att man bli tjock av socker...hmm viste inte att ren energi kan lagras som fet (kolhydrater vet jag kan lagras som fet, men inte ren energi). dom flesta blandar ihop kolhydrater med socker, skall visa vad jag menar under fliken "allmäna tips"där kommer jag även att försöka ge en gemförelse mellan kolhydrater och socker:).

Fick veta något glädjande idag av en bekant och att han vart på kommunen och pratat om energi för uppvärmning. Där sa faktiskt kommunkillen att Thermoskydd hade visat att det har den effekten som vi påstår, samt att det inte är ett påhitat påstående :) kul att syndaren nu börjar vakna upp ur sin dvala :)

En sak som jag vill delge er 2 st som läser detta blaj :) fick mina priser på virke och på Ek :) wow får min ga virkes lev verka dyr :) läs och begrunda :))

Ekstolpar har jag 100*100 och jag har 3 m längder och priset är 30 kr/ m, men däremot så har jag 50*125 ek för 50 kr/ meter. Det finns även 50*175 för 75 kr/m

Därefter så vi du ha en dimension på 35*120 utav ek och priset är 15 kr/ m.

Gran 25*125 så har jag ca 250  m kvar och priset är 12,50/m.

Det grova virket har jag  50*125 och det är av lärk och priset är 25 kr/m

 

20/2-17

JIPPI skorstenen är besiktad och godkänd :) huset är nu uppvärmings mässigt klart för åretruntdrift :) fick ett par nedslag men inte på brandsäkerheten utan på kringliggande detaljet, dom skall jag åtgärda asap så. igår kväll skickae jag in min best gällande uteplatsen och matrialet som jag vil ha... EK ek och ek blir det plintar, bärlinor och trall är ek för 5000 kr inkl. det blir svårt att slå skulle jag tro. nu fick jag även veta att detta är sista partiet man kan köpa där tyvärr, dom läger ner den sågen, så efter detta inköp blir det www . ekgrindar . se som man får köpa ifrån, green oak är biligast och krymper ca 5% när det har torkat så.

23/2-17

Måndag och man sitter med kontorsgöremål :) sitta och ringa/återkoppla till dom man skickat mail tilll samt kolla upphandlingar. tog mig tid på lunchen att kolla lite bygg forum och lägga in en stänkare för att knna köpa billigt ovh bra virke. vart en del som tittade på det forumsinlägget :) kul då vet man att det inte är helt bortkastat då :) Det ända problemt som finns med mina tips är att man får göra lite egna efterforskningar och en del samtal till olika instanser på kommunerna, men om man kan minska kostmaderna med ca 50-60% så tycker jjag att det är värt jobbet :)

24/2-17

Började igår att köra ut min Ek till landet och tog det sista idag, lyfta ca 2,5 ton utan hjälpmedel ochterräng gav mina arma muskler en genomkörare, men nu är 9150 + m ute på landet , 400 M vart en lite hög :) sen får man kanske någon vecka i sommar som man kan börja göra avsättningar om det finns tid för det.men som plåster på öma muskler så sparrade man ion ca 50,000 kr på detta bärande ..

har skickat ut lite tips på olika byggsidor, men kom å tänka på att man kanske ska lägga upp en lista här på min egen sida :) då blir det ett försök till att få tag på kontaktuppgifter till AMA-sågarna Fick min faktura idag på eken, det vart inte 5000 kr buuääää 9150 vart det + moms, nåväl 50,000 biligare än att köpa det på en brädgård

26/2-17

lönedag :) och nu hoppas jag att jag kan få in ett möte med en större fastighetsägare, vet inte riktigt men det jag har känt och om jag nu skall tolka lite så verkar det inte nattsvart iaf :) har ett par till som jag ska försöka koppla upp med möte, men det får vänta tills jag är klar i Norrtälje. jag skadit på måndag och förbereda lite för elektriker så, det är det jag vet nu sen kommer det säker att ändras :) .

6/3-17

Söndag och det blir nog inte så mkt gjort idag, satt och tittade på nyhetsmorgon och ett repotage gällande Malmö ocj Rinkeby. Dom boende där är nyfikna på vad Polisen gör för att stävja upptappningen av våldet. Kan nog bara tala för Rinkeby då det mästa av våldet och kriminalitet började på 80-talet då kommunen behövde sparain på visa utgifter, då var det ungdomsgårdarna som fick läggas ner och vi som utnyttjade ungdomsgårdarna fick hitta andra platser att hänga på. Det narurliga vart automatiskt att samlas i centrumoch runt tunnelbanan och stöka med väktarna som i endel fall kallade in norrmalm polisen som gjorde allt mkt väre och upplopp vart resultatet. Hadde kommunen inte stängt ungdomsgården under ca 5-7 år så hade inte allt annat hänt enl mig, när dom sedan öppnade ungdomsgården igen så var min gen redan på en annan bana och man var mer i stan, kungsträdgården och på Clock på kungsgatan där vi från järva samlades. Nä sammanfattning av minj erfarenhet från glada 80-talet är att om akademiker och andra lågt förståndbegränsade personer inte tyckte sig haft rätt så hade dessa situationer i Rinkeby och i Malmö inte vart där dom är i dag. Rinkeby är till vissdel moden till det samhälle vi har idag, folk i Malmo som jag umgicks med under den tiden såg upp till oss , och ville bli lite gran som oss. Det vore lite kul om någon som har bekanta eller som arbetar inom soc/rättsvässendet lässer detta ...då kan ni få ett tips om ni inte redan har tittat på den stigen ...kolla biljardställen eller andra typer av likvärdiga aktiviteter där börjar rekryteringen till en viss del

14/3-17

Suck vilken helg :( var så possetiv i Lördags morse och så uppeldad av energi, för jag skulle ut och elda i vår braskamin och kolla hur lång tid det tog att få ca 22 C i huset. Kommer ut til tomten och ser att verkstads dörren står på vidgavel, och min 1:a tanke var ínte igen´går in och tittar hur det ser ut och om mina grejer är kvar----nopp inte en ennda maskin är kvar---suck. och inte tog dom lådorna med sig heller utan bara öppna och kastade dom på golvet och välte om kring alla saker , så nu har jag kollat med en svetsverksta om att göra en gallergrind för att ge dom lite extra att bita om dom vill komma tbx. sen blir det garaget och fönstren som skall få en ansikts lyfning med lite galler och grejer.

Men kaminen funkade aldeles utmärkt och det tog inte mkt mer än ca 2,5-3 timmar att få upp temp till 22-23 C vilket var bra :) så det var ett plåster på ett brutet ben :)

Klart vi ska ha en liten bild på elendet åxå .

.. förhoppningsvis kommer jag på något smart sätt att inte lämna saker i blickfånget denna ggr

18-3-17

Lördag och man har vilat upp wsig hyfst efter denna röriga vecka, vart mkt strull och funderingar kring helgen som vart och samtal med försäkringsbolagt. Fick iaf neskedet om hur mkt jag får ut på försökringen, och sanna mona ord TA INGA FÖRSÄKRINGAR HOS FOLKSAM , för om ni får något strulloch blir av med saker på grund av inbrott så räkna inte mer än max 30-40 % av värdet. jag har iaf bestämt mig att bytta bolag och inte förespråka folksam iaf.

Nu på måndag skal jag ringa en mekanisk verkstad och fortsätta disskutionen om en galergringd för verkstaden och garaget, som det ser ut nu så lutar det år ca 5,000 kr för verkstaden men man får se hur dyr den blir. Nu till något rolighare ämne, min chef funderar på at ge mig en löneglidning (nu vet jag att det är ett sätt att behålla mig, för jag har uttryckt mig på ett sätt som kanske lutar åt att jag söker nytt jobb) så man får se hur det blir med löne glidningen :) Men bilen funkar bra så det är alltid nåt att glädjas åt :)

25-3-17

Ja då var det Lördag igen då och ännu en vecka har passerat tidens limjal. Och här är vi inne i en mörk del av tillvaron (full med olyckor och mindre possetiva händelser) först var det inbrott och alla maskiner försvan, sen var det diskmaskinen som fick håll på avlopps slangen och orsakade lite fukt (skador) vet inte hur alvarligt det är, inga mätningar är gjorda ännu) så nu blir det att köpa ny disk, för det kostar lika mkt som att bytta slang skulle jag tippa. Men jag har iaf best nya galergrinden till förrådet nu och hoppas att jag kan hämta den asap, sen får dom titta på garaget och liknande grind dit. Det var iaf riktigt skönt på landet idagbara njöt att vara ute där nu , vårten är helt klart en skön tid - traner dvs :( för hade vi ett par,nu är det 2 killar och en tant som skriker där. Killarna blir nog bara en till slut men iaf :)

27/3-17

Måndad och man har fixat med diskmaskinen och ned starhebbolagert för en fuktmätning, och pysslat lite med fuktskadan. Har även haft tid och ta min dagliga promenad på ca 1 mil sen blir det Norrtälje imorgon fram till Torsdag skulle jag tro.. Under tiden man var ute så¨såg jag 2 st Tesslor som var utw och sträckte på däcken, gabska fashinerande att (inte) höra dom åka förbi :) Kom in på en tankerundel gällande elbilen och andra miljövänliga bilar, och min fundering är vad händer med elpriserna om det bli 10,000 el bilar och alla vill ladda sina batterier samtidigt. Då får vi en ohålbar situation gällande priset på el.. idag säger dom ju vaejwår att elen inte riktigt räker till och höjer priset med något öre, vadhänder när dom skall lev yttligare 1 Mw ut på nätet?? samtidigt som vi skall aveckla kärnkraften utan at ha något bra alternativ?? Nä vi får börja med biogas st, där får vi mkt energi iaf utan att det komer att bli dyrare(man gör den själv) :)

30/3-17

Min chef och jag satt och snacka lite om miljö (han är en mkt bestämd person gällande att klimatförändringarna inte är verkliga, men men), men han har en hel del vettiga argument gällande miljön. Oxh vi satt och snackade lite om elbilar och att vi i Sverige har all kompetens för att bygga en egen sådanan exkl batterierna. Det skulle göra att vi ökar arbetstiollfällen och minska miljöpåfrestningarna i Sverige vilket spelar i miljöpartiets händer. Tyvär är mkt besviken på det partiet och kommer inte att rösta på dom mer.bara en massa ord och ingen handling eller bara handling och lögner, dom står inte för det dom säger mer tyvärr.

10/4-17

Huwa vad tiden går fort, 10 dagar utan ett ända inlägg men nu är det dax igen:) det har väl inte hänt så mkt dom sista dagarna för mig, vart i Norrtälje och fortsatt men väggare och lite sånt, samt hjälpt min kollega lite med VVS (vart inte klart) så han försökte göra det lilla som var kvar men lyckades inte (en vattenutkastare som skall deonteras) men han gick åxå bet på den så. nu väntar jag på min chef och se när han vill att jag kommer upp igen.

Sthlm hade det lite rörigt i Fredags hörde jag, inte för att det kommer som en överaskning inte. Det var ju andra soslo dådet så det blir ju bara värre och väre med allt . så det blir ju aldrig vad det har vart så man ska inte bli förvånad av något nu för tiden så.

Frun har best sig för att vi ska ha clickgolv i huset , samt panel på vägarna (blir nog skit snyggt om jag får till det) ljusgrått golv med nörkare panel (mumma) så när golvet/vägarna är klara samt altanen så blir det värdering av landet (ska bli kul att se om jag gjort ett bra jobb)

17/4-17

Kom hem från påskfirirandet från landetm igår, vart så skönt att bara vara lite utan krav och göremål under ett par dagar. Det enda kravet man haft på sig är att hålla brasan igång (är lite över ambisiös med elden) så frun har fått tända den flest ggr :) dom små odjuren har åxå vart med dit och ville inte alls hem igår, men vem kan skylla på dom. Nästa helg ska jag dit sj och börja göra i ordning på allt, taket skall målas en sista ggr, köket skall skruvas fast och fästas ordenkligt, högskåp och kyl skall bytta plats samtkylskåpsdörren hängas om så et finns att göras:)

De kom lite snö i Fredags så det såg ut som att det var vinter igen, dom sa att det kunnde komma runt 5-10 cm nysnö vi fick 13-15 cm och minus 8 på morgonen (nu vet vi iaf att kamminen gör sitt jobb :) Så på kvällskvisten på lördagen var det 3-4 rådjur som var utanför vår köksfönster och letade mat. Det var faktiskt ganska mysigt att se 3-4 st så nära :)

7/5-17

Min dator fick en generall krach och man har nu fått den tillbaka. Skönt att det mesta har återgått till det normala och att man kan kasta sig över dagboken igen :) Innan min burk gick problem så var jag ute på lite bygg saiter och ställde en fråga/fundering, men som vanligt när man ställer dessa frågor/funderingar så blir det slltid en massa kafs och ´duktiga´personer skall ställa sig på styva linan så även denna gång.. Min fundering var om det fanns några som helst bevis studier eller vetenskapliga dok som styrker behovet av en ångspärr, enl mig finns det inga sådana beläg (även en prof på Dalarnas högskola såg denna teori vara lite långsökt (vilket stärker mina arg betydligt) . Så nu har jag stuckit ut haka så långt det går och mer kommer det att bli för jag kommer att publicera mitt duscxhrums projekt på nätet och jösses vilket hallå det kommer att bli :).

Nu till något annat: vi jobbar nu takbytte och målning av takkuppor här i Eskilstuna ,och det är lite annolunda jobb så det blir en del klättrande på läkt och trappor (vilket min gammla kropp har fått känna av) man är inte 30 år längre och det känns i kroppen. Man är tvungen att stana på sista avsatsen och hämta andan ibland (inte riktigt vad man är van vid, så det blir lite tungjobbat bara för att man inte har orken man haft så. men en sak är inte förändrad iaf, det är att jag får ta alla skorstenar och plåtar på nocken i och med att jag är den som inte är så jätte obekväm att jobba på höjden :)

 

14/5-17

Just hämkommen från landet. Skönt att vara hemma igen fast det inte är samma sak som på landet, vi har nu vart ute där och påbörjat golvläggningen (attans vad snyggt det blir) Seb har vi ju köpt klinker åxå som vi skall ha bakom kaminwen och hela den väggen, och det matchar bra tycker jag.

 

16/5-17

Ja då kan man bkria lite då, nice to be back :) Dagens övningar har blivit som man tänkt sig, fortsätteer p taket med kuporna, slipa, rostskyddar, fixplusar, och målar. min chef och kollega kom idag och hjälpte till (var ju helt själv igår) och allt var till belåtenhet för chefen (får nog inte sparken denna vända heller :)) Klockan 15,00 idag stod vi och slabba på lite färg få kuporna och vi båda hörde en dov duns eller liknande, men ingenav oss fattade vad det var, tills jag vänder mig om och ser att min kruka (färgburk) hade vält och minfärg var på stälningen ,väggen och fönster plus att mer parten hade kommit på fasaden... suck och imorgon är det byggmöten samt en för inspektion av fast ägaren..... bra timing för en olycka. Nå väl vet iaf vad jag har att göraimorgon.. :(.

Nåväl inget att göra åt det idag.. medens vi gick omk och gjorde en del småfix , och vi stod vid en avloppsventilation så sa kolegan att där måste det vara någon som ätit något riktigt starkt, det bara ånga ur avlopps ventilationen kanske inte den bästa bilden, men man ser lite av röken iaf :)

21/5-17

söndag och veckan som vart har funkat hyfsat iaf, jag har inte haft för mkt att sätta tänderna i i sluttet av förra veckan, måste ju ge polakerna en chans att hinna ikap och riva tegel/sätta ny läkt. Hämtade min grind i Fredags och den kom i lösblad system (dvs alla delar var för sig) så man får se till att man monterar allt i rätt höjd så det inte blir skeft, sen la jag sista delen avgolvet i stora rummet så nu är det bara sovrummet kvar, men det tar jag på Tors.Tycker slälv att det bli ganska bra

Ska tillbaka till Norrtälje i morgon, dags att riva tak på hans hus och lägga tillbaka nytt, så man får se hur det går med det. 1:a ggr för allt så

29/5-17

Måndag och första dagen på den nya veckan, vart i Norrtälje och jobbat under 3 daar på chefens hus, rivit tak och riktat upp det (det var chefen som gjorde det, själv hade jag ingen uppfattning om hur man gjorde det) så det vart en del tid på taket och pilande och petande , men till slut vart det ok. I Torsdags morse fick jag en sån flashback att jag trodde jag skulle trilla av stolen med mitt morgonkaffe wow vilken morgon att vakna upp till och den tog mig hastigt tillbaka till Wettersö (mitt barndoms hem

) denna vy skulle jag kunna vakna upp till virje dag :) Men men nu har vi vårt lilla krypin och det är gott nog för oss så :) Vi var ute nu under långhelgen och gjorde lite småfix, så nu är allt golvlagt i huset och lyckades snida till en tröskel i Ek åxå så nu är det hyfsat iaf

Självklart ska en av våra katter kolla att det funkar :)

4/6-17

Ja då var det Juni nu och sommaren skulle vart här, undrar vart den togvägen? Jag hade 12 grader när jag var i Vingåker, och det var bara att sätta fyr i brasan (mitt i sommaren...kanske bara jag men vädret är inte vart det varit). Var iaf på landet och fixade till smyglisterna, men kom att tänka på att spika med hammare inte är min grej (har för dåligt sikte..skulle ha bucklat till hela listen medens spiken var oröd:)) men alla lister är nu kapade ich kontrolerade så det är bara att köra med klammerpistol när jag skaffat en kompresor . Jag kommer att få lite tillbvaka på skatten så det räcker no till en kompresor som är tillräcklig kraftig för att driva en häftpistol :)

vart såå förkyld i fredags att jag inte kom ur sängen, så det vart en dag hemma ,(vart borta från jobbet ca 5 Dagar på 3 år, känns ganska bra )och på kvällen vart det lite bättre (massor av inhalerande av Euecalypso olja och honungs the samt minst ett par tabletter av echinache eller vad det nu heter , men på Lördagen var jagi hyfsasd for så jag kunde rulla ner till landet men jag gjorde inte ett smack där förens på sönd. och det tog ca 2 Timmar att fixa till smygarna med allt riktande och kapande. Men nu är det bara att häfta fast dom så bli det så bra så :)

5/6-17

Då var det klemdag idag då. Jag har vart ute på min dagliga promenix på ca 13 Km och fått i ,ig lite luft, var tvungen att gå förbi arbets platsen åxå för att se hur mkt dom fått gjort. Det var endel förändringar trots allt, samt att mitt jobb vaty lite mer kopliserat att göra men det är bara 6 plåtar kvar att borsta och rostskydda och fixplusa och grundmåla och täckmåla san ev takfots brädan att måla osv osv :) men jag kommer försöka jobba 12-13 timmars pass för att ta igen endel tid som vi missat tackvare alla röda dagar .

Har fått tag på ett spirorör (vent rör) som jag skall göra et exprement med på landet. Vill se om jag kan få ut bra mängd med varmvatten genom det. Först ska jag måla det med en matt färg typ svart och sen täpa till alla hål och sen plugga det i båda ändar, sen fylla det med vatten och låta det stå/ligga i solen under en dag för att sen kolla temp i det. då få jag en uppfattning vilken tid det tar att värm en bestämd mängd vatten på ett sådant sätt (ja ja ja jag vet att man kan räckna på det men det kommer inte att överenstämma med verkligheten) som relklamen säger... nu gör jag på mitt sätt , ska vi säga så...

10/6-17

Ryggverken håller i sig, efter lågledighetn så drog jag på mig en ryggverk (inte kraftig men hindrar mig från att jobba normalt) och jag har gjort dom tränningar som jag brukar och det har hjälpt till en viss del. Men sen skall anju jobba igen och ryggen får inte den vila som den vill ha efter tränningen så är man tillbaka på ruta ett igen :( Men nu har jag vilat ryggen under 2 dagar och det känns redan bättre, en dag till och jag tror att jag är återställd:). var nere på landet och tittade till, så skönt att bara komma ner en snabbis . Och nästa helg åker vi ner för 2 veckor och börjar göra klart innvändigt. Sen är huset klart och det är bara altan och ute platsen kvar på husdelen ... jippi :)

14/6-19

Haft full ag idag åxå, haft tid att tänka lite på olika ¨händelser´under året som är. Och det är 2 saker som dycker upp i hövet ´ganska ofta´, det enna är ett samtal som jag hade med mormorna och hur fantasiskt det är at vara med i deras ´klubb´. I och med att jag är lite intresserad av religon och olika kulturer sas så föll det naturligt att prata med dom.jag la frammina teorier och dom sina, tills att dom sa att ´mormornenas bok´vcar skriven ca 600mår efter dödahavsrullarna, då släppte det helt för mig ´på ett artigt sätt´, så jag frågade om mormornen hade mbättre skrifter än gud? då tysnade dom och såg frågande ut, jag förklarade mitt uttalande att om mormonerna måste skriva om guds ord så kan gud gå på utb hoss mormonerna i och med att dom har förståt allt (på samma sätt som islam som åxå kan mer än gud själv . Jag vill inte säga att den enna eller andra har fel, men jag tycker det är lite märkligt att mohamed son till abraham som förmodligen har fått en heberisk uppväxt helt plötsligt kan mer än sin far, och att en som förmodligen haft ett kristet uppvät åxåkan mer än alla andra inkl gud själv...märkligt

30/7-17

Söndag och det är min sista dag på semestern, vart så skönt att vart ute på landet i 6 V och fåt småpyssla lite där. Jag började med att inst min nya gallerdörr för verkstaden (hadde ju inbrott för 3 dj ggr och nu tog dom alla maskiner. Men nu är grinden och fönstret säkrade plus att det insynskyddat. så dom 1:a dagarna tog grinden i anspråk, sen var det dax att vända intresset inomhus och börja planera för kaklingen som skulle upp på kaminväggen . Jag hade aldrig kaklat för (ok en liten vit på ca 1 m men det räknas inteSen var det dax för att sätta panel på dom andra väggaena, och asch ture vad snyggt det vart

men inna jag började med dessa panelbitar så var det dax för en tur ner till N-köping och Bahouse för att köpa lite matrial samt maskiner (en kompressor) och sen var det bara att åka hem och börja skjuta in stift och fästa panelen. Det gick ganska fort för en nybörjare som aldrig gjort något liknande:) Så det har vart gansa lärorikt att pyssla själv och vara ute på djupt vatten, detta är livet hårda skola...:) men som givet så tar det låååång tid att göra allt själv utan några igentliga förkunskaoer, så mina 6 V semester har mesta dels gåt åt till alla små jobb på landet :)

Men efter allt jobb och all ny kundskap så ville jag ge mig en lite sak som belöning ( kanske inte som belöning utan mer för framtida projekt, inte säkert att det går igenom ) så jag har vrt och titta på enm ny fastighet som ligger ca 20 min från landet, och dom har begärt 180,000 för det men jag har givit ett bud som ligger betydligt läggre än så. . Så om min drag blir sant kommer jag att ta första steget mot mitt nya företag (Ribons Fastigheter) och jag hoppas att mitt test hus kommer att fungera som jag tror att det kommer att göra. Med tanke på vilken kostnad vårt hus har kostat så tippar jag på att detta hus på ca 60-75 Kvm kommer att ligga på ca 100,000 kr för alla delar. Jag kommer att ta all el, VVS samt alla maskiner (kyl/Frys spis, VVB Blandare samt rörfrån Leroy merlin, där kan jag sänka kostnadrna på dessa saker runt 50 % så det blir en heldel besparingar.sen att jag ritar, bygger ochopplar själv med vis hjälp av en elbyrå så blir det inte så dyrt i slutet. Sen är min förhoppning att jag skall kunna få ner värmekostnaden till likvärdigt med vårt hus (men i och med att jag gör allt på lite annolunda sätt blir det nog lägre ändå :)) .

Nu till galoperande fittstim som fick en total hjärnblödning samt kortis.. ja kan inte komma på mer otrevliga ord för denna genarall tabbe.. Hur i H.....te kan man ge ut våra personuppgifter till ett annat land och sen lagra det på en offentlig server där alla kan få ta del avmina/våra personuppgifter. Fram tills detta attt detta vart offentligt har jag vart unik som alla vi andra, men nu är jag inte ensam om mitt liv, utan det fins garanterat någon där ute som har kommit åt denna datafil och leker med den på det sättet som den tycker är lämpligt. Nu till ett troligt senarium... en person har kommit över ett Personnr (leker att det är ditt P-nr) och gör ett allvaligt brott som kan leda till öivstid i det landet, men dom har inte fått tag på personen utan bara ett förfalskat ID (dom vet inte det än) och du vill åka på sem till just detta land. Nu vet du inte om att dina P-uppgifter vart inblandad i detta brott, men dina Puppgifter är nu Rödflag markerad så i samma sekund som ditt pass dras i tullen så kommer rödflagan upp och du grips på sanolika skäl till det brottet. ja ok du får inte livstid ,men du får en hel påse med problem och en hel låda med räkningar från olika mynsdigheter runtom för att du försöker bevisa din oskuld. detta är ett mer troligt senaruim än det som regeringen håller på att dribblar med, så fulständigt meningslöst att se vm som är skyldig till att info inte kom fram till rätt person eller tid. våra uppgifter ligger nu för allmänhetens beskådan för alltid och kommer så att bli. berörd Chef har fåt en tab on the fingers och 70,000 i böter ( i relation till vanligt folk...kopiera en film-->10,000,000 miljoner i böter--->samt ev fängelse) som sagt var mkt mkt mkt allvarligare att kopiera en film än att röja 9 miljoner människors P-nr För att inte tala om alla dom som har en skyddad identitet, klart enl vårt rättsystem kan alla dom köpa sig en ny identitet på nättet (70,000 / ant skyddade identiteter) + polisens arbete uder utredningar osv osv.

31/7-17

Mäklaren återkopplade idag, och säljaren godtog mitt bud, nu skall jag bara förakra det med banken sen är jag ägare till en 3000 Kvm tomt :) så nu blir det till att jobba hårt på lanset och få allt det klart :) ...Tiden var inte mogen för detta köp så jag har dragit mig ur denna fastighet . så jag får låta tiden mogna lite

3/8-17

Torsdag och det har vart en sådan här wow dag, imorse var jag hoss fru plågaren (tandis) och fick en liten kalldusch, har tappat plomber som popcorn och jag fick veta att jagnu har winegumms förbud. Det är winegummen som gör att mina plomber sticker....en en last som jag nåste sluta med. Snart har jag bara jobbet kvar... Nåväl ingen större skada sked. Sen till min andra wow upplevelse och det var att jag har gått omkring och trott att vi inte betalar för kallvatten utan bara förunderhåll av infrastrukturen, men ack vad fel ag hade...Det kostar hisklifga 15 Kr/Kbm och det var en nhet för mig. är säker på att alla andra kände till det :)

4/8-17

Vart ute på min lilla gångrunda, och nu när man kom hem så var posten här. Vi ha Postnord och mina funderingar gick över till hur det är med bl.a med postgången och alla problem som det har vart. Kom samtidigt in på Trafikverket och hur det är sköt. och min mitt samantagna omböme omeffektivisering och outsorssing eller vad det nu kallas för är bara en väg till undergång. det kan vi se på dom stora bolagen som hållt på med den typen av metodik (SAAB och VOLVO)alla vår stora bolag har gjort dessa föeädlingar och dom finns inte mer (Volvo finns inte i Sverige, det är nu KIna som har det) Vattenfall håller på med det (man ser ju vart det barkar) igentligen håller alla företag på med samma sak, och oftast blir resultatet det samma. Dom glömmer en mkt viktig sak, en personal som angagerar sig minska automatiskt utgifterna.

Så enkel är det att sänka kostnaderna utan att hålla på med outsorssing!! Anser jag

6/8-17

Just hem kommen från landet, och jag har sån trännings verk i ben axlar och rygg. Målat taksprånget och det har varit en del upp och ner från stegen. Sambon sa en rolig sak i Lördags (jag sa att det var jobbigt att mpla på stege, hon kontrade med att..ja det blir lättare med pensel :))men nu är det gjort och jag kommer inte att behöva måla språnget förens jag går i pansion :) sen är det 2 saker som jag måste fixa vid takåsen men det hoppas jag att jag kan göra nästa helg. För då skalll jag ta itur med alla fönster foder och få det klart.

12/8-17

Sttt och kolade på en svensk film Én man som heter ove ´med Rolf Lassgård´och den är bra men har en sorlig undertoning. Ove har igentligen bara sitt jobb som trygghet efter att hanns fru gått bort, så bisterhet är den genensamma nämnaren Så jag började fundera lite kring i allmänhet hur vi har våra liv. Är vår focusering på arbetet eller på våra liv? En del skulle nog svara att vårt arbete är våra liv, och endel skulle nog säga att arbetet förstör våra liv. Ganska suspekt fundering...

13/8-17

Vart ute på min normala promenix, ca 1 mil och en massa syre för min svamp längs upp i herarkin :) och som vanligt blir det en massa funderingar om allt och inget.. nu var det den eviga födoämnes debatten som ävn jag dribblar om, för mkt socker eller för lite, för mkt kolhydrater eller föt lite. Finns det någon som igentligen bet eller har alla en åsikt om det. Eller är då så enkelt att man skall hitta sin egen nivå och skita i vad alla säger (inkl dom sk lärda?) Vet iaf hur min kroopp reagera på olika (dieter) i och med att jag testar olika saker som framkommit här i DB. Jag har iaf min bestämda uppfattning om kolhydrater och socker , och det kommer jag att stå för i resten av mitt liv enligt mig är socker INGET problem. I min värd är det ren energi och inget annat..Orsaken att många tror att socker är ohälsosamt i större kvantiteter är att mann blandar i hopp socker med kolhydrater har kollat lite på nätet och letat efter dom olika molekylerna och kolhydraten har ämnen från grönsaker,frukt, fetter och protiner... detta är inte det jag menar med socker, utan rent strösocker och där var det här är molekylen för socker.

. Jag kan inte urskönja var kolhydrateb skulle vara, men jag är ingen läkare/forskare så den finns nog någonstans där inne. Vill någon hjälpa mig peka ut den?

Och skulle någon hjälpa mig och tala om var den kan binda upp fett och protiner samt andra sockerarter??

 

21/8-17

Tillbaka i Norrtälje och vi skal börja med bryggan, 2 st fundament skall gjutas i Östersjön...brrr :) ock det blir nog ett par hinkar som skall tömmas i dom ringarna. så av med byxor, strumpoir och hoppa i bara, första stegen var det inget skönt Klockspeket frös direkt så nu har jag bara en vinterklasse där ist :) den kommer nog inte att tina förens nästa midsommar skulle jag tro

får vara glad för att dte var bra väder iaf :) det gick väl i ca 26-28- hinkar med cement i den ytterst sen vart det mkt mindra i näst yttersta,ca 11-15 hinkar har jag för mig.. hela taget var det kanskr runt 500 Kg cement som skulle bäras ut till fundamentem

31/8-17

Ännu en vecka... ok halv vecka i Grisslehamnoch ännu ett par dagar i drickat, förra vecka vart klockspelet en vinterklase och nu denna veck vart paketet uppgraderat till cry-tank status. kommer inte att tina förrens midsommar 2057, inte en chans att få liv i det nu. Jag och chefen satt och pratade lite om fukt och vad som är vesäntilgt att ta änsym till vid problemen fasader och med höga energikostnader. Och under vårt samtal så slog det från klar himmel att MGN är naturligtvis värme...all fukt baseras på värme, kondens, konvektion, och ånga allt är pga eller tackvare värme. Tar man bort värmen (teoretiskt) så försvinner alla problem. som sagt så är detta påstående bara i teorin, för man kan inte ta bort värme för då får vi släka ner solen (och det går väl inte...elller?). nu vet jag att stoppa värme är praktiskt och teoretisk omöjligt för värme är en våg..och den går igenom alla matrial som finns, den går där imot att reflektera vilket Termoskyddet gör, och det är en optimal lösning (går att förbättra men det är inget jag bemästrar eller har kunskap om.)

Nu nästa vecka så blir det till att färdigställa bryggan, mura upp utbyggnaden och kapa upp resterande stockar som ligger i en hög. Ska passa på och ta lite kort också :)

1/9-17

Har suttit och grubblat lite nu på morgonen och kommit fram till att det är dax att publicera ÅF-slutrapport från Botkyrkabygen. Har suttit och irriterat mig på en del kommentarer jag fått genom åren gällande Thermoskyddet och nu så kommer jag att publicera rapporten under Állmanna tips så jag är säker på att det blir rätt :)

3/9-17

Just hem kommen från landet, där jag har satt upp resterande foder runt fönstren, och nja ett proffs skulle kanske inte iktigt tycka att det vart bra... men jag är nöjd iaf :) sen har jag haft en irritationstanke under helgen som jag inte kkan skaka av mig.. och det är den saken med värmeoch fukt och hur jag anser att det hör ihop. Mina argument bygger på att värmen är roten till fuktproblemen, dok verkar det vara så att jag är ensam om den tessen. Dom lärda säger att värme är en sak, medens konvektion och kondens är något hellt annat. Detta fattar ag inte, om vi inte hade värm så hade vi ingen kondensation eller konvektion, konvektiom är när varm luft stiger ypp (knvektorelement typ) kondensation är när varmluft kolliderar med kall luft och fäller ut sin fukt) och då är det värmen som är basen. Vår och höstar är domfuktigaste årstiderna och på våren är det varmluft som kommer in över vårt vackra land, och på hösten är det kalluft som kolliderar med vår varmaluft där igen varmluften är en bas. isen i en frys kommer av att vi öppnar frysen och släpper in varmluft/eller ställer in något som har rums temp. återigenär det värmen som är (boven). Så min slutsats är om vi kan minimera värmeutstrålningen ur en fastighet(inte göra dom tättare) utan värmevågen kan bara reflekteras inte stoppas iom att det är en våg så upphör våra stora problem i fastigheter...Vet att det är mååååååånga som inte håller med mig inkl min chef.... men jag är inte ute efter medhåll vet bara att detta är korrekt!!

8/9-17

Hemkommen från Norrtälje igen ..Vart eb tung vecka (fysiskt), först skotta bärlager (16/32) och fyllt igen runt grunden på utbygnaden, sen har det vart att flytta cement från pall till förrpd, Sen på onsdag var det dax för att mäta upp plintar på decket vid bryggan (ca 25 Kvm) och väga in allt, sen på torsdages em var det att börja rensa upp vid badplatsen och elda upp ga bryggan (riktigt surved) och som final var det att gjuta alla plintar

Så jag gjorde alla plintar utom en(1) för bruket räckte inte tilll sista så det blir till att sprätta en säck på måndag. Nu har vi fått in ett jobb i Karlkrona , där vi börjar på Måndag den 18. Så nu blir det snickar jobb i 6 V. så det blir no någon bild därifrån skulle jag tro :)

12/9-17

Tis och jag har vart hemma nu i 2 dagar, åker till norrtälje imorgon bitti. sen kommer man hem på Torsd kväll. Har ju service och vindrutebyte så :) Orsaken till att an vart hemma under mån och tisd är av en akut händelse i söndnatt , men som det ser ut idags läget verkar det versta blåst över, så nu är det bara svallen efter allt. känner att efter denna helg så kommer jag nog att förädras endel, mer att se vad man har och inte vad man kan få ellerönskar. Dagens värde är mer värt än allat annat, konstigt att det behövs en ordenklig omskakning innan man innser det.. För min egen del är allt som det skall och inga krempor så under dom omständigheterna vill man bara komma igång med jobbet igen (alltid någon typ av att ditraton så) . Så imorgon skall vi börja med att förbereda alla panelbitar för jobbet i Karlskrona, som är tänkt att ta 6 V och vi kommer att köra hårt, så det blir 10 Dagar i sträck (inkl lörd och sönd) undrar vad gud säger om det :) sönd skall ju vara en vilodag :))

15/9-17

Ja Fredag och vart på g sedan 6,30, inte för jobb eller så utan för vraket som man anv till jobbet :) den äter pengar på alla do vis som fins tillgängliga. Nåväll har fått lite annat gjortåxå , inhandlat lite verktyg för Karlskrona, man skall ju dit på måndag morgon kl 4 ska man upp.bilen har fått sin service och det vart billigare än jag trode. så nu är alla mina dagen upp klara, en pratade jag med ISOVER ang ångspärren, och dom håller på med en riktig test på ett snetak (innertak) men det är inte riktigt det sammma som med väggar men det ger iaf en indikation så nu får man vänta och se..

25/9-17

Måndag och man har kontors arbete idag och titta p upphandlingar. kom hem från Karlkrona i Fredags och det vart en kort puss in i duschen sen i sän, var ganska trött och lite stel efter 5,5 tim i en bil..Lite kul att få åka runt till olika städer och jobba, samt att titta på utsikten från skyliften :

) . det känns inte somdet är mkt att göra, men att riva panelb tar på krafterna efter ett tag just nu är vi på balkongsidan och det är där det är som mest att glöra. Efter att panelen är borta så skall det i dom flesta fal bytas 2"2 så att man får nya fina stolpar att skruva panelen i (det är det som tar tid,byta 2"2 dvs). på entre sidan var det bara 9 st burspråk där det är ståend lockpanel så det river man nog på en dag. Sen är det nog regelbyte där med skulle jag tro, men vad vet jag :

) Där vi är inakderade är minst sagt (japanskt inrett :

) men man skall bara sova här och vi har alla förnödenheter som man kan önska så :)

1/10-17

Söndag och allt känns motigt, ligger i sängen och går igenom tiden med ThermoGaia och för/nackdelar. Kan säga att nackdelarna tar över de positiva sakerna. För att ta några saker.

1# intjänade så hade jobb på ett tak i Linköping (1:å jobbet där jag var SJ från TG, gick kanske inte helt ok men de var 1: ggr för plåttak och vara SJ. Nåväl kommer hem och VD ringer och vill dela min lön i 30-dagar för att sen multiplicera den dag ersättningen med 31 dagar. Detta ger mig en lönesänkning

2# sen på samma jobb och under samma samtal så ville hon veta hur många mil det är , varav jag svarar ca 10 mil tror jag att det är till Linköping men vet inte var jag ska vara. När jag får länebeskedet framkommer det att jag fått 13.70 per mil inte riktigt rätt...

3# nytt projekt i Karlskrona där vi byter panel och ska byta fönster (jag är bara med på panelbyte) och en morgon ca tio i sju går jag på muggen och efter ett par min hör jag VD igen ute i porten som klart och tydligt säger till mig att sånt får man göra innan eller efter arb tid... Hur ska de gå till vi jobbar 12 Tim om dan.

5/10-17

Torssdag och det är 1:a ggr vi åker på en torsdag och har Fredgen ledigt. Skönt att komma hem i någolunda tid efter ca 42 tim fast vi skippar fredagens arb. Jag har haft ett samtal med min handläggare på AF idag och därr framgick det att min närmaste chef ljuger ang våra arbetstider, inte ok någonstans. Enl honom jobbar vi in frewdagarna (vilket vi inte gör) utan har våra 12-timmars pass 5 dagar i veckan (kan man se på våra liggare) så detta blir som att bytta ut alla spikar i kistan och ersätta dom med skruv...:( Idag blir det en intressant dag iaf har ett möte vid 14,30 här i E-tuna. Så man får hoppas att det går vägen

7/10-17

Lördag och man har gjort sååå mkt skoj idag att man nästan skäms, först vid 9 tiden satck man till landet och kollade till att allt var som det borde. Och det var inget att klaga på där. Sen kom man hem och åt lite fil och flingor som förlunch och sen vart det lite kyckling. och på eftermmiddagen har jag krånglat lite med min multifunktions skrivare , och nu är den ok igen :)

Tittade även p nyheterna, men oj vilken misär det är överallt och inga glädje ämnenlängre utan bara massa skit och dödöver allt. inte så att man vill vara depad och sen sitta och titta på allt elände som alltid dycker upp:(

Håller även på att titta på en sista flik till H-sidan och den kommer att heta *Vad* lite av det jag tänker erbjuda folk och villa ägare, lite om målning, Eternit och lite allmänt VVs och kanske vara till hands för husbyggen. Inte riktigt klart vad jag vill erbjuda, men det jag vet att jag kommer att erbjuda är målning, eternit bortagning iom att jag har Asbest cert så :)

8/10-17

Söndag och jag upptäckte en sak som är lite pinsam:)) Vill tydligen att det skulle vara 2 st september i år, tiden går s¨å fort att man hinner ine enns att byta mån här :) Sitter och väntar på att klockan skall bli halv sex så att man kan börja rulla till tåget, skall vara på södertälje stn runt sju så, för att sen åka ner till Karlskrona igen. Hur allt blir / går fom idag vet jag inte med tanke på alla turer som vart mellan mig och min arb givare, men en sak är iaf säker har inte något förtroende för dom kvar. så hur allt blir vet jag inte längre, dom planerar iaf att ha mig kvar medtabke på att dom vill ha min hjälp så (för min egen del kvittar det i nuläget iaf)

14/10-17

Lördag och man är hemma igen efter en liye omtumlande vecka. I onsdag började det snurra lite okontrolerat i huvudet (inget konstigt med det för det går över efter några minuter...trode jag ja) efter ca 2-3 timmar var det lite som att åka bergodalbana och i en turktummlare och lite stapplande i liftkorgen, så man fick tala om detta för chefen så man vart hemskjusad till lgh lite tidigare ännormal. så det vat tidigt i säng iaf. och på yorsdagen satt jag fortfarande i torktummlaren och yrseln ville inte ge med sig, chefen tyckte att jag skulle sjukskriva mig denna vecka. har haft yrsel för men inte i flera dagar så min fundering är om det kan bero på min MS eller om det kan vara något annat. Vet iaf att jag skall till lassarettet på måndag och tala omed en sjuksyster om dom kanske kan ge mig en hint. Funderar skarp på att gå ner i arbets tempo, 60 tim veckor är nog inget för mig mer nu, kroppen/huvudet börjar känna ålderns misshandel , och man är inte 16 längre ( inga pengar är värd hälsan så) men innan jag bestämmer mig för att göra förändringarna så vill jag ha eb diss med systen och sambon. (med lite tur/otur kanske det blir som man viill) men men en sak i taget syter-->A-kassan-->AF-->Företaget-->beslut och där ifrån se vilka möjligheter man har och vad som står till buds

19/10-17

ja då vart fredag då...ok imorgon.. och då får man sin dom, ska till el doktor och sen till nevro för att kolla mitt hövö. Har haft yrsel i en och halv vecka nu och det vill inte ge med sig, så fort man gör något fysiskt så blir det som en torktummlare i roten. Om jag inte misstar mig så är detta nog ett skov eller något, (för er som inte vet så har jag en lindrig ver av MS) så min dom kommer i morgon. Med lite otur så har läaeren en träfrack klar :)

21/10-17

Lördag och vi har vart ute på en liten tur och tittat till andet, samt att sköta om lite småfix så inte vatten tunnor fryser sönder osv.under tiden vi rullade ner så lyssnade vi på mixmegapol och deras hjälp timme (dom får in frågor från lyssnare och kommer på en del lösningar)och det var en lyssnare som inte kunde tillfredställa sin kille (han ville att hon skulle tala dirty under akten) och det ända som hon kom på var "vad tjock du är) känns som att risken för pysspunka är överhängande. och dom fortsatte disikera frågan, och dom var ganska överens om att vara helt tyst var det värsta ( har lite myssigt, helt tyst....kerstin är du där??) inte heller ett optimalt lägge :) svårt att refirrera ett radio programm...men kul var det iaf :)

24/10-17

en dag kvar senfår man sin sista lön, inte slutlönen men den man jobbat ihop sas. Ocg vad jag har förståt så kommer jag att förlora ca 120 timmar tack vara en girig VD, inte första ggr hon mixrar med min lön (hon har inte fått igeom det förr men bara att försöka är ju ett stort tecken. men men nu vet mn inte hur det blir så man får sitta och vänta och se. Igår var vi till Jula och tittade, vilken yrsel jag fick då wow hade svårt att stå/gå så man var tvungen att sätta sig en stund för att komma ikap jorden...

Har fått en del paj från olika byggforum där jag brukar vara och titta, men jag är uppnbarligen en hackkyckling på dessa :) inte för att jag är oförskämd eller så nä för att jag tänker annolunda i dom flest fall. har pratat mkt om ThermoGaia och hur bra den produkten är, och dom har ansett att jag gör reklam för den. I min värd gör jag det inte (säger inte att dom skall köpa den eller enns att dom skall prova dnn om dom inte vill, ger dom länkar till ÅF rapporter och andra bvis för at produkten funkar, men dom som kritiserar den (anv ÅF-Rapporten )som ett mot argument. Dom pekar på att det är andra åtgärder som är gjorda på fastigheterna och man kan inte utesluta att det kan ha bidragit till siffrona..gansk dåliga arg enligt mig husen (målades 2010 och dom andra åtgärderna var gjorda 2011-2013 så siffrona för 2010 Q2,Q3,Q4 är bara Thermoskyddet men det vill dom inte titta på vilket gör dessa personer till fega lismare och ynkliga, tyvärr är dom utb och har förmodligen lite att säga till om (det är den typen av personer som uttalar sig på det viset.) Lika så om man frpgar någon högutbildad vad dom gjort för arbeten på ett hus t.ex så har dom byggt det...Hmm... inte riktigt som verkligheten anser. dom kanske har hjälpt till med att rita eller koppla /dragit tråd eller något annat litet ... men inte byggt något detta är att ljuga eller extremt dålig självinsikt. Sen är det denna typ av personer som vi ser upp till...Undrar var vi står då i rangordningen??

28/10-17

Lördag och man har suttit vid datorn nästan hela förmiddagen, håller på med ett forum där man får försvara sin ide mott (förmodligen utbildade personer ) ned noll visions kapasitet . Tröttsamt att behöva försvara sig mot personer som borde förstå bättre, mina ide är inte kompliserae på något vis. Bara tänker lite annolunda och enklare än kanske gemene man inte vet jag. Men men tiden får visa hur rätt eller fel jag har, kan iaf inte sia in i framtiden och ingen annan heler vad jag vet så:)

Har iaf fått in mina priser på lite virk typ den grövre dim :) 50*150 och 50*200 24,80resp 33,30 /lm så det var inte farligt iaf för att vara list priser:) så nu ska jag bara försöka få tag på isolering till et bra pris typ cellulossa .

30/10-17

Idag tillägnar jag dessa rader tillvår osynliga hjältar som vi aldrig uppmärsamar , utan bara skäller på dom när detta jobb inte är gjort. Jag pratar om vår soppbilsåkare, städare och lokalvårdare som behöver minst lika mkt kreddit som poliser brandmän och sjuksyrror. Utan er skulle vi ha en `ren´missär, titta bara hur det såg ut efter ca 1 vecka i sthlm när soppåkarna sket i att hämta soppor, råttor politiker och halva sthlm tyckte det var synd att det låg drivor med soppor runt om . och detta är efter en mkt kort tid (tänk vad som skulle hända efter ca en mån??) och dessa personer gör jobbet som merparten av oss inte vill tänka på ens. Nä vill att vi tar fram dessa frupper i eten och ger dom det beröm som dom förtjännar. så här är min del ..TACK TILL ER SOM HÅLLER SAMHÄLLET IGÅNG

31/10-17

var ute och gick i går (som vanligt) och efter ca 20 min så såg jag denna lila krabat jobba sig över gångvägen

Trodde dom bara kröp omkring på vår och sommar. Det mesta nu förtiden är vänt upp och ner. orkaner som drabbar Europa i oktober, fjärlislarver som ska bygga kokong i snart november snö i Shahara och vad mer är det för konstigheter som händer?

6/11-17

Sen sista DB så har jag sovit ca 60% av dagarna och mellan tupplurana så har de bara gått runt i hövedet. haft så yrsel att man kan tro att man bor i en torktummlare. men idag är de iaf lite bättre. Käänns som stavningen är sämre än den brukar vara, men det är något ni får dras med :) Går iaf på ipren numaxdos wow 3 hele tabbletter om dagen :) Ipren har ju funkat förut mot mina skov så varför ine mot yrsel åxå. nåväll har börjat fundera på att göra en ny bild på badrummet som jag skall bygga på landet, där kommer jag att vara väldigt experimentell, där kommer jag att hoppa över alla skivor, fuktspärr och gummi. bara efter mitt eget huvud samt Thermoskyddet. Det kommer även att bli plank ist för skivor, enl min teori kommer det att bli mkt bättre värmekofficient och enklare att bygga/betydligt billigare åxå

11/11-17

Lördatg och man ahr redan vart å skifta hjol på gummans bil, blivit bekväm på ga dar :) själv kör man med odubbade vinte däck året runt, funkar bra, men ska bytta till friktions däck nu till våren tror jag. vart en vända på landet och krattat ihop lite löv (det tog 8 timmar för 2 oment ) inte klokt vad löv det blir när man ser allt på mrken (på träden ser det inte ut att vara så mkt) känner mig hyfsat återställd nu, liye av yrsel är kvar men i övrigt ät jag o :) kanske inte mkt kvar av min hjärna att upplösas längre så det kan vara det som är ok ....inte vet jag :)åker nog tillbaka till landet nu i veckan föt jag har lite fler övningar som jag vill ta i tur med där ... vore lite skönt att få merparten klar iaf.

12/11-17

Farsdagf :) känns skönt att veta att man är pappa :) synd bara att min son har fått alla mina dåliga egenskaper är det kommer till kontakt. Men jag har mig självatt skylla då jag är rent kass på att höra av mig till honom .. nå väll älskar honom för det .. Kommer inte till skott attt b örja rita duschrummet.. tar imot att göra något alls konstruktivt nu för tiden (funderar lite på om jag fick en lättare släng av (gå in i väggen) av mitt tidigare jobb. nå ja det var en gång för länge sedan :) bara ta nya tag och alltid finns det någon som vill ta in mig.Har iaf fått lite extra energi till mitt bygge lite korregeringar som jag skall gör.

15/11-17

Onsdag och man ha vart på landet en snabbis (tanken var att få upp en antenn för mobilen och för dataöverföring), men det sprack. Hadde allting utom en lite skarv till SMA-kontakter, och ingen i vingåker hade det heller så det var till att åka hem och fixa dom här ist. så det blir en turimorgon igen :) Funderade lite på IQ och EQ (nej ine en equalizer) IQ har jag för mig har med logiskt tänkande och matte, EQ är en mänsklig inteligens och med förstå andra eller något sånt.och jag har funderat mkt kring dessa olika egenskaper, och kommit fram till att det är mkt bättre att ha högt EQ ist för IQ. Med IQ kan du bara sitta sj och klura ut saker som är bra, men inte förvalta dom iom att det krävs andra personer för det. Och att man inte har någon bra mänsklig tankesätt så blir det inte att man ber om hjälp/samarbetar och då faller den ide (ja jag generalliserar en hel del). EQ där imot är enligt mig mkt bättre att ha högt för alla ideer måste ju ha en användare (oftsst andra personer) vilket ger dom ett övertag, (nu vet jag att en med högt IQ skaffar sig en som kan förmedla sin ide till andra och på så sätt får ut den, men jag tittar bara på typerna och inte allt runt omkring) medens EQ redan har en genom sin oslagbara charm :)

19/11-17

Söndagoch imorgon börjar jaktemn på arbete igen. nu till en mer normal nivå. Haft en hel del inläggs konversationer på en (bygg sida) och man har igen fått lite paj för min ide. Undrar varför man får ta imot så mkt negativt bara för att man vill göra något som inte är prövat tidigare , tror inte det beror på att dom som kritiserar är rädda (fast den tanken ligger inte så långt ifrån) tror mer på att det man inte förstår skrämer en på något sätt. Tanken går ut på att låta ungdomar bygga sina egna lgh som dom själva får förstahandskontrakt, detta ger dom en fast punkt i livet. En lgh+ arbete under projektet gång (detta ger även en insikt i vad byggsektorn kan erbjuda) samt att dom får en ganska bra grund att stå på. och för samhället inbär detta en läggre kostnad för ev skador/misshandel och annat onyttigt. för en ungdom som jobbar har inte så mkt tid att ställa till mid otyg.

20/11-17

Måste bara få ur mig det här.. Som jag sagt i tidigare DB så har jag ganska ofta diss på nätet och hur bra eller dåligt allt är inom div omr. och jag har kommit fram till att "utväcklingen" inteär bra om man tar helheten och att kunskap är en ny typ av bakåtsträvan. Kryptisk ja jag vet, men låt mig ta ett par exempel. Skolan ...på 70-talet och en bit in på 80 talet så låg Sverige påtop 10 listan över länder som har en bra skola och matte var ett av våra parad ämnen då. Sen på 80 talet kom ideen att vi skulle "modernisera" skolan genom utöka valmöjligheterna och dom första privat skolorna skapades. sen på 90 talet var det som att ala ville starta en ny skola och det vart ett stort utbud. Men vi utb inte fler lärare , men kom å tänka på att dom nu måste var utb (hmm är inte lärarna från 70 talet utb?) och cert. hur som hälst vi låeter skolan representeras av ett litermått (trans) och vi häller i 6 dl färgat vatten, nu när privata aktörer nu växer upp som svamra ur jorden och även dom behöver lärare (så vi häller i ca 3 dl ofärgat vatten) nu visar detta att den ursprungliga nyansen på vårt vatten inte alls stämmer med nyansen som vi har nu (mkt blekare och blaskigare) . Så nu vet viatt vi har x-ant lärare som förr jobbade i kommunala skkolor nu har spridits ut på + 30-40% fler skolor, sen tror utb pers i regering och icke kopetenta personer att vi skall få en bättre skola??

den senast mätningen av hur bra skolan är, låg vi på plats 250...wow vilken förbättring.. detta fenomen gäller för sjukvården åxå alla som inte förstår hur det ligger till i grunden tror i sin enfald att vi behöver valmöjligheter förr allt.... NEJ det behöver vi inte... vi behöver något som kan ge oss utb och vård när vi behöver det. Men att få någon som bara har pengar i huvudet fattar inte det, och kommer aldruig att fatta det heller tyvärr. Vi tar ett exp till medens jag håller på.. outsourcing är åxå ett sådant företelse, VVär väl ett typ exp på hur det fungerar i praktiken och inte på papper. ett företag tänker bara på kostnader och riktar in sig på att spara in pengar hela tiden, dnna jakt på att spara in några ören här och där blir i längden en förlust anser jag (matte var kanske inte mitt major men iaf)dom allra flesta företag som jagat besparingar finns idag inte med på marknaden, se bara SAAB och Volvo Pharmasia osv dessa bolag är inte kvar i Sverige eller överhuvud taget mkt på grund av att dom jag besparingar Nä in med suntförnuft isf utbildning

26/11-17

Ja nu är del ett klar, jag har påbörjat en test på hur mkt byggvirke krymper när det avfuktas. Jag har gjort testen i värkligheten och inte som alla andra gör det (dvs i skyddad verkstad). Jag har en omålad och en målad (med thermoskydd) där jag lagt båda bitarna i verkstaden (som en carport med dörar) och vill se hur mkt thermoskyddet får biten att krympa med avfuktningen (dessa bitar kan ses på http://ribons.se/fritidshuset.htm längst ner har jag tabel. Orsaken till denna test är för mitt koncept för duschrummet, så det är därför jag gör detta + att det är lite skojsigt :). Nu till tabben som tar alla pris i samhället...Karolinska sjukhuset..men va fan kan inte etikett gubbar göra något rätt?? när jag tabbar mig blir det ett jäkla hallåande och klåporedn bara öser ner på en, men det kostar inget för samhället at jag gör fel bekostar dom mistagen själv. Men när en etikettgubbe gör generalgroddor får jag vara med och bet för han misstag. Och det är sådan groddor som gör att jag är imot utb som är högre än gymnasie. Dessa personer slipper allt ansvar och skyflar över det på oss fotfolk..

Har nu även fått upp min sida om vad jag kan göra för husägaren, där är det måleri (utomhus) som jag erbjuder till en bra kostnad. länken finns på index sidan

27/11-17

Ja dåvar det första dagen som man är inskriven på AF, suck tillbaka hit igen, trivdes bra på Thermogaia (ok en av cheferna kunde jag vara utan) nåväl fåt göra det besta av situaaionen som man är i , ingen ide att se tillbaka och ångra något. Yttligare en del av livet hårda skola:)Har iaf sökt en del jobb så nu får man ha lite os i magen å låta tiden gå, det är ju inget jag kan påverka. Kom å tånka på en sak gällande mitt lila exprement på landet, kommer inte ihåg i vilket skede jag vägde bitarna, bar det förre eller efter att jag målade en av dom ?! Det blir jag nog varse om efter en månad, låter det rimligt så var det efter, verkar det vara för stor skiolnad var det säkert förre.. nåväll det får jag rda på senare så :)

28/11-17

Pratade i dag med min mor och vi kom in lite på hur samhället ser ut och hur vi upplever hur det funkar. Och vi kom in på hur mkt elektronik som styr våran vardag och hur beroende vi är av den, jag nämnde då att om staen vill så kan dom med dom register som finns idag kartlägga var pch en av oss. Från och med att vi slår upp våra ögon till att vi lägger oss, så detaljerat kan man se vad en person gör. Otroligt/omöjligt säger dom flesta. är inte så säker på det, låt mig visa er runt i mitt huvud och kanske ni förstår hur jagh menar.

Steg 1 # när vi vaknar så är det ca 60 % av oss som amv mobilen som veckarklocka.den har ju alarm programerat i sig, denna funktion finns sparad--> mobiltelefons opratören/tillverkaren kan md hjälp av demn data som telefonen tala om att alarmet är igång. Detta gör att staten med hjälp av (hacker)program kan ta reda på när vi går upp.

Steg2# dom flesta av oss sätter på kaffe eller the, kanske kokar några ägg, och brer en macka eller två. Vi kan med fabrikante av vatten kokaren/kaffebryggaren ta reda på hur länge den står på med hjälp av energideklarationen från fabrikanten och på så sätt få ett hum om hur många dl som den skulle värma upp och med det kan vi säga på ett ungifär hur mång koppar (det syns även på din GPS i mobilen var du är och hur länge) Vi tar ev en dusch på morgonen och det reg av vatten verket hur många Kbm vatten som går åt och på så sätt kan vimed hjälp av statestik få fram vad och hur länge.

Steg 3#Nu har vi gjort våra morgon bestyr och ska till arbete. Vi anveänder inte bil utan vi åker komunalt, och här blir vi osynliga (bortsätt från mobilen och Gps som alltid vet var vi är) neb ytöver GPS så finns det inga spår av var vi gör...Om det bara vore så, vi har förmodligen ett månadskort med en tag i sig som vi drar på spärren och simsalabim var vi i yttligare register om vart vi ska. så innan vi enns kommit til arbete är det ca 50 register som har talat om var vi är och vad vi skall göra.

steg 99# jag skulle kuna rabla ca 99 steg innan vi enns kommit hem och sitter i soffan med fötterna på bordet och känner oss nöjda med dagens prestation. men jag orkar inte skriva en bok och ni skulle aldrig orka läsa igenom den så jag hoppar till slutet och gör en sk sammanfattning . Påängen med detta utvik är att visa hur otroligt sårbara och övervakade vi skull kunna vara (lyckligtvis är vi inte det idag, men om ca 10 år så är vi nog det till stor del. Mkt tackvara chipet som visa monterar in i sina kroppar (microdatachip under huden med alla dina koder och sånt som du behöver varje dag), om man är lite obsarvant så vet man att vi till en vis del rean är övervakade idag. Kolla alla appar i mobilen dom vet ju hela tiden var vi är och att vi ska sätta betyg på konsum som vi just handlat på osv. Näman skall nog vara lite försiktig tycker jag iaf...killen är ju paranoid :) Nä bara observant :)

29/11-17

Börjar bli lite trött på hur samhället prioriterar människan, att visa är viktigare än andra. Kan inte förstå hur en med utbildning kan se en som är mindre utbildad som lägre i rangordning. Ta städare till exempel, om dom inte fanns skulle vi då vara så friska som vi är? Eller när soppåkarna i sthlm strejkade och sopporna vart till mindre berg, då var dom viktiga när dom inte gjorde det dom skulle. Inom bygg är det precis samma resonemang. Dom flesta tycker att ingenjörer och konstruktörer är viktiga och bland dom mest betydelsefulla inom bygg, bra låt dom bygga då utan att riva ner det gamla och/eller ta bort Asbest/PCB eller allt annat som måste göras innan konstruktören kan koma och glänsa och visa upp sina fina ritningar och alla förslag. Nä i och med att dessa grupper inte fyller någon funktion i början så anser jag att vi ska ta och baka tillbaka lite och se vilka moment som måste göras innan vi ens kommit till ritningen.

3/12-17

Just hem komen från Karlstad. Vart och hälsat på bekanta som jag bodde hos unde tiden vi målade i Kil och i Karlstad, då hade dom ett BB och där lärde vi känna dom (trevliga människor med en stor potion humor och välvilja:) så nu vart det lite glögg och nån Whisky (mm Bomore) så det var lite sent i går och man är lite sliten efter bilkörningen hem igen :) så vi talade om lite allt möjligt och om deras cafe (vilket går bra nu)

4/12-17

vart en riktig slappar dag idag, inte gjort spec mkt bortsätt fråm att vart till yandis och fått en ny tid. den har det vart att sita bakom datorn och fiblat, gjort lite förändringar på "Produkt" sidan . tycker att jag fått den hyfsad (inte för att jag är så intreserad av kosmetik) så med den inställningen så är jag nöjd. Kommer att ha min träbits test n veck kortare,m för att sista helgen såg jag att det var julhegen och jag vet inte hur bra det är att åka från hemmet då alla måste hjälpa till med allt som skall göras

5/12-17

som vanligt vart det nyheterna som triggade min hjärna idag ..:) allt detta tjat om att det saknas uskor,sjuksköteskor och läkare, under 80-90-talet fanns det betydligt fler tydligen , för då hörde man väldigt sällan att det saknades. Och jag i min evjga sökning av orsaker och som en duktig samhälls detektiv plockade fram mitt repiga och spruckna förstoringsglas och gav mig ut på jakt efter sanningen. Likt en riddare på en vit springare sökte jagden heliga gralen, och där så jag den glimma under ett täcke av förgylld tråd (och folk tycker jag behöver hjälp ) jag plockade upp denna väckra pläd och fick tillmin fasa se att det stod AB på baksidan. Då viste jag vad som hänt med vår sjukvård. Vi hade ett begränsat utbud av sjukvårdspersonal och nu när alla privata gjort vår hälsa till en penningko så säger det sig självt, vi kan inte behålla vår saft om vi spärr den med 60% mer vatten (hoppas ni fattar liknelsen)om vi har 50 inom sjukvården och dom jobbar inom kommunala och sen flyttar 30 st ut till andra org så blir ju vården lidande, det blir den inte alls tycker en del, alla har rätt och spara och "köpa" sin plats. Nä det har vi inte alls. sen tycker dom som är för vårdbolag att det är helt ok, men vården är kass...undrar varför??

7/12-17

NU är kokta grisen stekt :) Trump har gjort sin största tabbe som han någonsin kommer att göra, han kommer att flytta sin ambasat och utropa Jerusalem till huvudstad, och hela arabvärden skriker rakt ut pga att alla ser Jerusalem som sin huvudstad.. Trump gick ut med ett löfte attUSA ska bli Great agian.. jo det blir nog usa allt ...värdens mest hatade land.. inte för att jag vet om det är något att sträva om . Men i och med detta upprop så blir det nu en betydligt ökad kris (detta kommer att eskalera till krig mellan araber och judar), för att peka på något så vill jag visa en bibel text:

Abrahams (Abram's) söner: Isak (judarna) och Ismael (araber).

Svaret på den evigt svårlösta frågan varför araber (Ismaels ättlingar) har så svårt att acceptera judarnas existens, detta svar bör man få då man läser budskapet om Ismael: ”Mer vildåsna än människa skall han vara, han skall slåss mot alla och alla mot honom. Öster om alla sina bröder skall han bo” (1 Mos 16:12).

Denna sista mening: ”Öster om alla sina bröder skall han bo” kan även översättas med orden: ”En plåga för alla sina bröder skall han vara, där han slår sig ner.” 1917 års bibelöversättning överensstämmer med detta alternativ. Hela versen där lyder: ”Och han skall bliva lik en vildåsna; hans hand skall vara emot var man, och var mans hand emot honom; och han skall ligga i strid med alla sina bröder” (1 Mos 16:12).

Är det inte lite märkligt att en bok som är runt 4000 år gammal har skrivit om just detta...märkligt sammanträffande :) Suuma sumarum Det blir krig i mellanöster senast 2020 och Israel kommer att vara på knä innan det vänder.

8/11-17

Idag har jag vart och pratat med en som vart lite intresserad av min ide , när det kommer till tt bygga för /med ungdomar och nysvenskar. Han hade en dotter med autism (vilket rent verbalt var helt ok) men när det lp till verkligheten var det lite annolunda, kännde mig besvärad (inte för henne utan för min okunighet om sjukdomen) ytterst pinsamt vid nåt tillfälle. Men han tyckte iaf att min ide lät ok (inte wow utan bara bra ide) så jag lovade att skicka info om den och en skiss/ritning på hur ag tabkt det hela.

Pratade med min son idag (hmm 23 år idag :)) och jag sa att vi skulle ta en tur tilllandet så han fårse vad han ev kommer att få ärva :)

 

Fortsättning på gårdagens DB:

Pga att det nu blivir röriht ner i mellanösten och araberna nu vill göra Jerusalem till sin huvudstad så vill jag bara ta en sak från den gemensama bok (Islam och Judendomen ( Toran och Koranen).

Sak12 1Profetord.

Herrens ord om Israel.

Så talar Herren, han som har spänt ut himlen och lagt jordens grund, han som har skapat livsanden i människan: 2Jag skall göra Jerusalem till en bägare som berusar alla de omgivande folken. Också Judas städer skall belägras tillsammans med Jerusalem. 3Den dagen skall jag göra Jerusalem till en lyftesten för folken: var och en som försöker lyfta den skall sarga sig, och alla jordens folkslag skall samla sig mot den. 4Den dagen, säger Herren, skall jag slå alla hästar med skräck och alla ryttare med vanvett. Men över Juda skall mina ögon vaka, och folkens alla hästar skall jag slå med blindhet. 5Då skall Judas släkter tänka: Jerusalems invånare har sin styrka i Herren Sebaot, sin Gud. 6Den dagen skall jag göra Judas släkter till ett glödande fyrfat bland vedträn och till en brinnande fackla i en kärve, och de skall förtära alla omgivande folk, på alla sidor. Men folket i Jerusalem skall få bo kvar i sin stad.

Man får tro och tycka vad man vill, men omman nu tror att (Ismael) äger rätten till Jerusalem är man lite fel ute anser jag

11/12-17

Veckan börjar bra , först blir tvättmaskinen låst för obehöriga dvs mig :) nä luckan har fastnat och går inte att öppna, jag har provat den manuella delen åxå samt inne och rottat i maskinen och försökt lossa på det som nyper åt, men nej då det vill intesläppa greppet ..så det är 800 kr i service:(Undra lite hur illa allt kommer att bli nu när mr trumpen har gjoty sitt utspel gällande Jerusalem, nu är det sabbotage mot judarna heliga ställen runt om och även imigranter har börjat tydligen att sabba för judarna. ja inna detta är klart har vi og anarki i värden och inte många platser kommer att vara hela efter general pukot grodda

14/12-17

Än nu en dag i arbetslöshetens klor :) inte direkt ofriviligt iofs jag sa ju upp mig så :) haft en lite relaps dag idag,funderat över sån som har upptagit min hjärna förr om åenn. Och kom å tänka på en ide jag hade för ett ant år sedan (det var en moderat som väkte den slumrande tanken) och de var att om vi tog alla moms satser och drog ner dom till noll(0) och sen ersatte dom med en moms på allt så borde allt gå lite bättre, låt mig förklara...

Om momsen som ligger på 25% sänktes till 13,5 % så skulle alla i hela Sverige få en löneförhöjning på ca 11,5 %, vilket är bättre än något fack fått igenom,alla företag i Sverige skulle få em likvidetetsökning med 11,5 % tiningsmomsen skulle öka med 7,5 % (men vem lässer tidningar idag?) sen vet jag inte riktigt vad turist momsen ligger på, men resturang momsen ökar med ,5 %. så nu har jag nog täckt in alla moms satser. men nu börjar folk säga att staten inte kan göra något då det nu saknas 50 mijarder kr i statskassan, ja att det blir ett hål i den är jag helt medveten om, men det är bara under en stabiliterings period på kanske 2 år och sen kommer ekonomin att explodera. För alla har nu fåt en höjning av sina inkomster med ca 10% och företagen kommer nu att vara tvungna att anställa alla ( vi komer ha ett enormt underskott av arbetskraft (liknandei dag) . Vår export kommer att blomstra på ett sätt som aldrig någonsin upplevt. alla dessa fantastisk effekter bara för att man tar bort en tillfällig skatt :) vivre en Suède

15/12-17

Vilken dag. Det började imorse med att rörisen var här och fixade lite blandare som har läkt, och byte ut vårt handfat i badrummet. Sen efter lunchen kom service killen för tvättmaskinen (den hade ju fått separtionsångest från tvätten) sen var det planerat att jag skulle ner till AF, men det han jag inte. sen nu på kvällen frågade frun vad det var för fel på mig...öhh vad?.. låter som marakas ommina knän så hon kommenterad min existens..."halv blind låter som en orkester när jag går" man blir lite orolig om det är så att jag har blivit 20 år äldre på sista mån ..

18/12-17

Fick tag på slutrapporten för Eskilstuna idag, jag är ingen ingenjör eller proffessor men jag tycker att den känns väldigt vinklad. Thermoskyddet hade givit 4 huslimpor från 70-talet (miljonprogrammet en energibesparing på dryga 20 % på dom fyra (4) husen som vi målade, ochmed en del andra åtgärder som MDH hade med i sin rappor var pannbytte eller liknande och en del små saker (typ termostadter och värmeåtervinning) var inget som vi såg under tiden vi målade. så jag vet ite riktigt var dom kommer ifrån. kan ha gort innan vi var där eller efter (vi målade sista huset i slutet av november så det var inget då som hade gjorts. Litar iaf inte på MDH proffessorn."Slutrapporten"

20/12-17

Uppe vid ottan idag igen, hmm nu när man har möjlighet att sova fram till 9 så skall man vakna vid 6,30 :( och sitta vid sängkanten som en påtänd hamster. nåväl bara att bita i kudden och släppa taget om sängen, ska iaf ut tilllandet idag och göra sista mätningen på min test och se vart den landade. Är fortfarande irriterad för slutrapporten, känns som att Proffessorn ha vinklat den duktigt. Han har räknat med en inst som är 1 år gammal och som redan var kalibrerad och drifyyagen i sin suspekta beräkning. Vid 2:a mätningen var omr 1 (Lagersberg) ca 30% under den utlovade besparingen och omr 2 (Robertorp) 1-2 % den utlovade besparingen. Men nu när rapporten kom ut hade Omr2 en besparing på 0-3 % hmm låter inte som en bra vetenskaplig test och omr 1 hade en 55% besparing ( 2:a mätningen var den % på 24) nä så jag tror att det finns andra orsaker till att den är så fruktansvärt manipulerad att man skäms över hur det går till.

Nu har man vart och gjort den sista mätningen på min lilla test, och det vart inte riktigt som jag trodde, kan bero på att det bara är någon plusgrad inne i verkstaden så. Nu fpår bitarna vara tills i vår och man får göra en mätning till

24/12-17

Ja då var de jul igen då.................GOD JUL...........

26/12-17

Ja då var deb komersiella högtiden slut då :) för det är väl ingen som vet varfö vi firar nu längre. Var på landet idag och tittade till lite, en sorlig syn var det, allt är i gråskala (bortsätt fråmn mossan :)) och jag tror nte att det är brist på vatten längre. När jagkom ner så åkte jag förbi enmindre åker (såg mer ut som en sjö än en åker) och närmast vägen var det en grävd brunn med ett betong lock på. Och wow det bara välde ut vatten under betonglocket (tyvärr var det inte plats för mig att fota det) men det var på liknande sätt som man kan se på filmer och när det är översvämmningar . nåja det var inte mkt mindre vatten på tomten heller, där har jag vis en sbaka grävt ner ett rör som jag lagt för att inte få en simmbasäng i svakan. Men det hade lyckats bli så mkt vatten att diket som jag ledder ut det i var fullt av vatten, så det var en lite bassäng imin svaka :(

I övrigt såg allt ok ut, bortsätt från att det var så färglöst (inget kul att komma ut när någon tvättat bort all färg )

28/12-17

min lilla test med bräddorn gick ju bra ..eller inte, nåja nu är det dax för nästa test. nu skall jag måla en PEX-slang ca 50 Cm med TS och fyla den med vatten och låta den vara ute under någon vecka samt att jhag ska ha en refrens slang på 50 Cm som är omålad, även den med vatten och lägga dom ute under någon veck och se vilken som fryder och om det blir någon skilnad mellan dom :). återkommer när jag börjar, samt lägger den testen under fliken "Vårt Fridtidshus"

30/12-17

Ja då var det bara timmar kvar till man bytter år ( iofa så är det alltid timmar kvar till nya året, bara olika många :)) och jag har ett nyårslöfte som jag kommer att avfe. Och det är att jag skall försöka skriva mindre fel klumpiga fel (ja nya året har inte börjat än så nu har jag rätt att skriva dåligt :)), lägga ner någon sekund längre för att se att det är hyfsat korrekt iaf :)

Sen under min lilla travtid (promenad) så funderade jag på varför det är så ofta som jag hamnar i despyt med andra? kan det vara att jag uttrycker mig annolunda , ller har det att göra med att jag ibte kkan formulera mig så att andra inte förstår? eller har jag en aggressiv ton när jag villförmedla mig? ja inte vet jag. Men resultatet blir oftas det samma oansätt hur jag säger. men men tiden går ia vidare så Gott Nytt År höres nästa år

 

Tillbaka Start sida