2018 tillbaka till -19

Dagbok

3/1-18

wow första dagboken för i år. Och dessa dagböcker kommer inte att innehålla för många stavfel hoppas jag, inte heller några ord som man inte kan få ut något av (det är mitt nyårslöfte) . Men jag skulle vilja visa ett sitat från en av vår tids största och inflytesrika personer under 1900-talet, jag talar om Albert Einstein ”Om du inte kan förklara det enkelt, förstår du det inte tillräckligt bra.” och här har vi grunden till att utbildning inte funkar, vi förstår inte rätt och slätt. När jag ändå håller på och citerar en san vetenskapsman som merparten av alla håller om så tar vi ett citat till :) ”Den enda källan till kunskap är erfarenhet.” ännu ett slag för mig :)

5/1-18

Nu har det änklingen en serie som är vart att titta på på svt (wow svensk kanal) och den heter ”vår tid är nu” och det är lite som Falcon crest/Dallas stuk. Kriget är slut och man får följa 5-8 olika karaktärer som alla har en egen bakgrund. Visa är involverade i kriminella göremål, andra har flytt från Tyskarna och förföljes, andra har bara problem ren allmänt och visa är rikemansbarn. Och allt detta i en salig blandning. Hur som haver så är denna serie helt suveränpå alla sätt Tack SVT för en underbar serie :)

12/1-18

Hem kommen från dom sydliga bredegraderna (Vingåker), Man har fått lite gjort iaf, kapat ner lite träd som skulle ner för att få in lite mer solljus på vinbärsbuskarna och för att gallra ut lite. Känns helt klart att kroppen har fått göra något som den inte är van vid. Sen vi hade vårt obesök och dom gjorde en resning av alla maskiner så har jag bara timmersåg och yxa att tillgå för fällning, och det tar på kroppen betydligt mer än jag komer ihåg :) nåväll hällften av träden är nere och uppkapade till hanterbara stycken, nu skall dom bara torka så det går att elda med dom. Bort sätt fråm ett par krokor har det varit helt tyst, inte enns en hjort har hörts. Känndes konstigt att det var så pass tyst ute på kvällarna ;)

13/1-18

Nu blir det ett ältande av gamla uttalanden och galla :) Börjar allvarligt bli trött på allt knorr om skolan och hur dåliga vi är mot resten av värden. Det spelar ingen roll hur dåliga vi är eller hur bra dom andra är, för om vi gör som alla andra så kommer det inte att falla in i vårt samhälle (wow vilket scoop). Vi nordbor funkar inte som Japanerna eller jänkarna. Vi nordbor är mer ett praktisk folk och behöver mer Hands on och inte teori (för vi vet att teori och praktik inte går hand i hand)dessutom är en teoretisk lösning en förhoppning och inget faktiskt bevis (jaja vi kan räkna och det har ju blivit bra hittills eller?). Visar ett diagram här som kanske visar att det inte funkar som vi tror

vi har som diagrammet visar minskat vår kunskap med ca 15 punkter vilket är ganska mycket (har försökt få tag på diagram från 80- talet då jag gick i skolan). Men låt mig säga vad jag fått min fundering/tanke ifrån. Ält ält ält :) vi hade 10 st kommunala skolor och inga friskolor, och vi hade 100 st lärare i olika ämnen. Nu 1993 så tyckte dåvarande regering att vi behöver ett val (individen är smart, gruppen är det inte)men nu så började endel att se en affärsidé med att starta en skola som man dessutom inte behöver betala för (dom får ju bidrag för varje elev som dom har) och ja ´vist är det ett bra sätt att känna pengar på om man vill urholka samhället. För dom pengar som går åt till friskolorna skulle ju egentligen gå till kommunala skolan, vilket dom inte gör och utbildningen blir lidande. Ja ja vet att att dom privata skolorna gör et kommunalt arbete och skal ha betalt för det...eller ska dom ? Det första jag fick lära mig när jag tittade på attt starta eget var att göra en budget för mitt företag utan bidrag och bonus ersättningar, fick jag inte företaget att gå runt då var det ingen mening att fortsätta. Om nu ala privata skolor/hälsoföretag inte kan gå runt utan bidrag skall dom bort!! för så fantastiskt jobb gör dom inte.-->då var galla 1 avklarad då :)

Galla2 :)Det skjuts lite var och stans i vårt avlånga land, och polisen står mer eller mindre maktlös. Vist dom gör så gott dom kan och skall ha heder för det. Men tack vare systemet som vi har och hur alla gapar efter hårdare straff och längre straff hit och dit, och ändå blir våldet bara grövre och grövre. Under min uppväxt var det ytterst ovanligt att det var skjutvapen inblandade (mig veterligen var det jag och en ”bekant” som sköt första gången i Rinkeby, det fanns säkert andra men ingen vi kände till. Men det är annan DB) Men att sätta in folk under 26 på kåken är desamma som att skicka dom till MIT på utbildning, för om man inte känner till kåken (har aldrig skälv suttit där men haft bekanta som gjort en del år) så är det inget straff om man gjort sitt val. På kåken finns alla tänkbara lösningar på alla tänkbara problem. Hur man knäcker brandvägar, sprättar ett lås hur man bakar till en boom grej osv. Det man skall inrikta sig på enligt mig är rekryterings underlaget, och det gör man inte med längre straff utan tvärtom. Kortare straff med en ordentlig praktisk utbildning, för om man tittar på dom som gör praktiska brott (rent fysiskt gör något) så dessa personer oftast ganska smarta, och har mentalt redan passerat skolans begränsningar och nivåer. En kriminell person har fler saker att lösa än en VD anser jag, en VD kan alltid ta skydd bakom en styrelse medans en kriminell måste stå för hans/hennes uppträdande osv. Jag vill nog påstå att den grova krim. Är tack vare fängelse vistelsen för en som jag talade med (den bekanta är i dag stendöd) han fick en massa nya (kunder) för sin lila verksamhet (försåg en del gäng/personer med skjutvapen med andra ord vapenhandlare) så fängelse är ingen lösning, så vida man inte bara låser in dom och kastar bort buren. I annat fall är det ingen lösning. Nä plocka bort rekryteringsunderlaget så blir det mkt bättre.

Så galla 2 avklarat:)

Galla 3 Sjukvården måste vara ett skämt utan dess like. Tror inte det finns ett ända landsting som går +-0 eller kanske med + till och med kommunerna är lika så, läkare, sjuksystrar uskor skall göra mer och mer som inte har med vården att öra, det skall noteras om Greta har ätit sin frukost och hur många ggr hon har vart på muggen...va vad har det med vården att göra?? vården är väl att ta hand om patiensen vid olika sjukdoms händelser, inte sörja för deras uppehälle. Ok lie luddigt men låt mig förklara. En läkare skall inte sitta på sitt kontor och skriva rapporter om en patiens utan skall vara på golvet och ta hand om dom som behöver hans expertis och sen får en läkarassisten skriva det som skall skrivas, nu har vi säkert fått in ca 4 nya patienter under den dagen. Vet en droppe i Atlanten men på rätt väg iaf. Sen har vi stressen som alla inom landsting och kommun utsätts för, spelar ingen roll hur mkt kommuner/landsting kommer att spara så blir det aldrig bättre. Det finns en kommun som gått mot strömmen , och dom går faktiskt plus (tror det var en kommun söder ut). Detta borde vara ett bra bevis på at dom flesta gör fel eller ? Sen ett irritations moment som jag har haft svårt att ta till mig eller acceptera, och det är denna hysteri om at medicin är den enda utvägen. Det kom en rapport gällande antidepressiva medel inte länge hjälper dom äldre, utan dom får ingen hjälp längre av medicinerna som dom får. Så sant som att jag alltid vill lägga mig i och tala folk tillrätta så ringde jag upp ansvarig inom min kommuns vård och la fram mina åsikter och även det med den sydliga kommunen. Hon vart lite ställd över mitt engagemang, men tog mina föslag med sig. Inte för att jag tror att hon kommer att spinna vidare på det men iaf. La även fram att det finna naturliga medikament för lätt deposition och det är ”Johannesört”. Men som med så mkt annat som finns i naturen så är det ingen leksak eller (tar lite här och där medikament) naturliga läkeväxter äe mkt kraftigare än man kan tro. Mindre farmacevtiskt → mindre kostnader och förhoppnings vis mindre sjukdomar. Och vad i H------te sluta med det med alkohol gelen eller vad det nu är i alla flaskor som finns i sjukhusen. Om man inte har fattat det än så tar man kol på ala bakterier som finns på huden och gör att kroppen är som en nyasfalterad motor väg utan hinder för oönskade bakterier/virus och gör oss sjukare än vi är. Hysterin om att vi inte är tillräckligt rena är rent skitsnack (heheh lite fyndigt). Kan inte påminna mig att vi var lika sjuka på 1930-talet, ja vi hade allvarliga sjukdomar som lungsot och alla andra som mer eller mindre är utrotade idag. Men små förkylningar var inte lika vanliga så. Men inget ont som inte har något gott med sig.

Galla 3 avklarad:)

Galla4 Denna hysteri om vad och när vi skall äta..Va.. har värden tappat allt förstånd?? Socker som jag tagit upp tidigare får inget annat än mothugg, men ärligt så bryr jag mig inte, har mer bevis för att den hysterin är felaktig än dom kan presentera för mig. Tar ett exempel, om jag äter för mkt godis och efter ca 1 timme så blir jag pissnödig, så kan jag mäta blodsockret i mitt urin. Om det vore som dom andra sa skulle jag alltså pissa ut kolhydrater och inte socker, eller gör kroppen socker som jag äter nu till kolhydrater och sen när jag är pissnödig så görkroppen om det igen till socker eller vad? Skulle inte tro det, den vetskapen som jag har så är det bara 2 organ som kan ta till sig vanligt rörsocker , och det är muskler och levern, levern kan släppa ifrån sig allt lagrat socker om man får en sockerkänning och blodsockret sjunker ner till runt 1-2 mmol. Den begränsade kunskapen jag har om muskler är att rent socker är ren energi och när musklerna depåer är slut så blir orken mkt värre och vi får mjölksyrra. Mjölksyrran är ett sista försök för musklerna att få mer energi och det är då nedbrytningen av fet börjar. Och i och med att musklerna inte kan få den energin som dom behöver så blir orken därefter. Träningsvärken är bla musklerna tillbyggnad och att fylla på depåerna för nästa träningspass. Jag gjorde en test när jag var i Karlstad och knackade puts, var helt slut i musklerna och åt en hel del winegumm och dan efter så var verken och musklerna var mer eller mindre återställda. Kanske bara gäller mig eller en illusion , men det hjälpte mig. Nu är det rent socker jag talar om och inte sötad grädde eller bakverk, då är det en helt annan situation. För om man kan se blodsocker i urin så talar det imot den vardagliga förklaring, kroppen gör inga onödiga arbeten som måste göras om, Kroppen är optimal på alla sätt! Sen tror vetenskapen att dom vet mer..suck dom kan inte enns operera utan komplikationer så .

Galla 4 klar:)

Galla5 Nu till ett ämne som jag ifrågasatt under mina 30 år inom byggsektorn. och det är alla vetenskapliga bevis för olika material som används inom bygg och hur dom egentligen har blivit testade? Byggsektorn säger oavkortat att ångspärren är ett måste för alla hus om dom är uppvärmda året runt. Vet inte om jag kan hålla med om att det är en sanning eller om det kan vara ett önsketänkande. För alla fastigheter (bortsett från miljonprogrammet) har ju inte lika mkt fel som husen efter 1980-talet. Om nu ångspärren vore så bra borde det ju finna praktiska tester mellan 2 likvärdiga väggar, en med och en utan ångspärr. Eller? Efter att hört mig för med Chalmers fuktskadecenter och KTH och MDH, och inte fått ett enda praktiskt bevis, utan allt är gjort med matte, och jag litar inte på folk med matte. Exp på att det inte stämmer Humlan kan inte flyga enl matematiken, tur att humlan inte kan räkna :) varje dag ser/hör man att någon räknat fel eller inte tagit hänsyn till en liten detalj, fick höra en sak av en matematiker (min tidigare chef) att matte är 100% rätt, ja det är den som fenomen, men inte som ett mänskligt verktyg. Varför? För att den som anv matte lägger in sina egna verderingar och önskningar omedvetet, därför är det mkt sällan som matte blir rätt i alla leden. Se bara på Hallandsåsen, globen, alla nybyggda fastigheter Öresundsbron. Ja listan kan göras oändlig, ändå är matten 100 % rätt...vem försöker dom inbilla den lögnen? Efter lite efterforskning hittade jag ett företag som faktiskt ville kontrollera sin beräkning och satte upp en praktisk test för att få någon verklighetsanknytnings till matten för ångspärren. Ny var det så att dom som gör denna test inte riktigt oberoende och de kommer nog att spegla resultaten lite , sen tror jag att dom inte gör den på rätt sätt utan sätter upp testen efter gällande (regler) vilket kommer att visa en felaktig resultat . Dom kommer att mäta fukten genom skivorna, och förmodligen kommer dom inte att isolera sonden från luften som finns runt den , och på så sät blir inte mätningen korrekt. Om man skall mäta fuktgenomträngningen i en skiva skall den fästas på skivan med en inkapsling så ingen luftfuktighet kan komma i kontakt med sonden. Då först kan man se hur mkt fukt som tränger igenom skivan. Idag säger man att fukten går igenom skivan nästintill obehindrat, vilket jag motsäger mig till 100%. att fukten skall ta sig igenom 6-7 lager utan att det märks är en skröna av dess like. Lager 1:tapet Lager2:klister (lager1+2 95% tätt enl Bostik)lager3 gipsskiva (kartong-->gips-->kartong =gipsskiva)lager4 OSB (limmade träflisor under högt tryck). Så här ser en normal innervägg ut i en villa, och genom dessa lager skulle fukten gå igenom utan at bli påverkad...låter son den magiska kulan som dödade Kennedy . Sen tycker folka att jag resonerar konstigt... det mesta inom byggsektorn är korrupt eller felaktigt. Nu skall jag göra ett experiment på landet , bygga en dusch utan alla livremmar och hängslen som normen säger att man skall ha. Inte för att jag kanske kommer att få det bra eller ens ok, men jag vill/måste få reda på om det är som alla säger (min natur mer än trots :))

Så då var mkt av mitt ältande klar för denna gång om.

Stay tuned i´ll be back :)

15/1-18

Nu när jag börjat visa min färg, så kanske det vore på sin plats att jag presenterar mina förslag, på hur man skulle kunna påbörja förbättra dom brister som jag spyr galla på.

Polisen har nu påbörjat en test i Södermanland, där vanliga medborgare får göra trafikövervakning (dvs hastighetskontroller, vet inte om jag missförståt den delen, men poliserna som ja talat med känner inte till dessa saker...så det är förmodligen inte som jag tippade på. Inga traffikkontroller av medborgare--fel av mig) och varför inte utöka den testen? I dom kvarteren där vi bor har vi vart förskonade mot droger och försäljning, nu har det tyvärr visa sig att det pågår en vis försäljning i skogsbrynen runt vårt kvarter, och innan det sprider sig för mkt så har vår SFF startat nattpatruller där det är en del som är ute och går på nätterna. Ett bra initiativ tycker jag (ska kolla med dom som gör detta beundransvärda ingreppet vilka tider dom går). Det handlar inte om att omhändertagande eller arrester, utan mer bara krympa dom naturliga försäljnings ställena, och på så sätt göra det hela mer komplicerat att fortsätta sin försäljning. Om man kan göra detta i lite större skala så kan man dränera brottets artär, och göra det mindre attraktivt att välja den banan. Sen göra något possessivt för ungdomar mellan 16-26 års åldern, nu vet jag efter mina 100-tals timmar med diskussioner att merparten tycker att an skall få dom att börja plugga. Hmm så idiotiskt uttalande att man blir mörkrädd, om dom ville plugga skulle dom nog med alla sannolikhet redan gjort det eller? Ungdomar som väljer brottets bana är inte intresserade av att läsa en bok om hur andra gjort det, dom vill anv try and error metoden och den kan du endast göra genom praktik. Enligt min teori måste man ta bort udden på brottsligheten innan man kan åtgärda själva problemet, dvs visa hur svårt det är att lyckas som kriminell. Då kommer en liten del att lösa sig själv, jag har haft en del förslag både på kommunalt och riksdagsplan om hur man skulle kunna ge ungdomar ett projekt som dom kan komma tillbaka till efter tio år och slå sig för bröstet och säga det har ag vart med om att bygga/utveckla, men tyvärr får jag ingen respons/hjälp av kommun/statligt verk att ta mig vidare. Iden visas under fliken http://ribons.se/Minide.htm samt att jag har försökt få nyckel personer att intresses sig för mitt koncept gällande bostäder för yngre med en human hyra, men ack värland vad de var svårt. I och med at jag har haft en del erfarenhet med att bo på orter som har klassats som slum av visa och sedvanlig då också föraktas av en del. Så har inte det givit mig en positiv syn på samhället, utan me ett förakt mot alla som har en högre utbildning än grundskola (vet inte direkt var detta förakt kommer ifrån men har i en del fall fått det bevisat, med högre utbildning kommer undanflykter och bortförklaringar). Nåväll tillbaka till min lösning, om man skulle göra något åt det hållet som jag förespråkar så kommer unga att känna sig uppskattade och ha något att visa upp. Så anser jag att man kan komma till stånd med en del av brotten. Har idag vart och pratat med polisen och delgivit dom min tanken. Och det vart ganska positivt mottaget fast det var en lite annorlunda ide/tanke. Först var det tipstelefonen jag ringde, och han som lyssnade först vill att jag skull ta upp det på stationen i min stad. Vilket jag har gjort, även där ett positivt reaktion

Sjukvården har egentligen allt den behöver bortsett från tiden, all tid som vården måste planera in så är nog min uppfattning ca 30 % av den karaktären att det inte behövs en utbildning för att sköta, kan inte tänka mig att fronta, plocka undan , ta upp patienter , köra patienter mellan olika avd är så kunskaps krävande. Alla dessa avbrott göt att man inte kan ta hand om ca +10 patienter om dagen. Skulle man kunna ta in vårdbiträden och på så sätt avlasta den ordinarie personen blir det bättre. En mindre stressad personal ger ett trevligare bemötande, som i sin tur gör at patiensen blir lite lugnare som i sin tur gör att man förhoppningsvis kan dra ner på medikamenter. Viket minska kostnaden, så grunden till ett hetsigt tempo ligger på arbetsbördan för personalen (wow känner mig som ett geni:))

det undliga i det hela är är att landsting och kommun tror att det blir dyrare med att ta in personal, men där har vi det igen ..matte. Enligt deras kostnadsberäkningar blir det dyrare och ohållbart, men hur påverkar alla sjukskrivningar som görs på grund av att personalen är helt slut, griniga och mentalt trasiga? Vet man inte hur man ska räkna så ska man låta bli är min filosofi (därför håller jag inte på med matte :)). alla förändringar måste passa in i den röda tråden, kan inte ändra mitt i den. Man måste ta hänsyn till alla delar som kommer att bli påverkade av förändring, inte bara den lila biten som man förändrar. Tänk vad många som skulle få arbete om man återinförde vårdbitträden, vi skull knappt ha några arbetslösa, samt att vi skulle få en vård där dom anst nu är mer avslapnade och gladare.

Forskning/utveckling. Jag skulle vilja se ett personlig ansvar för dom forskare som publicerar en rapport. Om en forskare kommer med att det är nyttig att äta svavel på morgonen innan kl 07,00, så skall han/hon också stå för konsekvenserna ifall det blir komplikationer inom ett vist ant år (nu är det ingen som sagt det ) och att alla nya upptäckter skall kolas av en oberoende . Varför denna radikala tanke? Jo för av erfarenhet så finns det så otroligt mkt särintressen inom forskning och utveckling att man skäms. Indirekta mutor/presenter och outtalade hot, inom byggbranchen ä det extremt. Vill ta upp ett exempel (ok jag är inte helt ofärgad men iaf) jag kopplade upp min dåvarande arbetsgivare om att få göra en jämförelse mellan 2 olika sätt att spara in på uppvärmningskostnaderna. Den ena metoden är ett beprövat men ifrågasatt metod (tilläggsisolering) den andra är Theromskydd. I runda tal kan man säga att Thermoskydd kostar ca ¼ av kostnaderna av tilläggsisolering, och skillnaderna mellan dom olika sätten är +20% till tilläggsisolering,näst sista mätningen var det 24% i energibesparing vid tilläggsisolering och 17-18% vid Theromskydd så skillnaderna var 6% vilket inte berättigar den ökade kostnaden. Men enligt Erik Dahlqvist på MDH så var skillnaderna näst intill omätbara(Thermoskyddet hade enl MDH bara vart ca 2-3% och osäkert) då hade VD/ägaren för ena bostadsbolaget gjort en uppskattning av dom siffror som han hade tagit del av och gått ut och sagt att han besparing låg på 15-16%, men enligt MDH var besparingen omätbar. Nu ska även nämnas att Erik Dahlqvist är 100% styrd av KTH och Folke Björk som är professor i byggfysik, och får ca 30 miljoner av isolerings industrin (kan ses som en muta förkläd i forsknings bidrag) Folke Björk har sedan 2009 haft hetsjakt på Thermoskydet , trots att han fått allt förklarat av andra tunga professorer (Prof. Bylund och Prof. Svendenius) och efter 2013 har det knappt var en skrivelse från Prof. Björk. Enligt min tolkning så har han nu kommit till den bistra sanningen att han har fel, men så kommer mitt avsky mot akademiker in igen... ganska typiskt av den kat människor att inte kunna erkänna sin fel och brister...kort och gott ett fegt släkte.. Det finns en annan sak som gör att dom borde ta personligt ansvar, och det är det att när dom uttalar sig om något kan det bli stora effekter av det. Se bara på smittan i Europa för ett ant år sedan. Då uttalade EU-forskar om att smittan kom från Spaniens gröddor och den industrin kraschade totalt, sen ett par dagar senare var det UK som smittan kom ifrån, sen var det Tyskland och till slut hittade dom källan och då var det Belgiska Tomater har jag för mig. Så nu var det harför mig att det var 3 länder som fick skulden innan dom hittade rätt, vad kostade dessa uttalanden för respektive land? En annan sak på 70/80-talet var det kostråden 3-4 skivor bröd är bra för magen, idag nnnejjj det är dumma kolhydrater livsfarligt... och mjölk canser framkallande...och idag är det socker som dödar näst intill. När är det nog med alla lögner påhitt från akademiker? När ska dom lära sig att vi vet alldeles för lite om kroppen för att kunna veta något om den. När det gäller Prof. Folke Björk och Erik Dahlqvist så har dessa gjort/bidragit med en extrem kostnadsökning för samhället med fler 100 miljoner kr på sina uttalanden. Och det är vi skattebetalare som stå för notan, för dom kommer att få en löneförhöjning tyvärr.

Känns lite som att man skrivit ett partiprogram :) några röster ?:)

21/1-18

Fått en tidsfrist på ett par timmar nu innan man skall tillbaka till intesiven. Sambon har fått en hjärnhinneinflamation (som det verkar i dagslägget iaf) och jag har bara vart hemma för att äta lite och ttvättat upp lite kläder. I Lördagsmorse var det en annolunda morgon, kommer upp efter att jag blivit väckt aven smäll/duns i köket och går upp för att se vad som står på. I köket står min sambo och bara stirrar in i väggen/kökskranen som om det vore ett uto, och de ligger lite saker från ett skåp i halen på golvet. Detta är inget som skulle ligga där om allt vore som det skulle. Frågar minsambo hur det är och hon tittar på mig som om jag var en hemlig rebus, helt tom i blicken och frågande (vem/vad är du) och har tappat alla kundskaper om hur en kran och vad en kopp är för spännande sake. Trär koppen över pipen på kranen och sen tar hon en sked och "äter" ur koppen som är tom. jag försöker leda bort henne till sängen , men det går inte. så jag släpper henne och hämtar telefonen och ringer sjukvårdupplyssningen och efter att jag beskrivit det som händer så ber dom mig att ringa ambulans. Så nu i natt vid 2,00 tiden så körde dom henne till Uppsala där dom har spec vård för NIVA (nevrointensiv vårds avdelningen) då dom inte vet vad som orsakar detta (känns iaf tomt här hemma, men är inte orolig på så sätt) Uppsala är ju ett av Svergies bästa spec sjukhus så :)

Vart hemma hoss stydottern idag och fick en ny kundskap om hur man fixar en spolknapptill toan :) wow den var helt ny, undrar vad VVS-branschen skull säga om den lösningen? beskrivning : spolknappen är kopplad med ett snörre till en kastrul. Orsaken är att flotören inte riktigt stänger av när behållarenär full, så när man skall spola ställer man upp kastrullen på badkarskanten (det finns ett underlägg där så att man vet att man ska ställa kastrulen på just det stället. när man har gjort sina behov så får man vänta tills behållaren fått det vattnet som den behöver, då får man ta ner kastrulen från badkars kanten och hänga de i snöret då stänger ventilen och alltär som det skall :) inte riktigt som det var tänkt från början, men om det funkar så varför inte :)

23/1-18

Hemkommen från Uppsala och mitt besök hos gumman. Jag och styvdottern åkte dit vid 12-tiden idag, dotter vill så gärna träffa mamma vilket jag kan förstå. Vart lite förvånad att gumman orkade halvsitta upp och ge dottern en kram (ännu ett bevis på att barnen betyder mer än något annat :)) . Så vi satt dät ovh pratade och skojade lite i ca 1 timme, vilket är betydligt längre än hon orkade i går (då va det typ bara ett grymtande när man frågade om saker). Så sköteskan sa att hon var betydligt mer aktiv idag och att orken hade återkommomit en del. Igår gick det inte att föra ett samtal med gumman, medens idag var hon på G hem till soffan och katterna :) Jag frågade om jag kunde ta med gumman hem idag (har ju dragkrok så vi kan få med alla apparater och ställningar :)) Nu blir jag hemma imorgon och skallfixa lite andra saker som behöver min uppmärsamhet typ disk,dammsugning, torka golv, tvätta och lite nadra små göremål :)

24/1-18

Vart en ovanlig dag på många sätt, har försökt göra alla praktiska saker som att få tag på kattmaten (spec mat) pratad med FK och gummans arbete bara försökt få ihop alla delar så man inte står här sen och inte får in pengar för alla utgifter och sen få en vräkning på det ;/ vore inte så kul. Har iaf talat med Uppsala idag och fått en update och dom försöker få i henne lite näring utöver dropp. Plus att dom satt henne upp idag, allt något.Men den stora beskedsfloran kommer imorgon efter MR är gjord och man får se hur det ligger till . Dom kan fortfdarnade inte ta ryggmärgsprov för svulnadens skull, och dom kan inte gå in genom skalbenet heller för att ta prov då hon är för medveten. så det är bara att sitta av tiden och vänta till imprgon, då är man ju där också med svärmor och dotter .

25/1-18

Wow löning..för den som har jobb :) själv så var jag i Uppsala idag igen, vill ju ha lite koll på frugan så. Vill ju inte atthon hittar pånågot tok eller andra oönskade otrevligheter. När jag kom upp så var hon inte i sin säng, och den var bäddad och fin. Men när jag kom längre in i salen så jag att hom satt vid ett rullbord och hade en lite muggar framför sig och sköteskan sa att dom hade försökt/börjat ge näring genom munnen nu , mer fr att få i gång den delen igen. Så det var närings dryck och nyponsoppa på menyn idag (nu sa gumman att Nyponsoppan inte var en hit och rynkade lite på näsan ) så den skall jag passa mig för så. Jag passade på och fråga sköteskan om när svulnaden i huvudet gåt tillbaka kommer gumman att få några men av detta, och hon svarade att det är bara läkaren som kan svara på det, men hon trodde att gumman skulle få tillbaka allt utan komplikationer. Så långt lätt det bra, nu var gumman på en MR iag och jag kommer att rnga tillbaka imorgon och få resultatet av MR imorgon (peppar peppar)

27/1-18

Jaha då var man tillbaka i Uppsala igen då, och tittar till gumman. Ser trött ut och lite sorjsen blick (förmodligen för att hon haft det jobbigt ett par dagar nu pga av en kvinna inne på avd.) men när jag satte mig vid hennes säng lysste hon upp lite, och sen undrade jag hur hon mådde. Som vanligt säger hon att hon mår toppen och ler :) lite små ful gumman ibland. Och idag ficjfcka jag äran att mata dammen (hon har inte riktigt fått igång vänster sidan, men kan hålla i en mugg och drickaur sugrör vilket är ett framsteg. Jag höll upp middagsmenyn till henne och hon valde lite middag (Biff ala lindström tror jag offret hette :)). Efter ca en halv timme kom el doktor och jag hade lite frågor som han svarade på,nu vet vi till 85% chans vad det är som orsakat detta lilla misshapen och det var ett Herpes-virus som fastnati vänstra tingig lobben tror jag att han sa. Nåväll nu vet dom iaf vad det är som ställer til det och nu kan dom angripa det fullt ut, så läkaren sa om inget negativt händer drastiskt så kommer hon till E-tuna inom 2-3 dagar och vi kan gå och hälsa på ist för att sita i bil i 1,5 timmar :)

29/1-18

Då var man klar för idag då :) vart i Uppsala igen och tittat till gumman och haft styvdottern på släp, har vart en bra dag, mkt för att guman har frisknat till sig ganska snabbt nu när dom har fått en bov att jobba med. På kliniska stadiet var det som gryning och dag betydligt bättre än sist. Mindre sludder när hon pratade och mer klipp i orden, inte så mkt släppande på vokalerna eller hur man nu ska förklara det, sen att hennes vänster sida nu börjar komma igång. Hon kan flytta armen ganska obehindrat och greppa saker (det kunde hon inte för ett par dagar sedan ). Fick prata med läkaren och dom vill behålla henne där tills Onsd . Torsd för att se på nya plåtarna om hennes vätskekudde i huvudet har minskat (och även trycket ) för då vill dom ta ett ryggmärgsprov. Och om hon inte visar några negativa förändringar och att det fortsätter i den riktningen som är nu kommer hon ev till stan i slutet av veckan :)

30/1-18

Åkte upp idag igen, gumman ville ha lite gör sig fin grejwer som schampo, hudlotion , tandborste och kräm. Undrar lite vem hon skall göra sig fin för :). nåväll hon för göra sig fin för vem hon vill, det är ju inte min ägodel så eller som sägnen säger vill du behålla fågeln så släpp den fri :) Och nu har gumman fått tillbaka lite attityd och skin på näsan igen, och det märks tydligt när man skämtar med henne:) Hon har fått tilbaka merparten av sin rörelseförmåga men inte ktaften men den kommer nog snabbt. Nu repar hon sig snabbare än sjukdomen slog till och läkaren väntar nu bara på att få göra en CT imorgon eller på Torsdag. Och är allt som det skall så kommer hon tillbaka till stan :) Så här ser det ut ..

. skönt att man ser vem det är nu och inte bara en massa slangar och andra saker som slangar och mätare :))

1/2-18

Bortsätt från att gumman inte är hemma , och att allt är ganska tomt så finns det fördelar att hon inte är hemma. Man är tvungen att fixa mat och stääda utan att någon säger till, nu hänger allt på en själv vilket är bra på något konstigt sätt. Man märker också hur mcket hon faktiskt gör när hon är hemma, och det vart som en liten överaskning :) Men nu har hjag kommit in i rullansen och det flyter på så :) Sen fick jag en jätte bra ide när jag var ute och gick, jag skal skriva ett (Partiprogram) hur man nu gör det snyggt:) mer kanske bara att skriva ner allt som man funderar på och skulle vilja se en förändring på. Kanske inte det mest seriösa som jag kommit på men en kul grej lixom :) få se om det blir verklighet..

Gumman var på MR idag och nu på kvällen får man veta hur det blir imorgon, om hon kommer hem till stan eller om hon blir tvungen att vara kavar yttligare ett par dagar i Uppsala. Hoippas att hon får komma hem !!!!!!

2/2-18

Igår var det middag med styvdottern, ville ha någon typ av avslut för denna resa. Gumman har börjat återhämta sig bra (kan vara uppe och traska med hjälp av rullator och ta sina första staplande steg mot en (som jag hoppas) 100% tillfrisknande). Jag gjorde en kyckling gryta med gul curry, wow det blir lite skillnad på att använda currypasta och Konsums bleka curry pulver. Frågade i butiken där jag handlade hur mkt pasta man ska ha, och dom svarade ca 3 matskedar till en liten gryta ( i min värd är en liten gryta ca 1 L) så jag tog 3 st matskedar rågade för jag gjorde ca 3-4 L och smakade av....Hmm vad gjorde jag för fel.. brandlarmet gick på landet och plast sleven smälte. Det vart våldsamt starkt och jag som normalt inte äter stark mat mer än ketchup , så nu var det ara att komma på hur jag skulle få ner styrkan. Jag hällde ut ca 1/3 av vätskan och tillsatte vanligt vatten och det hjälpte, så nu kunde t.o.m jag äta den. Vart lite förvånad att styvdottern tyckte om den och backade 1 ggr :) Sen fick hon en plast bytta med sig hem , sen var det efterrätt (ville ju få ett bra avslut på resan). Så nu har vi gjort avslutet och väntar på gumman här. Funderar på att ev åka upp imorgon en känner mig inte trygg att sätta mig i bilen när det är halt och inga dubbdäck

5/2-18

Ja då varresten av fenix uppäten då, min lilla curry kyckling som hade en styrka av napalm :) fast det var ett par timmar sedan man åt den så är tungan lite sträv fortfarande :) men jag fick en en ordenklig omplåstring av Nevrologen i Uppsala vid 18,00 tiden :) Gumman sitter i en sjuktransport om 5 min till E-tuna och infektionen :) wow she´s back in town. Så otroligt skönt att ha henne på en (armlängds avstånd) så nu vet hela familjen om denna sköna nyhet :)

Jag har påbörjat min lilla skrivelse (partiprogramm eller vad jag nu ska kalla det :)) och det blir inte som andra parti redogörelser eller enns i närheten :) hör redan när jag skriver hur det kommer att låta, tycker det ska bli intresant att läsa de själv när allt är klart. Blir alltid anolunda när man själv läser det :) hoppas att det finns fler som delar någon av mina vinklingar :)

8/2-18

Gumman visar framsteg varje dag man kommer och hälsar på henne:). Det ända som är lite tråkit är att hon har fler besökare än som kommer till kyrkan tjänst det som :) hon är väldigt omtyckt så det unnar jag henne :) Fast hon är trött och inte orkar så mkt så är det fortfarande utsendet som är viktigt, imorgon skall hon till frissan och jag har blivit utvald att vara chafförn :) så fast hon inte orkar att vara uppe så länge så skall hon pinna sig till frissan , helt otroligt ..

9/2-18

Denna dag har vart bra, jag och gumman har vart tillsammans hela dagen, först var det frissan vid 3(undligt att man vill göra sig fin när man inte är helt återställd, kanske just därför). Nåväll nu är hon fin i hårt och kännde sig lite bättre trots allt, och det är väl det som är meningen kan jag tro. En sak vart inte som det var tänkt, och det var att hon vill förlänga sitt lotto, men det sprack. Verkar som att detta med datorer får vänta någon månad till innan det blir dags för det. nu har hon fått vara ute och gå ett par steg och andas lite frisk luft, och det var en succe. Det var behövligt för henne. Imorgon blir dt en tur till landet för att kolla till att allt stårkvar där jag lämnade det .

11/2-18

När man kör på lite mindre vägar typ riksvägar, så ser man alla skaddor som är. Och på E20 runt E-tuna är det som att åka på en skogsväg, körbanan mellan filerna är helt sönderkörda, och det saknas stora kakor av asfalt. Lika så är det på 55:an mellan Strängnäs och Uppsala vissa hål är så pass stora att dom kan slå sönder framvagnen på en bli om man inte hinner väja undan. Nu under sambons sjukdoms tid har det blivit en hel del framfart på dessa vägar och man undrar hur VV skall hinna laga alla dessa skavanker.Man skulle ju behöva fixa en del av dessa hål innan det blir någon olycka, men det finns nog inte pengar till sånt.

Sambon var hemma idag och duschade samt fönade håret och bytte lite kläder osv osv. känns lite som att få hem ett barn, vissa saker gör hon utan problem , medens andra är ettt äventyr:) men vad gör det älskar henne för det och det är lite kul att hjälpa henne med saker som är helt logiska ibland :) Men om någon månad är hon nog tillbaka både i kropp och själ hoppas jag :)

13/2-18

Vrt hos gumman idag och vi fick in El doktor och han började prata om att gumman skulle ta längre permosioner i hemmet för att se hur det fungerade. Hmm fel tå att trampa på, gumman gillade inte det, för hon har sagt att hon först vill till henns avd och tränna upp styrkan och balansen. Men det verkar inte El doktor tyckka , nåväll vi får se hur detta slutar. Tror gumman kan gå direkt till hennes avd och få sin vilja igenom :) Så imorgon får man någon typ av besked iaf :))

Nu till min lilla brainstorming och den är klar, inte fullteckt men detta ger iaf en liten inblick i mitt skurtrassehjärna där allt liger i 100% oordning och tankarna är som en kastrull med spagetti :))

Ny Tid

15/2-18

Tiden för kumman ser bara ljusare och ljusar ut, har haft en oro att hon kanske inte återhämtar sig till 100 % och at det skall vara något som viruset har skadat. Men som jag känner nuidag så ser jag att mkt av det som försvan kommer tillbaka sakta men säkert (det finns alltid en oro för vad som kommer att förändras men en sån pass allvarlig åkomma som hon drog p sig). Men en sak har jag lärt mig nu efter dessa 4 V Mörkare mörker som drabas oss människor är inte avsaknaden av ljus, det är avsaknaden av hopp som gör det natt svart!

16/2-18

Har under gummans vistelse hela tiden haft en känsla av att allt inte är som det ser ut, och idag fickk jag min bekräftelse på att så var fallet. Jag har sedan ett par veckor tillbaka sagt/tänkt att det kommer en relaps på detta innan det är klart. Och i förmidags var jag där och kände på gummans panna och den var betydligt varmare än min temp (då är hon en lågtempare dvs under 37C, så jag gick in till syrrona och talade om deta för dom och dom tog henns temp vilket var 38,3 (min temp hade vart närmare 40 C). Jag hävdade redan efter ca 2 timmar efter hon åkte n att det var en innfektion som hon dragit på sig. Efter ca 3 V fick el doktor en 80% indikation på samma sak som jag hedde efter 2 timmar, men du är detta inget om att "se på mig, jag hade rätt..igen"utan mer att nu vill jag ha hem henne igen :)

Nu till något mkt trevligare ...för mig iaf : jag har under mina år här på jorden spytt gala och kastat paj på folk som tror sig veta bätre dvs högutbildat pladder. Jag har hävdat att med högre utb kommer även girrighet falskhet och den finna kostymen full av lögner (usch så kategorisk han är..tänker ni) Jag har även givit er en indikation på att jag inte tror på matten eller den som räknar den. Ja jag tänker på ett av värdens mest miss sköta byggen...NKS.. En beräknad kostand från start var väl någonstans i klass med 20-30 Miljarder kr, idag är det 61 miljarder när det är klart, då verkar det som att ine enns rörposten funkar.. hmm var det inte en högutbildad som hade räknat, ritat och planerat... och sen vågar dom säga att det får man räkna med. Inte så konstigt att man vill ha lite mer personligt ansvar i dessa processer.

18/2-18

Ja då var det tänkt att gumman skla hem imorgon, enligt biståndshandläggaren så klara hon sig så pass bra att hon inte är kvalifiserad för yttligare vård. Undeligt argument, då vi nu kanske får hemtjänst och en del hjälpmeddel till henne. Klarar man sig själv då om man måste ha hjälpmeddel och hemtjänst är ju frågan? Nu börjar jag förstå vad en del andra menar gällande sjukvården, att den inte funkar/eller att den vill se bra ut på papper. Fick iaf ett mess av gumman inatt och det såg bra ut på stavningen så hon har nog kommit över sin relaps nu så :)

20/2-18

Ja nu är det 5 V sedan som gumman vart sjuk (4 V på sjukhus) och det var tänkt att hon skulla komit hem idag. men om det går som jag hoppas så kan jag hämta hem henne imorgon efteter lunch. Hon fick iofs flytta tillbaka till Infektion idag pga hon tar mer tid nu för att hon hade en förstoppning (hmm visa får allt skoj) och den proppen släplte tydligen inatt. Så personalen hade fullt upp med gumman :) Men hon kompenserade det med att hennes arbetskamrater kom och hälsade på ovh lyckönskade henne. Sen kom ett par som vi umgås med ganska ofta och det var en överaskning, så kort och gott var det mer folk där än i kyrkan :) Men som sagt var om inget är väldigt förändrat eller akut så är min förhoppning att jag skall kunna ta hem henne imorgon, de blir en hel del jobb med allt nu under en period men iaf skönt :)

21/2-18

Hämtade gumman igår, och det var skönt att få hem henn igan. Och det var som karavan med folk som kom och gick, rehab, hemtjänsten och arbets terapfeten och idag kommer larm. Och nattten har vart lite ovanlig, då jag ha vart tvungwen att gå upp och hjälpa gumman på toa. Det är helt klar en omställning och allt man skall göra och komma ihåg. Bara medicin delen är ju en om ställning då jag inte håller tiden p min, men med gummans är det lite mer nogrant.men bara att hon fått komma hem verkar ha hjälpt till lite, dagens utmaningär tränningsverk :) hon gick mer igår än hon gjort på 2 V så hon var ganska slut igåt kväll. Men en pizza skulle hon iaf ha :) så det vart det också.

Nu håller jag tummarna för mig själv, då jag skall på anst intevjuv kl 13,00. Hoppas att jag får ett bra besked, så man slipper åka till Tensta. Så om man har tur blir det kvar i byggsektorn men inomhus :)

22/2-18

Gumman har återhämtat sig bra, nya framsteg varje dag, och nu har hon börjat tränna lite. Ja det blir inte maran men iaf, lite muskel tränning och och jag försöker få henna at börja göra lite magövningar så hon får lite styrsel i ryggen. Imorgon har jag planerat en lite tur utomhus, till svärföräldrana och ta en fika utan rullator, detta för att väcka gumans balanssine lite oproviserat. Jag harnu avsagt oss hemtjänst restn av denna vecka, ingen ide att dom kommer och bara pratar samt dlösa på deras dybara tid. och om jag iinte hört något från min arbetsgivare fram till mån. så avsäger vi oss hemtjänsten, det finns inget som dom gör som jag inte kan göra så bara onödigt att ta deras tid.

24/2-18

Usach vad trött man vart idag,man sover ganska yttligt nu för tiden då gumman inte är på topp. Man vaknar för minsta ljud och knarr.Gumman gjorde en rolig "grej" idag när vi var hoss svärmor, hon hade vrt på muggen , och när jag hjälpt henne med en del av det bestyret och hon skulle ut där ifrån så sa hon att hon vill till sin fotölj snabbt. Sagt och gjort skippade hon sin rullatoe och nästna sprang till sin fotölj ( det kallar jag för motevasion :)" och man fick sig ett gott skratt. Idag åt hon iaf normalt och inte som en sjöhäst eller sparv, nä idag vart det en fylld talrik med kolpudding och potatis (mkt smakligt)

Nu väntar man bara på Månagen och hoppas att man får ett besked att glädjas åt, tänker på mon intevjuv :)

26/2-18

Ännu en maraton dag för gumman, först till VC och göra en ombokning och sen ett pass till hennes arbets kamrater. Jösses vad hon är poppis, till och med dom som hadde slutat och var och byttte om kom upp för att säga hej. Det var lite intressant att se att alla tog tid för att säga hej både nya och gammla chena var där, gammla chefen tog lite tid med mig åxå så det kändes skönt att dom ävcen vill få en bild av hur det var hemma .

Jag vill visa vad en objuden gäst kan se ut som

detta är en gäst som inte var bjuden och nu får vi hoppas att den håller sig borta. Peoblemmet med denna gäst är att den gömmer sig i närvbanorna och immunförsvaret ser det inte. Denna gäst är så liten och ställer tilll med så stora problem.... suck

27/2-18

Har försökt komma ihåg var och när man skulle kunna se nån indikation på när gummans inflammation började ta form. Och skulle man vart lite baksam och haft nån typ av erfarenhet av detta så skulle man nog kunna se dom små varningssignalerna som dök upp lite här och var. En av dom första sakerna var att hon var onormalt trött, minsta lilla tillfälle så sov hon, ingen ork i något plan. Fast hon hade sovit ett vidt antal timmar var hon lika trött. Små saker som jag reagerade på var att hon var lite klumpig och inte den här motoriken som brukade finnas där. Sen var det där med huvudverken, den typ som inte försvinner och som sträcker sig som ett pärlband över hjässan och det hjälper inte med Alvedon/ipren eller Diclofenac eler alla tillsammans. Hade jag tänkt efter lite då och inte bara haft influensa sprutan på hjärnan så kanske det sett annolunda ut idag, det skall även läggas till att AT-läkaren på vårdcentralen inte gjorde något bra jobb. Titta lite på gumman och tog kanske i handen, men inga prover eller tryck var tydligen nödvändigt. Om han tagit blodtrycket så kanske vi inte skulle vara där vi är idag för då fanns en möjlighet att han skulle sätt på blodtrycket att det låg högt. Och ett blodprov skulle visa at det fanns en infektion osv osv. Sen tycker folk jag är orättvis mott sjukvården , inte vården med diagnosen och alla så kallade duktiga individer. Mitt förakt mott utb personer blir ju knappast lägre med denna vetskap

28/2-18

Ja då var det yttligare en dag som man kan lägga till handlingen, vart och laggt om gummans sår som hon fått på foten efter att dom på akademiska inte lyssnade på gumman. Hon talade om för dom att hon inte tål klistret utan behövvde lindas st. men nu ser man hur det vart, ser ut lite som att man hält syra på foten och det har blivit som en krater på ca 1 cm dj. ser mkt aptitligt ut iaf. så det blir lite fel/misstag under denna resa som man helst hade vart utan..

Jag har skaffat läsglasögon och wow cilken syn man fick, nu kan jag läsa en väg skylt på ca 2 M :) så nu kan mina medtraffikanter vara lugna igen .. det har dom annars åxå iofs

1/3-18

Var på nevrorehab idag, jag trodde det skulle bli någon typ av undersökning/test men nej då nu var det bara en massa prat om vad hur när osv inget egentligt syfte. Jag börjar miss tro mer och mer på den akademiska struktuten, verkar mer som att dom tror att det går att hjälpa folk med journaler ist för fysisk vård. Vad är det för mening med att ha alja dessa noteringar/journaler om det nu inte går att utläsa något från dom? Då är det ju bara en massa pladder som skrivs ner som ingen kan anv. Vet att akademiker inte håller med om detta på något sätt, men jag bryr mig inte . Jag ser detta i den verkliga värden där dom inte lever så. Och det har jag fått mycket paj för :) inte rädd för att sträcka ut hakan

.så till in situation, väntar fortfarande på något beslut från en potensuell arbetsgivare, och det börjar kännas lite tröstlöst att vänta på besked, då det vvar så brotom med allt

2/3-18

vart på infektion idag och tagit mya prover, dom1:a proverna vart hoppblandade med andra prover tycks det och dom visade resultat som inte matchade gummans tillstånd. och efter det vart det en disskusion med eldoktor och jag nämde min oro gällande guman och hennes konstant trötthet och frossa. i mina öron låter det som ett sjukdomstillstånd liknande den hon haft, men lähare sa att det är relativt normalt att känna sig "övrkörd" en bra tid efter en sån allvrlig sjukdom som hon haft, så läkaren var inte orolig. det kommer att vara så här under en tid nu så det är bara att hålla ut för oss båda.

Bilen var på hälsokontroll idag (inte enns bilarna slipper undan) och det var bara en liten lamnpa som inte var helt frisk, med lite vold och vaselin så blir den kry åxå :)

3/3-18

Tänkte efter lite idag på min/vår situation, och kom fram till att gummam tycks ha mkt bra läkkött. Har sagt vid ett fler tal tillfällen att hon gör små men stadiga steg framåt, men ideg tog jag mig en djupare titt och även hjärnan har börjat visa vissa förändringar i rätt riktning. Kan inte riktigt säga vad det är som är förändrat, mer bara en känsla av att allt är som det alltid vart innan hon vart sjuk, en falsk känsla kanske baserat på hopp och oro, inte vet jag. Men det kändes bara så rätt, gumman är fortfarande feberfri och nu börjar hon få tillbaka värmen i kroppen igen. Hon frysser inte längre som hon gjort under dom sista 2 V. Så jag ser framtiden som ljus, så länge man har tro och hopp så brukar det lössa sig till slut...resan är inte slut än så...

Var nere på landet idag och titta till allt där nere och det såg bra ut om man inte räknar med 2 st cola burkar som hade exploderat i skafferiet och sölat ner hela den hyllan. Nå väll de blir till vår städningen, så då har man lite att göra där tillsammans med nya bygget

5/3-18

Gumman fortsätter och göra sina små förbättringar och det går bättre för var dag, en av sakerna som inte riktigt hänger med är orken (kan förstå det hjärnan fick nog sig en riktig genomkörare . Arbetsterapeuten höl med om att gumman inte behöver så mycket hjälp av henne så dom komer nog inte att bli aktuella (behöver vi egentligen något från sjukvården kan man undra?). Den biten som inte kommit tillbaka är tidsuppfattningen, den är låååångt borta än så länge, det mesta som skall göras börjar gumman prata och göra sig i ordning ca 5 tim innan vi skall dit (då tar påklädningen och körningen ca 20 min och väntetiden blir således ca 4 tim) det blir lite för tidigt tycker jag :)

Har nu börjat (målat upp en bild) i huvudet hur duschen ska se ut och vilka små detaljer som jag vill ha in i den, i och med att den skall inte ha något fönster men ändå få in dagsljus så blir det ju en Solartube i duschen. Vill ju ha ner elförbrukningen så långt det går men ändå ha en bra std så :)

7/3-18

Så då Struttar vi tillbaka till mina gamla spår igen då :) FK tycks vara mer intresserad av att slå nya idiotiska rekord gällande dom som är sjukskrivna... det senaste jag hörde var att dom dragit in sjukersättningen för en 42-årig kvinna som fått stroke, hmm hur tänkte man nu? Om man fått en åkomma på hjärnan (som t.ex min sambo med hjärnhinneinflammation) så är det inte som ett skärsår av ett papper. Det tar mkt lång tid att få lilla hjärnan att återhämta sig (kan bara ta mig själv som ett exp och mina skov det tar lång tid i förhållande till det lilla som jag rubbade hjärnan ur balans). Nu skall sanningen fram att jag hade inte läst om denna händelse utan fick bara höra av en granne.

Men det stod om detta i tidningen för ett par dagar sedan så jag skulle inte bli förvånad om det stämmer.

Satte gumman på motions cyckeln idag under nån minut bara för att få hennes lår att vakna till liv igen, hon ligger myckt stor del av dagen och behöver få blodet att rummla runt lite, så det inte klumppar sig:)

8/3-18

Gumman började sin dag med att trampa lite på moyionscyckel, bara så hon fick upp cirkulationen lite. Sen vart det frukost och lite tableter. Nu har hon för avsikt att sätta sig igen på cyckeln under dagen (för ut satt att hon orkar) vilket är början på en rutin :) så det går framåt här i bygden iaf :)).

Jag talade med Anticimax idag och undrade om dom kan komma och göra en "utredning" på duschen som jag skall bygga, och vad dom trodde var det helt ok. Den jag talade med vart lite nyfiken på hur jag skulle göra och jag berättade lite kort, och hon skulle ta det vidare till bygg enheten (Folksam)

10/3-18

Tiden för att sammanfatta min tid som "Uska" här hemma. Jag är inte klar och gumman har inte återhämmtat sig till 100 än, men till ca 70-80% iaf" men jag vill iaf slå ett jätte slag för personerna som jobbar på golvet inom sjukvården. Till skilnad mot dom har jag haft det super enkelt, gumman har gjort så pass mycket själv så jag har bara fått göra det finmotoriska/krävande delar. Hon har bortsätt från första korta tiden sköt sig nästintill helt själv. lite påklädning och små saker har jag bara vart tvungen att hjälpa til med. medecin och lite värmande av mat har vart mina huvudsysslor. Hade jag där imott jobbat på ett boende s´å hade jag gått på knäna nu, min dag börjar runt 7-7,30 med frukost för en (1) brukare. Medans dompå boende behöver fixa kanske 3-4 st . deras brukare klrar säkert inte sin hygien/mat/påklädning själv heller, sen är det medecin jag har 4 tabletter, dom har säkert 4 ggr så mkt. Jag jälper gumman in i duschen sen blir jag utkastad, dom har säkert 2-3 och på klädning, jag har ingen påklädning längre .

jag har en sambo som fått tillbaka sin humor och skinet på näsan, dom får mesta dels glopord och skäll. Summa summarum är att jag beundrar sjukvårdens lägsta rankade personal, ingen uppskattning för det dom åstakommer. Jag är mer elller mindra slutkörd (kan även bero på att jag vridit ryggen fel då jag inte fått en minut av info om hur man lyfter en person, kan lyfta ca 100 kg dött mat typ avkopps rör , ekstockar osv men en person är en helt annan sak.

14/3-18

Känner mig trött och lite sliten, blir lite mkt i mellan åt och det tät på krafterna. men men det är ju så att det jobbiga är ju slut nu så, guman blir fortfarande bättre för var dag som går. det är väl så att man börjar slapna av lite och tröttheten kommer. men men vad vet jag :) fick en inbjudan till ett seminariiu i sthlm " Att leva med MS" och jag som brukligt är ringer upp och talar läkare och forskare till tätta :) jag talade om mina teser/tankar och lösningar och hon som lyssnade höll med till en vid del och ansåg mig som klarsynt och klok..vad hon nu grundade på :)

18/3-19

Ja då var det dax för dagispersonal att börja skrika på hjälp då. tycker det är konstigt att inga av dom styrande ser problemen, har dom inte fattat att när det kommer till människor så fungerar inte deras beräkningar på långa vägar. Matte och människor går absolut inte ihop. En person är betydligt mer flexibel än ett tal, detta borde ju vara ytligare en spik i kistan för utbildning. Använder man bara lite sunt förnuft så ser man vad som behövs, och dom som har det i detta fall är dom som jobbar med det (så har det alltid varit, och så kommer det alltid vara.) en person som sitter inne på ett kontor hela dagen vet inte mkt mer än dom pappren som kommer in. Och statestik är ingen sanning utan bara ett fint sätt att juga för samhället och sig själv, ingen på denna jord passar in i statistik. (stistiskt äter jag 170 kg kött per år, det gör jag inte , mer att det kanske rör sig om 140-150 kg, stat inte korrekt) och detta kan jag implementera över allt. Statistiskt ska jag leva tills jag 81 år. Knappast troligt, antingen blir jag äldre eller så är jag gameover inom 20 år . Och alla desssa fel görs varje dag året runt, inte konstigt att vårt samhälle rasar sakta men säkert, om man nu promt vill tro på stat så kan man ju undra varför inte stänger ner alla privata skolor? Det kom en undersökning om vilka som vidarutbildar sig (det var mellan privata och kommunala skolan undersökningen gjordes) och det fram gick att elever på dom komunala skolorna vidareutbildar sig i högre utsträckning än dom som går i privata. Så då var det klart enl dom som tror på statistisk.

23/3-18

Fredag och det är andra dagen jag har haft ont i (dragkedja) ryggen, igår morse var det så illa att det tog en stund att bara komma ur sängen. Sen skulle man göra frukost åt gumman, samt åt en själv :) den var intressant, det tar ca 10-15 min normalt att baka ihop allt med medicin och göra mackor och sånt. Men igår tog det upp i mot 30-40 min men det kom fram till slut. Men efter dagens lilla promenix till affären var det betydligt bättre. Vet inte om det är mina värktabletter som jag trycker i mig eller om de faktiskt är att ischias har ramlat tillbaka till sin position, man kan alltid hoppas.

Jag och gumman satt och tittade på nyheterna i går och då visade dom om ryssen som blivit utsatt för mordförsök,och hur alla tittar på ryssland och säger att det högst troligt att dom ligger bakom det. Men han hade ju just blivit frisläppt från ett ryskt fängelse, varför skulle man göra sig besväret att åka runt och ta koll på honom där? Vore det inte enklare att få honom att försvinna på kåken? Nä frågar ni mig så tror jag nog att det är någon annan som ligger bakom det, någon som har något att tjäna på att väst och Ryssland kommer i kollisions kurs.

Såg på nyheterna i morse och att bostads byggande kommer att avta kraftigt under dom närmaste åren, tack vare att det tycks vara för dyrt att få in hyresgäster i nya lgh, har haft den diskutionen med somliga och dom tror inte att det är hyrona som är fel, utan dom tror att det är läget som är fel. Jag tror att folk är viliga att ta dom lgh som erbjuds så vida det inte är fantasi hyror och som dom kan överleva att bet, kan dominte handla mat osv efter hyran så lever dom nog hellre på gatan

25/3-18

Vilken dag, solen sken och det var hyfsat varmt ute, nu känner man at den trevliga tiden är på ingång. Jag och gumman var på landet idag och tittade till, och det såg ut som vanligt (tyvärr är de inge om har gjort det sista i huset eller fixa till i garaget) men det var skönt iaf :) guman tyckte det var kallt så hon var inte riktigt lika entusiastisk som jag, men hon kunde helt klart se att i om mer ut när det blivit varmare så man kan sitta på altanen och ta sig något at dricka. Jag ska göra plats i garaget så jag får in mina 1”6 och så att jag har plats att måla dom. Ska börja med dusch nu under våren och göra klart det sista i stora rummet. Sen är det bara resten kvar :)

28/3-18

Ja denna dag går nog in i vår klippbok (om vi hade nån :)) det började med nevrorehab kl 13 och vi ick en del upplyftande besked gällande rehab och lite sånt. Sen skulle vi till medicin och prata med en läkare, viket vi gjorde ( är så att en av medicinerna som sambon tar har en del bieffekter som minskad aptit,magvärk, huvudvärk och frossa dvs alla delar som gör att tillfrisknandet går långsammare. Och idag sa läkaren att vi kunde dra ner den till hälften i 2 veckor för att börja avvänja kroppen sen är den borta helt från kostcirkeln :) och efter dessa godartade nyheter så var det dax för en omläggning av såret, vi kom dit (lite) tidigt kanske, ca 2 tim:) men vad gör det vi hade iaf inget annat att göra så. När vi sen kom in till sårgurun så tittade hon och vart mkt nöjd med hur det såg ut (ser ut som jag fortfarande kan kalla ig för (sårvårds Robban) och jag fick behålla mitt jobb ytligare i en vecka :)

Nu till min situation och min jobbsökning, VS-Hus ringde igår om erbjöd mig att komma på en intervju vilket jag baturligvis sa ja till:) så nu är det Fastighetsskötare och rivning/Asbest sanering det står i mellan

30/3-18

Ja då provar vi väl att samla ihop dom såm nu då :) vi har en global kris på gång, denna kris har namnet Ryssland (rättare sagt företedda spion) som vart förgiftad av en biologiskt stridsmedel som enl utsagor skall ha smetats in på hanns hemma adress ytterdörr. Och skall jag titta på hur det är globalt med fakenews, alternativa sanningar, utpressningar, fegspel inom politiken/samhället så skulle jag nog inte satsa för stora pengar på att det är Ryssland som ligger bakom denna attack . Skulle nog titta på vilket land skulle kunna tjäna på ett sånt här angrep? Vilka länder skulle tjäna på att öst och väst återgår till ett ”kalla kriget”? För om man har lite distans till detta så vet vi ju att ryssen vart frisläppt för inte så lång tid tillbaka från ryskt fängelse, varför tog man inte honom där? Och vad har dottern gjort, eller är hon bara en olycklig händelse?

Har avvecklat mina konton på byggsidorna, lite för många som inte gör något annat än att titta i (lagtexterna) från bla Boverket. Och Boverket är ingen lag, utan eb ram för vad som skall uppfyllas inom bygget, sen är det upp till varje byggare att lösa det för att nå upp till ramen.

Har äntligen kommit igång med mina prominixar igen, och det tjänns i ben och lite i ryggen efter att ha haft ett uppehåll på ca 3 mån. Nu när min lilla gumma har återhämtat sig så pass bra att man våga släppa henne lite fri,

har gått ca 66500 steg på 5 dagar, tycker själv att det är ganska bra

6/4-18

a mina celler var argumenten :)) så det vart potatis och frukostkorv med pepparrotssås vilket hon lyckades med, största funderingen var att hon skulle skala potatisen men där fick jag så jag teg, gick alldeles utmärkt för henne :)Gumman gör framsteg varje dag, nu var det ett par dagar sedan man skrev ner något här. Men framstegen som är gjorda är att hon nu kan belta sig sj (vilket är enl mina ögon en stor sak) . Idag var hon fast besluten till att laga mat (måste ju reparer

Pratade med Liberalerna idag, och det var ingen större hit, dom var inte mycket för mina ideer (kan ju inte tro att många är det, men att göra på samma sätt som vi gjort i 100 år och inte kommit längre än hit tyder ju på att det inte är rätt väg vi går.) man kan ine få någon större skillnad på en Bege tros genom att färga ändarna på den, den är fortfarande Bege. Men Liberalerna kan inte se den helheten utan fastnar i detaljerna vilket inte får någon glad. Men som sagt var vad vet jag..

8/4-18

Nästan så man är utkastade från köket nu, gumman har börjat ta över det mesta i köket och med matlagningen nu. Blir nog inte så mycket matlagning för mig fram över (Välkommen tillbaka gumman) inte för att man är en mansgris och inte vill hjälpa till, men nu är det nog bara så att man får backa tillbaka och låta henne hålla i taktpinnen under läkningsprocessen. Jag får komma tillbaka när den är klar :) Men man märker nu att det blir lite större steg på hur hennes närvaro är och dom små delarna kommer tillbaka (tror att min teori kan fungera, att hennes minne/siffror är tillbaka i slutet av denna månad) men som sagt är hjärnan är en muskel som har så många överraskning så ingen vet.

Jag har fastnat i en tanke karusell med biten övervakning, under min lilla promenix idag så funderade jag på hur övervakade vi i gentligen är om man använder alla register som vi har tillgodo. Så det kommer att bli en egendagbok, för jag kan inte bara rada upp dom så att du som läser detta skräp förstår hur jag tänker.

11/4-18

Jag börjar väl med hemmet då. Gumman var rätt trött igår när jag kom hem , var väl inte så ”jippi” at kliva ur sitt sköna grytt när jag föreslog att vi skulle hem. Men med lite övertalningspedagogik gick det till slut :) alla dessa små förändringar till det positiva slutar inte, det kommer små saker som gör en förvånad, igår när vi hade kommit hem så löste gumman all avklädning själv av ytterkläderna sen var det att byta om till nattsärken och det gick helt felfritt. Normalt har det vart att något plagg har vart ”bakuin= bak och fram eller ut och in” men igår vart det 100% rätt (om det nu är en konstant förändring eller om det var (tur) det få framtiden utvisa :)).Orsaken till in frånvara igår var att et var Nordbygg-mässan i Älvsjö som jag brukar gå på bara för att hålla mig uppdaterad om produkter och utbud, men det var inte så enormt stor skillnad från förra ggr. Var man på vent sidan och tittade var det ca 20 olika företag med likvärdigt utvud, lika så på VVS och alla andra utställare. Fick iaf några utställare att börja fundera lite mer kring (orsak och effekt) och det var dom som hade fasad pannelsskivor och dom propagerade för sina diffusionstätta skivor, och jag undrade hur det vart med fukten då BBR förespråkar genomventilerad fasad (saningen ska ju fram, och på det sättet vi använder orden blir helt fel. Som vi bygger idag är fasaderna inte genomventilerade, utan ventilerad länggående vilket då betyder att man inte ska ha en läkt panelen, för om det räcker att luften /vinden bara blåser i längsgående så är ju allt ok ( i min värd är genom vinkelrätt mot fasaden)

15/4-18

Har börjat med sommarstugan igen nu efter ett tags uppehåll. Så nu skall stora rummet bli helt klart så att man kan fortsätta med resen, Om gumman inte blivit bättre och kan ta beslut gällande sovrummet så kommer jag att börja med duschen och dom delarna (bara det kommer nog att att ta ca 2-3 veckor att göra iom att jag kommer att göra en test av duschen med en budget på ca 20,000 kr komplett.

Gumman håller sitt tempo när det kommer till att laga sin hjärna och alla kopplingar där, det är små framsteg varje dag och finmotoriken går även den åt rätt håll, skala Kivi med kniv var inga problem och kläderna sitter som dom skall i stora drag (et finns små saker som inte ännu är 100 % men det är bagateller i det stora hela. Hennes frossa och den enorma frys känslan är näst intill borta det finns mindre inslag av den men nu kan hon ha balkongdörren öppen under kortare tillfällen och inte ha en känsla av att frysa ihjäl.

Dom bitarna som inte riktigt är hemma igen är mängder och lite kosmetik. Hon har tex plockat ut alla blommor från vardagsrummet och packat dom tätt i köksfönstret, inte den snyggaste kombon men men det får vara så länge.

Men i det stora hela så ligger det mesta i tidsramen efter min teori och lokalsinnet börjar fungera hyfsat, gjorde en test i dag att hon skulle gå hem helt själv från parkeringen, och det fungerade bra simsalabim så var vi hemma :)

18/4-18

Lite försenad DB, men nu är den här :) var ute och gick med gumman igår och njöt lite av vädret. under tiden vi gick så började hjärnan igen och fundrer på världens alla problem, och denna gång var det klimatförändringarna som var huvudperson. Ville lite för mig själv komma till någon typ av orsak till att allt är som det är med klimatet, om man bortser från metan och CO2 utan hitta en gemensam faktor för stormar, torka, nedebörd, temp. och MGN är ...trumvirvel... havet. vi börjar här hos oss, istäcket på Island, Grönland och på nordpolen minskar i allt snabbare takt och alla lärda sitter och disskuterar vad vi bör göra för att minska farten på dessa problem. umder tiden dom disskuterar så kommer deras lösningar att bliöverspelade och dom får börja om från början. men efter ca 5 min så hade jag ett färdigt koncept på en dellösning som inte behöver uppfinnas, forskasfram eller kosta en förmögenhet samt att vi har allt vi behöver och kan vara i full drift redan efter ca 6-12 mån och lösa inte bara klimatproblemet till en vis gräns utan även vatten bristen och bränslet för fartyg utan att spä på co2.

Ideen gick ut på att ha en supertanker där man monterar en avsaltnings anl som har kap. på 1,000,000 L /dygn (jag vet en droppe i havet, men bättre att göra lite än inget alls)sötvattnet som filtreras bort tankas över till en annan tanker som sedan tuffar ner till Afrika/Asien/sydamerika och tömmer ut sötvattnet där till folk som behöver det, sen åker det tillbaka till supertankern och fyller på igen med sötvatten. Saltet som blir kvar dumpar man tillbaka i havet och efter X-antal vändor kollar man hur saltvattnet har föräbdrats (om det har blivi högre salthalt i havet) ja ja det behövs en del vändor men har man ca 100 sådana här skepp blir det 100 miljoner L /dygn som man kan avsalta och det borde ge en effekt efter ca 1 år ca 3,6 Miljarder L vilket borde ge någon mätbar skilnad samt att vi har producerat 3,6Miljader L dricksvatten vilket räck till et par st personer.

för att driva dessa skep har jag kommit över ett patent från 50-60 talet där man med havsvatten kan framställa H på havet (vilket är där vi har dom flesta båtar) och H kan vi anv som drivmedel för gasturbiner som många av skeppen har som energikälla . Jag praade med en person som var något av utb inom just detta ämne med klimatet, och han hävdade att detta skulle kosta miljader att få i gång detta projekt (nja jo om man tar alla skepp och övriga lösningar, och det är en person/företag/land som skall stå för kostnaden så blir det så men alla tar sitt ansvar då blir det inte dom kostnaderna /land) om vi har 100 länder som är viliga att ta detta så blir kostnaderna försumbara i jämförelse med att göra inget allas.

19/4-18

Har kollat runt nu på lite produkter för duschen, och att betala 1221 kr för 100 M ALU/PEX 16 mm+10 kopplingar pes/r15+ 90gr pex+bockfjäder för pex tycker inte jag är dyrt (inte om man jämför med svenska priser) sen tillkommer frakt på ca 700 kr. Sen får man kalla mig för opatriotisk hur mkt man vill, gör inte detta för Sverige utan för mig själv :). funderar på om det skulle vara värt att ta in ett parti till Sverige, lite kopplingar och pex för att kunna sälja vidare.. tål att tänka på

25/4-18

Nu när man har fått lite möjligheter till att komma ner på landet under dagarna, och gumman kan åka till föräldrarna och vara där under visa dagar så har man fått lite gjort på landet, är 98% klar med alla lister och allt annat i stora rummet (efter ca 4 år :)) och nu även fått ner det sista trädet som skulle ner. Vart lite ljusare på tomten iaf. Nu har jag bara uppkapningen kvar på spillvirket och på lite grövre grenar, och göra plats åt 250 M virke (1”6) för duschen samt lite reglar sen kan jag börja med det projektet (vistja måste fixa relingen på altanen åxå) nåväll är hela tiden nådot som måste göras....hela charmen med sommar hus :)

29/4-18

Usch bara vart trött dessa dagar, tror det kan bero på min allergi (är tydligen grässallergiker året runt enl läkarna). Svårt att få en konstruktiv tanke eller syssla att bli utförd, men det blir bättr framöver får man hoppas. Jag och gumman var ute idagg och små shoppade lite, sen vart det som att gummans hjärna bar la ner. Inget fungerade och hon blandade i hop saker och platser. Det kommer nog att ta ett ant mån till innan hon är ok. Men man får ta det för vad det är och inte stressa eller försöka påskynda denna delikata process.

Har haft så många uppslag att skriva om , men nu är det bara tomt (ok mer eller mindre, skriver ju nu så) men jag får nog åter komma med mina uppslag och pajkastning vid senare tillfälle. Tyvärr blir det nog en ganska låååång DB :)

2/5-18

I dag kära klass skal vi tala om valmöjligheter och dess positiva/negativa konsekvenser.. vi börjar med alla dina val som du h i matbutiken,vare sig du bor på landet eller i stan, vi ska bara komplettera lite hemma med det som har tagit slut mjölken är den som vi köpt sedan barnsben dvs ARLA . Men nu finns det en uppsjö av mjölk, Gammaldags (5%), Standardmjölk (3%) Mellanmjölk (1,5%), Lättmjölk(0,5%), Minimjölk(0,1%) vi snackar om 5 olika typer av kor och förutom gammaldags mjölk gåt på någon typ av diet som reducerar fettet i kon :) nä så är det inte man tar gammaldags mjölk och spär ut den med vatten och sen klappar man sig för bröstet och tycker man är duktig, men nu är det inte bara så att det finns ett bolag på marknaden utan en uppsjö av dom och dom har även dom sina vinklingar. När jag var barn så var det enkelt att handla för det fanns oftast bara ett märke/typ och jag kan inte se att jag skulle bli en bättre person med fler valmöjligheter.

Detta var matdelen , nu till skolan :) Jag är inte 100 på årtalen här men jag tippar på att det kan vart på 80-talet då vi började få lite valmöjligheter gällande gymnasiet. Jag hade 2-3 val till gymnasiet och det ena var tensta gymnasiet, det andra var musik inriktning som fanns i Spångagymnasiet och det sista var djur/vetrinärs gymnasiet i Spångagymnasiet. Jag ville ha en utb som varade runt en vecka (dvs var sååå skoltrött att jag kunde börja sälja trötthet) så det vart Tensta gymnasiet Kontor och introduktion (opps of track..) så om vi tittar på vad våra valmöjligheter lett till är en sämre skola med fallande placeringar i den globala mätningen. Under början av 80-talet har jag för mig att vi låg på top 10 i NO-ämnen och idag ligger vi 250:e plats eller något sånt. I mina ögon ett bevis för att det inte funkar som dom (lärde) tror.

Och det sista.. sjukvården I början av 2000-talet var det dags för val av vårdcentraler eller läkare eller allt de andra olika sakernainom vården, och inte har den blivit bättre med alla nya påhitt och direktiv. Den blir bara sämre och sämre, tycker jag iaf. Tack vare detta direktiv så har sjukvården börjat kosta sååå mkt mer än den gjorde innan alla nymodigheter. Idag kostar en galopperande läkare upp till 100,000/mån och gör ett sämre arbete än hans motsvarighet på 90-talet som tjänade ca 60% av den galopperande men gjorde ett bättre jobb (färre feldiagnoser) .


Jag är ingen kontrollant eller allvetare utan bara en vanlig medborgare som tycker att pengarna bord kunna användas mer effektivt, det är ju det hela samhället gapar om ...var mer effektiv och resultat visar sig ju varje dag om man vågar lyfta blicken och titta runt lite och vågar reflektera på vart samhället är på väg.

Det är vad jag gör ...allt går att förbättra eller förändra till det bättre

8/5-18

Kl är strax efter 8 på kvällen och jag smälter... denna värme är inte kul alls, tyvärr är nog detta bara en förvarning om vad som kommer. Fick en jätte bra tanke (detta är vad jag tycker iaf) detta tjat om att socker skulle vara farligt i sin naturliga form (socker ur ett paket, bitsocker eller strösocker). Jag tror att jag har hittat detta arguments svaga del. Vi blir dagligen matade med att socker är kolhydrater, detta vet jag är fel, bevis 1 # om den deabetiker kommer i socker fal som gör att man måste tillföra sock för att häva den effekten så säger läkarna och andra inom sjukvården att man ska placera sylt eller annat söt under läppen (skinnet är som tunnast där), om teorin nu var korrekt så skulle nu blodet göra om sockret till kolhydrater (inte troligt).Bevis 2# under tiden flertalet av oss pluggade och pluggade för en prov/tenta så gick det åt en del (Dextrosol) fruktsocker och det fick huvet att snurra på ett tag till. Jag provade ett lite experiment med min kropp under tiden jag knackade puts i Karlstad, var helt slut på kvällarna och jag tryckte i mig 500G winegumm på kvällen . På morgonen när man gick upp var muskler och kroppen i topp form dessa små indikationer säger lite annorlunda mot vad vetenskapen säger.

Valtiderna kommer allt fortare in på kroppen och alla partier ljuger och saltar så mkt dom bara kan och orkar, den ena lögnen efter den andra och dom försöker slå högre än tidigare talare. Blir dom aldrig trötta på sina egna röster?

Kan inte påminna mig om att något parti har hållit sina löften, utan det skylls på att dom måste kompromissa i nästan alla lägen. Ja vi fortsätter väl den påse med smått och gott..Hade för mig att Golfströmmen hade saktat ner 0,1 Km/h men enl en professor som jag talade med för någon dag sedan antyde tvärt om , och att hastigheten var mät under för kort tid (ca 5-10 år) och det är inget fastställt huruvida det stämmer eller inte. Med den nya info faller min ide med buller och bång, så nu är det ytligare ett bevis för att man ska inte tro på vad den kategorin säger heller (inget nytt för mig men för er 2 som läser detta :))

Man kan inte tro på politiker, forskare läkare dvs utbildade verkar var notorisk lögnare

10/5-18

Ja då var första steget taget till Hesekel kriget, det som varar i 7 mån och kommer att medföra en hel världsdel med massor av lik och ruttnade kroppar. Det blir ingen vacker syn/lukt efter detta . Konstigt att visa personer kan tolka bibeln så pass bra , medens andra tror sig kunna tolka (och inte får det riktigt rätt )

I en bok i mitt privata bibliotek står det skriver bla om detta och var det slutar , den fulla kraften av kriget starar 2020 och vara i 7 mån och Israel kommer att vara på knäna innan det tar slut. Dom allra flesta inom politiken kommer att säga att så långt kommer vi inte låta det gå eller det kommer inte att hända pga blablabla och sen en påhittad version av avtal blablabla, detta är uttalanden som alla politiker kommer med dom tror att dom kan styra personer (konstigt att dom inte har fattat det ännu dom kan bara styra så länge folket tillåter dom ).

Nåväl kriget kommer och USA kommer inte att hjälpa Israel utan dra sig tillbaka från israel (inte fysiskt men dom kommer inte att hjälpa till på annat sätt än att prata och svamla omkring). Nå hur kan jag vara så säker på detta då, kanske för att jag har en skruv lös eller tror på det som bibeln säger, kan vara så rak att säga att det är det sist nämnda. Om ni vill läsavad jag läst så finns det i Ga testa menet i HES 38-39 intressant läsning .

Men vi ska inte gå händelsens i förväg nu utan se på det som (Om det händer) vad/hur påverkar det oss i så fall? Ja till att börja med så kommer oljan att skjuta i höjden då det kommer att bli oroligt i hela Mellanöstern detta inkl dom oljeproducerande länderna så som iran, Irak och Saudiarabien och Kuwait. Då blir det inte många som kommer att ha råd att tanka bilen , med et pris på närmare 20 kr/L. Då blir det att konvertera till biogas

27/5-18

hämtade burken i fredags efter att den vart på service. Den bara slutade funka förra veckan efter jag fått en varning om att det var en förhöjd strömförbrukning, men nu är den tillbaka och jag kan fortsätta kasta ner en del ord :) Säger till mig själv...Welcom back sir ...:) Har fått ett extra jobb nu under ca 2-3 V, tillbaka till Thermogaia under en kortare tid för att hjälpa till lite med 2 fastigheter. Hade redan best mitt virke men det får dröja lite innan jag hinner hämta det. 250 M 25/150 för 4200 kr ser jag som ett ganska bra pris.

Kroppen /magen har blivit lite svullen kan man säga, den är betydligt hårdare än normalt medans vågen säger att jag förlorat något gram så att den är spänd beror inte på att jag har gått upp i vikt utan mer att det kan vara vätska som samlats runt fettet :) och att det inte fuinns mer utrymme för yttligare belastningar .. kan ju alltid hoppas.. första vecka på jobbet har vart en pinna då jag inte riktigt klarar av värmen som är utan mer eller mindre går om kring i et vakum samt at hjärnan inte är i sitt esse just nu, drick ca 7-8 L vatten om dagen, mkt för att det ser ut som en snigel gått fram, det bara droppar om en nu... hoppas på att det blir svalare och lite regn nu ..

31/5-18

Värme värme och lite värme, suck i en mån nu har det vart så här. Alvaligt börjar jag mu tröttna på värmen av denna modell. Jag är ingen fan av varmt väder då jag har en lätt tendens att svettas ( ser ut som en snigel som gått fram bakom mig) så man dricker mer vatten än en ...ja just det elefant... Men värmen tycks hålla i sig ett tag till så det blir nog skönt att komma till skolan på måndag (hoppas att dom har AC i rummet). Vist jag det har jag inte nämnt... ska börja en utbildning på måndag och försöka lära mig anläggningsmaskin förare , om jag klara första delen som är på 2 V så blir det förhoppningsvis en fortsättning på den :)

3/6-18

Väntar på signaler från byggvaruhuset i Polen och att dom packat mina artiklar så jag kan kontakta transportföretagewt att dom kan hämta dom. det har tagit långtid att komma fram till denna punkt och det är inte här annu, men man hinner ju göra en del saker runtomkring och slipper åka ner till Polen för att handla. Men jag hoppas att detta är för att det är första ggr som det tar sån tid (i och försig så sparar jag en del kr på att vänta). I morgon bär det av till Hallstahammar och första delen av utb som jag ska gå (Anläggningsmaskinförare) och hoppas att man klara av den, men det får framtiden utvisa.

Vi var ute och kollade till landet igår och suck grässet behövs åtgärdas och det finns endel andra saker som åxå behöver min uppmärksamhet och lite handson, lite tråkit att vi inte kan vara ute där i sommar då jag pluggar och gumman inte är i sitt esse. Så landet får bli oanv i år, så vi får ta igen det nästa sommar:)

5/6-18

Som vanligt så vart det en kort dag, 8-14 vilket känns som en halv dag eller ännu kortare, Men idag gjorde jag lite nytta efter att haft min extrem ansträngande dag med en massor av skratt som gjort mig ca 30 År till på mitt konto (det sägs ju att ett skratt förlänger livet) så dagens efter skolan övning var att kolla vad det kostade att demontera och montera mitt AC-rör som det är hål i. Mekonomen tar ca 3600Kr för det jobbet, och min bilservice verkstad som jag anlitar tar 1500 Kr för demo och montering. Undrar vilket som är mest attraktivt ?

Som vanligt så tog jag min lilla kortis idag (ca 1 mil) och på raksträckan hem så jag en kille (kan vara runt 20 kanske) och han var så blek att huden såg nästan blå ut, antingen var det första gången han var ute eller så har han någon typ av hud problem eller som sista alternativ en stenhård gamer. Men det såg nästen otäckt ut...

7/6-18

Idag har jag kört brumbrum, ok i simulator i och för sig, men dte var lite kul att testa hur man gör och i början blir det vare sig hakat eller malet.. ok mest hackat :) men jag tror nog att det går hyfsat snabbt att komma in i det och lära sig grunden till fullo. Men det var inte som att köra truck eller skylift direkt. Men det ska bli kul på Måndag för då om jg fattat allt rätt ska vi till groppen och titta närmare på dom, och förhoppningsvis sitta i dom för att bekanta oss med spakarna :) så då blir det även normala tider 7-16 och inte som det är idag 8-14 (dagis tider)

8/6-18

Var och hämtade mitt virke idag för testen av duschrummet, och när man åkte var det skönt men när man var på g hem så var det inte skönt..blä käns som man måste ha blöja nu när det är så varmt. Jag passade på att fixa dräneringsrör på vägen hem så nu har man allt förutom några lecablock som jag vill ha till grunden. Sen är det steg ett att fixa en rörgropp och göra hål i garageväggen så att jag kan stoppa in röret där och sen haka ut diket där jag vill ha kulverten (naturligtvis blir det lite fina bilder på mästerverket :)).

Klippte grässet igår när jag kom ut, undrar lite vad det var som damma så inne vassen mkt när man gick med klipparen, det såg ut som om det vore en massa damm, pollen tror jag inte det varför då skulle jag vart helt igenmurad i nyllet :)

11/6-18

Så då var det första dagen i en minigrävare då :) lite kulig känsla och sitta och (gräva) , men nu ska vi inte ta i så vi spricker...det var mer att kunna hantera den och inte mkt att gäva idag. Vi satt mer i den och gjorde lite precisions övningar, satte fast ett rör i en kjedja och för söka få ber röret i olika hål och sen köra labyrint med röret (inte så enkelt som det låter) så det vart en heldag med det idag vilket var lite skönt att få komma ifrån skolbänken under ett kortare tag.

Men imorgon är det tillbaka till bänken och fortsätta den teoretiska delen, vilket i sig inte är helt fel :)

Satt och tittade på nyheterna nu ikväll, och fick se att det är en del mosker som sätt i brand eller vandaliseras, jag har under en tid alltid tyckt att isalam är en undlig religon. För om man kan klippa ur stora delar från en annan bok och sen kalla den för den sanna guden (relionen) så anser jag att man ä mycket fel ute.Klipp och klistra gjorde jag på dagis och vi kallade den för en klipp och klistra bok ( endel kallar den typen av bok för kolage) . Jag kan inte fatta att vi är så blödiga att vi inte tar upp det för en disskution och gör det klart för var och en. Nedan är ett urklipp från Mos 1 16:12 och dä står det i klartext vad Ismael´s bröder kommer att utstå. men det ser inte Ismael¨s följare.

”Du är havande och skall föda en son,

och du skall ge honom namnet Ismael,
ty Herren har hört din klagan.
12Mer vildåsna än människa skall han vara,
han skall slåss mot alla och alla mot honom.
Öster om alla sina bröder skall han bo.”

Öster om al­la si­na bröder skall han bo El­ler ”En plåga för al­la si­na bröder skall han va­ra, där han slår sig ner”.

12/6-18

Idag gick vi upp en klass, så nu vart det en 16 tonar vi satte oss i. Kändes lite nervöst att sitta i den , men när man började pilla på spakarna så insåg man att det var exakt de samma som med mini:) Så vi skulle nu börja lära känna besten och se hur den fungerade med motoriken , tycker den svarade lite bättre på manövreringen och gjorde allt lite mer exakt. Men man känner att det är lite mer kraft i den än i mini, fick reda på att den styrs med hjälp av 250 Bar tryck i slangarna (där vill man inte stoppa fingrarna. Som uppdrag skulle vi stapla däck med hjälp av skopan bara, det var lite trixit att få upp däcken i skopan och sen trava dom på andra däck. Men jag löste det hyfsat iaf, inte bra med det gick men man behöver mkt mer träning med denna maskin

13/6-18

Nu har nio dagar gått på (fuben) dvs förutbildningen på anläggningsmaskin förare. Så på måndag bör vi få ett svar på om vi har gått vidare till huvud utbildningen och får utb oss till maskinförare på riktigt :) Har ingen anning om jag har gått vidare eller om jag bara får lyfta på hatten och gå. Men det har vart riktig kul på denna del iaf. Vår instruktör (Kim) som han heter har vart en fröjd att ha som lärare , inte bara för att han har gjort ett bra upplägg men åxå att han vart riktigt underhållande :) vilket har gjort att lärandet har vart lite lättare (men skratt och possessiva vibbar blir det enklare) inte för att det har vart så lätt att hålla alla kommandon i hövet men iaf.

Vi har nu under två dagar fått prova på midjelastaren som är en av dom tyngst maskinerna , och det var betydligt mer skumpande och ryckande i den än i dom andra småttingarna :) och det vart lite tester med modell större däck och en murarrulle med vatten som inte gick så wow direkt :) med kul var det och få känna på skillnaderna så varför inte en liten bild :))

19/6-18

Första dagen på utbildningen (ja nu är det på riktigt :)) och vi har gått igenom lite om arbetsmiljö och säkerhet (är nästan indentiskt som alla andraarbetsmiljö som man gjort med skylift och truck. Men det skadar ju inte att repitera lite..så nu blir det lite hårdare tempo hoppas jag , så man slipper sitta ovh vänta i flera timmar mellan testernaoch nya arbetsuppgifter. Kom på att man kanske ska titta lite på matten igen, det blir en del geometri under uttbildningen så :)

Imorgon ska vi till VC med gumman och träffa hennes nya läkare , se vad det blir för prick bra hoppas jag :)

20/6-18

Känns lite konstigt att ha vart ledig idag , inte för att det var ett val direkt. Läkarbesöken skall ju sättas högt på priolistan så. Nu är vi garanterade att sambon inte behöver gå tillbaka till jobbet närmaste halvåret iaf, är skön att vi har den saken ur vägen och nu får hon lie (arbetsro) för sin tillfrisknad så. Vet inte riktigt vad dom gjort i (skolan) idag och om det blir något som man missar, nå väll går nog att ta igen det i morgon hoppas jag :)

24/6-18

Vi åkte ut till landet i Torsd. kväll och var där i ett par dagar, mer bara för att komma bort lite och få lite miljöombyte under midsommar:) vart lite förskräckt när vi kom på uppfarten och så att det var ett träd som blåst ner och man underade direkt vad mer som kunde ha gått snet.. men som tur var var det bara ett träd och 36 mm regn på en vecka. När vi kom ut så regnade det igen och det kom ytligare 15 mm på natten , jösses 51 mm på en vecka och brunnen var mindre än halvfull. Naturen måste vart riktigt törstig om den nu ska ha bäljat i sig allt detta regn :) För oss vart det bara lite Konsum cider och inget mer...ok lite sill och prins/köttbullar och färskpotatis vart det åxå men ingen sprit :)

Fick mail om att min order nu är klar för att hämtas upp och levereas till mig, så jag har kontaktat frakt firman och bestämt datum nu samt priset:) 20 Euro för frakten är inte mkt att tjata om. Med dessa priser kan det bli en riktigt bra affär :)

25/6-18

Det verkar som att mina tillflöden av pajkastning är av aldrig sinande status :) Nu på nyheterna fick jag mer kraft och enegi och mitt (avsky) mot utbildade idioter och lögnare, har man en högre utb än gymnasie så blir man tydligen åxå en motorisk lögnare och duktig på att sko sig själv. Ingen på denna planet skal komma och säga till mig att man ska utbilda sig för att kuna bli något, när matematiken försvinner. NKS (Nya Karolinska sjukhuset) var budgeterat till 14 Miljarder kr men det har kostat 57 Miljarder kr (liten och nätt felberäkning) .Och alla som gjort denna kalkyl har haft en betydande utb och ändå kan dom inte göra det rätt, men att missa med 300% är lite väl hög felmarginal, om sabnningen ska fram ansser jag att alla med en utb högre än gymnasiet kan slås ihjäl (ok inte direkt men iaf) så att vi normalbegåvade kan kasta dom i Östersjön och bygga en bro över till Åland så vi kan gå över och handla billig sprit :)

Sen har vi den andra klavertrampet...EXPRESSEN med deras uthängning av icke dömda personer under METOO rörelsen och och endel fick lite väl hård behandling (även här en Moderat eller allians nära tidning) och det går tydligen en röd tråd genom dom utb utbildning, för i den tycks det ingå fiffel och oetiska ämnen som bara skall exploateras och utnyttjas till fullo.

Detta kommer jag att ta upp med alliansen när dom kommer ut och skall värva min röst till valet :) dont think so

26/8-18

Tisdag och nu har man gjort 10 tester så nu har man kommit ikap . Och imorgon blir det körning en del av dagen, hur länge vet jag inte men förhoppningsvis hela dagen så man kom igång lite med känslan med spakarna och lite mer feeling för maskinerna. Tror det kan behövas en del körning till :)

Man vill ju inte komma till praktiken och fråga var alla spakar är :)

30/6-18

Veckan som gått har vart gyfsad iaf, som vanligt har jag haft provlem med att (raka) med skopan . Har inte fått in kännslabn för maskinen vilket har medfört att det sätt ut som en puckelpist backe :) och inte som jag har strävat efter plant och fint. Instruktören var nu så vänlig att hqan gav mig ett testmoment, jag skulle dra skopan längs ´med marken och hålla en tuchpena kvar i skopan under tiden jag planade ut , detta gjorde susen för jag fick in en känsla samt att jag fick höra hur det låter i hydralsystemet, vilket inderlättar för mig. Jag fick hyfsat rakt och det vart mkt enklare att köra med denna nya insikt.

Har haft en kille som kört grävare förr och han har försökt ge mig lite pointer under dagarna, tyvärr har jag vart lite frustrerad över min begränsade kunskap gällande detta och tyvär har det gåt ut över mina kurs kamrater. Inte försentatt gottgöra det, men det kommer nog inte att glömas bort under dom närmaste veckan tyvärrr....hmm jag och mitt fina och trevliga sätt mot andra när man känner sig frustrerad

Ska till Örebro i dag och hämta mina saker från Polen som skall till landet, trode att dom skulle köra dom dit, men är kanske lite krångligt att köra dit och han vill nog inte köra vilse och slösa på disel, så det blir att åka dit ist :)

1/7-18

Fick mina grejer i går som jag best, först vart det att åka till örebro och hämta dom där sen upptäckte jhag att jag hde best fel rör. Så nu bli det att tala med Leroy igen och se om jag kan ordna till det så det blir rätt (inser nu bat det vart fel, hade bestät mig för en typ och satt och tittade omkring och koperade fel nr :(, nåväll gör om och gör rätt) så ev blir det att köpa en storpack för att minska trans :)

Har för mig att 200 M Alu/pex 16 1170 Kr. så med detta felköp och allla ex kostnader kommer duschen iaf inte kosta mer än kanske 12 000 Kr och detta är för byggnaden med amaturer , sen tillkommer kostnaderna för färg, matta och ljus (där tittar jag på Solartube och har pratat med dom)

Idagslägget har jag lagt ut 4600kr påbyggmat, 2235 kopplingar (felaktiga rör) och kullvert 20M så summan är nu 6628 kr sen blir det helt klart ett par kr till.

2/7-18

Så då var första delen på utb klar då. Gjorde slutprovet på Arbetsmiljö och säkerhet idag och det vart iaf 90% och okat, så nu går man vidare till matten som änsålänge inte bidragit till några större problem :) så nu rullar det på iaf, ringde min ga chef idag och ville ha ett arbetsgivarintyg, och som vanligt gör dom inget per automatik utan man måste tjata till sig dessa papper. Passade på att skicka över ett mail gällande min och chefens överenskommelse ang min tim ersättning (vilket jag som oftas inte fått utan en habbrovink med Semersättning inkluderat.

Detta företag är inte att lita på tyvärr

7/7-18

Veckan har vart hyfsad iaf, gjort klart en del prov/tester ,men matten har inte gått så bra. Trodde jag skulle klara den bätte ,mn det var en del ny sätt som man skulle räkna på och det gjordedet hela lite mer kompliserat. Slut proivet gick inte alls, där vart det hör pom och gör rätt så det får mam börja ,ed när man kommer tillbaka efter sem:)

I fredags satt vi inne på lärarnas rum och små snacka lite vi var kanske 4-5 st som snacka och sktayyade över instruktörens bravader, och hur han har vart. Och det måste jag säga det är en kille med stort hjärta och mkt pondus som vågar ställa upp för dom svaga , han har deffinitift stigit i mina ögon. Vi snavkade bla om hur båraunga får lida för vår attityd och inställning, jag nämde att vår barn nu visar tendenser på (sönderstressade) redan vid början av tonåren. Pch vi fortsätter att öka pressen (det var bra gjort men du kan bättre) detta mdför i sin tur att dom kommer att var starkt beroende av medikament redan vid 20års åldern.

Detta tycker stora medparten är ett samhälle som är bra ??

8/7-18

Var på 70-års kalas igår, var kul och lagom tempo. Tyvärr kunda man inte ta något glas med lite gott i och med att man körde. Men det var kul iaf :) jag och födelsedags barnt pratade lite om en test jag hade hjort för flera år sedan , och han liksom jag var lite nyfikna på om det testen fortfarande var kvar eller om det har plockats bort, han sk´kulle luska lite om han fick en chans :)

Svågern (som är som en racerbana på skallen normalt) vart en hårfager man i sina bästa år:)

10/7-18

Så då var hålet upgräft då, synd att det inte riktigt vart som det var tänkt. Det skulle se ut som ett rördike med en snygg och hyfsad slänt med en gemn och snygg botten. Men det blir så här när man gräver med handgranater och försöker gemna till det med scudmissiler :)

Men det blir nog ett par tillfällen till att prova på detta jobb, det blir nog bra i slutet av utb tror jag :)

16/7-18

Ja då var det första dagen på sem då, vart och lämnat tillbaka alla hjälpmeddel som gumman haft under tiden hon haft svåigheter tack vara hjärnhinneinflamationen (det där ordet är en mun full). Och nu är även trygghetslarmet tillbaka lämnat, så nu är vi tillbaka till tiden innan sas, bara hjärnan som skall repareras lite till men fysiskt är allt normalt ok om man bortser från -16 Kg .Jag har nu fått mina 200 M ALUPEX 16 för 7,45 Kr /M vilket jag tycker är hyfsat pris, och imorgon skall vi till landet och börja med duschen, bygga kulvert ledning, gräva för kulverten och lite såna skojsigheter i 30 C värme och förmodligen för lite vatten:) Att börja köra med en korp i runt 20-22 M är inget som jag ser fram i mot och sen allt annat som kräver inblandning i muskler blir bara en blöt och skitig kropp. Men vill man bygga billigt men effektivt så får man lida pin :)

24/7-18

Ja då var man tillbaka då i storstan:) Vart lite för varmt för att man skall tycka det vart behägligt, massor av bindbytten då det mer eller mindre vart en rennil mellan skinkorna (nu vet jag iaf hur den globala uppvärmningen fungerar på mig :)) kan inte påstå att det vart någon vidare fart på landet, går upp runt 7 och går ut och börjar peta lite ijorden i ca 30 min sen är det tröjbytte och bälja i sig någon liter vatten eller vad det nu finns att drivcka som är svalare än 90C.

Har iaf fått lite gjort, som att få ner kulverten (som jag byggt själv :)) , men nu behöver jag regn så att fyllningen blir bra,

utan regn så kommer inte jorden att fylla upp alla hållrum som finns.

Sen började jag att göra en genomföring genom garageväggen, men där fick min hammarborr solsting och jag var tvungen att lämna in den på rep:( Hade bara ca 10 min kvar at borra då ville den inte vara med längre … blää. Så närjjag hämtar den blir det nog en billnings mejsel åxå. Det var tänkt att jag skulle ha hunnit med lite på själva duschen, men så vart det inte alls:( har iaf jakat ur kanterna på eken så att dom nu håller måtten som jag eftersträvar. Upptäckte till min förvåning att färgen (Termoskydet) var helt ok att anv, detta sparrar jag in ett par tusent till på :)) och rören jag köpte (ALU/PEX16) kommer att räcka , då pratar jag om grocleken, har yttligare ca 150M ALU/PEX kvar

Vart lite varmt på fler platser än på landet tydligen :) Kanada 30 döda tror jag det var, Japan 60 döda tror jag det var och det har tydligen brunnit på en del platser mer än på Grekland, sen var det tydligen en liten grässbrand i Sverige (ca 200 Hektar eller något i den stilen) sen finns det en del som promt ska grilla utomhus i skogen eller vid en strand... tänker inte folk längre än så? Och vi sysselsäter hela Europas brandförsvar, är vi arbetsgivare då eller?? vilken skatt skall vi betala då, tänkte på arbgivar avg och sånt är facket med på att vi tar in utlänska arbetskraft bara sådär?

Ja det ställs en del funderingar på dena arbetskrafts invardring :)) som bara får komma utan några som helst restriktioner undra vad SD kommer att säga om detta ( dom tar våra jobb)

25/7-18

Jag har under tiden som man hafy lite ledigt haft funderingar på hur man skulle kunna kyla ner huset utan att det skall kosta för ånga korvören, men samtidigt har en vis kvalitativ funktion, och som en blixt från klar himmel utan massa eldar som brinner osv så slog det mig... Vi har ju ett trippel garage som jag gjort om till verkstad/föråd/pumprum och virkes förråd, där har det inte vart varmare än runt 18-20 C fast det vart närmare 35 C på tomten (det är som en grytta skog runt om som accumulerar värmen) och garageluften kan man led in i huset med hjälp av spirorör och datorflektar, en datorflektar som jag tittat på pumpar okring ca 45 m³ luft i tim. Och det komer att räcka för att få in lite svalare luft med hyfsad kvalitet... hoppas jag :)

Såvad skulle en sådan annorning kosta då.. ja fläktarna kostar 139 kr st behöver 2 st, spirorören 100 mm kostar 139 kr/st 2 M Byggmax, 4 st 90Gr böjar 80 Kr/st Byggmaxhållsåg 100 mm hålsågsats 67-125 mm 129 Kr/sats, tättnings massa ev tar jag sillicon eller någon typ av gummi menbran, är inte riktigt säker på hur man skall göra om man har Z-panel som fasad beklädnad. I och med att detta är datorfläktar så kan man med enkelhet driva dom med solceller och ett batteri. Sen till prinsen tur, en /ett biometall eller lågspänning stermostat som tar hand om styrningen På/Av för flektarna..

Detta tips ligger även underfliken Mina Ider

26/7-18

Nu när man är hemma och att det är vardag kan man kolla upp lite transportföretag, det jag anv hittils gick inte till vingåker utan jag var tvungen att åka till örebro och hämt mina produkter. Så nu får jag veta vad en korrekt transport kostar och om det är värt det. Hittils har transporterna kostat mig 550 Kr plus mina 28 mil extra vid 2 tillfällen, de vill säga 280 Kr extra för mina vändor så man får säga att det var 830 Kr för dessa 2 lev från polen. Så nu får jag se om jag kan få ner den kostnaden mer:)

för kan jag få den till dit jag vill så kommer jag nog att köpa lite motorsågar, grässtrimmer och sånt åxå, inte sämre kvalitet än vi har det är garantin som kommer att vara problemet. Men men man är inte där än så nu tar jag en sak i taget:)

Nu till något helt annat, jag är ganska spännd på hur hösten och vintern kommer att bli. Blir det som jag tippar på kommer vintern att bli snöfattig men kall, jag skulle inte bli förvånad om temp kan rasa ner till -40 eller runt där. Jag tror med bestämdhet att åren skall ha en årsmeddel temp som tar ut varandra, dvs om vi har en het sommar (som nu) så blir det en kall vinter bara för att det skal alltid finnas en jämnvikt mellan årstiderna. Men men man får se om det finns ett uns verklighet bakom detta uttalande.

27/7-18

Läste ett ga repotage om Japanska jättebål getingen

,detta är en Syd amikansk sammetsgeting men bli mkt större än våra, repotaget var från 2015 och där kom en liten varning...den görmassangrepp mot det som kan hota den, dvs allt och alla tydligen. Jag nämnde detta i en tidigare DB men jag viste ganska lite då vad det var för en `liten`gynnare, bara runt 10 cm lång och beväpnad med en 3 cm gadd (den går nästan rakt igenom en :)) Dess bon är lite större än våra guliga små AIK:are som inte gör mkt större bon än dom jag visat från min vind

dessa bon kommer kanske att bli en syn i både stad och i skogen, Jättebålgetingen byggwer sina bon under mark vilket gör dom svår hittade dår måste man göra som den japanska jägaren gör, följa efter getingen till boet för att hiotta boetvågar nog påstå att om det blir så här vamt och tort har vi dessa getingar här inom ett par år och då för att stana. Dom som försöker begrensa deras utbredning säger att dom är mkt svåra att bli av med så fort dom fått fäste tyvärr.

För att ge ett perspektiv på hur stor den är ...titta och nju

t denna bild är en jätte bålgetting Artikeln kan man lsa här

30/7-18

Egentligen har jag ingen ork att skriva idag, men om jag ite gör det så kommer det att hå¨lla mig vaken tills jag skriver nåt. Osedvanlig lång hemresa idag, hadde åkt en bit i på 56:an tror jag den vägen heter och var kanske halvvägs till E-tuna och då tar det stopp några km från Kvicksund, där var det tydligen en ganska ordenklig kollition med 3 st bilar inblandade. Polis/Ambulans och 3 st bergare var där och satt fast i den kön i 1,5 tim..men nu är jag hemma:)

1/8-18

Nu har staten drämp huvudet i fel tall, pratade lie småt med en som körde en såån fin liten marza och sa att var till att åka flott i dag, varvid han svarade att miljövänligt åxå. Han talade om för mig att han tankade biogas, och att vara miljövänlig straffas man för... För han bet 17,43 kr /Kg (omvandlat blir det ca 1 liter) och att tillverka gasen kostar i runda tal 6 kr/Kg med alla avskrivningar, så staten tar alltså runt 10 Kr i skatt på något som är 100% miljövänligt och mer eller mindre grattis att tillverka (jag har gjort biogas i en petflaska...inga kostnader) så om detta inte är oker så vet inte jag...ursäkta min frustration......JÄVLA IDIOTER

2/8-18

Ja vi börjar väl i skolan då, har suttit i 1,5-2 dagar och pluggat hydraulik och haft ett par frågor som gäckat mig. Har gjort testen 3 ggr och kuggat varje ggr- Nu sa min instruktör att läss på info:n på proet (där står det att : om läraren anser det:) så jag har förlorat 1,5 dag på något som jag bara behövt ögna igenom på någon timme ...buäää... så nu har vi ingen lektyr alls för nuvarande evulution (nu pluggar vi in Instruktions bökerna och ska lära oss det mesta om lastare,grävare och hur man skall köra dom enl instruktionsboken :) Har klarat av lastaren och skall börja på grävaren imorgon, det ärlite gran att ögna igenom mesta dels all elekronik som styr det mesta i dom .

Nu till något ljumnare, vad sägs om 50 C varmt... nä trodde väl det. Nu räcker det undrar lite hur dom som säger att vi inte påverkat klimatet tänker. Vet inte riktigt hur många som dött av värmen i år , men jag tror att det kan vara runt 200 lite överallt (en sak måste jag bara korregera i tidigare DB, trode det var runt 200 Hektar som brunnit. Men det var25000 Hektar) nåja lite missräkning kan man göra ibland :) i still med Nya KS och Hallandåsen :)

Så nu är det bara att blädra i instruktions böker och för söka lära sig lite där, har aldrig läst en instruktionsbok (ok titta i något spesifikt ha man gjort men inte för att få en förståelse för en bil eller liknande

4/8-18

Vi var på landet idag, skulle kolla samt fylla på med jord för dränneringen. Vil ju ha regn såatt jorden komer ner i alla hållrum under drännering så att den ligger luite stadigt samt fylla på med ca 300 L till.

Vi kommer ut runt 9,30på förmiddagen och jag går direkt till regnmätaren för att se dosen regn som kommit, hahahaahahahahaha 2 mm (knappt värt att åka ut till landet för dom dropparna. Jag gick upp till bonden och pratade lite med honom, och han/dom hade ftt massiva 4 mm, nu skiljer det sig ca 3-400 meter mellan oss men dom hade fått db så mkt regn mot oss :( fattar inte hur man ska kunna göra något i marken då man inte kan få regn, det är såååå tort i backen .

Skolan går siså där, det är om manskiner/hydral olja som inte är mitt huvudämne direkt,men en fot framför den andra s¨är man iaf på rätt väg. Nu denna vecka är det ute på plan och köra, får hoppas att det blir lite roliga utmaningar men inte alltför svåra, bara vart ute ca 6 tillfällen så man behöver lite mer övning :)

Tog ett foto på vårt ”Inge marie” äppelträd och det blir en heldel äpplen i år. Frukten tycks gilla vädret vi har haft nu i sommar (skönt att något tyckt om det) så man får hoppas att det blir över 100 L i år igen :)

7/8-18

Suttit i lastaren hela dagen, ok minus x-ant timmar då man var helt slut. Svårt att tro ati man kan bli så trött av att bara sitta och pilla på en joystick hela dagen, men det tar på krafterna att behöva konsetrera sig på en liten pall eller ett däck, för det är det jag har gjort hela dagn- flyttat pallar och staplat däck på höjdem och på tvären. Efter lunch vart det massiva staplar av 2 st däck på varandra sen rasade det hela tiden (ett liggande sen ett stående på det) som mest fick jag 4 på höjdenoch med det 5 så tippade det och det var bara att börja omfrån början :)

Sen att köra hinnderbana med ett 6 m avloppsrör gick inte alls idag så den övningen lät jag bli

8/8-18

Ja då var det dax för våra kära akademiker att ljuga igen då, deras tidigare uttalanden stämde ju inte (som vanligt) och nu komer dom med en ny tes gällande klimatet. nu har dom komit fram til att om temp dtiger yttligare en ½-grad så kommer klimatet att tippa över. Hur har dom kommit fram till det när dom har fel i allt snnst om detta ämne. Frågar ni mig så har vi redan passerat den gränsen, och vi kan inte kliva av detta tåg nu. allt kommer bara att bli värre, för om vi nu skall kunna göra någon för

ändring måste vi för det 1:a skicka upp en skrubber i strattosfären och ta bort merparten av CO2 och metanen som finns där, vi måste upphöra med allt byggande där betomg är en del (betongen släppe ut 40 % av sin totala innehål av CO2)för det 2:a sluta köra bil på bensin och dieal imorgon (inte troligt) vi kan inte heller sluta flyga eller anv båtar. Vi bör även sluta hugga ner skogendå dom är jordens naturliga rningsverk av CO2, Om vi gör allt detta imorgon har vi iaf en teoretisk möjlighet att atoppa förändringen till en vis del iaf. Lögner lögner och åter igen lögner

Kört lastare idag och staplat däck igen och testat en ny sak dels att byta redskap och vänt på jord så att man får en kännsla för maskinen. Provade äveen på att bygga en överbygning vid vägbyggen tror jag det skulle vara för . men jag fick iaf en lite inblick hur man gör. Sen passade jag på att filma nät jag skulle stapla däck, få se om det funkar här. (höger klicka och välj visa bild för att få igång den)

10/8-18

Ja då var det helg igen då, och et känns som att man inte riktigt hänger med. Ena sekunden är det mådag och sen tittar man ut genom ett fönster och när man blinkat en ggr så är det fredag igen.inte konstigt att man anv uttrycket ´dagarna bara flyger iväg, nåväll körde bara i ca 10-15 min idag för han som vart lite krasslig kom tillbaka idag så jag lät honom köra hela dagen...ok fram till lunch iaf för sen var det dax att städa av maskinerna för helgen (det kom en lite skur imorse med en skvätt blixt och dunder. Så vi kunde inte köra på morgonen innan första fikat (liten överkänslig skara vill inte bli kladdig om fötterna :))

jag har köpt en lite pressent till våran istruktör, han vill rida hos en av eleverna, men vill han en vit springare att rida på. Så jag var till retuna idag (vår secondhand ställe vid återbruket) och inhandlade en vit springare till honom. Ja man ska lära sig krypa innan man lär sig gå :))

Nu har lögnerna och hyckliriet kommit i gång, MP spelar nu på sommarens händelser ang torkan och brännderna, men dom gör inget åt det hutlösa priset på biogas utan kommer med en hel hög skenmanövrer som skall lock väljare. Fattar intemig på dessa personer, är det tänkt att man skall lita på dom när dom bevisat att dom inte duger till?

11/8-18

Som brukligt under helgerna så åker vi till landet och kollar till allt, samt kollar regnmätaren. Liksom alla andra veckor efer den värsta hätan så har vi haft skyfall på landet. 2 mm har det kommit, börjar tro att det är daggen som spökar där ute. Kan vi ine få runt 20-40 mm så att jorden runt min kulvert sätter sig så jag kan få fylla på med jord...nää det är mkt rioligare att skätta bara och fra ut på allt.

Vi passade på att titta på kalkbrottet som ligger i vingåker, bra utsikt över den vita väggen :)

och det var hyfsat högt (undrar om man skall söka praktik där) kanske inte det roligaste jobbet att sitta och köra kalk hela dagarna, skulle vara lite roligt att gör annat åxå som tex gräva lite med :)

Idag efter att vi vart på landet tog jag min brukliga promenix på ca 1 mil och såg att dom fått upp lögnbåsrn och var redo att skyffla en massa skit på oss vanliga människor. I år var et stål bås med en arkitektis betoning och en glad lynt kulör som speglar eras ord..Svart och endel glas Hoppas att det blir varmt där så dom får en kännsla av obekvämlighet el nåt

12/8-18

Sista dagen på veckan , och det har var en lugn avslutning på denna vecka. Jag och sambon har haft en égen tid´ och vart och ätit på Gripsholms värdhus i Mariefred och det höl hög klass inte riktiktigt som Julitta men bra iaf, ända man kunnde ha önskat var lite bättre väder så man kunnde ha gått omlting lite utan att ha petflaskor under armarna :).Utöver denna lilla tur har det vart att sita och läsa instruktions böcker för maskinerna som man kör.... sååååå kul och underhållande.

17/8-18

Ja då var det helg igen då :) skönt att slippa sita och lässa i 6-7 timmar om dagen och nöta med en massa prov, har gott hyfsat denna vecka och jag har kommit ikap (läst ikap 2-3 veckor, med en liten fusk del, instruktören tyckte vi skulle hoppa direkt på slutprovet med en viss hjälp från honom så gick det att fixa fast men inte läst) så nu har jag gott tillbaka till dom kapitlen som jag inte läst och tar igen dom.

Nästa vcka är det bara på plan och gräva, nu något mindre plan då ägaren har beslutat sig för att bygga garage på 25 % avplan samt yttligar 25 % nästa år så det blir att gräva på en ny platå med alla maskiner, komme att bli intressant :)

Imorgon ska jag ner till lamdet och försöka få igång nätet i huset, få se hur det går :)

DEL 2

Just kollat klart på en film som blandar friskt mellan surialistisk framt med AI och hur microchip tar över. Människokroppen då chipet har blivit inopererat. Börjar lite snällt att fråga om personen vill ha hjälp med att röra sig igen , efter att han blivit skjuten i huvudet och är förlamad från nacken och ner. Själklart vill ha ha tillbaka sina motorik och sen är det bara att fylla på själv hur filmen framskrider och hur den slutar :))

20/8-18

Orkade inte skriva igår, vart en lien tur till Uppsala och titta p Domkyrkan. Wow för dom gotiska kyrkorn :) jag förstår dom som ryggar tillbaka när dom ser entrerna, värdigigt mäktiga (vägar som tonar över en) . För ayy inte tala om intreiören... hyfsad akustik och ganska högt i tak (ja fysiskt) så här kommer en del alster :)

 

Måndag och vi har en ute vecka nu på skolan, och jag är med en som (som jag uppfattar) hela tiden vill ta genvägar utan att först kunna grunden i grävaren. Han vill oabcryttet använda rotortilten (etttillbehör för att öka skopans manuvrering) me jag vill anv grävaren och lära känna den innan jag börjar med rotorn. Ovh instruktören stod brevid och nickade instämmande. Men min kolega kan inte hjälpa mig med utsättning eller riktning ellerandra icke grävardelar om inte rotorn är inkluderad så jag får välan gör det sj då :/

21/8-18

Fortsättning på V-diket idag då, ingen vidare framstegmaskinä man ...sunck känns lite som man går runt en het talrik med het grött men inte koer någon stans. Pratade lite med instruktören om det , och han var ganska övertygad om att det kommer att släppa efter lite traglande (kanske min uppfattning med, men det tar imot just nu) Nåväl bara tt ta hornen på grisen eller vilket djur det nu är .

Får se fram mot åderlåtningen på Fredag och hoppas att dom spar lite blod till mig med (kan ju behöva nån droppe själv)

23/8-18

Då var en ny dag avklad då, och om jag skall vara ärlig så var detta första gången jag hade allvarlig funderingar på att hoppa av. För att detär tråkit?? nä utan för att tjäns inte som jag gjorde några framsteg utan bara stampade på samma plats uyan ayy se några framsteg alls. Men efter lunchen lossnade en lite del iaf och jag fick mitt dike gjort efter lite trixande, så det stämmer som man säger ketchuoeffekten:)

Sen under dagen så pratde vi lite om allt och inget och då var utb på tapeten, och allt kret5sade om hur lite intresse de verkar vara för maskinförare. Inom bygsetorn är no detta det ända jobb somn man är garanterad ett arbete under många år fram över oavsätt om byggsektorn kraschar imorgon. Om den skulle göra det så har maskinförare jobbi yttligare ca 7 år, det behövs ca 400 ny maskinförare varje år, men det utbildas ca 100 varje år. Om man nu vill starta eget så är det inga problem man skall dok tänka på att detta är ett yrke som lever på ryktet om en maskinförare (om man sköter sig och ger mer än man får tillbaka så blir man efertraktad) Lönen är i mina ögon bra 24-27,000 direkt efter utb är klar, sen är det lärlings tid i ca 4000 timmar som arbgicvaren sköter om.

26/8-18

I går var jag och sambon nere på stan (hon ville ha en promenix så vi gick, hmm det var i runda tal16,000 steg) och kollade på grakbåtarna som enl ghenne skulle börja vid 18,00 tiden. Så vi var nere runt halv 5 tiden .Under tiden vi väntade nere vi ån så passade jag på ovh fota lite det kom en del äldre bilar (det verka som att dom gjorde ett sista lopp för att visa upp sig) så jag fick en del tacksama obj att föreviga.

Men vid 5i6 och ingen aktivitet så packade vi ihop och började den långa vandringenn hem, passade på och fota ån med norra delen av stan på vägen hem och jag fick med lite skyst vy över domedagens moln åxå :)

27/8-18

Det har nog inte ungått någon att vi har fått en ny typ av festing hit till Sverigeden är betydligt större än sina själs gränder här i norr. För att ge en lite föesmak på vad dessa små krabater kan ställa till med så vill jag pressentera per efter en natt av skönhets sömn och en smet i i hans sovalkov. Här är per efter sin nattliga besökare.... vet inte om det räcker med festingolja längre

28/8-18

Det känns lite som vi åker tillbaka i tiden med ca 100år ocjh det beror på det mya förslaget som ligger gällande barnstugor eller vad dom nu kallas för. Nuär det familjerna som får baka för sin gemenskap och kärnfamij, nu är det tydligen tävkt att familjen skall slitras pga dåligt planerade hjälpinsatser för dom som måste ha assistans. Tycker personligen att styrande skall skämas:/

30/8-18

 

31/89-18

Dags att fira... fick våra försy böker för ett par dagar sedan, dom första 3 (ingen anning om det blir fler) men dessa är för slutproven som jag gör just nu (180 frågor totalt) sen är det bara ca 500 frågor kvar eller nåt. Missade ett slut prov, tyvärr var det inte kundskaps bristen denna gång utan mer ett olyckligt knapp tryck då min mus och laptop inte funkar så bra ihop.

Har funderat på hur jag skall rösta och nu kommit fram till att aliansen får min röst i år, tidigar har jag hållit MP under armen men efter sista tidens svek och röstfiskande så har jag tröttnat ( i mina ögon är dom hyklare säger en sak men vekligheten säger något annat). Dom jag nu skall rösta på ligger på sätt och vis på liknande spår

09/9-18

Fredag :) och mitt huvud behöver denna helg att återhämta sig efter denna vråltunga vexka av allt läsande och provskrivninar men nu är allt avklarat ovh färdigt gjorde sista slutprovet idag och det vart 96% kunnde ju ha fått 100 men man får vara glad för det lilla:) Denna helg har jag fått lite hemuppgifter fån skolan, ok mer att jag tait på mig dessa men iaf. Det första är att rita upp det vi skall gräva för nästa veck i CAD, inget Proffs jobb utan mer bara en schematisk skiss mer med lite mått och vad som skall göras … bara för att göra det mer överskådligt, sen var det att baka något fikabröd då jag förlorade ett vad... hmmm

Glömde igår att skicka upp en bild på mitt studiematrial så det kommer här, samt att jag skall försöka dok. Det nya omr som växer fram utanför våra fönster.

15/9-18

Nu är min burk färdig för anv . :/ fick ett HD ras och var tvungen att byta ut min disk, men nu har jag satt in en duktig disk igen :ok lämnade in burken:) och jag har gjort min nationella plikt idag och främjat demokratin, tyvärr fanns det inga politiker där och fiskade men hade ju redan bestämt mig så. Oavsett hur det går så kommer SD in i riksdagen då dom med all sannolikhet kommer att bli tungan på vågen och på så sätt kan fälla vilket block det än blir.

Vart en hyfsad vecka i övrigt, det har vart en rolig övning på skolan åxå, det var att gräva för en hus grund som var uppgiften denna vecka. Det började med ett utbrott för min del men lugnade sig efter nån timme, fick inte mina kollegor att hålla riktning och djup (då man är ny på detta så behöver man stödben sas) men resterande dag gick bra. Sedan var det en annan student som gick igen taket och lämnade övningsplan (han är i och för sig duktig, det är vi nybörjare som behöver träning) så man kan väl säga att 60% av veckan har funkat på hyfsat sätt.

Vi hade även en incident då en av maskinerna var på gränsen att tippa, nja inte riktigt men det såg inte bra ut iaf. Föraren gjorde allt man inte skall göra och hoppade ut ur maskinen, och som bonus fick han ont i vristen och instruktören var tvungen at komma till undsättning (nu vet jag varför han ville ha en vit springare:))

Så det har vart en händelserik vecka och vi får en till nu nästa vecka igen, då det har kommit en ny grupp och det har blivit så att båda grupperna skall ha utevecka samtidigt vilket inte funkar. Men vi tackar inte nej till mer uteveckor inte :)

16/9-18

Ja nu var det Lördag och veckan har vart lite tumult och funderingar samt bra besked. Som sagt lite tunt om kring rätt och slätt,Det började i Måndags då jag och Kim hade ett samtal gällande mig och lite vart han tyckte jag låg i kunskapen om yrket rent praktiskt och vi hade samma svar... inte bra . Har svårt att göra mig förstådd med maskinen och behöver mer övning så efter den diskussionen var det klart sas, på Tisd. Satt vi igen och pratade om hur vi skall lösa detta dilemma, han kom med en jätte bra ide.... vi förlänger din utb en mån. Och att du får komma ut på praktiken senare. Och sen undrade han vart jag skulle vilja göra praktiken och jag vill ju helst göra den i närheten av K-holm eller Vingåker. Tyvärr hade han inga kontakter där, men tyckte att jag skulle börja på något ställe där jag kan sort matr och på så sätt få en bättre relation till spakar och rattar. Tycker inte alls att det är en dum ide :)) Inte lätt att vara idiot inom maskinyrket :) ( där fick jag för all paj som jag kastat :))

Idag har jag och sambon haft spenerar byxorna på och vart och handla,Motorsåg, Trimmer, Golvlampa, och kläder. Och tagit 2,5 vändor till landet (ja först fick vi vända och hämta mobilen för) sen vart det 2 till

Vill passa på och visa lite från vår övnings plats och hur den ser ut när det regnar:) sen blir man ca 10 cm högre för leran är mer som tuggumi och man får platåskor:) ganska tufft iofs känner sig som Paul Stanley i Kiss på 70-80 talet. Det var inte så kul att göra rent maskinerna i Fredags heller

20/9-18

Fattar inte , det har blivit något hmmm tjall på tabellen när jag tog bort en kolumn. Och nu kan jag inte få den att se snygg ut (hmm ok bättr iaf ) ni får stå ut med detta tills jag fått i ordning på det

21/9-18

Känns lite jobbigt att man ska kugga på en fråga, om inte så vore det skönt att fått hela järnvägs delen klart, inte för att jag vet vad man behöver all info till gällande den delen. For om jag ine misstar mig så är alla dessa delar redan klart när jag kommer och gräver. Men jag fick iaf en angenäm känsla idag under sista delen av dagen...det kanske blir grävare av mig med till slut, och inte bara lastare i ett grustag (nåja inte hela värden iaf bra bet är det iaf :)). En till i gruppen fick praktik idag, är lite kul att det redan blivit så pass många som har praktik, ser ljust ut:)

Sen blir man lite ledsen när man ser hur det ser ut på sidan...inte alls ok. Får se om jag kan ordna till det i helgen

 

22/9-18

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”pep

par peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

25/9-18

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”peppar peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

26/9-18

Tänkte ta tillfället i akt och försöka ge en bild från vår övningsplats, och en del exempel på hur det inte får gå till. Vi kan börja med den allvarligast incidenten jag och och en annan elev samt huvud instruktören stod och diskuterade nåt (kommer inte ihåg vad det var) och vi var klara med den saken iaf. Jag började gå åt ett håll och inst. åt ett annat, jag slängde en kommentar efter min inst (det är lite av kutym nu förliden, vi skämtar om det mest)och den andra satt i grävaren. Jag hade kanske gått ca 5 m från grävare då jag ser att galningen har tonnet i full sving och skopan kommer hyggligt fort (för nån vecka sen var det en som tydligen dog av att fått den på sig) och skopan kommer så pass nära att jag känner vinddraget i kallingarna (ca 5-30 cm från min höft) inst står bara och blänker, han var säker på att den skulle träffa mig... hade tur iaf hade den träffat så hade ni inte läst detta.

Och idag var det nästa stjärna som vill glänsa lite. Han vevar om kring med skopan som det vore ett lasso och är på en tävling, det är otäckt att se hur dålig kontroll visa har. För någon mån sedan hade dom någon typ an kontroll på maskinerna, men nu är det som bortblåst. Set slåss och rycker och slamra med maskinerna som om det vore en fiende och måste dödas. Jag kan inte fatta vad som hänt, inte inst heller för den delen. Och när man försöker förklara något och frågar om dom fattar så säger dom jag och sen är det tvärt om. Man säger till 4-7 ggr och ändå får dom inte in det. Fast en försöker tala om det på deras eget språk så fastnar det. Idag var det en som även han elev som vägrad att gå fram till en som satt i maskinen då han vevade runt tonnet som en visp. Han hade god lust att fota det som han vill ta upp och sms det till han som satt i maskinen, bara för att undvika att gå för nära (säkerhetsavståndet för den är 7M och han var på ca 20 M och vägrade flytta sig :))

27/9-18

Torsdag och det är snart slut på denna vecka åxå, inte klokt vad tiden går fort när man har kul :) idag var det dax att bytta skopa på Hitachin och där var det även hydral slangarna som var vungna att kopplas ur för att det skulle gå, och första gången gick det som det vore tänkt. Men senarr var det kört, för det finns en stålkula do fungerar som lock och täpper till hydrauliken när man kopplar bort slangen. Den lilla kulan ställde till med all typ av problem. Gick inte att få tillbaka slangarna hur vi en tyckte (ja det är ju bara 250 Kg tryck i hydrauliken så) och sen kom instruktören och hjälpte till, och vi fick inte göra som han gjorde . Losa på snabbkopplingen och stänga ventilen och då fick han på den:) och dom säger att det inte lönar sig att fuska :)

Efter att min HD rasat så har jag förlorat mina kontakter i Polen, men idag fick jag tillbaka en iaf. Och det var den viktigaste på Leroy :)

28/9-18

Ja fredag och nu är det helg i ett par dagar. Blir lite flyttning i helgen då vi skall skicka ut löpbandet till landet samt flytta ut lite möbler , det börjar bli hemtrevligt efter alla dessa år som man har haft nödlösningar på allt. Det är bara sovrummet kvar i huset och ok duschen är inte klar på långa vägar. Kulverten är ju iaf lagd men inte hunnit med att höja tomten än. Men det tar jag i vår om jag får tid annars får det bli lit i taget :)

29/9-18

Nu får man se om denna såg funkar bättre än 7 snitt,hoppas det iaf, inte för att den var dyr men 16” svärd och ca 2 hästar borde ju kunna kapa en stock på ca 15 cm. Om det funkar så kan man ju fixa dom tre stockarna som ligger :)

Kollade även på en trimmer som liknar den jag hade , men den gick på 4,500 och det känns inte som det var läge för en sån :)

Det har vart en dag för småfix och lite planering för imorgon då vi skall ut med shenken och lite annat smått och gott till landet. Kommer att se bebott där ute när vi fått ut dom sakerna :)

2/10-18

Brrrruuu inte skönt, märks att hösten är här, mörkt, kalt och fuktigt inte riktigt vad man är van vid. För cxa en mån sedan var det hyfsat varmt en nu går pingviner på gator och torg. Vi var ute iaf idag och grävde efter GPS, lite ovanligt att gräva efter en apparat som vet mer om grävningen än en själv :) inte konstigt att man kan ge grävaren order och den gräver helt själv...vi är snart utan jobb vi med :)

4/10-18

Ja nu är det bara en dag kvar till fredag, och man har inte hunnit för mkt av det man vill åstadkomma. Det har vart en vecka med ADR och arbete på väg, hmm arbete på väg har inte vart någon hit. Gör provet idag och såååå mkt fel och konstigheter i dom frågorna att man blir bara ledsen. Först var det frågor om el och säkerhetsavstånd på 400Kv och svaret var 4 M????? det är minimum 5,5 M vertikalt och 6M horisontellt, så om man går på dom svaren som var korrekta på provet skulle man vara död :( inte riktigt dom svaren jag skulle följa. Så imorgon blir det att sitta och göra dom proven som man hade börjat med i veckan (540 frågors prov, uppdelat på 11 delprov och inte får man fuska genom att titta i bökerna heler det skall vara någon typ av repetetions frågor till det stora slutprovet så :)

7/10-18

Söndag igen då, känns som det bara går runt och man får inget uträttat under veckorna. Veckan som var var mer eller mindre bara ett kaos med en del felaktigheter och defusa antaganden. Dels var det en disskution gällande Termoskydd och sen var det säkerhetsavstånd från (400Kv ledningar, det visade sig att det skulle vara 40 Kv ledningar och det gjorde saken lättare att förstå) och nu håller jag på och kollar upp vad som gäller, vad beträffar Termoskydd. Är det Arbetsmiljöverket. Som har sista ordet eller är det EU ?

Enl säkerhetsdatabladet står det att Termoskydd är ofarligt för människor och miljö i enlighet med EU, men enl EU så stämmer databladet och alla krav överensstämmer med kraven så jag vet inte.

Vi var nere på landet i går och fixade mina stockar med ny motorsågen (för 1400 Kr :)) och den funkade bra och inga som helst problem med vare sig räckvidd eller maskinellt. Så för det priset var den helt ok. Så alla stockar inkl det som blåste ner under dom vindiga dagarna är nu ett minne blot :) och nu har vi ved för nästa vinter åxå :)

Nu är det bara ett par mån kvar tills jag skall ut på praktik och köra (förhoppningsvis) lastare, kanske det tom blir så att jag får ploga lite nu under vintern :) så var på er vakt :) nä så pass bra är jag att jag inte utätter mina med trafikanter för nära döden upplevelser.

9/10-18

Woe vilken dag, fått en del uträttat under denna lediga dag. Det började i morse då man hade ett möte med Nevroenheten för sambon och hur dom nu skall gå till väga med resten av rehab. Nu har hon löst ett träningskort på nevro och är mer eller mindre klar med arbetsterapeut och hon har även fått et träningsprogram och allt sånt:) sen var det till Grolls och inhandla nya arbetsskor till mig (suck 2000 spänn) och sist men inte minst... till brillnisse och kolla synen och skaffa kola bottnar:) så nu är jag allt som jag kallat andra för med glasögon( 4-eays, brillo,glasögonorm, fönster-fluktare).

Kom på en sak som sätter mkt av våra lagar ur spel, beroende på om vi tror att vi är kommen ur evolutionen eller om vi tror på en gud/högre makt. Om vi tror på att vi är en ovulationen så är vi ju djur, våra förfäder är då apor. Och här kommer dilemat det står i teoriboken för körkort att man skall inte bromsa för småvilt, 1:a funderingen: var går gränsen för småvilt? Och kan man säga att en person som går över vägen är småvilt då vi enl en del härstammar från aporna? Är det vikten som är avgörande eller stl på djuret?

För om det är kombo:n stl och vikt vad är då måtten/vikten? Och slutligen: är det korrekta att döma någon för att ha kört på någon ifall denna person klassas som småvilt??

Har man där i mot en tro på att det är en högre makt som skapat oss blir dissektionen en helt annan

10/10-18

Wee nu har jag bara matte och mätteknik kvar i slutprovs väg innan jag får ta slutprovet på hela utb. :) känns så skönt att ha allt utom ett stort prov klart, och att man snart kan komma ut ur garderoben och möta verkligheten. Har ringt lite idag gällande praktikplatser , men än så länge inget napp, men skall ringa lite imorgon och hoppas på något :)

11/10-18

Så då har man nu ytligare ett intyg, denna gång var det ”Arbete på väg nivå 1 och 2”. Så nu kan man köra grävare/lastare på vägarna under vägarbeten, , men det finns saker/regler som jag inte riktigt håller med om, om man ser att en X3-skylt (dom avlånga som står på vägen) ä så pass smutsig att man har svårt att se vad det är, så får jag inte göra rent den . Utan det skall vara skyltansvarig göra/delegera ut, eller göra, fast han/hon kanske är på anda sidan stan (tycker detta är en löjlig regel. Bara för att man inte har Nivå 3 på sitt Arbete på väg så får man inte putsa av skylten. Detta för att man inte har rätt utbildning vad det gäller risker) men arbeta på vägen får man :)

Då var denna vecka åxå till ända, sista dagen på veckan fick jag köra lastare som jag klarar av utan större problem. Vi skulle sänka övnings platån med ca 50 cm för att göra ytan större (det blir i runda tal 300 kvm till) och vi var två st , en grävare och jag med lastaren. Men tyvärr han vi inte klart så nya gruppen får ta det sista.

Imorgon blir det en tur till landet och sedan blir det Strängnäs marknaden och titta där , kanske kan hitta någo kul men man vet aldrig :) ska lägga upp mitt ”arbete på väg” bland mina ”CV” och meriter.

Lördag och man har vart ute på spenderingsrunda idag. Först var vi nere och kollade till landet som brukligt är, sen tog vi en viaresa till Strängnäs för att gå på marknad, ja inte var et något att spendera bensin på , var som alla andra marknader man vart på + mer folk :( Hade hoppats på att det skulle finnas andra saker åxå att titta på ,men ack samma saker som på alla andra marknader man vart på … dålig fantasi tycker jag

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”peppar peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

12/10-18

Så då har man nu ytligare ett intyg, denna gång var det ”Arbete på väg nivå 1 och 2”. Så nu kan man köra grävare/lastare på vägarna under vägarbeten, , men det finns saker/regler som jag inte riktigt håller med om, om man ser att en X3-skylt (dom avlånga som står på vägen) ä så pass smutsig att man har svårt att se vad det är, så får jag inte göra rent den . Utan det skall vara skyltansvarig göra/delegera ut, eller göra, fast han/hon kanske är på anda sidan stan (tycker detta är en löjlig regel. Bara för att man inte har Nivå 3 på sitt Arbete på väg så får man inte putsa av skylten. Detta för att man inte har rätt utbildning vad det gäller risker) men arbeta på vägen får man :)

Då var denna vecka åxå till ända, sista dagen på veckan fick jag köra lastare som jag klarar av utan större problem. Vi skulle sänka övnings platån med ca 50 cm för att göra ytan större (det blir i runda tal 300 kvm till) och vi var två st , en grävare och jag med lastaren. Men tyvärr han vi inte klart så nya gruppen får ta det sista.

Imorgon blir det en tur till landet och sedan blir det Strängnäs marknaden och titta där , kanske kan hitta någo kul men man vet aldrig :) ska lägga upp mitt ”arbete på väg” bland mina ”CV” och meriter.

Lördag och man har vart ute på spenderingsrunda idag. Först var vi nere och kollade till landet som brukligt är, sen tog vi en viaresa till Strängnäs för att gå på marknad, ja inte var et något att spendera bensin på , var som alla andra marknader man vart på + mer folk :( Hade hoppats på att det skulle finnas andra saker åxå att titta på ,men ack samma saker som på alla andra marknader man vart på … dålig fantasi tycker jag

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”peppar peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

13/10-18

Lördag och man har vart ute på spenderingsrunda idag. Först var vi nere och kollade till landet som brukligt är, sen tog vi en viaresa till Strängnäs för att gå på marknad, ja inte var et något att spendera bensin på , var som alla andra marknader man vart på + mer folk :( Hade hoppats på att det skulle finnas andra saker åxå att titta på ,men ack samma saker som på alla andra marknader man vart på … dålig fantasi tycker jag

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”peppar peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

14/10-18

Ja då var datorn om inst igen då, haft en hel del problem efter förra ominst. Det var en hel del komponenter som inte vart inst. vid förra inst, och det medförde en del problem med andra program. Men nu verkar det blivit bra, har fått in OpenGL och frameworks samt direktx komponenter så än så länge tycks det funka ”peppar peppar”. Haft en del andra prob åxå min dok HD brann i förgår och jag fixade en ny , kommer upp en pop-up ruta där det står något ”>Ökad strömförbrukning i USB hub ” eller något liknande och mina HD tycks brinna ...fattar inget, kan vara så att mitt strömagg i datorn börjar ge sig eller så är datorn besatt ”Koj---l”:) intern skämt :)

17/10-18

Ganska kul att se hur folk kör, dom håller på med vägarbeten här på E20 och det blinkar och har sig ganska ordentligt. När man håller rekomenderad hastighet så blir det allt som oftast någon som (puffar) en på dragkroken och vill om. Nu när man har tagit Arbete på väg så förstår man lite bättre varför dom sänker hastighetn på så långa sträckor som dom gör.Kan inte vara kul att jobba på vägen med livet som insats, vilket många gör. Oftast kommor dom inte fram fortare för att dom gassar utan tvärt om. Traffiken blir så mt rykigare och fler gas och broms, bästa är att hålla jämn fart hela tiden :)

21/10-18

I enlighet med tradition så var vi på landet igår och krattade upp en del av alla löv, Vi har ju förmånen att ta hand om hela skogens lövsamling då alla löv i vprt omr tycks tro att detbara är att komma. Det var osedvanligt mkt löv i år. Under tiden som gumman började så grundade jag dom första plankorna för duschen som jag skall bygga. Så nästa helg blir det nog att göra ramen för duschen, golvramen då den är i ek och den behöver lite arbete då den är stenhård nu :( Kommer för modlien att kasta upp lite bilder på mästerverket :)

22/10-18

Ja nu har det hänt, den stora olyckan som för eller senare skulle uppkomma. Nu när det var vår tur att vara på övningsplan så mötes vi av denna syn, ett djupt deltagande från oss alla över denna tragedi som var menat skulle komma. Vi alla har i det längst försökt in i det längsta att undvika detta. Men vi har fått vårt första dödsfall på planen

En från nya gruppen har låtit sina drömmar dö eftersom kraven på den teoretiska delen var alldeles för höga

Vi böjer våra huvuden för den slagna drömmen

23/10-18

Denna morhob var det nära med en lite kollision, kom som jag brukade på E18 och tog min sedvanliga avfart mot Hallstahammar. Som man skall göra så kolar man om det kommer någon bil på vägen som jag ska ta , men kunde inte se någon och jag kör. Nu kan man säga att man säga att man är glad för sina med trafikanter reaktions förmåga för hade inte han reagera så fort hade vi stött ihop. Nu vart han lite irritabel och tyckte att jag hade för mörk bil så han slog på helljusen och följde mig till skolan :) väldigt omtänksam människa (ja om det nu var därför han följde med mig) sen vevade han ner rutan och sa ett par uppmuntrande ord och åkte. Hmm hela den färden för att tala om för mig att jag hade gjort fel.. så omtänksamt :)

Nåväl dagen i övrigt har gåt bra och man har fått träna lite på lastaren idag och bökat och stökat, känns mer och mer som att jag och lastaren kommer att ha en framtid tillsammans (ja inte på det visset, utam ,er professionellt)

24/10-18

Ja då var det lil-lördag igen då. Suttit i lastaren under hela dagen och jag vet inte riktigt vad jag gjort, om man bort ser från efter lunch då jag försökte göra en vägöverbyggnad. Tyvärr s¨åå funkade inte det då jag fick slut på massor och var tvungen att avbryta den övning. Men jag tar nya tag i morgon med en annan hög som har betydligt mkt mer. Så det var bara att skopa tillbaka massorna igen och plana till så det såg oanvänt ut :)

Under lunchen satt jag och pila på mobilen som jag alltid gör under lunchen, och tittade lite sporadiskt ut på gården och ser att Kajorna håller på vid pölarna

, så jag tog lite kort på dom när dom badade (fönster luftfuktare :)) och det är märkliga djur, så smarta och insiktfulla (kanske därför dom är så många. Under dom sista självande minuterna idag provade jag nya

Volvon EC 27 och det var ingen hit inte. När man hade en full skopa så orkade inte den att lyfta den, och allt man gjorde så skakade maskinen som en milkshake maskin. Inget bra alls, fungerar i en trädgård där man vill plantera Pelargonier eller annat smått. Den och Cat:en

fungerar ungefär lika bra, Cat:en orkar nästan ingenting vill man frakta massor så blir det småskopor där med. Så vi har en hydraulisk spade och en hydraulisk skottkärra.

Det känns stort nu på den nya ö-planen när man slagit i hop båda platoerna till en, vart i runda tag 2,5 ggr större än förr

26/10-18

Ja då var utbildning slut nu, i alla fall huvud utbildningen. Nu har vi bara en teori vecka kvar och slutprovet för hela utbildningen. Sen blir det en mån förlängning för mig där jag kommer att sita i grävare nästan hela tiden under en mån (hoppas jag iaf) så jag blir lite vän med grävare och inte är i handen på den besatta besten :) Hoppas nu på att slutprovet går så pass bra som jag hoppas på och inte gör några slarvfel :)

Sen till er som kanske går in här och läser ibland, om ni hör att något företag skulle vilja/kunna ta in en praktikant i Södermanland eller Västmanland så voe jag tacksam om ni kunde hör av ertill mig så jag kan ta kontakt med dom :) Tack på förhand

27/10-18

Tittade lite på Descovery idag efter att jag kom hem från landet och kapat upp dom träden som hade knäckts och nån rot-välta, och kom in på ett program där dom pratar om vatten och på andra planeter, har så svår att se vatten på andra planeter. Då det krävs alger och en celleiga kryp för att produceras syre som i sintur behövs för att framstäla vatten H2O och där verkar det som att ekvationen faller. för att ha alger behövs det vatten för att dom skall överleva, och i och med att det inte finns vatten någon annan stans än här vet jag inte riktig hur detta skall gå till.? förslag nån ?

Sen som brukligt är så har jag alltid en viss förkärlek till att kritisera vår tids hjälpmeddel /verktyg. och jag är inte sen att kritisera matten för dom som är betydligt duktigare än mig på detta ämne. Jag ha under hela min tid på utbildningen sagt vad jag tycker och annser om matte, kan visa många saker där den har havirerat under åren och pekat ut saker som är fel på byggen osv.

28/10-18

Var på COOP i förmiddags, ocbh så till min förskräckelse att dom hade börjat julpynta redan. Men ge er det är bara oktober , snart börjar dom väl i Juli med pynt och julbord och efter det är det året runt. Har dom inget traditions tänk kvar utan bara profit? Börjar kännas som att pengarna äter upp oss alla bit för bit. Jag påpekade att det var kanske lite tidigt men jul pyntet, och expediten svara att alla hade börjat med detta :(

Sen en annan sak som jag retar mig lite på är detta med reklam och vad man inte får göra reklam för. Staten tillåter reklam för dobbel som är en ganska stor bov i misär för familjer. Nån i familjen spelar bort hus och hem (ok händer kanske inte dagligen) men sen blir familjen lidande för att inte ha någon stans att bo/äta/eller göra, tyvärr drabbas detta fenomen barnen i allt större utsträckning. Varför får dobbel företagen jöra reklam i alla TV kanaler? Ursäkten blir allt som oftast dom sänder från England där det är lagligt att ha reklam för dobbel. Hmm är inte Sverige ett eget land? Kan vi inte bestämma vad vi vill ha här? Är det lagligt att ta in droger från Amsterdam då droger är lagligt där? Var går gränsen för vad som är lagligt eller olagligt? Om Staten kan tjäna pengar på det blr det då lagligt?

Var går gränsen för hycklare? Eller är vi fångna av vår egen undergång ?(domedags profeten vaknade :))

PS. Skönt att se sidan som den var tänkt :)

29/10-18

Idag så har det vart en dag med dissektioner och inget annat. Vi har inget mer att göra då vi väntar på att alla skall hinna ikap så vi kan avsluta utb med grand finalie slutprovet :) så i dag var temat hör och häpna ”klimatet och människan påverka” det finns ju två läger som tycker tvärt i mot dom andra, kan i och för sig förstå att man tvivlar. Men jag försökte idag ta reda på hur många år det tog efter istiden att smälta ner den isen och hur lång tid det tog att värma upp jorden med 1 C som vi ligger på idag, men jag kunnde inte hitta några sådana uppgifter, vilket förbryllar mig lite. Om vi inte vet hur lång tid det tog att värma upp jorden under istiden med en grad hur kan vi då säga vare sig bu eller bä?

30/10-18

Ja imorgon smäller det, för då är det stora provet . Med andra ord vinna eller försvinna, nää riktigt så illa är det inte men om man inte klarar provet så kan man inte komma ut på praktik och sådeles inte bli certifierad. Men man får ju flera försök, tyckte bara att det lätt bra med lite drama :) Idag fick en av kurskamraten ett mindre roligt besked, då han (styv) morfar gick bort. Och han var tvungen att gå tidigare, få se om han dyker upp imorgon till provet eller om han tar det senare.

Sjuk långa dagar , man gör inget och igenntligen bara sitter av tiden nu, fick däri mot lite ordnat Hörde på radion i morse att Eskilstuna och Västerås kommer att ha problem att få in nya företag, då det är brist på el pga lite kapacitet på el tillförsel (dåliga ledningar) och jag fick tillbaka min ide gällande eltillförsel. Så jag har nu tid på NyföretagarCentrum och ska dryfta tanken, vill höra med dom om det låter som en ide eller och det bara är en dröm :)

31/10-18

Ja , ja jaaaaaaaaaaa . Nu är hela teorin avklarad och jag är teoretiskt färdig maskinförare och min praktik är ordnad , så nu är det dax att kavla upp armarna och kasta sig ut i geggan och börja gräva :) Börjar som jag trodde som spad pojke för att se hur det går till rent professionellt, Känns så skönt att ha det mesta klart nu och bara behööva knytta ihop allt med lite mer maskintid :)

Vi har haft så mkt dötid att vi har suttit och diskuterat både klimat och religion, har lovat att ta med min mors bok så han kan få lite mer att fundera över (funderar lite på att skanna in förorden och lägga upp dom här menhar inte riktigt fått något klartecken från författaren , men vem vet kanske man kan få hennes välsignelse åxå med tiden. Men men man får se:)

4/11-18

Ja då var det Söndag igen då, och från och med nästa vecka blir det 5 dagar varje dag i grävaren då :) så man kommer in i motoriken för alla spakar, har ju fått ordnat en praktikplats och den ska ju börja slutet av Nov . Så jag hoppas at den extra tiden skall räcka för mig att få i ordning på dom defekter som jag har :) Just i skrivande stund har det blivit ett (propp) i köks avloppet , och vi har fåt upp avlopps vatten i våra hoar. Luktar kanske inte för godis just nu (men man har ju haft med denna doft förr att göra så . Så ett litet sidospår ..sitter och väntar på att klockan ska bli 14 så man gå ner på gårdsmötet, och få höra lite vad som är planerat för gården. Hoppas att det blir något bra och inte bara en massa utgifter.

7/11-18

Jippi torsdag ...imorgon alltså :) Nu ha jag vart såååå trött under ett par dagar att jag inte haft burken igång ens. Men idag är det lite bättre så då kastar jag upp en DB igen. Nu har min förlängning startat och jag sitter nu bara i grävaren och ”kladdar” ja nam kan inte göra något annat just nu. Fick ett litet uppdrag att fixa diket som vi har på planen. Och sgt och gjort började jag fixa till det och efter ca 10 M tyckte jag att det var något som inte stämde överens med verkligheten. Och min intuition stämde, ett dike som var ca 50 cm vart nu runt hissnade 2 M-Istället för att sätta ner eggen och (dra upp) massorna så anv jag tilten och gjorde en rundad botten där av det stora differensen. Men nu var det tänkt att jag skulle göra om och göra rätt, men ack den hästen ville inte trava på inte. Nu är övningsplan så geggi och kladig och allmänt sur så det är som att baka en sandkaka med filmjölk. Så jag övergav den tanken och sate i gång och göra hus grund istället. Nu gör jag allt utan att sätta ut eller göra mätningar utan gör allt på frihand :) med dålig syn, skitiga glasögon och en defekt skalle :) kan inte bli annat än helt ok :)

9/11-18

Ja då var denna vecka avklarad då, och man har suttit i metallhästen nästan oavbrutet denna veck. Synd bara att det vart filmjölk på övningsplan och man har inte fått diket ordnar. Men som tur är har man fått lite övning på husgrunder. Inte för att det vart direkt någon hit, men att göra en husgrund med hjälp av ögonmått ser jag inte som att det var dåligt. Vist fanns det utrymme för korrigeringar, men kan inte se att det var några större defekter :) , men nästa vecka blir det utsättning och jag vill ha det så bra som jag bara kan får det :) så om jag gör alla srteg så kanske jag är där :) har ju 2 veckor på mig till så ..

Dagen har vart att serva maskinerna och jag fick faktiskt hjälp av ett par andra i gran kursen med det :)

Tackar och bockar

11/11-18

Ja då var det pappornas dag idag då, inte för att jag fattar vad som är så speciellt med denna dag mot andra dagar. Kanske bara är så att denna dag är någon typ av motsvarighet till jämställdheten (ja vi män får ju knappt någon uppmärksamhet alls nu, för ett år sen vad det ”Me too” rörelsen, och sedan 70-talet har det vart mkt ”Kvinnokampen för lika lön/rättigheter” och jag ser inte det som någon orsak till att ta över i alla medier. Men om nu vi alla ska ha likvärdigt så ska man inte komma och klaga på att ”jag som kvinna/tjej vill ha ett eget omklädningsrum på byggarbetsplatsen eller egen dusch osv osv då ska väll allt behandlas lika (lite gran som G.I Jane). Och kan man inte anpassa sig för den nya situationen så har man valt fel yrke, detta gäller ju männen åxå inom dom yrken som är kvinnodominerade så som sjukvården. Nog talat om detta nu. Hörde på nyheterna i morse att det tydligen brinner i USA, och att det är skyfall på andra ställen och vi har runt 10 + i mitten av November och ingen tycks tycka att detta är undligt och att detta följer ett naturligt mönster, att vi på ca 70 år har fått denna twist på vädret. En stor skara säger att detta följer sin vanliga cykel och att det inte är något konstigt med detta. Min fundering är fortfarande hur lång tid tog det sista gången för jorden att skifta från tempererat klimat till att det skulle bli sådana kontraster som vi har nu? Tog det åxå ca 70-90 år? Sista istiden tob det ca 1000 år innan isarna börjaade tina bort om jag inte mins fel dvs.

12/11-18

Ja då satt man på stålhästen idag och rev och slet i all gegga men kunde hita. Det var tänkt att jag skulle slänta som det så fin heter, och jag gjorde ett tappet försök tyvärr bar min stålhäst besatt idag med och den gjorde lite som den ville. Sen runt lunch kom instruktören och gav mig ett par pointer och efter lunch var det annat ljud i skällan :) efter samtalet på 15-20 min så fick jag tömmarna rätt i handen och jag började få lite stil på stålhästen och började få den att lyda. Så på onsdag blir det till att kasta mig över hästen och köra stenhård dressyr, för imorgon skall jag till min praktikplats och möta chefen, sen blir det tillbaka till skolan och läsa lite teori (konstigt att man redan behöver fräscha upp minnet :)

13/11-18

Ja denna dag har vart berikande på en del sätt, föst var jag på praktikplatsen där jag skall göra min praktik. Och om allt fungerar som de skall och han får in bra underlag för 2019 så kanske jag har min lärlingsplats ordnad åxå :) och då är det ca 1,5 år innan jag har mitt certifikat för jordflyttande maskiner :)och jag kankse kan börja leka med dom stor killarna i deras sandlådor :). Sen var det gumman och henns sits, hon pratade med sin chef idag och talade om hur det ser ut fram tills idag och att hon nu kommer att få någon typ av utlåtande från sin psykolog, och hennes ched var inte sen att haka på och gav antydningar om att få gumman tillbaka till jobbet asap för arbets tränning , låter lite skönt det med:)

14/11-18

Onsdag och jag har tämjt en stålhäst :) nu kan den skritta och någon typ av trav så nu har jag kommit fram till hur jag gör. Så denna dag har vart sååå bra och fåt lite ordning på släntningen, min instruktör tyckte att min förbättring från igår var 120 % och att jag till och med kanske kan jobba med en grävare :) låter skönt att han tom tror att jag skulle kunna få ordning på allt :) Nu när vi slutade så tog jag en snabb avstickare till han som äger marken vi leker på, och han håller på med att bygga lokaler på en del av marken. Nu var det så att dom var där idag och pålade för husens skull, och jag ville veta hur det hade gått. När vi gick och små pratade så såg jag att han hade satt taggtråd på grindens överkant. Jag tyckte det verkade lika säkert som ”Fort nox” och jag tittade lite på sidan om grindarna och såg att det saknads lite nät på sidorna :) han instämmde helt och hållet men döm själva :))

15/11-18

Man blir lite trött på sig själv ibland, nu när man fått in rätta knycken med stålhästen såär det ju hur lätt som helst. Att så lite kan gära så mkt är ju helt otroligt, det lila som instruktöen gjorde var att slå till mig i kakhuvudet med skopan så föll allt på plats (synd att puckot inte gjorde det från början ) Vist finns det lite utrymme för förbättring men inte som det var förut (släntade med handgranat och ryska missiler)

men men nu är det fredag imorgon och det är dax för städning av maskinerna, och min är inget undan tag . Så jag kommer att sno instruktörens nycklar och sticka ut och påbörja städningen (lera upp till saftblandaren plus lite till) kommer förmodligen att ta ett par tre timmar med högtrycken sen är det ju innan mätet medså :)

16/11-18

Fredag.. efterlängtad trots allt fas det gått så pass bra under den sista delen av veckan :) så nu kan man vila upp sig lite och på måndag ska AF och några arbetsgivare tydligen göra entré för att se om det finns någon av oss som dom vill satsa på ...det borde det ju finnas tycker jag. Jag är iofs redan tjingad av Örök. Men tror inte jag kommer att bli vald iaf, har lite för långt att gå innan jag är 100% trygg i alla maskiner så.

I dag var det bara städning för mig, stålhästen hade ganska tjocka lager av lera runt blad och i skopa efter veckan uppgifter, så det var bara fram med högtrycken och börja städa upp den :) men det gick till slut.

Nu så hittade jag värdens mäktigast ande på en pytteliten bostadsyta :)

17/11-18

Ja den här dagen tillhör inte vanligheterna inte :) det började i morse då vi skulle ta en tue till Jula och handla lite saker till landt, jag började med ett skruvstäd av normal stl, sen vart det en multimaskin (behöver den för lister, sen tog jag även en bänkslipmaskin och detta vart ca 1100. och på vägen till landet passade jag/vi på att stanna vid retuna (återviningshandel vid återbruket och skulle bara titta på en Tv för lokalen lite större modell, och jag fastnade för en 47” som kostade 1595 helt ok bild och ljud. Den hade både USB och HDMI ingångar så en är inte lastgammal iaf :) jag har lagt upp ett förslag att under någon dag under helgen skall dom minsta ha möjlighet att komma till lokalen och få se film och äta lite godis/chips och läsk samt att föräldrarna kanske kan få en lite rast om dom vill. Senare på kvällen kan man göra likadant för dom lite äldre barnen/tonåringarna, och när det är VM och OS eller andra evenemang kan man ha gården där inne och på så sätt få en mysig gemenskap (det är vad jag hoppas på iaf ) Så nu får man se hur det blir :) hoppas på det bästa men förväntar mig inget

18/11-18

Märks att det är höst nu..ok början av vintern då. Man är helt slut av att göra absolut inget ,mer än att diska och laga mat. Funderat lite på hur man skall sätta upp Tv i lokalen då det inte finns en lämplig betongvägg att fästa väggramen i. Har bara en enkel gips att fästa i så frågan är om ett ant molly skulle klara av det, och om gipsväggen klara det.

I morgon är det måndag igen och har inte riktigt klart för mig vad jag skall hitta på eller uträtta imorgon, AF + en del företag skall tydydligen komma och skouta omkring, och som det lätt på dom så var dom även lite intresserade av att ta in nån. Men det får man se imorgon så :)

19/11-18

Ja då var den lååånga dagen klar då, ja måndagar känns som en halv veck utan att överdriva. Och ingen AF eller företag ute på plan, utan det vart 4 st smörgåstårtor a 20 bitars (80 bitar totalt) och gissa hur många som kom en hand + ett finger :) så det vart lite tårta över .. bra då räcker det till instruktörerna i ett par dagar till då. Jag ska vara på planen i 1½ vecka till sen är det praktik och lite värklighet som gäller . Skön på sätt och vis att skolan bör komma till sin ände fast man trivs där.

Imorgon blir det att göra en husgrund med hjälp av laser (idag var det körning med GPS) men i morgon blir det helt själv med alla mått och utsättningar och inväfning, det ska bli kul att göra allt själv:) och lite bilder kommer jag att försöka komma ihåg :)

20/11-18

Ja det är välan synd å klaga på denna dag, det började i morse då det vart extra lång frukst , ja till kl 09,00 och sen vart det smörgåstårta till frukosten och sen var det till att åka ut. Jag fick sällskap av FUB:arna (ja det är nya gruppen som är inne på förebyggande utbildning inför huvud utbildningen) och dom skulle få känna på maskinerna lite så dom får se/pilla och klämma på dom så dom inte blir chockade av alla nymodigheter :) Och jag fick sätta mig i bandgrävaren och vart dirigerad till platån där jag skulle håla på med min husgrund (var det tänkt, men det blir inte riktigt som jag tänkt det hela) i och med att man är allena där så blir måttagningen lite besvärlig. Men jag har gjort en grov uppmätning iaf , och utgår från den. Skall göra mina korrigeringar när jag fåt fram en bas att jobba med :) foton kommer imorgon om jag kommer ihåg :)

21/11-18

Usch ingen bra dag idag, först när m,an kommer till skolan så får man veta att det inte blir någon ute dag och man får sitta inne ¨å häck. Sen får man veta att funem skall ha tillgång till simulatorn på eftermiddagen... ok då försvann det åxå. Ingen träning alls på stålhästen, senkommer man hem runt 13,30 och funderar på att fixa tv i lokalen, då får man veta att dom skall renovera den och då kan inte tv sättas upp pga av målning... inget har funkat idag :(

22/11-18

Då var det Fredag imorgon då och dax för service på maskinerna. Min ståhäst har fått en litet återfall av besatthet, vill inte inte rtigt gör som jag ville, var lite överambitiös under någon svag tidpunkt under min manöver. Det var i stort sätt bara att fylla igen allt idag efter lunchen. Och det kännes att ta så lång tid, men under tiden jag/vi satt och åt middag så började jag räkna efter lite, och det tog ca 30-40 min att fylla igen rör graven som var ca 10 M lång i vinkel. Så att det tog inte så lång tid med igen fyllnad och planing :) känner mig ganska nöjd trots allt

23/11-18

Svårt att fatta att det är fredag idag och att man är ledig igen. Tycker veckorna går lite för fort. Men om en vecka så är jag ute på praktik och ska visa min besta sida samt et jag har försökt att lära mig i ett halvt åt. Hoppas att det inte blir en besvikelse bara..

Idag ha jag servat alla maskiner som vart i gång på planen, och vart klar runt 10 och då var även kupan städad åxå. Sen satt jag bara i skolan och drev med läran, fick sticka runt 13,30 så det var skönt (fast min instruktör ”detta har inte jag sagt att du får” och log )

25/11-18

Tillbaka i Södermanland, efter en lyckad och genomtrevlig kväll igår i Värmland med våra bekanta, och en trött bilfärd hem så måste jag medge att det var lyckat. Jag som är förhållandevis lite ovan att sitta och köra 50 mil vart det jobbigt på vägen hem, och sen att det var lite småhalt fläckvis gjorde inte saken enklare. Men det gick iaf inga hastighets rekord inte utan en jämn fart på 90 från Karlstad till Eskilstuna, vist det tog lite tid men ville koma hem i del och inte i pås form. Det hade hänt 2 olyckor en med personskada när 2 bilar frontat på en industri gata nåting , vi åkte på den när vi var på g till Pitcher. Pitcher var väl ok, synd bara att Frölunda och Färjestad spelade hockey just då. Var lite hög volym under tid vi åt så det var svårt att ha en normal samtals volym utan det vart ganska oft man sa VA. Men vi kom fram till att det inte skulle ta 1½ år till innan vi träffades igen :)

26/11-18

Nu till något undligt, Jag har haft en skelögdhet sedan min tidiga barndom och genomfört en operation av ögonen i tidig ålder. Men jag har haft ett öga som gjort lite som det velat under åren, varav mitt djupseende inte vart alltför exakt. Men nu sen jag fixade två nya ögon och att jag blivit en glasögon orm så har mina (ok mitt ohyfsade öga) kommit tillbaka, det har börjat rätta in sig i ledet och jag anv nu förhållandevis ofta båda ögonen när jag kör bilen eller grävaren. Detta mysterium gör att jag nu blir trött i ögonen och måste blunda (ok en längre blinkning) för att inte få huvudverk. Det är lite konstigt hur kroppen anpassar sig efter förhållanden.

27-11-18

Ja hur formulerar man denna dag då, lite enkelt dvs. Det är lite av att man är en liten obetydlig hjälpreda i skolan, som skall visa gom nya eleverna simulatorn och hur den funkar. Inte för att man är en fena på den , men jag har iaf hållit på med den ett par ggr och kört grävaren i verkligheten. Så det blir lite att visa hur spakarna funkar och ge en del tips på vad som är viktig. Sen att jag gör likvärdiga tavlor som dom är en annan sak. Jag har iaf läst hur man skall göra och det har inte dom:)

Min instruktör är lite nyfiken på att blogga han med, han har ju hört att jag håller på lite si så där. Och han vill få ner en del saker på pränt om sin barndom/ungdoms tid så at hans barn inte förlora allt när han dör (Fettot, bara kärlek i skolan:)) . Som sagt jag är en liten alltiallo nu på skolan då jag bara har 3 dagar kvar, kim tyckte det skulle bli lite tomt när jag slutar... han får ingen att mobba då (stackarn) men som med allt i livet man får hitta nån annan då :))

Vist ja en sak har jag glömt... det har tillkommit en sak under "Nyheter" på index sidan. Längst ner har jag lakt till saker som jag kan hjälpa till med och det är maskinförare.

29/11-18

Ja denna dag blir nog en som jag kommer att komma ihåg under lång tid. Vi var hos neuropsykologen och vi fick veta hur det blir med gumman och hennes bilkörning, och det vart som jag befarade. Hon har inte återhämtat sig så passatt hon är fit för bilkörning än (ja det har ju bara gått drygt ett år) och hon skall göra ytligare en test om ca 4-6 mån och se om det har återkommit det som inte riktigt är inom gränsen (det är precis på gränsen av vad som är minimum ) så gumman får fortsätta åka med mig.

Nu verkar det som att hon skal få börja arbetsträning och ta sig tillbaka till arbetslivet, det kommer att börja med 25% och suggestivt öka tiden till fulltid. Vi fick se röntgenbilderna från 2:a dagen på Uppsala och jag hade tänkt mig en inflammation stor som en tumnagel ungefär men jisses vad fel jag hade. Inflammationen som sträckte sig från nivå med övre delen av örat och ner till nivå med nedre delen av käkbenet, från tinningen nästan ända bort till bakhuvudet och sen 3-4 cm in i huvudet. Med andra ord stor som en handflata. Så även neuropsykologen ansåg att den var stor. Men trots allt så har det gått bra och att gumman är på väg tillbaka till sitt gamla jag (förhoppningsvis till 100%)

30/11-18

Så sista dagen i skolan och nu är man utb maskinförare om man inte räknar med 1 mån praktik då, det va det jag praktiken hmm har försökt få tag på firman via mail, rimgt och sms:at men inte fått något svar än. Om det blir värsta scenariot så åker jag till skolan igen på måndag och försöker hitta ny praktik.

Det var lite blandade känslor att gå ifrån skolan idag, har ju kommit ganska när min instruktör och vi har en bra kemi. Kallar varandra för alla tänkbara ord (bör inte nämnas här ) men det är av kärlek eller nåt. Samtidigt som det är lite instämmande att slippa skolan så är det skönt åxå, för man måste ju pröva sina egna vingar när man är så pass säker att an vill utveckla sig

4/12-18

Denna dag har vart lång och tröttsam. Ca 13 timmar i bil . Den första såg bra ut ren och snygg, bra omhändertagen och förmodligen servad enl protokoll tittat på grävare på två olika ställen . Första var i Tidaholm och sen vart det vidare till Perstorp. Denna maskin var 4 år yngre men såg ut att vara 4 år äldre än första, sprucken ruta, skitig och fet ner skvätt lite överallt på bom och sticka, såg mer ut som ett hat förhållande och sen en rejäl buckla på plåten i nerkant (så ut som om någon gått fram med en murbräcka.

Så bortsett fråns att men gick upp 20 i 5 imorse och kom hem halv 7 på kvällen så har dagen vart bra.

7/12-18

Ja då var det fredag igen då, konstigt att man inte hinner göra något längre innan det är helg igen. På måndag blir det ner till Katrineholm och färdigställa det min mentor har på börjat, det har vart lite trögt för kommunen att ge ett klartecken efter sina synpunkter tydligen. Men nu är det gjort och vi skall ner och färdigställa allt, sen väntar han på ytligare 3 beslut som ligger. Så det kommer att bli en del åkande runt om kring (inte riktigt vad man är van med, kort uppdrag runt om kring i Mälardalen.)

nu har jag hittat dom dok som jag letat efter under så lång tid, dok som styrker anv av Ångspärren/ångbromsen att den inte behövs. Man kan anv ett hårdvax och vindpapp som tillsammans uppfyller BBR fast då mer miljömedvetet och mindre påfrestning på moder jord, detta har jag förespråkat under säker flera år att ångspärren är onödig men vad vet jag.. läs själva Här

8/12-18

Som vana trogen var vi nere på landet och tittade till, vill ju se att ingen tagit sig in i verkstan igen och tömt hela verkstaden på maskiner igen. Skulle kännas lit trist. Men en sak vart vi båda lite förvånade över och det var att dom fått en rejäl portion med snö, för där såg man rester av att dom plogat, det var stora kokor av snö samt att det låg snö i dikena. Det är man inte bortskämd med här i E-tuna :)

Sen efter att vi tittat till allt igen så satte vi kurs mot IKEA där sambon vill köpa en byrå till arbetsrummet. Vi har lie mer saker än vi har lagring (det sanna beviset på att vi sparar på saker vi tror att vi behöver :)) sagt och gjort var vi på IKEA igen då (var där förra helgen åxå) och nu stor det ett 30 kg paket här och väntar på att bli uppackad. Tar de imorgon

Grabben fyllde idag så jag ringde honom å grattade på hans 24 år dag, och pratade lite med mamman åxå, jisses vad stor han är 196 lång och 50-52 i fötter han måste ju äta som en häst eller två :) frågade om han villekomma till landetunder några dagar i sommar om jag får ledigt dvs och hjälpa mig bygga duschen :) det ville han och så får det bli:)

9/12-18

Söndag och man har i stort sätt bara skruvat ihop Byron som vi inhandlade igår, vart inte helt fel. Och sen har man vart ute på sina 12,000 stegs runda idag, det var ett tag sen man var ute och gick, så det känns lite i benen iaf:) funderade även på att cyckla lite för att bättra på kondisen, men man får se om man hittar något roligare att göra.

Sen har jag gått om kring och siat lite om framtiden (ok mer om hur vintern kommer att påverka vårt vägnät) I och med att det vart så tort som det har vart nu i somras , och att det förmodligen vart tort väldigt djupt ner i backen . Och då har det förmodligen blivit en del tomrum i backen som nu under höst/tidig vinter blivit fyllda med vatten, och om det blir en vargavinter som en del säger och att det blir kalt och det vattnet fryser så kommer det att vilja ta sig uppåt (i och med att vatten expanderar vid frysning) så kommer det förmodligen bli en hel del köldskott i vägarna och trafikverket som inte hinner med normal kommer att få det db att göra :)

11/12-18

Så då var första dagen klar på denna vecka, och jobbet är klart i Katrineholm. Ja det var ju bara att slutföra arbetet som han hade påbörjat för en mån sedan, att avlopp och igenfyllning av en 3-kamarbrun skall ta sån tid som en nästan en månad tycker jag är lite överdrivet. Mn om kommunen nu inte har alla uppgifter korrekt tar det ju tid. Dom hävdade att det låg en anslutande rör för avlopp utanför tomtgränsen, men se det gjorde det inte. Och att få en kommun att göra något i brårasket är döfött. Men nu är e klart iaf :)

Lakvatten luktar inte för gott inte. ser lite bättre ut, tyvärr hade

vi inte massor kvar att göra det sista. Kunden får ta tag i detta i vår, för hela denna del kommer att sjunka ganska mkt kan jag tro. 3-kamarbrunen var ganska väl fylld så när allt vatten har sjunkit undan kommer det no behövas ca 5 Kbm jord.

12/12-18

Har kommit in i någon trötthets period igen, har tydligen blivit lite känslig för att det är mörkt hela tiden. Inte likt mig att bli påverkad av dygnsvariationerna men det blir tydligen så med åldern :)

På fredag bär det av till Örebro och fixa dränering, kommer tydligen att ta ca en vecka (om vi nu får grävaren dit) annars låter det som att försöka handskotta gropen (vilket inte låter troligt :))

13/12-18

Nästan så det börjar bli löjligt, alla dessa åtgärder och ökande kostnader för att få en motsatt effekt än den som var tänkt. Tänker nu på bensin och diesel tillsatserna som skulle vara så bra för miljön/klimatet och nu visar det att effekten har blivit tvärt om mot vad dom sa. Varför varför kan ingen plocka bort alla pajaser från forskningen, utvecklingen osv och låta dom som faktiskt kan saker inom dom olika omr göra deras jobb? Hur många ggr till måsye vi få höra/se/vara med om att dom i (Lekstugan akademiker) inte kan mer än att snacka, stora merparten av alla deras idéer har ju gått i stå och vi medborgare får stå för notan.

Det började med E85 som skulle bli såå bra och vi skulle rädda jorden och pingviner, sen visade det sig att E85 inte var så bra (ok det var bra för klimatet, men inte för människan) och det fick inte den genomslagskraften som alla lärda sa (akademiker 0 samhället 1). Sen kom flyktingvågen 2015-2016 och vi fick en situation, som påminde om 60-70 talet med bostadslösa och hemlösa osv som låg på runt 900,000 individer och vår kära statsminister gick ut och sa att vi måste skapa liknande projekt som under miljonprogrammet på 70- talet. Sagt och gjort fick vi en byggbom och alla ville vara med och tjäna dom grova pengarna. Och i mitten av detta år har det visat sig att ingen har råd att köpa/hyra dessa lgh för dom som behöver har inte underlaget. (akademiker 0 samhället 2) Klimatet har man ju talat om att vi skall begränsa temperaturökningen till 1,5 C men nu talar man om 2 C och vi har idag ökat temperaturen med 1,1 C (sen finns det tydligen olika skolor även där) men nu har vi tydligen bara 12 år på oss att ordna till detta ( hur det nu ska gå till, om vi inte har löst det på 30 år hur ska vi då klara det på mindre än halva tiden då det inte finns något gemensamt underlag??)

Min ide är inte bara enkel och förhållandevis billig utan även hyfsat effektiv. Ta en supertanker som inte längre får frakta olja, dessa skepp kostar ca 8 milj kr sen till kommer boksering av skeppet, när det är i hamn så bygger man en vätgasgenerator (Pat No 3892,653) och kan då driva skepp, elmotorer med en strömkälla som aldrig sinar, sen bygger man in en avsaltnings anl med en effekt på 2 milj L/dygn (ja ja vet att det är en piss i Mississippi men lite är mer än inget) man tömmer tillbaka saltet i haven och skickar färskvattnet till länder som behöver vatten ( ja nästan alla idag). För det är ju så att golfströmmen som vi är beroende av har saktat in med ca 15 % vilket är astronomiska kw som vi behöver för att hålla oss varma :). Detta är ett av alla mina förslag/ideer har en hel hög till men ett av dom tittar jag nu på att göra till företag av så :)

16/12-18

Var ute med min mor och sambon och hade en för jul middag i Västerås ställe som jag inte hade hört talas om, men riktigt bra mat och bra service. Maten var enl mig i klass med Mylimäkki i Julita, inte riktigt i samma klass men inte långt ifrån. Vet inte om det var den trevliga kvällen som gjort mig helt paj idag för det är inte spriten iaf (vart ingen iaf) medans min mor och sambo tog ett glass vin och jag fick vatten ..snyft skulle ju köra. Sen vart det ett par timmar hemma hos min mor och fick smacka på Brynolf bagares pepparkakor för 17 Kr st. Ja inte vet jag vad som kostar (dom sa att det var hantverk) men det är väl al bakning eller? Men men mamma Annas pepparkakor hade mer smak av pepparkaka iaf, så det var nog glasyren som kostade.

Och vi fick våra julklappar åxå bara sprit och pengar ok lite chockad åxå, så nu blir vi fulla och feta :)

22/12-18

Ja då får man föra en resumé av veckan som vart. I Måndags började vi med ett dränerings jobb i Pålsboda som David ville ha klart till jul, så bär vi kom dit hade inte grävaren kommit än så vi gick runt och tittade lite och pratade med som boenden . Det visar sig att dom ska renovera hela huset samt trädgården. Dom har eternit som fasad beklädnad (vilket jag erbjöd oss att ta ner för en bra penning , 1050 Kr/tim inkl bortforsling) och det ser ut som att hon kommer att ta det. Sen vet man inte hur det ser ut under, kan vara så att läkten är i dåligt skick och måste bytas ut, mn men man får se hur det blir. Vi han gräva 2 M efter att grävare till slut dök upp.

Här kommer fjärrvärmen in

På Tisdagen var vi där i tid och satte igång där vi slutade i Måndags (konstigt annars , börja på något annat ist :)) . I och med att jag är spad pojke nu under praktiken och vara David behjälplig så stod jag i gropen under grävningen och hålla utkik efter kablar/rör och annat som inte skall grävas av. Så det blir en del stilla stående nu i början i gropen när det inte är något att ta hänsyn till Framsidan går som planerat och inga fällor eller tillbud.

Här var min tillvaro under veckan :)

I onsdags var jag tvungen att besöka människoplågaren (tandis) och jösses vad belåten hon vart när hon grävde runt i hålet i ansiktet. Men när jag var på arbetsplatsen så var det jobb innan fröjden, Allt flöt på bra och utan större problem så vi han merparten den dagen, vi hade källartrappan och under balkongen samt fjärrvärmen kvar så det gick bra tills jag var tvungen att avgå till fröjden:)

med lite arbete och uppfrächning blir detta snyggt

Här ser man höjden på fast som ev skall rensas från eternit, Mitt jobb

Här har vi min balkong som handskottades:)

På Torsdagen var det jag som fick hålla i taktpinnen då David hade lite bestyr att sköta innan han kom, så jag handskottade underbalkongen och lite under fjärrvärmen som ligger ytligt (Ca 30-40 cm under marken) trodde sådan anl skull ligga djupare än så. Så när D kom så satte han igång med att gräva ut och jag fick hålla i spaden (ja att gå som praktikant är inte att sitta i maskinen utan mer att se hur det går till i verkligheten ) man få sitta i maskinen när man börjar som lärling och ska få en bild hur man planerar upp jobbet och iinte bara skyfflar upp massor i en hög utan att tänka ut en plan :). Vi fick nästan allt klart med grävning och dräneringen samt 1½ sida med isolering, kantbalkskydd och framsidan med fiberduk. Så det vart lite gjort iaf.

Fredag och idioterna gör sina framträdanden.. Det var mer än glashalt på morgonen och jag började åka strax efter 5 och vi skulle komma iväg så tidigt som möjligt för att slippa köra hela dagen (trodde vi) efter ca 6 km på E20 tog det tvärstopp för några idioter inte kan hålla avstånd. En serie krock med 7-9 bilar var inblandade så vajer räcket var punktförstört ca 600 M, det tog ca 3,2 timmar att röja upp där, så jag åt frukost, lunch och nästan middag i bilen. Tänk allt detta för att det finns så j---a människor som tror att dom kan hantera bilen (ja ok när det inte finns andra bilister/vilda djur/väder/vind eller andra oförutsedda saker som kan ställa till det....då kanske ni kan hantera bilen ) men i ett samhälle är ni inte bättre än den sämsta föraren på vägen så. Men men jag kom ju fram 12,30 så det vart iaf 5 timmar arbete och vi fick nästan allt klart, D skulle tydligen åka ditt idag med och göra det sista så han kan skicka fakturan.

Så nu är min praktik klar och jag skall kolla på lärlings jobb nu så att man kan få sitt cert från BYN.

Så detta har vart min vecka ..hur har er vart ? :) kommer nog att kasta upp ett par rader i mellan dagarna åxå

En sak till.

GOD JUL OCH GOTT NYTT

23/12-18

Försöker se hur detta året har vart, och jag kan väl säga att jag inte vill ha liknande start på nästa som detta. Vart ganska tung start på året och mkt svävade o ovisshet,och utanför ens egna kontroll så att säga . Det har iofs avslutats bättre och det finns goda möjligheter att året kommer att bli bra trots den tunga starten. Men sen finns det saker i vår omvärld som ställer till det lite, tänkte mest på alla naturkatastrofer som inträffar med korta intervaller (känns det som) Det är jordbävningar, tsunami, översvämningar, skogsbränder osv osv. Har inte detta år vart lite väl intensivt? Kriminaliteten skjuter åxå i höjden, svälten blir värre för varje år (trots att vi skänker pengar), idag skjuter man för att man inte får en påtår på fiket, eller för att någon tränger sig före. Våra handlings kraftiga politiker har sina globala möten om svälten, krigen, klimatet osv men inget blir gjort. Dwet är såååå bortkastade pengar dessa möten att det finns inga ord, först var det Paris avtalet som var sååå bra och skulle rädda så mkt, sen hoppar USA av och det avtalet var inte värt mer än pappret det skrevs på, och nu har vi haft ett nytt dyrt möte i Polen som vart siså där. Hur länge dröjer det innan det blir brutet?

Och våran alldeles egna dockteater... hur svar kan det vara att få en regering värt namnet? Alla säger samma sak (vi tar ansvar) öh vad. Löjligt on ni frågar mig, det ända som är på G i soppan är att visa partier håller på¨med utpressning (vi ställer upp på er om ni gör avkall på det och det och lite av det. Bra ansvars tagande!

25/12-18

Jaha juldagen då, det var en lugn och avslappnad jul, det var jag och sambon samt hennes bror och föräldrar som firade ihop. Precis lagom om ni frågar mig, Nu till ett varningens finger.. alkoholfria ölet från Mariestad ….köp inte det sååå platt och smaklöst att det är mer som mörkt diskvatten (dom skall hålla sig till vanligt öl typ Old ox vilket är riktigt gott men alkoholfri nänä. Här är några öl som är rek till mig.

Usch nu gör jag reklam :) undrar om man kan få bet för detta?

Vi var tvungna att ta en promenad efter all julmat, och det vart ca 7 kms gång vilket får ses som ok, det blir ju lite mat idag med med helgen tema (mer julmat) och lite godis, och lite gott att dricka och mer och mer, skönt när helgen är över har ju inte den bästa karaktären när det kommer till mat och godis tyvärr

26/12-18

Satt och kollade en rulle nu på eftermiddagen ”Replicas” och hur långt tekniken för kloning och sånt har kommit, de var en film om att kopiera det mentala och hur det kan göra enkelt sas. Man tar en som just avlidit och trycker in en probe i ögonvrån och kopierar det mesta av det mental men den, den laddar ner som ett USB-minne på något tekniskt sätt och sen kan man ladda ner det till en (Embryo) som sen snabb växer på någon mån så är den klar, (lite gran som att baka). Och den blir ganska lik den som man kopierat från, men i filmen så har dom möjlighet att ta bort/lägga till saker i det mental. Och detta blir sanningen för den (individen). Vet inte hur långt kloningen kommit , men jag tippar på att fåret Molly nu är en historia som man bara pratar om, men inte har någon koppling till. Om det är så hur långt har vi egentligen kommit? Och om detta med kloning blir verklighet , kan vi då säga att vi är fria? Om man nu kan (göra om) tankar och värderingar på en människa (kan tänka mig att dömda kommer att bli försöks kaniner om detta blir en sanning) så enkelt att rehabilitera en buse med dessa verktyg. Och då är vår frihet slut.

28/12-18

Fredag och an har vart i Hallstahammar och hämtat sitt intyg på att man nu är anläggningsmaskinförare , så nu har man stigit i graderna lite gran. Om jag lever ett par hundra år till kanske jag till och med kan bli kassa ansvarig :) jag och kim satt och snacka lite och det hade hänt en sak som jag inte trodde var möjligt. På våran övningsplan var det en kille/gubbe som var i 50 års åldern som höll på att bygga lite lager lokaler, det visar sig nu att bilen som brann här i krockarna med en person i var han som satt i bilen, polisen utesluter inte frun och att det var hon som mördade honom (han har enligt rycken ganska stor/tjock plånbok) så frun är nu anhållen. Han hade en del suspekta personer som han har haft i hopp det med så jag tror att skulden är där mer än på frun. Har haft lite diskussioner med henne , då hon är uska. Har personligen svårt att tro att det skulle kunna vara hon,men som sagt pengar får folk katt göra alla möjliga tokigheter:)

30/12-18

Nya året har inte börjat än och dom börjar redan med sina tiggerier, alla våra hjälp organisationer. Rädda barnen UNHCR och alla andra som vill åt våra pengar, hur många år har inte detta vart, hur många miljarder kr har vi inte gett dom under årens lopp? Har det blivit bättre? Nä utan den aldrig sinande behovet blir bara större och större. När skall dom inse att pengar inte hjälper när man inte kommer åt grund problematiken. Det första som bör göras (det går inte att lösa) halvera mänskligheten vår jord kan inte förse 9 miljarder personer med det vi behöver , enkel men brutal sanning. Se är det steg 2 så behöver ca 2 miljarder människor vatten att drick(3L/dygn * 2 miljarder, det blir 6 miljarder L/dygn) så vi behöver ca ett tillskott på 2 miljarder L bara för att få en viss balans med vätska, nu behöver vi ca 80 L för att odla någon typ av gröda, plus x ant L för att ha djur och där till skall vi ha x L för att få gräs. Allt detta vatten finns inte punkt, sen tycker folk att vi ska ge pengar för att bistå dom men dessa förnödenheter.

Vi får inte göra reklam i Sverige för sådant som kan få folk att ta skada, då tänker jag på alkohol och tobak. Det blir så dyrt i längden med alla dessa skador som kan uppkomma , men nu till en sak som jag redan dryftat om i tidigare DB och det är spel och dobbel. Det är fullt lagligt att få göra reklam för olika kasinon och hästar (ok Staten har monopol att göra reklam för dessa så då är det helt ok) och dom säger att att dom är ansvarstagande i dessa frågor, för dom går ut med varningar om att för stort spelande kan vara skadligt. Vist är det bra at dom skriver på en post it lapp att det inte är hälsosamt att spela för mkt. Och att det inte är så stor del av vi svenskar som har ett spelberoende.

Men med ett sådant resonemang borde det vara lagligt att ta in droger typ cannabis för det är ju inte heller gjort i Sverige (det är så staten resonerar men dobbel, reklamen sänds inte från Sverige utan oftast från England och där är det lagligt) Canabis är inte odlad i Sverioige och då borde det ligga i samma fålla som dobbel eller?

 

Tillbaka Start sida