2019 Tidigare DB -16 -17 -18 Startsida

Dagbok

1/1-19

Åh 2019 2019 2019, vad ska detta året ha med sig i sin linda? Blir det ett år som sätter nya rekord med brott, naturkatastrof och oenighet i riksdagen? Ja vem vet, det känns lite som att vi går mot att bli en polisstat mer än att vi kan kalla oss för demokrati. Nu om man tittar på hur allt har utväxlats under dom sista åren så är det kanske ganska försåtligt. Vi har politiker och höga ämbetsmän som missbrukar sina positioner för egen vinnings skull, när det är dom som skall förgå med gott exempel (där misslyckas dom fatalt) vi har dom i den högre skolan som sitter och ljuger sig blå fast det finns bevisning för det motsatta men hävdar bestämt att det är som dom säger. Förra året var ju ett klimat år då dom satte sig i Polen och babblade om vad hur och när. Och sen klappade dom varandra på axel och tyckte att det var jätte bra möte...Öhh möte ? Det var ett dagis för intellektuella bebisar med 0 koll. Låt mig förklara . Dom säger att vi nu har 12 år på oss att göra något (dom har haft 40 år att fundera och räkna) innan vi kommer till ”tipping point” där klimatet är så illa att vi inte kan göra något, ta bara det uttalandet. Ett typiskt affärs uttalande där miljön inte har något för det utan bara profiten har nytta av det. Vi har nu värmt upp jorden med +1 C (konservativt +1C) och vi har redan sett att metangasen nu sipprar ur från Sibiriska tundran och höjer metan halten (den har ökat med ca 25-30 % i atmosfären) och metan är en växthusgas som är 20 ggr värre än CO2 som vi alla rädda för . Så om vi gör lite enkel matte , metan 20 % ggr värre än CO2 multiplicerat med ökningen av metan i atmosfären 25-30 % då får vi en ökning av CO2 (detta är ingen direkt överförbar matte men ger ett bild iaf) 25% * 20 då bli det 500, vi plockar bort sista nollan och får då 50. enligt mig och min löjliga matte så har vi ökat den globala påverkan med 50 under bara dom sista åren. Denna påverkan kommer i sin tur nu påskynda metan utsläppen ytligare och det får hjulen att snurra ännu fortare. Det handla inte längre om tipping point utan ren överlevnad. Alla utbildade forskare och vetenskap männen som vi lägger hela vår existens på har fel fel fel och sen har dom fel. om man litar mer på matte än på fysiska bevis så man så fel ute att man behöver gå i grundskola igen. Jag har genom åren sett hur vårt leverne har förvandlat Östersjön till en kyrkogård så att säga, under min barndom. Vid mitt barndoms hem i skärgården hade vi öronmaneter när jag var barn, men sen runt 8-10 år försvann dom (nej dom flyttade inte ) och sen efter ca 5-8 år senare så vart ålen som Hudini...bara försvann den åxå (ja jag vet att dom förökar sig Sargassohavet) och att det inte är pga klimatet utan om miljöförstöringen, men om dessa två arter nu håller på att försvinna så borde plankton åxå påverkas och simsalabim så har förändrat allt (plankton skapar 70-80 % av vårt syre) och dom är en grundsten vårt ekosystem.

Nä frågar ni mig är vi körda, vi kan inte trolla bort CO2 alla mina idéer om att göra något har dom pålästa kastat bort fast det har vart enkla och billiga lösningar på ett komplicerat problem. Men men dom vet ju best så.

Gott nytt i alla fall

2/1-19

Det har vart ett otroligt bra väder idag, för i går såg det motsatt ut. Så vi tog en liten tur ner till landet för att se hur det hade gått med tomten och all vind som vart på besök inte hade ställt till det för mkt. Och det hade det inte :) skönt detvar lite orolig för en del björkar som står lite på berg. Passade även på att kolla priser på rörisolering och nya krockar till rännorna samt panelen til duschen. Inte alls dyrt ca 1700 för allt. Sen är de bara jobbet kvar, kollade lite ockspå på träden som skall fällas nu i vår, det blir ett par st :)

4/1-19

Skönt att man inte vart besviken, junior hockeyn vart ju som man trodde. Går det bra i grundspelet så åker vi ut i kvarten, brukar bli så även för vanliga landslaget. Det brukar bli så när vi tror att det är klart (att vi får ädlare medaljer) så torskar vi mot lag som är betydligt sämre på pappret. Men men sånt är livet :)

Nu på Måndag (ja nu när alla helger är över ...phu) så börjar jakten på lärlings platser för att få certifikatet för maskinförare och på allvar börja jobba med det. Hoppas att det inte blir som med dom andra yrkerna som man har behövt lärlingsplats för, för detta yrke ser jag helt klart en stor potential nå jag kan inte göra mer än sitt bästa så :)

5/1-19

Så då var Lördagen klar och man kan luta sig tillbaka och bara njuta :) Vart på landet och tittat till igen, och allt var som det brukar (tyvärr ingen som höjt upp trädgården till satt mått ca +60 cm) men det gör inget . Då har jag lite att pyssla med om jag nu kommer till det steget.

På vägen hem tog vi lite lunch på kina och var hfsat belåtna, tyvärr har man fått lite bekymmer med tanden som skall rotfyllas (blä känns inget vidare) så nu är det till att knapra tabletter igen :(

7/1-19

Vart ganska förvånad när vi åkte till landet i Lördags, och sår att korna var på bete :) I och för sig så är gräset grönare idag än i somras så det kan vara en orsak. Och när kona nu hoppar omkring på grönbetet och skvalpar omkring så blir det nog sorbet i spenarna (kan även bli milksheck:)) men det såg lite udda ut iaf grisar och kossor ute på bete.

8/1-19

För en tid sedan fick ja reda på att A.kassan drar dagar fast jag får aktivitetsstöd för mina studier, detta känns inte ok enligt mig. Och det verkar som att dom som sitter och bestämmer över dessa olika delar inte fattar något alls, för om jag nu förbrukar mina dagar när jag pluggar och dom tar slut så kan jag inte heller få aktivitetsstöd då detta är baserat på mi na kassa dagar. Märkligt sätt att göra allt bättre, har inte heller fått svar från IAF där jag undrade om dena manöver är korrekt (det blir ju Stöld och inget annat) man kan ju börja fundera på vad man bet avg för då den bara försvinner in i ett svart hål

Här är en länk som jag starkt rek att titta på Chloe Bruse en tjej som trännare taekwond och det verkar vara trickfilmat ) https://www.youtube.com/watch?v=inSbxstUxnY

10/1-19

1 och ¾ mån kvar sen är kassa dagarna slut, har nog aldrig vart så här när på att bli utförsäkrad. Och man har bara 70% av ”lönen” nu och det är inte så mkt det när man har vart underbetald mer eller mindre hela yrkeslivet. Och man kommer inte ut i arbetslivet tillräckligt fort (man kan ju alltid hoppas att det blir någon förändring (kan inte riktigt se vad det är som jag gör fel då jag inte har för motiv att kritisera folk men kräver att dom står för det och inte skyller ifrån sig eller kommer med ursäkter) vi gör alla fel och ingen är bättre än någon annan. Men det är viktigt att man lär sig av felen och inte gör om dom, och jag har försökt in i det längsta att lära mig av mina misstag. Men tyvärr kan man gå flera olika vägar för att komma till samma misstag och då har man indirekt gjort misstaget 2 ggr. Men men den som söker skola finna heter det ju så man får forsätta söka med ljus och lykta:)

Pået igen bara

11/1-19

Vart en tur till landet idag efter att man vart i Hallsta och hälsat på, det var iof en dag tidigt till landet. Men iom att jag ville slösa lite pengar på en bänksåg så var det idag, och när vi skulle åka hemåt igen så vart det ett foto på solnedgången.

Har inte sätt solnedgången på det viset på landet förr (kanske för att man inte haft tid) fin var den iaf :)Kollade lite vad som jag ska prioritera nu i vår/sommar. snackade med min instruktör idag under tiden jag var i Hallsta och jag ska definitift bjuda ut honom och ungarna till landet. Otroligt sjyst kille, skall försöka få lite klart på landet till dess och mkt ev få vatten borrat men men man får se hur det blir med den saken

12/1-19

Lördag och man har inte gjort så mkt förutom handlat lite, mest bara slappat och tagit det lugnt vilket kommer att återupprepas imorgon. Så man har haft lie tid att sitta och studerat lite på Youtube :) Kollade på Mike Tyson´s alla knockouter och det har vart ett common tema efter alla hans knockouter, och det var i alla flesta fall gick han fram till motståndaren och kollade att han var ok. Trevlig jest av honom (han var inte bara en slugger) Så nu har jag sett 2 stora fighters på Youtube, Tyson och Bruse båda är något utöver det vanliga. Hade man inte vart fet och lat så skulle jag börjat träna igen. och försökt komma i någon typ av form (tyvärr har man en tuff motståndare..gelatin godis och choklad :)) Knske kan göra något iaf :))

13/1-19

Ok då var det Söndag idag och det känns som det brukar, ser inte fram mot en ny arbetslös vecka. Det är som ett karma på något undligt sätt, man gör det man ska göra ,men det förändrar inget iaf (skulle kanske gjort som en del har sagt till mig under årens lopp, förtidspensionera sig på grund av sin sjukdom) men jag är inte sån som aktivt drar nytta av samhället så. Utan att måla upp sig til en martyr eller så skulle jag nog kunna säga att jag är ganska van att ha motgångar på dom flesta planen (inte fysiskt utan mer mentalt) men men man har nog fått tillfälle att ge igen en del åxå så man ska inte klaga iaf för det finns dom som har det värre.

Nåja slut med självömkan :) ska ut på trav snart och försöka få julfettet att röra på sig lite(underligt ord detta med Jul-fettet för det sitter ju kvar till minst midsommar så)

Så nu har vi vart på en liten promenad i halkan. Detta med halkbekämpning tycks inte gälla gångbanor/övergångsställen för där är det ingen bekämpning alls. Det underliga är att kommunerna runt om tycks tro att bara för att man plogar bort lite snö och packar det som finns kvar så har man gjort sitt...skulle inte tro det. Om kommunerna nu vill göra en förändring och spara in pengar skulle dom lägga allt krut på gång/cykelbanor istället för på bilvägarna, olyckor med bilar kostar ine kommunen något utan det är försäkringsbolagen som tar den smällen och då ökar premien för den bilisten . Mkt bättre lösning än att kommunerna skal betala miljontals kronor i olika sjukdomsfall som är vållande av att gångbanor och övergångsställen inte har en bra halkbekämpning.

Vet inte om man kan se riktigt hur det såg ut men här är lite bilder på gångbanan

15/1-19

Nu under regeringskrisen här tagit över inte bara här utan även brexit diskussionerna. Så började jag fundera över dom olika ståndpunkterna här i Sverige. Och jag försökte se lite schematiskt hur skillnaderna är mellan borgarna och socialdemokraterna, den stora skillnaden är att borgarna vill regera med företagen och göra förbättringar för dom (helt ok om dom nu existerar utan kunder), för borgarnas modell är ju att företagen driver Sverige vilket är sant i en perfekt värld. Men om det inte finns kunder (alltid fotfolket) ,så om vi i lägre rang än företagen får mindre att leva för hur skall vi då kunna handla det företagen producerar? Jag har alltid haft ett ganska rakt resonemang att det är vi som står längst ner som håller upp dom som står över oss. Så egentligen är det ju så att vi på botten ska ha mer betalt än dom som står över oss (en dröm iofs) .


Nu till lite personligt plan. Fast gumman vart sjukskriven i snart ett 1½ år pga av sin hjärnhinneinflammation, och har återhämtat sig otroligt bra med tanke på hur stor del som var inflammerad så ser jag nu possessiva förändring i hennes beteende och uppträdande. Och jag tror/övertygad om att hon kommer att bli till 95% återställd till sommaren (en förhoppning jag har). Det har vart ett turbulent år 2018 med många ups and downs och svävande i ovisshet. Men nu hoppas jag att allt går in i en ny fas, bara ett monotont lägga och att allt bara flyter på utan hinnder.

17/1-19

Vart lite possessivt överraskad idag när jag var uppe på kontroll av min sjukdom, trots alla kunniga personer inom läkarvården och all förskoning nu under ca 50år så har man fortfarande inte förstått sig på anti immuna sjukdomar så som diabetes, reumatism och MS. Jag fick idag överläkaren att bli förvånad då min sjukdom visar att den går tillbaka (har fått reflexer som var mer eller mindre borta att återkomma) detta måste enl mig betyda att min hjärna faktiskt existerar då jag får tillbaka förmågor sas:) detta var en mkt trevlig nyhet som jag kommer att suga på ända tills imorgon :)

Väntar på besked från ett företag om lärlings plats hoppas på ett bra besked :)

Mitt nya CV är uppdaterat med min sista utbildning (ifall det är företag som läser:)

19/1-19

FEEEST!! Nja ok inte riktigt men det blir en utekväll iaf :) ska fira svågerns grabb som blir 20 idag. Och vi har slagit på stort för att visa honom dom första stegen i vuxenlivet, vi nämligen skaffat honom ett pressen kort på 200 Kr på Sergels torg. Där kan han handla allt som är uppfunnet för en billig peng. Hoppas att han blir nöjd :)

Nä så taskiga är vi inte att vi gör något sånt, det var iaf en present kort på bolaget (hoppas att han inte spenderar allt på samma sak , för det skulle jag aldrig göra i hans ålder :)).

Igår vart det en lite trevlig sammankomst jag sambon och hennes bror med tillbehör hemma hos svärföräldrarna med lite grillning i öppna spisen och gott att dricka. Så vi fortsätter på temat men idag blir det restaurang:)

20/1-19

Tung dag.. är lite sliten efter gårdagens lyckade kväll. Mkt trevligt sällskap och maten var inte heller att förkasta, vi var 10 st som firade Kasper på hans 20 årsdag, och vi försökte lura i honom att livet nu var slut . Att efter 20 går det bara utför utan hämningar :) han gick inte på det tyvärr, Och vi vart inte heller satta på fattighuset efter denna utgång, det vart inte mer än 800 Kr vilket jag tyckte var billigt (hade ju räknat med ca 1500 för denna utflykt så) kan bero på att vare sig jag eller sambon inte dricker några större mängder (ville så gärna prova en ”Zombi” 1 del ljus rom(40 %), en del mellan mörk rom (60%) och en del mörk rom (80%) och sen lite lime ) men dom hade bara den starkaste på ca 70% så jag hoppade över den testen, trodde faktiskt att dom hade 75 % iaf

22/1-19

Första dan på nya jobbet (ok lärlings platsen), det var väldigt sprida skurar under morgonen, dom visste inte var dom skulle placeras mig. Antingen på fiber eller på plogning av gator.. men det vart fiber, sen får man se hur det blir i morgon.. Verkar som att det kan bli fiber imorgon åxå då det vart en habro (funkade inte) och blåsa igenom dragsnöret genom röret och det vart som en garnnystan av allt i röret. Jag han inte kolla om det vart åtgärdar för jag var tvungen att sticka kvart i 2 för att hinna till tandis:( och nu ser (ok känns mer) man ut som en boll

Men jag såg iaf ut som Dath vader 2,0 titta och njut :(

23/1-19

I morse när man kom så hade dom andra jobbat till 04,00 och kom in till firman runt 9,00. Wow vilket härligt tempo dom ahr, fast en del av dom gnällde lite, min mentor var inte så jätte glad i morse då halva maskinparken var skadat/trasigt och behövde en helande hand (allt från centrumbultar till 4-hjulsdrivningen och allt mitt i mellan :) så det blir till att skotta för hand :) .

Imorgon ska vi tillbaka till vår fiber mitt i skogen och testa med med min ide och se om det funkar bättre, även idag vart det stopp och vi får dra ut all tråd och börja om från början (hoppas att min ide funkar så vi kan komma fram lite. Halt är det iaf på (skogs vägen) där vi ska jobba, idag stod det en lastbil som inte kom någon vart och efter nån halvtimme kom det en grusbil och la ut ett par korn för att underlätta fästet lite, men de var inte många som var kvar efter att några bilar åkt förbi :)

Så här ser det ut (det ljusgråa är inte asfalt :))

24/1-19

Torsdagen avklarad då, och inget vart gjort i förmiddags (inte ett skit) åkte ut i skogen och fortsatte med fiber (trodde vi jag) den stora kompressor firman hyrt gick torr igår) och då är det inte bara att fylla på diesel och tutta och köra, nän nu innan an får igång skiten måste man fylla filter, och pump innan man får igång den (och diesel är sååå bra) bara trassel. Nå väl vi fick iaf ut gårdagens misär så nu är röret tomt och vi kan göra om och göra rätt i morgon :) Phu...

25/1-19

Fredag och den har avslutats bra, vi har fått fart på kompressorn och trasslat ut dragsnöret (det tog x antal timmar och lite svärande och promenerande längs vägkanten) men nu är snöret på plats och nu kan vi börja dra fiberrören i PEM slangen. Under tiden vi höll på med kompressorn så var en Volvo V90 parkerad på planen och han kom fram och pratade lite, och jag om min stora käft skall ju alltid utmärka mig, lika så denna ggr. Så jag började tala om hur illa jag tyckte om nya Volvon och dess förare, inte för att det är personerna isig jag ogillar utan mer deras trafikvett, jag sa att oftast är det Volvo V90, X3 och X5:or som ligger så narra att mitt släpp håller större avstånd till in bil än dom. Och jag försökte förklara för honom att om ni är en duktig förare så kanske inte han/hon framför er är bra, och i och med att ni ligger så nära så gör ni hen stressad/och ev pressad vilket gör att hen gör ett dåligt beslut och kollisionen är ett faktum (allt detta för att man ligger för nära och idag är det vinter) Så tänk på andra i traffiken så kommer ni åxå hem i tid! :)

27/1-19

Söndag och nu är det nära till sista prövoveckan och sen får man domen om man får vara kvar eller inte. Men av att döma diskussionerna så lutar det åt att man får vara kvar och då blir det ett möte om min lön, ska bli lite kul att se hur högt man kan gå i den förhandlingen (det är ju lite att det är en trappa man sätter ribban för) . Hoppas på att man kan börja 23-24 men man får se.

Kollade lite på nyhetsmorgon och dom tog upp det här som en del säger aldrig har hänt (Förintelsen), och då hur bla USA´s 00-ister ser på det. Det är skärmande att höra hur merparten av Amerikanska ungdomar inte hört talas om Auschwitz och vad de är för en institution och dess syfte. Och jag säger det igen om det folket rent generellt (dom ser vi upp till??) Vem är mest störd idioten eller dom som följer honom ??

Sen har vi Göran Persson som var på besök i studion, och han uttalade sig lite om nya regeringen och vilka farhågor han såg för socialdemokraterna och att det nu har blivit (som det ser ut iaf) en höger vridning av det blocket . Och att det nu bara finns ett parti som har en stabil vänster förankring och detta gör allt mer komplicerat , om alla partier nu vill hålla sig mer i mitten av spektral så finns det inga partier att rösta på alla tycker samma sak (jaja vet att M KD och SD håller sig till höger så långt det går). Och vist kan hålla med honom på sätt och vis att politiken har mer och mer blivit lika dant mellan partierna och gränsen mellan Vänster och höger har mer mer suddats ut och nu är allt bara en röra och små skiftningar.

Sen var han inne på klimatförändringarna och petade, och där skall han inte vara med sin okunnighet (han lyssnar bara på dom som är inom akademiska sfären, men förstår inte hur det ligger till. Han propagerar för likvärdiga argument som akademiker (vilket i min värd är fel) Han på står att metangasen som bla korna släpper ur sig går upp i atmosfären och sen är det i kretsloppet... VA vad snackar han om?? Metangasen stiger upp i atmosfären (så långt är det rätt) men att den på något sätt nu skulle komma in i kretsloppet är så fel det bara kan bli. Metangasen blandar sig inte med något utan lägger sig som ett gladpack runt jorden och hindrar 20 ggr så mkt värme att strålas ut i rymden. Den 20-faldiga behållning av värme är inget bra alls (för 2-3 år sedan gjordes det en mätning av metangasen i atmosfären och den hade ökat med 30 % vilket är enormt mkt). Sen att lura folket och säga att vi kan vända det här nu är kriminellt. Tippingpoint som dom flesta nog känner till är när det är så illa att vii nu står maktlösa att göra någon förändring har vi passerat för ca 10-15 år sedan.

Som jag dryftat vid tidigare DB så innebär förändringen sopp för all motordriven trafik globalt, minska byggandet med 90 % där man anv betong helt upphöra med all skövling av skogar och sist men inte minst stopp för all typ a dumpning av miljöfarliga ämnen i vår hav. Skulle vi kunna genomföra alla dessa åtgärder så skulle det kansk ha en effekt om ca 20-30 år tills jorden fått tillbaka någon typ av rytm. Och skulle vi samtidigt få igång Golfströmmen igen till dess normal rotation så finns det en teoretisk möjlighet iaf

Men men detta är en utopi utan dess like.

30/1-19

Jaha då har man fått en försmak på hur det är att skotta snö, är helt slut, tur att man har en dags uppehåll nu och kan ta igen sig lite. Efter gårdagens genomkörare så har man nu kommit ner till 91 Kg. Och om detta nu fortsätter kommer jag nog att vara nere i min målvikt efter Feb, kollade på trippmätaren på ant steg (wow) 36,000 var det efter 12,5 timmars arbete så det är kanske inte så konstigt att man är lite seg idag. Som det lätt på min cgef igår så kanske jag får ta någon av lastarna och flyta snövallar imorgon (vilket skulle vara lite trevligt) Hoppas bara att man inte strular till det :)

1/2-19

Fredag och man får väl vara nöjd med veckan, fast vi inte fått ett dugg uträttat på fiber fronten. Har det kunnat krångla så har det gjort det, först går dragtråden av och ny skall blåsas in, sen fastnar bollen som håller dragtråden. Och efter allt detta så är vi för få som är på plats . Kort och gott inget har funkat och ingen vet varför, teori och praktik förenade i ett :) Men inget har blivit skada så det är ju bra.

Hörde att Trump har visat sin intelligens igen...Om man tror att global uppvärmning är = varmare klimat så skall an inte öppna sin lilla trut, Och som inte det var nog så har microhjärnan nu rivit upp avtalet med Ryssland om medeldistans robotar, vore han lite dummar skulle han inte kunna gå.

På tal om mitt jobb, fick vara kvar med bibehållen lön som vi skall titta närmare på i April, så nu har man 6 mån provanställning :)

Kan inget annat säga än JIPPI

2/2-19

Så då var första snö jouren klar då :) chefen ringde vid halv 4 snåret och sa att kommunen hade ring, då var de bara att hoppa upp och sticka till V-ås och handskotta igen då, inte för att jag har så mkt i mot att handskotta men det kännsi kroppen nu när man är lite ovan att jobba med kroppen :)

När jag kom hem var det bara att hoppa i en dusch och kasta i sig lite mat (sambons kyckling gryta,mm den går inte av för hackor inte ) och sen var det bara att rulla ner till landet och kola hur underhålls värmen var, och den var på +15 C vilket är i det högsta laget, så det var till att sänka det ganska mkt. Så nästa helg får vi se hur det vart :)

Är lite orolig för att dom kallar ut oss i natt igen så man fär väl gå och lägga sig snart så n får lite sömn :

3/2-19

Söndag då var lite orolig för att man sulle bli utkallad i natt men jag slapp. Hade blivit jobbigt att vara uppe i runt 36 timmar och sen köra hem. Mina kollegor har nog haft det tungt inatt då det kommit en del snö och det bara fortsätter. Det verkar som att jag nu har fått mina omr, ska tydligen ta över en pensionärs områden och sitta i Lundbergare (en mindre lastmaskin) och ploga snö med skopa vet inte var än men det kommer nog :) Fick en P bot (kanske inte så konstigt iofs då man inte vet var man kan ställa bilen eller har fått P-tillstånd men nu får man ta detta men ledningen.

Det ska bli intressant att se elräkningen denna period och se hur mkt den kommer att liogga på, risken finns att den blir dyr då vi har underhålls värme på nu , blir den för hög så stänger jag av den. Vi har ju inget vatten som kan frysa så :)

4/2-19

Så då var det Måndag igen då, inte riktigt som det brukar för nu är jag hemma. Kom hem vid 01,30 i natt efter att skotta Vallby igen och det tog 7,5 timmar , så man var där 16,30 och började. Kunde vart lite roligare (var lite små trött redan då och inte vart det bättre ju längre tiden gick) men till slut var det klart iaf.

Upptäckte en sak idag när man stod i duschen, några märkliga saker längs ner på kroppen, ser ut som massa rötter eller nåt... nä vist ja min tår... dom har jag inte sätt under tiden jag står upp, kan tår bli längre när man blir äldre? Märkligt var det iaf. Ja mina 3 timmar sömnbörjar kännas av nu, svårt att fokusera sig på detaljer som att stava tex ( ok ingen hög prio på det men iaf ). så torr om händwerna att när man ruskar dom så dammar det, kan ju inte bero på åldern iaf :)

6/2-19

Skopat snö hela dagen, dvs flytta högar från ett stalle til andra som är gräs omr, samt att man får möblera om lite på högarna som redan finns för att få plats med mer volym :) Har inte hunnit allt på långa vägar, men tyvärr slutade värmen att funka i lastaren så det var imma och frost på insidan , så det är inget man vill hålla på med när man kör...skrap och torka dvs:)

I morgon blir det förmodligen en lång dag för jag måste få klart dom omr som jag påbörjat plus att det är hög prio på ett annat som skall göras imorgon bi 12 tiden.

7/2-19

Vi har hålit på i 1½ vecka att försökt få igenom ett dragsnöre genom röret som fibern skall gå i,men det funkar inte (det är förmodligen ett block som ramlat ner på slangen och pressat i hop den så det inte går att få igenom dragsnöret. Idag fick vi veta att det var ett annat bolag som har anslutit ett annat fiber nät för en annat omr (kan vara där problemet ligger avståndet tycks överensstämma med vår problem) men vi hoppar över denna sträcka och tar den sist i vårt arbete . Vi kollade i dag dom andra dragsnörena och dom funkar bra och gick riktigt lätt att dra.

Sen idag skulle jag köra en Ford Ranger med 4-hjulsdrift (chefens bil) och jag som inte gillar att köra andras bilar pga av att jag inte är en bra bilförare enl nig själv. Men jag kom fram och bilen med unta skråmor eller bucklor....trodde jag ja :)... men jag fick höra lite om hur chefen haft det under åren med skador osv.. ok det var inte så allvarligt trots allt, chefen hade åstadkommit betydligt värre saker än jag (förhoppnings vis inte kommer upp i ) han hade kört ner ett garage och flyttat en bil 8 M med lundbergaern och han fick köpa en ny bil och bygga nytt garage, nätt kostnad på ca 2 miljoner :) så mitt lila miss happend är en piss i Mississippi .

Funderar på att baka lite fifiruttor till jobbet ingen speciell orsak utan bara som en trevlig gest bara :)

10/2-19

Ja då var det söndag igen då, helgen har vart lugn och avslappnad mest bara legat eller suttit vid datorn och ätit godis :). Tycker man kan unna sig lite frosseri och avskalat läge när man ha en chans. Underhålls värmen på landet kommer att kosta ca 200 Kr/mån och det är ju helt överkomligt för någon mån , vi hade 9 C i huset när vi kom ditt och jag sänkte lite till (ser inte att vi ska ha varmare än kanske +5 inne i huset då vi inte är där.)

En sak som jag tagit upp tidigare, vad är det för fel på folk i trafiken? När man kommer på en påfart ska man accelerera och inte parkera, ni som kommer på en påfart (även kallad accelerations sträcks GASA) det är inte meningen att vi på motorvägen ska anpassa vår fart efter er utan tvärt om, när ni åker någon km/tim fortare har ni rätt fart för att snyggt och smidigt glida in i trafiken.

I fredags så fick jag et eget område (ok ett kvarter som jag skulle ploga, få bort lite av all modd som blivit på parkeringarna) det tog tid men det vart gjort och inga skador, butiksägarna vart glada och såg nöjda ut iaf så det vart meningen:)

Sen på eftermiddagen åkte vi till våran lilla fiber gropp och försökte igen att dra slangarna för fibern (men det verkar som att detta jobb är besatt och inte alls vill att dom boende och skolan ska ha fiber.). Vi har provat så många olika sätt nu så jag har inga ideer kvar så det får bli som chefen säger och tycker .

11/2-19

Måndag och de har vart en bra och produktiv dag som omväxling i Himmeta och fiber dragning. Vi fick iväg ca 500 M rör för fibern och nu är de bara ca 700 m kvar att dra inkl den som har bråkat i 1½ vecka, men den ska vi gräva upp där vi tror att problemet ligger och se vad som spökar..I förmiddags så snöade det lite lätt ,sen vart det sol och hyfsat varmt (runt 2-4 C) vilket är hyfsat:). Men det blir lite kladigt i groppen när snön smälter, tog en bild i msmyg på kolegan när han står och gräver :)

12/2-19

Att det är tisdag redan, hinner ju inte göa något innan veckan är slut. Nåväl det gick hyfsat idag med så vi fick merparten av slangen utdragen, så imorgon blir det att skjuta in den i PEM-slangen och sen skarva där det behövs och fylla igen. Sista gropen är den djupaste och var en del vatten och is i den så kollegan fick dra på sig torrdräkten och hoppa i :) ok inte riktigt men gummistövlarna åkte på iaf :)

Så morgondagen kommer att bli intressant delen sitter så vi kan gräva upp det och få det gjort åxå. Kan bli sent imorgon då alla delar inte vill funka alla gånger på flera sätt, om vi får igenom sista rören och lyckas med det så blir det jakt på var stoppet på 1:a delen där vi höll på i 1½ vecka utan framgång :(

13/2-19 Ännu en dag som man kan vara nöjd med :) nu har vi fått ut ca 1 Km fiberrör och börjat fylla igen dom groparna som vi grävt upp, nu är det inte jag som kör grävaren utan Micke som är min handledare (och det är som en syfnoni att se honom köra. Inga hatande eller stopp och tänka utan som en följsam bäck kör han grävaren, och man kan stå 10-20 cm ifrån skopan och man vet att den inte kommer att vidröra en :) som sagt en symfoni :)) Han är iofs ganska ny på att köra, han var med och tog fram den första prototypen på 1910 eller så, som sagt lite grön :) nä han har kört maskiner i ca 40 år så han vet nog ganska bra hur dom funkar.

Det har börjat bli varmare på dagarna nu och det är inte riktigt lika lätt att klä sig bra nu, antimge för varmt eller för kalt … men det är som med allt annat ”adjust and over come”. Så imorgon blir det sista sträckan på ca 4-550 m som vi skall få klart (såvida det inte strullar på den som det har gjort ett tag nu)

14/2-19 Ja det vart som man befarade, sista sträckan bibehåller sitt trots och vill inte bli (rörad) så vi tar det igen imorgon (sista dagen) hmm...det lätt som en svensk kriminalserie :) för imorgon skall det bli klart vare sig röret vill eller inte :)

I och med att vi är ca 1 mil från toa så vill det till att man gör det man behöver innan man är ute i ingenmansland, men så var det inte för kollegan :)) så det tryckte på ganska bra och efter ca 30 min så var det en taxnos och han skyndade sig ner till MAXI där han fick äran att presentera en hel kennel :) när han kom tillbaka så såg han så lätttttad ut thats the way to go :)

15/2-19

Ä det inte lite märkligt hur vi människor alltid vet bättre än allt och alla? Satt och funderade lite på livet och värden under min korta paus, och kom fram till att det börjar bli lite löjligt det mesta. Först har skogsstyrelsen en massa konstiga regler och förordningar om hur vi ska ta hand om skogen (det har ju den inte klarat avi runt miljoner år själ, vilken tur att skogsstyrelsen kan tala om för hur träden ska växa :)) sen är det den här delen med sjukvården och alla underligheter som dom anser. om deras arbete (nu talar jag om DR) att dom skulle kunna bota sjukdomar. Öh vad??dom kan inte ens bota en förkylning, nu vet jag vad ni tänker, vi kan bota canser och andra allvarliga åkommor, vi kan läka ben-arm-höft brott vi kan ”bota” canser och andra infektioner och interna skador. Men det är inte att bota, det är att ta bort problemet med en stor risk för att det kommer tillbaka. låt mig ta en jämförelse ”Jesus gick på marknaden och ser en blind man som tigger efter pengar, kommer inte ihåg hela berättelsen men summa summarum så botade iaf Jesus honom så han fick synen åter. Och detta utan några som helst medikament. Så vad vill jag ha sagt med denna utsvävning? Min definition av att bota är att man inte skall kunna få det tillbaka utan att behöva proppa kroppen full av medikament i alla dess former. Jag är född med en helt suverän (åkomma) som gör mig immun mot det stora flertalet influensor ( vi är ca 20 % av Sveriges befolkning som inte kan få dom) så kort sagt ...rena drömmen för ett företag

Och nu till något helt annat:) På vägen hem idag så såg jag en bil (wow killen såg en bil) med en Övningskör-skylt och i och med att jag inte har bråttom hem så höll jag avstånd och stressade inte stackaren. Sen kommer vi till en korsning som har automatisk hastighets skylt, när något fordon kommer på en anslutande väg eller skall göra en V-sväng slår den om till 60 kmt och annars är det 90. Men den där Övningskörnings skylten höll 90 klockrent trots automatskylten :) och det fick fick mig att oavkortat att tänka på en historia som jag hört. Det var en Pakistanier som nu bodde i Sverige , men inte hade något körkort. Så hon bestämde sig för att hon skulle övningsköra lite så att hon lärde sig trafiken här (hon hade både jobb och liv här så. Så laglydig hon ny vile vara så köpte hon sig en ”Övningskör-skylt” och satte den på bakluckan. Hon åkte fram och tillbaka till jobbet och tänkte inte mer på det då hon nu följer lagen. En tid senare ser en av hennes arbetskamrater skylten på bilen och fråga om det är någon annans bil då det sitter en ”övningskör” skylt på bilen, hon svara att det är hon som övningskör och att man skall ha en sådan skylt när man övnings kör. Kollegan berättar då att hon bryter mot lagen och förklara hur det ligger till...sen försvann den skylten. Huruvida hon fortsatte och köra framgår inte :)

17/2-19 Klimatkrisen och hjälporganisationer..Suck alla dessa lögner av företag och org som vill hjälpa och förändra, den ena lögnen efter den andra blir lite som ett tävling där med. Nu kommer det fram att maten till Jemen är vid gränsen och ruttnar bort och dit vill org att vi ska kasta bort pengarna på? Är det inte bättre att göa klart med landet om att vid den och den tiden kan man få komma in under X ant timmar/dagar/månader och hjälpa och efter att det är klart då börja samla in pengar. Men nej då nu samlar vi in pengar/mat och står med mössan i handen och väntar på att dom skall öppna dörren och släpa in oss. Nu tycker nog en del att det är så man gör (varför ruttnar då maten?), då har man inte fått det löftet och då ska man inte samla in pengar!

Sen detta med hur vi skall bli fossilfria inom en generation enl Vattenfall. Hmm en skomakare kan inte ens starta en ny butik i Mälardalen, för det finns ingen el här :) och sen skall vi lägga till alla nya elbilar och generellt ökad elbehov. Jo tack fossil fria hmm nä skulle inte tro det. För nu har regeringen och elbolagen kommit p att detta inte är bra för deras penningpung så nu kommer det att bli skyhöga skatter på el och fossilfria drivmedel, så att man ska lyssna på dom är ett skämt (lika korkat som att säga att svartjobb inte bidrar till samhället, dom som jobbar svart spenderar mer pengar i samhället än dom som betalar skatt)

Nä frågar ni mig så är företagen och staten fullständig inkompetenta när det kommer till insikt och var dom stora pengarna finns. Ett exempel: för ett ant år sedan så pratade jag med ABB ang en av deras stora turbiner som dom just sålt till ett land i syd Amerika för X-ant miljarder och klappade sig på axeln och tyckte dom var duktiga. Då funderade jag lite om det inte vore en bättre ekonomisk lösning att bygga en turbin på kanske 2KW och som kostade kanske 2-3000och sälja 10 Miljoner sådana (det bli ju 3 miljarder + att varje bonde/person nu kan få egen el och sen börja köpa produkter i sitt land och på så sätt få igång ekonomin. Men nej då det skall vara företags styrt ochg företagen skall suga ur varje stackare alla pengar, och företagen lägger bara pengarna på hör för att kunna visa upp dom för andra företag (alltså för inbördes beundran)

18/2-19

Enu en dag då PEM-slangen vann, inte idag heller fick vi ordning på den j----la fiberkulverten. Men vi fick en lite del seger iaf, 70 m fick vi in efter att vi nu har tröttnat på skiten. Nu blir det att gräva upp överallt som det strular, om det så ska kosta en hel åker :( vi alla är så trötta pådetta nu så nu är det bara ren ilska som gäller på fibern.

Jag talade om att jag skall till sjukan på måndag och röntga skallen, min chef undrade om dom kommer att hitta något, och jag svarade att jag har en by diet ”växtnäring” som jag dricker varje morgon. Och nu vill dom se om det finns något där uppe som förhoppningsvis slagit rot...(inte troligt...men iaf)

22/2-19 Ja då var denna vecka til ända då. Alla kulvertar är på plats och återställandet har åxå gått som det skall, så nu på Måndag skall dom komma och börja blåsa fiber (hoppas att det funkar så man slipper åka dit igen). Vart lite ovanliga arbetsuppgifter man haft då det är första ggr man gör detta, trodde som många med mig att när man säger att man skall lägga fiber så är det klart:) men nej då ganska många saker runt omkring som skall funka åxå. Som ta detta med ”Arbete på väg” vist kan jag förstå en del av argumenten när det kommer till säkerhet och skyltning. Men ibland känns det som att det är lite överdrivet, man kan inte göra något arbete utan att det skall skyltas/spärras av/X3 skall placeras, detta arbete taren timme och skapar irritation för bilisterna, som nu blir ännu mer stressad och då kör ännu fortare för dom tror att dom kan köra in tiden, som då gör att alla nu riskerar att inte komma hem i tid. Men ok 1timme för att flytta skyltar, barriärer osv osv, jobbet tar runt 15 min. Så jobbet kostar ¼ av att sätta upp skyltar och anvisningar för att man anv sunt förnuft . Nåja jobbet är klart och det blir nya diriktiv på Måndag morgon så.

Kändes skönt att få 1.a lönen, vart ju bättre än A-kassan så jag är nöjd :)