2019 Tidigare DB -16 -17 -18 Startsida

Dagbok

1/1-19

Åh 2019 2019 2019, vad ska detta året ha med sig i sin linda? Blir det ett år som sätter nya rekord med brott, naturkatastrof och oenighet i riksdagen? Ja vem vet, det känns lite som att vi går mot att bli en polisstat mer än att vi kan kalla oss för demokrati. Nu om man tittar på hur allt har utväxlats under dom sista åren så är det kanske ganska försåtligt. Vi har politiker och höga ämbetsmän som missbrukar sina positioner för egen vinnings skull, när det är dom som skall förgå med gott exempel (där misslyckas dom fatalt) vi har dom i den högre skolan som sitter och ljuger sig blå fast det finns bevisning för det motsatta men hävdar bestämt att det är som dom säger. Förra året var ju ett klimat år då dom satte sig i Polen och babblade om vad hur och när. Och sen klappade dom varandra på axel och tyckte att det var jätte bra möte...Öhh möte ? Det var ett dagis för intellektuella bebisar med 0 koll. Låt mig förklara . Dom säger att vi nu har 12 år på oss att göra något (dom har haft 40 år att fundera och räkna) innan vi kommer till ”tipping point” där klimatet är så illa att vi inte kan göra något, ta bara det uttalandet. Ett typiskt affärs uttalande där miljön inte har något för det utan bara profiten har nytta av det. Vi har nu värmt upp jorden med +1 C (konservativt +1C) och vi har redan sett att metangasen nu sipprar ur från Sibiriska tundran och höjer metan halten (den har ökat med ca 25-30 % i atmosfären) och metan är en växthusgas som är 20 ggr värre än CO2 som vi alla rädda för . Så om vi gör lite enkel matte , metan 20 % ggr värre än CO2 multiplicerat med ökningen av metan i atmosfären 25-30 % då får vi en ökning av CO2 (detta är ingen direkt överförbar matte men ger ett bild iaf) 25% * 20 då bli det 500, vi plockar bort sista nollan och får då 50. enligt mig och min löjliga matte så har vi ökat den globala påverkan med 50 under bara dom sista åren. Denna påverkan kommer i sin tur nu påskynda metan utsläppen ytligare och det får hjulen att snurra ännu fortare. Det handla inte längre om tipping point utan ren överlevnad. Alla utbildade forskare och vetenskap männen som vi lägger hela vår existens på har fel fel fel och sen har dom fel. om man litar mer på matte än på fysiska bevis så man så fel ute att man behöver gå i grundskola igen. Jag har genom åren sett hur vårt leverne har förvandlat Östersjön till en kyrkogård så att säga, under min barndom. Vid mitt barndoms hem i skärgården hade vi öronmaneter när jag var barn, men sen runt 8-10 år försvann dom (nej dom flyttade inte ) och sen efter ca 5-8 år senare så vart ålen som Hudini...bara försvann den åxå (ja jag vet att dom förökar sig Sargassohavet) och att det inte är pga klimatet utan om miljöförstöringen, men om dessa två arter nu håller på att försvinna så borde plankton åxå påverkas och simsalabim så har förändrat allt (plankton skapar 70-80 % av vårt syre) och dom är en grundsten vårt ekosystem.

Nä frågar ni mig är vi körda, vi kan inte trolla bort CO2 alla mina idéer om att göra något har dom pålästa kastat bort fast det har vart enkla och billiga lösningar på ett komplicerat problem. Men men dom vet ju best så.

Gott nytt i alla fall

2/1-19

Det har vart ett otroligt bra väder idag, för i går såg det motsatt ut. Så vi tog en liten tur ner till landet för att se hur det hade gått med tomten och all vind som vart på besök inte hade ställt till det för mkt. Och det hade det inte :) skönt detvar lite orolig för en del björkar som står lite på berg. Passade även på att kolla priser på rörisolering och nya krockar till rännorna samt panelen til duschen. Inte alls dyrt ca 1700 för allt. Sen är de bara jobbet kvar, kollade lite ockspå på träden som skall fällas nu i vår, det blir ett par st :)

4/1-19

Skönt att man inte vart besviken, junior hockeyn vart ju som man trodde. Går det bra i grundspelet så åker vi ut i kvarten, brukar bli så även för vanliga landslaget. Det brukar bli så när vi tror att det är klart (att vi får ädlare medaljer) så torskar vi mot lag som är betydligt sämre på pappret. Men men sånt är livet :)

Nu på Måndag (ja nu när alla helger är över ...phu) så börjar jakten på lärlings platser för att få certifikatet för maskinförare och på allvar börja jobba med det. Hoppas att det inte blir som med dom andra yrkerna som man har behövt lärlingsplats för, för detta yrke ser jag helt klart en stor potential nå jag kan inte göra mer än sitt bästa så :)

5/1-19

Så då var Lördagen klar och man kan luta sig tillbaka och bara njuta :) Vart på landet och tittat till igen, och allt var som det brukar (tyvärr ingen som höjt upp trädgården till satt mått ca +60 cm) men det gör inget . Då har jag lite att pyssla med om jag nu kommer till det steget.

På vägen hem tog vi lite lunch på kina och var hfsat belåtna, tyvärr har man fått lite bekymmer med tanden som skall rotfyllas (blä känns inget vidare) så nu är det till att knapra tabletter igen :(

7/1-19

Vart ganska förvånad när vi åkte till landet i Lördags, och sår att korna var på bete :) I och för sig så är gräset grönare idag än i somras så det kan vara en orsak. Och när kona nu hoppar omkring på grönbetet och skvalpar omkring så blir det nog sorbet i spenarna (kan även bli milksheck:)) men det såg lite udda ut iaf grisar och kossor ute på bete.

8/1-19

För en tid sedan fick ja reda på att A.kassan drar dagar fast jag får aktivitetsstöd för mina studier, detta känns inte ok enligt mig. Och det verkar som att dom som sitter och bestämmer över dessa olika delar inte fattar något alls, för om jag nu förbrukar mina dagar när jag pluggar och dom tar slut så kan jag inte heller få aktivitetsstöd då detta är baserat på mi na kassa dagar. Märkligt sätt att göra allt bättre, har inte heller fått svar från IAF där jag undrade om dena manöver är korrekt (det blir ju Stöld och inget annat) man kan ju börja fundera på vad man bet avg för då den bara försvinner in i ett svart hål

Här är en länk som jag starkt rek att titta på Chloe Bruse en tjej som trännare taekwond och det verkar vara trickfilmat ) https://www.youtube.com/watch?v=inSbxstUxnY

10/1-19

1 och ¾ mån kvar sen är kassa dagarna slut, har nog aldrig vart så här när på att bli utförsäkrad. Och man har bara 70% av ”lönen” nu och det är inte så mkt det när man har vart underbetald mer eller mindre hela yrkeslivet. Och man kommer inte ut i arbetslivet tillräckligt fort (man kan ju alltid hoppas att det blir någon förändring (kan inte riktigt se vad det är som jag gör fel då jag inte har för motiv att kritisera folk men kräver att dom står för det och inte skyller ifrån sig eller kommer med ursäkter) vi gör alla fel och ingen är bättre än någon annan. Men det är viktigt att man lär sig av felen och inte gör om dom, och jag har försökt in i det längsta att lära mig av mina misstag. Men tyvärr kan man gå flera olika vägar för att komma till samma misstag och då har man indirekt gjort misstaget 2 ggr. Men men den som söker skola finna heter det ju så man får forsätta söka med ljus och lykta:)

Pået igen bara

11/1-19

Vart en tur till landet idag efter att man vart i Hallsta och hälsat på, det var iof en dag tidigt till landet. Men iom att jag ville slösa lite pengar på en bänksåg så var det idag, och när vi skulle åka hemåt igen så vart det ett foto på solnedgången

.

Har inte sätt solnedgången på det viset på landet förr (kanske för att man inte haft tid) fin var den iaf :)Kollade lite vad som jag ska prioritera nu i vår/sommar. snackade med min instruktör idag under tiden jag var i Hallsta och jag ska definitift bjuda ut honom och ungarna till landet. Otroligt sjyst kille, skall försöka få lite klart på landet till dess och mkt ev få vatten borrat men men man får se hur det blir med den saken

12/1-19

Lördag och man har inte gjort så mkt förutom handlat lite, mest bara slappat och tagit det lugnt vilket kommer att återupprepas imorgon. Så man har haft lie tid att sitta och studerat lite på Youtube :) Kollade på Mike Tyson´s alla knockouter och det har vart ett common tema efter alla hans knockouter, och det var i alla flesta fall gick han fram till motståndaren och kollade att han var ok. Trevlig jest av honom (han var inte bara en slugger) Så nu har jag sett 2 stora fighters på Youtube, Tyson och Bruse båda är något utöver det vanliga. Hade man inte vart fet och lat så skulle jag börjat träna igen. och försökt komma i någon typ av form (tyvärr har man en tuff motståndare..gelatin godis och choklad :)) Knske kan göra något iaf :))

13/1-19

Ok då var det Söndag idag och det känns som det brukar, ser inte fram mot en ny arbetslös vecka. Det är som ett karma på något undligt sätt, man gör det man ska göra ,men det förändrar inget iaf (skulle kanske gjort som en del har sagt till mig under årens lopp, förtidspensionera sig på grund av sin sjukdom) men jag är inte sån som aktivt drar nytta av samhället så. Utan att måla upp sig til en martyr eller så skulle jag nog kunna säga att jag är ganska van att ha motgångar på dom flesta planen (inte fysiskt utan mer mentalt) men men man har nog fått tillfälle att ge igen en del åxå så man ska inte klaga iaf för det finns dom som har det värre.

Nåja slut med självömkan :) ska ut på trav snart och försöka få julfettet att röra på sig lite(underligt ord detta med Jul-fettet för det sitter ju kvar till minst midsommar så)

Så nu har vi vart på en liten promenad i halkan. Detta med halkbekämpning tycks inte gälla gångbanor/övergångsställen för där är det ingen bekämpning alls. Det underliga är att kommunerna runt om tycks tro att bara för att man plogar bort lite snö och packar det som finns kvar så har man gjort sitt...skulle inte tro det. Om kommunerna nu vill göra en förändring och spara in pengar skulle dom lägga allt krut på gång/cykelbanor istället för på bilvägarna, olyckor med bilar kostar ine kommunen något utan det är försäkringsbolagen som tar den smällen och då ökar premien för den bilisten . Mkt bättre lösning än att kommunerna skal betala miljontals kronor i olika sjukdomsfall som är vållande av att gångbanor och övergångsställen inte har en bra halkbekämpning.

Vet inte om man kan se riktigt hur det såg ut men här är lite bilder på gångbanan

15/1-19

Nu under regeringskrisen här tagit över inte bara här utan även brexit diskussionerna. Så började jag fundera över dom olika ståndpunkterna här i Sverige. Och jag försökte se lite schematiskt hur skillnaderna är mellan borgarna och socialdemokraterna, den stora skillnaden är att borgarna vill regera med företagen och göra förbättringar för dom (helt ok om dom nu existerar utan kunder), för borgarnas modell är ju att företagen driver Sverige vilket är sant i en perfekt värld. Men om det inte finns kunder (alltid fotfolket) ,så om vi i lägre rang än företagen får mindre att leva för hur skall vi då kunna handla det företagen producerar? Jag har alltid haft ett ganska rakt resonemang att det är vi som står längst ner som håller upp dom som står över oss. Så egentligen är det ju så att vi på botten ska ha mer betalt än dom som står över oss (en dröm iofs) .


Nu till lite personligt plan. Fast gumman vart sjukskriven i snart ett 1½ år pga av sin hjärnhinneinflammation, och har återhämtat sig otroligt bra med tanke på hur stor del som var inflammerad så ser jag nu possessiva förändring i hennes beteende och uppträdande. Och jag tror/övertygad om att hon kommer att bli till 95% återställd till sommaren (en förhoppning jag har). Det har vart ett turbulent år 2018 med många ups and downs och svävande i ovisshet. Men nu hoppas jag att allt går in i en ny fas, bara ett monotont lägga och att allt bara flyter på utan hinnder.

17/1-19

Vart lite possessivt överraskad idag när jag var uppe på kontroll av min sjukdom, trots alla kunniga personer inom läkarvården och all förskoning nu under ca 50år så har man fortfarande inte förstått sig på anti immuna sjukdomar så som diabetes, reumatism och MS. Jag fick idag överläkaren att bli förvånad då min sjukdom visar att den går tillbaka (har fått reflexer som var mer eller mindre borta att återkomma) detta måste enl mig betyda att min hjärna faktiskt existerar då jag får tillbaka förmågor sas:) detta var en mkt trevlig nyhet som jag kommer att suga på ända tills imorgon :)

Väntar på besked från ett företag om lärlings plats hoppas på ett bra besked :)

Mitt nya CV är uppdaterat med min sista utbildning (ifall det är företag som läser:)

19/1-19

FEEEST!! Nja ok inte riktigt men det blir en utekväll iaf :) ska fira svågerns grabb som blir 20 idag. Och vi har slagit på stort för att visa honom dom första stegen i vuxenlivet, vi nämligen skaffat honom ett pressen kort på 200 Kr på Sergels torg. Där kan han handla allt som är uppfunnet för en billig peng. Hoppas att han blir nöjd :)

Nä så taskiga är vi inte att vi gör något sånt, det var iaf en present kort på bolaget (hoppas att han inte spenderar allt på samma sak , för det skulle jag aldrig göra i hans ålder :)).

Igår vart det en lite trevlig sammankomst jag sambon och hennes bror med tillbehör hemma hos svärföräldrarna med lite grillning i öppna spisen och gott att dricka. Så vi fortsätter på temat men idag blir det restaurang:)

20/1-19

Tung dag.. är lite sliten efter gårdagens lyckade kväll. Mkt trevligt sällskap och maten var inte heller att förkasta, vi var 10 st som firade Kasper på hans 20 årsdag, och vi försökte lura i honom att livet nu var slut . Att efter 20 går det bara utför utan hämningar :) han gick inte på det tyvärr, Och vi vart inte heller satta på fattighuset efter denna utgång, det vart inte mer än 800 Kr vilket jag tyckte var billigt (hade ju räknat med ca 1500 för denna utflykt så) kan bero på att vare sig jag eller sambon inte dricker några större mängder (ville så gärna prova en ”Zombi” 1 del ljus rom(40 %), en del mellan mörk rom (60%) och en del mörk rom (80%) och sen lite lime ) men dom hade bara den starkaste på ca 70% så jag hoppade över den testen, trodde faktiskt att dom hade 75 % iaf

22/1-19

Första dan på nya jobbet (ok lärlings platsen), det var väldigt sprida skurar under morgonen, dom visste inte var dom skulle placeras mig. Antingen på fiber eller på plogning av gator.. men det vart fiber, sen får man se hur det blir i morgon.. Verkar som att det kan bli fiber imorgon åxå då det vart en habro (funkade inte) och blåsa igenom dragsnöret genom röret och det vart som en garnnystan av allt i röret. Jag han inte kolla om det vart åtgärdar för jag var tvungen att sticka kvart i 2 för att hinna till tandis:( och nu ser (ok känns mer) man ut som en boll

Men jag såg iaf ut som Dath vader 2,0 titta och njut :(

23/1-19

I morse när man kom så hade dom andra jobbat till 04,00 och kom in till firman runt 9,00. Wow vilket härligt tempo dom ahr, fast en del av dom gnällde lite, min mentor var inte så jätte glad i morse då halva maskinparken var skadat/trasigt och behövde en helande hand (allt från centrumbultar till 4-hjulsdrivningen och allt mitt i mellan :) så det blir till att skotta för hand :) .

Imorgon ska vi tillbaka till vår fiber mitt i skogen och testa med med min ide och se om det funkar bättre, även idag vart det stopp och vi får dra ut all tråd och börja om från början (hoppas att min ide funkar så vi kan komma fram lite. Halt är det iaf på (skogs vägen) där vi ska jobba, idag stod det en lastbil som inte kom någon vart och efter nån halvtimme kom det en grusbil och la ut ett par korn för att underlätta fästet lite, men de var inte många som var kvar efter att några bilar åkt förbi :)

Så här ser det ut (det ljusgråa är inte asfalt :))

24/1-19

Torsdagen avklarad då, och inget vart gjort i förmiddags (inte ett skit) åkte ut i skogen och fortsatte med fiber (trodde vi jag) den stora kompressor firman hyrt gick torr igår) och då är det inte bara att fylla på diesel och tutta och köra, nän nu innan an får igång skiten måste man fylla filter, och pump innan man får igång den (och diesel är sååå bra) bara trassel. Nå väl vi fick iaf ut gårdagens misär så nu är röret tomt och vi kan göra om och göra rätt i morgon :) Phu...

25/1-19

Fredag och den har avslutats bra, vi har fått fart på kompressorn och trasslat ut dragsnöret (det tog x antal timmar och lite svärande och promenerande längs vägkanten) men nu är snöret på plats och nu kan vi börja dra fiberrören i PEM slangen. Under tiden vi höll på med kompressorn så var en Volvo V90 parkerad på planen och han kom fram och pratade lite, och jag om min stora käft skall ju alltid utmärka mig, lika så denna ggr. Så jag började tala om hur illa jag tyckte om nya Volvon och dess förare, inte för att det är personerna isig jag ogillar utan mer deras trafikvett, jag sa att oftast är det Volvo V90, X3 och X5:or som ligger så narra att mitt släpp håller större avstånd till in bil än dom. Och jag försökte förklara för honom att om ni är en duktig förare så kanske inte han/hon framför er är bra, och i och med att ni ligger så nära så gör ni hen stressad/och ev pressad vilket gör att hen gör ett dåligt beslut och kollisionen är ett faktum (allt detta för att man ligger för nära och idag är det vinter) Så tänk på andra i traffiken så kommer ni åxå hem i tid! :)

27/1-19

Söndag och nu är det nära till sista prövoveckan och sen får man domen om man får vara kvar eller inte. Men av att döma diskussionerna så lutar det åt att man får vara kvar och då blir det ett möte om min lön, ska bli lite kul att se hur högt man kan gå i den förhandlingen (det är ju lite att det är en trappa man sätter ribban för) . Hoppas på att man kan börja 23-24 men man får se.

Kollade lite på nyhetsmorgon och dom tog upp det här som en del säger aldrig har hänt (Förintelsen), och då hur bla USA´s 00-ister ser på det. Det är skärmande att höra hur merparten av Amerikanska ungdomar inte hört talas om Auschwitz och vad de är för en institution och dess syfte. Och jag säger det igen om det folket rent generellt (dom ser vi upp till??) Vem är mest störd idioten eller dom som följer honom ??

Sen har vi Göran Persson som var på besök i studion, och han uttalade sig lite om nya regeringen och vilka farhågor han såg för socialdemokraterna och att det nu har blivit (som det ser ut iaf) en höger vridning av det blocket . Och att det nu bara finns ett parti som har en stabil vänster förankring och detta gör allt mer komplicerat , om alla partier nu vill hålla sig mer i mitten av spektral så finns det inga partier att rösta på alla tycker samma sak (jaja vet att M KD och SD håller sig till höger så långt det går). Och vist kan hålla med honom på sätt och vis att politiken har mer och mer blivit lika dant mellan partierna och gränsen mellan Vänster och höger har mer mer suddats ut och nu är allt bara en röra och små skiftningar.

Sen var han inne på klimatförändringarna och petade, och där skall han inte vara med sin okunnighet (han lyssnar bara på dom som är inom akademiska sfären, men förstår inte hur det ligger till. Han propagerar för likvärdiga argument som akademiker (vilket i min värd är fel) Han på står att metangasen som bla korna släpper ur sig går upp i atmosfären och sen är det i kretsloppet... VA vad snackar han om?? Metangasen stiger upp i atmosfären (så långt är det rätt) men att den på något sätt nu skulle komma in i kretsloppet är så fel det bara kan bli. Metangasen blandar sig inte med något utan lägger sig som ett gladpack runt jorden och hindrar 20 ggr så mkt värme att strålas ut i rymden. Den 20-faldiga behållning av värme är inget bra alls (för 2-3 år sedan gjordes det en mätning av metangasen i atmosfären och den hade ökat med 30 % vilket är enormt mkt). Sen att lura folket och säga att vi kan vända det här nu är kriminellt. Tippingpoint som dom flesta nog känner till är när det är så illa att vii nu står maktlösa att göra någon förändring har vi passerat för ca 10-15 år sedan.

Som jag dryftat vid tidigare DB så innebär förändringen sopp för all motordriven trafik globalt, minska byggandet med 90 % där man anv betong helt upphöra med all skövling av skogar och sist men inte minst stopp för all typ a dumpning av miljöfarliga ämnen i vår hav. Skulle vi kunna genomföra alla dessa åtgärder så skulle det kansk ha en effekt om ca 20-30 år tills jorden fått tillbaka någon typ av rytm. Och skulle vi samtidigt få igång Golfströmmen igen till dess normal rotation så finns det en teoretisk möjlighet iaf

Men men detta är en utopi utan dess like.

30/1-19

Jaha då har man fått en försmak på hur det är att skotta snö, är helt slut, tur att man har en dags uppehåll nu och kan ta igen sig lite. Efter gårdagens genomkörare så har man nu kommit ner till 91 Kg. Och om detta nu fortsätter kommer jag nog att vara nere i min målvikt efter Feb, kollade på trippmätaren på ant steg (wow) 36,000 var det efter 12,5 timmars arbete så det är kanske inte så konstigt att man är lite seg idag. Som det lätt på min cgef igår så kanske jag får ta någon av lastarna och flyta snövallar imorgon (vilket skulle vara lite trevligt) Hoppas bara att man inte strular till det :)

1/2-19

Fredag och man får väl vara nöjd med veckan, fast vi inte fått ett dugg uträttat på fiber fronten. Har det kunnat krångla så har det gjort det, först går dragtråden av och ny skall blåsas in, sen fastnar bollen som håller dragtråden. Och efter allt detta så är vi för få som är på plats . Kort och gott inget har funkat och ingen vet varför, teori och praktik förenade i ett :) Men inget har blivit skada så det är ju bra.

Hörde att Trump har visat sin intelligens igen...Om man tror att global uppvärmning är = varmare klimat så skall an inte öppna sin lilla trut, Och som inte det var nog så har microhjärnan nu rivit upp avtalet med Ryssland om medeldistans robotar, vore han lite dummar skulle han inte kunna gå.

På tal om mitt jobb, fick vara kvar med bibehållen lön som vi skall titta närmare på i April, så nu har man 6 mån provanställning :)

Kan inget annat säga än JIPPI

2/2-19

Så då var första snö jouren klar då :) chefen ringde vid halv 4 snåret och sa att kommunen hade ring, då var de bara att hoppa upp och sticka till V-ås och handskotta igen då, inte för att jag har så mkt i mot att handskotta men det kännsi kroppen nu när man är lite ovan att jobba med kroppen :)

När jag kom hem var det bara att hoppa i en dusch och kasta i sig lite mat (sambons kyckling gryta,mm den går inte av för hackor inte ) och sen var det bara att rulla ner till landet och kola hur underhålls värmen var, och den var på +15 C vilket är i det högsta laget, så det var till att sänka det ganska mkt. Så nästa helg får vi se hur det vart :)

Är lite orolig för att dom kallar ut oss i natt igen så man fär väl gå och lägga sig snart så n får lite sömn :

3/2-19

Söndag då var lite orolig för att man sulle bli utkallad i natt men jag slapp. Hade blivit jobbigt att vara uppe i runt 36 timmar och sen köra hem. Mina kollegor har nog haft det tungt inatt då det kommit en del snö och det bara fortsätter. Det verkar som att jag nu har fått mina omr, ska tydligen ta över en pensionärs områden och sitta i Lundbergare (en mindre lastmaskin) och ploga snö med skopa vet inte var än men det kommer nog :) Fick en P bot (kanske inte så konstigt iofs då man inte vet var man kan ställa bilen eller har fått P-tillstånd men nu får man ta detta men ledningen.

Det ska bli intressant att se elräkningen denna period och se hur mkt den kommer att liogga på, risken finns att den blir dyr då vi har underhålls värme på nu , blir den för hög så stänger jag av den. Vi har ju inget vatten som kan frysa så :)

4/2-19

Så då var det Måndag igen då, inte riktigt som det brukar för nu är jag hemma. Kom hem vid 01,30 i natt efter att skotta Vallby igen och det tog 7,5 timmar , så man var där 16,30 och började. Kunde vart lite roligare (var lite små trött redan då och inte vart det bättre ju längre tiden gick) men till slut var det klart iaf.

Upptäckte en sak idag när man stod i duschen, några märkliga saker längs ner på kroppen, ser ut som massa rötter eller nåt... nä vist ja min tår... dom har jag inte sätt under tiden jag står upp, kan tår bli längre när man blir äldre? Märkligt var det iaf. Ja mina 3 timmar sömnbörjar kännas av nu, svårt att fokusera sig på detaljer som att stava tex ( ok ingen hög prio på det men iaf ). så torr om händwerna att när man ruskar dom så dammar det, kan ju inte bero på åldern iaf :)

6/2-19

Skopat snö hela dagen, dvs flytta högar från ett stalle til andra som är gräs omr, samt att man får möblera om lite på högarna som redan finns för att få plats med mer volym :) Har inte hunnit allt på långa vägar, men tyvärr slutade värmen att funka i lastaren så det var imma och frost på insidan , så det är inget man vill hålla på med när man kör...skrap och torka dvs:)

I morgon blir det förmodligen en lång dag för jag måste få klart dom omr som jag påbörjat plus att det är hög prio på ett annat som skall göras imorgon bi 12 tiden.

7/2-19

Vi har hålit på i 1½ vecka att försökt få igenom ett dragsnöre genom röret som fibern skall gå i,men det funkar inte (det är förmodligen ett block som ramlat ner på slangen och pressat i hop den så det inte går att få igenom dragsnöret. Idag fick vi veta att det var ett annat bolag som har anslutit ett annat fiber nät för en annat omr (kan vara där problemet ligger avståndet tycks överensstämma med vår problem) men vi hoppar över denna sträcka och tar den sist i vårt arbete . Vi kollade i dag dom andra dragsnörena och dom funkar bra och gick riktigt lätt att dra.

Sen idag skulle jag köra en Ford Ranger med 4-hjulsdrift (chefens bil) och jag som inte gillar att köra andras bilar pga av att jag inte är en bra bilförare enl nig själv. Men jag kom fram och bilen med unta skråmor eller bucklor....trodde jag ja :)

... men jag fick höra lite om hur chefen haft det under åren med skador osv.. ok det var inte så allvarligt trots allt, chefen hade åstadkommit betydligt värre saker än jag (förhoppnings vis inte kommer upp i ) han hade kört ner ett garage och flyttat en bil 8 M med lundbergaern och han fick köpa en ny bil och bygga nytt garage, nätt kostnad på ca 2 miljoner :) så mitt lila miss happend är en piss i Mississippi .

Funderar på att baka lite fifiruttor till jobbet ingen speciell orsak utan bara som en trevlig gest bara :)

10/2-19

Ja då var det söndag igen då, helgen har vart lugn och avslappnad mest bara legat eller suttit vid datorn och ätit godis :). Tycker man kan unna sig lite frosseri och avskalat läge när man ha en chans. Underhålls värmen på landet kommer att kosta ca 200 Kr/mån och det är ju helt överkomligt för någon mån , vi hade 9 C i huset när vi kom ditt och jag sänkte lite till (ser inte att vi ska ha varmare än kanske +5 inne i huset då vi inte är där.)

En sak som jag tagit upp tidigare, vad är det för fel på folk i trafiken? När man kommer på en påfart ska man accelerera och inte parkera, ni som kommer på en påfart (även kallad accelerations sträcks GASA) det är inte meningen att vi på motorvägen ska anpassa vår fart efter er utan tvärt om, när ni åker någon km/tim fortare har ni rätt fart för att snyggt och smidigt glida in i trafiken.

I fredags så fick jag et eget område (ok ett kvarter som jag skulle ploga, få bort lite av all modd som blivit på parkeringarna) det tog tid men det vart gjort och inga skador, butiksägarna vart glada och såg nöjda ut iaf så det vart meningen:)

Sen på eftermiddagen åkte vi till våran lilla fiber gropp och försökte igen att dra slangarna för fibern (men det verkar som att detta jobb är besatt och inte alls vill att dom boende och skolan ska ha fiber.). Vi har provat så många olika sätt nu så jag har inga ideer kvar så det får bli som chefen säger och tycker .

11/2-19

Måndag och de har vart en bra och produktiv dag som omväxling i Himmeta och fiber dragning. Vi fick iväg ca 500 M rör för fibern och nu är de bara ca 700 m kvar att dra inkl den som har bråkat i 1½ vecka, men den ska vi gräva upp där vi tror att problemet ligger och se vad som spökar..I förmiddags så snöade det lite lätt ,sen vart det sol och hyfsat varmt (runt 2-4 C) vilket är hyfsat:). Men det blir lite kladigt i groppen när snön smälter, tog en bild i msmyg på kolegan när han står och gräver :)

12/2-19

Att det är tisdag redan, hinner ju inte göa något innan veckan är slut. Nåväl det gick hyfsat idag med så vi fick merparten av slangen utdragen, så imorgon blir det att skjuta in den i PEM-slangen och sen skarva där det behövs och fylla igen. Sista gropen är den djupaste och var en del vatten och is i den så kollegan fick dra på sig torrdräkten och hoppa i :) ok inte riktigt men gummistövlarna åkte på iaf :)

Så morgondagen kommer att bli intressant delen sitter så vi kan gräva upp det och få det gjort åxå. Kan bli sent imorgon då alla delar inte vill funka alla gånger på flera sätt, om vi får igenom sista rören och lyckas med det så blir det jakt på var stoppet på 1:a delen där vi höll på i 1½ vecka utan framgång :(

13/2-19 Ännu en dag som man kan vara nöjd med :) nu har vi fått ut ca 1 Km fiberrör och börjat fylla igen dom groparna som vi grävt upp, nu är det inte jag som kör grävaren utan Micke som är min handledare (och det är som en syfnoni att se honom köra. Inga hatande eller stopp och tänka utan som en följsam bäck kör han grävaren, och man kan stå 10-20 cm ifrån skopan och man vet att den inte kommer att vidröra en :) som sagt en symfoni :)) Han är iofs ganska ny på att köra, han var med och tog fram den första prototypen på 1910 eller så, som sagt lite grön :) nä han har kört maskiner i ca 40 år så han vet nog ganska bra hur dom funkar.

Det har börjat bli varmare på dagarna nu och det är inte riktigt lika lätt att klä sig bra nu, antimge för varmt eller för kalt … men det är som med allt annat ”adjust and over come”. Så imorgon blir det sista sträckan på ca 4-550 m som vi skall få klart (såvida det inte strullar på den som det har gjort ett tag nu)

14/2-19 Ja det vart som man befarade, sista sträckan bibehåller sitt trots och vill inte bli (rörad) så vi tar det igen imorgon (sista dagen) hmm...det lätt som en svensk kriminalserie :) för imorgon skall det bli klart vare sig röret vill eller inte :)

I och med att vi är ca 1 mil från toa så vill det till att man gör det man behöver innan man är ute i ingenmansland, men så var det inte för kollegan :)) så det tryckte på ganska bra och efter ca 30 min så var det en taxnos och han skyndade sig ner till MAXI där han fick äran att presentera en hel kennel :) när han kom tillbaka så såg han så lätttttad ut thats the way to go :)

15/2-19

Ä det inte lite märkligt hur vi människor alltid vet bättre än allt och alla? Satt och funderade lite på livet och värden under min korta paus, och kom fram till att det börjar bli lite löjligt det mesta. Först har skogsstyrelsen en massa konstiga regler och förordningar om hur vi ska ta hand om skogen (det har ju den inte klarat avi runt miljoner år själ, vilken tur att skogsstyrelsen kan tala om för hur träden ska växa :)) sen är det den här delen med sjukvården och alla underligheter som dom anser. om deras arbete (nu talar jag om DR) att dom skulle kunna bota sjukdomar. Öh vad??dom kan inte ens bota en förkylning, nu vet jag vad ni tänker, vi kan bota canser och andra allvarliga åkommor, vi kan läka ben-arm-höft brott vi kan ”bota” canser och andra infektioner och interna skador. Men det är inte att bota, det är att ta bort problemet med en stor risk för att det kommer tillbaka. låt mig ta en jämförelse ”Jesus gick på marknaden och ser en blind man som tigger efter pengar, kommer inte ihåg hela berättelsen men summa summarum så botade iaf Jesus honom så han fick synen åter. Och detta utan några som helst medikament. Så vad vill jag ha sagt med denna utsvävning? Min definition av att bota är att man inte skall kunna få det tillbaka utan att behöva proppa kroppen full av medikament i alla dess former. Jag är född med en helt suverän (åkomma) som gör mig immun mot det stora flertalet influensor ( vi är ca 20 % av Sveriges befolkning som inte kan få dom) så kort sagt ...rena drömmen för ett företag

Och nu till något helt annat:) På vägen hem idag så såg jag en bil (wow killen såg en bil) med en Övningskör-skylt och i och med att jag inte har bråttom hem så höll jag avstånd och stressade inte stackaren. Sen kommer vi till en korsning som har automatisk hastighets skylt, när något fordon kommer på en anslutande väg eller skall göra en V-sväng slår den om till 60 kmt och annars är det 90. Men den där Övningskörnings skylten höll 90 klockrent trots automatskylten :) och det fick fick mig att oavkortat att tänka på en historia som jag hört. Det var en Pakistanier som nu bodde i Sverige , men inte hade något körkort. Så hon bestämde sig för att hon skulle övningsköra lite så att hon lärde sig trafiken här (hon hade både jobb och liv här så. Så laglydig hon ny vile vara så köpte hon sig en ”Övningskör-skylt” och satte den på bakluckan. Hon åkte fram och tillbaka till jobbet och tänkte inte mer på det då hon nu följer lagen. En tid senare ser en av hennes arbetskamrater skylten på bilen och fråga om det är någon annans bil då det sitter en ”övningskör” skylt på bilen, hon svara att det är hon som övningskör och att man skall ha en sådan skylt när man övnings kör. Kollegan berättar då att hon bryter mot lagen och förklara hur det ligger till...sen försvann den skylten. Huruvida hon fortsatte och köra framgår inte :)

17/2-19 Klimatkrisen och hjälporganisationer..Suck alla dessa lögner av företag och org som vill hjälpa och förändra, den ena lögnen efter den andra blir lite som ett tävling där med. Nu kommer det fram att maten till Jemen är vid gränsen och ruttnar bort och dit vill org att vi ska kasta bort pengarna på? Är det inte bättre att göa klart med landet om att vid den och den tiden kan man få komma in under X ant timmar/dagar/månader och hjälpa och efter att det är klart då börja samla in pengar. Men nej då nu samlar vi in pengar/mat och står med mössan i handen och väntar på att dom skall öppna dörren och släpa in oss. Nu tycker nog en del att det är så man gör (varför ruttnar då maten?), då har man inte fått det löftet och då ska man inte samla in pengar!

Sen detta med hur vi skall bli fossilfria inom en generation enl Vattenfall. Hmm en skomakare kan inte ens starta en ny butik i Mälardalen, för det finns ingen el här :) och sen skall vi lägga till alla nya elbilar och generellt ökad elbehov. Jo tack fossil fria hmm nä skulle inte tro det. För nu har regeringen och elbolagen kommit p att detta inte är bra för deras penningpung så nu kommer det att bli skyhöga skatter på el och fossilfria drivmedel, så att man ska lyssna på dom är ett skämt (lika korkat som att säga att svartjobb inte bidrar till samhället, dom som jobbar svart spenderar mer pengar i samhället än dom som betalar skatt)

Nä frågar ni mig så är företagen och staten fullständig inkompetenta när det kommer till insikt och var dom stora pengarna finns. Ett exempel: för ett ant år sedan så pratade jag med ABB ang en av deras stora turbiner som dom just sålt till ett land i syd Amerika för X-ant miljarder och klappade sig på axeln och tyckte dom var duktiga. Då funderade jag lite om det inte vore en bättre ekonomisk lösning att bygga en turbin på kanske 2KW och som kostade kanske 2-3000och sälja 10 Miljoner sådana (det bli ju 3 miljarder + att varje bonde/person nu kan få egen el och sen börja köpa produkter i sitt land och på så sätt få igång ekonomin. Men nej då det skall vara företags styrt ochg företagen skall suga ur varje stackare alla pengar, och företagen lägger bara pengarna på hör för att kunna visa upp dom för andra företag (alltså för inbördes beundran)

18/2-19

Enu en dag då PEM-slangen vann, inte idag heller fick vi ordning på den j----la fiberkulverten. Men vi fick en lite del seger iaf, 70 m fick vi in efter att vi nu har tröttnat på skiten. Nu blir det att gräva upp överallt som det strular, om det så ska kosta en hel åker :( vi alla är så trötta pådetta nu så nu är det bara ren ilska som gäller på fibern.

Jag talade om att jag skall till sjukan på måndag och röntga skallen, min chef undrade om dom kommer att hitta något, och jag svarade att jag har en by diet ”växtnäring” som jag dricker varje morgon. Och nu vill dom se om det finns något där uppe som förhoppningsvis slagit rot...(inte troligt...men iaf)

22/2-19 Ja då var denna vecka til ända då. Alla kulvertar är på plats och återställandet har åxå gått som det skall, så nu på Måndag skall dom komma och börja blåsa fiber (hoppas att det funkar så man slipper åka dit igen). Vart lite ovanliga arbetsuppgifter man haft då det är första ggr man gör detta, trodde som många med mig att när man säger att man skall lägga fiber så är det klart:) men nej då ganska många saker runt omkring som skall funka åxå. Som ta detta med ”Arbete på väg” vist kan jag förstå en del av argumenten när det kommer till säkerhet och skyltning. Men ibland känns det som att det är lite överdrivet, man kan inte göra något arbete utan att det skall skyltas/spärras av/X3 skall placeras, detta arbete taren timme och skapar irritation för bilisterna, som nu blir ännu mer stressad och då kör ännu fortare för dom tror att dom kan köra in tiden, som då gör att alla nu riskerar att inte komma hem i tid. Men ok 1timme för att flytta skyltar, barriärer osv osv, jobbet tar runt 15 min. Så jobbet kostar ¼ av att sätta upp skyltar och anvisningar för att man anv sunt förnuft . Nåja jobbet är klart och det blir nya diriktiv på Måndag morgon så.

Kändes skönt att få 1.a lönen, vart ju bättre än A-kassan så jag är nöjd :)

24/2-19 Söndag och man känner sig inte utvilad. Skulle kunna tänka sig sem under ett par dagar :) men men nu är det som det är och man får bita ihop. Som det ser ut så blir det mer fiber i veckan ,fast då på annan plats. Hoppas att det blir lite lättare denna gång (verkar så iaf, för nu verkar det bli i Västerås där det redan finns massor av fiber (Västerås var ju 1:a staden med ett ringnät med fiber) så dom har ju haft ca 25 års erfarenhet så..

Tittade på godmorgon på Tv4 i morse, och dom tog upp det här med stress, utbrändhet och andra stress relaterade symtom, och att folk inte har lärt sig än är ju bara sorgligt. Kan ge tips om hur du inte skall fungera när det kommer till stress (mentalstress). Ligg aldrig och fundera på ett problem som du inte kan åtgärda nu, för att fundera på det ökar dina stresshormoner och andra saker som kommer att bryta ner din kropp på sikt. Alla dina Måsten som baseras på andra på ett eller anat sätt lägger du åt sidan (det finns bara 2 Måsten i ditt liv ÄTA och ANDAS allt annat är en fiktion, om du inte tar hand om dig själv så är allt annat bortkastat. Jag ändrade mitt liv när jag fick veta att jag hade MS, och således levde jag utan broms mediciner i tror det var 11 år. Läkare och dom på Apoteket har svårt att förstå hur jag kunde gå så pass länge utan medicin. Och nu sista undersökningen tyckte min läkare att det var anmärkningsvärt att jag nu fått tillbaka en del av funktioner så han har best en MR-röntgen för att se om han kan se några förändringar (som jag sagt till min chef, han säger att det inte kan finnas något där uppe och jag håller med. Men i och med att jag har börjat med en ny diet som skall vara bra för tillväxten ,så hoppas min läkare att växtnäring skall ha gjort någon förändring. Alla typer av rotning är bra :)) Nåväl jag kanske är unik när det kommer till meikanment och att min kropp kanske inte fungerar som det stora flertalet, men vad vet jag?

Summa-summarum så tror jag på min lösning då den har funkat för mig, och jag är övertygad om att den funkar för andra åxå. Läkare har inte alltid rätt! :)

26/2-19

Fick en liten baclflash idag då jag skulle fixa lite på kontoret (skulle göra i ordning ett rum som vi har verktyg i och sätta upp hyllor och ställa allt i ordning, fick även ett ex uppdrag och göra likvärdigt med städgruppens hörna) har ju gjort detta förr fast med VVS firman som jag jobbade på förr om åren, inget jobb/sysselsättning som jag är överförtjust i men det är ett jobb som alla andra så :). Så imorgon får man se vad chefen tycker och om det är ok (ska fortsätta med detta i m,orgon och ställa upp allt på hyllorna och fgöra allt lite mer prydligt. Sen skall jag leka lite med 9,5 tomaren och få lite vana med den :)

28/2-19

Torsdag och jag fick min sem som jag önskade i Tisdags :) Nu är jag ledig tills Måndag och har en rätt skön slut vecka nu , Så på Måndag skall jag tydligen fotas för firma läget och det bli förmodligen även Ido6 leget i samma så då har jag 3 st ID06 ett för Thermogaia, ett för skolan och nu ett för VSOA. Så nu hoppas jag att det inte blir fler (vill hålla mig kvar på detta företag och utvecklas med det (med lite tur kanske jag kan få en diskussion om att vi skulle kunna utveckla hela firman då vi har en del bitar av byggsektorn representerade på företaget redan, så man kan ju hoppas att dom vill expandera lite mer på byggsidan. Men det blir nog en diskussion vid senare tillfälle. Först vill jag ha mitt cert för maskinförare och ta det där ifrån :)

1/3-19

Nu så har man fått tillbaka sin ”Man cave” igen och ordningen är återställd igen :) Och det är Fredag fast det känns som söndag (beror nog på att man redan var ledig i 2½ dag och nu börjar helgen.. Nå väl pig och utvilad borde man vara p Måndag iaf, och vara redo för att dra fiber igen då :)

Kan inte säga att man har gjort något wow-igt under dessa 2½ dagars ledigt, mer bara vart!!

3/3-19

Söndag och det snöar, undrar om kommunen ringer in för snöskottning i dag eller om dom kommer att hålla sig då det förmodligen inte kommer att ligga kvar. Men man får se hur det blir, Västerås kommun brukar ringa in om det kommer mer än 2 cm och det är väl bra om man får in lite mer i lön.

Satt och kollade på Dokument utifrån på svtplay om klimatförändringarna och dom som inte tror på dom, Och om man nu skall ta reportaget på allvar så har Oljeindustrin vetat om klimatförändringar sedan 40/50-talet men mörkat det. Och det är ju inte ok samt att dom betalat stora pengar till lobbyister som skall jobba för att misstroendeförklaring sina egna rapporter och som lagt grunden för alla som inte tror på klimatförändringarna där våran egen Trump är en i gänget. När en republikan kommer in i kongressen med en snöboll och uttalar sig om att det inte är global uppvärmning ute så säger det en del om personen anser jag.

Reportaget jag tittade på ”den stora klimatskandalen” och vist skall man vara lite källkritisk, men jag har svårt att tro att Svenska medier skulle förvanska fakta i den utsträckningen , för jag kan inte se deras vinning direktdå dom inte är reklam finansierad i den bemärkelsen.

4/3-19 Måndag och nu var det dax för fiber igen, men nu var det i stadsmiljö och inga fler krångliga slangar man skall få ner kulvertrören i. Nä nu var det markavlopp som var nerlagda och som våra kulvert rör skall in i:) så mycket enklare och inga större problem idag :) Men det vart en del handgrävning då det finns både högspänning och andra fiberkablage i marken.

Och idag vart man föreviga på firman, man skall ju ha ett företags le som är kopplat till ID06 så att blir lagligt och bra :)

5/3-19

Nu till lite DB-moral av den högre skolan. Vi som har körkort för bil som som bekant inte köra motorcykel eller lastbil på det kortet (varför vet jag faktiskt inte,) men om du är 16-år får du köra 40-50 tons maskiner på på dina föräldrars lantbruk och även koppla på en kärra för ca 20 ton utan att ens ha vet i trafiken eller B-kort. Då är det bara att tuta och köra. Lika så får jag inte köra med tungt släp då jag ine har E-behörighet, men jag kan ta våran 16-tons grävare och lasta den med 10 ton grus och köra på allmänväg. Hu tänker man här? Är det farligare att köra med ett släp efter en lastbil som tuggar fram i 80 Km/h på en motorväg än att köra i 50 med en lastare med ett släppå ca 16 ton i tättbebyggt omr där det finns betydligt mer rörelse och människor, Eller är det folktomt där 16-åringen kör om kring med sin traktor och och släp på 20 ton med höbalar ?

Jag kan förstå att visa lägen är det kanske bra med lite regler, men i detta ex ser jag inte som att reglerna är entydiga.

9/3-19 Nu fick man sova ut iaf :) det blir lite tungt att handgräva i mark där kärlen ligger fast :) tom grävaren har lite svårt att ta en tugga, och iom att man är obetydligt svagare än grävaren ( sen vaknar man med kudden i munnen) så kam man nog erkänna det utan större skam att man inte riktigt orkar hand skotta några längre stunder innan orken tryter. Drog ryggen lite snett under början av veckan och sträckte treklövermusken som i sin tur .drog i nackmusklerna och på så sätt gjorde mig lite stel i nacken. Men igår började det släppa ,och nu har man full rörlighet i nacken igen (ok det känns lite fortfarande men inte som i början av veckan:).

Det vart i stort sätt ingen fiber dragning i Fredags, utan det vart ritnings lämning (och sedvanliga diskussioner om hur/var man skulle starta/börja) så där gick en timme. Sen var det värmepacketet i Dosan (grävaren) som skulle ha en ny fläkt, det tog ca 2 timmar att byta den (med lite jagande på verktyg) Och på alla dessa glapp i dags göromålen så fick vi vänta på Transtema som är ansvarigt företag för fibern i runt 1½ timme. S¨å med alla väntan och extra grejer under dagen samt att min mentor skull avveckla runt 14,30 så vart det en kort dag :)

Och nu sitter jag här :))

12/3-19

Ja då var ytligare en dag avbockad då och det har vart fiber i stadsmiljö idag (dvs inte ett smack fick vi gjort idag) vi la ner arbetet på Bäckby där vi har hållit på ett par dagar och mixtrat lite med fiber, och dragit kulvert. Men nu var det ett annat fiberjobb som skulle ta ca en dag (inget svårt eller komplicerat på något sätt, utan allt var i stort sätt bara att klättra ner i brunnarna (ca 3 M) och käppa (det är ett dragsnörre av glasfiber som an drar fiber med) och sen dra tillbaka fiber rören. Som sagt inget svårt eller krångligt. Men när vi fick bort gatu- luckorna såg det ut så här , så det vart att ringa sugbil som inte kom eller hörde av sig under dagen, så min mentor skickade hem mig och gjorde lite kontorsarbeten ist. Så det blir inte för intensiva dagar (vilket är lite skönt) Men han gjorde en antydan på att jag själv skulle göra dessa arbeten själv så, men det blir nog sen när man är lite varm i kläderna hoppas jag :)

Jag hoppas att det ev ska kommer att bli så, då blir det lite mer ansvar vilket är kul :)

 

Vrt lite besviken i eftermiddags, då vi öppnade sista brunnen för fibern. Och min mentor samt ett par andra sa att den skulle vara ca 5 M djup som jag hade sätt fram i mot (konstig sysselsättning man har ) men till mitt förtret var den bara 3 m djup, precis som dom andra :( men man får glädja sig att allt vart klart (det var ett extra jobb som vi gjord som beräknades ta en dag men vi gjorde det på drygt 4 tim ) så alltid nåt att vara nöjd med :) har har vart min man gave under dagen :))

Imorgon blir det till baka till Bäckby och gräva igen för fiber, är ganska kul med fiber då det finns hur mkt att göra som helst :)

16/3-19

Så var det Lördag och man har ett fulltecknat schema idag. Först är det kollen på landet och efter det blir det blir en ½ middag hos svågern i hans nya lya , ja det är inget tillgjort utan mer fil och flingor, han har ju en induktionsspis och inga kastruller som funkar på den :)) eller kan anv ett förstoringsglas och anv en brännpunkt för att steka men det tar nog sin lilla tid :) Punktvis blir den nog overdone eller rear, men det ska iaf bli trevligt så :)

Nästa helg kommer jag att göra klart ingången genom betongväggen där kulvert ska in , öppna upp och sätta igen så inga möss kommer in i verkstaden (det finns ju öppningar som dom kommer in genom) och sen skall jag bara dra alu/pex i tak och bort till pumprummet (har ju allt så det är ju bara att hänga upp det så). Sen ska jag bara få tag på lite tubolit eller liknande för att isolera rören.

17/3-19

Då var det Söndag och sista dagen på helgen. Lika deprimerande som söndagen kan vara , lika deppig blir man av vädret och snön. Normalt blir man ju lite upprymd av snön då det blir lite ljusare ute men nu vill man ha vår och sommar så kung Bore kan ta ledigt nu :)Veckan som kommer blir man förmodligen lika slut i kroppen och får be sambon att lägga ner middagen i mixen och sen hälla det i en dropp-påse och gå omkring med dropp (man orkar knappt tugga när man kommer hem ibland). Fick veta i föra veckan att det är ett nytt fiber jobb som skall göras (inte alls förvånad då alla fiber jobb i Sverige ligger efter med runt 10-20 år)

När jag gjorde min praktik hos Örök så fick han n förfrågan om fiber i ett år men hur det gick med det vet jag inte.

Nu har det blivit omvänt, nu har dom höger extremistisk tagit till vapen och besvara den muslimska delen av befolkningen med likvärdiga mynt som dom extrema muslimsk har gjort under en tid, så man kan nog säga att det är ”krig” mellan dessa två grupper. Så vart detta slutar vet nog ingen.

21/3-19

Ja då var det klart då, KD har ljugit för hela Svenska folket och dom tycks även komma undan med det. För dom oärliga får ju sin belöning då det är så många som går på det (Idioter), och där har vi det igen att dom utb inte går att lita på. Folk i allmänhet tycker att jag är lite väl kategorisk i det, ja kanske det men jag har aldrig stött på någon som tagit å sig skulden ifall dom har gjort fel så.

Ännu ett exempel är att jag uttalade mig i höstas om att bostäderna so byggdes då kommer inte att bli uthyrda/sålda då det var för höga hyror och dom som behöver lgh inte kommer att ha råd, den ingenjören som jag hade en dialog med hävdadde att det kommer dom vist att bli. Hmm hur ser det ut idag?

23/3-19

Då ha man vart på landet och gjort klart kulverten så det nu är hyfsat tätt in i verkstaden, ska fin justera lite och putsa tull det nästa helg. Gjorde lite för löst bruk så det gick inte att få till det ordentligt men jag får pula med et nästa helg som sagt. Var riktigt skönt ute under tiden man höll på, passade på att dra i gång braskaminen åxå för att få bort kråkorna och andra o bjudna nattgäster. Så nästa helg blir det bara finjustering och sen blir det hem och gratta sambon som fyller 25 igen :) underligt det där med qvinnor, dom blir aldrig mer än 25.

Del 2

Satt och kollade på en beck-film och där var det barnbarnet som fått en hjärnhinneinflammation och läkarna visste inte riktigt vad det var mer än att det var en bakteriell. Och vist är det lite underligt hur lite vi egentligen kan om kroppen ( fast alla tycker att v kan så mkt) . Vi kan laga saker som är trasiga som ben och tarmar osv, men mer än så är vi inte speciellt duktiga. I och med att över 90% av allt i kroppen är baserat på signaler , och dom fattar vi oss inte på (kemiska eller elektrisk) om vi har ont i ett sår så ska vi tugga Alvedon eller Ipren och vänta i ca 20-30 min så skall det lindra, men om vi kunde något om kroppen så skulle vi väll inte behandla symtomen utan orsaken eller?

Själv av jag ganska sällan dessa preparat utan försöker ta reda på själv vad orsaken är (om jag tex har ont i huvudet så är det 2 saker som det kan beropå för mig, det ena är att jag är spänd och det andra är för låg vätskenivå i kroppen) jag kan kolla detta genom att ta handen och (klämma ihop hjässan, och om det släpper är det spänningshuvudvärk, och om det är kvar är det vätska). När jag säger klämma ihop så menar jag skinnet på skallen. Och om jag har lite små värk i ett sår så är det pga att det är inflamerat och då anv jag oavkortat Eucalyptus olja som jag tar på en bit papper och drar över såret som värker, sen tar det bara någon minut så är verken borta.

Så jag tittar på orsaken medans läkare tittar på symtomen. Undligt hur mkt tilltro vi lägger på medicin som inte funkar i alla lägen (mer sällan än ofta tyvärr)

25/3-19

Så å kan man lägga denna dag till handlingarna då, inte helt bortkastad dag. Kunde iofs gått lite bättre då man var kvar sj på fiber groparna då mentorn var tvungen att vara på möte, s¨å jag fick uppdraget att lägga igen dom. Nja inte det bästa eller mest effektiva jobb jag gjort (inte ens klart...suck) så mentorn kommer nog inte bli impad inte. När jag sen var på G hem och satt i bilen kom jag på hur jag skulle gjort för att snabba på det ordentligt, men det var så dax då :(((

26/3-19

Vart en kort dag idag, sambon skulle till läkaren och hon ville att jag skulle vara med (har kanske inte dom bästa erfarenheterna av läkare fast efter andr besöket hos honom som hon var hos för ca 1½ år sedan så var det betydligt bättre bemötande.). Nu var det planering för arbetsträning som var på agendan (gumman kommer helt klart behöva det då hon vart hemma i över ett år och ingen arbetserfarenhet under den tiden) så hon vart sjukskriven igen, nu bara ett par månader till stora mötet är avklarat sen blir det ytligare tid hemma. Helt sjukt vilken tid det tar att reparera hjärnan när den får en törn..

27/3-19

Så skönt när det flyter på och det är inga problem, nu hoppas jag att morgondagen åxå flyter på samma sätt för då blir vi klara i morgon med detta jobb med , det bli i så fall tredje fiberjobbet denna vecka som vi avslutar:) Min mentor sa att jag ev skulle få egna fiber jobb i nästa veck då han ska på en vatten läcka och inte kan ta några fiber jobb då.. Men men man får se hur det blir, jag körde 9,5 ton maskinen idag (inte stor eller så) men den har en del er att önska. Så som att fungerar som den ska och inte bara tvärnita på vägen utan orsak eller att man kan få en genomgång av maskinen innan man börjar jobba med den utan får gissa sig till allt (blir lite tungrot om ni förstår vad jag menar) men men det har ju funkat idag så :))

29/3-19

Jag och sambon var ute igår och handlade lite mat och annat bra, nu när vi gick omkring och plockade i våra varor så reflekterade jag på hur dyr frukten var ( lite äpplen för 35 kr/kg iofs eco ) och när vi kom fram till godis hyllorna var det ca 5-6 kr Hg för lösgodis och 10 för 2 små påsar. Är det inte konstigt hur försöker göra oss feta och dumma medans staten vill att vi skall äta nyttigare? Var finns jämvikten här? Är det inte bättre att staten försöker fixa detta problem istället för att hacka på oss bilister som i allra flesta fallen behöver bilen för att ta oss till jobbet. Är det bara jag som tycker att systemet är fel och att det lägs för mkt tid på saker som inte fyller något syfte eller jobba i mot samhället??

31/3-19

Ja det mesta faller in under utmattningssyndrom denna helg :) Först jobbar man på Lördagen med sandupptagning, sen natten mot Söndag (idag alltså för er som inte riktigt kan hålla reda på dagarna, gäller mig ) så försvann ytligare en timme sömn pga av att klocka ska ställas fram:( och som om det inte var nog så kommer det snö här i flingor stora som grytlock och det har börjat bli vitt på marken.. Bra att vi han ta bort en del av gruset på lördagen så vi kan åka ut och sanda inatt då det skulle bli minusgrader :)

Det känns lite som om man får börja beställa lite färg då det går mot vår, måste börja med dusch så fort det går, dvs åka till landet och sova över där under någon helg, och hoppas på att gumman inte har för stora invändningar mot det, för det är ju får vår skull jag gör det så .

2/4-19

Ja då vart det tillbaka till hållet Eniima (ja det var ju en vatten läcka mn ingen vet var det kommer från, efter att vi grävt upp halva entrén och inte sätt något överskotts vatten eller hört att det pyser någon stans) och ändå har dom haft just denna del uppgrävd ca 3-4 ggr under dom sista 5 åren. Och nu är vi där, så efter lunch skulle jag själv åka dit och gräva upp en ny del av entrén och se om jag kunde se något, men efter att jag blott lagt fjärrvärmen och en kulvert så jag inget som tyder på något lekage . Så jag la igen det och putsade till det lite (tyckte det vart ett av mina bästa igenfyllningar) så nu får man domen imorgon då mentorn ska kolla vad jag gjort :)

3/4-19

Ja denna dag har vart.. ja vart.. från ett enigma jobb till ett kaos artat jobb där allt verkar vara LPP =löses på plats, det är så otydligt vad/när/hur allt skall göras, VD säger att han skall vara där runt 2ggr /dag men man får vara glad om han är där 2 ggr i veckan. Kan iofs inte skylla på honom han har på något sätt bara givit upp då han inte vill hålla på med detta mer så.

Imorgon skall jag tillbaka till brottsplatsen och börja lasta tryckt virke som har rivits från gården/staket/sandlådor osv, cykelställ ska göras rena från betongklumparna och allt skall läggas i högar så kollegan kan komma dit och hämta allt med lastbilen.

4/4-19

Tungt...tungt...tungt, och sen som avslutning på en tung dag så vart det att byta däcken på Forden (pickis) och kärran. Sen var man tvungen att köra Lundbergaren för första ggr, gick si så där, trångt och midistyrning med en jätte häck (sandspridaren var påkopplad och gjorde skiten ½ M längre som medförde en repa på en av Caddy bilarna :( Men men inget att gråta för :)

Fich uppgiften idag att städa bort alla stockar som kommer från lekplatserna på omr dör vi håller på att göra om utemiljön för dom boende, nya lekplatser, nya gångar med marktegel, nya cykelställ, blommor och träd kort sagt allt ska få en ansiktes lyftning. Så när man hae kört 6 vändor till återbruket så var det bara hälften man kört bort :) så sista lasset körde jag runt kvart över 2 så sen åkte jag till firman och började byta däcken (vart klar 2 ½ timme senare :))

det börjar bli dax för en bild , lite tråkit att inte se vad man gör :) kommer imorgon

5/4-19

Vart klar med allt löst skräp idag (ok med allt virke ) så nu håller jag på med alla fundament och har anv till cykelställ, gungor och staket, vilket är en del. Så allt virke vägde säkert runt 6 ton som skulle lyftas ca 2 ggr vilket nu har gjort att jag tog mig friheten att sluta 14,00 så min kropp kan återhämta sig lite iaf tills det är dags att jobba imorgon :) Inte nog med att man skall jobba helger för att skotta/ploga snö, nu ska man jobba helger för att ta upp sanden man spridit ut ..

Hade tänkt att åka till landet under en natt och börja lite där, men de får vänta ytligare 2 v tydligen :)

6/4-19

Ja idag blir de en annan kråksång :) Jag blir alltid lite förbluffad hur våra svarta fåglar (Kajor, skator, Kråkor och korpar) är så nära vägen där bilar åker och knappt ryggar till när man åker för bi i 100, Kajor kan jag iofs för står dom räknas ju till dom mer intelligenta fåglarna vi har här på våra breddgrader. Ju fler dom är desto intelligentia är dom sejs det (och det finns ju en del kajor :)) Ok gråsparvar finns det ju åxå n uppsö med och dom är dummare än tåget, men kajor har en viss problem lösande förmåga och kan därmed lösa visa problem som vi kaster på dom, så som mati en påse och andra små finurligheter.

Såg en tävlings annons här om dagen, det var mellan en robot grässklippare och ett får :) det var mer att döma själv vem/vad klippte bäst :))

11/4-19

Vart en bra dag och jag känner mig mindre trött än jag vart under resterande av veckan, all förberedelse för elen är gjord (dragtråd är i lagd då barnen tycker att det är så kul att dra i snören :)) så imorghon blir det att sitta i grävaren en stor del av dagen :) skönt at få lite jobb i den med så man inte glömmer bort för mkt.

Vart en habrovink idag då jag först pratade med lite hyresgäster (dom kom till mig och inte tvärtom) och frågade hur dom med rullatorer skulle ta sig upp till sina bostäder då det inte finns någon ramp för dom att ta sig upp för trapporna, sa till dom att det får dom ta med fastighetsägaren, och sen kom frågan som vart starten för denna habrovink. Dom sa att det tjuter i ventilationen då dom öppnar ett ett spjäll i fönstret, detta fick mig att rygga till. För om det tjuter i fönster ventilen så är det undertryck i lägenheten ( vilket är mkt illavarslande, för vid brand i trapphus så blir lägenheterna rökfyllda då dom har lägre tryck än trapphuset .. mao dödsfälla) detta sa jag till hyresgästerna som jag pratade med , och dom sa det till fastighetsägaren vilket inte vart glad. Om jag vet att det är fel/opassande så säger jag det Problemet ed att vara ärlig är att man skaffar sig en del ovänner eller nåt, kan man inte ta sanningen för vad den är ska man inte vistas ute bland folk (som jag blivit lärd sanningen vinner i längden)

16/4-19

Ja då var jag här igen då .dax att få ner något att läsa, har inte vart så mkt under ett par dagar. Har kört Lundbergare 6200 tror jag det heter, inte riktigt vad jag är van vid då den är midjestyrd och jag har ingen som helst koll på häcken:) ja den är stor typ 1,2 m och viftar som på en glad hund (hatar hundar:)) när man svänger. Men tyvärr vart jag tvungen att ta den då vi var tvungen att få med oss 0/18 för att fixa till fibergrop.

Nu har vi hamnat mitt i smeten och det är allt möjligt som går/åker förbi och blänger på en som man vore något typ av utställning , ok kan fatta att folk tittar när man kommer upp ur gropen och har sand överallt där man inte vill ha den. Här är min arbetsplats just nu

och dom dära jäkla oraga slangarna är mark värme och glokol, dom vill maninte ha sönder :) så det är i detta hål jag lever mina timmar i

 

Vi har nu fått nya seriktiv gällande fiber till forex-bank. Vi ska inte gräva (vilket vi gjort enl anvisningar) utan gå i genom vägg i sopprum vilket underlättar för oss. (nu har vi bara ett problem kvar hur ska vi kunna köra med padda där vi grävt upp och ska padda under markvärmen?) för nu när vi ska lägga igen det så ska man padda så inte det blir sättningar och allt sjunker. Men vi är vid god vigör och ska lösa problemen som dyker upp, så just nu är det hur vi ska komma in i sopprummet då alla dörrar är låsta och vi har inte fått nyckel ...hmm

Under tiden jag höl på att bära ner mina verktyg och maskiner så upptäckte jag en sak som inte var helt ok, såg att dom hade bytt ut en del av avloppet till Silla (ljuddämpande) och det var en konstig böj på det, och i och med att jag är den kritiserande arten så var jag tvungen att fråga vaktmästaren om han ansåg att det såg bra ut... han antyde att det inte såg riktikt ut....men vad vet jag... döm själva:)

19/4-19

Ja då har man fått sova ut, det var ju 11 dagar sedan :) Men fast man nu har möjlg het att sova så vaknar man iaf runt 6, känns inte riktigt som att man är ledig ..men men nu är man iaf ledig . Nu en känga till apoteket … suck man kan inte beställa sin medicin på dom privata apoteken , den är för dyr och dom kan inte lagerföra den så det blir till att åka till lasarettet och hämta den (trodde faktiskt att apoteken var till för allmänheten och inte för deras egen vinning skull) men iom att det är högutb folk så lyssnar dom inte på andra. Och då var jag där igen klanka på utb personer, jag vil best ett uttag av min medi. Och jag skulle ha den direkt utan att dom skulle behöva lagerföra den, alla problem är lösta. Men nej då då trodde dom att dom skulle ha den på lager bara för att jag behöver den. Suck ….Lyssna...

Nu vet man att det är vår, alla spotigare bilar kommer fram och hastigheterna har ökat markant på vägarna, så nu blir det till att hålla i hatten och kallingarna när bilarna kör om en gubbe som mig :) jag man håller ju inte högre hastighet än att en cykel kan köra om :) Man blir ju nästan om körd av en permobil som styrs av Greta 75 och halvinvalid :)

 

Så har man städat upp lite på landet då. Gick fortare än ja trodde , vart klar på runt 4,5 timmar. Och då han jag ta både fika och lunch :) finns mkt mer att göra men ville samtidigt bara sitta och njuta lite av värmen som strömmade in av solen. Så vid 9-tiden var det så pass varm ute att man kunnde ta fikat på altanen, sen upptäckte jag att vår irriterande sädesärla var tillbaka och bajsade på fönsterblecket och skitar ner allt som den inte ska sitta på. Förra året spydde den på fönstret för den trodde att det var någon unge eller så (hela nedre delen var nerkladdad av den (fattar den inte att det är en spegelbild). Nå väll det är iofs inte hela värden, fik även se en hackspett (tippar på att det var den större av dom 2,) låter inte för sexigt iaf när den skränar :)

Fick bort en del ris efter att jag fällde dom lite större träden föra året, så nästa ggr jag åker ut blir det till att rycka upp all sly som har börjat komma upp.

Men men nu är del ett gjort och detta är vad jag mäktade med

 

Då var det redan torsdag och tiden bara flyger iväg :) Jag har haft eget jobb under denna vecka, har försök planer och gräva fören uteplats i en bostadsrättsförening med blandat resultat. Först så började jag shakta ut på fel sida och det gav en mindre effektiv schaktning, sen har jag inte direktögonen på min sida utan dom är mer som ett par motarbeta under visa situationer :) men den andra schaktningen som jag gjorde i dag vart betydligt bättre (det är bara andra schaktningen jag gjort ever så :)) men i det stora hela är jag inte missnöjd iallafall. Har man inte dom rätt verktygen så blir det lite siså där med exakthet :)

Det jobbiga nu är att ta sig hem..suck... dom håller på att bygga en ny bro på 56:an så min resväg blir ungefär 1 tim längre, så imorgon kommer jag att res över Strängnäs, det tar ca 1,5 tim att åka den vägen, men jag kommer nog att spara in det på bensinen så det blir i stort sätt likvärdigt :))

Så här såg det ut på E18 idag..

 

Ja Fredag och veckan har kommit till en ända :) skönt att få vifta med tårna och inte ha dom i arbetskängorna, kan vara skönt och gå lite barfota och få dom att känna sig fria igen:) Med min grävning kan man titta på det från två håll, det ena är att det är 1:a ggr jag gör detta och med det argumentet är det väl ok, och sen kan man titta på det från ett yrkesmässigt vinkel vilket då inte är ok. Smed första argumentet är jag sj ganska nöjd men det finns plats för förbättring … men bara något :)) (skulle tro att det är mer än bara något).

Så för att visa att det finns förbättrings potential så lägger jag upp lite bilder. Var så snäll kommer att bli bättre så inga gapskratt eller glåpord :)

kan var svårt att se, men vid minilastaren så lutar hela planen inkl grässmattan snet nermot vänster, och vid minigrävaren så är det ojämt och lite gropar samt att höjden inte är jämn :(

Sen idag tog jag en ny väg (ok inte ny så men som jag normalt inte tar efter jobbet) och det var genom Strängnäs för att dom håller på att bygga en ny bro över E18 och vidare till 56:an och den vägen tar ungifär ca 2 timmar till E-tuna medans över Strängnäs tog 1,20 tim. Så jag kom hem 40 min tidigare fast jag körde ca 10 mil längre :) jippi

28/4-19

Det är inte lätt att få priser och lite transportkostnader under helgerna. Någon typ av pris kan man väl lägga ut bara för att ge en hint om vd det skulle kunna kosta. Nu har man iaf ett ca pris (ringde en gräsodlare) han tog 32 +/Kvm vilket blir en del när man gjort hela ytan, tot blir det nog runt 500-600 kvm när allt är klart och sen alla slipers/byggtimmer blir det förmodligen en prislapp på ca 60-75,000 kr men då har man med stor sannolikhet ökat värdet på tomten med runt en miljon. Så då får man ju tillbaka det man lagt ut och för arbetet :)

Så här ser det ut idag..

1/5-19

 

Arkitekten här i Eskilstuna har nu riktigt tänjt på gränsen gällande att uppföra ett villa omr, nu har han in i det längsta tänjt på gränsen vad jag kan se som rimligt. Om det inte vore för ett minimalt avstånd så skulle jag kuna tro att det är någon ny typ av kollektiv där man delar både dusch och kök. Jag kollade lite på vad PBL sa och detta var vbad jag fick fram:

Tidigare regler om placering av byggnad

Före 1 juli 1987 fanns generella bestämmelser om byggnaders placering i 39 § byggnadsstadgan som bland annat innebar att byggnader skulle placeras 4,5 meter från tomtgräns. Genom övergångsbestämmelser gäller dessa generella bestämmelser nu som planbestämmelse i äldre planer. Sedan 1 juli 1987 regleras byggnaders placering genom planbestämmelser i detaljplanen. Detta innebär att om byggnaders placering inte regleras i detaljplan så finns det ingen bestämmelse om placering. I ett bygglovsärende betyder det att en mer omfattande lämplighetsbedömning av placeringen behöver göras.

Känns inte som att Arkitekten har fattat vad texten betyder då det är dessa avs som han utgick ifrån..

ser inte riktigt ut som 4,5 M eller?

Dagens citat: Var inte rädd för att prova något nytt. Tänk på att det var en amatör som byggde Noa´s ark och ett proffs som byggde Titanic

2/5-19

Ja då var mötet avklarat då med gummans cgef och andra viktiga personer gällande hennes arbetsträning. Så hon börjar arbetsträna med 25% under en en tid och skall sakta öka, vi var alla överens om tempot och vilka sysslor hon kommer att få. Så det blir ingen hjärnkirurgi som hon kommer att få göra ...phu :) neb det kommer att bli jobbigt föt henne iaf , kommer förmodligen att få hämta henne i pirra dom första dagarn.

Sj frågade jag min chef om jag kunde kmma till firman nån helg och öva med grävaren så jag hittar mitt moment gällande manövrering och fingertopps känslan, han skrattade för han hade aldrig fått den frågan tidiga (inte ens han efter 40+ år i maskiner) han skulle suga på frågan under nån dag (kan iofs förstå honom)

6/5-19

Idag vart det inspektion av mitt gjut jobb , och det fick godkänt. Så u har min mentor satt mig på att skruva staket (ok mer ett insynsskydd , tyvärr är detta jobb en kosmetisk karaktär och de är inget ag gillar) men men bara att gnugga vidare på uppgiften. Så här ser det ut iaf: som sagt inte riktigt klart än

FK har nu börjat sätta sig på tvären och kommer med underliga uttalanden, gumman är inte beviljad sjukpenning från 1 jab till 13 maj men ändå har hon fått pengar ??? hur är det möjligt när hon inte bar beviljad?? vet FK vad dom gör?? eller är det en gissnings lek som dom håller på med ?? hur som helst så är dom inte nog kompetenta att ta beslut!!

7/5-19

Man får känna sig hyfsat nöjd denna dag, klar med skärmväggen runt uteplatsen, och jag har dressat gräset runt där et var lite sönderkört (ingen aning om det vart bra dådet åxå var 1:a ggr:))

Man kan ju hoppas att grävaren åxå släpper snart och man får in någon typ av flyt i körningen, med mini lastaren funkar det väl ok men finns plats till förbättring :)

Hur som haver så ser uteplatsen ut så här...

9/5-19

Kan inte riktigt fatta att det redan är Torsdag, var tar veckorna vägen? Hinner ju knapt något under normala tiderna för sim sala bim är det fika, kommer tillbaka lyfter spaden/höjer bommen/rakar gruset så är det lunch och sen hemgång igen. Känns lite inrutat. Nåväl fick iaf en possessiv respons av min mentor gällande övning med grävaren, får komma till firman på helgerna och köra med grävaren och sortera ett berg med schakt som skall till schakt återvinningen och till en annan person , men det får bara bli jord av av lite renare material och inget asfalt eller liknande. Vi har ca 100-500 ton på vår (Parkering) så det behövs rensas upp lite (kan behöva den ytan till annat :)

10/5-19

Ja veckan är slut och jag med, men min arbetsvecka är inte till ända än. Jag skall ut till landet och börja köra bort allt skit som har samlats på hög. Och det blir nog ett parvändor skulle jag tro :) så man får sticka hyfsat tidigt så man får tag på en kärra och börja lasta den full :))

Hämtade mina nya fina glasögon idag, är det så här värden ser ut, ser lite konstig ut utan den där mjölkiga skimret :)

Nu får man lära sig att sätta kantsten och allt som hör ditt (var det inte maskinförare som jag skulle bli?) och lite annat runt omkring (ok har iofa suttit i Lundbergare hela dagen och kört så ok man blir nog maskinförare under tiden :))

11/5-19 Vad är det somdriver unga att avsluta sina liv? Är deras problem så pass stora att dom inte går at lösa på ett konstruktivt sätt? Eller är det så att det är vi vuxna är så pass oförmögna att förstå ungas problem? Eller vad??

Jag personligen tror att det är en heldel faktorer som spelat in med en gemensam nämnare och det är pengar i alla dess former.

Vi matas varje dag med spel och dobbel, eller med snygga modeller som är i dom flesta fall retuscherade i en dator och inte alls ser ut som dom gör på bild, och detta är enligt min mening unga tjejers bild hur man skall se ut vilket aldrig kan uppnås. Men varför tar killar livet av sig då? Förmodligen av en likvärdig orsak, men här handlar det inte riktigt om hur du ser ut utan mer om pengar i kontanter och makten som kommer med dom. Även här jagar killarna en fiction som aldrig kan uppnås. För när dom få som lyckas har fått allt detta blir dom skjutna eller blåsta på hela konfekten, kan inte tro att någon som tagit den kriminella vägen får uppleva sin 40-års dag, samt att dom förmodligen är så söner stressade av att alltid titta över axeln så dom kan inte njuta av sin lycka över att ha uppnått det dom strävat efter.

Så ett litet ord till dom som är runt 15-20 jämför dig inte med andra..du duger som du är

12/5-19 Snackade med en kollega om hur många ton högen som jag tänkte öva på var på, han trodde att det kunde rör sig om ca 100 ton vilket räcker för mig att leka med om jag nu har den sysslolösa helg någon ggr:). Men som det ser ut just nu lär det dröja då jag inte han ta allt ris/träd och skräp i helgen (det vart bara 2½ kärra och skulle behövt minst 1½ till för att få bort första delen iaf :)) men nu kan jag fälla stora döda granen nästa helg och ta det riset åxå om 2 veckor.

Har tänkt om gällande höjningen av gräsmattan, det blir nog ingen avskalning utan det blir en kalknings insats och sen ny jord och gräsfrön (blir så mkt billigare och mindre kostnader) blir mog ävn lite järnsulfat för att döda mossan och räfsa i hopp den (betydligt mer handarbete men mindre kostnader så :)

14/5-19

Så då var den sista spiken i kistan i slagen då:) för nu kan den borgliga sidan inte säga att dom kan ekonomi eller planering osv för om deras lilla prestigbygge har så dålig ekonomi att dom måste säga upp 550 personer pga att ny KS blöder pengar ( om det nu blöder så borde våra läkarna kunna stoppa den blödningen eller ?) så var är nu alla borgare som sa att det skulle bli sååå bra?? kan dom inte komma ut och tala om hur dras definition av bra betyder? Så fort borgarna kommer med att vi skall göra ditten eller datten (ok även sossarna kommer med sådana uttalanden ) så har det blivit till det sämre, först skulle vi privatisera skolan, vi ser hur det bart. Sen var det vården som skulle privatiseras lika dant här. Sen var det att alla lärare skulle vara behöriga wow det vart ju åxå bra. Fattar inte nån att om du har mjölk och spär ut den med vatten blir det inte mjölk utan bara något blaskit kvar desamma gäller omr som jag räknat upp

19/5-19 Nu har jag min ordinare plats på firman, nu vet jag vad jag skall göra i stora drag och hur mitt upplägg kommer att bli. I och med att jag inte riktigt har fåt in känslan för grävningen men är ett unns bättre på att köra lastar så är jag nu firmans lilla hustomte med allt-i-allo uppgifter så som leveranser/skräp/grovis och lite sådana uppgifter fran tills jag har fått i ordning på min körning av grävare (kan nog vara bra för mig att få lite sådan uppgifter och låta dom som kan göra finliret få göra det)

Vi var ute på landet igår och jag tog tag i en död gran som stod lite för nära trädgården och om den rasade så fanns risken att den skulle krossa toan och kanske även skada huset så jag tog ner den. Nu är det ju så att man har allt i huvudet hur man skall fälla ett träd på ca 10-12 meter, man jakar ut dit man vill att det skall falla och sen är det bara att såga på motsatt sida och sen faller det...nu var det inte riktigt så lätt ii praktiken tydligen. Det föll åt rätt håll, men fastnade på en asp och sen hängde det bara där utan att röra på sig. Så för att man är nybörjare och inte är till 100% familjär med riskerna så börjar man att ruka på det och gå (inte direkt under ) men säkerhetsmässigt för nära och ruka och gunga på det för att få det att släppa greppet om aspen, men nej då granen höll sitt grepp om den som att dess liv hängde på det (fattade inte granen att den redan var död). Nåja den kom ner efter lite gungande med lina och sen var det bara att kapa upp granen i 1 M bitar och lyfta ner dom till garaget och låta dom torka i ca ett år. Men nu har vi ved så det räker under en tid iallafall.

Nästa söndag kommer jag att åka till firman och övningsköra lite (skall passa på att se om Tobbe kan visa mig hur man får igång lastbilen så ja kan backa den till en plats nära högen som jag skall leka med så jag kan lasta den på en gång och inte lägga skräpet på gården som sedan ska lastas och köras iväg.

25/5-19

Veckan är slut och man får väl känna sig nöjd med det man har producerat (men som sagt , det finn utrymme till förbättring), det har vart mycket handskottning av jord,grus och stenmjöl. Jag har haft den ron/inställningen att jobbet som vi håller på med nu kommer att ta fram tills nästa vår, men som de har har gott denna vecka så tror jag nog nu att september inte är helt ouppnåeligt stenläggarna är klara med sin 1:a stora del, och nu är det bara lite små jobb kvar för dom. Det visar sig nu att visa delar av en tung trappa har satt sig så den skall riktas igen. Jag håller på med fundament för cykelställen och jordar upp för för grönytor och kommer nog att göra det resten av byggtiden tror jag. Kommer nog att bli någon timme till i grävaren och lastaren.

Ska nog ta en bild som visar hur stort arbete är för oss fem och varför det tar tid, vi har inga korrekta ritningar/höjder eller mått så allt blir ”bara det ser snyggt ut-mentalitet” och det blir kanske inte som det borde vara på så pass stort jobb, för en villa ..ok men inte på här

28/5-19

Inte klokt vad man vänjer sig fort med glasögon, har man inte dom på sig så är men som en mulvad och ser i stort sätt bara ljus och mörker. Och vist är det tur att man har dom nu (i annat fall skulle man nog ha en mycket intensiv huvudverk dagligen, och man skulle nog ha mer problem med grävningen än man har idag :) men idag fick jag prova något nytt och det var att åka nerför ett ca 65-70 gr lut (helt klart en ny upplevelse att vara tvungen att ha fötterna på framrutan :)) och sen att skala av toppjord från en blivande plantering i lite lut :)

Jag lovade för ett par dagar sedan att lägga upp lite bilder på min arbets plats och här kommer dom...

4/6-19

Nu är all jord på den nedre delen utspridd, och det vart ca 25-30 Kbm rabattjord som jag har handskottat (mkt för att grävmaskinen inte når/kommer åt att sprida ut det. den nedre delen är vad jag har gjort under 2 dagar.

Men nu är det gjort iaf så imorgon blir det säkert något annat roligt att ta tag i som att börja städa upp lite på etableringen, det blir ju en del skit där när man inte har tiden att få bort det på en ggr (så nu är det en massa tom pallar som fyller upp en del och lite annat små skit som plast och embalage. Så det kommer jag nog att roa mig med under resten av veckan kan jag tro :)

6/6-19

Skönt att få vara ledig när et skulle kunna bli över 30 C under dagen, och man slipper sitta i lastaren utan AC vilket gör att det med all säkerhet då blir över 40 C. Veckan ha flutit på som den skulle och det blir ingen mer jord att skyffla nu under et tag, och imorgon skall det bara bli lite uppstädning på arbetsplatsen pallar, plast och anat bråte som ligger i etableringen. Blior kanske lastning av lastbil om vår chaufför anser det som en bra ide. Och om jag hinner klart så blir det nån tur ner till firman åxå och tömma lite skräp pallr där med.

9/6-19

Söndag och bara några timmar kvar tills man ska upp och börja jobba igen, nu börjar iofs värmen att av ta och man börjar fungera ien. Har svårt att se hur man kan tycka att värmen är så underbart då hela kroppen bara läger ner och man orkar inget. Det har ju varit 2 kort veckor nu och äntligen blir de en normal vecka igen till midsommar, fick ju inte något gjort under dessa 2 veckor känns det som.

Jag har lite svårt att förstå hur man kan dra av en bomb som förstör ett helt kvarter men inte dom man vill komma åt, är lite kontraproduktivt att dra på sig så stor uppmärksamhet för så lite, vill man komma åt några stycken är det väl bättre att ta dom en och en istället för att väcka hela samhället och få betydligt fler imot sig eller ?

11/6-19

Inte mkt at skriva om , mest bara trött efter jobbet och allt skottande. Så jag tänkte att jag skulle åter komma till lite gammalt paj :) Och det är till er cyklister som i många avseende gör att vi som kör bil tvingas att bryta mot lagen (det står i brottsbalken) att vi får inte underlätta eller uppmuntra till brott. Vilket vigör arje gång vi bromsar för er vid ett övergångsställe, eller lämnar er företräde vid utfarten i en rondell, eller när ni kommer på en cykelbana i högre fart än vi kör. Vore det inte för oss bilförare och vår generösa inställning skulle bra många av er inte kunna cykla idag pga att ni är överkörda. I och med att ni framför ett fordon så gäller dom allmänna trafikreglerna er åxå.

Och nu till ett kärt ämne :)) är vi djur eller är vi gudsgåva till jorden?!

Intressant frågeställning vare kan tror eller inte. Vi börjar med det som är mer trott på än det andra.

Vi härstammar från aporna, och har genom evuletionen utvecklats till jordens domenater. Detta gör ju då att allvarligt behöver se över en stor del av våra lagar som innefattar djur och vilt frågor, för om vi är djur behöver vi ju inte bromsa (vid fordons körning dvs) för barn som bör klasa som små vilt vilket körkortslagen hävdar. Och vid en kollision med en vuxen skall polis och jägare tillkallas och inte ambulans då kollisionen nu handlar o att vi körde på ett djur eller?! Menom vi tror merpå det andra alternativet så blir det som vi har det idag, vi bromsar för att vi inte vill skada/döda någon och vi har det i våra gener som är en natulig del av oss.

13/6-19

Försäkringskassan är vår tids nya diktator och envåldshärskare mkt för att dom gör som dom vill (och inte som det var tänkt), dom bortser från domstolars domar, dom anser att dom vet bättre än en läkare och dom kan styra ett land mkt bättre än forskare/politiker och andra kunniga inom vård och hälsa. Att ta bort sjukpenningen från cancersjuka och kronisk sjuka och begära att dom skall ut och jobba är ju inget annat än ett sjukligt beteende, att ha sådana belästa personer att ta beslut om en annan borde vara straffbart (grovt vållande till psykisk stress). Men som ofta annars dom som har utb blir aldrig straffade (lagen är lika för alla heter det ju...skitsnack).

18/6-19

Dagen började som den brukar, var tillbaka till utbyggnaden av parkeringen. Sen vid runt 10 vart jag deporterad till balder (vårt större jobb) där jag var tvungen att sätta mig i grävaren då ordinarie inte var där. Nu hör det till saken att ordinarie kvaddade en bil i går med 9,5 ton aren , var vid ägaren (hemtjänst) bara stod och skrek och gormade(var jag har hört) och plats ansvarig talade om för hen aat hen inte duger till och borde sluta köra, för efter ett år skalman kunna hantera maskinen bättre än vad hem gör. Och i dag var hen sjuk.

Som man säger ”Den enes död, den andres bröd” så nu kanske jag får en lite möjlighet att sita i maskinen under någon vecka iaf

22/6-19

Kan vi inte bara släppa detta med miljön nu? Först skjuter dom sönder oljetankers i Mellanöstern, och sen skapar dom midsommar fyrverkeri i USA där dom spränger ett oljeraffinaderi i luften. Hur många miljoner ton olja är inte det och hur långt skulle en bil kunna åka på den mängden? Sen tycker miljöaktivister och regeringen aytt vi skall panta en burk för att det kommer att göra skillnad....Hallå vakna upp... vist ska vi ta hand om naturen och och vår miljö, men fattar inte folk att det är försent.

Vi kan ta en kontraproduktiv sak. Vi kan idag köpa utsläppsrätter som gör att vi kan skita ner tills vi kräks på det för vi har nu köpt oss den rätten. VA hur kan man sätta et pris på vår tillvaro, det är tydligen så att dom har en hemlig låda någonstans där man kan köpa klimat på burk . När ska människan inse att det finns inga genvägar utan måste komma med hårt arbete (och inte som idag med fet plånbok).

Med all miljöförstöring och krig så kommer vi inte att få det bättre, tvärtom . Alla fattig länder vill komma upp i västvärldens std och gör det på bekostnad av miljön (dom gör idag som vi gjorde på 60-talet. Detta dilema har inte världssamfundet kommit på än , det kommer att ta ytligare ca 10 år. Och då hjälper inte ett skit vad dom hittar på. Alla deras ideer och bevisning är gamla för dom togs i går( för varje dag försämras vår utsikter. Vi kommer att få ett barskt uppvaknande när dom ser hur fel dom haft.

25/6-19

Måste med ge att efter att fått sita i gräveren under ett par sammanhängande dagar känns det att det går lite bättre, inte bara själva grävandet utan även att tiden blir bättre. Första dagarna var det ett dags arbete att göra lite hål eller diken, nu klara man det på kanske en halv dag, sp det finns en möjlighet att man kan bli lite små duktig på detta efter en tid :) Men nu är det bara en 2 tonare som jag rattar och ingen maskin som man kan göra lite större jobb med :)) men bättre än inget. Jag har nu givit ansvarig kontakt uppgifter till Thermogaia och gett dom ett hum vad det är som dom kan hjälpa till med. Sen får man se om det blir något skit från firman om att jag gett ett annat företag ytligare arbete, men iom att mitt företag inte vill ta i det arbete så ser jag inget annat alternativ

28/6-19

Såg en ny trafikskylt för någon dag sen, cykelöverfart

hmm hur många kommer att misstolka den och hur många kommer att utnyttja den ? Hur kommer el-cyklisterna att tolka den? Kommer mopedisterna att ta det som deras regel åxå?.

Personligen kommer den att skapa en hel del problem i början, för det är nog många som inte riktigt vet vad som är vad. Hur kan jag säga så? Jo för om en cyklist i dag tror att dom är oskyddad trafikant så kommer nog dom på el-cykel hävda att dom cyklar, men om dom cyklar ..vad är då batteriet till för?? driver inte det en motor?? om så i fallet är dom ju motordrivna och ska då således klassa efter motordrivet fordon...eller? För om det inte är ett motor drivet fordon vad blir då el-bilen??

Många av våra lagar som vi skapar för att få ett säkrare tillvara blir inte alltid så bra, ibland har våra lag skribenter lite otur när dom tänker :)

29/6-19

Var ute på landet idag och fortsatte att sätta upp väggpanelen i sovrummet. Det blir en helt anan lyster/ljus när man får upp något på väggarna ist för att bata ha grundmålat dom innan. Tyvär orkade man inte klart allt idag utan det är en vägg kvar, var såååå varmt redan vid 12 och vid 4 var de outhärdligt. Som att andas i ett akvarium, ändå var det bara 21 C inne men luften var kladdig på nåt sjukt sätt.

Har vart så förutseende och haft solventilationen på och den har ju blåst in ca 40 C värme under dessa dagar men nu har jag stängt av den så nu när jag kommer ut nästa helg borde det vara under 20 C hoppas jag :)

Sen kollade jag lite på hur marken är , och det ser ut som om man får lägga på ca 30 cm jord över en stor del ac gräsmattan (i och med att jag hoppar förmodligen att höja hela så blir det punkt insatser ist) men det blir iofs mkt jobb det åxå :)

3/7-19

Ja iag fick jag se något som jag inte trodde skulle få se, min kära kollega ske gräva ner en plint åt snickarna så att dom kan få till bänkar och lite sånt. Och min kollega gräver lite för stort hål för plinten skulle man kunna säga

(är lite fundersam över hur han kan få vara maskinförare över huvud taget med dom brister som han har) ska kanske inte säga för mkt, är inte alla ggr bättre i alla lägen . Men han har kört i över ett år och inte kommit längre än så vilket ger mig lite gåshud. För ta det så långtid att för stå hur mkt man behöver gräva föratt få ner en plint blir jag orolig. Plinte som skall ner ärtill höger i bild brevid maskinen (paddan). För att ge en bild hur stort hålet är så ligger det på ca 6 Kbm med andra ord 1*4*1,8 M, Hålet som hadde behövds för plinte var ca 1*1*0,6 så det vart lite för stort :)) Man kan ju tillägga att det var ett avlopp som fick sätta livet till, men det doftade ju vanilj så helt onödigt var det kanske inte :) Brunnen som står där ståtlig och präktig var (är) en luddfilterbrunn för tvättstugan.

5/7-19

SEMESTER!! iaf 2 veckor, om man nu kan kalla det semester. Ska ju ut på landet och bygga klart en del nu så mkt semester kanske man inte kan kalla det för men det är iaf åt en själv man gör det åt nu :))

Vi fick en praktikant i Tisdags och idag slutade ham, orsaken var att en kolega kom med ett skämt om muslimer (riktat mot maskin föraren) och praktikanten vart mkt upprörd över att kolegan skämtade om muslimer, jag försökte förklara dt och sa att vi skämtar om allt , kristna, Jesus, hinduer, budister och muslimer men det ville han inte acceptera. Jag hade lust att säga till honom att du får ta det eller flytta vi kristna ska inte behöva följa era regler i vårt land!!

För vi kan inte komma ner till ert land och ställa likvärdig krav som ni gör i vårt land...snyt dig och väx upp!!

Så nu kanske det inte blir så mkt DB under ett par dagar :)

Men jag vill iaf ge er något så jag tar ett ga: favorit i repris: Vad är definitionen av ett fönster? Varför jag undrar det är att om jag kan ersätta fönstret med något annat som gör likvärdiga saker men inte släpper igenom så mkt värme (sänker U-värdet på vägen) och minska även inbrottsmöjligheten så ser jag det som en bra lösning såvida man kan komma fram till en definitionen. Nu har jag frågat runt lite och jag har fått en hel del svar men inga har vart med entydigt stämma, den ena säger att det skall släppa in ljus och gå att vädra, den andra säger att man skall kunna anv det som evakuerings alternativ, den tredje säger att det är snyggt med fönster och ger ett vist liv till en fasad. Jag kan hålla med om 2 av argumenten Ljus insläpp och att man kan följa dygnets rytm och att det ger ett liv till fasaden. Men där slutar det och här är orsaken.

# Ett fast fönster kan inte klassas som fönster då det inte går att öppna!

# Ett säkerhetsglass kan du inte evakuera från!

# vanliga fönster med flytglas är det en överhängande risk för att man ådrar sig allvarliga skärsår och således förblöder

Så detta var mina argument för att glasen behöver en definitionen för att göre det enklare att visa på alternativ som är minst lika bra, alternativet är under fliken produkter och ”Solartube”. Sen är det ju redan vent i lgh så det problemet är ju löst.

7/7-19

Ja då har vi vart på Eckerö då, får ju säga att det var prisvärt och trevligt. Lite påfyllning vart det åxå av barskåpet, inte överdrivet med så att man har lite och fukta strupen med under sem :) Sen får man se när man kmmer ner till landet och kan börja där, man har ju lite att stå i här hemma åxå så att man får alla delar i tur och ordning .

Ska titta jem och fix på lite lister och se vilka priser dom ligger på samt på PVC rännor och rör. Vill ha tak-avvattningen av PVC då den är billigare och enklare att hålla på med.

Fick en enkät av Medicin i fredags där dom ville veta hur min MS tar ut sig i det vardagliga, och jag tror att min läkare kommer att bli förvånad då jag nu är anläggare/maskinförare och gör saker som andra MS-sjuka inte skulle klara av, då jag själv handskottade 20-30 KBM jord och rakade ut samt att det blir en hel del handskottning av grus och jord (alltså inte bara maskin) och balansen är på uppåtgående . Så egentligen har jag inga som helst problem med min sjukdom. Styrkan kommer åxå smygande tillbaka och i dag kan jag lyfta kaffekoppen utan att få träningsvärk :))

14/7-19

Ja nu börja sovrummet ta form, och det är inte för mkt kvar att göra på landet tills huset är helt klart. Det som är kvar är foder i sovrummet samt en taklist på braskamin väggen, Provade multiverktyget i helgen och vilken uppfinning så bra och händig liten grej :) Nu är det bara en vecka kvar på semestern och det har inte vart som jag hade planerat tyvärr, hade ju helst vara på landet under flera dagar i streck och inte åkt fram och tillbaka , har inte fått 50 % av det jag hade planerat fått gjort, men men får jag bara huset klart får man vara nöjd:)

Förra veckan ville jag ha ett svar på vad som gäller med dom nya trafikskyltarna cykelöverfart och jag gick till trafikpolisen och ställde den frågan och då fick jag svar. Vid cykelöverfarten gäller följande: Alla oskyddade trafikanter har företräde (det vart även det som en kalldusch för mig, alla som framför ett fordon som inte har en skydds bur runt sig klassas som oskyddad) mopedister Klass 2 och cyklister, el-sparkar,elcyklar har företräde vis dessa cykelöverfarter. El-sparken klassas enl polisen som cykel och innefattas då av trafikslagen och inte som leksak.

Nu när jag fått lära mig detta så börjar jag undra vad som gäller för trafikskolan, men men den saken kommer jag inte kola upp .

14/7-19

Ska försöka ge en bild av hur mina tankar rullar runt i skalen och hur jag kommer fram till den mer vansinniga ide efter den andra.

Jag använder klimatet som den röda tråden (men som vanligt med dom som funderar för sig sj blir det inte alltid rätt) Så klimatet som ingen idag förstår sig på eller begriper då det blir för stort/för mycket, jag för söker hitta den röda tråden och tar detta efter hur jag ser det.

Jag börjar med CO2 som enligt forskare och andra lärda anser är den stora boven (en enskild gärningsman). Vi bränner fossila bränslen som det inte fanns en dag imorgon. Sen tycker vi att vi ska panta en burk som om det skulle göra skillnad, vist vi bränner fossila bränslen men dom är inte det avgörande i detta problem, dom stora problemen har just upptäckts och det är enorma reservoarer av denna växthusgas som är 20 ggr värre än CO2 och det är metan. Dom nya mätningarna har visat att det idag finns 30% mer metan i atmosfären än för 100 år tillbaka. Och vi släpper ut gifter och bränner /hugger ner träden som är vår naturliga katalysator för planeten, vi dödar våra mikroorganismer som finns i haven som återta CO2 som kommer ner via regn/nederbörd och när dom sen dör faller dom ner till havets boten och lagars i sedimentet där nere.

Detta är vad jag har för uppgifter/kunskap om detta ämne och nu till hur jag får fram alla mina resultat..

Jag kör min bil ca 10 mil om dagen då jag arbetar på en annan ort, där kör jag oftast med firmabilen (diesel) eller grävare även den en diesel . Min bi drar i runda tal 0,58 L/Mil bensin och grävaren drar ca 5L/h (bara en 2 ton) och då har jag ställt mig frågan.. Hur många löv behövs det för att få ett noll resultat av mitt CO2 utsläpp? Jag har letat på nätet men inte fått något svar utan får nog ringa någon org/myndighet och kanske få ett svar. Jag anser att detta är en viktig fråga, för om man kan få reda på detta vet man lite bättre vad som behövs. Likaså behöver man veta hur mycket 1 L vatten med alger kan absorbera och under hur lång tid innan algerna dör och sjunker till botten, nu kan jag tro att det finns dom som tycker att detta är onödigt vetande men om man inte vet förutsättningarna så kan man ju inte få ett bra resultat (det samma gäller ju bygg, vet man inte hur marken ser ut kan man inte få ett hus att vara plant). Detta med växtligheten är nog inte riktigt baserat på hur stort växten är utan mer hur långlivad den är i kombination med hur reparations benägen den är.

Om jag behöver lår oss säga en asp som är ca 3 år gammal och har optimalt placering för båda sol och regn och den kan absorbera 15% av mina växthusgaser, så kommer mina växthus gaser att vara klimat kompenserade på 6,6 dagar- Detta innebär att jag kommer att öka mitt klimattryck ganska markant. Men om det ist var en Björk eller Tall som stod för upprensningn så kanske det skulle kunna bli 100% kompensation och min biltur samt arbete under 8 tuimmar kanske inte skulle påverka klimatet alls. Dessa frågor finns inte vad jag vet,men är av störst vikt för att kunna påverka vår personliga utsläpp.

Vi blir matade varje dag att vi skall tänka på hur vi anv vår resurser och att vi skall göra det smart, ?? är det smart att anv en produkt som är lika skitig att tillverka som att köra om kring med en bil som är 10-15 år gammal och anv den i ca 14 år till...är det smart?? nää om jag nu får glänsa lite med min okunskap så förespråkar jag biogashybrid, men då säger ni väl att det finns inte.. och jag svara nä det finns inte. Och jag har en ide om varför den inte finns … man kan göra sin egen biogas och då tappar företagen pengar och kontroll vilket gör att den inte ens kommer att finnas så länge inte någon bygger en själv …

Under min tid som jag har haft intresset av alternativ energi så har jag sätt hur allt som vi handlar av lyx produkter (Tv,datorer,surfplattor,mobiler osv) bara gör att vi behöver mer och mer energi och inget som görs idag går mot det motsatta hållet, man kan alltid argumentet att vi har mer och mer apparater på standby i stället för att stänga av dom på on/off knappen, och skulle det visa sig att vi faktiskt sänker vår elkonsumtion så höjer vattenfall nät avg till det dubbla och man har inte gjort en krona i förtjänst. Och då försvinner viljan att göra något. Men den stora boven är inte att vi inte gör något utan det som jag vågar nog säga att det är 90% av alla som bor i villa/gård eller fritidshus har säkert en hel uppsjö idéer om hur dom skulle kunna sänka sina kostnader/klimatpåverkan om det ine vore för vårt extremt byråkratiska regelverk Vi kan inte göra vår egen Biogas utan att myndigheter skall vara med och kladda i allt. Jag har planer för en röttank som skall kopplas till en gasklocka, och den gasen (om jag får tag på ritning) skall tvättas och torkas och sedan anv till att driva en stirlingmotor som i sin tur driver en generator som kopplas till vår hus. Vi har en mjölkbonde bara 400M från huset så det är inget svårt att få gösel (har pratat med honom redan och vi kan få 44 Ton /år.

Så hur mkt Biogas får man utav det?? Låt oss räkna..44000 Kg, kogödsel är inte optimalt men det funkar och man kan få ut ca 60% gas 44000*,6=26400 Kg rågas (är 20ggr mer förstörande än CO2 i Rågas form) sen skall den tvättas och torkas och då försvinner ca 40% till har jag för mig och kvar blir ca 15800 Kg. Om man nu vill göra en jämförelse mellan bensin/diesel så blir detta ..

15800*1,5 L bensin =23700 L

15800*1,3 L Diesel =20590 L

Så det blir lite billigare att köra på Biogas , och sen kan man dra ner på service intervallerna, för biogas brinner betydligt renare och man behöver inte byta olja så ofta. Men alla dessa fördelar så envisas dom styrande att batterier är bättre miljöval än biogasen. Och sen sätter dom upp alla regler för något som dom inte förstår sig på. Att två bussar har börjat brinna är inte biogasen fel utan oaktsamma chaufförer. Tror inte att en bensin/dieseltank skulle klarat sig bättre om den blivit demolerad. Petroleum produkter har en antändnings punkt på ca 60 C medans biogas har antändnings punkt på ca 500 C, vilken medium verkar säkrast??

Har försökt att ordna min tankar så dom gick att följa, mitt problem är att allt händer på mkt kort tid och det är svårt även för mig att förklara varför saker blir avhuggna eller mer eller mindre hänger i luften utan förankring. Man jag har iaf försökt nu

Uppgifterna för jämförelsen hämtae jag från: https://www.energigas.se/fakta-om-gas/fordonsgas-och-gasbilar/faq-om-fordonsgas-och-gasbilar/vad-aer-energiinnehaallet-i-fordonsgas/

18/7-19

YYYEEEHHHAA huset är klart efter 10 år :)) det ända som är kvar är lite små fix och finputsning sen är hela insidan helt klar. Så nu börjar vi på dom exteriöra delarna som altanen. Och efter det blir det duschen och som krona på verket blir det duschen, på tal om den så blir nog inte isoleringen så dyr som jag trodde det verkar som att en fårbonde närmare Vingåker ev ger mig ullen och jag får låna en tvättbalja av bonden över vägen. Han har 2 st baljor som rymmer 70 L ca och värmer vattnet med hjälp av ved (billigty alternativ)

21/7-19

Varför...Varför..kan vi inte ha en ”Elit” som har lite pondus/råg i ryggen utan bara ser till sig själv och sin inkomst?? har tagit upp biten med energibesparing gällande två omr här i Eskilstuna och skrev ett vänligt mail till en av dom som var med att skriva Rapporten. Han svarade snabbt men som vanligt med dessa personer gömmer han sig boken sin etikett och tar inget ansvar eller står till svars för något (där han har skrivit under på) utan han skickar denna skit rapport ist.

Lagersberg har en mera utförligare rapport här https://www.bebostad.se/library/1926/rekorderlig-renovering-lagersberg-slutrapport-etapp-1.pdf.

För mera information om Råbergstorp får du vända dig till Victoria park eller huvudförfattaren.

Denna från Lagersberg har inget med dom två olika metoderna att göra utan bara för att vissa hur duktiga dom vart (i sanningens namn har dom inte uppnått dessa värden enl vissa källlor utan kommit ca halvvägs . Men detta vill inte fastighetsbolaget eller MDH kännas vid tyvärr så lögnen vinner igen:(((


27/7-19

Nu har man fått lite mer ork att plita ner lite. Dessa dagar har vart”jobbiga”om man kan säga så, värmen och jag är inte bästa polare direkt. Man kan inte dricka mer än vad som får plats i buken, dessutom behöver man någon typ av tillskott av mineraler och salter och när man har tömt i sig någon liter finns det ingen mer plats för den typen. På mornarna så har jag (under dom två första dagarna iaf anv inkontinens skydd men det vart fullt redan vid 1:a fikat så jag bytte till nattbinda med 3 droppar Plus, och det höll fram till ca 14,00 sen vart det fullt. Och nu har jag både livväst och armpuffar så nu är det up/go blöja plus nattbinda Plus och den höll tätt ända tills det var dags att gå hem :)

Ren generellt tycker jag att det vart en bra vecka med lite ny erfarenhet med nya grävaren, vet inte riktigt vad som är i görningen men det verkar som att ”plinten” som vår blatte nu får heta (maskinföraren heter Omar och har gjort en del tabbar som att förstöra en bil, grävt ett hål som var på ca 7,4 Kbm för en plint som krävde ca 80 L hål och svingat skopan i en gavel så det blir till att puts laga) inte riktigt är betrodd med att köra bland civiliserad omr och har fått fiber hål som primär grävning (lite utanför bebyggda omr. Kan kännas lite tråkigt då visa saker gör han bra men som sagt långt ifrån alla) men men få se hur jag klara allt, vem vet kanske inte går bättre för mig. Har gjort ett konstverk av ett stålreling som sitter vid trappor sså man är inte rktigt hemma med nya maskinen (DX60r) skönt iaf att den inte är fullvuxen då man inte riktigt vet var man har alla hörnen :))

29/7-19

Sista dagen :) låter lite som Beck filmen:) men det är värmen jag syftar på, nu kan man kasta alla inkontinensskydd och blöjor och slippa ha en häck som slår ner allt som finna bakom den .. och sen kan man börja jobba igen, dagarna har ju bara gått åt att drick och försöka hitta nån svalkande plats (tyvärr en utrotningshotat art) men nu är det över.

Tror nog att denna värm är och förblir ett tema varje år och att det inte kommer att bli någon frist nästa år heller,.

Det har inte vart någon bra dag i grävaren idag, inte fått ett ända possessivt inslag, utan mer att jag har grävt med handgranat och otyg, men i morgon blir det garanterat bättre då jag har en del slutjobb med jord/el/och vattning/padning. Det är en kortare gångväg som skall asfalts justeras.

3/8-19

Gårdagen vart ”jobbig” fick någon typ av yrsel så jag tog en kort dag igår. När man kom hem slocknade jag redan runt halv 8 (vilken party kille man är) men det bar nog pga min yrsel kan jag tro, sambon var ganska övertygad om att det var mina näringsrika luncher en liter yoghurt om dagen och att man har så stillasittande jobb anläggare :) Nå väl är iaf inte död så då kan det ju inte vara något allvarligt :) Nu ska gumman prova något nytt och det är Johannesört för att slappna av och kanske få lite bättre nattsömn, hon blir så glad om hon an sova till halv 5 på nätterna och inte som det i allmänhet är 2-3 på morgonen. Så det är väll dagens övning och inhandla dom.
Sen blir det nog en tripp till landet och kola till, få se om man gör något dät åxå. Ska försöka ta mig tid och vara kvar där under ett dygn så kan man skrota lite längre tid där (kan börja göra höjdmätningareller sätta i hop ramen för duschen osv)

4/8-19

Nu när insidan är klar så kommer jag att fokusera mig på släppet och på duschen. Släppet ska stripas från träskivor och löjliga cellplast lagret (massiva 1-1,5 cm isolering) och ramen för duschen ska jag försöka få helt klar i år (men där vill det till att man tänker till lite (inte riktigt min starka sida :)), sen måste jag måla klart alla plankor som ska var inne i duschen. Det blir nog en del try and error metoden skulle jag tro, det finns ju inga ref eller exempel på detta bygg sätt så :) Så om två helg eventuellt åker man ut och börjar om det inte dyker upp något annat :)

7/8-19

Ja då var denna dag avklarad då :) lite alltmöjligt har hänt i dag, först var det Balder som kom men en förändring (hela lek ytan skall ändras och det kommer att kosta ca 1,5milj) och efter det var det dax för Omar och George at ryka samman. Så nu vägrar George att jobba med Omar så detta blir nog en följetong som kommer att varra underhållande. Det roliga med Omar (han som kör sönder bilar och fasader samt gräver 7,4 Kbm för en plint som kräver ca 80 L) säger till George att han kör bättre än George, med denna kommentar och det allmänna ordet om honom är inte det mest possessiva direkt undra jag vilken planet som Omar kör på. Efter ett år med 8 tim /dag kan inte plana eller snygga till. Han håller på med rotorn som om det vore en leksak för hans egen tillfredsställelse. Om det inte regnar för mkt i morgon skall jag så/gödsla och velta dom ytor som jag jordat för gräss så det blir ett par steg igen då. Ligger på ca 12000 steg varje dag så lite motion får man :))

9/8-19

Veckan är slut, och dagens 17000 steg känns i kroppen. Gått omkring medgöselspridaren på merparten av ytorna som är jordade för gräsmatta, och det är mer än vad jag kunnde fatta . Att se/gå på ala ytor var tungt då jorden inte fått sätta sig riktigt. Men nu under helgen kommer det nog att bli riktigt blöt så gräset och jorden kommer nog att sjunka ihop en del skulle jag tro, så nästa vecka blir det nog att gräva hål för alla träden som skall ner. Sen efter att allt det är klart blir det nog lite asfalts justering eller något annat spännande :)

10/8-19

Lördag... lite matt i kroppen eter allt gående i lös jord. Så det blir nog inget landet i helgen (men men är ju inte den som planerar direkt) så man får se. Om allt blir som et skall så blir det landet nästa helg med övernattning/ar och då blir det nog till att rensa släppet klart och se hur chassit ser ut. Kan bli så att ,man får ta fram slippskiva och slipa ner lite rost och se hur det tar ut sig :)

På Nyhetsmorgon u pratar dom om AI och hon som babblar är tydligen någon typ av prof., men hallå hur kan hon uttala sig om av boosta känslor?? AI är en dator och har inget som helst referens till känslor eller hur vi påverkas av olika saker, där är allt bara ettor och nollor. Detta är det farliga med högutb personer som har tappat merparten av verklighets anknytning. Dom är ofta inte medvetna om hur värden ser ut utan för sin egen sfär (mina två föra chefer var högutb och man hörde lite på dom hur trångsynta dom var EXP alla har samma förutsättningar till utbildning evsr ja på teoretiskt plan JA men inte i verkligheten, alla har helt olika förutsättningar.

13/8-19

Opps i didit again:) låter nekant eller ?? vår kära plint har lyckat emn en gång att gräva lite stort för ett stolpfundament (ser mer ut som att man ska ha ett brofundament här) . Men nu vart det rätt djup men frågan är egentligen hur stort det behöver vara. Det skall vara en stolpe för en lek stelning och vist den behöver vara stabil och att den inte tippar ( nu är saken den att det skall vara ett fundament som skall vara större än dom andra om jag förstod saken) men att det behöver vara ett fundament på 6,4 Kbm låter lite stort i mina öron. Men hålet är där och elkabeln som gick i ett kabelrör vart utdraget i 2 st stolpar och elektrikerna var måttligt roade :) Undra varför :).

Så en liten bild på eleändet då :)

Sen har jag hållit på med asfaltsjustering i 1½ dag och vi har gjort ca 70 M, det tog Plinten och George runt 1 vecka att göra det på andra huset som är likvärdigt och nu var det jag och George...Känns bra :)

Så imorgon är det tillbaka till fiber igen, skall iväg till Enköping och fixa någon fiber in till en villa eller nåt...kul med omväxling:))

15/8-19 Vart en hyfsad dag med lite körning med addor fram och till baka, var tvungen att byta ut en för speldosan ville inte rulla tillbaka. Men vi fick en ny likvärdig så alla är nöjda :) efter det var det dax att lägga sig på rygg (nu är det inte som ni tror ) utan det var av orsaken att jag skulle börja skruva fast byglarna till cykelstället och det går så mkt enklare om man ligger på rygg :) Så ev blir det samma imorgon förmiddag och efter det blir det uppstädning igen som det brukar vara varje Fredag.

Plinten gjorde sig påmind idag igen., idag var det mer mord eller drop, för idag tog han en padda (50 Kg) på gafflarna och anv handtaget som lyftögla och sen satta han allt i gung (9-3 gung) med gafflarna nästintill vågräta och roterar tornet lite lagom långsamt. Nu hör det till saken att vi fick en inhyrd och han står ca 3-4 M från vagnen där Plinten vill ställa av paddan, men i och med att den jazzar så mkt så glider den av gafflarna och mer eller mindre flyger ca 2 M i luften. Och landar på vagnskanten och studsar in i vagnen, och nya killen står ca 2-3 m ifrån nedslagsplatsen. Imorgon kommer jag att fråga om paddan funkar och om han siktade på nya killen.....Jävla idiot han ska inte köra maskin större än en elektrisk tandborste.... han kommer att skada någon allvarligt i bästa fall

18/8-19

Söndag och man kan vara hyfsat nöjd med veckan. Vart på landet och städat upp alla träden som jag skulle köra til tippen, och gjort mesta rensningen på husvagns chassit. Tagit bort all golvspån så att jag nu bara har plasten kvar att slita bort. Behövde se ura rammen såg ut och i fall det var tvunget att fixas till. Men vad jag kunde se var den i hyfsat skick så det är bara att borsta med stålborste och rostskydda den .Det som var lite underhållande var att när jag rev bort golvet så röde hela golvet på sig, det var ett par socker myror där typ 1000-tals fördelade på 3 bon :) och varje lite sockertopp hade ett ägg att ta hand om så alla hade ett barnrum (det såg man på skivorna när man vände på dom.

Så nu är det lite bättre på tomten , det ser inte ut som en soptipp iaf.

22/8-19 Veckan fram tills idag iaf har vart lite si så där, först i måndags så var det asfalt justering för på Tisdagen skulle dom komma och asfaltera. Så det vart lite stressigt, och sanningen ord vet jag inte om det vart klart (jag får ju studsa om kring på allt möjligt, och på Tisdag morgon vart jag upplockad av min chef , för jag skulle helt sonika til Tillberga och vara med på ett jobb där, och där är jag kvar idag och imorgon. Fick höra en lite kul grej från våran plint, han skulle ta bort asfalten från en yta på ca 2*2 och ca 4 cm tjock men han lyckades plocka bort 2*2 och 30 Cm djupt samt att han körde bort 2 kärror med massor. Det tog dom sen 3 tim att ordna till det .

Nu under dom sista veckorna har man blivit förundrad av allt konstigt som händer i värden, det är bara uppror,krig och en massa misär.. Och Trump blir bara sjukare och sjukare för nu vill puckot köpa Grönland (den mannen är inte klok!!).

Men till något gladare, på Lördag börjar jag mitt lila påfund med filmvisning för dom mindre barnen här på gården , det blir lite läsk och tilltugg hade jag tänkt mig åxå. Hoppas på ett bra resultat :))

24/8-19 I sit on my chair crying for humanity and their destiny. Values burn and we continue to spew our hatred, and nothing we do will ever change our destiny. As we do now, none of us will be rescued or forgiven we will push ourselves to the brink of extinction. We take and take but give nothing back. Somehow the soil has time to scratch, but that time is soon over and we will be able to harvest our seed.


En djuping som bara kom över mig utan någon som helst förvarning :) ibland blir man lite rädd för vad hjärnan gör med ens tankar. Det har iaf vart en lugn helgoch mittlila företagande gick åt pippsvängen. Orsak satte fel tid och det var den premiären det. Gör kanske inte så mkt då det inte kom någon iaf. Gör ett nytt försök nästa helg :)

25/8-19

Söndag och man sitter och funderar lite på imorgon, ska man till Tillberga eller blir det Balder det är frågan. Känns inte som att Tillberga drar direkt, men jag tror att det blir det iaf et par dagar, man får ta och ta en diskussion med chefen och få honom att förstå att om han vill ha mig till en maskinist får han börja ta tag i sina åtaganden och säga till när man gör fel och tala om hur man skall göra. För man lär sig inte av att göra fel utan att få det rätta fram lagt. Detta är ett av dom stora problemen jag har med min chef, han har kört allt på 4-hjul sedan han var tonåring och idag är et 40-50 år sedan han började så för honom är det en barnlek, medans jag inte kört någon entreprenad maskin förr. Oftast behöver jag inga före läsningar eller en dadda som håller mig i handen, utan bara gör si eller så ist så brukar jag fatta.

30/8-19

Veckan i sin helhet har vart bra, och det har iaf blivit lite gjort. För nästa vecka skall jag minska ner på etableringen med ca 5 m så att vi kan börja få ordning på paviljongen och börja höja omgivningen med nån meter runt om samt att raka ut ca 30 cm tjockt lager med stenmjöl för att få en bra nivå på bänkar och bord där.

Idag när jag åkte hem (gick lite tidigare idag) så när jag kom ut på 56 och åkt där ca 1,5-2 mil så låg jag ca 5 sek bakom en lastbil och den hade stannat mit på vägen och det fanns någon bil till där (jag var 3dje fordonet) och det hade just hänt en frontalkrock. Jag och 5-6 anda gick ut var av en redan ringt 112 och pratade,det stod en grupp vid ena bilen som var förhållande vis hel och försökte få kontakt med en kvinna i 40-års ålderns. Hon var i kraftig chock men vid medvetande med lite sår i ansiktet , jag lånade ut min kniv så att dom kunde får bort säkerhetsbältet (ibland är det bra att man bryter mot knivlagen) jag hade innan det vart och tittat till den andra förare, och han hade lite ont i nacken, så jag sa till honom att sitta och inte röra på nacken så mkt så kan ambulansen fixera nacken och köra honom till röntgen.

tror det var 5-6 ambulanser 3 st från brandfösvaret oc en polis, ibland undrarman varför det inte finns ambulanser när man behöver dom :)

Och 4 timmar tidigare så hade George fått avsluta sin arbete hos oss då han igen hotar folk vilket inte var i linje med oss. Så nu förlorar vi en bra maskinförare tyvärr men vi betalar inte vilket pris som helst så.

5/9-19

Veckan snart slut och det har vart lite vilda västen på bygget. Alla har gjort något men inget direkt ordnat, vi har samlat så många vi kan för att få klart lekplatsen och den ytan. Det vart j en sista minuten förändring och det var näst in till bara att börja om men mätningarna och allt teoretiskt dravel.. så igår var VD där och gav någon typ av pepp talk eller vad men nu skall kalla det, för i slutändan var det för att han ville att vi skulle jobba 2 lördagar och söndagar samt att vi kanske skulle kunna jobba någon timme längre på vardagarna.. :) kul kille det där, vi skulle då jobba 19 dagar i streck och jobba över på vardagarna, låter lite som ett slaveri om ni frågar mig (allt för att han inte skall behöva bet vite ifall vi inte hinner klart) men vi jobbar på så får man se hur det blir.

7/9-19

Fick lite positiv feedback igår av våran ingenjör som har hand om lekparken, han saatt jag var lätt att ha att göra med och att jag var snabb med dom uppgifterna som jag vart till delad. Det var skönt/kul att få höra något annat än glåp ord som annars är standard på firman, inte för att jag får det men det är nästan ingen som säger något positivt om någon annars (otroligt låg nivå på upplyftande ord). Man behöver inte lovorda någon men iaf säga att det är bra jobbat eller att iaf lyfta folks självkänsla för att på så sätt boosta moralen, men inte här inte här ska man bara trycka ner och köra över vilket verkligen är till företaget fördel... eller inte.

10/9-19

Ännu en dag är till ända, känns att man gjort lite idag iaf . Kan säga att man är trött i kroppen och inte blir det bättre imorgon om allt går som det skall, ska börja med att lasta tompall och sen blir det att bråka med kantsten, den ena blir enkalre än den andra. Lilla stenen väger i runda slängar runt 80-90 Kg men den stora (10 Cm tjock) väger runt 120-150 kg och den blir jobbig :) men men man får göra det smart :))

Kollade lite hastigt på ”Efter Fem” på tv4, och dom hade en intervju om Tensta och gängkriminaliteten som den ser ut i Järva lite generellt och hon som bode i Tensta hade ett resonemang som vi hade under tiden jag bodde där, och att skärpa straffen och gå hårdare fram är inte en bra ide. För ju hårdae samhället blir mott dom så ger dom bara tillbaka * 2, så har det alltid vart och förblir så. Men om man vänder på det som hon tyckte och gjorde något för ungdomarna som dom sedan kan vara stolta över så blir det indirekt att man lurar dom över till att lämna kriminaliteten.

Men men dom som tror sig veta hur det fungerar och som bestämmer är ju bara 30-40 år sena så skynda långsamt heter det ju :))

11/9-19

Ja då var denna städ dag till sin ända, och det har börjat visa sig lite att man faktiskt inte bara är där och lyfter lön. Men imorgon är det kantstenen som blir huvudrolls innehavare :) så nu har man laddat upp med grävare och lastare för att få till det, ok lastaren kommer inte att bli till någon nytta utan det blir bara minigrävaren :) så man får se hur lång tid det tar imorgon:)

så här ser dom ut iaf och ska soteras i stl..

12/9-19

Den tunga dagen är avklarad och paketerad, nu är alla kant stena uppsorterade och lagda på pallar som imorgon kommer att skickas till respektive platser. Så det blir i runda tal 14 palla som skall omstruktureras, så nu blir det bara att vila dom få muskler man har och ladda för imorgon :) Nu när master på maskinkörning kommit tillbaka så har han gjort lika mkt på en halv dag som dom andra gjort på ca 2 V. Det är sjukt vilken skillnad det blir när en som vet vad som skall göras och hur det skall göras mot en som egentligen bara duttar med skopan :) Så lekparken är snart klar och har fått en markkant upplyftning inte bara med att grusningen kommit igång utan även med sandlådorna av av markeringen åxå tagit fart (det får man nog tacka TG för :)) . så kanske med otrolig tur kanske vi kan få det klart i tid.

14/9-19

Bortkastad tid, var helt slut i kroppen i morse och orkade inte ta mig för något av det jag tänkt mig. Skulle ha fixat att par toppar på träden men kroppen lyde inte alls som jag ville. Är fortfarande trasig i musklerna efter veckan som gått . Så dety blir till att försöka få igång muskler igen inna måndag kommer :)

I går var det ett skolexempel på hur det kan fungera i trafiken, först när jag skall hem och kommer till bro byget på E18så är det en nyare WV-passat som hade fått för sig att den förminskade filen som sedan upphör helt medans den högra är intakt skulle ha för-körs rätt och att det inte är högerregeln som gäller kör så nära att min bakspegel viks in, var av jag tuttar och hon sätter sig på hornet och hävdar att hon skall köra före. Jag ger henne fingret och hennes passagerare blir skogstokig och öppnar bildörren och är på g ut (vi rullar hela tiden), och sen bara för att vägen blir lite bredare under ca 5-10 M så tänker dom köra om (inte så intelligent) . Dom sitter och gestikulerar under ca 1-1,2 mil, tar reda på mina uppgifter spotar och svär över hur jag körde i den situationen. Tröttnar på dom och plockar upp mobilen och fotar dom och bilen, varvid killen ser detta och tycks bli lite orolig då han vänder sig till sin tjejkompis ocjh säger något och dom ger mig hastigt lite mer utrymme. Jag vill inte att min sambo eller mamman skall få dom på halsen om dom vill utöka det dom redan har pysslat med i ca 2 Mil så jag kör in på ICA Kvicksund och dom åker för bi :)'

Sen väl hemma så är det barn som leker ca 3-5 n från vägen och helt plötsligt kommer en boll ut rullande på gatan och jag var tvungen att låsa bromsarna för att inte köra på ungen som kom springande ut på gatan. Tala om för honom att det är dumt att leka så nära vägen och försökte få honom att för stå hur fort det kan gå fel. Men ingen vart skadad eller dog så :)

19/9-19

Vet inte riktigt hur dom tänkte när dom introducerade dom nya korgarna på ICA och COOP och förmodligen på andra matbutiker åxå. Nu kan man lasta i en halv vagn med matvaror och dricka osv sen när man kommer till kassan skall man vara som en mäla för att plocka upp allt igen. Är inte själva grundtanken att man skall få med sig så mkt man kan men inte behöva ta en vagn? Då skall man väl även ha en bra och genotänkt plan för hur man skall kuna packa upp allt utan att behöva böja ryggen igen (ergonomi), om man nu har kraften att lyfta upp korgen på den lila plattan som finns vid bandet så är det överhängande att korgen kommer att ramla ner pga den har hjul... TÄNK OM UTVECKLARE.

Nu idag börjar lekplatsen att ta en viss form då dom nu har fått upp en del av alla saker samt att dom fått på konstgräset, men där slutar det att funka för mig. Med denna nya plastgräs saken så lägger man på sand, detta för att få det att se lite mer verklighetstroget ut ( plastgräset reser sig lite och får en annan färgskiftning sas) varför gör man detta ??? Bara för att det skall se verklighetstroget ut??? nligt mig ….bortkastade pengar!!

Idag kom VD och förgyllde vår tillvara och kom med en del glada tillrop som ”Vi tar bort tre tjänster här ifrån ” ok nu är det bara dom inhyrda som åker tydligen, men det gynnar inte färdigställandet

21/9-19

Skönt att ha fått sova ut lite, vart en seg vecka och man har jobbat i sirap. Sen ha man fått göra sånt som är så tråkigt och långdraget, rakat ut en pagoden yta på ca 70 Kvm och inte ha något flytt i arbetet då antingen har man inte lilla lastaren eller så saknas det rakor/skyfflar. Men nu har ju 2 st fått gå (inhyrda) och då kanske det blir mer skyfflar/rakor lediga :)

Nu när den inhyrda maskinföraren är bort och våran Micke har tagit över asfaltsjusteringen så går det undan:) det Micke gör på 4-5 timmar gjorde inhyrda på 2-3 dagar. Det märks vem som har erfarenhet :) Nu kanske man skall säga att inhyrda var från seniorpoolen och inte 100 % gångbar då han bara kunde arbeta med en hand.

26/9-19

Ja det är väl dax att lättasitt hjärta lite då :) vart en ..hmm.. tråkig vecka egentligen, bara en massa stress nu på slut tampen och VD är där och stökar runt med sina blommor och växter . Det är ca 7000 st som skall sättas i jord och han springer om kring med ca 2 st och pekar var dom andra skall vara :). Inte för att snacka illa om honom men jag börjar tro att han har någon typ av demens eller kraftigt försämrat när minne, han säger att jag skall hämta en lundbergare till men den ena är 100% torrlagd på alla vätskor och den andra har ingen startmotor så det blir jättejobbigt att starta den utan ett sånt tillbehör :) så det gick inte. Sen ber han mig att hjälpa lilla Omar (som jag sagt tidigare ”vår egna blatte” :)) och sen går han ner till Omar och säger att han skall upp till etableringen och jorda där, då står jag nere ditt han ville att jag skulle hjälpa Omar och väntar i en halv timme för jag trodde att han var på baksidan och hämtade jord :/. Och idag vart jag ombedd att hämta 0-2 för att foga stenläggarnas ytor, och han sa att jag skulle åka till Norells men dom hade bara 0-4 och sen var jag tvungen att tanka för det började sina. Så då skulle jag till kontoret och hämta soppa kortet men hon som hade kortet var inte där så jag åkte tillbaka till Balder. Där talade jag om dilemat och han insåg att et kanske inte var den billigaste lösningen att köra upp 10-20 L diesel för att hämta en skopa med 0-2 och vara borta i en timme.

Som jag antytt tidigare så funkar det inte så jättebra alla gånger på firman :))

1/10-19

Ja sådana här dagar funkar väl åxå, inte för att dte är dom roligaste arbetena på jorden men men. Stå meden PSAVA i 8 tim och borsta stenmjöl för att foga marksten och sn soppa bort det igen för att det skall se snyggt ut nä vill nog sitta mer i maskin egentligen. Nej jag fick mindre rolig nyhet i Fredags, är varslad så .. sånt är livet .. Nåväll fick lite hjälp idag med att ta bort fog sanden trode jag, vi har en bunt Thailändare på firman nu (ca 6 st tror jag det är) och dom skulle hjälpa mig med att göra klart den biten med sanden...dom sopade sanden upp mot kanten sen var dom enl deras sätt att se klara (det vart ju inget extra arbete för mig inte ...inte alls :)) först och främst så skall vi lämna lite av mjölet så att om det kommer lite regn så följer det med ner i som små hålen som ev finns kvar mellan stenarna och sen skall det sopas under/runt om cyklarna men det har dom förträngt så det får jag göra och försöka få ut lite mjöl (kunnde lika järna gjort allt sj:(

3/10-19

 

Som vanlig blir man omkring kastad, idag var man på ett nytt ställe som skulle fixas upp lite (ny plattor, ny gräsmatta) och lite annat . Sen imorgon blir det tillbaka till Balder och göra allt som ingen annan vill göra, som att packa ner hela etableringen mad allt vad det innebär :( bara en massa tunga lyft samt klampande i geggan och halka omkring, hoppas man inte står på öronen för det skulle underhålla en hel arena :)).

Idag ficjk jag vara med om när Pai-lin körde bussen, kan inte säga att hon kör med vare sig bussen eller miljön i åtanken, det var till att varva ut bussen till runt 4000 varv och sen håla gasen på 3000 varv vid normal körning, inte konstigt att Asien ligger lite efter i miljötänket :)

5/10-19

Jag har bestämt för mig att men inte f¨r underlätta folk att begå brott, och om man gör det så är man medskyldig. Men gällrt detta bara privatpersoner eller är förtegen lika skyldiga om dom underlättar för dom kriminella? Om det är så vill jag anmäla alla företag i kreditkort segmentet, för deras ”blipp-funktion” kan ju dom kriminella bara skimma kortet under tiden dom går förbi på gatan och få alla kort uppgifter (inte koder och dylikt) men allt som finns på chippet o det är konto nr, person nr och bank har jag för mig i stort samma uppgifter som vid vanlig skimming. Har man stängt av den funktionen så är man lite tryggare iaf

10/10-19 Torsdag och näst sista dagen på jobbet, känns siså där att bli utan arbete nu när det mesta går neråt med konjunkturen. Å andra sidan finns det fortfarande arbete inom maskinförare yrket, prob är att det är för det mesta lite högre krav än den nivån jag är på. Men det blir lite skönt att slippa åka 2 timmar om dagen för att ta sig mellan hemmet och jobbet, så nu hoppas jag att man kan få något lite närmare men men tiden för visa hur det blir :)

Slipper iaf alla fel inställda strålkastare ett tag nu så. Helt hopplöst med dom som ställer in sig för kurvorna (rakt i nyllet) och man ser nästan inte nått av vägen (har kanske inte dom bästa lamporna sj men det är ju inte jag som ställer in dom längre) På talom inget så var det is på 56:ani Måndags morse, kom som en lite glad överraskning så lite halt var det:))


13/10-19

En sak som har besvärat mig under en tid, och det är detta med utb. Om nu detta med utbildning är så otroligt bra och korrekt i vårt samhälle, varför är det så pass många som tvivlar på fakta? Vi är ett par st som säger att vi inte har påverkat klimatet? Och det finns andra saker åxå där dom som är utb inte blir hörda/lyssnade på. Så egemtligen behövs det ingen utb utan bara en fin lägning för talets gåva så kan man få vem som helst att lyssna och tro på det som sägs.

Själv är jag av den starka tron att har man utb så är man oftast en notorisk lögnare, då dom inte säger saker rakt ut utan har ofta en baktanke med det dom säger. Lite kategoriskt kanske men det är den tråkia erfarenhet jag har av utb folk...tyvärr

20/10-19

Så då har man fattat ork för att plita ner ett par rader. Nu har man ringt och mailat dom företagen som håller på med anläggning i Sörmland om jobb, och det är som man trodde, det finns nästan inget företag som tar in folk nu (fick ett halvt napp på ett i Vingåker, men det blir säkert inget där. Men men undrens tid är inte förbi än så vem vet :).

Det har kommit fram lite info om sötningsmedel i våra livsmedel, och det verkar som mina föraningar fick lite rätt. Sötningsmedel är inte bra för kroppen. Men vad det är som förändras vet jag inte (vet bara att socker inte är farligt) och alla som tror det får nog tänka om.

Fick veta under veckan att en politiker i Flen hade vabbat och lyft lön vilket kanske inte är korrekt (hade jag gjort det hade jag gjort så skulle jag blivit hårt bestraffad. Vilket den här politiker förmodligen inte kommer att bli. När jag säger så så menar jag att straffet skall vara i relation till inkomst och inte en fixerad summa.

21/10-19

Är det inte konstigt hur dom som göe best inte kan sätta upp regler för lev? Hur många miljoner kr har inte företaget som skall lev sjukvårds matriel sluppit undan med ett ajaj och sen bara kuna gå vidare. Om detta hade var en privat person hade man vart tvungen att gå från hus och hem bara för att företaget skull stämt den på 10-tals miljoner (se bara piratkopiering) Om en privat lurar ett företag blir det arkebusering och om ett företag lurar en privat så står det i det finstilta att dom får göra så. Men om nu någon skulle få en allvarlig komplikation för att operationen bli uppskjuten i 2 v vem bär ansvaret då? Och kan den drabbade då stämma lev eller slipper dom allt ansvar?

Om jag fick bestämma skulle jag skriva in ett stycke där det står liknande ”Om lev skulle påverka sjukhuset allmänna arbete/spec vård negativt skall lev bekosta den vården utan subventioner av staten” och det skulle bli i miljonklassen/operation vilket det kostade för något år sedan .

Nu har Moderat ledaren tappat all verklighets anknytning. För i hans värd finns det hinnder för folk att ta ett arbete oavsett vilken utb man har. Så därför sänker han nivån för sjukförsäkring, soc-bidrag, A-kassan och låter alla som inte har en utb ta hela smällen. Hanns idiotiska argument för att göra detta är att man skall inte få mer i bidrag än lägsta lönen ”för det skall löna sig att arbeta” snacka vilse i pannkakan . Undrar om han enns har försökt söka arbete under sin karriär eller om han blivit serverad? Han har en sån verklighets bortfall att det är skärmande. M tycker alltid att man skall utb, och det har jag gjort men sitter iaf här och inte har något arbete. Jag frågade arbetsförmedlingen om hur jag skall göra, ska jag söka alla dom arbeten som jag vet att jag behärskar mer eller mindre eller ska jag söka dom arbeten som jag utb mig till, och svaret vart du ska söka dom arbeten som du är utb till . Och då blir det väldigt begränsat urval.

Detta är ett mail jag fick idag, någon har kommit åt min mailadress och skickat det till mig. Bortsätt från att min mail är hackad så är detta mail ett skämt "otroligt oprofsigt" och klumpigt så det är bara att kasta detta och inget mer kommer att hända mer än det som är gjort. Enl polisen är det flera som fått detta och dom säger att det bara att kasta.

AV-varning

Hallå!

Som du kanske kunde gissat, var ditt konto (ribons.se) hackat, därför att Jag skickade dig ett mail därifrån.

Jag är medlem i en internationell hackergrupp.
Inom en period från 08 juli 2019 till 20 oktober 2019 smittades du av det virus vi skapat via en vuxenwebbplats som du har besökt.
Hittills har vi tillgång till dina meddelanden, sociala medier och budbärare.
Dessutom har vi sparat alla dessa data.

Vi är medvetna om dina små och stora hemligheter...ja, du har dem. Vi såg och spelade in dina aktiviteter på porrwebbplatser. Din smak är så konstig, du vet ..

Men det viktigaste är att vi ibland spelade in dig med din webbkamera, synkronisera inspelningarna med det du såg på!
Jag tror att du inte är intresserad visa den här videon till dina vänner, släktingar och din intima ...

Överför 744€ till min Bitcoin Plånbok: 1Q4uz5bP974kwYjX6RWwSer7gpVM9xYs1s
Jag garanterar att efter det kommer vi radera alla dina "data" :)

En timer startar när du läser detta meddelande. Du har 48 timmar att betala ovan nämnda belopp.

Dina uppgifter kommer att raderas när pengarna överförs. Om de inte är det kommer alla dina meddelanden och videoklipp automatiskt att skickas till alla dina kontakter som finns på dina enheter vid infektionstillfället.

Du bör alltid tänka på din säkerhet. Vi hoppas att det här fallet kommer att lära dig att hålla hemligheter.
Ta hand om dig själv.

25/10-19

Så då har man vart på landet en snabbid, och gjort om kulverten. Hae planerat för att höja trädgården med ca 60 Cm men efter lite mätningar och dl så insåg jag att det inte går att höja den så pass mycket. Får titta pålite andra alternativ ist.

Kolla just på ett program på Discovery om den globala uppvärmning, och den vart uppmärksammad redan 1992 i USA kongress, men somvanligt är det dom som inte tror på det. Jag fick en lite flashback när jag kollade på det, och det vara det med att isen smälter och vikten av isen flyttas omkring. Vad händer med dom tektoniska plattorna som jorden består av, kommer dom att bli påverkade av denna nya vikt fördelning?

29/10-19

Jag och familjen satt och diskuterade tempot som är på byggsidan och gemförde det med sjukvården/äldreomsorgen, och jag tog en liknelse för korttidsboendet (och det skulle man kuna göra på detta viset.. vid duschning så tar man brukaren i håret och släpar in dom, startar upp högtryckstvätten med lite hetvatten och drar på max effekt, där efter tar manin en byggvärmare som drivs på diesel och sätter den på max och låter den trycka ut 60C värmeunder någon minut. Sen var brukaren ben-ren och torr

Och i och med att brukaren nu inte kan tala så hägrar inga stämningsansökningar...alla nöjda och glada :)

30/10-19

Del 1

Nu när jag har testjobbat åt ett företag som är UE till PEAB och sett deras arebets tryck, så vet jag inte om det är ett bra sätt att arbeta på, vist kan de vara skönt att vaa ledig på Fredagarna och få en x-dag till helgerna. Men i och med at man arbetar 40 tim på bara 4 dagar så tror jag att man kommer att bränna ut sig i långa loppet och summa sumarum blir det mindre gjort då felfrekvens med stor sannolikhet kommer att stiga markant och då få negativa följer som resultat. Har haft den typen av arbetstid då jag jobbade på ett termoskyddsförag och det visade sig att tempot inte var till förel utan tvärt om.

30/10-19

Del 2

Satt och funderade lite över reklamen och hur skogen tar hand om 200 miljoner ton co2 under tiden skogen växer, om det nu är sådana mängder co2 som skogen binder upp, hur mkt har då inte dom stora skos bränderna släppt ut och vad gör dom för uppvärmningen? Räcker det fortfarande att panta en burk eller krävs det nu sååå mkt mer arbete? Om vi nu ska nå ett nollresultat på co2 behöver vi som jag sagt förut sluta med det mesta vi gör, inget byggande, inget anläggningsarbete .inga transporter ingen el tillverkning då det i hög grad är kolverken som ställer till det (ja inte hoss oss men i övriga Europa är det så).

Men nu frågar ni väl...vad har allt detta för inverkan på klimatet? All typ av betong släpper ut 40 % av sin vikt i ren co2 (vid tillverkning är det 100% co2 utsläpp, när betongen sen brinner så drar den till sig 60% för att härda, vilket ger ett överskott på 40%) all plast och allt vi tillverkat ska nu fraktas till till respektive anläggning för att tas om hand om. Vi kan inte få en nollresultat om vi inte först tittar/framställer/använder ett alternativt bränle för vår fordonspark. El-bilar och andra typer av el-fordon är inte bra för miljön under framställning så det spricker åxå.

Så hur löser vi detta???

1/11-19

Man vet att man gjort ett bra jobb när dom flesta börjar baktala en, för om man gör ett bra jobb/säger något som dom flesta inte kan svara på så blir det pajkastning och personangrepp . Tänker lite på Greta och hennes framfart och hur det nu kommer folk/institutioner/stater som kastar paj på henne, och det är för att dom inte kan tackla hennes argument, och detta är sååå vanligt beteende hos vuxna människor att man skäms nästan för att höra till den kat. Känner lite så jag med att när folk på nätet inte kan komma med vettiga argument så klankar dom i stor utsträckning på min stavning :) för dom kan inte klanka på något annat (i min värd låg självinsikt på dessa).

Men vist kan jag hålla med dom som klankar lite på Greta, inte för att hon har fel utan för att hon inte kan komma med några förslag/idéer om hur vi kan förbättra allt (hela tiden att lyssna på forskarna som inte gjort ett dugg under tiden detta har vart ett dilemma)

3/11-19

Det är lite oroväckande att folk och fasthetsägare inte förstår faran med att ha ett undertryck i lgh vid brand. Har nu haft två sådana saker bekräftade, det första var i V-ås där fastighets ägaren hade ett undertryck i lgh (då det blir tungt att öppna dörren och det blir ett sugande ljud när luften strömmar in) och det andra på ett forum där TS (Trådskaparen) funderade på om det gick att göra något åt sitt problem med matos från grannen och tung dörr samt avlopps lukt i bad.. Varvid jag svarade att dte var olagligt att ha ett undertryck i lgh då det kan medföra livsfara vid brand, och jag fick svar av en okunnig som sa att det inte alls är olagligt att ha undertryck i lgh... den allmänna kunskapen om brand är inte bra (är definitivt ingen expert jag heller) och jag försöker uppdatera mig lite då och då.

5/11-19

Igår när jag hade halk- bekämpat grusuppfarten med grovsalt (nä det var för att ha död på ogräset på uppfarten som jag saltade :)) och hade låsta allt för att åka hem, så såg jag ett UFO. Jag lovar det är inget påhitt utan det landade på gäststugans tak och det skrek och gnisslade sen var det tvungen att nödlanda på gräsmattan. Tydligen lämnae dom farkosten på taket och gubbarna (gubben) hoppade ut själv tydligen. Han tog ett par steg på vår gräsmattan och ryktes ha bestämt sig för att det var hans...(kommer inte ihåg att dom var inbjudna), så med ett uppnosig attityd så tittat han på mig som jag var något typ av lunch. Men jag fick ett kort på inkräktaren :)

7/11-19

Del 1

Lite tråkigt när man varje morgon hör att det är en ny skjutning eller sprängning, och allt detta pga av att nån vill bli hög. I morse kom jag jag på en ide (tyvärr går den mot en polis stat vilket inte är attraktivt på något sätt) men det är att göra en special grupp (lite gran som GSI-filmerna) men låta dom ”Jaga” på lite nytt mandat. Förse denna grupp med knarkhundar (nej inte hundar som knarkar utan som lutar efter knark :)) och gör odeklarerade hembesök hos dom som gjort sig skyldiga föör knark innehav eller knark langning , låt sedan hunden sniffa runt i lgh efter substansen. Detta kommer att sätta ett helt nytt tryck på vår vänner som lever i gråzonen, samtidigt blir det nog ett eller annat vapen som får sätt sin existens på spel :)

Just an oppinon from the litel guy

7/11-19

Del 2

Wow vi hade vårt första snöfall här i E-tuna, jösses vad det vart håll igång här :) plogbilar snöskyfflar kom fram och Falk kåren var på standby och inga andra fordon fick vara på vägarna utom just utrycknings fordon. Hörde på radion att svea livgarde hade konsulteras och även dom stod i standby läge.

Så det mesta följer traditionen (första flingan av det vita och allt stannar) och så här såg det ut på våra vägar

Fattar inte hur dom som bor lite längre norr ut tycker att vi i Mälardalen är dåliga bilförare :))

10/11-19

Ny rön om vår gammla och hur vi ska få dom att äta , så dom inte blir undernärda. Tycker bestämt ha hört detta förr, och var det inte då som nu att man inte tänker logiskt ? Om man känner sig ensam och inte delaktig så blir man deprimerad och hur många känner hunger vid ett sånt tillfälle?

Har man ett sunt tänkande vid problemlösningen så är det inte mediciner som behövs utan sällskap och ett vettig sysselsättning, kan vara så enkelt att man ger dom äldre 4 tim ute i det fria per vecka eller fri utgång när det passar dom. Dyrt tycker säkert många , men jag tror att får personalen 4 äldre att oroa sig för blir det mindre stress och således mindre sjukskrivningar och då effekt på ekonomin. Vi i allmänhet är så förblindade av ekonomi och glömmer dom uppenbara orsakerna till trynande finanser, när det går utför för ekonomin så skär vi ner som slutar i ännu mer röda siffror och nerskärningarna fortsätter sen när det behövs mer personal så har man inte råd att anställa nytt folk pga av organisationen nu är så slimmad att det inte går att ta in folk. Detta gör nu att dom som är kvar får jobba dubbelt så mkt och då kommer att byta eller bli långtidssjukskrivna. Simsalabim så har alla besparingar nu bidragit till mer än dubbla kostnaderna utan att det har blivit en ända förbättring utan tvärt om.

Jag pratade med med en ansvarig (har för mig att hon var sjukvårds ansvarig för Eskilstuna) och hon lyssnade på mina förslag och tycktes inte ha funderat i dom bannorna och tyckte att det var rimliga arg. Men vem vet kanske det bara var för att tysta mig och få lägga på luren :)

15/11-19

Jadå har denna vecka gått sin gilla gång då. Haft arbete på ett anläggnings företag och kört lite velt (Dynapack 1500) på en stor plan där det skall bli lastbils uppställning, vart inte helr ok då det renat en del i början av vecka och det var lera som undergrund :) Kändes ganska skönt nät dom körde med en 30-tonaren och hela planen gungade i takt med musiken :) Allt vatten som kom uppifrån samlades i sjöar och gjorde att allt vi la ut och packade vart som lera och man sjönk nert ett par decimeter och allt vart bara värre än när man började. Man kan bara skylla på blåleran som låg under allt vi lade på. Så nu har vi fått nya detektiv, att lägga dränering under hela plattan så förhoppningsvis kommer det att dränera det mesta (funderar på att starta ett spa där lerinpackning är std :)) Nä det har vart lite mindre kul att sitta i rör-dike och hålla på med fiberdukar laser osv när det är vatten upp till armhålorna och badring är på sin plats :)

Inte så mkt man kan tillägga, mer än att jag nu måste hitta en ny lärlingplats då best för firman har skjutit upp arbetet till Feb.

17/11-19

Söndag och det har vart behagligt att ha haft ett par dagar ledigt, och torka upp kläderna:) Men det blir npg ganska kladdigt nu under denna vecka då det bara har regnat under helgen/dagarna/nätterna, så man får nog ta på sig torrdräkt. Det blir nog inte för roligt nu så. Men jag har förtröstan...vi får en kjedjegrävare under denna vecka som skall ordna till dom sista 5 rördikerna, så jag får nog det ganska lugnt när det kommer till grävningen. Så mitt primära blir fiberduk, och drän-rören . Så kladdigt kommer det att bli iaf :)

Och om jag inte misstar mig så blir nog alla drän-rören klara under denna vecka så då blir detta min sista vecka :(

20/11-19

Ja då var det Onsdag då och man har trillat i rör-dike som vi gräver. Man är ju lite otrännad och det är mossor av upp och ner i dikena och musklerna får sig en rejäl genomkörare och energin tar slut ganska fort. Så när jag skulle hoppa över diket med ett graciöst litet skutt fick jag bakvikt och plums ner i baljan :) kunde inte gör annat än att små skratta för mig själv, ligger i diket som en mäla med vatten över midjan med två fötter som pekar rakt upp :). Men det har gått bra idag, vi gjord 3½ dike idag en kunde inte få det 4 klart då vi nu inte har mat, men det kommer nog imorgon hoppas jag.

Min kära syster ringde igår och vart inte så trevligt samtal tyvärr. Fick veta at hennes mor har gått ur tiden och var kanske inte på ett rungande bra humör, men det var inte så mkt snyftande heller utan mer bara eyy konstaterande. Men det var tråkigt iaf.

22/11-19

Ja då var man tillbaka till arbetslösheten igen då. Men haft 2 veckor med lite positiva göromål, lagt 1000 M dränering och lärt mig lite runt omkring hur man kan göra utan att försämra effekten men att snabba på arbetet med ca 50%. I början såg det ut att inte bli bra men vid lite eftertanke så fattade jag hur det var tänkt och då var det självklart. Men vet fortfarande inte vilken lön jag får osv men det kommer att visa sig när lönen kommer.

Kroppen behövde en påse med ”TuttiFrutti” och nu har den återhämtat sig betydligt bättre, har inte riktigt lika ont i kroppen idag so jag hade i går morse, då letade man efter rullator när man ramlade ur sängen ..värst är det i låren och dom funktionerna som förknippas med ben övningar :))

23/11-19

Har fått svar på min fundering från MDH, och jag har nu fått det bekräftat att det finns ingen som

hälst orsak till att lita på forskare eller andra högutb personer, fick detta svar från MDH:

Hej Robert,    
Jag har bett vår forskningsledare ta del av dina synpunkter med frågan om det eventuellt finns några 
oegentligheter (dvs. medvetet förvanskande av data eller slutsatser) i den rapport du refererar till. 
Hennes bedömning är inte att så är fallet, således kommer jag inte vidta några ytterligare åtgärder. 
Det betyder inte att dina synpunkter är felaktiga men inom forskningsvärlden så fungerar kvalitetssäkring just genom 
öppen publikation och diskussion och inte genom ledningsbeslut om vad som är rätt eller fel slutsatser och resultat. 
Jag har skickat dina kommentarer till Erik och han får välja att bemöta dem i lämpligt forum

Detta säger mer om utb idioter än om mig, kan man inte basera forskning på värkligheten och som den ser ut så finns det häller ingen som hälst orsak till

at fästa någon större vikt an värdet på på pappret som lögnen är skriven på

26/11-19

Imponerande jobb!! Vi har nu med alla klimatåtgärder ökat kostnaderna för den privat marknaden och minskat vår köpkraft och fått 30 % mer klimat påverkan än innan, detta vill jag bara applådera till. Har under ca 10 år sagt att vi kan inte stoppa denna boll som nu har satts i rullning utan bara anpassa oss efter dom ny spelreglerna.

Detta tilltag är lika idiotiskt som att tro att vi kan spara pengar genom att flytta på oss till nya omr vilket nu blir en tredubbling av kostnaderna (under en övergångsperiod) och sen blir det förmodligen tillbaka till dom gamla kostnaderna = ingen större förändring. Vi har haft likvärdigt resonemang under snart 100 år och det har inte blivit bättre på något plan (ganska tragiskt om ni frågar mig) Om sjukvården skall gå med + behövs det anställas mer personal och inte sägas upp, för det kommer bara att öka kostnaderna mer !!

28/11-19

Då var sista dok underskrivet och landet är nu 100% godkänt med mina lösningar och allt :) Även uteplatsen är godkänd fast den inte är byggd än (alla mina beskrivningar på den är avbokade och godkända (ska bara anmäla den när den är klar, inget måste men bra att ha det på pränt iaf) Duschen kommer åxå att bli ok:ad då det är utanför detaljplanerat omr så. Så kort och gott bra investering anser jag

29/11-19

Jippi första snön, och livet som insats :) Vår 4-6 cmsnö har nu triggat kommunen att göra isbanor på dom flesta gångvägarna, plogar och packar dom få snöflingor som ligger till perfekta isbanor. Halkolyckorna kommer att skjuta i höjden och bara bli fler och fler. När ska dom som best plogning och halkbekämpning fatta att ploga inte är en bra ide(såg när jag plogade i V-ås hur fint och spegelblankt det var efter mig (och jag gjorde som dom flesta andra gjorde som dom ville) så jag är inte bättre på den punkten så.

Var på intervju idag och jag får väl säga att det gick hysat, sen vet man inte om och när det blir något resultat.

1/12-19

Vart på landet och tog med mig lite diamanter, på vägen hittade jag ingen asfalt utan bara is (14 mil på isbana) och man fick sitta på helspänn och hoppas att friktionsdäcken inte tappade fästet :) för om friktionsdäck tappar fästet så är dety bara att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa :) men om det är under – 10 så blir det riktigt bra fäste då frosten gör att det blir skrovligt och jag har bättre fäste än med dubbdäck,nå väl mina diamanter är på runt 2 karat tillsammans och det gick år 6 briketter och en öm häck :) (evolutionen säger att diamanter behöver högt tryck och värme för att skapas och det var precis vad som var i häcken :)) sitta på helspännunder ca 3 timmar är inget kul alls. Samma visa varje år så.

2/12-19

Nu har den talande delen av EU gått för långt, nu är det någon spanjak som säger att dom får sluta prata om miljön och börja göra något ist.och det ända han tycks göra är att just snacka, varför gör han inget ist än att stå och propagera för handling? Som sagt det är det ända akademiker kan snacka och snacka och inte dra sitt strå till stacken. Och nu kommer vi att få det ännu dyrare med mat,elen och andra förnödenheter bara för att dom inte ser det som är så uppenbart.

Nä tur att man inte är intelligent :) utan kan göra saker för egen maskin och har lite egna lösningar på ett problem

3/12-19

Såg på nyheterna i morse att dom planerar för el-flygplan under 2024, och min fundering då var...hur f—n tänkte dom nu? Om vi inte har effekt för att ta ut el till nyetableringar så hur ska vi då kunna få el för ytligare en produktflotta som kräver mer än el-bilen? Och Vattenfall kan inte trycka ut mer effekt till oss i Mälardalen än dom gör nu (det blir överbelastning i deras ledningar) och när man ringer dom så kan inte kundservice svara på den frågan, och press avd tar inte privatpersoners frågor. Så då sitter man här med bollarna i kläm :)

6/6-19

Ja då var vi här igen då med regerings kris och pajkastning. Först var det Januariavtalet som L,C vill ha för att släppa fram Löven, sen gör och dom jublar, nu efter att Löven har genomfört borgerliga politiken som C och L vill med privatisering både högt och lågt, så tycker nu dom att det går för fort. Öhh vad var det inte så här som dom borgerliga ville? Allt som vi har gjort för att ”förbättra” det statliga och fådet mer effektiv har blivit raka motsatsen (konstigt att dom flesta lyckas missa det) vi började med att göra skolan öppen för att få in mer aktörer (det var väl ca 30 år det började) och vi sjönk som en sten i PICA mätningarna, från en tio i topp placering i matte under 80-talet ner till runt 320:de plats i början av 2000-talet har jag för mig (googla på det ni) och nu har vi iaf kommit upp till 20-30 plats idag (har ju haft obehörig lärare under min skoltid så inte konstigt att man inte lärt sig något :)). Sen var det dax för sjukvården att putsas till lite och få in mer ”Valmöjlighet” och det vart ju åxå bra, förr var det en risk att vi skulle dö av hunger och törst på ålderdomshemmet, idag är det en garanti. Det skulle ju bli så bra och staten skulle ju sänka sina kostnader för nu hade dom privata aktörens tagit över den kostnaden mmm vist. Sen en av dom större lögnerna som dragits över våra ögon . Elmarknaden...med större konkurrens kommer priserna att sjunka, kan inte se att det vart så heller, Elpriserna i sig är kanske lägre men nu tillkommer fasta avg som staten vill ha och dom har skjutit i höjden (dom kommer man inte ifrån. Så att privatisera är ingen bra ide alls

7/12-19

Haft en liten utflykt i dag till Fjollträsk (sthlm) och hälsat på mina syrror (ena såg ut att vara äldre än mig ) såg riktig gamal ut men det är säkert hårt liv som är orsaken och lite oro som topping. Och den andra såg ut att vara i god vigör, samt att jag fick se henne i action som mamma (har inte gjort det allt för många ggr) så det var lite trevligt :) fint hus som dom byggt ca 200 Kvm så det fanns lie utrymme att gå vilse i :) så allt var bra där och vi talade lite om Vår pappa som inte finns längre och lite vart vi kommer ifrån då vårt efternamn är ursprungligen från Ungen, men älsta syrran hade hört att namnet kommer från judendomen (inte vet jag men det låter lite intressant :))

8/8-19

Ja Greta har lite att jobba med, hon får åka till Australien och hjälpa till med bränderna där, dom har ju brunnit i 2 mån och nu kan dom inte släcka dom. Undrar hur det är med CO2 efter dom bränderna? Oljan är väl inte heller den enklaste sak att släcka (Nä inte olja som vi anv till att framställa bensin, diesel och fotogen utan eukalyptus olja) så det kommer nog att brinna där till januari skulle jag tro :) Och dom små lurviga björnarna som klättra i träden risker att försvinna från jordens yta, tur att vi kan klona och på så sätt få fram en ny missbildad stam. Om man para släktingar så är risken stor att arten dör ut igen så.

13/12-19

Nu tror jag att jag sätt den absoluta botten av mänskligheten, tittade i går på Efterlyst och där tog dom upp en misshandel. Det var 7-8 tjejer i övre tonåren som sparkade och hoppade på en 12-åring som bara lågg och skrek i sin mobil på mamma under tiden dom andra sparkade och hoppade på henne, och det som gjorde detta till det vedervärdigaste som jag sätt var att dom filmade detta enorma övergrepp och skickade till 12- åringen efter att dom gått där ifrån.

Kan inte för mitt liv fatta att man kan vara så pass tom i huvet att man inte ens an fatta att detta är inte ok.

Men som med så mycket annat i samhället så blir det säkert inga straff att tala om, och dom som stod runt omkring och hörde tjejen skrika bara stod där och gjorde inget alls (ynkryggar patetiskt, kan man inte stå för att man inte är ok med sånt beteende skall man inte heller komma och gnälla på något i sitt liv). Jag har väl mer förståelse om det var ett rån eller en dispyt av något slag, men här var det bara nöje eller vad man ska säga.

15/12-19

Ja då har man kapitulerat då och inst win 10, och nu har win börjat skick info om mig och hur jag anv 10.an. Ja det är väl dit vi är på väg det otroliga övervakningen av oss enskilda. Nu kan vi inte göra något utan att det finns en risk för att dom kan se allt. När vi går upp , när vi anv badrummet och vad vi gör där och hur många koppar kaffe vi sätter på när vi vaknat... kort och gott allt går att räkna ut via stat. och mänskligt beteende och genom mätningar på infrastrukturen. Men nej jag är inte paranoid :))

Var i V-ås i går med sambon och min mor, gick på ”Nya Hattfabriken” och åt, och wow deras kockar går inte av för hackor inte vågar påstå att dom ligger i likvärdig klass med Mylemäkki i Julita Gård och hans kött bitar det var rent magiskt att tugga i sig hatten´s biff, och mkt mat var det åxå och inte bara dom 140 g kött som är kutym.

17/12-19

Ja då var det en ny vecka igen då med nya utmaningar. Var i Vås i går och tittade på arb platsen där jag jobbade och undrade lite om allt var klart där. Och det var det :) såg väl inte för mkt förändringar efter att jag slutade där, det medta var iofs redan klart (dom få saker som ine vart klara var jordningen, kantstenen och etableringen och allt det var klart så ”job done”.

Och nu på morgonen har man sökt lite jobb, tyvärr är dom flesta i Sthlm så man har inte så stora valmöjligheter, så man söker på lämpliga företag som har sitt kontor på södra sidan.

19/12-19

Vatten vatten och lite vatten, vägar avstängda varnings skyltar om översvämning och grävare ute och försöker göra något åt det. Inte klokt vad det har kommit ner vatten från våningen över:) men nu är iaf dom små vatten magasinen fyllda igen, så undrar om dom stora åxå är det?

Och våran lilla twittrare har fått nya kompisar (dok inga han vill ha men iaf) ska i riksrätt, men det är nog bara ett spel för galleriet. Förstår mig inte på det landet, tycker att om man nu säger till någon att göra något skall väl det vara så och inte som nu man kan vända sig till andra och bli friad. Inte konstigt att det bara är lyckosökare i det landet :( står inte för mkt dom lite som i Sverige och akademiker, dom står inte heller för vad dom säger eller gör utan skyller allt som oftast på andra..

20/12-19

Fredag igen och inget att göra, har svårt att ta mig för saker då det i de stora hela inte spelar någon större roll vad man gör då det inte ger en någon ekonomisk vining. Springer mest omkring och funderar på saker som inte heller har någon funktion då man inte kan påverka så mkt. Men detta vaccum är tydligen livets bana, eller vad man nu skall kala det för. Satt igår och provad ”Sketchup” lite för att se om man kommer ihåg något, och det gjorde man så det får väl bli att man ritar lite om inget annat faller en på läppen, kan ju alltid få en bild av duschen och hur den skall se ut:)

21/12-19

Nu tror jag att FK har slagit rekord i idioti, här är en som har amputerat både händer och fötter tack vare en bakterie som tydligen en del har latent i sig. Denna katerie orsakade celldöd i både händer och fötter samt i/på näsan och alla dessa lämmar behövdes ta bort. Men nu har FK gjort sin undersökning och kommit fram till detta beslut ”vi kan inte bedöma hur behovet ser ut längre fram och på sikt” nä det är ju lite komplicerat då vi människor pricis som salamander och grodor kan få lämmarna att växa ut igen.

Och det är tydligen bra om man är akademiker när man skall jobba med bedömningar... återigen skiner akademiker med sin oöverträffade kunskap som gör studier till ett nödvändigt måste. Till låt mig att små le...AHAHAHAHAAHHAAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Om nu studier vore så fantastiskt bra och att vi kan få denna obottniga kunskap så borde det ju även framgå att vi inte kan få en ny del på kroppen av sig själv eller?? Sen en sak gällande kunskap allt vi lär oss genom böcker är en kunskap som inte finns längre då den har uppdaterats många ggr redan och kommer så att göras i X-antal år till. När vi inte ens kan förklara fysiken för vatten ”hur kan 2 gaser bli till flyttande medium och som ändrar karaktär vid olika temp?” Nä frågar ni mig så kan man lika gärna hoppa över skolan och dess böcker, try and error är den ända vägen till kunskap, och böker kan man anv till brasved … och inte riktigt... jajaj vet att allt vi har idag och kommer att få är baserat på böcker som vart skrivna. Men hur många försök har det inte gåt för att komma fram till dessa saker? Try and error.

22/12-19

Har under en tid nu suttit och tittat på olika serier på HBO och C-more, och det har funnits en del serier som vart inte bara se värde utan även tanke-värda och framför allt den sista som jag såg. Capture som egentligen är en serie om konspiration, att med hjälp av CCT-kameror (övervakningskameror) och hög teknologi kan stoppa direktöverföringen och klippa in andra cener i livefeeden utan att det märks) och naturligtvis är detta i London som har flest övervakningskamror i världen. Och detta fick mig att börja fundera på hur myndigheter egentligen hanterar all denna makt som dom sitter på och alla möjligheter dom har att faktiskt övervaka oss. Dom flesta och även jag har inget att dölja eller vara rädd för, men om man kan övervaka kan man oftast förändra saker i situationer, inte bara rent fysisk utan även mentalt (detta händer varje dag år ut och år in ”reklam”). Frågan är inte om det går utan mer om man vill göra så?

Kan förstå om 99% av alla medborgare tvivlar på detta, men om man tänker efter är detta nog inte så svårt som många tror, vi kan idag ta reda på hur många som tittar på en tv-kanal, vi kan ta reda på hur många det är som lyssnar på en viss radio-kanal. Vi kan ta reda på vad vi handlar och med hjälp av den infon ta reda på hur många vi är i boendet osv osv. Så egentligen är vi liksom London extremt övervakade om myndigheten vill kartlägga oss bara genom att göra om lagen lite och samköra alla register. Då finns det inget dom inte kan få tag på precis allt kan dom få tag på när och var och göra vad som helst mot/om oss. Tänk bara om SD som är största parti idag och vinner nästa vall och dom sätter upp ett liknande system som i serien.?? Som sagt det är en tanke som slog mig nu, men varför skulle dom göra det? Kanske för att dom dels är paranoida och inte gillar flyktingar och delvis haft rätt i kriminaliteten skulle öka vilket det gjort och ursäktar ett sådant tilltag med att minska den genom att övervaka en vis typ av personer, men vad vet jag? :)

26/12-19

Nu tänkte jag (visa) varför man inte ska lita på akademiker eller ens ta skolan på fullt allvar. Jag fick lära mig att i universum finns det inget syre (luft) och att det inte finns något liv utanför vår atmosfär, men nu för tiden när man lyssnar på astronomer så finns det vatten överallt och syre i överskott. Är inte det fantastiskt,att på bara runt 20 år har det gått från totalt syrefritt och helt dött till att det bara sprudlar av liv i vårt solsystem :) och att allt det jag har lärt mig var fel med mina obehöriga lärare som gjort så katastrofalt dåligt jobb med att lära ut den enormt felaktiga kunskap om vårt solsystem :) inte konstigt att man är dum i huvudet och inte fattar något.

Och att vår tvillingplanet (Venus) en gång i tiden hade vatten och liv, börjar fundera lite på om våra kära akademiker verkligen har så mkt innanför pannbenet som alla säger:/ För om det tog jorden åtskilliga år att svalna så borde ju det även gälla för Venus, sen att Venus nu även vart påkörd av annan stor himlakropp och där med roterar åt fel ål samt att Venus ligger va 4,8 miljoner Km närmare solen än jorden så borde det ju vara lite närmare där redan från start och dessutom ingen atmosfär som kan hålla inne vattenånga (om det nu går att få vatten ånga att stanna kvar utan atmosfär) och i en annan astronoms uttalande så säger han att det är helt syretomt och detta är i samma program som är under en timme. Ööh vad, va ok 2 akademiker med samma basfakta kommer med 2 helt olika uttalanden om samma omr.

Verkligen ett trovärdigt folkslag :(( Idioter, det går inte en vecka innan dom börjar ändra på sina antaganden och försöker slätt över sina grodor (vi hade inte den bevisningen då, men nu har vi det till nästa gång )

31/12-19

Ja då var det sista dagen på året då, och man får väl säga att sammantaget har det vart ett hyfsat år. Men som min sambo säger ”Nästa år är vårt” efter nu 2 år av efter hennes hjärnhinneinflammation och alla turer med FK och att dom utförsäkrade henne och det ha bara vart min inkomst att leva på så är jag ganska överens om at vi kan få ha lite tur nu. Som tex att jag får ett jobb som jag kan få stanna kvar på tills jag avlutar det (som jag normalt inte gör ) eller att jag går att min ålder uppfyller kraven på att avsluta mitt yrkesverksamma liv :)

Nå väl framtiden är dolti dimma ochman får vara glad för den lott man får och göra det besta av den:)

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT PÅ ER ALLA!!