Tidigare DB -16 -17 -18-19 Startsida

Dagbok 2020.

Daum
Text
01/01-20

Vaknade som vanligt i morse, 5,30 och tittade ut... hmm nytt decennium men likadant väder som igår. Jag siar om att det blir som det vart och att det blir värre med det mesta, vädret och våldet,nja någon typ av förbättring kan man ju hoppas på när det kommer till våldet, men vädret är det helt kört med oavsett vad prof. Säger. Men en sak vart det iaf förändring med, jag fick ett erbjudande på ett samarbete (så det skulle jag och företaget ha en diss om i Februari) så det skall bli intressant att se vad det är för ett samarbete. Kan vara att Trump ville angöra en gräsplan på sitt sommar ställe...åker inte å hjälper :)

2/1-20

Ja denna dag hart vart hyfsat produktiv, började redan vid 9-10 och det var att jag fick tag på en beg fälg till bilen, då min nuvarande ser ut som ett ägg (lite oval) och jag har jagat en sån fälg i ett par veckor nu. Men som det är med ”snygga” fälgar så är dom bara gjorda under en kort serie och finns då inte som nya eller ens som beg. Men lyckan gör sig påmind under korta intervaller och jag hittade en exakt lika dan fälg 10mil här ifrån, och skal hämta den imorgon :) Sen gick tvättmaskinen sönder för någon vecka sedan och att laga den skulle kosta ca 5000 kr , och det var inget som vi ville kasta ut på den, så vi köpte en ny för 4200 ist (slit och släng fungerar fortfarande fast Greta är på G :)) så alla problm lösta för en hyfsat kostnad :) fälgen kostar ca 700 ist för 2200 kr så det vart en liten förtjänst

3/1-20

Ser ut som att det hettar till i Mellanöstern, kanske med lite otur så startar Hesekel-kriget under detta år. Och det skulle i så fall vara USA kladdiga fingrar igen, då dom nu bombat en flygplats som fick höga militära personer i Irans regering att tycka att nu får dt räcka med USA´s inblandning i allt.För risken finns nu att Iran börjar mjuka upp USA genom att bomba deras ambassader, och när dom inte får någon effekt på USA så gåt dom över och attackerar Israel som är en allierad. Och då blir gubben lite ledsen och rädd och överger Israel och drar tillbaka sina trupper och då är det fritt fram för övriga Arabländer och gå in dom med, Och då blir det riktigt illa för Israel som förmodligen kommer att klara livhanken iaf (men inte riktigt kommer att vara tillbaka på ett tag (detta vad jag tror)

4/1-20

Wow 2 st Belgien har brunnit i Australien, och deras medeltemperatur har ökat 1,5 grader under 1900-talet. Var det inte 1,5 grader som vi skulle undvika för ett antal år sedan? Och enl dom nya rönen så är 2,0 grader som skall förhindras eller? Ursäkta min Franska men dessa människor är dom vi litar på? Ja då kan vi stoppa huvudet mellan bena och kyssa vårt arsle... högutbildade idioter... dom kan inget annat än att snacka massa men gör noll. För att ge en dimension på vad det handlar om så ska jag ge en liten finger visning. Växtligheten kan ta upp ca 148g CO2 /Kvm, så om vi tar ett normal stort träd (gillar definitionen normal stort hur stor det nu är :)) så kan vi säga att det hr en kvm yta på runt 300 Kvm detta skulle innebära att det har lagrat ca 44,400 g CO2 vilket är runt 44 Kg CO2. Nu har vi Australien där 2* Belgien´s yta med växtlighet (148 G /Kvm fotosyntes har brunnit upp och då släppt tillbaka den gasen i atmosfären) så nu har vi ett netto minus i lagring med angiven mängd. Sen skall vi även ta in bränderna i Sibirien, Portugal,Kalifornien, Amazonas samt vårt lila bidrag till bränder i Västmanland, och att bränderna där även tinade upp tundran och frigjorde då ganska stora mängder med Metan som då är 20 ggr värre än CO2'.

Sen tycker vår regering med MP i spetsen att vi skall satsa på bl.a elbilen, men va..vadå..är det genomtänkt över huvud taget?? Batterifabriken som byggs upp i Norrland (förutsätter att det är Litiumbatterier) och då blir förlusterna mkt större än vinningen då dom (vid tillverkning) släpper ut mkt höga doser av miljöfarligt biprodukter. Dessa kommer att påverka växt och natur på ett negativt sätt, och om det kommer ut i våra vatten så kommer förmodligen en del av planktonet att dö som står för ca 80% av allt vårt syre. Så wowvilken tur i har att vi nu fått veta att det hjälper att panta en burk :/

5/1-20

Har nu kommit underfund med vad som bidrar till mkt stor del av vårt klimat avtryck, och det är vår fanatiska strävan av valfrihet. Alla våra val baseras på att vi ska ha fler alternativ än 1. Vi vill ha minst 10 olika typer av ost att välja mellan, vi vill ha minst 20 olika modeller av soffor/bilar/datorer osv. Och alla dessa olika val måste ha energi (ostarna som för 40 år sedan tog upp ca 2 M hyllplats tar idag upp ca 40-50 M hyllplats (titta bara i dom nya köpcentra som finns) och alla ombyggnader i kyldiskarna som krävs för att få plats med allt. Sen har vi allla skolor, hotell, vårdinrättningar osv allt detta kräver energi,men vi får inte högre kvalitet på något sätt utan bara mer kostnader men i princip samma funktion. Och alla dessa husfabrikanter som finns (fortfarande golv,väggar och tak men samma funktion på alla hus.

Nä sluta sträva efter mer,större och dyrare det är i grunden likvärdiga och skiljer sig inte åt!

7/1-20

En sak som jag funderat på lite till och från, det är omnu alla förtag nu gör åtgärder för att öka effektiviteten, varför blir allt dyrare då? I min värd är ökad effektivitet högre produktion till sänkt kostnad vilket ger en ökad vinst, men tydligen är detta resonemang en grodda då det tycks vara tvärt om (i vissa fall blir effekten tvärt om ”Staten”) Men inom den privata sektorn tycks det stämma i hög grad men även där finns det magplask i synnerhet inom vården. Nu är jag ingen matematiker eller geni inom affärsvärden och skulle nog ses som en galning inom den sfären, men visa saker känns som att jag är på rätt nivå/linje. Jag tror inte på att nerskärningar inom den fysiska personalen gör ett företag mer lönsamt eller att flytta från Sverige för att få lägre skatter. Dessa åtgärder tror jag inte på, det finns andra saker som man skall beakta innan dessa åtgärder tas, som te.x sjukfrånvaro, motivation inom personalen (finns det skitsnack om cheferna kan vara en temp på personalen) och åtgärda dessa innan (en motiverad personal gör företaget så mkt mer effektivt än ett företag med låg motivation)

Man skall få personalen att kännas sig delaktig i ett beslut/utveckling då har man ett starkt företag som kan överkomma det mesta

8/1-20

Ja då var de dag igen då. Och har funderat lite på hur jag egentligen skall tänka när det kommer till detta med jobbsökande, skall jag göra som dom sa på AF-kundservice eller ska jag göra som dom sa när jag pratde med a-kassan? Om jag gör som af tycker så ska jag söka dom arbeten som jag utb mig till (dvs maskinförare/anläggare) och se till att jag cert inom det yrket och då ge valuta för pengarna som AF lagt ut på mig (dryg 300,000 Kr) ,eller så gör jag som A-kassan säger och kastar bort dina skattepengar men det är väl så att en ekonomisk förening med myndighetsutövande får ställa vilka orimliga krav som helst.

Igår när jag var ute på min sedvanliga 1 mils runda så kommer jag ner till byn och där håller dom på med fiber (av ren nyfikenhet stannar jag och tittar lite, då ser jag ett bekant ansikte som tittar up ur brunnen och det är min kolera på Västerås service och anläggning (suck han har tagit mitt jobb :() och jag stannar kvar ett tag och snackar med honom och TG som fins i en brunn längre ner på gå gatan. Kul att se dom igen fast det inte var så läng sedan som jag såg dom . Men men värden är liten :)

9/1-20

Sent om Tidendes kommer en lite uppdatering för dagen :) Var som vanligt ute på min mila march och stannade till hos min tidigare kollegor, och dom gav mig dom senaste nyheterna på firman. Och det visade sig att Turken (Omar) hade tappat/lagt en balk på gatan i färdriktningen, tyvärr var det obelyst, mörkt och utan varning så en bil körde in i den fina balken och bilen vart ...nja mindre hel iaf (och den killen har jag hjälp att få tillgodoräkna sina timmar) är inte riktigt säker på om det var så bra om man ser till vilka kostnader han bidrar till :)

10/1-20

Ja då var det fredag igen då, och veckan har väl vart som den brukar i arbetslösheten klor, det mesta går i sedvanliga spår och det blir inte mkt till variation. Men från och med nästa vecka skall jag börja återkoppla till dom företag som jag haft kontakt med när det gäller anläggningsarbeten och maskinförare, dom borde ju fått en. indikation om vad dom ahar att göra nu under första halvåret iaf :) Så man får hoppas att den lyckliga stjärnan ler lite mot en :)

14/1-20

Va bra det vart..nu får vi bygga en Attervalls hus på 30Kvm ist för 25 Kvm om vi hyr ut det om jag fattade rätt:) och politikerna tror att detta kommer att hjälp till med bostads bristen.. Hmm tror inte det, det kommer att bli en bra mjölkko för dom som bygger blir det men knappast till dom som behöver boende . Titta bara på dom som hyt ut i 2:a hand dom 3db hyran och vill tjäna så mkt dom kan på dom som inget boende har. Om vi tittar på hur en hyressättning görs enl hyresgästföreningen så har fastighets ägaren rätt att ta ut 1300 Kr /kvm/år så en Atterfallshus skulle då kosta 30*1300=39,000 Kr /år och om man nu följer trenden så är inte det ett pris som ägaren är villig att hyra ut för (det är vad jag tro iaf).

Men att göra som här att bygga ett Attervalls hus är nog ingen bra ide tycker jag, för mkt arbete för litet, man vinner inget på att bygga st gods, manska skala upp det till kanske min 4 lgh så tror jag det kan bli en bra affär :)


15/1-20

Ja då var nya tvättmaskinen inburen och kopplad, och imorgon blir det premiärturen för den (ska kolla efter lite grejer till inkommande och avloppet åxå (lite lin och smack samt en kycka som skall ditt ).annars är den ok. Sen får man nog ringa på lite jobb och skriva något mail åxå så man kan visa upp att man gjort något och ine bara suttit och latat sig :)

18/1-20

Nu är det pajkastning på våra kära politiker. Moderaterna med sina fina utbildningar och outtömliga kunskap kan inte ens räkna. I sthlm så är det borgarna som styr (kan man iofs märka utan att tala om det) för först var det Nya Karolinska som är ett av värdens dyraste floppar som ett part har gjort (det var borgarna som tryckte på att det skulle byggas) och det började med att det inte fanns omklädningsrum för personalen och dom var tvungna att byta om i ga: delen (wow). Sen fanns det inte toaletter, eller data platser som var tvungen att finnas om det nu skull bli ett modernt sjukhus (allt detta av utbildade personer hmm). Sen var det tänkt att detta fina sjukhus som nu skriver och gör anteckningar på stenplattor (stenåldern) nu inte har arbete, utan sitter och dricker kaffe mellan perioderna som dom får in sjuka med specialbehov,medans andra akutsjukhusen går på knäna och skriker efter personal. Sen i dagarna var det en från stadsborgarrådet som uttalade sig i Tv att med dom nya fina lokalerna som nu är klara så kommer allt att blir sååå mkt bättre (för vården handlar ju inte om att det finns personal utan om att det finn stora fina ytor i lokalen som kan rymma alla patienter) inte skall få tillskott av pengar för att lösa problemet . Då var vi där igen... Utbildad idiot .. vad skall vi med dom till ??

Sen hur är det egentligen tänkt när vi tar in konsulter/konstruktörer osv när det blir fel som men Nya Karolinska? Är det verkligen vi som skattebetalare som skall stå för den notan? Är det inte mer rimligt att den/dom som gjort fel då även få stå för kostnaden att rätta till det? Eller är det så att alla som har en utb per automatik åxå får ett magnifikt skyddsnät av sin utbildning och således inte alls behöver stå för sina misstag??

20/1-20
Vad bra det blir när utomstående lägger sig i. Det är väl inte många länder i Mellanöstern som har det stabilt, fast vi i väst mer eller mindre tvingade fram demokrati och vårt sätt att ta fram en samhällsstruktur. Överallt där FN,EU eller USA har vart med så verkar det bara som att det blir värre för var dag som går, och inte verkar det ordna upp sig den närmaste tiden. Det blir bara mer och mer inbördeskrig (ok kanske att ta i) men det blir inte lugnare iaf, och det sista nu är ju att få alla länder som inte har med saken att göra ska hålla sig utanför och inte bistå med vapen /ammunition … hmm ja en såg jag inte komma.. Hur hade dom tänkt detta då?? alla länder exporterar vapen och ammunition till höger och vänster. Så dom krigande parterna kommer att få tag på dom iaf.

Nu till Uppsala. Fadime och galan som var i går om hedersvåld, är lite osäker på vilken religion som hedersvåldet dyker upp i men jag tror att det är inom Islam som dessa företeelser dyker upp (kan inte påminna mig att jag läst om att kristendomen har eller katoliker har denna regel), om det är så att det bara är i Islam detta sker.. kan man då inte rent teoretiskt förbjuda denna våldsamma religion (ca 40% är kopierat från Toran resterande är påhittat av Mohammed själv, har iofs inte läste koranen ), för enligt Svensk lag får man inte uppmuntra till våld/upplopp eller andra företeelser som kan skada andra fysiskt eller psykiskt och är det skadligt kan man förbjuda det (så vida inte staten kan tjäna på det...då är det helt ok, se bara på spel och dobbel )

24/1-20

Känns lite som att virusen laddar upp för något, först var det pippiflunsan, sen kom shar viruset och ebola och alla dessa små gynnare kan ta kol på oss. Vad kommer här näst? Någon typ av modifierat virus som mer påminner om något tillverkat på genetisk väg? Ett virus som dödar upp till 99% av dom smittade och får befolkningen att minska med mångmiljon tal (liknande böldpesten eller digerdöden?) Hiv var ett sådant virus, nu var det ganska begränsat ant personer som oftast var smittade och det var inte luftburet, men det dödar än idag och det har tagit en del liv under tiden. Nä ett virus somhar likvärdig spridning som herpes och dödligheten som ebola vore en komplett egenskap och då ligger i stort sätt hela mänskligheten i risk zon .

24/1-20

Vilken kväll :) fick se en av mina ritningar (skisser mer) från en fastighet som jag ritade i mitten av 90-talet, en fastighet som hade en innergård och bostäder ( i detta fall insats lgh min i mitt koncept var det hyresrätter). Naturligvis var det lite annolunda layout och lite omgjort fråmn min skiss men i det stora hela var det som jag ritat, känns kul att ha bidrag med något. Ska försöka få upp min ritning/skiss under mina ideer och kanske göra en egen mapp till dom :)

Men så här såg det ut iaf: