Tidigare DB -16 -17 -18-19 Startsida

Dagbok 2020.

Daum
Text
01/01-20

Vaknade som vanligt i morse, 5,30 och tittade ut... hmm nytt decennium men likadant väder som igår. Jag siar om att det blir som det vart och att det blir värre med det mesta, vädret och våldet,nja någon typ av förbättring kan man ju hoppas på när det kommer till våldet, men vädret är det helt kört med oavsett vad prof. Säger. Men en sak vart det iaf förändring med, jag fick ett erbjudande på ett samarbete (så det skulle jag och företaget ha en diss om i Februari) så det skall bli intressant att se vad det är för ett samarbete. Kan vara att Trump ville angöra en gräsplan på sitt sommar ställe...åker inte å hjälper :)

2/1-20

Ja denna dag hart vart hyfsat produktiv, började redan vid 9-10 och det var att jag fick tag på en beg fälg till bilen, då min nuvarande ser ut som ett ägg (lite oval) och jag har jagat en sån fälg i ett par veckor nu. Men som det är med ”snygga” fälgar så är dom bara gjorda under en kort serie och finns då inte som nya eller ens som beg. Men lyckan gör sig påmind under korta intervaller och jag hittade en exakt lika dan fälg 10mil här ifrån, och skal hämta den imorgon :) Sen gick tvättmaskinen sönder för någon vecka sedan och att laga den skulle kosta ca 5000 kr , och det var inget som vi ville kasta ut på den, så vi köpte en ny för 4200 ist (slit och släng fungerar fortfarande fast Greta är på G :)) så alla problm lösta för en hyfsat kostnad :) fälgen kostar ca 700 ist för 2200 kr så det vart en liten förtjänst

3/1-20

Ser ut som att det hettar till i Mellanöstern, kanske med lite otur så startar Hesekel-kriget under detta år. Och det skulle i så fall vara USA kladdiga fingrar igen, då dom nu bombat en flygplats som fick höga militära personer i Irans regering att tycka att nu får dt räcka med USA´s inblandning i allt.För risken finns nu att Iran börjar mjuka upp USA genom att bomba deras ambassader, och när dom inte får någon effekt på USA så gåt dom över och attackerar Israel som är en allierad. Och då blir gubben lite ledsen och rädd och överger Israel och drar tillbaka sina trupper och då är det fritt fram för övriga Arabländer och gå in dom med, Och då blir det riktigt illa för Israel som förmodligen kommer att klara livhanken iaf (men inte riktigt kommer att vara tillbaka på ett tag (detta vad jag tror)

4/1-20

Wow 2 st Belgien har brunnit i Australien, och deras medeltemperatur har ökat 1,5 grader under 1900-talet. Var det inte 1,5 grader som vi skulle undvika för ett antal år sedan? Och enl dom nya rönen så är 2,0 grader som skall förhindras eller? Ursäkta min Franska men dessa människor är dom vi litar på? Ja då kan vi stoppa huvudet mellan bena och kyssa vårt arsle... högutbildade idioter... dom kan inget annat än att snacka massa men gör noll. För att ge en dimension på vad det handlar om så ska jag ge en liten finger visning. Växtligheten kan ta upp ca 148g CO2 /Kvm, så om vi tar ett normal stort träd (gillar definitionen normal stort hur stor det nu är :)) så kan vi säga att det hr en kvm yta på runt 300 Kvm detta skulle innebära att det har lagrat ca 44,400 g CO2 vilket är runt 44 Kg CO2. Nu har vi Australien där 2* Belgien´s yta med växtlighet (148 G /Kvm fotosyntes har brunnit upp och då släppt tillbaka den gasen i atmosfären) så nu har vi ett netto minus i lagring med angiven mängd. Sen skall vi även ta in bränderna i Sibirien, Portugal,Kalifornien, Amazonas samt vårt lila bidrag till bränder i Västmanland, och att bränderna där även tinade upp tundran och frigjorde då ganska stora mängder med Metan som då är 20 ggr värre än CO2'.

Sen tycker vår regering med MP i spetsen att vi skall satsa på bl.a elbilen, men va..vadå..är det genomtänkt över huvud taget?? Batterifabriken som byggs upp i Norrland (förutsätter att det är Litiumbatterier) och då blir förlusterna mkt större än vinningen då dom (vid tillverkning) släpper ut mkt höga doser av miljöfarligt biprodukter. Dessa kommer att påverka växt och natur på ett negativt sätt, och om det kommer ut i våra vatten så kommer förmodligen en del av planktonet att dö som står för ca 80% av allt vårt syre. Så wowvilken tur i har att vi nu fått veta att det hjälper att panta en burk :/

5/1-20

Har nu kommit underfund med vad som bidrar till mkt stor del av vårt klimat avtryck, och det är vår fanatiska strävan av valfrihet. Alla våra val baseras på att vi ska ha fler alternativ än 1. Vi vill ha minst 10 olika typer av ost att välja mellan, vi vill ha minst 20 olika modeller av soffor/bilar/datorer osv. Och alla dessa olika val måste ha energi (ostarna som för 40 år sedan tog upp ca 2 M hyllplats tar idag upp ca 40-50 M hyllplats (titta bara i dom nya köpcentra som finns) och alla ombyggnader i kyldiskarna som krävs för att få plats med allt. Sen har vi allla skolor, hotell, vårdinrättningar osv allt detta kräver energi,men vi får inte högre kvalitet på något sätt utan bara mer kostnader men i princip samma funktion. Och alla dessa husfabrikanter som finns (fortfarande golv,väggar och tak men samma funktion på alla hus.

Nä sluta sträva efter mer,större och dyrare det är i grunden likvärdiga och skiljer sig inte åt!

7/1-20

En sak som jag funderat på lite till och från, det är omnu alla förtag nu gör åtgärder för att öka effektiviteten, varför blir allt dyrare då? I min värd är ökad effektivitet högre produktion till sänkt kostnad vilket ger en ökad vinst, men tydligen är detta resonemang en grodda då det tycks vara tvärt om (i vissa fall blir effekten tvärt om ”Staten”) Men inom den privata sektorn tycks det stämma i hög grad men även där finns det magplask i synnerhet inom vården. Nu är jag ingen matematiker eller geni inom affärsvärden och skulle nog ses som en galning inom den sfären, men visa saker känns som att jag är på rätt nivå/linje. Jag tror inte på att nerskärningar inom den fysiska personalen gör ett företag mer lönsamt eller att flytta från Sverige för att få lägre skatter. Dessa åtgärder tror jag inte på, det finns andra saker som man skall beakta innan dessa åtgärder tas, som te.x sjukfrånvaro, motivation inom personalen (finns det skitsnack om cheferna kan vara en temp på personalen) och åtgärda dessa innan (en motiverad personal gör företaget så mkt mer effektivt än ett företag med låg motivation)

Man skall få personalen att kännas sig delaktig i ett beslut/utveckling då har man ett starkt företag som kan överkomma det mesta

8/1-20

Ja då var de dag igen då. Och har funderat lite på hur jag egentligen skall tänka när det kommer till detta med jobbsökande, skall jag göra som dom sa på AF-kundservice eller ska jag göra som dom sa när jag pratde med a-kassan? Om jag gör som af tycker så ska jag söka dom arbeten som jag utb mig till (dvs maskinförare/anläggare) och se till att jag cert inom det yrket och då ge valuta för pengarna som AF lagt ut på mig (dryg 300,000 Kr) ,eller så gör jag som A-kassan säger och kastar bort dina skattepengar men det är väl så att en ekonomisk förening med myndighetsutövande får ställa vilka orimliga krav som helst.

Igår när jag var ute på min sedvanliga 1 mils runda så kommer jag ner till byn och där håller dom på med fiber (av ren nyfikenhet stannar jag och tittar lite, då ser jag ett bekant ansikte som tittar up ur brunnen och det är min kolera på Västerås service och anläggning (suck han har tagit mitt jobb :() och jag stannar kvar ett tag och snackar med honom och TG som fins i en brunn längre ner på gå gatan. Kul att se dom igen fast det inte var så läng sedan som jag såg dom . Men men värden är liten :)

9/1-20

Sent om Tidendes kommer en lite uppdatering för dagen :) Var som vanligt ute på min mila march och stannade till hos min tidigare kollegor, och dom gav mig dom senaste nyheterna på firman. Och det visade sig att Turken (Omar) hade tappat/lagt en balk på gatan i färdriktningen, tyvärr var det obelyst, mörkt och utan varning så en bil körde in i den fina balken och bilen vart ...nja mindre hel iaf (och den killen har jag hjälp att få tillgodoräkna sina timmar) är inte riktigt säker på om det var så bra om man ser till vilka kostnader han bidrar till :)

10/1-20

Ja då var det fredag igen då, och veckan har väl vart som den brukar i arbetslösheten klor, det mesta går i sedvanliga spår och det blir inte mkt till variation. Men från och med nästa vecka skall jag börja återkoppla till dom företag som jag haft kontakt med när det gäller anläggningsarbeten och maskinförare, dom borde ju fått en. indikation om vad dom ahar att göra nu under första halvåret iaf :) Så man får hoppas att den lyckliga stjärnan ler lite mot en :)

14/1-20

Va bra det vart..nu får vi bygga en Attervalls hus på 30Kvm ist för 25 Kvm om vi hyr ut det om jag fattade rätt:) och politikerna tror att detta kommer att hjälp till med bostads bristen.. Hmm tror inte det, det kommer att bli en bra mjölkko för dom som bygger blir det men knappast till dom som behöver boende . Titta bara på dom som hyt ut i 2:a hand dom 3db hyran och vill tjäna så mkt dom kan på dom som inget boende har. Om vi tittar på hur en hyressättning görs enl hyresgästföreningen så har fastighets ägaren rätt att ta ut 1300 Kr /kvm/år så en Atterfallshus skulle då kosta 30*1300=39,000 Kr /år och om man nu följer trenden så är inte det ett pris som ägaren är villig att hyra ut för (det är vad jag tro iaf).

Men att göra som här att bygga ett Attervalls hus är nog ingen bra ide tycker jag, för mkt arbete för litet, man vinner inget på att bygga st gods, manska skala upp det till kanske min 4 lgh så tror jag det kan bli en bra affär :)


15/1-20

Ja då var nya tvättmaskinen inburen och kopplad, och imorgon blir det premiärturen för den (ska kolla efter lite grejer till inkommande och avloppet åxå (lite lin och smack samt en kycka som skall ditt ).annars är den ok. Sen får man nog ringa på lite jobb och skriva något mail åxå så man kan visa upp att man gjort något och ine bara suttit och latat sig :)

18/1-20

Nu är det pajkastning på våra kära politiker. Moderaterna med sina fina utbildningar och outtömliga kunskap kan inte ens räkna. I sthlm så är det borgarna som styr (kan man iofs märka utan att tala om det) för först var det Nya Karolinska som är ett av värdens dyraste floppar som ett part har gjort (det var borgarna som tryckte på att det skulle byggas) och det började med att det inte fanns omklädningsrum för personalen och dom var tvungna att byta om i ga: delen (wow). Sen fanns det inte toaletter, eller data platser som var tvungen att finnas om det nu skull bli ett modernt sjukhus (allt detta av utbildade personer hmm). Sen var det tänkt att detta fina sjukhus som nu skriver och gör anteckningar på stenplattor (stenåldern) nu inte har arbete, utan sitter och dricker kaffe mellan perioderna som dom får in sjuka med specialbehov,medans andra akutsjukhusen går på knäna och skriker efter personal. Sen i dagarna var det en från stadsborgarrådet som uttalade sig i Tv att med dom nya fina lokalerna som nu är klara så kommer allt att blir sååå mkt bättre (för vården handlar ju inte om att det finns personal utan om att det finn stora fina ytor i lokalen som kan rymma alla patienter) inte skall få tillskott av pengar för att lösa problemet . Då var vi där igen... Utbildad idiot .. vad skall vi med dom till ??

Sen hur är det egentligen tänkt när vi tar in konsulter/konstruktörer osv när det blir fel som men Nya Karolinska? Är det verkligen vi som skattebetalare som skall stå för den notan? Är det inte mer rimligt att den/dom som gjort fel då även få stå för kostnaden att rätta till det? Eller är det så att alla som har en utb per automatik åxå får ett magnifikt skyddsnät av sin utbildning och således inte alls behöver stå för sina misstag??

20/1-20
Vad bra det blir när utomstående lägger sig i. Det är väl inte många länder i Mellanöstern som har det stabilt, fast vi i väst mer eller mindre tvingade fram demokrati och vårt sätt att ta fram en samhällsstruktur. Överallt där FN,EU eller USA har vart med så verkar det bara som att det blir värre för var dag som går, och inte verkar det ordna upp sig den närmaste tiden. Det blir bara mer och mer inbördeskrig (ok kanske att ta i) men det blir inte lugnare iaf, och det sista nu är ju att få alla länder som inte har med saken att göra ska hålla sig utanför och inte bistå med vapen /ammunition … hmm ja en såg jag inte komma.. Hur hade dom tänkt detta då?? alla länder exporterar vapen och ammunition till höger och vänster. Så dom krigande parterna kommer att få tag på dom iaf.

Nu till Uppsala. Fadime och galan som var i går om hedersvåld, är lite osäker på vilken religion som hedersvåldet dyker upp i men jag tror att det är inom Islam som dessa företeelser dyker upp (kan inte påminna mig att jag läst om att kristendomen har eller katoliker har denna regel), om det är så att det bara är i Islam detta sker.. kan man då inte rent teoretiskt förbjuda denna våldsamma religion (ca 40% är kopierat från Toran resterande är påhittat av Mohammed själv, har iofs inte läste koranen ), för enligt Svensk lag får man inte uppmuntra till våld/upplopp eller andra företeelser som kan skada andra fysiskt eller psykiskt och är det skadligt kan man förbjuda det (så vida inte staten kan tjäna på det...då är det helt ok, se bara på spel och dobbel )

24/1-20

Känns lite som att virusen laddar upp för något, först var det pippiflunsan, sen kom shar viruset och ebola och alla dessa små gynnare kan ta kol på oss. Vad kommer här näst? Någon typ av modifierat virus som mer påminner om något tillverkat på genetisk väg? Ett virus som dödar upp till 99% av dom smittade och får befolkningen att minska med mångmiljon tal (liknande böldpesten eller digerdöden?) Hiv var ett sådant virus, nu var det ganska begränsat ant personer som oftast var smittade och det var inte luftburet, men det dödar än idag och det har tagit en del liv under tiden. Nä ett virus somhar likvärdig spridning som herpes och dödligheten som ebola vore en komplett egenskap och då ligger i stort sätt hela mänskligheten i risk zon .

24/1-20

Vilken kväll :) fick se en av mina ritningar (skisser mer) från en fastighet som jag ritade i mitten av 90-talet, en fastighet som hade en innergård och bostäder ( i detta fall insats lgh min i mitt koncept var det hyresrätter). Naturligvis var det lite annolunda layout och lite omgjort fråmn min skiss men i det stora hela var det som jag ritat, känns kul att ha bidrag med något. Ska försöka få upp min ritning/skiss under mina ideer och kanske göra en egen mapp till dom :)

Men så här såg det ut iaf:

26/1-20

Först var det bostads brist akut, sen kom polisens omorganisation och nu är det sjukvården som mer eller mindre har kollapsat. Och allt detta för att högutbildade inte vet vad som måste göras utan tror sig veta vad som skall göras. Tror att det var ett stadsborgar råd i sthlm som uttalade sig om att nya fina lokaler är det som skall till för att vården i sthlm skall återhämta sig (öhh vad??) här är ett typexempel på vad IQ inte är, hon fick säkert jättefina resultat i skolan och på Mensa men verkligheten är ljusår från henne .. hon liksom många andra på bl.a FK borde gå ut och titta verkligheten och inte bara avgöra allt på en skärm (då får dom har en vårdare med sig så att vårdaren kan lugna henne när chocken slår till) Alla dessa effektiviseringar som högutbildade har gjort fram tills idag har bara blivit pannkaka. Kort och gott det finns ingen som helst orsak till att utb. Då högutbildade gör mistag som får mänskor att dö/lida pga av deras misstag, eller att dom gör felberäkningar som kostar miljontals kronor att rätta till, eller att dom spelar på vår säkerhet. Eller som dom riktigt höga hönsen ljuger för samhället som om det vore ett spel och inte har någon verklighetsanknytning. Listan kan göras lång och väldigt utpekande och i vissa fall underminera stora delar av utbildnings underlaget som tydligt visar att utb inte allyid är den rätta vägen. Som en del som vart här kanske har upptäckt att det finns lösningar här som går i mot ”känd” vetenskap men som i verkligheten fungerar alldeles utmärkt och är godkänt, och allt detta är utan utb.

27/1-20

Lite underligt med dom som håller på med olika smittor, har bestämt för mig att för 2-3 dagar sedan var det inga större risk att korona viruset skulle nå hit. Varför testar man då personer i Skåne om dom var smittade? Allt detta med utsagor och förhoppningar som dom med utb säger håller i ca 1 dag, sen är det nya rön och utsagor. När kan vi få ett rakt och konkret besked om något?? det finns inget som dom säger som längre hållbarhet än mjölk. Problemet med dom är att en stor del av befolkningen tror på dom , fast dom byter fot varannan mening. Sjukvården och byggindustrin är av samma slag, ok kan ta politiken med för dom är inte ett dugg bättre (allt för att fiska röster)

28/1-20

Så då va det bekräftat igen, biogasen är det besta alternativet för klimatet och för människan (bara sagt det i ca 10 år) och vi anv bara ca 3% av alla biogas. Nu är det väl många som säger ...”Det kostar så mkt att bygga en mindre biogas anl så det är knapt att det lönar sig”.. Ja om man skall göra som alla utbildade säger så koster det massor (men vem har sagt att det är den enda lösningen?) Har stött på lantbrukare som har sina göselupplag på betong plattor, och dom är som gjorda för att samla in metanet Man tar en stor plast duk täcker hela stacken och i toppen monterar man in en slangkoppling som man kopplar en PEM slang till. Leder in slangen i botten på en damm där man har ställt en farmar tank upp och ner med ena gaveln bort kapad . Och en ventil på andra gavelv, förankrar tanken med wire (4-punkt). Nu har man byggt en trycktank (naturligtvis skall man ha en av-ventil på utloppet för ev service på apparaturen som drivs med gasen.

Detta var på den tiden då jag höll på med bl.a gas och man får ta kontakt med sin kommun om det fortfarande är ok att anv rå-gas (för rå-gasen innehåller MASSOR av CO2 men förr fick man anv den till eget bruk) men vill man ha ”Bra gas” så får man tvätta den först, har tittat lite på tvättning men har inte riktigt fattat vad som krävs. Som jag fattat det så skickar man in gasen i en ”rum” under högt tryck genom en vatten dimma så tvättas gsen där . Men det är säkert fel så titta själv om ni kan hitta något system.

30/1-20

Då har det vart en politiker som gör en halvmesyr igen då, nu är det med matlådor som hon tyckte var såå bra ide att hon bara var tvungen att meddela omvärlden (och förmodligen ville ha lite beröm för). Hon vill att vi ska göra som Skogaholms och Felix och ha pant på matlådorna (funkar säkert lika bra som Skogaholms och Felix . Här har hon verkligen tänkt igenom dom saker som kommer att påverkas av iden. Nä för att få en sådan sak att funka och att bidra med något anser jag att matställena sänker priser med ca 10 Kr/port och vi som ska hämta mat tar med oss egna lådor, då får man en vettigarg för att sänka kostnaden för en lunch, dels minskar man tillverkningskostnaden för matlådor (då det nu inte finns en gång lådor/få tals lådor utan man tar en matlåda som 90% redan har och av den.

Kan inte politiker tänka hela vägen...Hmm...Nä för dom har utb :)

04/02-20

Är det inte konstigt hur säkra vi är på att inget kan stoppa vår framfart och hur säkra vi är att vi kan hålla igång det stora maskineriet, men nu när vi har en liten krabat som inte är större än 7 My (My är tusendelar) stor har fått ekonomiska hjulet på knä, så ett litet virus på ca 7 tusendelar har fått vårt ekonomiska hjul på knä, här är vår lilla hjälte.

Är hen inte gulllig som mammor brukar säga :)

(och dom som tycker sig ha makt har nu blivit färskrökta att något så litet kan hindra så mkt) jordens ekonomiska motor har näst intill av stannat helt då fabriker och transporter nu inte alls är igång på visa platser i Kina. Så detta får mig att oavkortat komma in på detta med makt och dom ”rika” som tror sig ha all makt, dom har bara den makten vi i fotfolket tillåter dom att ha. Vill vi inte att dom skall ha makt så tar vi den ifrån dom (det är fler av oss än det är av dom och vi kan överleva utan dom iaf) innan vi hade mobiler, datorer och fina bilar så levde vi ändå (nu har dom flesta glömt bort hur man gör då det finns en del som tror att mjölken är något ICA/Konsum tillverkar på lagret och köttet/fisken finns klart att hämta utanför dörren eller att man fiskar fiskpinnar direkt :) När makt kommer från att folket låter dom tro att dom har makt.

Över allt finns det bevis för att vi inte är det vi tror att vi är och att saker inte fyngerar som vi vill att det skall fungera.

8/2-20

Vart ute på landet och haft lite avslappnande dagar med lite omstuvning på tomten. Vi var tvungna att (tvungna och tvungna) möblera om lite så det inte såg/ser så skräpigt ut. Har rivit en ute förvaring för gammalt virke ovanför nya muggen, och flyttat lite takplåtar ur synfältet, sen tog jag hand om dom nya stockarna som var lagde utanför garet och snygga till lite där (inte klokt vad tungt det är att flytta runt på allt bråte) men nu är det klart och mina muskler har fått sig ett pass :)

så här ser et ut nu.

.

Har börjat fundera lite på att göra vattenburen värme på landet, och funderingen är om jag skall gör 2-rörsystem under plattan eller om jag ska göra det inne i huset, fördelarna med att dra alla rör under plattan är om det springer läck i rören så läcker det inte in i huset men då krävs det lite uppfinningsrikedom för att hålla rören frostfria. Har börja fundera på en låda i taket i garaget (under plattan) och isolera den med lin isolering och innan det måla den med termoskydd och då är förhoppningen att jag kan dra ner lite på isoleringens tjocklek. Men men det får bli en uppgift för ramtiden nu gäller det att få alla saker klara som jag har planerat osv

Nu till lite verklighet vad beträffande mina hat objekt (dom har gjort det igen). För ca ett år sedan byggdes det lite hyresfastigheter här i E-tuna, och nu har det kommit svart mögel i garaget. Nu tycker väl dom flesta att det är väl inget att prata om lite mögel. Nä förvisso inte med detta med svart mögel är mer farligt än Asbest (som jag sagt tidigare är asbest inte farlig dom första 20 åren, men kan vid rätt tillfällen skapa canser efter dom 20 åren) medans svart mögel kan skapa stora påverkningar efter ca 2 V och vid sällsynta fall hamna i blodomloppet och skapa mkt stor problem som vid visa sällsynta fall kan döda, och detta är det ingen som tycks reagera på vare sig fastighetsägaren eller miljö/hälsovården. Detta är känt av dom utb... blää...otäck smak i munen.

Nu till Sörmlandsregionen och vårt på gående lila projekt med sjukhuset (tillåt mig små le...ahahahahahahaahahahahaahahahah) Utbildade igen....Nu har dom budgeterat för snålt igen, eller så får dom ta bort alla toaletter/kontor/dörrar/entrer/ och allt annat som inte fyller någon nytta. Det ryktas om att Mälarsjukhuset kan bli ett nytt Karolinska jätte fina lokaler men ingen som jobbar där för det finns inga pengar, och jag vill inte betala något som någon annan klantat sig på.

Ja vi tar en till idiot grej och även denna av utbildad idiot. Ja vad kan man säga, här har Postnord köpt in 500, och 100 av dessa har fått körförbud då det tydligen visar sig att bromsarna inte funkar i snö. Wow finns det snö här i Sverige?? opps låter lite som SJ tabben med dom första nyinköpta tågen som inte heller klarade av snö och minusgrader. Vad skall man göra med denna idiot Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord . Han kommer ju inte få sparken fast han kostat både en och tvåmiljoner för sitt misstag. Sparka högen och låt han få ett nytt top jobb som han kan missköta:( . Kan mkt väl förstå att dom flesta tycker att jag kategoriserar att alla med hög utb tabbar sig inte , nä inte offentligt men dom gör idiottabbar som en vanlig för modligen inte skull göra och att det ostar oss vanlig en massa pengar i onödan medans dom som orsakar dessa ex kostnader inte behöver beta ett skit.

10/2-20

Ja då var daxför en lite bok igen då. Fick höra/se i tidningen (både Aftonbladet och expressen ) att det var ett lie glaciär på sydpolen som var på väg att brytas loss, inget större men det var tydligen lika stort som Storbritannien (inget märkvärdigt alls) fint namn försten ”Domedagsglaciären” och att dom lärde ansåg att havets nivå kunde påverkas en del). Nu är det till saken att dom som inte tror på klimatförändringarna anser att detta är en naturlig cykel och inte har ett dugg med oss att göra, så ok när hände detta sista ggr då? Och nu till en rolig sak om denna iskub nu flyter ut i atlandten och där börja smälta vilket den kommer att göra, hur blir det då med balansen mellan färsk/salt vatten? Ja et är ju dom två ingredienserna som den naturliga pumpen är beroende av och som ger vårt trevliga klimat med dom 4 årstiderna. Utan denna pump har vi vinter året runt och till och med en ny istid på gång (vill inte betala den elräkningen).

Om jag inte misstar mig så är detta det andra lilla isflaket som är på g att flytta, och hur många m3 vatten är det inte totalt?

11/2-20

Så då var det slut på denna dag då, hänt lite (inte så mkt att skriv hem till mamma men iaf) först har jag avbokat mötet i morgon med en före detta arbetsgivare (Thermogaia) och ett arbete i Kil . Det skulle saneras 153 lgh´s balkonger som i runda tal skulle ta ca 2 V) men och det finns 2 skäll till detta att jag tackar nej. Det första är att jag inte vet om jag får den lönen som är överenskommen (det har vart en del hatande med min lön fram och tillbaka under perioden som jag jobbat) och sen är det att jag måste köra gumman varje morgon innan bussar har börjat gå.

Den andra lite små gladanyheten är att företag har gett mig en hyfsad indikation på att ev få börja jobba t dom under våren när allt börjar komma igång, detta är lite goda nyheter som man gläds åt :)

12/2-20

Vart lite intresserad av ”domedagsglaciären” som det döpts till i antarktis, och skrev och frågade hur en sån enorm isbit kommer att påverka haven och då i slutänden oss. Svaret jag fick var inte riktigt det jag hade förväntat mig och resultaten av effekten kommer att få flykting vågen från syren att se ut som en picknick med dom närmaste i familjen. Om detta svar speglar verkligheten så pratar vi om miljarder människor som kommer att bli klimatflykingar och vi kommer att vara tvungen att göra Gotland till ett nytt alcatras för att få plats med alla brottslingar. Nu får inte alla plats här men det ger iagf en bild av vilka typer av problem vi står inför.

Men ta inte mitt ord för det, läs svaret själva:

Någon gång mellan lördag och söndag vid Pine Island glaciären, Antarktis, bröts det loss ett enormt isberg över 300 kvadratkilometer stort. Kort därefter knäcktes det upp i flera isberg av mindre storlek, varav det största blev döpt till B-49. Sprickorna som till slut ledde till kalvningen har övervakats via satellit sedan början av 2019.

Pine Island och den närliggande Thwaites-glaciären är några av de snabbast retirerande glaciärerna i Antarktis, och övervakas nu noga av forskare för att avgöra om dessa glaciärer befinner sig i en fas med accelererande smältning, vilket kan frigöra stora områden i inlandsis som flyter ut i havet och höjer havsnivån. Eftersom isbergen skapas från is som redan flyter i havet har detta mycket liten påverkan på havsnivån. Men om fler isberg bryts loss och den flytande isshelfen krymper så minskar dess buffrande förmåga att bromsa inlandsisens hastighet ut mot havet, vilket kommer höja havsnivån. Pine Island och Thwaites-glaciärerna innehåller tillräckligt mycket is för att höja den globala havsnivån med minst 1 meter. Men de utgör även en propp för större delarna av det västantarktiska istäcket, vilket innehåller is motsvarande en global havsnivåhöjning av drygt 3 meter.

Kalvning av glaciärer är en naturlig process, men dessa händelser sker numera allt oftare. Pine Islands ishastighet har accelererat till över 10 m/dygn. Den snabbare rörelsen av is får isshelfen att sträckas ut och spricka, Stora kalvningar ägde rum vid Pine Island vart fjärde till vart sjätte år under 90-talet, men nu är de en nästan årlig händelse.

För mer information och visualiseringar från satellitdata, se European Space Agencys hemsida: https://www.esa.int/Applications/Observing_the_Earth/Emerging_cracks_in_the_Pine_Island_Glacier

Med vänlig hälsning,

Susanne Tainamo

SMHI Kundtjänst

 

13/2-20

Så två saker nu, det första är att jag vill genomföra en test mellan olika isoleringsmaterial som finns på marknaden. Dom olika matriarkal som jag tänkt på är mineralull/glasull, lin, cellulosa och ull samt Termoskydddet. Jag vill se hur stora skildrarna är av likvärdig tjocklek, det finns inga mätningar gjorda vad jag vet utan alla ”Tester” är baserade på matematik och ytterst få verkligheter.

Jag tänker sätta upp en värme lampa på ca 50 cm avstånd från en trälåda med ena sidan en utbytbar skiva som jag använder för dom olika materialen som jag kommer att låta klemas fast med hjälp av en regel. I lådan kommer jag att ha en termometer av kökstermometer modell (mkt avancerad termometer) och mäta temp inne i lådan. Lägst temp i lådan vinner :)

Kollade i dag under dagen på Discovery/nationalchannel på bla haverikommissionen som jag tycker är intressant, och där tog dom upp en sak som jag gillar, och det var att Boeing 737-400 under Lockeby olyckan även fick en annan uppgift, det var att undersöka vad som hänt med det planet. Det visade sig att motorena inte var gjorda för att rotera i 7600 varv då fläkt bladen inte klarade av påfrestningarna. Nu var det så att dom hade testa bladen i en provbänk (allt görs i kontrollerade former som inte går att jämföras med verkligheten) och det var detta som föranledde olyckan (dyr lärdom där åxå)

Nu har jag/fått slutbeskedet för kamin och avlopp, avloppet är det många som oppinerat sig imot då det enl dom inte uppfyller miljökraven. Om så vore fallet så skulle jsg/vi inte fått det godkänt eller hu??.

Här är svaret för er som tvivlar.

Hej Robert!    
Det finns en anmälan och beslut registrerad och godkänd för utsläpp av avlopp för diskbänk från 2015 på fastigheten Solberga 1:20.    
I beslutet står det även:    - "Detta beslut gäller endast för utsläpp av avloppsvatten från den befintliga diskbänken." 
  - "Om fler installationer så som tvättmaskin, dusch, diskmaskin eller WC ska göras är detta anmälnings- eller tillståndspliktig. 
En anmälan/ansökan ska då göras till samhällsbyggnadsnämnden i Vingåker innan några ändringar eller installationer görs. "
 

 

18/2-20

Hemtjänsten går på knäna (som egentligen hela sjukvården gör) och läkare slutar och blir uppsagda (på nya KS) och allt detta kaos pga av att det sitter ett par gubbar som tar beslut om saker dom inte vet ett skit om (utbildade idioter igen) medans lösningen til stor del redan finns där. Att sitta och ta beslut på något man inte känner till är lika idiotiskt som att operera en person i en sal/hal som är gjort för bilservice. Varför tar inte bokmalarna ett klocka och går den sträckan på dom tider som dom gjorde på ”Uppdrag granskning” och för söker hålla Hemtjänsten schema ? Nä tycker att vi ska implementera Japansk anställnings kultur, Avsätt vilket arbete man börjar på skall man börja på botten (i min värld toppen) nere på internposten sen jobba sig vidare till externpost sen vidare till fastighetsskötare och allt detta för at få en förståelse för hur varje avd fungerar och vilken press varje avd har på sig och vilken nytta alla gör. Då kan man få en homogen arbetsfördelning/moral/press. Detta är varför jag inte vill ha högre utb än gymnasiet för då tappar jag allt det som är viktigt. Men bara för att jag inte har en bra utb som jag kan visa upppå ett papper så tycker jag att jag har mer vätt än dom som inte har tittat ut genom fönstret för att se verkligheten.

Det är samtidigt undligt hur kass vår utb människor egentligen är, ingen av dom enkla saker som jag gjort och tagit i bruk på landet har vart i närheten av kostnad och funktion. Så detta visar (förmig iaf) att jag ligger lite före utbildade och dom har inte rätt inst/förutsättningar att bli bra på det dom vill då dom bara gör som andra gjort och då får samma resultat som dom andra fått.

På landet har vi en granne som var platschef för woody och han var väl ok, men han var tveksam om vårt hus skulle hålla i 10 år för dom pengarna som jag lagt ner på bygget, och gissa det har gått 10 år nu och min metod funkar fortfarande:) vist finns det byggtabbar som jag gjort men dom kan jag rätta till för en total kostnad av ca 2000 kr sen är huset ok, och detta är på utsidan och inte på bärande delar.

Nä summa summarum...Låt fotfolket lägga upp regelverket och scheman då blir domiaf gjorda av någon som vet inte tror

22/2-20

Vart på landet under fred och lörd. Med ryggverk, ingen lycka kombo då man hela tiden försöker göra något konstruktivt under tiden man är ute. Hade hoppats på att lite lättare arbete skull mjuka upp ryggen och på så sätt kuna stärka den med lite magmuskel träning skulle funka, men icke sa nicke det vart inte bättre men inte sämre heller så det vart bara bortkastat tid. Lyckades iaf såga 2 bitar a 1,5 m lång och klyva 4 st kubbar så jag fick lite ved att elda. Så jag fick upp tempen till 20 C inne i huset med dessa 16 bitar med en kamin med verkningsgrad på ca 30 % gammal herrgårds kamin utan rökhylla, men skall enl datasheetet ha 10 Kw vilket elda butiken inta tro på en sek (inte jag heller för den delen). Vår kamin är en Centura 350 och den är bara för mysfaktor och inget annat :)

24/2-20

Är det bara jag som tycker att det är konstigt? Vi har haft 2 stora banker som haft problem med sina datorsystem som gjort att kunderna inte kunnat anv internet banken och andra viktiga funktioner i deras datorsystem, idag hade transport styrelsen ett liknande problem som spökade till det hela. Om ni fråga mig så låter detta som en test attack mot infrastrukturen mao en ”Firesale”. JAJA vet att det är en Hollywood sägen, men inte så långsökt som man kan tro. I och med att man indirekt kan göra sig osynlig på nätet ( ok inte helt, man lämnar alltid något efter sig) om man vet var man ska leta så hittar man alltid hen för eller senare. (såvida man inte ändrar i MAC-adresser osv men nu pratar man i högre skola där jag aldrig kommer att gå i :)) och sen pingar alla områden som man vill sätta ur spel (även denna i en skola så få kan gå i). Tyvärr kommer vi fotfolk inte att få veta om det har vart en test eller bara onormal vecka, men som sagt lite undligt iaf .

25/2-20

Ja vad säger man.. Nu efter att sambon har blivit utförsäkrad och vi har bara haft min (underbetald) lön att se till så har nu FK gjort ytligare en generellare. Nu är min sambo inte aktiv längre i FK´s register, detta gör nu att hon inte kan överklaga då det inte finns någon aktiv ärende på/hos henne, med detta tillvägagångssätt är det inte konstigt att det inte finns många som kan rå på FK.

Börjar fundera på om det är kutym hos statliga verk att behandla oss fotfolk på detta sätt (kanske inte så förvånad trots allt..dom är ju utbildade så, det är ju knappast gymnasium som dom gått) så nu börjar en ny del av sambons fight men på ett nytt plan, vilka ska man skylla på nu?Postnord som inte fått fdram brevet med dom juridiska breven? Eller på FK som inte har bättre koll på/diareför som man skall göra !

27/2-20

Denna Dagbok blir lite sis så där, mer av ett kompletterande inslag. Nörjar med lite nya ”rön” om min teori att vi kanske är under test attacker från främmande makt. Skrev i en tidigare DB att 2 stora banker + Transport styrelsen och att en transformatorstation hade sprängts i Eskilstuna, och igår på nyheterna tror jag de var sa dom att alla bankomater i hela Sverige hade slocknat under ca 2 timmar det blir ju lite mer kraft bakom min teori när alla personer och företag nu inte kan göra sina dagliga uppgifter bara för att en dator inte funkar som den skall. Och mig veterligen så vet dom fortfarande inte riktigt vad det beror på. Om detta nu är en olyckshändelse eller vad det nu beror på så är det en skärmande bra tiaming på det.

Sen har vi det med Corona viruset.... löjligt att socialstyrelsen mörkar vilken beredskap/förmåga vi har för att ta hand om influensa som denna, jag kan för mitt liv inte se vad som skulle kunna vara befogat för att tala om vilken beredskap vi har (vare sig på gott eller ont) och hur det kan skada rikets säkerhet.

Och som avslut på denna DB... vi går mot ljusare tider (vi har snö i Mälardalen) :))

29/2-20

Satt och funderade lite i går kväll på hur alla kommuner resonerar gällande miljö och klimat. Och en sak slog mig, dom gör pricis tvårt om när det kommer till klimat målet. Vi ska ju bygga mer klimat smart och ha ett kretslopp tänkande och på så sätt göra behovet av fossil anv till ett minimum men hur gör kommuner (vill ta Katrineholm som ett typexempel), har aldrig vart med om så måmga fartgupp och konstigheter i en mindre stad för. Det är nästan överallt, övergångsställen /in och utfarter vid rondeller, nästan var 150 M är det ett gupp (Katrineholmsborna har meddelat sitt missnöje) så det blir ett anta 1000-start och stopp körningar /bil år bara för att dom envisas med sitt sitt underliga tänkande (utb igen). Så mitt förslag till belöning för ett mkt illa genomtänkt genomfart ”Sveriges miljöfarliga stad” :)

3/3-20

Var igår på en intervju, och det kändes bra och informativt. Hon som höll i intervjusvaren hade lite gran av liktänkande som mig när dt kommer till relationerna mellan chef och anställd, att man skäller inte på en anst utan försöker att få den anst att se saken från andra perspektiv viket jag uppskattar, men om man gör fel ser jag även att man får veta det och inte bara stycken medhårs). Men i det stora hela ser jag att det skulle helt klart vara ett företag som jag skulle kunna jobba min resterande tid inom yrket.

Sen måste jag missat något, har vi fått digerdöden eller svarta pesten hit till Sverige? För om nu butikernas hyllor gapar tomma måste vi fått en riktig illa sjukdom (definitivt inte en ny typ av influensa som man hör på TV). Vad är det med folk? Ju mer dom oroar sig desto lättare bytte är dom (oro gör att immunförsvaret minskar sin förmåga och kan inte jobba på max), lugnaner er det blir inte bättre med oro och hamstring.

7/3-20

Var på Volvo igår för att få någon guidning om vad det kan vara som gör att bilen går trögt och drar betydligt mer soppa. Har vart och kolat att bromsar inte ligget på samt att det inte är däck som är ovala eller skapar en friktion någonstans, (ena däcket har fått Bula/grop mitt på slitytan och det däcket kommer jag att byta ut) han på Volvo började prata om något med kamremmen och att den kan ha hoppat ur läge, hmm låter inte som att kamremmen kan göra att däcken inte rullar som dom ska, om det är något med kamremmen bord det ha påverkat andra saker och inte hur däcken snurrar som tex att ventilerna inte öppnar/stänger som dom ska och en havererad motor som följd. Fick en kännsla av att han bara vill spä på oron och få in bilen för att felsökning och sen komma med en massa humbug och salta räkningen orenligt. Dom jag servar bilen hos trodde det kunde vara växellådan som spökade (har stort förtroende för dom då jag får en del saker gratis av dom). Hos dom harjag servat mina bilar i ca 10 år och dom gör ett mkt bra jobb.

3/8-20

Var på landet igår , bara för att titta till lite och se att det inte vart nån där. Känns skönt att vara där det ända som gör det lite hmm siså där är att vi inte har vatten där utan måste ha dunk med oss för vatten. Om/när jag får jobb ska jag låta bora ett vatten hål, bara så an har när andan faller på. Har ju förberett för dusch nu så . I övrigt inte mkt att skriva.

11/3-20

Corona Corona nu får dom ta och ge sig med alla dessa varningar, må va hända att det dör folk som redan har nedsatt funktion på andningsorganen men att gör det så här stor är bara löjligt. Vinterkräksjukan dör det säkert åxå folk av, men att utlysa en hysteri för detta virus är bara löjligt. Säg att det totalt blir 200,000-1,000,0000 som kommer att smittas av Corona och att det är 1 promille som kommer att stryka med det blir 10,000 personer, det är ju en piss i Mississippi dvs inget att gråtta för (det dör ju fler i trafiken varje år globalt men där är det inga globala sanktioner/krav/regler )

Sen fick jag en lite chock i förrgår när jag skulle ut på promenad, årets första polenerare fickl jag träffa,

nåväl den kommer att dö i vilket fall som helst och vi har nu färre blommor som kommer att bli pollinerade av vår små trädgårdstomtar, jag tror att det är nog det som vi kommer att märka först i klimatspåren, våra trädgårdar kommer nog inte att ha samma lyster som dom en ggr hade. Det kommer nog att bli svårare att få våra blommor att föröka sig på naturlig väg

12/3-20

Nu får det vara nog tjatat om Corona, det börjar gå till överdrift. Folk på planet börjar bråka,folk hostar rakt ut på tågen och gör dom övriga panikslagna. Fatta vad det handlar om ..ett virus som sätter sig i luftvägarna och kan åstadkomma en lunginflammation, i dom flesta fallen helt ofarligt men kan i värsta fall ge allvarliga åkomma. Men vi pratar om promille och inte ens procent av befolkningen. Jajaj det smittar ganska bra,men det är inte luftburet och kan då inte smitta 10 personer på ca 1,5 M avstånd, vanliga flunsan som vi får varje vinter är ju luftburet och där kan en hel avdeling bli smittade på bara några timmar sen kommer inkubations tiden på det som är runt 1-2 V men där blir det inga hysteriska uttalanden från pressen eller från myndigheter....Skärper nu :(

13/3-20

Otroligt att man nu kan se solen redan vid 5,40 ok inte riktigt men det är ljust ute iaf :) för bara några dagar sedan var det mörkt fram till kl 06,00 men nu är man ute i kortbyxor och ställer fram blatte stolen :). På tal om inget så kollade jag upp hur många det var som dog under svininfluensan och det var 284,000 , och det ska ställas mot Corona som alla båser upp till digerdöden på 15-1600 talet, nä som jag sa igår ...skärp er.

Men nu verkar det som att våren har kommit så nu släpper vi allt vad sjukdomar och virus heter och njuter av att den ljusa tiden kommit tillbaka och vi kan planera vad vi skall göra på landställena och i trädgården :))

15/3-20

Konstigt hur illa omtyckt man blir när man påpekar grunden i hamstring, var ute och gick idag (som vanligt) och skulle se om det fanns lite ”Rödhatt” att få tag på. Man gick in i olika butiker/apotek men det fanns ingen ”rödhatt” att få tag på (ok vi skulle ha (brus-varianten) och den var slut överallt. När jag kom in på Apotek här i krockarna så träffade jag en kvinna som så lite panikslagen ut och hon letade efter verk/förkylnings brus av olika slag, och då kunde jag inte vara tyst längre... sluta hamstra sa jag till henneoch hon svarade att iom att alla andra gjorde det så var hon tbungen att göra det åxå. Jag talade om för henne att Corona inte är värre än Vinterkräksjukan som kommer varje år och om hon nu skulle bli sjuk så sannolikheten stor att det blir 38 C feber och lite takdropp sen är det över. Alla so hamstra har en grundåkomma dvs dom är rädda (och det kan vi tacka Regeringen/Smittskyddet och folkhälsoinstitutet för) för som det ser ut i dag var det 10 ggr fler som dog i ”Svininfluensan) än det har gjort fram till idag av Corona. Om något år kommer Corona att vara lika vanligt som Vinterkräksjukan är i dag och ingen kommer att höja ögonbrynen om någon säger Corona.

21/3-20

Ja det har vart en händelserik vecka, det började Fredags eftermiddag förra vecka. Då rimgde ett företag och undrade om jag var arbetslös (vilket jag var) och planerade in en intervju på Lördagen, och jobbet var mitt på Måndag morgon vid 7. Sagt och gjort så började jag på måndagen och vi skulle hålla på med sand upptagning i ca 6-8 V (enl utsagor) så under Måndagen var det att ha låda på ryggen och gå omkring med den under 8 timmar, sen på kvällen var ajag så slut i kroppen att tycka synd om sig själv lät som en bra plan på kvällen, kunde inte blinka för att ömmade så i axlar,rygg, biceps och egentligen resten av kroppen så det vart en tidig kväll.

Senare under veckan fick jag mail från Postnord som vill lev ett däck till mig och jag talade om för dom att jag inte var hemma på dagarna utan dom kunde lev till samma adress som dom skull lev ett ersättningsdäck, men dte gick inte för dom hade inte riktigt den servicen att hämta och lämna på samma ggr. Tycker det skulle spara in pengar på extra transporter om man gjorde så men men jag jobbar inte med Logistik av förklarliga skäl :)

Nå väl det har vart en bra vecka tycker jag och all verk är borta och det är Lördag i dag så :)

22/3-20

Har sedan ett par dagar sedan börjat titta på att starta ett företag inom isoleringsindustrin. En mycket enkel del där det knappt finns någon konkurreras..skulle inte tro det... svår attt komma in i och extremt mycket fulspel. Där handlar det inte om att bästa produkt vinner utan vilket företag som kan ge mest och störst mutor till KTH och till deras byggavd där det sitter en korrupt forskare som gör vad HAN tycker och inte vad samhället vill. Nå väl kommer inte att hålla på med mineralull segmentet utan med naturliga fiber typ sockor och koftor, men som är vida överlägsen mineralull. Så nu har jag inlät ett samtal med ett företag som tillverkar dessa sockor och koftor och se vad dom har att säga om mina intuitioner och ev samarbete. Men men nu får tiden ha sin gilla gång och man får se om det kan funka i längden

28/3-20

Ja då var veckan till ända då, vart en ”blåsig” vecka då vi hållit på med sand upptagning i bla Strängnäs. Och helgen bli kort då det är upp imorhon och fortsätta med det, vet inte riktigt hur mkt det är kvar med enl sägner är det 3-6 V kvar så det är nog ett stort omr i Strängnäs som chefen har.

Vart på landet och kollat till (sambon följde med :)) och allt såg ut som det skulle så inga otäcka överraskningar. Lite natur upplevelser fick vi iaf en kronhjort och en fasan fick vi se :) så gummans natur-sug vart tillfredsställt.

Min bil har sedan Nov föra året börjat dra ca 1 Dl mer i soppa så jag gjorde ett harmlöst försök för att se om det vart en lite gnagare som tuggat på någon vaccumslang eller liknande,men med mitt otroligt duktiga motor sinne så kunde jag inte se något (hade inte förväntat mig någon annat resultat) men man får nog ta det till man frå råd att se om man kan fixa det mmed hjälp av bilservicen (så vida det inte blir för dyrt)

4/4-20

Då var arbetsveckan nästan klar, ska jobba på söndag med sandupptagning, börjar vid 9 och sen blir det väl 4-5 timmar så vi får upp all sand innan kl 10 då öppnar dom köpcentrumet. Men i veckan har det vrt blandad kompott i arbetsväskan, vi började med att riva i ett svinhus (dom hade svin i den ladan men nu skall det byggas om till förråd/maskinhall och bla jag har fått det på mitt nord så det var bara att sätta igång och riva ventilationen,väggar och lossa på elen som fanns på väggen. Och nu håller jag på med andra delen av ladan med ytligare 20 grisbås , där varje bås har någon typ av cement blandad skiva som väger as, dom första 16 båsen är klara och det är 4 st kvar. Samtidigt som jag river dom skall jag manövrera en minigrävare som man inte har riktig kläm på (jag kan hantera den men inte i vilken ordning man skall göra visa moment och hur man ska tänka/göra, men det kommer nog med tiden).

Men bor sätt från det så har jag kört en teleskoplastare

och kört en JCB lastare modell större med spjut, spetsat höbalar lastat traktor, så det har vart lite blandad kompott under veckan.

10/4-20

Så då var den korta veckan slut då. Och den har vart som dom andra veckorna...Blåsiga sas.. vi har hunnit klart en del i Strängnäs och har ca 2-3 V kvar att göra där, bla ett par större fastigheter som ytan är runt 1 Hektar ( dvs 100*100 M) låter kanske inte så mkt men det är vida vyer när man ser allt som man skall blåsa. (men hela tomten är kanske 300*300 M men då ingår fastigheten åxå.

Under veckan på vägen hem tog jag ett stopp på en skrot där det stod en buss av lite äldre modell, och jag frågade vad han ville ha för den och han hade blivit erbjuden 15,000 för motor och vxl låda som han tackat nej till, och han undrade vad jag skulle kunna ge för hela bussen (den fungerade maskinellt så det går att köra den med B-96 kort har jag för mig att det heter.

DVS med körkort för bil med tillägget för husbil. så från den synvinkeln är det hyfsat pris.

Framtiden har nu landat i Eskilstuna inom bygg och isolering, det nya isoleringsmaterialet (provbitar) har jag nu fått. 100% eco och förnyelsebart med bättre egenskaper än fiberisolering,

klara av att ha en fukt kvot på 30 % och inte tappa isolerings förmåga, kan hanteras utan mask/handskar eller vent som i visa fall krävs för mineralull. Och det är...trumvirvel... Fårull.

Kommer att lägga upp dessa under fliken Produkter där jag även lägger upp Datasheets.

12/4-20

Då var det jobb imorgon då, blir iaf db timmar så lite bonus får man iaf. Är lite osäkert hur det blir om vi ska blåsa imorgon eller om vinden gör att vi får hålla på i grishuset (blivande förråd) om så är fallet blir det lite körande med grävaren så det är j tacksamt men det får bli morgondagens fundering .

Har nu fått fram lite maskiner för att karda på lite högre nivå, och man kan få den efter egna mått vilket gör att det blir intressant att gå vidare i tanken iaf. Sen efter ett tag när ideen har fått mogna lite så kanske man slår till på allvar.

13/4-20

Shit shit shit viste att jag inte skulle dragit på max med lövblåsen, det vart lite väl rent från ”löv” och träd. Kanske berodde lite på att trädet var tort som fnöske och hade dött för x-antal år sedan. Så här såg det ut iaf när vi kom fram och skulle börja flåsa och pusta

man vart inte så glad då detta lilla misshappend uppenbarade sig. Idag hörde jag något som gjorde mig glad/besviken på samma ggr, dom pratade om att detta var sista veckan på sandupptagningen och med lite otur går jag ut i arbetslösheten nästa vecka :( hoppas inte för jag trivs här men men vi får se hur det blir :)

18/4-20

Ja då var det Lördag och man är ledig hela helgen, skönt att få 2 dagar fritt känns som att det behövs efter burit runt på en apa i 3-4 veckor :) Upptäckte i Fredags att min chef ine är så jätte van vid att höra ”tack för en bra vecka) från sina anställda, för an stannade till och var tydligen tvungen att tänka efter nån sek, innan han svarade. Skönt att man kan få folk att stanna upp med en vänlig tanke :).

det vart ingen romdering i går utan fortsatte att blåsa några ställen, men vi 11 var vi klara och jag stack till gården och gjorde lite små saker där som inte var viktig utan mer bara lite tidskrävande och dammigt men någon måste göra det så det vart jag :) Dset var attplocka undan lite i verkstan och soppa sen att märka vinter hjulen till bilarna samt att köra ut dom i maskinhallen och lägga dom på pallar, det var av klarat på nån timme och sen var det hem gång vid 2 tiden. Och idag ska jag höa mig för på biogas bilar för det kommer att bli min nästa bil utan att tveka, då får jag ner liter kostnaden till runt 11 kr/L (men biogas tankar man Kg) och varje Kg motsvara 1,5 L bensin, detta säger mig att biogasen är betydligt mer energirik än död djur :) enl visa mätningar på åtgång så skulle en biogasdriven bil dra ca 0,33 L /mil och inte som stora flertalet tror att den skulle dra mer är en bensin driven.

25/4-20

Nu verkar det som att jag fått mina uppdrag på firman iaf. Det blir rondering 3 agar i veckan och 2 dagar är fortfarande öppna så det kan bli vad som helst. Hoppas att det blir som spadgubbe/maskinförare då jag måste ha 2600 timmar till för att bli certifierad maskinförare. Känns ganska ok att rondera i en stad som man inte hittar i, men vi åkte omkring en del på dom ställarna som jag har hand om (en stor del av Åker, och lite i Strängnäs, men bara ett omr tar ca 2,5 tim så jag har nog ca 10 tim /dag när det skall ronderas) Men men nu skall man klara av första rundan innan man sätter någon tid på det. Min bil har jag ännu inte fått ordning på, den var inne på verkstad och dom felsökte vraket , men efter att dom kollat igenom den och sökt i datorn om det var några felkoder som zip-zero-nada som indikerade något fel eller problem, vi gjorde en sak till och det var att koppla ur batt. I ca 10 min och försökte nollställa datorn ifall den hade hängt sig men jag vet inte just nu om det hjälpte (verkar inte så) men jag ska tanka idag så efter det vet jag.

1/5-20

Så då var det ett faktum då, bilindustrin har dragit mössan över ögonen på alla dom som köpt dieselbilar. I Göteborg har lastbilsföretagen mer och mer gått över till biogas för dom kan dra ner på modellerna tex Scania 500 till Scania 410, detta gör att företagen nu får lägre skatter (pga vikten) och lägre bränsle räkningar utan att det på verkar kraften i lastbilen.. Jag har förespråkat biogas sedan Darwin gick omkring men ingen har lyssnat på lilla mig. Biogas har ca 40% mer energi än diesel och 50% mer energi än bensin och inga utsläp att vara orolig för (så vida man inte kör på rågas som visa bönder gör) vilket i sig är lagligt. Faktan är tagen från (Scania MIL) som är en medlemstidning och borde gå att hitta på nätet.

Under veckan har det vart lite rondering som vart det primära, och klippning av buskar mån- onsdag, sen på torsd var det grishuset och riva dom sista 5 båsen för att sedan rensa upp allt bråte som blivit av rivningen. Så då var det både gräv-lastmaskin körning under ca 4 tim, vilket var lite skönt att få sitta vid spakarna igen (var lite siså där att ratta man har glömt fingertopp känslan men den kommer tillbaka )

Så med dom fakta jag nu fått om Biogas och hur mkt det drar med ett fordon så har jag bestämt mig för att nästa bil blir en biogas bil..

11/5-20

Nu var det lite förlänge sedan jag skrev ner ett par rader, inte riktigt haft ork att kasta paj eller kritisera samhället, men nu tar jag mig orken och vill deklarera att min nuvarande abets givare har dragit ner mössan för ögonen på mig och ine vart 100% uppriktig. Jag foick veta idag att jag inte får köra maskin som det ser ut mu för jag ska gå runt och tömma soppor samt plocka upp dom från marken med en knippklo som vilken tonåring som helst kan göra. Och det var inte det jag hade skrivit i min ansökan, där tyckte jag att jag gjorde det ganska klart vad jag var ute efter, men vad vet jag döm själva.

Anläggningsmaskinförare hos Yrkes

Akademin i Hallstahammar. Kursen inkl praktikmånad avslutades i december samma år.

Därefter erfordras 3800 timmars praktik för att erhålla certifikat. I januari 2019 sökte jag

därför lärlingsplats och fick anställning hos Västerås Service & Anläggning AB (VSOA) där

jag har jobbat i 9 månader. Men nu till höst- och vintersäsongen drar företaget ner på personal.

Detta har gjort att jag nu söker en lärlingsplats där jag skulle kunna få möjlighet att fullfölja

min maskinförarutbildning gällande just den praktiska utbildningen och naturligtvis med

förhoppning om fortsatt anställning.

Mitt arbete på anläggningsföretaget i Västerås har givit mig en bra inblick i anläggningsarbeten

och grävning för fiber. Dels har jag fått köra hjullastare och grävmaskin i det praktiska arbetet,

och dels har jag fått jobba i marktruppen med allt vad detta innebär.

Jag bifogar här en förteckning över utbildningar samt anställningar jag haft och hoppas på

en ömsesidig återkoppling!

För referenser vänligen kontakta Peter Söderberg, VD, Västerås Service & Anläggning,

13/5-20

Vilken vinter dag det vart i dag, vi hade mer snö idag än i vintras (ok kanske inte, men inte långt ifrån) så det var måttligt kul att rondera idag då det vart mkt kalt om fingrarna (har inga handskar) så det bet ordentligt i fingrarna. Men ronderingen vart gjord som den skulle, sen tillbaka till gården och få nya uppgifter som skulle avklaras. Pannjobbet som vi tittade på i förra vecka gjorde vi idag på ca 30-40 min (min uppskattade tid stämde inte) så nu imorgon är det tydligen tänkt att vi ska rulla gräs hos en kund ungefär 3-400 Kvm, sen vet jag inte hur många vi blir men tippar på iaf 3 st.

Sen idag fick jag ett trevligt samtal från en tidigare arbetsgivare som jag praktiserade hos för något år sedan, han ville att jag ringer upp under kvällen så det ska bli lite skojsigt att höra vad han vill :)

17/5-20

Vilken underbar helg detta har vart (think not), det började i Fredags då jag hämtade bilen från service och skulle tanka. Tyckte att den gick lite tungt men gav ingen vidare tanke på det så jag tankade och åkte hem ställde den i garaget och allt var frid och fröjd. Så på lördag morgon skule vi till landet och jag gick för att ta bilen ur garaget, la i backen och försökte rukka ut, men det var som att bilen var fastsatt med en gummisnodd och liksom fjädrade tillbaka så jag tryckte till på gasen och hör då hur luften går ur däcket. Vart förvånad då det gick ur massor av luft som inte tydde på att det var en spik eller liknande. Nåväl ut med domkraften och börja hissa bilen bort med bultarna och bort med däcket... det gick inte heller smärtfritt utan det var något som höl fast däcket så jag var tvungen att lirka ur det.. Så vid fjäder benet så jag ett svart järn som stack fram och som hade rivit sönder däcket. Det visade sig vara fjärden som gått av, känns si så där att igår hade jag hämtat den och nu skall den in igen (känns som om det aldrig slutar, först ett jobb som inte blir som jag trodde/ville sen inga sparpengar kvar tack vare bilen) Men allt händer av en orsak på gott och ont.

Har iaf en möjlighet att min g:a praktikplats kanske vill anst mig så man får hoppas på det.

21/5-20

Söndag förmiddag (Kristi flygare) och man car upps om vanligt runt 05,00 , men vad gör etman får ju sova när man går i pension hoppas jag :) Nu till en revolutionerande lite sak som jag komit på alldeles själv, vag är billigare än bensin, kraftfullare än diesel, miljövänligare än elbilen och kräver varannan gång service?.. (Trumvirvel) BIOGAS. Biogasen är 50% mer energirik än bensin (bilen drar ca 6L /100 km och biogasen drar den 3,8 Kg /100km, för att göra om det till likvärdiga enheter så man kan jämföra så gör man så här: 3,8/1,5=2,5L biogas/ 100km) Biogasen kostar runt 18,50 /kg för att få fram L så gör du så här: 18,50/1,5=12,33 Kr /L

Och vill man göra det samma med diesel så byter man ut 1,5 mot 1,4 och då får man samma jämförelse fast med diesel.

23/5-20

Lördag och veckan har varit si så där, blir så sönderhackad av ledighet mitt i vecka. Nå väl den är klar nu så nu får man ta nya tag, fick tillbaka min bil i Onsd och fjäderbenet är bytt och bilen servad så nu är det bara lite småpyssel kvar (tvätta och göra rent i den sen skall den ut på försäljning ) för nu ska jag köpa gasbil ist vill ju göra det jag uppmanar alla andra att göra så (man bör ju föregå med gott exempel) så.

Sambons dotters kille (låter lite som min granners katt´s kompis mattes hundvalp har en... Ja ni förstår säkert hur jag menar) fick ett possetiv omdöme av Gene Simmons (Kiss) när dom gjorde en tolkning av låten ”NAKED CITY” här är omdömet https://www.facebook.com/photo/?fbid=10157589960912449&set=a.10150605937617449&__cft__[0]=AZWezS8zJQNKYA9-gHhv0FJpYXGMw-YS9zAuuj3-KatxfUH0GF_Q2lyPm45BCGuIqeE7zPUTtH2GK8YWmqkHvCTGF4n9zdXvlujj6uJZaaJU8PdQfOmot_Go8A3n0TT9d4qbPtM51REvpI3DAY-7uwsWACjBHToXLNh1GuD8ZHFFgw&__tn__=EH-R

Lite skojsigt för dom vill jag nog säga :)

24/5-20

Jag var på landet nu i helgen under tiden sambon var på jobbet, och gräset har tagit sig så nu nästa helg blir det att åka ut och klippa det, samt att titta på lite annat som träden som skall fällas. Skönt var det att komma ut men det är mkt att göra då mn inte åkt ut lika ofta som tidigare, men det blir nog lite högre frekvens nu under sommar halvåret :)

Passade på att fota vårt äppelträd för att sambon vill se

om det vart några äpplen detta år, och det verkar bli ett par stycken iaf (hoppas att det räcker till ett par äppelpajer :))

3/6-20

Onsdag och man har hållit på med sin rondering som vanligt, inte mkt variation här inte. Samma runda och kanske något strö jobb (dok inget avancerat inte) men lite avbräck från vardagen så att säga. Väntar fortfarande på besked från Örök och hur det blir (naturligtvis hoppas jag på det bästa :)). Tyvärr har det nu börjat värmas upp ute och man kan inte dricka så mkt som man kanske skulle behöva (ja så stor mage har jag inte än :)

Ska göra en test hos en kollega som har det varmt i sitt sovrum, så jg skall måla ett lakan och låta henne hänga upp det på utsidan av fönstret för att på så sätt kanske sänka temp. Runt 10 C. Men nu under färden hem kom jag och tänka på en sak, om dom har energifönster så ser jag redan ut som en lögnare då jag inte kan komma upp i dom temp sänkningarna på ett energiglas (men om dom har vanliga kopplade fönster är detta inte omöjligt ;) men men man får se. Ska även ta det med ångan som går igenom tyget men som kan hålla vatten kvar i det (ett lite funktions test för att visa hur TS fungerar på en vägg)

14/6-20

Så nu har man hämtat lite kraft för att få ner ett par rader igen, värmen är inte min bästa vän som jag tidigare sagt och nu har väl kroppen acklimatiserat sig lite iaf. Så vi öppnar starkt och slutar med en rush:) nu ska vårdskulden börjas betala tillbaka och tro det eller ej men dom som jobbat på golvet under covid-19 nu skall börja beta av alla dom som fått deras operationer/rehab/ och röntgen uppskjutna ska dom nu ta hand om och försöka jobba bort plus dom nytillkomna. Det blir nog så att vi blir tvungna att ersätta hela sjukvården då dagens personal dör på sin post och vi inte har någon kvar inom vården. Jag kan tänka mig att personalen inom vårde har fått sliter för en 2 livstider av oro både fysiska och mentala först allt jäkt med att kolla till alla som kommer in och sen delen där man hela tiden vet att det finns en chans att man kan bli smittad, sen alla ens planer som att umgås med familj och vänner och födelsedagar man missat. Och hur har dom blivit tackade fram tills idag jo enl tidningarna med ost. WOW så generöst av staten en ostbit det får mig att verkligen att vilja jobba inom vården, efter att ha offrat hela sin existens under ca 6 mån få en ostbit ja dom är väl råttor då inom vården (det tycks iaf staten tycka)varför inte hellre ge dom en extra lön på ca 200% av deras lön plus ett extra års semester (inte ett år men 6 V) så att dom har en teoretisk möjlighet att återhämta sig fysiskt.

Nu till mina stressiga dagar och miserabla existens: här fikar jag varje Mån,Onsd och fredag )

jag har nu 2 st mkt trevliga händelser som jag vill dela med mig, den ena är att jag har ju haft något problem med bilen och den har dragit ca 1-2 Dl soppa under ett par månader och jag har frågat mig omkring och fått så mkt tips och ideer om vad det kan var, sen frågade jag en kolega på jobbet som mer eller mindre bor i garaget och han gav mig et tips om att sota ut bilen (öka flödet på avgaserna, dvs varva ur motorn vid växling och sim sala bim så var motorn tillbaka på sin 0,56-0,58 L/mil (hade jag lämnat in den s¨å hade det kostat mig kanske runt 6-10,000 Kr nu kostade det mig att varva ut motorn lite extra.

Nu i helgen har jag vart ute och klippt gräset då det började killa mig i armhålorna, så nu fick den lite motion åxå (nej det har inte vart av lathet som jag inte klippt utan för att dragsnörre gått av och jag försökte få fason på det själv (men tålamod är inte en stark sida hos mig) så jag tog skulden istället för att trilskas med den. Hade även fått ett brev från sotaren att han skulle komma och sota skorstenen och jag hade inte fått upp glid-skyddet för stegen då, men nu var jag tvungen att få upp den och nu sitter den på plats (var mer eller mindre tvungen att demontera 2 plåtar så jag kom åt att skruva) så gräset är klippt och glid-skyddet på plats det har vart det primära för denna helg)

That´s all folks

20/6-20

Så då var midsommaren över då, dom lovad att det skulle bli varmt runt 30 C men den oturen hade man inte. Var på landet och målade lite plank för duschen och som brukligt är ju när solen bränner på så blir det bakugns temp på landet ( det är som en kittel) och färgen torkade i stort sätt på rollen :).

Fick veta att bonden vid oss hade sålt sina kor utom 2 st som hade kalvar, och han skall nu avveckla sitt lantbruk och förmodligen gåi pension (tycker det är bra, jobba i 12-15 tim varje dag och få in så pass mkt att man går rumt är inget hållbart liv) så man får önska honom lycka till.

28/6-20

Så då tar vi veckans dagbok då. Värmen har kommit (inte för att jag trivs med den då jag måste ha nylonbyxor i jobbet, (chefen tog vårpaketet då han best arbetskläder åt oss så det är vad vi har) så det blir lagom varmt på dagarna när det har vart runt 30+ C ute. Så man har inte jobbar fulla dagar när det vart som varmast, men men tar den ekonomiska smällen iaf:).

Ut över värmen så har Trump gjort sina grodor (som vanligt vill jag nog påstå) ,vill nog påstå att Tyskland och WHO har trampat lite i samma hink som Trump då do inte tycker att vi gjort bästa att förhindra spridningen av covid-9, och nu har det exploderat nya smittade i Tyskland och i USA och det blir nog andra länder som åxå kommer att få en mkt stor ökning av smittade tror jag.

Men vad vet jag??

Jag har iaf presenterat Thermokyddet för ett ny byggt villa/par/rad som har haft upp i mot 40+ C på övervåningen och gjort den helt obrukbar att vara på, så jag har målat ett lakan som jag sedan har hållit upp mot solen och låtit dom som jag ville visa TS för komma bakom och känna på skillnaden,det vart enn bra effekt av den testen och nu skall dom prata med föreningens ordf om att få företaget som byggt fastigheterna att bekosta en del av målningen.

4/7-20

Under dom tidiga morgontimmarna man satt i bilen till landet ,så funderade jag lite på geologi och hur det ena påverkar det andra (i min lila värd helt logiskt). Om man släpper på trycket på en plats borde det helt klart gör att andra platser får lägre tryck och på andra platser ett ökat tryck, så säger min logik iaf, så om vi nu tittar i bakspegeln och ser hur det totala trycket på jordskorpn har förändrats under dom sista 50 år. På 70 talet var vi ca 3,7 miljarder på jorden, och i dag ligger vi på runt 10 miljarder dvs en befolkningsökning på ca 300% på 50 år,och om vi förutsätter att meddel vikten på dessa är 50 Kg så blir det några kg extra. Men naturligt vis måste man ta i hänsyn att isarna smälter vid polerna med X-ant miljoner ton om året och sprider ut sig runt hel jorden vilket skiftar trycket yttligare. Så med dessa bas-siffror så har jag svårt att tro att det inte blir någon förändring på dom tektoniska plattorna, dom två kraftigaste jordbävningarna har hänt nu under 2000-talet, visa säger at det var deras tur att röra på sig andra har andra uppfattningar och den tredje säger inget alls. Men jag tror bestämt att det har med viktfördelningen att göra.

5/7-20

En version av ”American history X” med lite av samma tema som den, vi har fått rtt ”vila område” prisic utan för oss men underbara 4-kantiga lådor. Och nu är dom flesta sålda idom 1a etapperna, så u kan man med ganska stor sannolikhet säga vilka som köpt dom första 10-15 obj och jag kan med hyfsad träffsäkerhet säga att det inte är svenska barnfamiljer inte. Och nu till mitt iakttagande dom som har flyttat in är i stort sätt nysvenskar men en annan kultur och levnadssätt med en aning mindre hänsynstagande not sin omgivning. Sedan dom flyttat in så har volymen på talet ökat ganska mkt, bilkörningen har ökat hastigheten, fordon som tutar i tid och otid är der betydligt vanligare nu samt att vi har haft vår första krock på gatan (inget allvarligt men iaf) man kan säga att det märks vilka som flyttat in här. Sen har inte så jätte många Svenska barnfamiljer råd att köpa en vila för 3 miljoner, så en följd fundering är ...är om utländska familjerna bättre på pengar än svenskarna?

18/7-20

Det var ett tag sedan jag fick ner nåt här, haft sem och vart ganska trött nu när det vart så varmt (förra veckan var sååå skön) . Men nu är jag tillbaka med nya trevliga berättelser och tyckande :) jag har under en tid (ok siså där 15 år predikat om miljön och vad jag vill) så nu har jag sålt min bil (Renualt) och fick fickpengar för den, men jag har köpt en Golf Sportcombi 2017 istället och nu mitt herrskap så predikar jag inte längre om miljöbilar utan har nu köpt en Biogas bil ( jippi). Jag kan bara nu efter ca en vecka säga att den redan har sparat in ca 200 kr på drivmedel, tankade första ggr i Katrineholm (där kostade gasen 19,00 Kr vilket gör till liter 12,66 Kr/L då hade jag kört 30 mil och det gick i 9,82 Kr, och idag fyllde jag upp igen med 9,82 Kg och det vart som i Katrineholm 180 kr fast här var priset 18,50 /kg) hade jag tankat bensin för mina 57 mil så hade det kostat mig 524 Kr och med gas runt 360 kr.. Nu vet jag att detta är lite nyhetens behag och man kör lite snålare än med en bensinare så jag kommer från och med 1/9 föra bok om hur långt/hur mkt jag tankar. Sen till lite saker man får höra /läsa när man kommer till att tanka med gas...det tar sååå lång tid att tanka gas bilar. Nä det gör det inte tar ca 20 sek att fylla min tank.

Så kort och gott SKIT NÖJD MED BILEN :))))

26/7-20

Ja då var denna vecka till enda då. Vart en hyfsad vecka med lite nya inslag och glädjande besked när det kommer till bränsle ekonomin på bilen :) kan ju inte säga att 0,24/mil är mkt men det är vad den drar (ok låg bara i 82 km/h för att se vilken nivå det blir eco drivning) men nu i veckan ska jag öa hastigheten till svindlande 90 km/h och se vad den drar då . Nu i morgon kommer jag att säga upp mig så att jag ger chefen en extra vecka att hitta någon som skall ta mina sysslor, eller om det blir någon som gjort det förr. Inte vet jag men tror inte det är min uppgift att ha koll på det så:)

Så då kan jag fokusera mig på att gör det jag ska och ladda för nya firman :))

1/8-20

1 Augusti då och 30 dagar kvar tills man byter jobb :) Men nu är det sedvanlöiha rutiner som man skal tampas med (Rondering och ogräs samt lite häckklippning) veckan som gått har väl vart si så där, inga nya saker direkt eller någon typ av utmaning. Det närmaste utmaning har väl vart ayy montera en gunga som PO inte behövde någon större hjälp med (man kände sig som 3.e hjulet) :( men men man får bita i och hålla ut till det blir dax för mig at få lite ansvar och förhoppnings vis inte göra någon besviken :)

8/8-20

Sitter med en glass!!

Nä det kommer mer. Funderar lite på det där med källsortering, har inte det blivit tvärt i mot det vi ville? Som jag fattat det hela var det att minska slit och släng beteendet som vi anammade detta fenomen, men i stället har vi ökat på det men tycks tycka att det är bra iaf. Jag menar först ska vi tillverka fler avfalls psar och köra ut dom (inte 100% säkert att dom är komposterbara) sen är jag inte heller säker på att lastbilarna som skall köra ut dom är miljövänliga utan går på diesel (inte HVO) och sen kan jag nog tippa på att fabrikerna inte är 100% klimat/miljö certifierade i hela kedjan. Så om man tittar på alla delar så kan man ju undra om våran regering verkligen vet vad dom tar beslut om (Miljöpartiet vet jag inte längre var jag har dom, är mer sugen på makt än på miljö känns det som)

nå väl elbilen är iaf inte miljö vänlig (tar man bort batt så är det ju bara en hög med stål och aluminium)

15/8-20

Ja då har man vart på landet igen och tittat till samt klippt gräs och trimmat, och sen i 3,5 timme har jag målat lite plank till duschen. Nu är det inte många 1”6 kvar att måla sen är det bara att börja sätta i hopp alla delar så är den klar :) Ek rammen är det som ställer till det mest så det kommer att blir en del trixande och klurande för att få ihop den på ett bra sätt, men med så mkt annat förr eller senare blir det bra.

Nu vill jag ge er ett enkelt och arbetsfattigt tips på hur man får bort en stubbe av lite större kaliber, det är gratis och kräver minimalt med arbete, jag hade en stubbe på tomten som jag ville ha bort ”ville inte ens se den så jag ställde en vatten tunna upp och ner över den” och sen efter någon vecka eller så lyfte jag den och det bara kryllade av svartmyror på och runt den, så jag ställde ner tunnan igen och lät den vara under ca 5-7 månader under höst och vinter. På våren tog jag bort den och det som fanns kvar var detta ”la dit en myr-puck och sen var dom borta”

Perfekt mylla och lite spån

29/8-20

Ja dp var tiden avklarad för Malmby Lantbruk då, min sista dag var i går . Det vart lite vemod när man satte sig i bilen för sista ggr där ifrån, men nu kan jag iaf få fortsätta min utb till maskinförare hos Frökärr Entreprenad AB och då även komma med lite glada tillrop och förhoppningsvis komma med lite bra ideer (kom med en i förra veckan till han som han mottog på ett positivt sätt (jäkla ord det där...positivt stavar aldrig det ordet rätt). Nåväl till förra veckan och alla missöden, Onsd för 1½ vecka sedan. Var på G och göra min rondering (soppor och sopplockning på gårdar i Strängnäs) hinner komma ca 3 Km innan jag hör en smäll under bilen och det börjar skorapa. Har ingen aning om vad det kan vara så jag vänder om och linkar tillbaka till gården och hoppas att det inte är för allvarligt utan att det går att fixa (med silvertejp :))men det gick det inte Drivaxeln hade gått av och bilen gjordes klar för skrotning, så jag tar lilla lastbilen kör den till fredagen och på ettt illa valt ställe så får jag inte in backen eller P (automat). Hmm detta var bil 2 på 3 dagar dyr uppsägnings tid som jag har tydligen :) Chefen säger nu att om jhag sabbar en bil till kan det inte vara annat än handhavande fel (killen på gården som är duktig på att skruva bilar kollqar på mekanismen i spaken , och han ansåg att man har anv spaken till att vispa en kaka för bleck och annat metalliskt i spaken var tydligen helt skevt och vridet, men jag är till 99% säker på att det inte var mitt fel så. Sen som grädde på moset så brann deras nya traktor med pressen så det står på åkern nu som en mörk utbränd prydnad tills försäkringsbolaget kommer och hämtar liket (mkt kostsam avslutnings vecka för gården) det var tur att han som körde traktorn han släcka vetet runt traktorn för annars skulle det kunnat bli riktigt illa.

Sista veckan har vart lite si så där man har gjort det man är tilldelad och gnatat på ,men tankarna har vart på annat ställe , under förra fredagen så jag en grävare som jag tyckte vara bekant (nya chefens) och jag frågade om han skulle göra ett jobb i Malmby, och på måndagen fick jag svaret... japp han har ett dränering/avlopps arbete där, 200 M från gården. Så jag gick dit och vi tog en lunch och träffades. Jag har mkt goda förväntningar på detta ställe. Har haft en önskan sedan jag gjorde min praktik där att få jobba åt honom. Gillar hans sätt och person så jag kan inte se några gropar eller hinder där.

5/9-20

Lördag och man skall til landet och fixa lite med takfots brädan, sist jag var ut så orkade jag inte hålla upp brädan och rikta den samt fästa den själv. Vart en kort vecka igen bara vart och jobbat i 2,5 dagar på nya jobbet, då min chef vart sjuk och jag har jobbat själv och inte kunnat göra så mkt då det krävs maskin för att sleva bort massor. Men som sista jobb i torsdag la jag dränering och satte upp merparten av isodränen (men som vanligt när det flytter på så kommer alltid någon käpp och avbryter, nu var det batteri torsk).

Men det ver det och nästa vecka blir det nya tag.

12/9-20

Ja då var man arbetslös igen då, hade så stora förhoppningar om jobbet som jag började på för 2 veckor sedan. Men att Frökärrs entreprenad kunde avgöra att jag inte uppfyllde hans förväntningar efter ca 5 dagar (han var sjuk i 2,5 dagar 1:a veckan så han hade då bara 2:a veckan att avgöra om jag passade in (Månd-onsd) . Tycker jag personligen är lite kort tid att avgöra arbetsinsatsen men men jag är iofs inte opartisk i frågan så. Men att ha jobbat i ca 2 v och fått ihopp ca 40 tim tycker jag säger lite om upplägget, men nu är man där man är så det är bara att kavla upp armana och ta nya tag.

Har börjat lägga ut lite trådar så jag hoppas att det skall generera i något om inta allt för lång tid

22/9-20

Det verkar lite som at man blir akterseglad eller ä för naiv, fick ett jobb erbjudande för ca 2-3 mån sedan att börja på ett företag som grovis den 1/9 och jag hoppade på det, men efter 1½ vecka fick jag gå på grunder som kanske inte var riktigt ärliga. Är det så här som arbets marknaden ser ut idag vill jag inte längre vara med, att man inte ger folk en chans att visa vad dom går för? Nå väl sagt och gjort tärningen är kastad och jag står där jag står, nu har man iaf skickat ut lite intresse anmälningar ich bu får man se vad det blir av dom:)

Skönt att svea budgeten är på plats med 105 miljarder som jag är ganska säker på att det inte kommer att ha någon större effekt på någon, hur mkt kan du handla för 150 Kr i månaden? Ja inte blir det mkt inte sen klappar politiken sig på axeln och tycker att dom vart duktiga. Nä sänk momsen med 105 miljarder så blir det skillnad alla får ta del av sänkningen och ingen får mer än någon annan (allt blir lika för alla), tom staten får minskade kostnader :)

23/9-20

Interrogation

Wow vilken serie, handlingen är från ett mord (realistiskt) 1983 där en ung kille (17 bast) blir anklagad för att ha mördat sin mor på ett ganska bestialiskt sätt, två knivar i ryggen samt upprepade slag mot huvudet som mer eller mindre gjorde skelettet till mjöl punktvis.

:Om Interrogation

Amerikanskt kriminaldrama med Peter Sarsgaard om ett verkligt fall där en livstidsdömd fånge kämpar i mer än 20 år för att frias för mordet på sin mor. Interrogation bygger på olika förhör som finns återgivna i riktiga polisprotokoll och serien är till stor del icke-linjär. Det innebär att avsnitt 1 bör ses först, och avsnitt 10 sist, men däremellan kan man titta på avsnitt 2-9 i valfri ordning.

Tycker helt klart denna serie är se värd, inte bara för att den följer mitt resonemang (litar inte på utbildade personer) utan även för hur fel det kan bli när folk inte sätter sanningen först utan anv sina egna agendor som bas.

Klart sevärd

29/9-20

Tänkte ta upp lite motsägelse fulla regler/lagar idag. Min sambo jobbar inom vården ”korttidsboende” och det kommer in en del dementa brukare lite titt som tätt, och dessa har lite olika demens. En del kommer ihåg visa saker under en tid medans andra inte kommer ihåg saker längre än dom blinkar. Vården försöker göra deras tillvaro så bra som dom kan, men det är så uppenbart att det inte funkar då man tydligen ser på dom att dom inte mår bra mentalt. Ok dels pga sin sjukdom men även för att dom vet att det är något som inte stämmer med dom och dom kan inte sätta fingret på det. Lagen säger att dom ska ha ett värdigt liv..hmm va vadå värdigt?? att gå gå upp på morgonen och inte veta var man är? Eller kunna äta utan att det är mat över hela golvet, inte kunna gå på toaletten själv osv osv. Var någon stans är värdigheten? Inte för att jag är ”Döden och vill ta hem mina” vore det inte bättre att ge dom ett värdigt slut ist för att förvara dom?


Och min sista motsägelsefulla regel. Plastpåsar nu har vi fått skatt på det miljövänliga och skattefritt på miljöboven ”papperspåsen”. Dom sk kunniga har ju sagt att plastpåsen är en miljöfarlig och ökar till den global nerskräpningen (vist gör den kanske det men det ä ju knappast på grund av oss i västvärlden som gör dom enorma plastbergen i söderhavet) sen har vi detta med globala uppvärmningen för att producera papperspåsar behövs det papper, och de kommer från skogen som består av träd som i sin tur andas CO2 vilket rensar vår luft/atmosfär. Men nu måste vi fälla mer träd för att få fram mer papper som i sin tur ökar CO2

1/10-20

Så då var det dax för forskare att revidera om sin tidigare uttalanden då, glaciärerna på Grönland smälter fortare än det tidigare var sagt. Är det inte samma sak hela tiden? Alla utbildade har alltid en chans till att rätta sig medans normalbegåvade hela tiden får ta smällarna som dom begåvade har gjort. Vist jag kan vara ganska kategorisk och säger inget om det men fram tills idag har jag inte blivit motbevisad så.

4/10-20

Första dagen på medicin befriad :) som det ser ut nu så kommer jag inte behöva svälja mina kapslar längre. Läkaren har vart enig med mig och han har även sagt att jag inte har MS längre då personer över 50 väldigt sällan får kraftigare sko, och då tyckte jag att det inte finns någon orsak till att jag skall kosta länstinget 120,000 kr /år om det inte behövs :)

7/10-20

För ett par dagar sedan hörde jag på nyheterna att uppe i Sibirien hade något kemiskt företag dumpat massor av frätande kemikalier ut i Stillahavs- regionen (vet inte om jag fick i hop detta) och dom som vistades i närheten av vattnet fick frätskador på bl.a näthinnan och fick drastiskt försämrad syn. Hur detta påverkar vårt klimat är osäkert men att det påverkar vårt syre är det inget snack om, denna frätande substans kan inte på något sätt hjälpa planktorn att tillverka vårt syre. 46% av syret som vi anv idag kommer från plankton och 56 % kommer från våra skogar/djungler osv. Vi tittar hela tiden på hur vi förändrar klimatet med CO2 och metan men vi glömmer bort att om vi inte har ett någorlunda friskt hav så dör vi iaf pga syrebrist (Därmed producerar algerna 46 procent syre, medan det på land produceras 54 procent. ) Och att så stora arialer nu gått upp i rök tack vare skogsbränder så har det blivit db negativ påverkan på klimatet, försy för att träden nu dumpat all CO2 i atmosfären som dom har bundit upp iom att träden har växt till att dom nu inte alls kan lagra CO2 så vi får väl tacka Trump som är så klok :)

17/10-20

Som brukligt nu för tiden tar det tid för mig att få ner ett par rader här, men nu är det dax igen. Under veckan har jag jobbat lite hos en ga arbetskamrat (man ställer ju upp för en vän) så jag har skrapat bort ga lim från en heltäcknings matta (inte det mest glamorösa jobbet men iaf) och nu på måndag blir jag nog klar med det, sen är det bara att söka jobb igen och hoppas på något napp iaf. Under tiden man legat på alla 4 och gnuggat så har man funderat lite på olika lagar och regler som går i mot varandra. Vi börjar med den vanligaste lagen/regeln. Cyklister på kombinerade övergångsställen där skall vi lämna fotgängare företräden och inget annat, men när det kommer en cyklist så skall dom stanna och släppa fram bilen först, men som i dom flesta fall bromsar vi bilister och släpper över dom. Här har vi nu det första lagbrottet, vi bilister får inte stanna och släppa över en cyklist så länge hen sitter på cykeln ( Man får inte underlätta till brott, dom får inte cykla på övergångsställen. Det finns bara 2 platser där man måste lämna företräde till cyklister och det är i cirkulationsplatser och cykelöverfarter). Det andra är i flerbostads hus där det finn trapphus. Där är det i dom allra flesta fall ett undertryck i lgh (och har dom inte säkerhetsdörrar så är det en dödsfälla då farliga rökgaser kommer att sugas in) alla lgh skall vara en sk brandcell där boenden skallkuna söka skydd under brand och rök, men som dom flesta lgh har idag så kommer dom att dö om dom inte kan komma ut.

22/10-20

Ja då var andra pusselbiten lagd då till ett totalitärt styre, första var j Bitcoin som till större delen anv i Darknet ”för er som inte riktigt vet vad Darknet är så kan vi väl jämföra det med ett parallelunvirsum fast i digital form” och utnyttjades i dom kriminella kretsarna, för nu idag har Kina gjort en test i en ”liten” stad och vill utvärdera om det kan funka i hela landet. I och med att vi nu går närmare denna tekn (Sverige kan få den första E-kronan inom 3 år) och om det blir så kan man inte gömma undan en krona längre,alla typer av transaktioner kommer att synas och går att räkna ihop och matchas mot inkomst. Många tycker säkert att det är bra för då kommer staten inte att förlora så mkt på fiffel och svart arbete., men det många inte tänker på är att vi har nu inget att säga till om på ett endaste plan. Vi kan inte välja vad och när vi ska handla (för nu kommer vi att få riktad reklam som är skräddarsydd för att få oss att handla det vi egentligen inte skulle ha eller ville ha). Jag skrev för ca 10 år sedan om hur mkt info staten kan ta reda om oss om dom nu ville, om man samkör alla register i Sverige så kan vi inte ens gå på toa utan att det kollas upp. Genom alla register och sannolikhetslära så blir det en hyfsat bra träffsäkerhet, och lägger man även in mobiltelefonen så blir möjligheterna astronomiska (och nu har vi en ända frihey och det är kontanter som inom en överskådlig tid tas ifrån oss).

Känner mig ganska säker nu på att Uppenbarelseboken har rätt om dom liknelser som den drar upp!!

23/10-20

Får kanske fylla i min tidigare DB ang pusselbitar. Vi går mot en digital valuta på jorden och det är för att underlätta för gemene man och på så sätt minska möjligheten för kriminella att bygga sina imperium på våra surt inbetalda skate pengar. Vist jag kan förstå tanken med den valutan och fördelarna med den, men jag ser åxå en fara med att förenkla pengar på det sättet. För med alla förenklingar kommer även kontroll, så inte långt efter att våra pengar nu kommer att sväva omkribg på nätet så kommer åxå en ID-märkning på alla som kommer/har E-valuta och då är det totalitära samhället fullbordat och vi har förlorat allt av egenkontroll.

Nu till nästa fel. Kollade p¨å Uppdrag granskning lite gran i morse, och det handlade om en invandrare som fått avslag på sitt uppehållstillstånd och skulle således utvisas från Sverige. Sagt och bestämt så skickades han tillbaka till Iran, men efter 2 timmar på Therans flygplats var han på vägtillbaka till Sverige. Iran tog inte i mot honom då han saknade papper på att han var Iranie (bra tänkt Sverige, kollar man inte upp allt innan man gör något?) Så för att göra en lååååång historia kort så har denna utvisning pågått i runt 22 år plus en massa lidande för den killen och åtskilliga miljoner kr på inget resultat. Och folk tycker att jag resonerar lite avigt:/

14/10-20

Usch vad det tar i mot att skriva, känns lite som man har tappat gnistan att få ner något. Men man få ta sig i kragen och stappla upp ett par bokstäver iaf. Var på landet i helgen som man brukar och ville se om det regnat något där, det hade kommit ca 20 mm under ca 2 v och innan dess var det 40 mm. Så vatten går det ingen nöd på så, jag kollade även på hur mkt påväxt det var på gäststugan (den vart klar ca 3 år tidigare än boningshuset så det är en hyfsad jämförelse som man kan göra mellan olika färgprodukter. Den på gäststugan vart målad med Nordsjö fasad färg och har vart påstruken i ca 10 år mörk stugröd nyans, samt att den är något dyrare än min favorit. Boningshuset är fortfarande likvärdigt som nymålat kanske lätt blekning på söder fasaden men inte märkbart när man titta (lätt-inte så granskande) så jag tror att Thermoshild är en bättre produkt än vad marknaden har att erbjuda, dessutom är det ingen påväxt allas på den fasaden fast dom ligger ca 3 M från varandra. Men ni får se och döma själva.

----------------------Boniongs huse--------------------------------------------------------------------Gäststuga----------------------------------------

Här ser man avstådet mellan boningshus och gäststuga

23/10-20

Säger som Trump, corona,corona, corona. Allt är om corona och dåliga underlag för yttringarna. Alla (ok inte alla men stora flertalet av oss tror på medicinen och vad forskarna säger). Men nu googlade jag på resistenta bakterier och virus och det tycks vara som jag befarat under en tid att allt anv av handsprit i tiod och otid kommer att göra att bakterier och virus kommer att bygga upp en resistens mot spriten, och nu är det ett faktum. Forskare i Australien har sätt att en viss tarmbakterie har byggt upp en vis resistens mot handsprit, Så nu dröjer det inte länge innan vi ser ett muterat covid som har tagit över dessa funktioner från tarmbakterien ..och då har vi en superbug som förmodligen inte kommer att ta koll på... Grattis till alla som missbrukar handspriten... forskarna säger att dom ”Vet” vad corona kan mutera sig till men dom vet inte hur dom ska stoppa spridningen eller hur det kommer att se ut från idag till i morgon (visste dom inte hur det funkade??)


Och nu till elbilen :) Tycker det är märkligt resonemang vår allmänhet och regering har, vi ska alla enl dessa förståsigpåare skaffa elhybrid, laddhybrid eller elbil och belasta ett nätverk som redan idag är undermåligt. Om man tittar på hur det ser ut i Mälardalen så kan vi inte ens få in nya företag då det inte finns strömming så det räcker till dom nyetablerade företag, och nu ska vi belasta elnätet med ytligare TW. Detta kommer inte att funka, så varför inte satsa på gas. Biogas och naturgas är samma gas (metan) skillnaderna ligger i var den kommer ifrån, biogas kommer från en röt-prossses av matavfall,från reningsverken och skog/grödor, naturgasen kommer från ett borrhål där det finns/fanns olja vilket gör den gasen till dyrare och med mer miljöpåverkan ”enligt mig”. Men elbilen är det kortet som vi blivit tilldelade så det har vi att spela med. En naktdel som jag ser det är att elkostnaderna kommer att skjuta i höjden (i dag bet vi ca 0,60 Kr /Kw) men imorgon då alla elprodusenter skall göra sina investeringar på grund av det mkt högre behovet av el kommer dom att lägga på det på vår elräkning och jag skulle inte bli förvånad om det kommer att bli runt 5 kr /kw om ett par år (redan nu finns det laddstolpar som debiterar ca 13 kr / Kw) så det blir kul när inget kommer att kosta 1 ensiffrigt längre utan två-tresiffrigt.

2/12-20

Satt och tittade på en ny version av Climate change på Nathural Channel för et par dagar sedan (det var en ny inspelning där Trump var med i, och jag vart lite förvånad hur mkt skog som försvinner runtom på jorden (om jag nu inte hörde fel dvs) men 11,000 Km2 försvinner /dag och träden tar hand om mkt stora mängder CO2 som annars skulle stiga upp i atmosfären och öka på uppvärmningen. Hmm låt mig tänka lite.... skulle alla dessa träd kunna påverka uppvärmningen egentligen?? näää tror inte det, inte som det ser ut idag. Polarisarna smälter med miljarder kbm sötvatten som spärr ut våra hav, med det kommer dom naturliga pumparna att sluta funka som i sin tur gör att vi går mot en ny istid här på nordkalotten. Tundran tinnar och metan frigörs som är 20-30 ggr kraftigare växthusgas än CO2 (och enligt dom sista mätningarna var det 30 % mer metan i atmosfären idag än för ca 10-20 år sen). Så nu lägger i i hop allt elände och tittar på hur verkligheten ser ut med vis modifikation.

1# Havsisarna/glasiärena smälter fortare än förväntat, och allt detta färskvatten spär ut vår hav och gör vattnet mer bräkt än salt. Detta i sin tur stoppar havspumparna (kalt vatten sjunker och vart stiger och detta gör det till en enorm pump som är direkt viktig för vårt klimat här uppe i norr).

2#I och med att vår Golfström (North atlantic current) nu bromsat in pga att pumpen inte har rätt balans av söt och salt så blir effekten att den inte tar med sig det varma ytvattnet som finns i bl.a golfen och när pumpen har saktt in så pass mkt att den inte alls tar med sig varmvatten ..ja där går vårt klimat (en liten sak om golfströmmen.. Den startar ner vi Afrikas sydkust och följer kusten upp till Afrikas knöl och sen går den över Atlanten till Cuba och där ifrån följer den Us´SA östkust sen går den över till oss, den byter namn under sin färd och heter inte North Atlant Curent hela sin färd.)

3# Nu när vi får varmare och på visa platser torrare periodvis så uppstår ”vild fire” som an bli ganska allvarliga som vi sett på nyheterna, och värre kommer det att bli. Då mer och mer skog bränns ner dels av naturliga orsaker men även av människan så ökar co2 i atmosfären på 2 sätt, det första är att all co2 som är lagrad i trädet i sig frigörs och för det andra så försvinner den lagringsplatsen för att ta vara på den co2 som finns runtomkring oss.

4# Det är inte bara under polcirkeln det blir varmare utan även över den. Det ser man inte bara på att isarna smälter utan även på tundran. Och det är där vi har dem största faran för vårt klimat. När tundran tinar så kommer även metanisen att tina vilket då kommer att nå upp till ytan och sen stiga till atmosfären, och metan vill vi inte ha ditt upp för den är upp i mot 30 ggr kraftigare än co2 som växthusgas. Jag vet inte vilken temp haven måste upp till för att få metanisen vid Atlantryggen/platån (ryggen går från Island och söder ut, Platån finns runt Färöarna och söder ut) att börja tina. Om den delen tinar är det slut på det mesta , för den mängden metan som är bundet där är astronomiskt.

5# Under min tid som intresserad av bl.a klimat sedan början av 90-talet så har inget blivit bättre, på 90-talet hade vi bilar som iofs drog mer bränsle och idag har vi bilar som drar ca 1/3 av bränslet som då men det finns kanske 5 gånger mer bilar idag så viningen är +1/2 ggr ökad avtryck, vi konsumerar el,vatten i allt större hastighet men vi styr inte om i samma utsträckning. Kan bara säga att jag inte är bättre än någon annan utan göt i stort som alla andra, ända förändringen jag har gjort är att byta bil. Kör idag på biogas vilket jag känner var ett bra bytte.

Detta var årets sista pridikan, sen blir det bara samma muntugg som tidigare

5/12-20

Forskningen den forskningen...då har dom haft fel igen (finns det nåting som dom får rätt i ??) och nu är det klimatet och utsläppsrätter, vad trode dom egentligen ? Att utsläppen skulle minska? Då är man bra naiv. Jag har sagt i flera år att det inte hjälper, och att forskarna tror att det går att köpa en ny atmosfär på Konsum...sen kallar folk mig för udda bara för att jag inte följer ett vist mönster som jag vet inte funkar i långa loppet.

Om man pluggar så blir man som dom som sitter där uppe på tronen och inte förstår så spec mkt av jord och natur. Att komma med påståenden men inte har något belägg för det är inte ett tecken på intelligens eller kompetens utan bara dåraktighet (Trump är ett typexempel en av dom sämre på kopplingar mellan åtgärd kontra effekt).

Jag har ju påbörjat mitt duschrum (ok bara fixat kulvert och grävt ner den) och i går var jag på ett företag som tillhandahåller fuktsensorer som jag tänkt anv, var lite dyrare än jag hoppats på men 3000 Kr fö 12 st är ganska ok iaf. Jag vill se hur mkt fukt som går igenom väggen (enl KTH tar sig fukten genom en vägg ganska opåverkad vilket jag tror är en lögn ) så om fukten genom vägg är lägre än 10RF så har dom ljugit för hela byggbranchen och borde då vara kriminellt.

13/12-20

Ja då var det dax att få någon rad igen då :) vart lite nytt under veckan som gått, jag har vart till ett företag som jobbar med formsprutning av plastdelar till prototyper bla och nu har vi börjat diskutera en av mina idéer som förhoppningsvis kan bli en verklighet :) Skulle den bli det och att man får några sålda så¨är det ett nytt kapitel för mig :)

Idag vart det den första lucia bakningen och den sista för den delen då lucia är slut så :) och så här vart resultatet (det var inte jag som bakade utan sambon :)

20/12-20

Ja då var det Söndag då och julen är bara runt hörnet. Men för en gångs skull är det inte samma julhets , och det kan man tacka Covid för. Ok ingen optimal lösning på att dra ner julhetsen men den funkar och det är ju det man är ute efter inte hur utan bara att det funkar som man vill.

Jag har säkert sagt att jag jag tittar på att göra husisolering av fårull (om jag inte nämnt det så gör jag det nu) och jag har pratat med folk som provat detta men har givit upp då den Hydroskopiska egenskap inte var till belåtenhet (hydroskopiska = drar till sig fukt). Ullen drar till sig fukten men kan enl visa som jag pratat med inte transportera den bort utan behåller den i fickor vilket i sin tur gör att virket drar tills sig fukt med röta och mögel som resultat. Nu är det ju så att enligt mig så kan man lösa den delen genom att anv Thermoskyddet då den bli vattentätt när den bli fuktig och öppnar sig när den sen torkar ur. Så det första steget har jag löst utan några större tankerundor, det andra är hur jag ska kunna göra skivor av ullen utan att investera i många stora, dyra maskiner och då har det blivit torr-tovning som än så länge ligger högst på listan. Ullen är jag klar med var ovh hur jag kan få tag i den till ett acceptabelt kostnad.

21/12-20

Så då tar vu ett ämne som vi inte fått höra om på flera månader COVID ) sarkasm är en bra vinkling. Och nu tror jag att vaccinen är obrukbara till stor del, inte för att mutationen är så stor men mer att viruset säkert kan mutera sig till att gå runt vaccinet på något sätt (kanske har förändrats i markörerna som gör att viruset nu har en nyckel till vaccinet och på så sätt komma runt det). Vist ni får kalla mig för avig/pessimists eller vad ni vill men faktum är att viruset kan springa ifrån oss med 1000 ggr snabbare än vi kan ta fram medicin det är ett faktum, så för varje ggr ett virus delar sig så skickar den med en uppdatering av omgivningen. Så jag tror att den första vaccinet inte kommer att bita på det nya viruset på så sätt som vi hoppas på. Men att vi kommer få en uppdatering även på vaccinet men det dröjer nog ett par mån till. Det är vad jag tror iaf

26/12-20

Då var julen över då..skönt på sätt och vis slippa alla extra saker och måsten. Sånu kan man fokusera sig på Covid på heltid igen :) Och nu försöker engelsmännen att skicka över sin nya version av viruset, så vi får nog stänga ner alla flygplatser åxå snart. Uppriktigt ska vi värkligen gå om kring och oro oss för allt? Dom som får covid skulle säkert få det i alla fall, vi har nu under snart ett år försökt stoppa viruset och kommit med alla typer av åtgärder och förlägganden men inget tycks hjälpa. Mycket för att ingen orkar bry sig längre...

27/12-20

Ja då var det bevisat då, att om man är mindre noga med sin hygien så klarar men sig bättre mot Covid än om man är renlig nedan har ni en länk som visar det jag har propagerat för i åratal, vi är för renliga av oss och att det inte är bra. När vi tvättar oss som vi gör idag så tar vi bort vårt naturliga skydd (som i månt och mycket är bättre än farmacevtiskt) Naturen har ett mot meddel mot allt som kan uppkomma om vi bara stannar upp och tittar lite kan vi lära oss så mekt mer än vad forskningen någonsin kan komma på.

Här är länken iaf: https://www.indexmundi.com/map/?v=26&r=xx&l=sv

Ni får ursäkta nu är det dax för lite självgodhet och skryt. Jag har sagt att vi är för renliga under flera år, jag har sagt att allt är belagt med moms (även det är bevisat) jag har sagt att byggsektorn är korrupt (det kan jag inte bevisa då jag inte har dom förutsättningar som krävs) jag har sagt att Thermoskyddet är helt suveränt på så många sätt men kan inte övertyga folk att prova det, och att ag inte kan förändra professorers tankegångar, sa redan för ca 25-30 år sedan att solen var en bra och tillförlitlig energi källa men ingen trode på det då. Ska börja bygga på ett nytt sätt , där jag inte har någon som tror på iden, har byggt efter eget huvud och fått allt godkänt av kommun och myndigheter. Så jag vet att jag ligger för det stora flertalet av dom som tror sig kunna, och jag kommer förmodligen alltid ligga före. Inget ont om andra (jag får dok mina tankesnurror tack vare dom så :) TACK