Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 Startsida

Dagbok 2021.

Daum
Text
2/1-21

I dag blir det något som jag håller nära mig:) Min MS, har funderat under en tid varför dom kallar denna åkomma för en sjukdom och inte överaktiv ( typ cellernas ADHD) Ja för det är ju så att MS är ju när dom vita blodkropparna börjar attackera kroppens vävnader som (i MS-fall myelinet som är som ett sugrör runt nerverna i hjärnan) och i Reumatisms fall leder/ledkapslar eller som i Diabetes Beta-cellerna som hjälper till att producera insulin ”nu kanske detta inte stämmer helt men iaf”) vi som har anteimuna sjukdomar blir ju alltid klassade som att vi har en sjukdom. Detta motstridande jag med det bestämda, vi är inte sjuka utan har visa fysiologiska hinder och inget mer, vi kan inte förbättra vår situation (ok med mediciner kan man lindra och inget mer. Min MS har nu kommit til den delen där den näst intill har avtagit helt (går idag inte på medikament eller genterapi och min läkare har sagt att jag nu inte har MS kvar.) Varför det är så är för att efter 50 års strecket så upphör dom flesta symtom och effekter och jag har inte haft ett ända skov på ca 7 år vilket känns helt ok, dom ända sviterna jag fått är lite sämre balans men den går att träna upp.

Så nu kavlar jag upp armane och tar nya friska försök 2021 och försöker skaffa mig ett agete och inte sitta här och tycka synd om mig sj :)

10/1-21 Ja då var helgen slut då :) och man har vart på landet och gjort klart den sista målningen och spacklingen, samt flyttat på stockar/kubbar för veden. Det var en liten hög på ca 1 kbm som jag la upp bakom muggen (bara så den kommer ur synfältet när man kommer ut. Så det var max puls under ca 1,5 timmar. Så nästa gång man åkr ut skall jag bygga bänken där jag ska montera bänkslipen och skruv städet så man kan slipa kedjesågens tänder och stämjärnen.

Under min kortvariga tid på landet så upptäckte jag en sak när det kommer till värme, och vilken tid det tar at få upp värmen när hela konstruktionen är kall, fick upp tempen i stora rummet till ca 16 C på Fredagen, på Lördagen vart det ca 16-18 C vilket var skönt, På morgonen Lördag var det 9 C och på söndagen var det 11C och nu idag söndag eldade jag på som vanligt (bara så man hade någon sans att värma sig lite och på 2 tim fick jag upp tempen till 15-16 grader bara för att väggarna var uppvärmda innan . Så min slutsats när det kommer till värmeunder kont tid på en vecka så borde man få ner tiden till kanske 1-2 timmar för att hålla en temp p ca 18-20 C även på morgonen :)

10/1-21

Tänkte ta lite underliga saker som våra ledare gör både här i Sverige och i USA, Vi börjar med Estonia som jag tycker är ganska sol klar från min vinkel iaf. Det stora hålet som framkommer i undervatten bilderna som togs när den Tysk-flagade båten gjorde sin under sökning hade haveriinspektionen helt missat (lite gran som att missa en jumbojet på Kungsgatan), jag menar ett hål som är 4 M högt och sen 1,2 m i öppning är ett ganska stort hål. Sen kommer haveriinspektionen att det skull kuna vara bog visiret (till och med jag vet att fysikens lagar inte funkar på det viset). Men här kommer min punsch line HÖGUTBILDADE.) det är tyvärr så att ändats (ok merparten då) högutbildade kan förvanska sanningen till den milda grad att det låter rimligt. Våra kära stads ministrar har i tur och ordning ljugit för oss under dessa 25 år då det har utretts hur o varför Estonia förliste, för att inte tala om haverikommissionen (som med detta svek nu har general havererat i sina egna lögner. Tycker att dessa havererad personer bör göra något annat) Har vi inte tillräckligt med lögnare i samhället??

Och nu till mitt favorit haveri :)WTC 1/9-2001 2 av dom mest kända tornen i värden skulle jag tro, attackerades av 2 kommersiell flygplan som kraschade in i dom och på så sätt fick dom att kollapsa på grund av en konstruktion som hade blivit kritiserad av många. Den första jumbojeten som kraschade in i Tower 1 (norra tornet) 109 Vån. Jumbojet in på 94-98 vån, Helt avskurna11-15 vån Bara iTorn 1 där dom vart helt avskurna från nödutgångar 2968 personer. Och i det södra tonnet var det 78-84, gör att 31 vån blev helt avskurna från nödutgångar, detta gör att 7068 personer skulle blivit fast. Så av 10000 personer bör ha dött för att dom inte haft en chans att ta sig ut, sen kommer alla dom andra som försökte ta sig ut som var under dessa vån (och att gå i ca 70 vån nedför är inte så enkelt som man kan tro, har provat gå nedför i kungstornen på Kungsgatan i sthlm som är totalt 17 vån om man räknar dom två planen på taket och jag kom 6 vån ner ok det var under min tidiga tonår som jag var där ganska mkt ) så jag tror inte på något av det vare sig Estonia eller WTC eller Palme eller Kennedy eller andra ursäkter bortförklaringar som kommer från dom med högre utb än gymnasiet. Kalla mig för sjuk om ni vill men jag står för mina uttalande i alla väder.

Mina fakta har jag fått från https://sv.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

23/1-21

Då var denna vecka snart över då. Har vart på landet och tittat till, och vart lite förvånad över att en av reglarna i garaget hade knäckt och ramlat ner (den var ingen bärande eller viktig i annat syfte än att kunna lägga målade 1”6 på och vikten vart lite för stor) men den får jag fixa nästa ggr jag åker ut över en natt, för det kommer att ta ett tag att ordna till .

Nu till ett litet tips som jag lärde mig i Karlstad under tiden jag jobbade där. Om man i sin förvirring skull tanka bensin i en dieselbil, så ska man inte gripas av panik eller tro att motorn kommer att skära för att den inte få tillräckligt med smörjning. Nä gör så här gå in på macken och köp en flaska 2-takts olja och häll i den i tanken,och sen är det bara att köra . 2-taktoljan kommer att smörja motorn vist det kommer att bli svartrök men den skär inte när det är dags att tanka igen så gör man som man ska :)

31/1-21

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Har känt igen att jag inte haft något att förmedla se sist( bortsett från dom sista dagarna med svek). Tänker då på dom inom vården som stulit vaccin, och på något hundlikt sätt sett det som befogat, om dom nu har ansätt att det var helt ok att skälla från folket/staten och regionen, så bör dom då anse sig själva som mer värda än gemene man. Men nu har vi fotfolk lite tur, det ryktas nämligen om att dom som gjort detta nu kommer att förlora sin anst på grund av ”ert förtroende är helt förbrukat”. Det ör inte bara Kumunal som uttrycker sig på likvärdigt sätt utan även folk i politiken vilket jag tycker låter toppen.

Jag vet att jag mkt ofta hoppar på dom med utbildning, men det är inte personen jag ogillar utan etiketten som utb oftast bidrar med. Är du utbildad så ser du förmodligen en möjlighet, men tänker inte på moralen utan tänker bara på din möjlighet. Och detta gör dig till en betydligt sämre person är det stora flertalet av oss.Någon stans i din utbildning tappar du sunt förnuft och din moraliska kompass. Sorgligt

5/2-21

Ja då var det 13 C inne då och balkong och intilliggande fönster är borta, så man kan säga att det är öppet hus här :) M<n känner riktigt den ljuma vår vinden dra igenom lgh :) Men man ska inte klaga utan vara tacksam för att dom byter fönster. Det kommer att bli lite tystare och varmare (ok nu har iofs hyresvärden redan sänkt framlednings temp så det har bara vart ca 18-19 C i sovrummet i natt. Vi är ganska vana att det men det går inte att är runt 21-22 C inne i lgh (vilket vi har sagt till hyresvärden och dom har försökt få ner tempen lite men det går inte att sänka mer då det är enrörs system i husen ).

Tänkte vara lite duktig idag och ta en promenad, ...skulle inte tro det började gå lite men efter ca 5 min vart det för kalt runt ansiktet så det vart bara en snabbis på typ 10 min) man får ju sin beskärda del av kyla i lgh :)

12/2-21

Wow vilken vecka, Trump, Vaccin och kärnkraft :) Så många smaskiga ämnen att ta tag i. Jag vill nog börja med energi som ligger mig nära. Detta med kärnkraft är intressant då vi redan 1980 röstade om det att det skulle avvecklas fram till 2010 har jag för mig. Vist vi har inte fått något bra alt till kärnkraft, men som diskussionston antyder så är vindkraften ett alt bland många. Men vill man få ut likvärdiga effektmängder som vid kärnkraften kommer inga av dom alt att räcka till,skulle vi där imot lägga till geotermisk energi så skulle vi kunna anv generatorerna från ett verk som har en effekt på ca 640 Mw och då kan vi kompensera för kärnkraften. Vist det kostar ca 1 Miljard att bygga ett geotermiskt verk men det har inte farligt avfall. Sen var ska vi göra med allt kärnavfall som är använt fram tills idag? Sambons klasskompis hade ett förslag som inte alls lät dumt, skicka det till solen och låt vår stjärna ta hand om det den är ju redan en kärnreaktor så .

Ja då tar vi farsen då:) Trump i all ära, Hans advokater säger att dom inte kan ställa honom inför riksrätt för han är inte President längre. Bara här ser man det första skämtet, det är ju inget man stämmer honom för idag utan för vad han gjort när han var president. Som jag sa när han vart vald så ansåg jag att han kommer att bli kass för folket, men en guldgruva för landet (jo folket är iofs landet, men han ser inte individen utan bara pengar).

Som det nästan alltid blir när det är stora saker på G i detta land, Dom utbildade har igen bevisat att jag har rätt, dom går före i kön när det kommer till vaccinet och anser sig själva som viktiga (hur fan man kan göra det) i dom flesta fall sitter cheferna på sin kontor och bläddrar i lite papper och träffar inte dom som är sjuka, eller behöver vård och i en del fall åxå dör. Det är inte chefen som går ner med den avlidna ner till kylrummet eller tar hand om anhöriga. Det är inte chefen som måste bära skyddsutrustning under sitt pass, det är inte chefen som måste utsättas för smittan var dag. Nä hen ska bara sitta på sitt kontor och åka räkmacka hela dagen, Och nu får hen ta vaccinet innan dom som behöver det ska vara utan. Dom skyller opå att det inte finns några tydliga regler om vilken turordningen är.....hmmm...Va. Har dom inte lyssnat på Tegnell? Där är det ju hur tydligt som helst eller??

1# Dom utsatta först var det 75+ sen var det 80+

2# Särskilt boende

3# Utsatt personal

4# Hemtjänsten

5# Hemtjänst personal

osv

Så det har vart hur tydligt som helst, så dom utbildad har bara vridit på saker till sin egen fördel (så typiskt), sen finns det dom som försvara detta med att ”om vi inte tog det så skulle det behövts kastas. Mm vist så det fanns ingen personal på golvet under den tiden som du stod och funderade på ett bra argument?” Och det straffet dom får är en slag på handen och ett manande finger ”ajabaja inte göra så” sen tar en mattant lite mat från en skolbespisning (som dom i stor utsträckning gör ofta) för att ta tilll vara på den maten som annars skulle ha kastat (med andra ord minska matsvinnet) jobbat i 40+ år och var i 60+ hon fick gå omedelbart) hon hade inte spelat med andras liv utan bara tagit hand om det som skulle ha kastats efter jul helgen. Här har vi ytligare ett bevis för att jag inte är ute efter hetsning av en etikett utan bara visar hur falskt vårt samhälle är och att vi inte är lika inför lagen som alla tycks påstå. Inom bygg kan jag uppräkna en hel hög med incidenter som visar på det samma.

28/2-21

Time just passing by...har haft svårt att hålla dagarna pga min arbetslöshet. Det mesta flytter i stort sätt bara ihop, och man flyter sas bara på ytan utan mening eller funktion. Har iaf fått lite sysslor då jag har tagit eget initiativ ang en BRF i södra Sverige, som har det lite besvärligt just nu så jag försöker hjälpa till så mkt jag mäktar med, så nu väntar jag på lite info från dom. När jag kontaktade dom och berättade lite vad mitt syfte med samtalet var så vart dom intresserade av att träffas. Så nu kan jag bara sitta och vänta.

På jobbfronten ser det ut som vanligt... helt dött :(