Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 Startsida

Dagbok 2021.

Daum
Text
2/1-21

I dag blir det något som jag håller nära mig:) Min MS, har funderat under en tid varför dom kallar denna åkomma för en sjukdom och inte överaktiv ( typ cellernas ADHD) Ja för det är ju så att MS är ju när dom vita blodkropparna börjar attackera kroppens vävnader som (i MS-fall myelinet som är som ett sugrör runt nerverna i hjärnan) och i Reumatisms fall leder/ledkapslar eller som i Diabetes Beta-cellerna som hjälper till att producera insulin ”nu kanske detta inte stämmer helt men iaf”) vi som har anteimuna sjukdomar blir ju alltid klassade som att vi har en sjukdom. Detta motstridande jag med det bestämda, vi är inte sjuka utan har visa fysiologiska hinder och inget mer, vi kan inte förbättra vår situation (ok med mediciner kan man lindra och inget mer. Min MS har nu kommit til den delen där den näst intill har avtagit helt (går idag inte på medikament eller genterapi och min läkare har sagt att jag nu inte har MS kvar.) Varför det är så är för att efter 50 års strecket så upphör dom flesta symtom och effekter och jag har inte haft ett ända skov på ca 7 år vilket känns helt ok, dom ända sviterna jag fått är lite sämre balans men den går att träna upp.

Så nu kavlar jag upp armane och tar nya friska försök 2021 och försöker skaffa mig ett agete och inte sitta här och tycka synd om mig sj :)

10/1-21 Ja då var helgen slut då :) och man har vart på landet och gjort klart den sista målningen och spacklingen, samt flyttat på stockar/kubbar för veden. Det var en liten hög på ca 1 kbm som jag la upp bakom muggen (bara så den kommer ur synfältet när man kommer ut. Så det var max puls under ca 1,5 timmar. Så nästa gång man åkr ut skall jag bygga bänken där jag ska montera bänkslipen och skruv städet så man kan slipa kedjesågens tänder och stämjärnen.

Under min kortvariga tid på landet så upptäckte jag en sak när det kommer till värme, och vilken tid det tar at få upp värmen när hela konstruktionen är kall, fick upp tempen i stora rummet till ca 16 C på Fredagen, på Lördagen vart det ca 16-18 C vilket var skönt, På morgonen Lördag var det 9 C och på söndagen var det 11C och nu idag söndag eldade jag på som vanligt (bara så man hade någon sans att värma sig lite och på 2 tim fick jag upp tempen till 15-16 grader bara för att väggarna var uppvärmda innan . Så min slutsats när det kommer till värmeunder kont tid på en vecka så borde man få ner tiden till kanske 1-2 timmar för att hålla en temp p ca 18-20 C även på morgonen :)

10/1-21

Tänkte ta lite underliga saker som våra ledare gör både här i Sverige och i USA, Vi börjar med Estonia som jag tycker är ganska sol klar från min vinkel iaf. Det stora hålet som framkommer i undervatten bilderna som togs när den Tysk-flagade båten gjorde sin under sökning hade haveriinspektionen helt missat (lite gran som att missa en jumbojet på Kungsgatan), jag menar ett hål som är 4 M högt och sen 1,2 m i öppning är ett ganska stort hål. Sen kommer haveriinspektionen att det skull kuna vara bog visiret (till och med jag vet att fysikens lagar inte funkar på det viset). Men här kommer min punsch line HÖGUTBILDADE.) det är tyvärr så att ändats (ok merparten då) högutbildade kan förvanska sanningen till den milda grad att det låter rimligt. Våra kära stads ministrar har i tur och ordning ljugit för oss under dessa 25 år då det har utretts hur o varför Estonia förliste, för att inte tala om haverikommissionen (som med detta svek nu har general havererat i sina egna lögner. Tycker att dessa havererad personer bör göra något annat) Har vi inte tillräckligt med lögnare i samhället??

Och nu till mitt favorit haveri :)WTC 1/9-2001 2 av dom mest kända tornen i värden skulle jag tro, attackerades av 2 kommersiell flygplan som kraschade in i dom och på så sätt fick dom att kollapsa på grund av en konstruktion som hade blivit kritiserad av många. Den första jumbojeten som kraschade in i Tower 1 (norra tornet) 109 Vån. Jumbojet in på 94-98 vån, Helt avskurna11-15 vån Bara iTorn 1 där dom vart helt avskurna från nödutgångar 2968 personer. Och i det södra tonnet var det 78-84, gör att 31 vån blev helt avskurna från nödutgångar, detta gör att 7068 personer skulle blivit fast. Så av 10000 personer bör ha dött för att dom inte haft en chans att ta sig ut, sen kommer alla dom andra som försökte ta sig ut som var under dessa vån (och att gå i ca 70 vån nedför är inte så enkelt som man kan tro, har provat gå nedför i kungstornen på Kungsgatan i sthlm som är totalt 17 vån om man räknar dom två planen på taket och jag kom 6 vån ner ok det var under min tidiga tonår som jag var där ganska mkt ) så jag tror inte på något av det vare sig Estonia eller WTC eller Palme eller Kennedy eller andra ursäkter bortförklaringar som kommer från dom med högre utb än gymnasiet. Kalla mig för sjuk om ni vill men jag står för mina uttalande i alla väder.

Mina fakta har jag fått från https://sv.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

23/1-21

Då var denna vecka snart över då. Har vart på landet och tittat till, och vart lite förvånad över att en av reglarna i garaget hade knäckt och ramlat ner (den var ingen bärande eller viktig i annat syfte än att kunna lägga målade 1”6 på och vikten vart lite för stor) men den får jag fixa nästa ggr jag åker ut över en natt, för det kommer att ta ett tag att ordna till .

Nu till ett litet tips som jag lärde mig i Karlstad under tiden jag jobbade där. Om man i sin förvirring skull tanka bensin i en dieselbil, så ska man inte gripas av panik eller tro att motorn kommer att skära för att den inte få tillräckligt med smörjning. Nä gör så här gå in på macken och köp en flaska 2-takts olja och häll i den i tanken,och sen är det bara att köra . 2-taktoljan kommer att smörja motorn vist det kommer att bli svartrök men den skär inte när det är dags att tanka igen så gör man som man ska :)

31/1-21

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Har känt igen att jag inte haft något att förmedla se sist( bortsett från dom sista dagarna med svek). Tänker då på dom inom vården som stulit vaccin, och på något hundlikt sätt sett det som befogat, om dom nu har ansätt att det var helt ok att skälla från folket/staten och regionen, så bör dom då anse sig själva som mer värda än gemene man. Men nu har vi fotfolk lite tur, det ryktas nämligen om att dom som gjort detta nu kommer att förlora sin anst på grund av ”ert förtroende är helt förbrukat”. Det ör inte bara Kumunal som uttrycker sig på likvärdigt sätt utan även folk i politiken vilket jag tycker låter toppen.

Jag vet att jag mkt ofta hoppar på dom med utbildning, men det är inte personen jag ogillar utan etiketten som utb oftast bidrar med. Är du utbildad så ser du förmodligen en möjlighet, men tänker inte på moralen utan tänker bara på din möjlighet. Och detta gör dig till en betydligt sämre person är det stora flertalet av oss.Någon stans i din utbildning tappar du sunt förnuft och din moraliska kompass. Sorgligt

5/2-21

Ja då var det 13 C inne då och balkong och intilliggande fönster är borta, så man kan säga att det är öppet hus här :) M<n känner riktigt den ljuma vår vinden dra igenom lgh :) Men man ska inte klaga utan vara tacksam för att dom byter fönster. Det kommer att bli lite tystare och varmare (ok nu har iofs hyresvärden redan sänkt framlednings temp så det har bara vart ca 18-19 C i sovrummet i natt. Vi är ganska vana att det men det går inte att är runt 21-22 C inne i lgh (vilket vi har sagt till hyresvärden och dom har försökt få ner tempen lite men det går inte att sänka mer då det är enrörs system i husen ).

Tänkte vara lite duktig idag och ta en promenad, ...skulle inte tro det började gå lite men efter ca 5 min vart det för kalt runt ansiktet så det vart bara en snabbis på typ 10 min) man får ju sin beskärda del av kyla i lgh :)

12/2-21

Wow vilken vecka, Trump, Vaccin och kärnkraft :) Så många smaskiga ämnen att ta tag i. Jag vill nog börja med energi som ligger mig nära. Detta med kärnkraft är intressant då vi redan 1980 röstade om det att det skulle avvecklas fram till 2010 har jag för mig. Vist vi har inte fått något bra alt till kärnkraft, men som diskussionston antyder så är vindkraften ett alt bland många. Men vill man få ut likvärdiga effektmängder som vid kärnkraften kommer inga av dom alt att räcka till,skulle vi där imot lägga till geotermisk energi så skulle vi kunna anv generatorerna från ett verk som har en effekt på ca 640 Mw och då kan vi kompensera för kärnkraften. Vist det kostar ca 1 Miljard att bygga ett geotermiskt verk men det har inte farligt avfall. Sen var ska vi göra med allt kärnavfall som är använt fram tills idag? Sambons klasskompis hade ett förslag som inte alls lät dumt, skicka det till solen och låt vår stjärna ta hand om det den är ju redan en kärnreaktor så .

Ja då tar vi farsen då:) Trump i all ära, Hans advokater säger att dom inte kan ställa honom inför riksrätt för han är inte President längre. Bara här ser man det första skämtet, det är ju inget man stämmer honom för idag utan för vad han gjort när han var president. Som jag sa när han vart vald så ansåg jag att han kommer att bli kass för folket, men en guldgruva för landet (jo folket är iofs landet, men han ser inte individen utan bara pengar).

Som det nästan alltid blir när det är stora saker på G i detta land, Dom utbildade har igen bevisat att jag har rätt, dom går före i kön när det kommer till vaccinet och anser sig själva som viktiga (hur fan man kan göra det) i dom flesta fall sitter cheferna på sin kontor och bläddrar i lite papper och träffar inte dom som är sjuka, eller behöver vård och i en del fall åxå dör. Det är inte chefen som går ner med den avlidna ner till kylrummet eller tar hand om anhöriga. Det är inte chefen som måste bära skyddsutrustning under sitt pass, det är inte chefen som måste utsättas för smittan var dag. Nä hen ska bara sitta på sitt kontor och åka räkmacka hela dagen, Och nu får hen ta vaccinet innan dom som behöver det ska vara utan. Dom skyller opå att det inte finns några tydliga regler om vilken turordningen är.....hmmm...Va. Har dom inte lyssnat på Tegnell? Där är det ju hur tydligt som helst eller??

1# Dom utsatta först var det 75+ sen var det 80+

2# Särskilt boende

3# Utsatt personal

4# Hemtjänsten

5# Hemtjänst personal

osv

Så det har vart hur tydligt som helst, så dom utbildad har bara vridit på saker till sin egen fördel (så typiskt), sen finns det dom som försvara detta med att ”om vi inte tog det så skulle det behövts kastas. Mm vist så det fanns ingen personal på golvet under den tiden som du stod och funderade på ett bra argument?” Och det straffet dom får är en slag på handen och ett manande finger ”ajabaja inte göra så” sen tar en mattant lite mat från en skolbespisning (som dom i stor utsträckning gör ofta) för att ta tilll vara på den maten som annars skulle ha kastat (med andra ord minska matsvinnet) jobbat i 40+ år och var i 60+ hon fick gå omedelbart) hon hade inte spelat med andras liv utan bara tagit hand om det som skulle ha kastats efter jul helgen. Här har vi ytligare ett bevis för att jag inte är ute efter hetsning av en etikett utan bara visar hur falskt vårt samhälle är och att vi inte är lika inför lagen som alla tycks påstå. Inom bygg kan jag uppräkna en hel hög med incidenter som visar på det samma.

28/2-21

Time just passing by...har haft svårt att hålla dagarna pga min arbetslöshet. Det mesta flytter i stort sätt bara ihop, och man flyter sas bara på ytan utan mening eller funktion. Har iaf fått lite sysslor då jag har tagit eget initiativ ang en BRF i södra Sverige, som har det lite besvärligt just nu så jag försöker hjälpa till så mkt jag mäktar med, så nu väntar jag på lite info från dom. När jag kontaktade dom och berättade lite vad mitt syfte med samtalet var så vart dom intresserade av att träffas. Så nu kan jag bara sitta och vänta.

På jobbfronten ser det ut som vanligt... helt dött :(

9/3-21

Ja då var det dax att få ner ett par ord här då. Det har hänt lite grejer sedan sist, Kinesiska muren i Malmö har man besökt, och pratat med styrelsen och haft en genom gång om ”Climate Coating” (Thermogaia har byt namn tydligen på färgen) och efter ca 2 tim genomgång så vart dom genuint intresserade av den samt att den inte kostade så mkt. Men om det inte var för mig skulle dom aldrig kunnat få till detta möte, inte för att dom inte kan men för att dom inte gör något med kort varsel (för mig tog det 3 dagar från första kontakt till ordnat ett möte i en förening med konkurs hängande över sig. Nu är det så att jag även hade kollat upp med när Energimyndigheten får in sina nya pengar som man kan söka för energieffektivisering och det hade dom inte heller gjort. Så summa summarum blir det något där är det min förtjänst och ingen annans . Sen hade vi lite dispyter på vägen ner, dom frågar mig om hur jag skulle lägga upp arbetet för visa uppdrag, då förklara jag för dom hur jag skulle göra, och sen när dom ska presentera det för en potensiell kund så får dom det att låta som om dom hade tänkt på det, utan att ge mig kred. för det. Men nu är det slut med att ge dom råd eller tips på specifika jobb. Tycker jag gjort mer än tillräckligt för dom.


14/3-21

Nu är det Scania som blivit måltavla, mkt för dom svängarna som uppdagats i Indien och hur om har lurat gruvföretag på en affär genom att märka om lastbilar. Detta får mig att oavkortat inse faktum, och det finns ingen heder kvar i vårt samhälle och att allt inom näringslivet bara handlar om pengar och ine m det som borde vara ”heligt” livet för dom som är inblandade i korruption och mygel. Jag har personlig erfarenhet om mygel och svek inom näringslivet (lyckligtvis har jag växt upp och lärt mig att snällhet inte kan bota denna åkomma. Så nu tar jag mitt pick och pack och går vidare och ser om det finns anda som vill ha min bottenlösa vishet som kan spara in pengar.

16/3-21

I och med att inget intressant har hänt här, så tänkte jag ta upp en sak som irriterar mig. Det är så att lagen skyddar inte dig alla gånger. Om någon brytter mot lagen som drabbar dig, T.ex gör ett inbrott i din sommarstuga, och kan visa att du har vistas där i 6 mån eller mer så har inbrottstjuven besittningsrätten på sin sida. Detta betyder att inbrottstjuven nu är ägare till din sommarbostad utan att att ha bet en en ända krona. Detta gäller även vid 2.a uthyrning så vida men inte skrivit i kontraktet att hen nu avskrivit sig besittningsrätten. Och om en cyklist cyklar över ett kombinerat övergångsställe och du kommer i din bil, kör på cyklisten så är det du som får bet allt och cyklisten får en smisk på fingrarna fast det är hen som gjort fel. Vid ett kombinerat övergångsställe skall cyklisten lämna företräde till bilisten, detta gäller inte vid rondeller och/eller cykelöverfarter här är det vi som skall lämna företräde. Om en inbrottstjuv gör inbott i din villa under vinter tid och själ din tv och stereo och sen halka på din uppfart/uppgång och skadar sig är det ditt fel, och han kan således stämma dig för att du inte halk bekämpat. Här är Sveriges motsägelsefulla lagar som inte följer sunt förnuft. Det finn säkert många fler. Och ska ta en till, en här skrev jag till Lawline.se och frågade om just hur jag ska bete mig vid kombinerat övergångsställe och jag kör på en cyklist. Svaret vart som inledande argument ”strunta i lagen” (ska kankse ge en bild hur jag formulerade min fråga) Sitter i ett dilemma när det kommer till lagen/reglerna för cyklister och cykerpassager ”kombinerat cykel/övergångsställen” I enlighet med brottbalken får jag inte underlätta för någon att begå ett brott, för det är straffbart. Om jag nu stannar för cyklisten begår jag ett brott som jag kan bli straffad för i och med att jag får inte underlätta för cyklisten att strunta i företrädes regeln, och således lämna cyklisten företrädesrätt vilket kan medföra att bilisten bakom nu sitter i andra tankar och kör in i mig som åxå är mitt fel. Om jag nu skulle skita i att stanna för denna opålästa cyklist är det iaf jag som åker ditt då cyklisten inte har någon trafikförsäkring fast hen nu framför ett fordon .

Så summa summarum så är det oftast den som är oskyddad som vinner (inte alltid men ganska ofta.)

22/3-21

Var hemma hos ett par bekanta i kväll under tiden sambon jobbade, och sen när jag gick därifrån så kom jag på att tänka om jag inte ska skriva ner alla mina tankar/funderingar som vid senare tillfälle har blivit bekräftade av forskning eller andra lärde som dom flesta tror på. Och jag har nu kommit fram till att det skall jag göra, så att min narcissistiska sida får komma fram (som om den inte fått göra det tidigare :))

Så jag kommer att påbörja den lilla sagan i morgon tror jag, sen tar det nog ett tag innan jag får den att landa här (kan ta flera dagar att få ner allt, då jag även bör skriva korrekt med båda grammatiskt och stavning :) vilken utmaning

05/04-21

Ja nu börjas det , mitt EGO eller narcissistiska sida som måste få komma ut, så det kommer att bli såhär under en tid, ist för datum kommer jag att skriva ”ego-trip” och då är det vad jag har sagt eller gjort som har blivit ett faktum och jag har haft rätt . Detta innebär att jag kommer till viss del att visa att mitt tankesätt inte alltid är så dumma som dom först låter. Kommer till en vis dl idiotförklara dom med utbildning och dom som kallar sig intelligenta (för har dom inte kommit på detta innan mig så är dom inte så smarta som dom vill at vi ska tro) det jag kommer att visa är att mkt små meddel behövs för at få en stor förändring, alla mina expriment och lösningar är för den enskilda och inte för något storskaligt (ok det finns visa delar som är enormt storskaliga och inte för husägaren. Jag kommer ändast ta upp en eller ett par saker /ggr då det blir en del sidor.

Egotrip Vill nu låta mitt narcissistiska sida få lite spelutrymme. Jag vill ta upp en del saker som, jag sagt /gjort ett flertal år före dom flesta andra, detta inkluderar lärda och kunniga personer (jag ser dom ligga långt efter mig).


1# I början av 90-talet så fick jag upp ögonen för alternativ energi, så i och med att jag är ganska intensiv när jag får för mig något så kastade jag mig över info/kunskap om ämnet, sög i mig allt jag kunde få plats med inom sol,vind,vatten och gas. Jag går aldrig in på detaljer då dom enl mig bara krånglar till det och väldigt sällan överensstämmer med verkligheten. Så jag började min resa med att titta på gas-delen för den lärde jag mig att det var den enklaste att få fram, så jag tog en PET-flaska och fyllde upp den med ca 10 cm kaffefilter-kaffesump, filmjölk och ett ben av fläskkotlett och skakade om den och pressade ut så mkt luft jag kunde. Satte på korcken och ställde den vid värme rören och lät PET-flaskan stå där i 10 dagar. När jag sedan kollade PET-flaskan efter ca 10 dagar var den så hård att den kunde klassas som vapen.

Jag ringde brandförsvaret och sprängämnesinspektionen, och dom sa att jag inte var riktigt klok då jag hade så pass mycket gas att jag riskerade att blåsa ut hela våningsplanet (tror nog att dom tog i lite) .

Så efter att jag gjort mitt första experiment så fick jag upp ögonen på politiken, och jag kollade runt lite vilket parti som var inne lite på mitt intresse och inte helt oväntat så föll det på MP. Jag gick med i MP och vart lite aktiv, så under ett möte ville jag ta reda på hur mycket energi det går per sektor i Sverige, dvs hur många Twh går det åt i en lgh under sommar/vinter och sen för ett radhus/villa och för industrierna. Orsaken till att jag vill veta detta var /hur man skulle kunna ersätta kärnkraften med alternativ, så jag tog upp detta på ett möte och vi var hyfsat överens om om arbetsgruppen så jag tog fram en arbetsplan som vi kunde ha som mall. Men när jag presenterade arbetsmallen var det en i grupp som motsatte sig direkt mitt initiativ (har lite dåligt temperament när folk motsätter sig utan orsak). Så pga denna incidenten gav jag upp helt och hållet. Missförstå mig rätt har inte på långa vägar lagt ner alternativ energi bara politiken (den är för inbördes beundran och inte för att göra något) så jag tror att det var här någon stans jag tappade allt förtroende för folk med högre utb. Jag började själv propagera för alternativ energi och i synnerhet för solenergi då det var den enklaste delen för den privata att göra skillnad, men med så många goda idéer vart det plattfall då jag i vanlig ordning ligger miltals före alla andra.I början av 90-talet var jag på ett möte för Mälarenergi och jag tog upp en kombo där man sätter upp en liten solcell och en mindre vindsnurra som kan driva gatubelysningen, dom flesta på mötet tyckte det var jätte rolig ide , men som det vissar sig så ofta var det inte så dum idee trots allt 6 mån efter ag sagt detta så var dett en kommun i södra Sverige som satte upp just en sådan lösning (den funkade såldes utmärkt då, hur den funkar idag vet jag inte)


Egotrip

2# I mitten av 90-talet började jag en utbildning gör CAD och Viz (visualisering-3D Studio max) och satt hemma och ritade lite dels på papper och sen lite på datorn , tog fram lite bostäder som jag tyckte kunde vara lite spännande att bygga, 2 av dom finns här på hemsidan varav det ena nu finns på flera städer runt om i Sverige, så under början av 2000-talet byggdes 1:a bovieran och den är slående lik min skiss som jag ritade på mitten av 90-talet (vet inte vem som var först med skissen jag eller Göran Mellberg som idag bygger dessa komplex (Göran Mellberg ´s koncept är lite enklare och mer genomförbart än mitt då jag nu även tänker på uppvärmning av tapp-vv) och Göran är mer för som vi alltid gjort tänket när det kommer till vv och ventilation mkt för att det är enklast. Men även här visar det att jag är bland dom första. Jag började titta lite på hur man kunde anv biogas för fordon (då jag ansåg att det var ett optimalt drivmedel), så jag började rita på ett fordon som jag tyckte var det mesta praktiska i storstaden då det är där som vi anv mest bränsle. Så jag tittade runt lite på olika typer/modeler av fordon, och jag fastnade för TucTuc som är en 3-hjuling. I och med att den dels är liten och har eb förhållandevis låg vikt så var det enkelt val. Så även denna ritning kom fram under min CAD tid. Bara för skoj skull så vill jag bygga denna helt själv och se om jag går i land med det. Men med tanke på allt annat som jag vill göra får jag se om det finns tid/pengar till det.

10/4-21

Vart ett ant dagar nu som jag bara har vart, och inte haft några uppslag eller något att gnälla på. Har känt mig på ba humör och allmänt lugn. Har iofs en sak som jag små irriterar mig på och det är det med vaccinet och i synnerhet det RNA-vaccinet, jag har skickat frågan till 1177, och smittskyddet, pratat med apoteket och läkare och ingen tycks veta vilken effekt byggstenarna kommer att ha på oss människor (RNA är vårt DNA´s byggstenar). För om det nu kommer att förändra oss eller några av våra funktioner direkt eller på sikt kan vara bra att veta. Om jag nu ska få en funktion som en tvättsvamp så vill jag iaf kunna välja om jag vill bli en eller inte...ser det som en naturlig frågeställning

Egotrip

3# Under 2000-talet så har jag utbildat mig till elektriker och VVS-montör, men har inte arbetet så länge inom dom omr. Under tiden jag utbildade mig till elektriker så började jag funder på om våra generatorer hade den optimala formen, klurade lite på det och jag fick för mig att dom inte var det då 30 % formen inte gav något tillskott alls i spänningen. Så jag började skissa lite på om det skulle gå att göra om den till en svär istället för som det är i dag en tub. Och bytta ut koppar tråden till en riktigt tunn runt 0,01 mm så man får ut spänning i stället för amp. Orsaken till denna åtgärd är mindre förluster, bättre verkningsgrad och mindre energi går åt för att rotera den. Så jag tog en cykelgenerator och fick den omlindad efter mina specifikation. Jag tog hem den och satte den i rotation med hjälp av en skruvdragare (i sitt ursprung gav den 6V och 3 A och hade en rotations hastighet på ca 11000 v/min i ca 30 km/h) och när jag hade lindat om den så fick den 148V med en rotations hastighet på ca 1500 varv/min, så för att göra det tydligt så gav sen 20 ggr mer spänning med en 10-del av rotationshastigheten. Nu säger fysikens lag att man aldrig kan få ut mer än originalet dvs 6V 3A. Nja den lagen känner inte jag till,men skull jag nu montera et motstånd så att jag fick 6 A så skulle jag få bet mer spänning än 6v. Sen går det inte bara att linda om generatorer och hoppas på att man får mer spänning och då kunna ta ut mer A, för i och med att man sätter in ett motstånd blir det tyngre att rotera generatorn, så jag tog den lilla kunskap jag hade och fortsatte fundera. Och efter en tid kom jag fram till att det enklaste vägen att gå var att montera in en zenerdiod (typ backventil) som hindrade spänning/A att gå tillbaka till generatorn, men dit kom jag aldrig så nu ligger den lilla saken på landet och samlar damm:/

12/4-21

Vart en ganska intressant dag, först fick jag/vi offerten på garagedörrarna till landet, och det vart billigare än vad jag först trodde, sen så fick jag lite positiva vibbar från ett företag och jobb (kanske kan lösa sig med lite tur :)så denna dag är helt ok än så länge. Men nu till min ”egotrip”

Egotrip

4#under början av 2000-talet så köpte jag och min sambo ett sommar hus, med ett anskrämligt litet hus på ca 20 Kvm, det var mer eller mindre fallfärdigt och behövde en ordentlig upplyftning. Så jag började skissa lite på ett hus i 50 kvm klassen (då vi inte behöver mer så fans det ingen orsak till att bygga större) så jag pratade med bonden över gatan och han var intresserad av hus som en verkstad hus. Så jag gav honom tillåtelse att ta huset. Under tiden jag var i Norge och jobbade så ringde han och sa att huset nu stod på hans långkärra (det gav husvagn ett nytt ansikte). Och nu kunde jag sätta igång med ritningar och planerade för att sätta upp ett nytt hus, men först var jag tvungen att bygga ett mindre hus som man kunde sova i under tiden. I och med att jag aldrig byggt ett hus helt själv så vart det en prövning samt en test om jag skulle mäkta med att bygga stora huset med allt som ingår. Så lilla huset (det är på ca 12 Kvm) behövdes plintar för att få det i våg, så det vart gråsuggor som kom till min räddning. Jag byggde efter mitt eget huvud och tittade mer på hur naturen funkar än på regelverk. Så allt virke som jag har köpt till båda husen och i källaren är av K14 kvalitet dvs oklassat (eken i källaren som är mina aväxlingar 200*200*2600 mm behövs inte klassas)