Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 Startsida

Dagbok 2021.

Daum
Text
2/1-21

I dag blir det något som jag håller nära mig:) Min MS, har funderat under en tid varför dom kallar denna åkomma för en sjukdom och inte överaktiv ( typ cellernas ADHD) Ja för det är ju så att MS är ju när dom vita blodkropparna börjar attackera kroppens vävnader som (i MS-fall myelinet som är som ett sugrör runt nerverna i hjärnan) och i Reumatisms fall leder/ledkapslar eller som i Diabetes Beta-cellerna som hjälper till att producera insulin ”nu kanske detta inte stämmer helt men iaf”) vi som har anteimuna sjukdomar blir ju alltid klassade som att vi har en sjukdom. Detta motstridande jag med det bestämda, vi är inte sjuka utan har visa fysiologiska hinder och inget mer, vi kan inte förbättra vår situation (ok med mediciner kan man lindra och inget mer. Min MS har nu kommit til den delen där den näst intill har avtagit helt (går idag inte på medikament eller genterapi och min läkare har sagt att jag nu inte har MS kvar.) Varför det är så är för att efter 50 års strecket så upphör dom flesta symtom och effekter och jag har inte haft ett ända skov på ca 7 år vilket känns helt ok, dom ända sviterna jag fått är lite sämre balans men den går att träna upp.

Så nu kavlar jag upp armane och tar nya friska försök 2021 och försöker skaffa mig ett agete och inte sitta här och tycka synd om mig sj :)

10/1-21 Ja då var helgen slut då :) och man har vart på landet och gjort klart den sista målningen och spacklingen, samt flyttat på stockar/kubbar för veden. Det var en liten hög på ca 1 kbm som jag la upp bakom muggen (bara så den kommer ur synfältet när man kommer ut. Så det var max puls under ca 1,5 timmar. Så nästa gång man åkr ut skall jag bygga bänken där jag ska montera bänkslipen och skruv städet så man kan slipa kedjesågens tänder och stämjärnen.

Under min kortvariga tid på landet så upptäckte jag en sak när det kommer till värme, och vilken tid det tar at få upp värmen när hela konstruktionen är kall, fick upp tempen i stora rummet till ca 16 C på Fredagen, på Lördagen vart det ca 16-18 C vilket var skönt, På morgonen Lördag var det 9 C och på söndagen var det 11C och nu idag söndag eldade jag på som vanligt (bara så man hade någon sans att värma sig lite och på 2 tim fick jag upp tempen till 15-16 grader bara för att väggarna var uppvärmda innan . Så min slutsats när det kommer till värmeunder kont tid på en vecka så borde man få ner tiden till kanske 1-2 timmar för att hålla en temp p ca 18-20 C även på morgonen :)

10/1-21

Tänkte ta lite underliga saker som våra ledare gör både här i Sverige och i USA, Vi börjar med Estonia som jag tycker är ganska sol klar från min vinkel iaf. Det stora hålet som framkommer i undervatten bilderna som togs när den Tysk-flagade båten gjorde sin under sökning hade haveriinspektionen helt missat (lite gran som att missa en jumbojet på Kungsgatan), jag menar ett hål som är 4 M högt och sen 1,2 m i öppning är ett ganska stort hål. Sen kommer haveriinspektionen att det skull kuna vara bog visiret (till och med jag vet att fysikens lagar inte funkar på det viset). Men här kommer min punsch line HÖGUTBILDADE.) det är tyvärr så att ändats (ok merparten då) högutbildade kan förvanska sanningen till den milda grad att det låter rimligt. Våra kära stads ministrar har i tur och ordning ljugit för oss under dessa 25 år då det har utretts hur o varför Estonia förliste, för att inte tala om haverikommissionen (som med detta svek nu har general havererat i sina egna lögner. Tycker att dessa havererad personer bör göra något annat) Har vi inte tillräckligt med lögnare i samhället??

Och nu till mitt favorit haveri :)WTC 1/9-2001 2 av dom mest kända tornen i värden skulle jag tro, attackerades av 2 kommersiell flygplan som kraschade in i dom och på så sätt fick dom att kollapsa på grund av en konstruktion som hade blivit kritiserad av många. Den första jumbojeten som kraschade in i Tower 1 (norra tornet) 109 Vån. Jumbojet in på 94-98 vån, Helt avskurna11-15 vån Bara iTorn 1 där dom vart helt avskurna från nödutgångar 2968 personer. Och i det södra tonnet var det 78-84, gör att 31 vån blev helt avskurna från nödutgångar, detta gör att 7068 personer skulle blivit fast. Så av 10000 personer bör ha dött för att dom inte haft en chans att ta sig ut, sen kommer alla dom andra som försökte ta sig ut som var under dessa vån (och att gå i ca 70 vån nedför är inte så enkelt som man kan tro, har provat gå nedför i kungstornen på Kungsgatan i sthlm som är totalt 17 vån om man räknar dom två planen på taket och jag kom 6 vån ner ok det var under min tidiga tonår som jag var där ganska mkt ) så jag tror inte på något av det vare sig Estonia eller WTC eller Palme eller Kennedy eller andra ursäkter bortförklaringar som kommer från dom med högre utb än gymnasiet. Kalla mig för sjuk om ni vill men jag står för mina uttalande i alla väder.

Mina fakta har jag fått från https://sv.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center