Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 Startsida

Dagbok 2021.

Daum
Text
2/1-21

I dag blir det något som jag håller nära mig:) Min MS, har funderat under en tid varför dom kallar denna åkomma för en sjukdom och inte överaktiv ( typ cellernas ADHD) Ja för det är ju så att MS är ju när dom vita blodkropparna börjar attackera kroppens vävnader som (i MS-fall myelinet som är som ett sugrör runt nerverna i hjärnan) och i Reumatisms fall leder/ledkapslar eller som i Diabetes Beta-cellerna som hjälper till att producera insulin ”nu kanske detta inte stämmer helt men iaf”) vi som har anteimuna sjukdomar blir ju alltid klassade som att vi har en sjukdom. Detta motstridande jag med det bestämda, vi är inte sjuka utan har visa fysiologiska hinder och inget mer, vi kan inte förbättra vår situation (ok med mediciner kan man lindra och inget mer. Min MS har nu kommit til den delen där den näst intill har avtagit helt (går idag inte på medikament eller genterapi och min läkare har sagt att jag nu inte har MS kvar.) Varför det är så är för att efter 50 års strecket så upphör dom flesta symtom och effekter och jag har inte haft ett ända skov på ca 7 år vilket känns helt ok, dom ända sviterna jag fått är lite sämre balans men den går att träna upp.

Så nu kavlar jag upp armane och tar nya friska försök 2021 och försöker skaffa mig ett agete och inte sitta här och tycka synd om mig sj :)

10/1-21 Ja då var helgen slut då :) och man har vart på landet och gjort klart den sista målningen och spacklingen, samt flyttat på stockar/kubbar för veden. Det var en liten hög på ca 1 kbm som jag la upp bakom muggen (bara så den kommer ur synfältet när man kommer ut. Så det var max puls under ca 1,5 timmar. Så nästa gång man åkr ut skall jag bygga bänken där jag ska montera bänkslipen och skruv städet så man kan slipa kedjesågens tänder och stämjärnen.

Under min kortvariga tid på landet så upptäckte jag en sak när det kommer till värme, och vilken tid det tar at få upp värmen när hela konstruktionen är kall, fick upp tempen i stora rummet till ca 16 C på Fredagen, på Lördagen vart det ca 16-18 C vilket var skönt, På morgonen Lördag var det 9 C och på söndagen var det 11C och nu idag söndag eldade jag på som vanligt (bara så man hade någon sans att värma sig lite och på 2 tim fick jag upp tempen till 15-16 grader bara för att väggarna var uppvärmda innan . Så min slutsats när det kommer till värmeunder kont tid på en vecka så borde man få ner tiden till kanske 1-2 timmar för att hålla en temp p ca 18-20 C även på morgonen :)

10/1-21

Tänkte ta lite underliga saker som våra ledare gör både här i Sverige och i USA, Vi börjar med Estonia som jag tycker är ganska sol klar från min vinkel iaf. Det stora hålet som framkommer i undervatten bilderna som togs när den Tysk-flagade båten gjorde sin under sökning hade haveriinspektionen helt missat (lite gran som att missa en jumbojet på Kungsgatan), jag menar ett hål som är 4 M högt och sen 1,2 m i öppning är ett ganska stort hål. Sen kommer haveriinspektionen att det skull kuna vara bog visiret (till och med jag vet att fysikens lagar inte funkar på det viset). Men här kommer min punsch line HÖGUTBILDADE.) det är tyvärr så att ändats (ok merparten då) högutbildade kan förvanska sanningen till den milda grad att det låter rimligt. Våra kära stads ministrar har i tur och ordning ljugit för oss under dessa 25 år då det har utretts hur o varför Estonia förliste, för att inte tala om haverikommissionen (som med detta svek nu har general havererat i sina egna lögner. Tycker att dessa havererad personer bör göra något annat) Har vi inte tillräckligt med lögnare i samhället??

Och nu till mitt favorit haveri :)WTC 1/9-2001 2 av dom mest kända tornen i värden skulle jag tro, attackerades av 2 kommersiell flygplan som kraschade in i dom och på så sätt fick dom att kollapsa på grund av en konstruktion som hade blivit kritiserad av många. Den första jumbojeten som kraschade in i Tower 1 (norra tornet) 109 Vån. Jumbojet in på 94-98 vån, Helt avskurna11-15 vån Bara iTorn 1 där dom vart helt avskurna från nödutgångar 2968 personer. Och i det södra tonnet var det 78-84, gör att 31 vån blev helt avskurna från nödutgångar, detta gör att 7068 personer skulle blivit fast. Så av 10000 personer bör ha dött för att dom inte haft en chans att ta sig ut, sen kommer alla dom andra som försökte ta sig ut som var under dessa vån (och att gå i ca 70 vån nedför är inte så enkelt som man kan tro, har provat gå nedför i kungstornen på Kungsgatan i sthlm som är totalt 17 vån om man räknar dom två planen på taket och jag kom 6 vån ner ok det var under min tidiga tonår som jag var där ganska mkt ) så jag tror inte på något av det vare sig Estonia eller WTC eller Palme eller Kennedy eller andra ursäkter bortförklaringar som kommer från dom med högre utb än gymnasiet. Kalla mig för sjuk om ni vill men jag står för mina uttalande i alla väder.

Mina fakta har jag fått från https://sv.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

23/1-21

Då var denna vecka snart över då. Har vart på landet och tittat till, och vart lite förvånad över att en av reglarna i garaget hade knäckt och ramlat ner (den var ingen bärande eller viktig i annat syfte än att kunna lägga målade 1”6 på och vikten vart lite för stor) men den får jag fixa nästa ggr jag åker ut över en natt, för det kommer att ta ett tag att ordna till .

Nu till ett litet tips som jag lärde mig i Karlstad under tiden jag jobbade där. Om man i sin förvirring skull tanka bensin i en dieselbil, så ska man inte gripas av panik eller tro att motorn kommer att skära för att den inte få tillräckligt med smörjning. Nä gör så här gå in på macken och köp en flaska 2-takts olja och häll i den i tanken,och sen är det bara att köra . 2-taktoljan kommer att smörja motorn vist det kommer att bli svartrök men den skär inte när det är dags att tanka igen så gör man som man ska :)

31/1-21

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Har känt igen att jag inte haft något att förmedla se sist( bortsett från dom sista dagarna med svek). Tänker då på dom inom vården som stulit vaccin, och på något hundlikt sätt sett det som befogat, om dom nu har ansätt att det var helt ok att skälla från folket/staten och regionen, så bör dom då anse sig själva som mer värda än gemene man. Men nu har vi fotfolk lite tur, det ryktas nämligen om att dom som gjort detta nu kommer att förlora sin anst på grund av ”ert förtroende är helt förbrukat”. Det ör inte bara Kumunal som uttrycker sig på likvärdigt sätt utan även folk i politiken vilket jag tycker låter toppen.

Jag vet att jag mkt ofta hoppar på dom med utbildning, men det är inte personen jag ogillar utan etiketten som utb oftast bidrar med. Är du utbildad så ser du förmodligen en möjlighet, men tänker inte på moralen utan tänker bara på din möjlighet. Och detta gör dig till en betydligt sämre person är det stora flertalet av oss.Någon stans i din utbildning tappar du sunt förnuft och din moraliska kompass. Sorgligt

5/2-21

Ja då var det 13 C inne då och balkong och intilliggande fönster är borta, så man kan säga att det är öppet hus här :) M<n känner riktigt den ljuma vår vinden dra igenom lgh :) Men man ska inte klaga utan vara tacksam för att dom byter fönster. Det kommer att bli lite tystare och varmare (ok nu har iofs hyresvärden redan sänkt framlednings temp så det har bara vart ca 18-19 C i sovrummet i natt. Vi är ganska vana att det men det går inte att är runt 21-22 C inne i lgh (vilket vi har sagt till hyresvärden och dom har försökt få ner tempen lite men det går inte att sänka mer då det är enrörs system i husen ).

Tänkte vara lite duktig idag och ta en promenad, ...skulle inte tro det började gå lite men efter ca 5 min vart det för kalt runt ansiktet så det vart bara en snabbis på typ 10 min) man får ju sin beskärda del av kyla i lgh :)

12/2-21

Wow vilken vecka, Trump, Vaccin och kärnkraft :) Så många smaskiga ämnen att ta tag i. Jag vill nog börja med energi som ligger mig nära. Detta med kärnkraft är intressant då vi redan 1980 röstade om det att det skulle avvecklas fram till 2010 har jag för mig. Vist vi har inte fått något bra alt till kärnkraft, men som diskussionston antyder så är vindkraften ett alt bland många. Men vill man få ut likvärdiga effektmängder som vid kärnkraften kommer inga av dom alt att räcka till,skulle vi där imot lägga till geotermisk energi så skulle vi kunna anv generatorerna från ett verk som har en effekt på ca 640 Mw och då kan vi kompensera för kärnkraften. Vist det kostar ca 1 Miljard att bygga ett geotermiskt verk men det har inte farligt avfall. Sen var ska vi göra med allt kärnavfall som är använt fram tills idag? Sambons klasskompis hade ett förslag som inte alls lät dumt, skicka det till solen och låt vår stjärna ta hand om det den är ju redan en kärnreaktor så .

Ja då tar vi farsen då:) Trump i all ära, Hans advokater säger att dom inte kan ställa honom inför riksrätt för han är inte President längre. Bara här ser man det första skämtet, det är ju inget man stämmer honom för idag utan för vad han gjort när han var president. Som jag sa när han vart vald så ansåg jag att han kommer att bli kass för folket, men en guldgruva för landet (jo folket är iofs landet, men han ser inte individen utan bara pengar).

Som det nästan alltid blir när det är stora saker på G i detta land, Dom utbildade har igen bevisat att jag har rätt, dom går före i kön när det kommer till vaccinet och anser sig själva som viktiga (hur fan man kan göra det) i dom flesta fall sitter cheferna på sin kontor och bläddrar i lite papper och träffar inte dom som är sjuka, eller behöver vård och i en del fall åxå dör. Det är inte chefen som går ner med den avlidna ner till kylrummet eller tar hand om anhöriga. Det är inte chefen som måste bära skyddsutrustning under sitt pass, det är inte chefen som måste utsättas för smittan var dag. Nä hen ska bara sitta på sitt kontor och åka räkmacka hela dagen, Och nu får hen ta vaccinet innan dom som behöver det ska vara utan. Dom skyller opå att det inte finns några tydliga regler om vilken turordningen är.....hmmm...Va. Har dom inte lyssnat på Tegnell? Där är det ju hur tydligt som helst eller??

1# Dom utsatta först var det 75+ sen var det 80+

2# Särskilt boende

3# Utsatt personal

4# Hemtjänsten

5# Hemtjänst personal

osv

Så det har vart hur tydligt som helst, så dom utbildad har bara vridit på saker till sin egen fördel (så typiskt), sen finns det dom som försvara detta med att ”om vi inte tog det så skulle det behövts kastas. Mm vist så det fanns ingen personal på golvet under den tiden som du stod och funderade på ett bra argument?” Och det straffet dom får är en slag på handen och ett manande finger ”ajabaja inte göra så” sen tar en mattant lite mat från en skolbespisning (som dom i stor utsträckning gör ofta) för att ta tilll vara på den maten som annars skulle ha kastat (med andra ord minska matsvinnet) jobbat i 40+ år och var i 60+ hon fick gå omedelbart) hon hade inte spelat med andras liv utan bara tagit hand om det som skulle ha kastats efter jul helgen. Här har vi ytligare ett bevis för att jag inte är ute efter hetsning av en etikett utan bara visar hur falskt vårt samhälle är och att vi inte är lika inför lagen som alla tycks påstå. Inom bygg kan jag uppräkna en hel hög med incidenter som visar på det samma.

28/2-21

Time just passing by...har haft svårt att hålla dagarna pga min arbetslöshet. Det mesta flytter i stort sätt bara ihop, och man flyter sas bara på ytan utan mening eller funktion. Har iaf fått lite sysslor då jag har tagit eget initiativ ang en BRF i södra Sverige, som har det lite besvärligt just nu så jag försöker hjälpa till så mkt jag mäktar med, så nu väntar jag på lite info från dom. När jag kontaktade dom och berättade lite vad mitt syfte med samtalet var så vart dom intresserade av att träffas. Så nu kan jag bara sitta och vänta.

På jobbfronten ser det ut som vanligt... helt dött :(

9/3-21

Ja då var det dax att få ner ett par ord här då. Det har hänt lite grejer sedan sist, Kinesiska muren i Malmö har man besökt, och pratat med styrelsen och haft en genom gång om ”Climate Coating” (Thermogaia har byt namn tydligen på färgen) och efter ca 2 tim genomgång så vart dom genuint intresserade av den samt att den inte kostade så mkt. Men om det inte var för mig skulle dom aldrig kunnat få till detta möte, inte för att dom inte kan men för att dom inte gör något med kort varsel (för mig tog det 3 dagar från första kontakt till ordnat ett möte i en förening med konkurs hängande över sig. Nu är det så att jag även hade kollat upp med när Energimyndigheten får in sina nya pengar som man kan söka för energieffektivisering och det hade dom inte heller gjort. Så summa summarum blir det något där är det min förtjänst och ingen annans . Sen hade vi lite dispyter på vägen ner, dom frågar mig om hur jag skulle lägga upp arbetet för visa uppdrag, då förklara jag för dom hur jag skulle göra, och sen när dom ska presentera det för en potensiell kund så får dom det att låta som om dom hade tänkt på det, utan att ge mig kred. för det. Men nu är det slut med att ge dom råd eller tips på specifika jobb. Tycker jag gjort mer än tillräckligt för dom.


14/3-21

Nu är det Scania som blivit måltavla, mkt för dom svängarna som uppdagats i Indien och hur om har lurat gruvföretag på en affär genom att märka om lastbilar. Detta får mig att oavkortat inse faktum, och det finns ingen heder kvar i vårt samhälle och att allt inom näringslivet bara handlar om pengar och ine m det som borde vara ”heligt” livet för dom som är inblandade i korruption och mygel. Jag har personlig erfarenhet om mygel och svek inom näringslivet (lyckligtvis har jag växt upp och lärt mig att snällhet inte kan bota denna åkomma. Så nu tar jag mitt pick och pack och går vidare och ser om det finns anda som vill ha min bottenlösa vishet som kan spara in pengar.

16/3-21

I och med att inget intressant har hänt här, så tänkte jag ta upp en sak som irriterar mig. Det är så att lagen skyddar inte dig alla gånger. Om någon brytter mot lagen som drabbar dig, T.ex gör ett inbrott i din sommarstuga, och kan visa att du har vistas där i 6 mån eller mer så har inbrottstjuven besittningsrätten på sin sida. Detta betyder att inbrottstjuven nu är ägare till din sommarbostad utan att att ha bet en en ända krona. Detta gäller även vid 2.a uthyrning så vida men inte skrivit i kontraktet att hen nu avskrivit sig besittningsrätten. Och om en cyklist cyklar över ett kombinerat övergångsställe och du kommer i din bil, kör på cyklisten så är det du som får bet allt och cyklisten får en smisk på fingrarna fast det är hen som gjort fel. Vid ett kombinerat övergångsställe skall cyklisten lämna företräde till bilisten, detta gäller inte vid rondeller och/eller cykelöverfarter här är det vi som skall lämna företräde. Om en inbrottstjuv gör inbott i din villa under vinter tid och själ din tv och stereo och sen halka på din uppfart/uppgång och skadar sig är det ditt fel, och han kan således stämma dig för att du inte halk bekämpat. Här är Sveriges motsägelsefulla lagar som inte följer sunt förnuft. Det finn säkert många fler. Och ska ta en till, en här skrev jag till Lawline.se och frågade om just hur jag ska bete mig vid kombinerat övergångsställe och jag kör på en cyklist. Svaret vart som inledande argument ”strunta i lagen” (ska kankse ge en bild hur jag formulerade min fråga) Sitter i ett dilemma när det kommer till lagen/reglerna för cyklister och cykerpassager ”kombinerat cykel/övergångsställen” I enlighet med brottbalken får jag inte underlätta för någon att begå ett brott, för det är straffbart. Om jag nu stannar för cyklisten begår jag ett brott som jag kan bli straffad för i och med att jag får inte underlätta för cyklisten att strunta i företrädes regeln, och således lämna cyklisten företrädesrätt vilket kan medföra att bilisten bakom nu sitter i andra tankar och kör in i mig som åxå är mitt fel. Om jag nu skulle skita i att stanna för denna opålästa cyklist är det iaf jag som åker ditt då cyklisten inte har någon trafikförsäkring fast hen nu framför ett fordon .

Så summa summarum så är det oftast den som är oskyddad som vinner (inte alltid men ganska ofta.)

22/3-21

Var hemma hos ett par bekanta i kväll under tiden sambon jobbade, och sen när jag gick därifrån så kom jag på att tänka om jag inte ska skriva ner alla mina tankar/funderingar som vid senare tillfälle har blivit bekräftade av forskning eller andra lärde som dom flesta tror på. Och jag har nu kommit fram till att det skall jag göra, så att min narcissistiska sida får komma fram (som om den inte fått göra det tidigare :))

Så jag kommer att påbörja den lilla sagan i morgon tror jag, sen tar det nog ett tag innan jag får den att landa här (kan ta flera dagar att få ner allt, då jag även bör skriva korrekt med båda grammatiskt och stavning :) vilken utmaning

05/04-21

Ja nu börjas det , mitt EGO eller narcissistiska sida som måste få komma ut, så det kommer att bli såhär under en tid, ist för datum kommer jag att skriva ”ego-trip” och då är det vad jag har sagt eller gjort som har blivit ett faktum och jag har haft rätt . Detta innebär att jag kommer till viss del att visa att mitt tankesätt inte alltid är så dumma som dom först låter. Kommer till en vis dl idiotförklara dom med utbildning och dom som kallar sig intelligenta (för har dom inte kommit på detta innan mig så är dom inte så smarta som dom vill at vi ska tro) det jag kommer att visa är att mkt små meddel behövs för at få en stor förändring, alla mina expriment och lösningar är för den enskilda och inte för något storskaligt (ok det finns visa delar som är enormt storskaliga och inte för husägaren. Jag kommer ändast ta upp en eller ett par saker /ggr då det blir en del sidor.

Egotrip Vill nu låta mitt narcissistiska sida få lite spelutrymme. Jag vill ta upp en del saker som, jag sagt /gjort ett flertal år före dom flesta andra, detta inkluderar lärda och kunniga personer (jag ser dom ligga långt efter mig).


1# I början av 90-talet så fick jag upp ögonen för alternativ energi, så i och med att jag är ganska intensiv när jag får för mig något så kastade jag mig över info/kunskap om ämnet, sög i mig allt jag kunde få plats med inom sol,vind,vatten och gas. Jag går aldrig in på detaljer då dom enl mig bara krånglar till det och väldigt sällan överensstämmer med verkligheten. Så jag började min resa med att titta på gas-delen för den lärde jag mig att det var den enklaste att få fram, så jag tog en PET-flaska och fyllde upp den med ca 10 cm kaffefilter-kaffesump, filmjölk och ett ben av fläskkotlett och skakade om den och pressade ut så mkt luft jag kunde. Satte på korcken och ställde den vid värme rören och lät PET-flaskan stå där i 10 dagar. När jag sedan kollade PET-flaskan efter ca 10 dagar var den så hård att den kunde klassas som vapen.

Jag ringde brandförsvaret och sprängämnesinspektionen, och dom sa att jag inte var riktigt klok då jag hade så pass mycket gas att jag riskerade att blåsa ut hela våningsplanet (tror nog att dom tog i lite) .

Så efter att jag gjort mitt första experiment så fick jag upp ögonen på politiken, och jag kollade runt lite vilket parti som var inne lite på mitt intresse och inte helt oväntat så föll det på MP. Jag gick med i MP och vart lite aktiv, så under ett möte ville jag ta reda på hur mycket energi det går per sektor i Sverige, dvs hur många Twh går det åt i en lgh under sommar/vinter och sen för ett radhus/villa och för industrierna. Orsaken till att jag vill veta detta var /hur man skulle kunna ersätta kärnkraften med alternativ, så jag tog upp detta på ett möte och vi var hyfsat överens om om arbetsgruppen så jag tog fram en arbetsplan som vi kunde ha som mall. Men när jag presenterade arbetsmallen var det en i grupp som motsatte sig direkt mitt initiativ (har lite dåligt temperament när folk motsätter sig utan orsak). Så pga denna incidenten gav jag upp helt och hållet. Missförstå mig rätt har inte på långa vägar lagt ner alternativ energi bara politiken (den är för inbördes beundran och inte för att göra något) så jag tror att det var här någon stans jag tappade allt förtroende för folk med högre utb. Jag började själv propagera för alternativ energi och i synnerhet för solenergi då det var den enklaste delen för den privata att göra skillnad, men med så många goda idéer vart det plattfall då jag i vanlig ordning ligger miltals före alla andra.I början av 90-talet var jag på ett möte för Mälarenergi och jag tog upp en kombo där man sätter upp en liten solcell och en mindre vindsnurra som kan driva gatubelysningen, dom flesta på mötet tyckte det var jätte rolig ide , men som det vissar sig så ofta var det inte så dum idee trots allt 6 mån efter ag sagt detta så var dett en kommun i södra Sverige som satte upp just en sådan lösning (den funkade såldes utmärkt då, hur den funkar idag vet jag inte)


Egotrip

2# I mitten av 90-talet började jag en utbildning gör CAD och Viz (visualisering-3D Studio max) och satt hemma och ritade lite dels på papper och sen lite på datorn , tog fram lite bostäder som jag tyckte kunde vara lite spännande att bygga, 2 av dom finns här på hemsidan varav det ena nu finns på flera städer runt om i Sverige, så under början av 2000-talet byggdes 1:a bovieran och den är slående lik min skiss som jag ritade på mitten av 90-talet (vet inte vem som var först med skissen jag eller Göran Mellberg som idag bygger dessa komplex (Göran Mellberg ´s koncept är lite enklare och mer genomförbart än mitt då jag nu även tänker på uppvärmning av tapp-vv) och Göran är mer för som vi alltid gjort tänket när det kommer till vv och ventilation mkt för att det är enklast. Men även här visar det att jag är bland dom första. Jag började titta lite på hur man kunde anv biogas för fordon (då jag ansåg att det var ett optimalt drivmedel), så jag började rita på ett fordon som jag tyckte var det mesta praktiska i storstaden då det är där som vi anv mest bränsle. Så jag tittade runt lite på olika typer/modeler av fordon, och jag fastnade för TucTuc som är en 3-hjuling. I och med att den dels är liten och har eb förhållandevis låg vikt så var det enkelt val. Så även denna ritning kom fram under min CAD tid. Bara för skoj skull så vill jag bygga denna helt själv och se om jag går i land med det. Men med tanke på allt annat som jag vill göra får jag se om det finns tid/pengar till det.

10/4-21

Vart ett ant dagar nu som jag bara har vart, och inte haft några uppslag eller något att gnälla på. Har känt mig på ba humör och allmänt lugn. Har iofs en sak som jag små irriterar mig på och det är det med vaccinet och i synnerhet det RNA-vaccinet, jag har skickat frågan till 1177, och smittskyddet, pratat med apoteket och läkare och ingen tycks veta vilken effekt byggstenarna kommer att ha på oss människor (RNA är vårt DNA´s byggstenar). För om det nu kommer att förändra oss eller några av våra funktioner direkt eller på sikt kan vara bra att veta. Om jag nu ska få en funktion som en tvättsvamp så vill jag iaf kunna välja om jag vill bli en eller inte...ser det som en naturlig frågeställning

Egotrip

3# Under 2000-talet så har jag utbildat mig till elektriker och VVS-montör, men har inte arbetet så länge inom dom omr. Under tiden jag utbildade mig till elektriker så började jag funder på om våra generatorer hade den optimala formen, klurade lite på det och jag fick för mig att dom inte var det då 30 % formen inte gav något tillskott alls i spänningen. Så jag började skissa lite på om det skulle gå att göra om den till en svär istället för som det är i dag en tub. Och bytta ut koppar tråden till en riktigt tunn runt 0,01 mm så man får ut spänning i stället för amp. Orsaken till denna åtgärd är mindre förluster, bättre verkningsgrad och mindre energi går åt för att rotera den. Så jag tog en cykelgenerator och fick den omlindad efter mina specifikation. Jag tog hem den och satte den i rotation med hjälp av en skruvdragare (i sitt ursprung gav den 6V och 3 A och hade en rotations hastighet på ca 11000 v/min i ca 30 km/h) och när jag hade lindat om den så fick den 148V med en rotations hastighet på ca 1500 varv/min, så för att göra det tydligt så gav sen 20 ggr mer spänning med en 10-del av rotationshastigheten. Nu säger fysikens lag att man aldrig kan få ut mer än originalet dvs 6V 3A. Nja den lagen känner inte jag till,men skull jag nu montera et motstånd så att jag fick 6 A så skulle jag få bet mer spänning än 6v. Sen går det inte bara att linda om generatorer och hoppas på att man får mer spänning och då kunna ta ut mer A, för i och med att man sätter in ett motstånd blir det tyngre att rotera generatorn, så jag tog den lilla kunskap jag hade och fortsatte fundera. Och efter en tid kom jag fram till att det enklaste vägen att gå var att montera in en zenerdiod (typ backventil) som hindrade spänning/A att gå tillbaka till generatorn, men dit kom jag aldrig så nu ligger den lilla saken på landet och samlar damm:/

12/4-21

Vart en ganska intressant dag, först fick jag/vi offerten på garagedörrarna till landet, och det vart billigare än vad jag först trodde, sen så fick jag lite positiva vibbar från ett företag och jobb (kanske kan lösa sig med lite tur :)så denna dag är helt ok än så länge. Men nu till min ”egotrip”

Egotrip

4#under början av 2000-talet så köpte jag och min sambo ett sommar hus, med ett anskrämligt litet hus på ca 20 Kvm, det var mer eller mindre fallfärdigt och behövde en ordentlig upplyftning. Så jag började skissa lite på ett hus i 50 kvm klassen (då vi inte behöver mer så fans det ingen orsak till att bygga större) så jag pratade med bonden över gatan och han var intresserad av hus som en verkstad hus. Så jag gav honom tillåtelse att ta huset. Under tiden jag var i Norge och jobbade så ringde han och sa att huset nu stod på hans långkärra (det gav husvagn ett nytt ansikte). Och nu kunde jag sätta igång med ritningar och planerade för att sätta upp ett nytt hus, men först var jag tvungen att bygga ett mindre hus som man kunde sova i under tiden. I och med att jag aldrig byggt ett hus helt själv så vart det en prövning samt en test om jag skulle mäkta med att bygga stora huset med allt som ingår. Så lilla huset (det är på ca 12 Kvm) behövdes plintar för att få det i våg, så det vart gråsuggor som kom till min räddning. Jag byggde efter mitt eget huvud och tittade mer på hur naturen funkar än på regelverk. Så allt virke som jag har köpt till båda husen och i källaren är av K14 kvalitet dvs oklassat (eken i källaren som är mina aväxlingar 200*200*2600 mm behövs inte klassas)

16/4-21

Nu när vi har en pandemi och alla försöker komma fram till en optimal lösning på detta problem (ja jag är ingen fan av vaccin och litar inte på det), så skull edte inte alls förvåna mig om det finna någon som sitter och testar sig fram när det kommer till andra sjukdomar som man kan sprida genom luft/kontakt eller förtäring. Ta t.ex Antrax luftburen Mjältbrand och gör om det genetiskt så vaccinet som finns är helt obrukbart och det finns ett litet medicin företag som på ett besynnerligt har ett vaccin mot den nya stammen, detta företag skulle ju gå om Astra och alla andra jättar. Man placerar ut detta nya virus/bakterie på strategiska ställen där man bara har ett fåtal personer, så när dom är infekterade så sprider dom smittan vidare, vist det tar tid innan man får ewn störe spridning men riskerna minimeras ganska drastiskt och man får en mer hemlig test. Låter sjukvården och smittskyddet hålla på ett tag (mkt för att man vill få det att se naturligt ut och inte dra till sig onödig uppmärksamhet, sen efter någon månad eller så presenterar man en test vaccin och utvärderar det i sina lab. Låter det gå låt oss säga 1½ mån, man talar om hur et går och att forskarna jobbar dygnet runt för att hitta något som funkar. Och sen händer det som alla hoppats och väntat på man har hittat ett botemedel och företaget ligger minst 1 mån före alla andra och man gör en vinst 10-tals miljarder. Och detta är iscensatt av den undre värdekods medborgare som inte skyr några medel för en 1000-lapp

Egotrip

5# Nu när vi hade köpt ett landställe och skulle bygga nytt och att ritningarna var klara, och jag hade börjat titta på virke och mängden som gick år för huset så tog jag kontakt med en såg som låg 1 mil bort (närproducerat) och jag fick handla där så var allt klart. Sagt och gjort så satte jag i gång med golvet så att det vart klart innan jag började med väggmodulerna . När alla väggarna var klara så best jag takstolarna då dom är en ganska viktig del i ett hus och jag var ganska ny på det med bygg hammare och spik och dålig koordination, så huset stod i ca 1 mån utan takstolar och det höll :) Under tiden jag byggde golvreglarna och mätte upp diagonalen mellan hörnen så fick jag en diff på 5 mm på va 10,5 M och jag tyckte det var acceptabelt slangvatten pass byggde jag ett eget (extremt svårt och krävdes enorma uträkningar för att kunna skriva ner toleransen...skämt åt sido en propp i ena änden och en tratt i andra på en transparent slang, sen sköter naturen resten märk upp en höjd som du vill ha, häll vatten i tratten och när vattnet har kommit upp till din höjd på båda sidor så är allt i våg. Det spelar ingen roll hur lång slang du har eller om den är lite krokig (inte veckad) för vatten har alltid en tendens till att vilja vara i våg. Stommen kostade mig runt 16,000 kr vilket jag tyckte var ett bra pris, hade jag vetat vad jag vet idag hade jag kunnat få ner kostnaderna ytligare x-ant 1000 lappar (men det blir till nästa projekt) Nu har jag det mest för huset, all el all vvs och ventilationen är klar,Som ventilation anv jag/vi en luftsolfångare med en kapacitet för ca 80 Kvm och tar ca 30 % av vårt värmebehov när solen skiner. Och när den inte skiner har vi en braskamin med en verkningsgrad på ca 20-30 % (den skall bytas ut). Vi har förberett för vatten och avloppet är klart, då vi inte använder några större volymer vatten så är det godkänt för 1 inkoppling (dvs vi har bara ett ho och inget mer i det avloppet).

22/4-21

Sitter och kollar på en serie igen (Bron) och den väcker en del filosofiska funderingar kring livet. I serien som i så många andra filmer/serie så finns det en komponent som är standard och det är att någon förlora en nära och i nästa sen sörjer denna. Här kommer min filosofiska aspekt på sorg. Det är en mkt egoistisk tillstånd då det inte finns en ända sak (enligt mig) som berättigar denna känsla. Man sörjer inte den som dog utan sin egen förlust, istället för att sörja den avlidne ska man känna glädje , för hen behöver inte lida mer och han hen har nu tagit examen i livets hårda skola som är en fridens dag.

Detta är så jag funkar, ok jag går inte ut och ställer till med en jätte fest. Men jag kan inte tänka mig att den avlidne vill att dom efterlevande skall må dåligt eller som i visa fall behöva mental hjälp. Jag är ganska övertygad om att den avlidne vill att dom efterlevande skall få ett bra och produktivt liv samt att hedra den avlidne genom att leva själv Det är vad jag tror :)

Egotrip

6# I vårt före detta trippelgarage så ville jag bygga en verkstad och 2 st förråd samt ha en utrymme för en bil med skiljeväggar så det var mitt nästa projekt, där ville jag även ha ett golv som var stabilt men inte kostade för mkt. Samtidigt tittade jag lite på taket och kände mig inte 100% säker under den stora ytan tak utan stöd, så jag kollade runt lite på vad kostnaderna för avväxlingar skulle kosta och det landade på 10-15,000 kr och var av stål (I-balkar) och det var inga pengar jag hade. Jag pratade med sågen där jag hade köpt virket till huset ang Ek stockar med dim 200*200*3000 och kostnaden var 1800 Kr /6 st (och är då starkare än stål, så det var ingen längre fundering på vilket mat som jag skulle välja. Fick hem mina stockar och satte upp dom åkte tillbaka till sågen och inhandlade mina övriga bitar till förråden golven och väggdelar. Till golven och väggarna använde jag 1”6 (25*150 mm) och till väggreglar 50*200 och till golven 50*150. Jag byggde golven i likvärdig teknik som flytgolv (fäste inte i vägg) För i min värd är det ett onödigt moment då inget kan röra på sig iaf. Nu har det gått ca 7 år efter jag byggde allt i garaget och inget har ändrats eller ruttnat eller gått sönder/knäckts så om det har hållit tills idag så tror jag nog att de håller ett par år till, har bara kostat mig/oss ca 4000 kr för allt under huset så man får vara nöjd med det. I teknikrummet är det tänkt att allt vatten och avlopp skall placeras, avloppet står där redan så nu är det bara inkommande vatten som skall in där . Ok först ska det borras efter vatten, vi har redan en vatten tank och tryckströmbrytare där så det är inte så himla mkt kvar för att ha rinnande vatten i huset. Alla rör är på plats och avlopp så indirekt är det bara inkoppling av vatten som behövs.

28/4-21

Besvikelsen infann sig i måndags, hade anmält mig till en kurs (motorsågskörkort) och på hemsidan stod det att en skulle kosta 600 kr totalt. Men denna kostnad vara bara för teorin och inte för det praktiska, för där tillkom ytligare 5100 Kr så det kom som en överraskning och jag har inte råd med sådana extra utlägg. Så det vart bara att ta mössan i handen och tacka för mig.

Nå väll har iofs en del annat att se fram mot (förutsatt tt det blir något), och det är en liten sak som kan bli något. Det är en Sandsug för att ta upp sanden på våren, jag vet att det finns sådana redan,men vad jag erfar så kostar dom en del och jag vill hålla nere kostnaderna för tillverkning :)

Egotrip

7# Nu håller jag på med ett duschrum som är utanför boningshuset, orsaken till det är att jag vill bygga det på nytt sätt, vill inte riskera att det blir fel och massor av jobb pga eventuella vattenskador, nu tror jag inte att det blir några då jag har gått igenom dom flesta scenarierna och riskerna med mitt koncept. Och jag kan inte hitta några risker med mitt tänkesätt eller byggteknik. Men den som lever få se. Hela konceptet bygger på att man skall anv så lite olika mat som det är möjligt då blandning av mat skapa ökade risker och höga kostnader, jag vill hålla nere kostnader och mat och i så stor utsträckning av naturen som medhjälpare och inte som det är i dag jobbar mot naturen genom att skapa nya mat som inte är till någons vinning. Allt mat för själva duschrummet kommer att vara av trä, sylen kommer att vara av Ek då denskall bära hela konstruktionen och behöver vara robust, Till väggar och tak blir det på likvärdig bygg sätt som i garaget dvs väggreglar och 1”6 detta gäller även för golv och tak. Det kommer att spacklas och målas med TS in och utvändigt. Det kommer inte att finnas belysning i duschrummet då jag har planerat för en solartube som förhoppningsvis kommer att ge ett bra ljus under morgon/dag/efterniddag då det finns lite dags ljus (kommer iofs montera in ett uttag just in case (tar den elen från dasset som ligger vägg-i-vägg med duschen så det blir bara en dosa och lite kabel). Denna återkommer jag till under året då den bara är i sin linda.

30/4-21

Nu ska jag släppa loss alla min konspirationsteorier, kritik mot styret och min misstänksamhet mot etablissemanget. Sitter och tittar på ”The Handmaid's Tale ” på HBOoch det handlar om att alla kvinnor runt om blir fråntagna sina rättigheter, dom förlorar sina arbeten, deras pengar fördelas om och tillfaller den närmaste man som finns i deras familj. Och dom styrs av en sadistisk kvinna som är som mer ”djävulen bär prada” och allt blir riktigt rörigt. Men nu till min teori, vi kan se redan idag hur vi successivt hindrar folk att förflytta sig. Det börjar med små steg så som vaccinations passet och hindrar folk att resa. Nästa steg kan mkt väl bli visa restriktioner att resa mellan regioner. Passet kan med allra största sannolikhet kopplas till vår läkarjournaler och där kan man då se vilka åkommor vi har, och detta kan leda till att vi blir tvungna att ha tillstånd för att skaffa barn då våra åkommor inte passar in i den optimala människan. Nu kan jag förstå att 99,3% av mänskligheten inte håller med mig om den biten ”optimala människor” men om man inte håller med mig så ska man kanske fundera på varför vi då tänker på att träna, hålla igen på allt som är gått mäter vårt BMI sminkar oss osv allt detta för att vi vill smälta in i ett samhälle som bara är intresserad av perfektionism. Där vi medelmåttor inte har någon plats. Som jag skrivit i tidigare DB så går vi mot ett totalitärt samhälle som bara är intresserad av en ända sak, och det är sin egen fullkomlighet. Många tror att vi lever i en demokrati och går om kring i sin bubbla och känner sig nöjd med det, men jag som vill leva ett fritt liv och känna att jag kan göra skillnad blir hela tiden kvävd eller ignorerad fast jag har bättre lösningar på ett problem än våra kära utbildade personer (jag vet nu klankar jag på dom igen) . Alla dessa små steg mot en större förändring kommer att komma när vi har ett stort problem, som nu har vi pandemin och jorden faller in bakom ett tankesätt som tar oss närmare en totalitärt ordning, dom flesta kommer att gota det bara för att det inte inskränker på deras vardag nämnvärt och dom kan göra dessa små förändringar och fortfarande vara ”fria” , men dom som redan idag är styrda av stat och kommun blir inte riktigt lika glada. Detta kommer att medföra att samhället som det ser ut idag kommer inte att bestå , mkt pga allt missnöje som växer i samhället och fler och fler kommer att ta till brott som sista utv för att klara sin vardag.

Detta är väl min värsta scenario gällande totalitärt styre.


Egotrip

8# Detta med Golfströmmen som saktat ner till en hastighet som motsvara den för ca 1000 år sedan (om jag inte misstar mig hade vi en liten istid åxå då) och att orsaken enl den allmäna teorin baseras på att balansen mellan salt och sötvatten är rubbad och du tappar effekt av den naturliga pumpen (saltvatten är tyngre och faller ner till botten, och färskvatten som är lättare trycks upp mot ytan. Denna stigande och fallande funktion skapar en pump liknande funktiion som får våra strömmar att existera, men nu när det blivit så pass varmt som det blivit, och våra poler/glaciärer smälter med miljontals liter i timmen så blir haven utspädda och funktionen på pumpen minska. Detta gör nu att vi här på nordkallotten får det kallare (fast alla tror att vi skall få det varmare). När golfströmmen saktar in tar den med sig mindre mängd av värma från golfen som sedan för över till oss. Detta är principen på strömmarna, och jag fick en tanke som jag var tvungen att titta närmare på. Kollade upp med ett företag som sysslar med avsaltnings anl i större skall (2 miljoner liter /dygn) och det fanns en kille där som just byggt en sådan anl på Gotland) och jag undrade om han kunnde bygga en sådan på en tanker (oljetanker) där han kan ta in havs vatten -->avsalta det och sen släppa tillbaka saltet i haven, och enl honom är det inte svårt bara det att den behöver el för att funka och det är ett problem som jag åxå löst utan fossila bränslen. Nu har jag ett koncept på hur man skall höja salthalten i våra hav utan att det kostar oss ökad co2 utsläpp, nu tror dom flesta att en sådan oljetanker kommer att kosta flera miljarder, och det är här som jag dansar runt allt forskare och andra lärda personer som inte vet bättre (här har ni en prisbild på en tanker http://www.shipbroker.net/list/detail1.asp?ship_no=291092 just denna kostar 5 miljoner $ men det finns betydligt billigare ) så man behöver en liknande denna och sen 2-3 st mindre för transportera bort sötvattnet till delar av jorden som har brist på vatten. Nu har vi en dellösning på strömmarna och på vatten bristen och allt detta från en okunnig utan utbildning men har huvudet på skaft.

11/5-21

Hmm undrar hur det blir med Israel och araberna nu när det har börjat heta till där nere? Jag som är lite inne på att Hesekel kriget skall komma igång och allt blir rörigt på denna planet, åtminstone under en kortare tid. Men detta kommer nog att avgöras när det blir val nere i Israel och Netanyahu kommer att bli utröstad och således förlora makten och någon ny stjärna tar vid. Problemet med makt är att det stiger till huvudet på den som får den (har egna erfarenheter gällande detta) och det blir aldrig som den tänkt sig.


Egotrip

9# Hur skulle man driva dessa fartyg utan att sätta in en motor? Lite segel kanske som har en yta på 2miljoner Kvm? Nä låter inte som en bra ide alls. Varför inte en POD styrd tanker? Dvs en elektrisk drivning men inte som det med elbilar som är en miljö förstörare. Men genom en vätgas generator som gör el med vätgas (den kan funka bra då den inte behöver vare sig mekanisk kraft eller el så det kan helt klart vara en tanke (och nu ser jag inte lärda eller forskare i backspegeln längre är sååå långt före dom att man nästa skäms) Det jag behöver är Aluminium och Magnesium och saltvatten som finns ca 10 Cm ifrån mig sen har jag all el som jag behöver tills Al och Mg är slut, som betalning för färsk vattnet och som delbetalning på dom båtar som man behöver så är Al Och Mg ett betalning medel det andra blir Kr och ören. Denna teknik är i runda tal ca 70 år gammal och är testad med bra funktionalitet enl utsagor av uppfinnaren (patentet och ritning sitter jag på här, men det finns förmodligen fler som har den) . Nu hr man drivlinan klar och samtliga skepp anv denna teknologi, om man gör på detta sätt kan man utan några större problem bygga ca 1000 sådan skepp på ca 6-10 mån runt om på jorden,och om alla dessa skepp klara av 2 miljoner liter/dygn så blir det en del färskvatten och återpåfyllnad av salt i våra hav som då kanske kan få tillbaka sin pump. Här kommer en bonus till industrin, efter att Al och Mg har framställt el tillsammans med Saltvatten så bli Al minst hälften så dyrt att bearbeta som in sin naturliga form, wow ytligare en enorm fördel av en okunnig .

16/5-21

Ja då vart det lite action här då, Området by night. Runt 2 inatt kom en varning till almänheten på våra telfoner om en brand som hade fått full fart, och 4 Lgh i radhuslängan vart tottalt utbrända (det var bara 4 st lgh i den längan så det kunde blivit mkt värre) men nu till spekulationerna :) 1 trodde det kunde vart en grill som inte vart släck ordenkligt , en annan trode det kunde vart kylskåpet på altann som excploderat , jag tippar på om det inte var en grill så kan det ha vart en kabelbrand då dom förmodligen haft en skarvsladd som dom anv till kylskåpet. Polisen och brandförsvaret säger inget (ganska förståligt). Och vi som är ute och rör på oss har ju observerat att dom har hållt på med lite omstrukturering på den altanen så man kan ju även tippa på att det är någon gör det självare som kopplat elen...bara en tanke


En liten fundering gällande vaccinet. Jag har bestämt för mig att smittskyddet och pålästa har sagt att vaccinet bara hjälper mor svår sjukdom och död, om detta stämmer så är vaccinet 100% onödigt då viruset fortfarande kan mutera sig och dom vaccinerade kan sprida smittan vidare. Och detta bet vi för med våra skattepengar? Jag fick en Update gällande Coron kolla in Aftonbladet så kan man börja fundera på vaccinet

Egotrip

10# Nu till lite tips som inte är någon rocket sience direkt men kan vara lite skojsigt att dela med sig iaf. När det kommer till stubbar och man inte vill köra in med en grävare för att ta bort dom , och inte har någon direkt plan på hur man skall göra då kommer en lösning som alla kan dra nytta av. Svartmyran (även kalas socker myra) är otroligt duktiga på att tugga i sig en stubbe ganska fort men framför allt billigt. Ser man inga socker myror på stubben så ta en dit,och ställ en tunna upp och ner över stubbe. Låt den stå där i ca 6 mån . Man kan om man är nyfiken lyfta lite på tunnan efter ett par veckor och titta till det (det bör finnas fler än en iaf). För myror är duktiga arbetare och finns det något som dom vill/tycker om så hämtar dom fler av sina kamrater och sen går det undan :)

Jag kommer förmodligen att fylla på denna lista under åren, allt eftersom jag kommer på något

19/5-21

Ja då har man ännu ett bevis för att det är högutbildade som fifflar mest, UD och vår ambassadör i Vitryssland har ju hållit på med oestetiska aktiviteter under sanktionerna mot diktatorn. Så bara för att det är stora summor pengar inblandade så tycks det vara ok att fiffla med. Och folk tycker jag generaliserar och är orättvis mot dom med utbildning, men ju längre titen går desto mer vatten får jag på min kvarn, och sinom tid kommer fler och fler att upptäcka denna skeva sanning. Jag är fult medveten om att det är miljontals människor runt om som delar denna bild och att jag deffinitift inte är den första som yttrat mig om detta dilema

29/5-21

Så då fick jag rätt igen då, nu mot dom finska forskarna som har uttalat sig om att biogas inte är miljövänligt. Kan vi inte bara säga upp alla forskare och kasta dom i Östersjön och på så sätt bygga en bro så vi kan gå över till Åland och köpa billig sprit? Ni får ursäkta om jag är kritisk mot dom utbildade och begåvade, men nu är det så mkt bevis som travats upp mot dom att det borde nu vara överbevisat att dom inte duger till, har i ca 20 år kritiserat dom som har högre utbildning än gymnasiet för över den utb så börjar det lukta surt och härsket. För att styrka mina uttalanden så kolla in länken: https://www.energigas.se/fakta-om-gas/biogas/biogas-och-miljon/biogasens-klimatprestanda/

31/5-21

Nu blir jag förbannad på riktigt. Det svamlas om var har det gått fel när det kommer till gängen och dess kriminalitet. Nu skjuter dom nästan varje dag fast på orter som dom tidigare inte sköt på, Är det inga som tittar på när allt detta började?? det var inte på 90-2000 eller ens 2010, det mesta började på mitten av 80-talet då våra hjärntrötta politiker la ner alla fritidsgårdar (det var där ungdomarna fick en bra sysselsättning) och efter det flummade dom flesta om kring utan vare sig mål eller underhållning (såg bara hur det vart i Rinkeby då jag bodde där). Det tog inte många veckor innan det märktes att det var något som saknades. Det vart lite stökigare i Rinkeby C och polisen fick klippkort ditt (tyvärr var förtroende så dåligt för personer med auktoritet så det spädde bara på frustrationen och sen urartade allt och det vart mer eller mindre kravaller och en massa skit. Så vi tar det igen....det är bara idioter och utbildat skit som tar idiotiska beslut och som till 99% inte har fattat något fast det gått nästan 40 år...kom aldrig och säg att jag inte fattar:::((((

Sen tycker jag det är mkt underligt att hela värden nu öppnar upp när det finns kraftiga bevis för att pandemin inte är över, Och att folk inte fattar att vaccinet inte fungerar som dom tror, du blir inte allvarligt sjuk eller dör, men du kan fortfarande bära på viruset och smitta andra. Och detta med för att du bidrar till att du medvetet underlättar för viruset att mutera sig. Simsalabim har vi Thailand mutationen här och alla vaccin som du pumat i dig blir 100% verkningslöst och vi får börja om igen.

5/6-21

Ja då var det dax igen då att kasta lite paj (och bevisa att det jag säger stämmer). Botkyrka kommun har nu fåt ett gigantiskt problem när det kommer till miljö,Återvinnings företaget Pink har dumpat miljöfarlig avfall i Botkyrka , och dessa värden är 1000-tals gånger högre än vad som är tillåtet, och det har brunnit i tippen och dom boende har slagit larm men kommunen gör inget (verkar som lagen inte går att implementera där för det finns ett kryphål som kommunen/staten inte täppt till)så ovanligt när det kommer till utbildade personer (verkar vara ett signum för dom). Dom som är utbildade försöker alltid ”ALLTID” skydda sig själv utan någon som helst tanke på vad det gör mot andra. I min värd (inte alls bättre än andras men jag försöker iaf vara ärlig och stå för de jag säger/gör) så bord det vara kriminellt att utbilda sig om man inte kan uppföra sig normalt...

14/7-21

Första dagboken pp år känns det som. Det har hänt lite gran i min bubbla, te.x så har vi blivit med garagedörrar. Det vart snyggt med dom och lite mer lätt arbetat när man ska in /låsa, sen fick man en orsak till att åka till tippen och kasta lite virke som man aldrig kommer att anv (det v art 2 fulle kärror) . Och nu skall det bara målas lite på reglarna som är uppsatta.

Så nu skall det bara gjutas lite i verkstan så att det blir lita lättare att gå där (sprängsten är lite ostabilt att skutta om kring på) sen skall det ditt en bänk för slipmaskinen/skruvstädet sen är det nästan klart. I garaget funderar jag på att gjuta en platta som gör det enklare att hissa bilen om man skulle behöva och sätta upp lite hyllor och lådor så det ser ut som en anv utrymme.

Så för att göra alla dessa saker måste jag ha in pengar och det betyder arbete (tyvärr kommer jag nog inte in i anläggnings svängen, så jag planera på att utbilda mig...Igen...och hoppas på bättre tur. Om inte annat får man bli kriminell :))

14/7-21

Del 2

Vist ja vad dum jag är... hade ett ämne till som gör mig riktigt förbannad och bevisar nu för alla att utb människor är dumma i huvudet då dom inte kan tänka i flera banor samtidigt. Och dessa personer ska vi lägga vår framtid, för detta med att Biogas nu inte skall klassa som miljöbränsle och således inte då kan yrka på subventioner av staten och då förmodligen gör den dyrare. Nu är det faktiskt så att biogas är betydligt mer miljövänlig än el bilen, låt mig förklara. Kon släpper ur sig 120 Kg metan/år i form av rapar (så grannen på landet bonde ca 24 Kor så 120*24= 2880 Kg metan/år,) Men dyngan är ju inte kalkylerad så det borde ju vara betydligt mer metan i dynga än i en liten rap (jaja dom rappar iofs varje 90 sek) men iaf, 44 ton gösel fick bonden varje år så den måste u vara ett större problem än repen anser jag, och tar man sen alla dynghögar som finns i sverige så är det nog ett betydligt större problem.

Här är en artikel om problemet: https://www.svd.se/feltankt-ta-bort-miljoklassning-for-biogasbil

15/8-21

Ja då var det dax igen att skicka ner ett par stavelser igen . Under dom sista veckorna har det hänt lite gran. I och med att jag inte litar på högutb som propagerar för saker, som jag känner inte kan stämma så kollar jag upp saker efter min bästa förmåga och lägger ihop 2+2. och nu har jag staka tvivel gällande elbilen och hur miljö/klimat vänlig den är vid tillverkning, och jag har diskuterat saken på nätet och mer eller mindre blivit hatad/utfryst och ombedd att inte kontakta ”Allt om elbilen” mer då jag fick mindre trevliga svar från dom. Mitt uttalande/fråga var :

> Myt 1: Elbilar är bättre för miljön, gång på gång har undersökningar bekräftat detta, detta är fel, Ni blandar ihop miljö med klimat. När det kommer till miljö är elbilen inte alls så bra som ni tycks tro.

> Fakta 1: det går åt lika mkt transpoter som för en vanlig bil vilket ger ett klimatavtryck,
>
> Fakta 2 I och med att elbilen är ca 60 % (detta är fel det skall vara ca 25%) tyngre än en vanlig bil så ökar slitaget på både väg och däck vilket ökar klimatavtrycket.
>
> Fakta 3 Litiumet kräver tvätt, och det går åt ganska mkt vatten för att tvätta ur litium vilket tär på en större och större bristvara.
>
> Fakta 4 I och med att litiumet är så pass ostabilt och att det kan börja brinna relativt lätt och det går åt 1000-liter vatten för att få ner lågorna så är detta ytligare ett bakslag

Detta har vart mina frågor och till svar fick jag att dom kommenterar inte detta då jag har så mkt fel i mina påståenden . Kul kolla igenom dessa länkar och döm själv

https://www.polestar.com/se/sustainability/transparency/ detta är Polstar 2 (volvo) som intygar att jag inte har fel


sen pratade jag med en som säger att Litiumet har en långsam brandgång , kanske inte riktig är 100% sanning det heller:) döm själva

https://www.facebook.com/manfred.herbertz.3/posts/3907417372699094


10/10-21

Usch vad länge sedan som jag skrev ner något här. Ja det har hänt lite iaf, till att börja med så har jag börjat plugga igen (trodde inte det skulle hända igen men nu är man där iaf :) så nu sadlar jag om till att bli kirurg närmare bestämt kroppsbyggare sas, nja inte riktigt sant men att jag nu har makten att bygga saker precis som jag vill...opps i´ll did it agian... best att hålla sig till sanningen. Ör kvar inom byggsegmentet men nu är det murning som jag pluggar och jag har just avsluyay min första vecka som lärling, lite märkligt att man alltid hittar muskler som man trodde inte fanns eller som själv dött under arbetslösheten.

Under dessa veckor som jag inte skrivit något så har det komit ett manuskript i mina händer som jag läst och kommer att lägga upp det på indes-sidan, själv tycker jag att det var mkt intressant läsning, då det handlar om yttersta tiden (religiös aspekt). Kanske ger en lite självdistans

Jag håller även på att skriva en liten manual sas (inget att förstora, mer bara för att rensa huvudet för att få plats med nya funderingar och idéer, som ni kanske förstår så rasslar det omkring ganska mkt där uppe :)) och den skrivelsen handla om klimatet som nu är fastslaget att det inte går att göra något för klimatet så nu får vi skörda det vi sått, och detta har jag sagt i ca 10 år och nu först har dom utb sagt samma sak... vad har vi dom till? En utb tar aldrig på sig ett misstag, ber om ursäkt eller säger att dom har fel. Inte heller kan dom vara ärliga för försvars talet är allt somn oftast alla beräkning tyder på detta-talet och vi fotfolk skall beta räkningen som om vi inte betar nog

14/11-21

WOW världen vet tydligen inte om att det inte finns så stort hopp kvar längre. UNICEF tjatar om att barnen svölter, dom har inte rent vatten att drick och maten har tagit slut. Och sen sitter dom i Glasgow på ett möte för inbördes beundran och kokar i hop massa lögner om hur vi ska göra för att begränsa upp värmningen till 1,5 C, samtidigt som yundran i sebirien tinnar och släpper ut miljontals kg metan som är 20 ggr väre växthusgas än CO 2. Och för ca 5 år sedan var det ”nu måste vi sätta igång med omställningen” men redan då var det för sent.

Och elbilen skulle rädda oss, den som själv släpper ut lika mkt CO 2 som en vanlig bil under tillverkningen + att den slösa bort vårt dyrbara vatten som går åt för att få tag på litiumet, så var serdet ljust ut?

Högutbildadde pajaser

5/12-21

Jag tycker det är jättemång undliga argument för att alla skall vaccinera sig. Det visa sig ju nu att en hel delav dom som är sjuka i covid är fullvaccinerade och att vaccinet inte ger ett bra skydd ubder tidens lopp, det är ju även så att fast man är vaccinerad så kan man får sjukdommen och föra den vidare vilket är judet man man vill undvika eller?Det finns äcvenen annan sak som jag grubblat på, och det är om nu viruset inte dör och kan föröka sig till en viss gräns innebär inte detta att viruset tar en lite del av vaccinet med sig i sitt DNA och gör det lite mer moståndskraftigt mot vaccinet? Nu vet jag att dom flesta säger attdet är viruset naturlig cykel att mutera sig vilket jag håller med om, men att säga att viruset har muterat sig till vaccinet på egenhand och inte pga det har delat på sig i en vaccinerad kropp. BS ja viruset muterar sig i det fria åxå med att tro att det kan mutera sig med hjälp av ”the weel of fortune” är bara skratt retande, alla virus muterar sig i sin omgivning och inte efter att nu vill jag mutera mig till något och sen drar det en lott. Att viruset skulle ha muterat sig så perfekt att det nu kan gå runt vaccin på en ren gissning av dom bilijoner olika mutationer som det kan ta så lykas det att välja just en nyckel för vaccinet låter mer som ”Rödluvan och vargen saga”. Jag har skrivit till KI, FHM men inte fått några svar gällande detta hur det kopmmer sig. Hoppas på att ni som lässer detta kan skicka mig ett mail som föklarar detta.


Som ni kanske märkt harjag vart ganska sparsmakad av DB-inlägg under en tid, jag har börjat plugga ”igen” då jag inte kom in i maskinförar branchem och inte orkade vara sysslolös längre. Nu är det att bli murare som är inriktningen och det är tungt :) så när man kommer hem blir det lätt att man hamnar i fosterställning och tycker synd om sin kropp, det är inte många muskler som är oberöda i detta yrke har jag upptäckt. Men jag storm trivs iaf man vill ju känna att man gjort något under dagebn :)

18/12-21

Ok nu börjar jag bli riktigt irriterad på detta med vaccine, vi har haft runt 1,3 miljoner som har haft Covid-19 i Sverige. Och enligt stat så är det ca 15000 som har dött så om man räknar om detta till procent eller risken för att få/utveckla allvarlig sjukdomm är det nästan löjlig liten riska att drabas av allvarligsjukdom. 100,000 personer har har/haft covid sedan utbrottet (det är ca 9% av folket) och dödsfallen har vart 15,000 (detta har inte bekräftast att det vart covid utan bara att dom har covid + andra sjukdommar som kan ha spelat in på utgången) men låt oss för srgumentet skull anta att det har vart av covid som dom dött. Då är det 15 % som har fått sätta liviet till (och skulle du som lässera detta ta et lån på en miljon och spela för dom, allt på samma giv?) nä tror inte det för oddsen är för dåligamen när det kommer till skrämselproppaganda så är det skyhöga odds …. svaga individer...

Kan alla som tagit sitt patetiska vaccin bara vara tysta, det är ert fell att viruset är på G att bygga upp ett mottstånd mot vaccinet som inte funkar (till och med en virusläkare ser vaccinet som löjligt, för vaccin jhåller i upp till 7-10 år (kan inte bekräfta eller dementera detta))

Om vi hade släppt allt fritt och inte tagit fram något vaccin hade det vart bättre. Dom som dör dom dör och vi hade inte behövt punga ut med miljarder och åter miljarder för ett vaccin som inte gör något. Jag röstar enbart för Eucalyptus som har en bevisad effekt på bakterier och virus (oljan funkar på det sättrt att det torkar ut cellerna och får dom att dö (det är min teori iaf då man blir torr i mun och svalj när man inhalerar oljan) och inte som detta vaccin som nattar viruset och ger det en varm koppchlklad på morgonen:( och denna förskning tror ni på inte konstigt att värden faller i sär och inget blir till det bättre.


25/12-21

Nu efter jul så har man fått upp ögonen på kalkon och knske börja införskaffa sig på ett par tre st. Kanske inte i lgh där vibor nu men på landet där vi har ca 7 kvm åker skulle nog funka lite bättre. Stora problemet är att man inte vet mkt om dom korkade fåglarna (det är vad jag har fått för uppfattning efter att ha läst lite inlägg på nätet iaf) tupparna flyger upp i ett träd på nätterna och honorna sitter som kryssfrågor på marken medans kyklingarna springer runt i cirklar. Nå väll passa utmärkt på landet :)

För om priserna för elen, drivmedel och hyrona stiger på det sätt som dom gjort har man inte råd att bo kvar, bllir det dessutom marknads hyror är det sista spiken i kistan (vi kommer inte att ha råd att bet 12,000 i hyra för vå lgh) 20,000 kr /år på landet är bättre plaserade pengar :)

30/12-21

Ja då var det sista dagen för detta jobb då, Har praktiserat på Front och jag håller på att utbilda mig till murare (fick en trevlig uttalande från min kollega ”han putsar som en gud” nåja lite öcverdrivet kanske men för att vara 2:a ggr så är jag lite nöjd) så det var att packa lastbilen med allt matrial som skulle med till förrådet.Att vara urare är grymt tungt och monotomt yrke, lyfte en sten vrid armen 60 cm och lägg ner den, så gör man hundradals ggr om dagen (inte konstigt att man inte blir gammal i det yrket). Men är det något jag gör så är det att trivas :))