Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 -21 Startsida

Dagbok 2022.

Daum
Text
1/1-22 Nytt år och nya utmaningar. Tror iofs inte att nyheterna kommer att förädra sig för mycket uttan det blir nog Corona och vaccinet som komme att dominera även detta år.
6/1-22

Ja då var det långledigt igen då, tyvärr är inte långlediga helger min favo direkt. Vist är det skönt att kunna dra sig lite på morrnarna men det förstör vrckan efter då man skall upp igen. Måndagarna brukar vara jobbiga iaf men nu önskar man nädtan att man blir sjuk bara för att an vill sova lite längre (men den turen har inte jag då jag nästan aldrig blir just sjuk ) .

Ganska kul att hörapå mina kolrggor när dom dvär över tijpen vid maskning av fönster, man drar ut en remsa som man vill ha, biterav den och i samma stund som man bitit av den så rullar den ihop sig och lägger sig runt fingrana, sen går det åt tid för att rulla upp den och korregera plasten som man skall sätta fast (nä fram med en teijp som inte har var hos frisan). Undrar fortfarande om inte såpa skulle kuna funka, vet iofs inte hur såpa reagerar med bruk så det är något jag skall kolla upp på landet. Så man lägger till yttligare en utmaning för sig sj :)

Igår fick jag ett lite oroväckande samtal från min chef igår. Han ville veta om jag hade vart försäljare på ThermoGaia, och han lätt lite fenurlig och jag svarade att jag bara vart termoskyddare (målare). Nu fram gick det att han var intresserad av att veta om termoskyddet var så bra som dom på stod. Jag som har förespråkat termoskyddet i flertal år kunnde inte annat säga att ja det är så bra som det låter (och jag är vanlig arbetare och inte hög utbildad, så mitt ord kan man lite på), han frågade även hur stor effekt det gav och jag svarde med det jag kom ihåg ...16-24 % i uppvärmnings kostnaderna spar man in till en fraktion av kostnaderna för tilläggsisolering. Nu var detta inte någon dialog för att göra sig medmig (fast jag kommer från ett konkurerand företag) utan för att deras dotterbolag håller på med energieffektivisering och dom kommer i håg mig från ett annat jobb som vi gjorde på bostadsområdet brevid där dom höll på (man gör trots allt intryck på folk :)) och dom kännde igen mig.

16/1-22

Vaknade i morse av att ha ont i hela kroppen, så det första som slå mig var Covid. Och som en bra samhälles medborgare som jag är tog jag en självtest. (den står nu och kakas så jag vet inte hur det var, men det sträcket som kom på en ggr visar iaf negativt)så som det ser ut just nu är de vanliga flunsan som jag har (hmm trodde jag tillhörde dm 20 % som var immun mot detta, då detta är 1:a ggr jag får flunsan) nåväl har nu mån på mig att tillfriskna så att jag kan åka till jobbet på tisdag. Usch vad ovant detta känns i och med att jag nu tydligen har fått något i kroppen är jag då döende? Eller är detta ett tecken på att jag åxå är mänsklig? Vilket då skulle kullkasta min illusion om att jag är ut över mänskligheten :) (nä är inte ett dugg narsisitisk ) jag tycker att i och med att jag är meddveten om det så blir det ju inga negativa effekter av det eller?

Nu en filosofisk fundering som jag vridit och vänt på.:

Vår existens basseras ju på att folk runt om kring ser oss eller vat att vi är närvarand, men om vi går ut i en öde skog slutar vi då att existera?

Testen vissar att jag är negativ :)

Fotade ena gaveln på huset som jag har vart med och putsat/färgat, min mentor var skitnöjd med den (inte tackvare utan bara som med hjälpar )

21/1-22

Jaha då var man hemma igen då, sjukskriven vd två tillfällen på en V, ja så här mkt sjuk har jag inte vart på vet inte när. Tror inte jag vart borta från jobbet så här mkt sedan jag ådrog mig mina ryggskott för ca 30 år seddan.

Hörde imorse att Eunu skall kunna hinndra info från b.la Facekoomk och andra soc medier att göra reklam för sådant som ett par gubbar i slipps inte tycker är passande, detta steg blir yttligare ett språng met ett totalitärt styre, ok är inget fan för Facebook eller soc medier rent generellt.Men om det skal sitta folk och bestämma vad jag får lässa eller ta del av så har ju vår demokrati försvunnit. För om det finns dom som tycker att jag inte får lässa något eller att dom tycker att jag inte är tilräckligt mogen för att ta del i det skrivna... vad har vi då kvar i våra liv? Det sister ju redanidag folk som avgör vad vi får se och inte se (det kalas för cencur) Är deta verkligen det vi vill ha???

Tillbaka till min test, Japp då var det bekräftat då Jag är possetiv

23/1-22

Vaccin vaccin undligt är det dom som inte riktigt har förstått hur corona kan ta sig förbi vaccinet och fortfarande kan göra vaccinerade sjuks. Forskaren på KI, ja han som ofta på TV och komer med sina lögner och gissningar om att vaccinet hjälper (jo det hjälper säkert mott allvarlig sjukdom och död) men det skapar andra faror istället. I och med att vaccinet inte dödar viruset så kan det mutera sig efter vaccinet, ett virus muterar sig efter sin närmiljö och plockar ut delar som kan vara skadligt för viruset sj. Och när viruset väl delar på sig så gör den olika versioner av sig själv med dom olika ämnen som finns i sin närmiljö, sen är det upp till dom olika avkommorna att göra sitt besta för att överleva. Den mutation som är starkas vinner och kan då fortsätta sitt produktiva liv som supervirus.

Så att skylla på oss som är ovaccinerad är ett fegt uttryck för sin okunskap (jag är inte heller någon forskare eller virulog) men jag följer ett sann tråd inom allt levande och allt levande gör på likvärdigt sätt (Antilopen följer floder och vatten drag, myggan följet nedebörden och mäniskan gör sin egen väg). Och nu vill större delen av världen fixa coronapass (vilket är helt bortkastat då viruset redan har kommit ut med en ny version av sig själv).

Satt och pratade med min mor för en tid sedan om SHARS-Covid 2 och det är detta med den globala uppvärmningen, Tundran i sibiren håller på och tinar, och med det kommer det fram nya livsformer som mäniskan inte vart i kontakt med. En biolog har vart uppe i sibiren och tagit lite prover på jorden och sätt att det finns virus och bakterier som han inte känt till, nya varianter på kända virus/bakterier och även helt okända. Sålt oss säga för argumentet skull att SHAR-Covid 2 kommer därifrån och vi har aldrig stött på det tidigare. Detta argument bör ju få en del av oss att fundera på att göra någon typ av förändring i våra liv. Kanske att cykla till jobbet om det finns en möjlighet eller att köpa en biogas bil för att minska avtrycken på klimatgaserna (vet vad dom flesta tänker elbil är bättre, men det stämmer inte alls, en elbil orsakar mer CO2 utsläpp än en vanlig bil vid tillverkning och sen orsakar den ett minskat grundvatten mängd med ca 2 Mn liter) miljaobaasta-bilar Denna rapport om man vill göra det seriöst kan man addera alla Shablontalen längsner på varje sida till höger, där ser man att alla shabloner är till fördel för gasbilen. Sen kan man titta på Polstar 2 hemsida och söka på livscylel och ta fram tillverkningen och där säger tom Polstar att det jag säger här stämmer.


Nog om det och tillbaka till min domedags svammel. Så låt oss spekulera brett och vilt. Det har (tack vare uppvärmningen) blivit små sjöar just där där detta virus nu har blivit upptinat så finns det nu jätte gott gräs som just denna and älskar, grönt och frodigt och anden kan inte motstå detta och glufsar i sig för allt den är värd. Tyvärr finns nu detta virus på just detta strå och anden är nu smittad viruse gör sig hemastat i anden och börjar föröka sig och anden tar till karta och kompas för att flyga söderöver, Och som änder gör i största allmänhet har dom ingen toa på sitt flyg så det blir som dom mest gör sina behov...frittfall... och det blir fler en ett toa besök för denna and. Men nu kommer vi till min slutpledering. Toabesöket för denna gång är i trakterna Whoang ”eller vad stan hu heter” och besöket blir frittfall över just marknaden där viruset först upptäcktes och det krävs inte mkt för att ett virus skulle kunat smittat ner forskaren/Läkaren som först upptäckte viruset, Nu är det lite otur att han inte kunde påvisa smita redan samma dag som han vart smittat utan gick omkring ett tag med viruset

Fick just ett svar fråm FHM, och det är mkt större överdrifter än jag trodde. Här kan ni se sj vilket hokuspokos det är med stat, Det tråkiga i denna kråksång är att det inte framkommer hur många som legat inne utan att behöva intensivvård. Bedöm själva. https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

01/28-22

Varför alla dessa företag inom samma omr? Börjar reta mig på alla företag som dyker upp och bara finns där för ekonomisk exploatering Vi kan börja med skolor som finns lite överallt, vist en del funkar bra men dom allra flesta har annan agenda än att undervisa. Dom skolor som uppenbarligen inte håller måttet skall bort, och sen skall dom privat aktörens inte få skolpengen heller. När jag hade mitt företag inom energi så fick jag inga pengar fast jag kunde visa att jag jobbade för miljön (miljöbidrag skulle vart fint). Om man startar ett företag oavsett inom vilken bransch ska man ju ta in i sin begett att det kanske inte går som man förväntat sig och kanske måste lägga ner. Men inom skola, vård finns det inga sådana regler där kan man starta ett företag och sen stödja sig mot att staten går in och lyfter upp en. Titta bara på den koncernen som gick i konkurs och drog ner allt och alla i träsket, Turligt nog vart ju ägarna inte drabbade för dom tog nog sin del och sitter på någon solig sommar ö någonstans. Sen har vi vårdföretagen som är värre än skolföretagen, hur många ggr har man inte hört om att ett vårdföretag som missköter sig skyller på att det inte finns personal, vi håller på att tittar på det, det var inte vårt fel yran det bara vart så. Lögnerna avlöser varandra och ingen vet idag hur sanningen låter. Posten är även det ett tragisk kapitel, efter att alla nu får starta ett poståkeri så poppar det (har det) en hel del olika åkerier och posten kommer iallafall inte fram.

Vart vill jag komma med detta då? Jo ju mer val vi får desto sämre funkar det, det blir även betydligt dyrare med val då fler vill ha del av kakan. Jag kan bara säga det jag anser och det var bättre för, ja valen va betydligt färre men vi fick posten på utsatt tid, vi fick vård när vi behövde och skolan funkade åxå bra. Vilka tycker att det fungerar bra idag? Inte många inte

6/2-22

Då var vi där igen... hörutbildade som inte tänker hela vägen, och som har kostat miljontals kronor helt i onödan. Alla dessa restriktioner som vi alla levt med i 2 år och som på sätt och vis har vart ganska onödiga då vi iaf har fått vår beskärda del av död (pratar om Covid).Enl statestikien som jag fått från FHM så är det 0,8 % som har vart så dåliga att dom vart tvungna att ligga på sjukhus och 0,6% har krävt IVA, jag tror inte att det är många som skulle satsa sin årslön på dom oddsen, men ändå tycker alla att vi skall vaccineera oss. Jag fick Covid för några veckor sedan (och är lyckligt) ovaccinerad) jag var sjuk i 3-4 dagar och ända symtomen var lite ont i kroppen.

Det ändra blundern av utbildade personer var det miljövänliga skiten som man blandar i bensin och diesel som bidragirt till dom prisrusnimngen som vi sätt. Hur mkt har inte det kostat dels för Sveriges BNP och dels för arbetstillfällen??

När ska vi lära oss att utbildning gör oss som oftast trångsynta och med ett smalt spår att följa, en utb person som inte anv suntförnuft kan skada mkt mer än att hjälpa. För om det inte stod så i hens böcker så funkar det inte. Ska ta ett typexempel Jag jobbar i Nyköping nu på ett av PEAB byggen där jag efter ca 1-2 timmar sa till plats chefen att han skulle ta in en flistugg för engångspallarna, för att på så sätt spara in på tömnings kostnaderna (kör man pallarna utan att flisa dom och bara försöker trycka i hop dom med en stål vals blir det iaf ca 40-60 % luft och det betalar man för när man tömmer). Men detta vart det ett rakt nej till när jag sa det, men efter ca 2-3 V så började även han prata om det, så jag fick rätt där.

Em annan sak, ok detta vet jag inte att det ligger till så här men iaf. Detta med ”Bovieran” eller vad dom nu kallas för 55+ husen som har byggds på runt 20-tal ställen runt om i Sverige, dom husen är väldigt lik dom jag ritade på mitten av 90-talet och som finns upplagda på sidan. Är kanske inte så men lite roligt iaf att jag och en ark har haft likvärdiga ider fast med 10 års mellanrum :) Undrar lite om det är fler av mina alster som har insperat någo :)

Vist ja et var en arbetsplats olyka på vårt bygge i Fredags, det var en av våra killar som klämde 3 fingrar i bygghissen (idiotisk konstruktion multigrepp när man ska åka upp eller ner med hissen, gångbron manuvreras utqanför korgen och för hand). Nåväl han skulle fälla in bron och handen var i korgen men fingrana var utanför sas.

handen i paket

19/2-22

denna vecka har inte vart rolig, då jag vart helt slut. Har intekommit in i något bra sov schema och jag har bara blibit tröttare och tröttare unde rveckans gång. Men i onsdag efter jobbet , duschen och maten var det tack och gonatt, för vid 19.tiden var jonblund och pratade lite sen vart det drygt 9 timmars sömn och jah vart riktigt pig och arbetsduktig på torsd och lika så på kvällen då vart det dgrykt8 timmar i under tecket. Så nu har jag (tror jag iaf) fått in ett sovschema som kommer göra mig lite produktiv iaf fast jag är praktikant :)

Ska försöka få upp lite bilder på bygget som jag är på :)

21/2-22

Stakars kung bore, han jobbar och jobbar för att få ha sitt vita kleg kvar och madam vår bara plockar bort det. Dentaturliga striden mellan gott och ont forsätter i all oändlighet där tycks det inte finnas någon vinnar. Annat är det här på jorden och Putin ställer till det med massor av plågor, kan inte förstå vad det är som driver en man på detta viset, är det inte viktigare att man försöker få en bra situation där alla utvecklas än att bara se död och förstörelse runt sig? Eller är det illa som amn kan tro att ilen är så förblindad av sitt eget hat att inget kan tränga igenom?

26/2-22

Ja var börjar man? Veckan började med att våra utbildade höjer biogasen med 1 Kr / liter, från 12,66 till 13,30 (ok inte riktigt 1 kr), det ända jag kan se som gör denna höjning är EU (som jag vill kliva ur ifrån) på något som gynnar miljön och klimat (för er som inte vet skilnaden på dess två storheter så är klmat utanför atmosfären och miljö innanför enkelt förklarat) Biogas är det opptimala divmedlet, billigt att framställa-->skonar klimatet oerhört mkt då det minska metan ut släppen med runt 60 % (om dyng högarna bara ligger så släpper dom ut ca 60 % metan av det fast avföringen) och är säkrare än petroliumprodukter då det tänder först vid mkt höga temp och behöver ha en ganska exakt blandning Metan/syre, det är även lättare än luft och blandas ut mkt snabbt. Petrolium ät tyngre än luft och sjumker ill marken, och kan antändas redan vid 60C . Metanen innehåller även mer energi och på så sätt kan minska förbrukningen fid anv av förbäningsmotorer (dok ej diedel motorer då anv en helt annan tup av förbränning). Så bara detta gör att biogas fordon är betydligt bättre än övriga på påhit, vistvätgas motorer är även dom battre allternativ men att tanka vätgas är i dag ganska dyrt och långt i mellan vilket inte gör det så effektivt. ( oj det bara ran på med detta ämne :))

Och sen har vi Potin plut som drog oss tillbaka ca 500 år, och in i medeltiden, för att invadera Ukriana bara för att man vill ha större sandlåda är ju något man får lära säg på dagis att man inte ska förstöra för andra (tydligen gick inte potin på dagis). För att titta närmare på vad som händer och vilka alternativ värden har så blir det ganska begränsat (detta vet potin om och därför är han inte för rädd), sanktionerna som dom införde nu i dagarna är inte hårda nog för att ge någon tydlig effekt. För EU och värden vet att skulle dom gå för hårt åt så stänger bara potin av gas/oljan och då blir EU ett hårt drabbat, merparten av all gas och olja som vi i EU anv kommer från Rysland och vi gnäller redan om energipriserna vad händer om poting stänger alla kranar till EU och vi får klara oss själva? Rysland gå det ingen nöd på dom skickar bara gasen och oljan till Kina och Nord korea så då är deras land räddat

Det har blivit lite förändring på huset som vi jobbar med i Nyköping, framsidan är klar med ventec och baksidan är klar med isolering. Så nuär det bara gavlarna kvar, där ska det på 50 mm isolering. Och sen är det putsning för hela slanten och invänta hus 2 som är betydligt mindre. Här är lite bilder från i fredags fm

5/3-22

Få se om man kanske kan få ner ett par rader nu, Vart lite mkt igen på jobbet, för ett missförstånd mellanm ,igoch en ”ny arbetsledare” när det kom till att fästa isoleringen på gavlarna. Det var sagt att varje skiva skule ha 5 plugg (en i mitten och en i varje hörn, det var så jag uppfatade det) men det skulle sita en plugg i skarven till skivan brevid så det gick ett par plugg på mitt sätt :) Men när jag fick infon så började jag göra som det var tänkt , och då gick det fortare sågaveln vart klar i torsdag, och sen vigde jag mina timmar till aatt plocka undan.
Det roligast under veckan var att ett företag som vart starkt kritiskt mot thermoskyddet nu har vänt i fråga och vill göra en test på ett obj som dom försöker få (kanske blir aktuelllt under hösten :))

6/3-22

Då var det söndag igen då, och man får väl vara nöjd med veckan som gått.Fortfarande lite trött och känner mig lite matt i kroppen, Neb imorgon är det skola igen ochman får yttligare en dag sovmorgon, sen är det upp 4,30 igen.

Var ute på min promenad idag och som vanligt var hjärnan pigg och villle lösa lite världsproblem, och denna gåg föll lotten på hur visa företag mer eller mindre kräver statlig hjälp utan att enns har problem.jag tänker på vårdföretagen som alltid springer till ”pappa” och ber om mer pengar, då det är deras problem och inte samhällets. Räcker det inte med att dom tar läkare, sjuksköterskor och annan personal tnom vården? För att sedan sko sig själva och klappa varandra på ryggen? När jsg hhade företag så fick jag ingen hjhälp alls, inte enns företagssstöd i 6 mån, men företagen nom vården ska ha pappas pengar och all hjälp dom bara kan pressa ur samhällskassan. Det är tydligt att det är skilnad på företag och företag. Jag trodde att om man startade företag skulle man klara sig själv och inte räkna med bidrag för att man inte har rätt glasögon på sig.

7/3-22 Jag har nu fått en ny inblick i väggkonstruktionen, och att det ev finns ett alternativ till ångspärren. Den skall ju enl dom som är byggare/snickare hindra fukten att ta sig innefrån till isoleringen (men det låter ju inte som att det stämmer) och på så sättförhindra minskad effektpå isoleringen. Men innan man börjar titta på fukten så kanske man skall ta reda på vad värme är. Värme är en våg (liknande radiovågor och vi kan ju ringa innefrån våra hus och lgh så då borde vågen gå igenom väggarna) vilket värmevågen gör. Så den lilla plastbiten vi sätter upp inanför skivorna kan ju inte göra någon nytta då vågen går igenom dom.

Men jag skall försöka förklara det bildligt. Vi startar i lgh/huset, här alstrar vi värme frånkroppen--> värmen går in i väggen (överallt har vi luftfickorsom inehåller fukt), värme var en våg och fukt en partikel. En partikel kn inte gå igenom en materia för den kommer inte igenom utan fastnar på det. Värmen fortsätter igon hela vägn och plockar upp fukten som finns i luftfickorna,

Nu till lögnen som Prof Folke Björk har lurat i nästan hela byggbranchen och vid håller sin lögn under alla dessa år.När han har gjort sina mätningar så har han inte avskärmat ena sidan på sin fuktmätare som mäter fukten på båda sidor , och mätreslutaten visar att fukten passera nästan helt obehindrat genom väggen enl Folke B.

Men om man bytter ut ångspärren mot hårdvax ist så får man en naturlig ångbroms som innehåller ca 75% minder petrolium än ångbromsen. Hårdvaxet är testat på SP (statens provningsanstalt) och där gick hårdvaxet igenom enl BBR.

Rapporten finns på indexsidan

13/3-22

Ja då var det söndag igen då, och veckan ha vart...jobbig.... mkt att göra nu innan putsningen. Mkt att plocka undan då ventec laget öser på ganska bra och skivorna kapas i en svindlande fart. Nu i fredags fick ag prova på något nytt, och dirigera en kran (har läst lite om dom olika tecknen man gör för att visa vad man vill) men att lässa och göra är inte riktigt samma sak. Så jag viftade med armana som Ozon i AKA breakdance från 80-90 talet, men tur att krankillen viste vad jag ville så det gick bra till slut (inga dödsfall eller sönder körda bilar :)

Nu på tisdag blir de puysning och jag får äran att fylla på kiteln igen :) inte det mest glamorösa jobvbet men en viktig del i momentet.

21/3-22

Jaha då var skoldagen klar då, byggnads kom dit och informerade om vad dom kan göra för oss som pluggar, och sen förhoppningsvis får anst. Och i sedvanlig ordning kom jag med en del ider om hur man kunnde hlälpa oss som pluggar och kanske inte har ett kontaktnät och luta sig på. Så jag tog upp min utbildning som maskinförare och att jag inte kunnde koma in i anläggnings branchen för att jag inte hade nogra kontakter där. Men han som var och informerade om facket var inte villig att lyssna då han ansåg att det är ME eller ev BYN som skall hållla med ett sådant register eller arbetsförmedlingen, men det var iaf inte byggmads ansvar ”som vanligt skyller dom på alla andra och tar inget ansvar”. Jag tog även upp det med min medlemsavgift när jag jobbade som VVS lärling, och det trode han inte på att jag skulle ha bet runt 800 kr i medlemsavg ”2008” men men detta bevisar bara att jag har rätt igen. Är du utb så är du inte trovärdig.

Vi kom även in på hur fantastisk facket är, dom f örhandlade fram att 5,65 % av din lön ska gå till en pansionspar. Undrar om medlemarna har godtagit det att facket nu behanlar sina medlemar som dom vore idioter. För det är exakt vad facket gör ”Byggnads”. 5,65% är i stl ordningen 8600 kr/år och det är din lön, inga allmoser från ditt företag eller facket utan din lönesäkning. Så att gå med i Byggnads så behöver du vara helt menlös då du nu låter dom bestäma över ditt huvud var din lön skall gå till, men men du får ju en hemförsäkring för 35 kr och en reseförsäkring som du nytja 300 dagar om året (nu menar jag inte dina resor till och från arbetet). Nä frågar ni mig så är facet inte mkt att ha då nästan allt sker överhuvudet på en så.

2/4-22

Ja nu har det gått ett par veckor sedan jag ritade ner lite här. Och det har hänt en del mindre bra sker men som visade sig i slutet kanske inte var så illa som det lätt i början. Jag fick ett utbrott förra fradagen, då jag kännde att jag bara passade upp på dom andra och att min utbildning kom i skymundan då jag var lekpappa eller dagisfröken åt resten av laget, han som har hand om putsningen och även basar lite över isoleringen har kommit fram till ”Gryttan” och gjort saker som han skulle gjort vilket inte alls passar mig (min balans är inte 100% så det är en sak som jag måste ta hänsyn till) så han lägger först en pall som jag ska snubbla på och jag tar bort den. Nästa dag kommer han med en vinterplast ”tjockare plast som man har på byggställlningar” och sen en plyfaskiva där plasten nu har möjlighet att blåsa upp och skappa en snubbel hinnder för mig, och det kastar jag bort och hans försvar var att vispen stod på maken vilket den inte gjorde . Sa till hono 2 ggr att den stod på plast och sista ggr han sa att den stod på m,arken så släppte det helt för mig och jag vrållade att den sod på plast. Sen kommer lagbasen och en kolega gående från kuporna och jag bad dom att ta med sig varsin kruka med puts som stod ca 50 m ifrån gryttan och jag fick till svar ”inte mitt jobb” och min respons vart ”om detta fortgår så drar jag” och han sa stick då och det är vad jag gjorde plus att jag ringde chefen . Så efter ett ant minuter samtal så höll han med mig och att jag är där för att lära mig ett yrke och jag ska inte vara deras dräng eller passuppa. Så sista veckan har vart bra och vi som hade vår meningsskilaktkitigheter är nu uträdda och vi har nu vatten under broarna.

Nu på Söndag ska jag till Salem och titta på en Kirby, hoppas att den inte är defekt eller är trasig på annat sätt

3/4-22

Man kan inte tro att det är på 2000-talet man ser detta. Bilderna från Kiev med omnejd , och det ser ut som en slaktplats för jägare. Kropparna ligger där dom stod/cyklade. Brutaliteten är komplett 0 medmännsklighet eller ödmjukhet i dom själarna som gjort dessa dåd. Man kunnde hoppats p att IS var den sista likgiltigheten som drabbade värden men nej då vi har en ny galning som håller på . Nä nu till lite gladare nyheter för mig iaf :)

Åkte till sthlm i dag på förmiddagen och tittade på en Kirby för ofattbara prset 800 kr :). Jaghar provat den och den funkar som förväntat, men tackvare att jg har en 6 Mslang så påverkar det sugeffekten något men jag är nöjd, och nu har jag skickat efter matt-och textilschampo så sen kan jag ta bet för att tvätta mattor :)

8/9-22 Två glada nyheter för mig idag, vi börjar med min nyhet om mig sj sas och det är att min MR röntgen inte visade någon aktivitet i min sjukdom och min läkare har nu sagt att jag inte längre behöver någon undersökning/MR längre på sjukhuset. Han kommer att skicka mina provtagningar till min VC och dom får nu ha hand om detta. Han vill dok att jag skall ta blodprover en ggr/år för att försäkra sig för att jag inte får några sämre blodvärden...summa sumarum inte riktigt friskförklarad men nästan :)

Och nu till min personliga seger … fick hantera draken idag (det är slangen för att spruta putsen) och jag tyckte det gick bra, min kollega tyckte det samma och han som dog ut var nöjd han med. Det var ett roligt jobb, lite tyngre än dom andra jobben som jag provat. Så igår och idag har jag även hängt nät (man nätar innan man lägger på putsen..ok först lite puts sen nät) och det fungerar som en slags armering så putsen inte spricker vid rörelser. Min kolega som visar mig lite hur man gör tyckte i slutet av dagen att jag jobbade lika bra som han ..det var nog bara förr att vara snäll som han sa det :)) Öppnas i Media player alt hämta bild

 

9/9-22

Lite annolunda väder nu för tiden, onte riktigt hur det har sätt ut förr om åren. Mer snö i April än det har vart i vinter, ska vi nu flyta julhrlgerna framåt åxå förr att vi skall hat vinterlovet då det är vinter? På talt om klimat osv så hadde vi en disskution gällande klimatet och sånt i bilen då vi lunchade. Och mina kollegor tror inte på att det är vi som påverkat klimatet eller att det för ändras så mkt som alla säger (och då ska dom inte klaga på att allt blir dyrare eller högre krav på samhället.

Så här vart gaveln som jag putsade dom 3 nedersta våningarna,

 

Kriget, corona och upplopp vad mer kan man begära av mänskligheten? Inte nog med att Corona näst intill knäckte oss, men på ett besynligt sätt var inte det nog utan vi var tvungna att lägga på ett krig. Goliat mott David tycks det som (Ryssland mot Ukriana) där sagans värd tycks vinna en del segrar (man kan ju inte räkna ett krigsfartyg gjort av kartong till en vinst iaf) så nu har vi en värld som genomlidit en pandemi (ok en är ju inte över än) och sen ett krig som för ryssland tillbaka till meddeltiden i aggerande åt minstone. Och nu är det någon galen Dansk/Tysk som har sagt att vi skall beänna Koranen (ööhh va?? vad hjälper det ) till vilken nytta/glädje har det?) Jag vart lite förvånad över att polisen tillätt denna extrema demostration, detta säger lagen: https://www.lawline.se/answers/ar-det-lagligt-att-branna-koranen det är ju självklart att det blir problem då vi har en och annan muslim i landet och i värden. Dom som okeade demostrationen måste ju vart helt.... upptagna av annat som sagt.

7/5-22

Veckorna som gott har medfört sig förändringar för mig, inget som jag ville då jag har trivts på jobbet och det jag har gjort. Kankr litemkt att hålla efter (städning och undanplockning). Men nu har jag/vi fått en ny lärare som inderkt håller skolan/utbildningen främst, vilket jag ska vara glad för kanske men det käns iaf som som ett slag . Jag kommer att avsluta min praktik på Front under veckan tror jag då min lärare har/kommer att omplasera mig där jag får mura (det är ju det jag skall göra om allt blir som jag hoppas på). Killarna på jobbet tycker det är synd lika så en del på PEAB (för enligt utsagor är jag uppskattad på hela bygget då jag allt som oftast komme med glada tillrop). Min tid på Front har vart allt annat än bortkastad då jag har fått en bra inblick hur Ventec systemet funkar/är uppbyggt så där fick jag en bra utb av killarna, sen kanske inte vart så produktiv men dom delar som jag gjort tycker jag löst på ett accebtabelt sätt (ja det har inte vart felfritt men att gjort det för första gången se jg mitt arbete som ok men inte mer). Lag basen vart lite orolig för att jag är sur på honom för att han inte haft någon urning, men nää ham har gjort det han kunnat och get mig bra uppgifter som kompenserar för min frånvara av murning. Det är VD som gjort fel då han viste vad jag sökte men skickade mig till annattyp av arbete som jag inte utbildar mig till och tar dom ekonomiska delarna för att sko sig själv tyvärr. Sen kanske folk tycker att ”du är vuxen och kan väl avgöra själv” absolut kan jag göra det, men min natur är inte så pas utb-focuserad min natur är glad för att få jobba med det som kroppen vill(dvs tungt, kladdigt och järna lite farligt)

10/5-22

Fick en ”uppenbarelse” idag när jag micrade min lunch, och det var hur man /jag kan förklara för en person på ett enkelt sätt hur en fuktspärr fungerar i värkligheten utan massa påhittade siffror eller andra typer av lögner När jag plockde ut min mat ,fanns det massor av kondens i lådan (den är gjord av plast prisis som ångspärren). Nu innehåller maten betydligt mer fukt än luften, men det gav mig ett mycket bra sätt att visa att värme är en våg och inte en pasrtikel. För jag såg att locket på matlådan var en ångspärr Och hur värmevågorna gick rakt igenom locket och värmde upp maten (skulle detta funkat som visa professorer anser skulle inte min mat blivit varm. Värmevågorna ligger i det Infraröda spektrat (1 mm) och microvågor ligger runt (M) se diagram) så i min värd är detta en personlig revulition :)

15/5-22

Lite sent kanske, men här är min nya skrivelse som får mina tuffa arbetskamrater att bekänna färg .:) Vi på lunch i fredags vid ett garukök (hyfsad mat faktiskt) och vi alla är hungriga (vi tar senare lunch på fredagarna så det märks i humör och ork) vi kommer fram till gatuköket enna laget siter i finbilen och vi andra har en halvlam häst med 3 ben (en gammal volvo). Parkerar som vanligt och går in och besteller vår mat,vi var nästan klara med förrätten och vissa av oss vill ha efterätt . Då kommer chocken som ingen av oss hade förväntat oss, en enorm svart fågel kommer in genom luckan där man best (den fick tråkla sig in och tog upp halva köket. Den hade enorma huggtänder och pratade flyttande Danska (ingen fattade något) det kröp igen det lilla utrymmet där vi satt och åt. Varelsen hoppadem upp på dörrstaget (den delen som är som en arm) och den bara satt där och såg hungrig ut, tittade runt på oss som satt där och åt. Jag gick mot ytterdörren och öppnade den och hoppades på att den skulle ta inviten och flyga ut, men nej då inte den inte (den hade ju första parket till tomma talrikar.. Mina stora stöddiga arbetskolegor bröstade upp sig och sprang mott dörren som dagisbarn. Jag som redan stod vid ytterdörren flyttade på mig så mina skräkslagna kamrater kom ut:) Jag tittade in i köket där personalen stod lite förvånade och funderade säkert på hur dom skulle få ut den. Men det är ju ganska enkelt att få ut en objudengäst och det är att gå fram till den lite lugnt och försöka får runt händerna runt vingarna så man inte brytter dom, tänkt och gjort gick jag fram till besten och la mina stadiga händer runt vingar och kroppp och bar ut den så den fick fortsätta sitt terror någo annan stans :) Här har ni den enorma besten som sätter putskillar i skräck :)))

Kaja är en fågel i familjen kråkfåglar som förekommer över Europa, västra Asien och i Nordafrika. Den är huvudsakligen en stannfågel, men en del populationer i norr och öster flyttar söderut på vintern. Fyra underarter har identifierats. De utskiljer sig framförallt i fjäderdräktens färger på huvudet och nacken

Vetenskapligt namn: Corvus monedula
Massa: 250 g (Vuxen) Encyclopedia of Life
Art: Kaja; C. monedula
Familj: Kråkfåglar; Corvidae
Klass: Fåglar; Aves
Ordning: Tättingar; Passeriformes
Rike: Djur; Animalia
18/5-22

Vemodens dag.. sista dagen hos killarna, var ganska nedstämmt och lite avskalat. Front som jag har vart på i ca 8 mån kan inte tillmötesgå mig och min utb, nu handlar det inte om att dom inte vill utan mer att dom inte har den typen avjobb som min utb kräver. Men igår skrevs det et nytt avtal med en firma i V-ås, och som det lätt då så har dom mina bitar som jag måste ha för att klara utb.Det var en del från PEAB som tyckte det var synd att jag slutar, då dom gillar mig om mina glad (konstiga) utrop :) Var även tvungen att ta ett kort på hus 2 (det stora) nu när det var klart..var helt ok men gillar inte att dom ska ha många olika färger på det.

19/5-22

Då var förstadagen klar på ny firman, lite annolunda då jag började när killarna nere i Nyköping har sin rast (känndes iaf skönt när man vakande vid 6 tiden och man vet att dom nu är 5 km från arbete :)). möte chefen vid förrådetoch vi hämtade lite bruk och kassar till fönster och som startlister (dom sitter längst ner på väggen), och jag som trode att jag skulle bära en pall bruk, men så vart det inte typ 3-4 säck vart det (hann ju inte bli jummen),men sen kom det nya.. jag fick sätta förstärknings nät (är nog målar remsa eller liknande) och sen putsa till det. Det var helt klart lite nytt, imorgon blir det kanske lite putsning av LECA bliock (grunklacken).

Fick äran att se en kvalitetbilmaskin den håller nog för det mesta och harsäkert även kraften som behövs beskåda monstret :) Dessa 2 går på bensin


Vi åkte även förbi ett annat jobb som dom har, ett 1700-tals hus som skall renoveras i orginal mat (lerputs) och hoppas att jag får se hur man gör där, måste se hur det blir när det är klart :) så här ser det ut idag ..