Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 -21 Startsida

Dagbok 2022.

Daum
Text
1/1-22 Nytt år och nya utmaningar. Tror iofs inte att nyheterna kommer att förädra sig för mycket uttan det blir nog Corona och vaccinet som komme att dominera även detta år.
6/1-22

Ja då var det långledigt igen då, tyvärr är inte långlediga helger min favo direkt. Vist är det skönt att kunna dra sig lite på morrnarna men det förstör vrckan efter då man skall upp igen. Måndagarna brukar vara jobbiga iaf men nu önskar man nädtan att man blir sjuk bara för att an vill sova lite längre (men den turen har inte jag då jag nästan aldrig blir just sjuk ) .

Ganska kul att hörapå mina kolrggor när dom dvär över tijpen vid maskning av fönster, man drar ut en remsa som man vill ha, biterav den och i samma stund som man bitit av den så rullar den ihop sig och lägger sig runt fingrana, sen går det åt tid för att rulla upp den och korregera plasten som man skall sätta fast (nä fram med en teijp som inte har var hos frisan). Undrar fortfarande om inte såpa skulle kuna funka, vet iofs inte hur såpa reagerar med bruk så det är något jag skall kolla upp på landet. Så man lägger till yttligare en utmaning för sig sj :)

Igår fick jag ett lite oroväckande samtal från min chef igår. Han ville veta om jag hade vart försäljare på ThermoGaia, och han lätt lite fenurlig och jag svarade att jag bara vart termoskyddare (målare). Nu fram gick det att han var intresserad av att veta om termoskyddet var så bra som dom på stod. Jag som har förespråkat termoskyddet i flertal år kunnde inte annat säga att ja det är så bra som det låter (och jag är vanlig arbetare och inte hög utbildad, så mitt ord kan man lite på), han frågade även hur stor effekt det gav och jag svarde med det jag kom ihåg ...16-24 % i uppvärmnings kostnaderna spar man in till en fraktion av kostnaderna för tilläggsisolering. Nu var detta inte någon dialog för att göra sig medmig (fast jag kommer från ett konkurerand företag) utan för att deras dotterbolag håller på med energieffektivisering och dom kommer i håg mig från ett annat jobb som vi gjorde på bostadsområdet brevid där dom höll på (man gör trots allt intryck på folk :)) och dom kännde igen mig.

16/1-22

Vaknade i morse av att ha ont i hela kroppen, så det första som slå mig var Covid. Och som en bra samhälles medborgare som jag är tog jag en självtest. (den står nu och kakas så jag vet inte hur det var, men det sträcket som kom på en ggr visar iaf negativt)så som det ser ut just nu är de vanliga flunsan som jag har (hmm trodde jag tillhörde dm 20 % som var immun mot detta, då detta är 1:a ggr jag får flunsan) nåväl har nu mån på mig att tillfriskna så att jag kan åka till jobbet på tisdag. Usch vad ovant detta känns i och med att jag nu tydligen har fått något i kroppen är jag då döende? Eller är detta ett tecken på att jag åxå är mänsklig? Vilket då skulle kullkasta min illusion om att jag är ut över mänskligheten :) (nä är inte ett dugg narsisitisk ) jag tycker att i och med att jag är meddveten om det så blir det ju inga negativa effekter av det eller?

Nu en filosofisk fundering som jag vridit och vänt på.:

Vår existens basseras ju på att folk runt om kring ser oss eller vat att vi är närvarand, men om vi går ut i en öde skog slutar vi då att existera?

Testen vissar att jag är negativ :)

Fotade ena gaveln på huset som jag har vart med och putsat/färgat, min mentor var skitnöjd med den (inte tackvare utan bara som med hjälpar )

21/1-22

Jaha då var man hemma igen då, sjukskriven vd två tillfällen på en V, ja så här mkt sjuk har jag inte vart på vet inte när. Tror inte jag vart borta från jobbet så här mkt sedan jag ådrog mig mina ryggskott för ca 30 år seddan.

Hörde imorse att Eunu skall kunna hinndra info från b.la Facekoomk och andra soc medier att göra reklam för sådant som ett par gubbar i slipps inte tycker är passande, detta steg blir yttligare ett språng met ett totalitärt styre, ok är inget fan för Facebook eller soc medier rent generellt.Men om det skal sitta folk och bestämma vad jag får lässa eller ta del av så har ju vår demokrati försvunnit. För om det finns dom som tycker att jag inte får lässa något eller att dom tycker att jag inte är tilräckligt mogen för att ta del i det skrivna... vad har vi då kvar i våra liv? Det sister ju redanidag folk som avgör vad vi får se och inte se (det kalas för cencur) Är deta verkligen det vi vill ha???

Tillbaka till min test, Japp då var det bekräftat då Jag är possetiv

23/1-22

Vaccin vaccin undligt är det dom som inte riktigt har förstått hur corona kan ta sig förbi vaccinet och fortfarande kan göra vaccinerade sjuks. Forskaren på KI, ja han som ofta på TV och komer med sina lögner och gissningar om att vaccinet hjälper (jo det hjälper säkert mott allvarlig sjukdom och död) men det skapar andra faror istället. I och med att vaccinet inte dödar viruset så kan det mutera sig efter vaccinet, ett virus muterar sig efter sin närmiljö och plockar ut delar som kan vara skadligt för viruset sj. Och när viruset väl delar på sig så gör den olika versioner av sig själv med dom olika ämnen som finns i sin närmiljö, sen är det upp till dom olika avkommorna att göra sitt besta för att överleva. Den mutation som är starkas vinner och kan då fortsätta sitt produktiva liv som supervirus.

Så att skylla på oss som är ovaccinerad är ett fegt uttryck för sin okunskap (jag är inte heller någon forskare eller virulog) men jag följer ett sann tråd inom allt levande och allt levande gör på likvärdigt sätt (Antilopen följer floder och vatten drag, myggan följet nedebörden och mäniskan gör sin egen väg). Och nu vill större delen av världen fixa coronapass (vilket är helt bortkastat då viruset redan har kommit ut med en ny version av sig själv).

Satt och pratade med min mor för en tid sedan om SHARS-Covid 2 och det är detta med den globala uppvärmningen, Tundran i sibiren håller på och tinar, och med det kommer det fram nya livsformer som mäniskan inte vart i kontakt med. En biolog har vart uppe i sibiren och tagit lite prover på jorden och sätt att det finns virus och bakterier som han inte känt till, nya varianter på kända virus/bakterier och även helt okända. Sålt oss säga för argumentet skull att SHAR-Covid 2 kommer därifrån och vi har aldrig stött på det tidigare. Detta argument bör ju få en del av oss att fundera på att göra någon typ av förändring i våra liv. Kanske att cykla till jobbet om det finns en möjlighet eller att köpa en biogas bil för att minska avtrycken på klimatgaserna (vet vad dom flesta tänker elbil är bättre, men det stämmer inte alls, en elbil orsakar mer CO2 utsläpp än en vanlig bil vid tillverkning och sen orsakar den ett minskat grundvatten mängd med ca 2 Mn liter) miljaobaasta-bilar Denna rapport om man vill göra det seriöst kan man addera alla Shablontalen längsner på varje sida till höger, där ser man att alla shabloner är till fördel för gasbilen. Sen kan man titta på Polstar 2 hemsida och söka på livscylel och ta fram tillverkningen och där säger tom Polstar att det jag säger här stämmer.


Nog om det och tillbaka till min domedags svammel. Så låt oss spekulera brett och vilt. Det har (tack vare uppvärmningen) blivit små sjöar just där där detta virus nu har blivit upptinat så finns det nu jätte gott gräs som just denna and älskar, grönt och frodigt och anden kan inte motstå detta och glufsar i sig för allt den är värd. Tyvärr finns nu detta virus på just detta strå och anden är nu smittad viruse gör sig hemastat i anden och börjar föröka sig och anden tar till karta och kompas för att flyga söderöver, Och som änder gör i största allmänhet har dom ingen toa på sitt flyg så det blir som dom mest gör sina behov...frittfall... och det blir fler en ett toa besök för denna and. Men nu kommer vi till min slutpledering. Toabesöket för denna gång är i trakterna Whoang ”eller vad stan hu heter” och besöket blir frittfall över just marknaden där viruset först upptäcktes och det krävs inte mkt för att ett virus skulle kunat smittat ner forskaren/Läkaren som först upptäckte viruset, Nu är det lite otur att han inte kunde påvisa smita redan samma dag som han vart smittat utan gick omkring ett tag med viruset

Fick just ett svar fråm FHM, och det är mkt större överdrifter än jag trodde. Här kan ni se sj vilket hokuspokos det är med stat, Det tråkiga i denna kråksång är att det inte framkommer hur många som legat inne utan att behöva intensivvård. Bedöm själva. https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

01/28-22

Varför alla dessa företag inom samma omr? Börjar reta mig på alla företag som dyker upp och bara finns där för ekonomisk exploatering Vi kan börja med skolor som finns lite överallt, vist en del funkar bra men dom allra flesta har annan agenda än att undervisa. Dom skolor som uppenbarligen inte håller måttet skall bort, och sen skall dom privat aktörens inte få skolpengen heller. När jag hade mitt företag inom energi så fick jag inga pengar fast jag kunde visa att jag jobbade för miljön (miljöbidrag skulle vart fint). Om man startar ett företag oavsett inom vilken bransch ska man ju ta in i sin begett att det kanske inte går som man förväntat sig och kanske måste lägga ner. Men inom skola, vård finns det inga sådana regler där kan man starta ett företag och sen stödja sig mot att staten går in och lyfter upp en. Titta bara på den koncernen som gick i konkurs och drog ner allt och alla i träsket, Turligt nog vart ju ägarna inte drabbade för dom tog nog sin del och sitter på någon solig sommar ö någonstans. Sen har vi vårdföretagen som är värre än skolföretagen, hur många ggr har man inte hört om att ett vårdföretag som missköter sig skyller på att det inte finns personal, vi håller på att tittar på det, det var inte vårt fel yran det bara vart så. Lögnerna avlöser varandra och ingen vet idag hur sanningen låter. Posten är även det ett tragisk kapitel, efter att alla nu får starta ett poståkeri så poppar det (har det) en hel del olika åkerier och posten kommer iallafall inte fram.

Vart vill jag komma med detta då? Jo ju mer val vi får desto sämre funkar det, det blir även betydligt dyrare med val då fler vill ha del av kakan. Jag kan bara säga det jag anser och det var bättre för, ja valen va betydligt färre men vi fick posten på utsatt tid, vi fick vård när vi behövde och skolan funkade åxå bra. Vilka tycker att det fungerar bra idag? Inte många inte

6/2-22

Då var vi där igen... hörutbildade som inte tänker hela vägen, och som har kostat miljontals kronor helt i onödan. Alla dessa restriktioner som vi alla levt med i 2 år och som på sätt och vis har vart ganska onödiga då vi iaf har fått vår beskärda del av död (pratar om Covid).Enl statestikien som jag fått från FHM så är det 0,8 % som har vart så dåliga att dom vart tvungna att ligga på sjukhus och 0,6% har krävt IVA, jag tror inte att det är många som skulle satsa sin årslön på dom oddsen, men ändå tycker alla att vi skall vaccineera oss. Jag fick Covid för några veckor sedan (och är lyckligt) ovaccinerad) jag var sjuk i 3-4 dagar och ända symtomen var lite ont i kroppen.

Det ändra blundern av utbildade personer var det miljövänliga skiten som man blandar i bensin och diesel som bidragirt till dom prisrusnimngen som vi sätt. Hur mkt har inte det kostat dels för Sveriges BNP och dels för arbetstillfällen??

När ska vi lära oss att utbildning gör oss som oftast trångsynta och med ett smalt spår att följa, en utb person som inte anv suntförnuft kan skada mkt mer än att hjälpa. För om det inte stod så i hens böcker så funkar det inte. Ska ta ett typexempel Jag jobbar i Nyköping nu på ett av PEAB byggen där jag efter ca 1-2 timmar sa till plats chefen att han skulle ta in en flistugg för engångspallarna, för att på så sätt spara in på tömnings kostnaderna (kör man pallarna utan att flisa dom och bara försöker trycka i hop dom med en stål vals blir det iaf ca 40-60 % luft och det betalar man för när man tömmer). Men detta vart det ett rakt nej till när jag sa det, men efter ca 2-3 V så började även han prata om det, så jag fick rätt där.

Em annan sak, ok detta vet jag inte att det ligger till så här men iaf. Detta med ”Bovieran” eller vad dom nu kallas för 55+ husen som har byggds på runt 20-tal ställen runt om i Sverige, dom husen är väldigt lik dom jag ritade på mitten av 90-talet och som finns upplagda på sidan. Är kanske inte så men lite roligt iaf att jag och en ark har haft likvärdiga ider fast med 10 års mellanrum :) Undrar lite om det är fler av mina alster som har insperat någo :)

Vist ja et var en arbetsplats olyka på vårt bygge i Fredags, det var en av våra killar som klämde 3 fingrar i bygghissen (idiotisk konstruktion multigrepp när man ska åka upp eller ner med hissen, gångbron manuvreras utqanför korgen och för hand). Nåväl han skulle fälla in bron och handen var i korgen men fingrana var utanför sas.

handen i paket

19/2-22

denna vecka har inte vart rolig, då jag vart helt slut. Har intekommit in i något bra sov schema och jag har bara blibit tröttare och tröttare unde rveckans gång. Men i onsdag efter jobbet , duschen och maten var det tack och gonatt, för vid 19.tiden var jonblund och pratade lite sen vart det drygt 9 timmars sömn och jah vart riktigt pig och arbetsduktig på torsd och lika så på kvällen då vart det dgrykt8 timmar i under tecket. Så nu har jag (tror jag iaf) fått in ett sovschema som kommer göra mig lite produktiv iaf fast jag är praktikant :)

Ska försöka få upp lite bilder på bygget som jag är på :)

21/2-22

Stakars kung bore, han jobbar och jobbar för att få ha sitt vita kleg kvar och madam vår bara plockar bort det. Dentaturliga striden mellan gott och ont forsätter i all oändlighet där tycks det inte finnas någon vinnar. Annat är det här på jorden och Putin ställer till det med massor av plågor, kan inte förstå vad det är som driver en man på detta viset, är det inte viktigare att man försöker få en bra situation där alla utvecklas än att bara se död och förstörelse runt sig? Eller är det illa som amn kan tro att ilen är så förblindad av sitt eget hat att inget kan tränga igenom?

26/2-22

Ja var börjar man? Veckan började med att våra utbildade höjer biogasen med 1 Kr / liter, från 12,66 till 13,30 (ok inte riktigt 1 kr), det ända jag kan se som gör denna höjning är EU (som jag vill kliva ur ifrån) på något som gynnar miljön och klimat (för er som inte vet skilnaden på dess två storheter så är klmat utanför atmosfären och miljö innanför enkelt förklarat) Biogas är det opptimala divmedlet, billigt att framställa-->skonar klimatet oerhört mkt då det minska metan ut släppen med runt 60 % (om dyng högarna bara ligger så släpper dom ut ca 60 % metan av det fast avföringen) och är säkrare än petroliumprodukter då det tänder först vid mkt höga temp och behöver ha en ganska exakt blandning Metan/syre, det är även lättare än luft och blandas ut mkt snabbt. Petrolium ät tyngre än luft och sjumker ill marken, och kan antändas redan vid 60C . Metanen innehåller även mer energi och på så sätt kan minska förbrukningen fid anv av förbäningsmotorer (dok ej diedel motorer då anv en helt annan tup av förbränning). Så bara detta gör att biogas fordon är betydligt bättre än övriga på påhit, vistvätgas motorer är även dom battre allternativ men att tanka vätgas är i dag ganska dyrt och långt i mellan vilket inte gör det så effektivt. ( oj det bara ran på med detta ämne :))

Och sen har vi Potin plut som drog oss tillbaka ca 500 år, och in i medeltiden, för att invadera Ukriana bara för att man vill ha större sandlåda är ju något man får lära säg på dagis att man inte ska förstöra för andra (tydligen gick inte potin på dagis). För att titta närmare på vad som händer och vilka alternativ värden har så blir det ganska begränsat (detta vet potin om och därför är han inte för rädd), sanktionerna som dom införde nu i dagarna är inte hårda nog för att ge någon tydlig effekt. För EU och värden vet att skulle dom gå för hårt åt så stänger bara potin av gas/oljan och då blir EU ett hårt drabbat, merparten av all gas och olja som vi i EU anv kommer från Rysland och vi gnäller redan om energipriserna vad händer om poting stänger alla kranar till EU och vi får klara oss själva? Rysland gå det ingen nöd på dom skickar bara gasen och oljan till Kina och Nord korea så då är deras land räddat

Det har blivit lite förändring på huset som vi jobbar med i Nyköping, framsidan är klar med ventec och baksidan är klar med isolering. Så nuär det bara gavlarna kvar, där ska det på 50 mm isolering. Och sen är det putsning för hela slanten och invänta hus 2 som är betydligt mindre. Här är lite bilder från i fredags fm

5/3-22

Få se om man kanske kan få ner ett par rader nu, Vart lite mkt igen på jobbet, för ett missförstånd mellanm ,igoch en ”ny arbetsledare” när det kom till att fästa isoleringen på gavlarna. Det var sagt att varje skiva skule ha 5 plugg (en i mitten och en i varje hörn, det var så jag uppfatade det) men det skulle sita en plugg i skarven till skivan brevid så det gick ett par plugg på mitt sätt :) Men när jag fick infon så började jag göra som det var tänkt , och då gick det fortare sågaveln vart klar i torsdag, och sen vigde jag mina timmar till aatt plocka undan.
Det roligast under veckan var att ett företag som vart starkt kritiskt mot thermoskyddet nu har vänt i fråga och vill göra en test på ett obj som dom försöker få (kanske blir aktuelllt under hösten :))

6/3-22

Då var det söndag igen då, och man får väl vara nöjd med veckan som gått.Fortfarande lite trött och känner mig lite matt i kroppen, Neb imorgon är det skola igen ochman får yttligare en dag sovmorgon, sen är det upp 4,30 igen.

Var ute på min promenad idag och som vanligt var hjärnan pigg och villle lösa lite världsproblem, och denna gåg föll lotten på hur visa företag mer eller mindre kräver statlig hjälp utan att enns har problem.jag tänker på vårdföretagen som alltid springer till ”pappa” och ber om mer pengar, då det är deras problem och inte samhällets. Räcker det inte med att dom tar läkare, sjuksköterskor och annan personal tnom vården? För att sedan sko sig själva och klappa varandra på ryggen? När jsg hhade företag så fick jag ingen hjhälp alls, inte enns företagssstöd i 6 mån, men företagen nom vården ska ha pappas pengar och all hjälp dom bara kan pressa ur samhällskassan. Det är tydligt att det är skilnad på företag och företag. Jag trodde att om man startade företag skulle man klara sig själv och inte räkna med bidrag för att man inte har rätt glasögon på sig.

7/3-22 Jag har nu fått en ny inblick i väggkonstruktionen, och att det ev finns ett alternativ till ångspärren. Den skall ju enl dom som är byggare/snickare hindra fukten att ta sig innefrån till isoleringen (men det låter ju inte som att det stämmer) och på så sättförhindra minskad effektpå isoleringen. Men innan man börjar titta på fukten så kanske man skall ta reda på vad värme är. Värme är en våg (liknande radiovågor och vi kan ju ringa innefrån våra hus och lgh så då borde vågen gå igenom väggarna) vilket värmevågen gör. Så den lilla plastbiten vi sätter upp inanför skivorna kan ju inte göra någon nytta då vågen går igenom dom.

Men jag skall försöka förklara det bildligt. Vi startar i lgh/huset, här alstrar vi värme frånkroppen--> värmen går in i väggen (överallt har vi luftfickorsom inehåller fukt), värme var en våg och fukt en partikel. En partikel kn inte gå igenom en materia för den kommer inte igenom utan fastnar på det. Värmen fortsätter igon hela vägn och plockar upp fukten som finns i luftfickorna,

Nu till lögnen som Prof Folke Björk har lurat i nästan hela byggbranchen och vid håller sin lögn under alla dessa år.När han har gjort sina mätningar så har han inte avskärmat ena sidan på sin fuktmätare som mäter fukten på båda sidor , och mätreslutaten visar att fukten passera nästan helt obehindrat genom väggen enl Folke B.

Men om man bytter ut ångspärren mot hårdvax ist så får man en naturlig ångbroms som innehåller ca 75% minder petrolium än ångbromsen. Hårdvaxet är testat på SP (statens provningsanstalt) och där gick hårdvaxet igenom enl BBR.

Rapporten finns på indexsidan

13/3-22

Ja då var det söndag igen då, och veckan ha vart...jobbig.... mkt att göra nu innan putsningen. Mkt att plocka undan då ventec laget öser på ganska bra och skivorna kapas i en svindlande fart. Nu i fredags fick ag prova på något nytt, och dirigera en kran (har läst lite om dom olika tecknen man gör för att visa vad man vill) men att lässa och göra är inte riktigt samma sak. Så jag viftade med armana som Ozon i AKA breakdance från 80-90 talet, men tur att krankillen viste vad jag ville så det gick bra till slut (inga dödsfall eller sönder körda bilar :)

Nu på tisdag blir de puysning och jag får äran att fylla på kiteln igen :) inte det mest glamorösa jobvbet men en viktig del i momentet.

21/3-22

Jaha då var skoldagen klar då, byggnads kom dit och informerade om vad dom kan göra för oss som pluggar, och sen förhoppningsvis får anst. Och i sedvanlig ordning kom jag med en del ider om hur man kunnde hlälpa oss som pluggar och kanske inte har ett kontaktnät och luta sig på. Så jag tog upp min utbildning som maskinförare och att jag inte kunnde koma in i anläggnings branchen för att jag inte hade nogra kontakter där. Men han som var och informerade om facket var inte villig att lyssna då han ansåg att det är ME eller ev BYN som skall hållla med ett sådant register eller arbetsförmedlingen, men det var iaf inte byggmads ansvar ”som vanligt skyller dom på alla andra och tar inget ansvar”. Jag tog även upp det med min medlemsavgift när jag jobbade som VVS lärling, och det trode han inte på att jag skulle ha bet runt 800 kr i medlemsavg ”2008” men men detta bevisar bara att jag har rätt igen. Är du utb så är du inte trovärdig.

Vi kom även in på hur fantastisk facket är, dom f örhandlade fram att 5,65 % av din lön ska gå till en pansionspar. Undrar om medlemarna har godtagit det att facket nu behanlar sina medlemar som dom vore idioter. För det är exakt vad facket gör ”Byggnads”. 5,65% är i stl ordningen 8600 kr/år och det är din lön, inga allmoser från ditt företag eller facket utan din lönesäkning. Så att gå med i Byggnads så behöver du vara helt menlös då du nu låter dom bestäma över ditt huvud var din lön skall gå till, men men du får ju en hemförsäkring för 35 kr och en reseförsäkring som du nytja 300 dagar om året (nu menar jag inte dina resor till och från arbetet). Nä frågar ni mig så är facet inte mkt att ha då nästan allt sker överhuvudet på en så.

2/4-22

Ja nu har det gått ett par veckor sedan jag ritade ner lite här. Och det har hänt en del mindre bra sker men som visade sig i slutet kanske inte var så illa som det lätt i början. Jag fick ett utbrott förra fradagen, då jag kännde att jag bara passade upp på dom andra och att min utbildning kom i skymundan då jag var lekpappa eller dagisfröken åt resten av laget, han som har hand om putsningen och även basar lite över isoleringen har kommit fram till ”Gryttan” och gjort saker som han skulle gjort vilket inte alls passar mig (min balans är inte 100% så det är en sak som jag måste ta hänsyn till) så han lägger först en pall som jag ska snubbla på och jag tar bort den. Nästa dag kommer han med en vinterplast ”tjockare plast som man har på byggställlningar” och sen en plyfaskiva där plasten nu har möjlighet att blåsa upp och skappa en snubbel hinnder för mig, och det kastar jag bort och hans försvar var att vispen stod på maken vilket den inte gjorde . Sa till hono 2 ggr att den stod på plast och sista ggr han sa att den stod på m,arken så släppte det helt för mig och jag vrållade att den sod på plast. Sen kommer lagbasen och en kolega gående från kuporna och jag bad dom att ta med sig varsin kruka med puts som stod ca 50 m ifrån gryttan och jag fick till svar ”inte mitt jobb” och min respons vart ”om detta fortgår så drar jag” och han sa stick då och det är vad jag gjorde plus att jag ringde chefen . Så efter ett ant minuter samtal så höll han med mig och att jag är där för att lära mig ett yrke och jag ska inte vara deras dräng eller passuppa. Så sista veckan har vart bra och vi som hade vår meningsskilaktkitigheter är nu uträdda och vi har nu vatten under broarna.

Nu på Söndag ska jag till Salem och titta på en Kirby, hoppas att den inte är defekt eller är trasig på annat sätt

3/4-22

Man kan inte tro att det är på 2000-talet man ser detta. Bilderna från Kiev med omnejd , och det ser ut som en slaktplats för jägare. Kropparna ligger där dom stod/cyklade. Brutaliteten är komplett 0 medmännsklighet eller ödmjukhet i dom själarna som gjort dessa dåd. Man kunnde hoppats p att IS var den sista likgiltigheten som drabbade värden men nej då vi har en ny galning som håller på . Nä nu till lite gladare nyheter för mig iaf :)

Åkte till sthlm i dag på förmiddagen och tittade på en Kirby för ofattbara prset 800 kr :). Jaghar provat den och den funkar som förväntat, men tackvare att jg har en 6 Mslang så påverkar det sugeffekten något men jag är nöjd, och nu har jag skickat efter matt-och textilschampo så sen kan jag ta bet för att tvätta mattor :)

8/9-22 Två glada nyheter för mig idag, vi börjar med min nyhet om mig sj sas och det är att min MR röntgen inte visade någon aktivitet i min sjukdom och min läkare har nu sagt att jag inte längre behöver någon undersökning/MR längre på sjukhuset. Han kommer att skicka mina provtagningar till min VC och dom får nu ha hand om detta. Han vill dok att jag skall ta blodprover en ggr/år för att försäkra sig för att jag inte får några sämre blodvärden...summa sumarum inte riktigt friskförklarad men nästan :)

Och nu till min personliga seger … fick hantera draken idag (det är slangen för att spruta putsen) och jag tyckte det gick bra, min kollega tyckte det samma och han som dog ut var nöjd han med. Det var ett roligt jobb, lite tyngre än dom andra jobben som jag provat. Så igår och idag har jag även hängt nät (man nätar innan man lägger på putsen..ok först lite puts sen nät) och det fungerar som en slags armering så putsen inte spricker vid rörelser. Min kolega som visar mig lite hur man gör tyckte i slutet av dagen att jag jobbade lika bra som han ..det var nog bara förr att vara snäll som han sa det :)) Öppnas i Media player alt hämta bild

 

9/9-22

Lite annolunda väder nu för tiden, onte riktigt hur det har sätt ut förr om åren. Mer snö i April än det har vart i vinter, ska vi nu flyta julhrlgerna framåt åxå förr att vi skall hat vinterlovet då det är vinter? På talt om klimat osv så hadde vi en disskution gällande klimatet och sånt i bilen då vi lunchade. Och mina kollegor tror inte på att det är vi som påverkat klimatet eller att det för ändras så mkt som alla säger (och då ska dom inte klaga på att allt blir dyrare eller högre krav på samhället.

Så här vart gaveln som jag putsade dom 3 nedersta våningarna,

 

Kriget, corona och upplopp vad mer kan man begära av mänskligheten? Inte nog med att Corona näst intill knäckte oss, men på ett besynligt sätt var inte det nog utan vi var tvungna att lägga på ett krig. Goliat mott David tycks det som (Ryssland mot Ukriana) där sagans värd tycks vinna en del segrar (man kan ju inte räkna ett krigsfartyg gjort av kartong till en vinst iaf) så nu har vi en värld som genomlidit en pandemi (ok en är ju inte över än) och sen ett krig som för ryssland tillbaka till meddeltiden i aggerande åt minstone. Och nu är det någon galen Dansk/Tysk som har sagt att vi skall beänna Koranen (ööhh va?? vad hjälper det ) till vilken nytta/glädje har det?) Jag vart lite förvånad över att polisen tillätt denna extrema demostration, detta säger lagen: https://www.lawline.se/answers/ar-det-lagligt-att-branna-koranen det är ju självklart att det blir problem då vi har en och annan muslim i landet och i värden. Dom som okeade demostrationen måste ju vart helt.... upptagna av annat som sagt.

7/5-22

Veckorna som gott har medfört sig förändringar för mig, inget som jag ville då jag har trivts på jobbet och det jag har gjort. Kankr litemkt att hålla efter (städning och undanplockning). Men nu har jag/vi fått en ny lärare som inderkt håller skolan/utbildningen främst, vilket jag ska vara glad för kanske men det käns iaf som som ett slag . Jag kommer att avsluta min praktik på Front under veckan tror jag då min lärare har/kommer att omplasera mig där jag får mura (det är ju det jag skall göra om allt blir som jag hoppas på). Killarna på jobbet tycker det är synd lika så en del på PEAB (för enligt utsagor är jag uppskattad på hela bygget då jag allt som oftast komme med glada tillrop). Min tid på Front har vart allt annat än bortkastad då jag har fått en bra inblick hur Ventec systemet funkar/är uppbyggt så där fick jag en bra utb av killarna, sen kanske inte vart så produktiv men dom delar som jag gjort tycker jag löst på ett accebtabelt sätt (ja det har inte vart felfritt men att gjort det för första gången se jg mitt arbete som ok men inte mer). Lag basen vart lite orolig för att jag är sur på honom för att han inte haft någon urning, men nää ham har gjort det han kunnat och get mig bra uppgifter som kompenserar för min frånvara av murning. Det är VD som gjort fel då han viste vad jag sökte men skickade mig till annattyp av arbete som jag inte utbildar mig till och tar dom ekonomiska delarna för att sko sig själv tyvärr. Sen kanske folk tycker att ”du är vuxen och kan väl avgöra själv” absolut kan jag göra det, men min natur är inte så pas utb-focuserad min natur är glad för att få jobba med det som kroppen vill(dvs tungt, kladdigt och järna lite farligt)

10/5-22

Fick en ”uppenbarelse” idag när jag micrade min lunch, och det var hur man /jag kan förklara för en person på ett enkelt sätt hur en fuktspärr fungerar i värkligheten utan massa påhittade siffror eller andra typer av lögner När jag plockde ut min mat ,fanns det massor av kondens i lådan (den är gjord av plast prisis som ångspärren). Nu innehåller maten betydligt mer fukt än luften, men det gav mig ett mycket bra sätt att visa att värme är en våg och inte en pasrtikel. För jag såg att locket på matlådan var en ångspärr Och hur värmevågorna gick rakt igenom locket och värmde upp maten (skulle detta funkat som visa professorer anser skulle inte min mat blivit varm. Värmevågorna ligger i det Infraröda spektrat (1 mm) och microvågor ligger runt (M) se diagram) så i min värd är detta en personlig revulition :)

15/5-22

Lite sent kanske, men här är min nya skrivelse som får mina tuffa arbetskamrater att bekänna färg .:) Vi på lunch i fredags vid ett garukök (hyfsad mat faktiskt) och vi alla är hungriga (vi tar senare lunch på fredagarna så det märks i humör och ork) vi kommer fram till gatuköket enna laget siter i finbilen och vi andra har en halvlam häst med 3 ben (en gammal volvo). Parkerar som vanligt och går in och besteller vår mat,vi var nästan klara med förrätten och vissa av oss vill ha efterätt . Då kommer chocken som ingen av oss hade förväntat oss, en enorm svart fågel kommer in genom luckan där man best (den fick tråkla sig in och tog upp halva köket. Den hade enorma huggtänder och pratade flyttande Danska (ingen fattade något) det kröp igen det lilla utrymmet där vi satt och åt. Varelsen hoppadem upp på dörrstaget (den delen som är som en arm) och den bara satt där och såg hungrig ut, tittade runt på oss som satt där och åt. Jag gick mot ytterdörren och öppnade den och hoppades på att den skulle ta inviten och flyga ut, men nej då inte den inte (den hade ju första parket till tomma talrikar.. Mina stora stöddiga arbetskolegor bröstade upp sig och sprang mott dörren som dagisbarn. Jag som redan stod vid ytterdörren flyttade på mig så mina skräkslagna kamrater kom ut:) Jag tittade in i köket där personalen stod lite förvånade och funderade säkert på hur dom skulle få ut den. Men det är ju ganska enkelt att få ut en objudengäst och det är att gå fram till den lite lugnt och försöka får runt händerna runt vingarna så man inte brytter dom, tänkt och gjort gick jag fram till besten och la mina stadiga händer runt vingar och kroppp och bar ut den så den fick fortsätta sitt terror någo annan stans :) Här har ni den enorma besten som sätter putskillar i skräck :)))

Kaja är en fågel i familjen kråkfåglar som förekommer över Europa, västra Asien och i Nordafrika. Den är huvudsakligen en stannfågel, men en del populationer i norr och öster flyttar söderut på vintern. Fyra underarter har identifierats. De utskiljer sig framförallt i fjäderdräktens färger på huvudet och nacken

Vetenskapligt namn: Corvus monedula
Massa: 250 g (Vuxen) Encyclopedia of Life
Art: Kaja; C. monedula
Familj: Kråkfåglar; Corvidae
Klass: Fåglar; Aves
Ordning: Tättingar; Passeriformes
Rike: Djur; Animalia
18/5-22

Vemodens dag.. sista dagen hos killarna, var ganska nedstämmt och lite avskalat. Front som jag har vart på i ca 8 mån kan inte tillmötesgå mig och min utb, nu handlar det inte om att dom inte vill utan mer att dom inte har den typen avjobb som min utb kräver. Men igår skrevs det et nytt avtal med en firma i V-ås, och som det lätt då så har dom mina bitar som jag måste ha för att klara utb.Det var en del från PEAB som tyckte det var synd att jag slutar, då dom gillar mig om mina glad (konstiga) utrop :) Var även tvungen att ta ett kort på hus 2 (det stora) nu när det var klart..var helt ok men gillar inte att dom ska ha många olika färger på det.

19/5-22

Då var förstadagen klar på ny firman, lite annolunda då jag började när killarna nere i Nyköping har sin rast (känndes iaf skönt när man vakande vid 6 tiden och man vet att dom nu är 5 km från arbete :)). möte chefen vid förrådetoch vi hämtade lite bruk och kassar till fönster och som startlister (dom sitter längst ner på väggen), och jag som trode att jag skulle bära en pall bruk, men så vart det inte typ 3-4 säck vart det (hann ju inte bli jummen),men sen kom det nya.. jag fick sätta förstärknings nät (är nog målar remsa eller liknande) och sen putsa till det. Det var helt klart lite nytt, imorgon blir det kanske lite putsning av LECA bliock (grunklacken).

Fick äran att se en kvalitetbilmaskin den håller nog för det mesta och harsäkert även kraften som behövs beskåda monstret :) Dessa 2 går på bensin


Vi åkte även förbi ett annat jobb som dom har, ett 1700-tals hus som skall renoveras i orginal mat (lerputs) och hoppas att jag får se hur man gör där, måste se hur det blir när det är klart :) så här ser det ut idag ..

20/5-22

Nu går det fort,imorse åkte jag direkt till jobbet som jag var vid igår. Men et vart fel då Tomas ville att jag skulle kommit till förådet först, för han skulle till ett annat jobb och jag skulle med dit. Runt 10 kom han och plockade upp mig så pkte vi till det nya stället. Där skulle ett gammalt fönster bort (glasblock) och sen skull det bilas en ränna ner för ett avlopp, när det var gjort skulle jag mura igen det (aldrig murat förr) jag vet ju knappt hur bruket ska vara. Men han sa leca-blocken är ute och han åkteiväg för att hämta bruk medans jag bilade bort glasblocken. När det var klart inkl rännan så började jag vispa till bruket och satte igång att mur, arligt talat har jag svårt att hantera slevarna det var ju 1:a gången jag gjorde denna övning.Tomas kom ner lite då och då för att se om det hände något, och vist hade fått dit 1 ½ sten/block och han gav mig några pointers och sen gick han till sina sysslor och jag var kvar i min källare. Jag höl nog på där hela dagen med allt, bila,mura, putsa och rännan samt en böj på avloppet.

Men för att ha gjort dena övning för 1:a gången är jag nöjd :)) döm själva.. avloppet syns nere till höger

22/5-22

Satt och tittade på början av The Stand, ett virus har släpts fritt från en amerkansk milärbas och döden kommer som en flodvåg, men det dödar bara ca 99% och endel överlever. Och dom som överlever får drömmar om en gammal dam som vill att dom skall komma och häls på henne. Denna film fick mig att tänka på Corona och hur myndigheter har sagt och gjort, jaja vet att det var enn film, men det finns en del likheter nu när nästa pers är på ingång. Jag tänker på Apkoppor som i sig kanske inte är så farlig men allt runtomkring oss har förändrats och nu vet vi nog inte hur apsjukan kommer att bete sig.

Kan ta upp en sak till som jag tycker är intressant, och det är detta med klimatet. Greta och värdens forskare har messa medsina teorier om at vi ska hålla den globala uppvärmningen till 1,5 grader, jag har under många år sakt att det är försent. Och nu har det bekräftats av UN, det finns toppar som går över 1,5 C på visa håll på jorden. Inte att det är konstant mer än 1,5 C utan mer att det kommer en topp, och att co2 halten stigewr i atmosfären (fast vi har sagt att vi ska minska den...) När ska forskarna slute hitta på saker eller ljuga om saker som dom inte förstår sig på.

Sen tycker folk att jag är jobbig när jag messar om att jag inte litar på utbildadde personer och ringaktar deras såkalade utbildning :))))

25/5-22

Ja då var det kristiflygare då, och imorgon är man ledig :) Vart en mkt bra början på den nya praktikplatsen, fåt murat i tvådagar och putsat dom murningsjobben. Fått göra mer inom yrket på 5 dagar än på 7 mån på Front, inget illa menat mot dom har maninte murning så är det jätte svårt att erbjuda det. Fick en mkt bra inblick hur det nya fasadsystemet är och alla moment. Men tillbaka till min murning vist gör jag misstag och fadeser men inget mer än dom flesta nybörjare gör (hoppas jag ). Det första fönstret gick bra tycker jag men vist finns det mer att önska,, tex mindr spill och tid . Det andra fick jag till bättre än det första , men där drog jag ut det för mkt och skulle inte ha gjort det slätt utan rivit ist (rivit inbär att man får litte struktur på ytan så att putsen har något att fästa vid) men annars tycker jag att det är bra ni får döma sj 1:a .

2:a innan rivning

Vist finns det förbättring potensial men för att vara 2:a gången är jag nöjd.

Och nu är jag på 1700-tals huset där jag idag har tjärat in bjälkarna som sitter i vägarna, och som det har antydits så får jag vara med och mura dessa vägar (men man får se hur det blir). Är glad för det jobb jag blir tilldelad och hoppas att jag gör ett

acceptabelt jobb. Det häftigaste med detta hus är lerputsen som ska anv, blit skit kul och se hur det funkar:) detta är vad jag har gjort på huset idag, plus lite till på baksidan .

27/5-22

Dagen ha vart omväxlande, började med att följa med på ett jobb inne i stan (västerås) och där håll mina kollegor på att renovera en lgh, där fick jag spakla och måla dels i badrummet och den en taksängkningklack. Sen var det till ett av dom första jobben

som jag var med på och där skulle vi fixa skyddsplast som blåst iväg, samt att vi skulle putsa klart sockeln (LECA). Och efter att jag putsat och rivit tycker jag att jag kan vara nöjd (vist finns det utväcklings möjligheter där med :)). Fick höra en sak som lyfte

mig ganska bra , och det var att en kille som jobbat på firman i 2 år kan enl arbets ledera mindre än mig och om jag tvivlar på vad han säger så skall jag gå efter eget huvud :)

Men nu till lite bilder på det jag gjort idag :)

29/5-22

Vart ute på landet under en natt, åkte ut först och främstför att smååysslalite, hänga upp sandsäcken, plocka i ordning lite så det ser lite beborligt ut iaf :) fixade grässklipparen (snöret hade rullat in sig i vindan) och försökte dra igång den. Nu är det ju så med maskiner som ståyy ett tag blir lite griniga och har svårt att fåi gång sitt omlopp och leder och där av fick jag inte igång den. Man får köra trimmer nästa gång man kommer ut.

Fick höra en trtåkig sak när jag var ute, skulle upp och fråga vad bonden tog för en dag att rensa lite stenar (störe stenar) och plana ut en del bakom gäststugan, då sa frun att han låg på sjukhus och att det var allvarlig. Han hade fått rn hjärntumör och var illa därann. Så det var inge rolig nyhet alls.

31/5-22

Mkr intresant dag, det stod murning på chemat och vist vart det murning. För att vara 1:a gge här med så var jag lite nöjd med mitt jobb, vist finns det utrymme för förbättring men får man bara hålla på ett tag till så ska det nog bli bra :) Dom 2 trianglarna

3/6-22

Skönt nu var veckan över och man har fått komma hem till gumman och smurfen (katten) och fylla på sina socker depåer igan :) det tar på krafterna och mura och med allt som kommer til det, jag var klar med murningen idag, det finns mer att önska efter första veckan men jag är nöjd med det jag åstakomit. Tomas som är chefen var där och tittade på det jag gjort och sa att det var ok, sen såg han en sak som kanske inte var så bra, jag hade lyckats gjort en triangel (gravid) den hade en bulla. Jag anv vattenpass men om bubblan är ett unns fel och man fortsätter mura på det viset så blir det ganska stora avvikelser på slutet. Så vägen fick en bulla, men jag vart inte nerstämd för det. Jag fick en påse diriktiv bla gräva runt guset så att nedesta tegstenen var frilagd, detta för att vi ska få en snygg avslutning nät vi sen skall putsa (finns en fin bild på det.. putsen dvs) och när jag kommit till andra sidan av den väggen som jag murat med skottningen så tittar jag tillbaka och ser då att väggen hade en jätte bubbla (denna var jag inte far til) som var betydligt större än mina lilla pärla. Såg nästan ut som om väggen var på G att kalva (rasa). Så jag ringde chefen och talade om det , vi tittar på det nästa vecka. Och nu lite bilder på mitt första tegel murning... Kan ta en bild som visar lerputsen som ska klä in huset :) det är den gråbrunna till höger

7/6-22

Nu har jag fått tennisarmgåge :) kastat lera hela dagen på massor av stockar . Ovant arbete men kul var et (att få kasta lera på hus utan att åkadit på det är som en våtdröm :) ) nä riktigt så kul var det inte, men det var helt klart en ny upplevelse, först kastarman på leran i klumpar och sen går man på med pensel/kalkkvast och jämnar till det lite. För den sista delen blir till att putsa fasaden och en lite film kankse skulle vara lite kul :) Får inte filmen at funka

8/6-22

Vart hyfsat lugn idag, vart klara med leran och nu är det bara till att klä in alla timmerstockar med hönsnät, och få det klart så att det kan bli lite putsning åxå :)

9/6-22

Är lite kul att man har fått sånt förtroende att man är hufsat själ på jobbet, det är jag och en som jobbat bara i några månader och har inte så mkt kuskap om byggsektorn (skönt att man har mer erfarenhet än nån :)) Nu har vi lerat klart alla timmer stockar och håller på att näta allt så att leran håller sig kvar. Jag har nätat för och det är ingen nyhet direkt,men nu ska man hammra dit alla spikar för hand (så det tar tid mkt för att man inte har synen som gör att det kunnde gå fortare men men). Jag har lovat mina forna arbetskamrater att åka förbi jobbet där jag startade på Front och inledde min utb till murare, och idag var jag förbi och fotade lite men vart direkt tillsagd att jag inte fick vara innanför grindarna (Snyft) så jag fick ta en del foton på av stånd och dom vart ok

11/6-22

Nu kommer prislappen på vår idioti :) Detta med globaliseringen, vi alla har hyllat detta fenomen och tyckt att allt funkat bra, men nu när baksidan av detta fenomen har visat sitt fula tryne får folk gå från hus och hem och andra får inte till sin middag/lunch på grund av att transpoterna inte funkar. Det krävs så lite för detta korthus att rasa och ändå tycker visa att det är ett bra system (dom lever inte i den värden jag levir i iaf) maten blir bara dyrare och dyrare mkt för att drivmeddlet gått genom taket (och hur blir det inte när suvetionerna försvinner? Det är bara runt 3 V kvar). Jag som tillhör dom lyckliga och gör på gas drabbas åxå meninte ligga hårt (jag tankar för 17 Kr/l vilket gör det uthållbart än så länge mkt för att bilen drar inte mkt mer 0,4 i stan och i runda tal 0,26 på landsväg (ligger man i 100 Km/h så blir det ca 0,26 så det skilj er ca 0,04 när man kör 80 eller 100. det ända som är lite tråkit är tanken. Den rymer bara 19 L cirka (i min jämförelse gör jag om från Kg till L vilket gör det lättare att förstå) Tyvärr måsteman tanka varannan dag då jag kör ca 32 mil på ett par dagar och tanken är inte så stor

12/6-22

Här kommer ett tips till alla som aldrig har byggt en altan tidigare och vill prova på det, om ni köper obehandlat virke (som inte är impregnerat) och ni börjar spika/skruva ihop altanen GLÖMINTE att anv någon typ av träskydd innan ni lägger på trallen här är varför. Efter ca 7-8 år ser reglarna ut så här, kanske inte dom mest hållfasta delarna på en altan :) i och med at jag glömmde impregnera mina så är detta ett bra sätt på att visa hur mkt extra abrete det blir bara för att man är ivrig … Men lyckligt vis är jag inte den ända som håller på med ett storbygge, min lila kollega (en tjej) håller åxå på med sitt storbygge. Jobbar så det står häliga till när hon gnagar så måste hon ta spjärn mot underlaget för att hon ine skall föllja med i allt gnagande, ser lite gulligt ut men vill inte störa för mkt då hon garanterat blir lite vräsig :))

Tmömde regnmätaren förra gången jag var ute och då hade det kommit 27 mm vilket var bra, och nu när jag var ute hade det kommit yttligare 25 mm så lite vatten hade vi fått, men nu är det så att vildgrisen hade vart på tomten och letat efter något gott att äta och det är snustort bara nån cm ner i jorden (kan tacka grisen för att visa mig detta...) så allt vatten som kommer (om det inte blir 50-60 mm under en vecka långsamt regn ) så har detta regn inte så stor betydelse för grundvattnet, vi kommer inte kunna fylla på våra reservoarer med en tesked regn.

16/6-22

Ringde killarna i Nyköping, var ett roligy samtal, då dom bla berättade att jag gjort ett avtryck i Nuköping och att en del av dom där nere saknar mig och mina undliga kommentarer :) kran killen sitter tydligen bara i sin ”fiskskål” och har inget att göra (han fick iaf lite att göra när jag var där ok inet heltidsarbete men iaf ) och rörisen saknar tydligen mig åxå , det var en trevlig prick :) saknar dom jag åxå, men om jag ska välja mellan det jag har nu och det jag hade då så vinner nån nuet men det är knappt:) vist får jag göra det jag utbildar mig till och att chefen samt arbets ledaren litar på mig ovh låter mig jobba ensam känns som heder :)

18/6-22 Arbetsmiljöverket tror jag inte ha arbetat ute inom bygg, deras extrema okunskap är ett rent hån mot människor, och när vi har blandat våra satser med puts så blir vikten betydligt mer än vad dom säger att vi får lyfta per gång (15 kg per gång) bara rullen som vi pippar i putsen rymmer ca 20L och väger mellan 30-35 Kg när vi har kruk i den. Sen ska vi bära upp den på ställningen och trokla igonm oss mellan allt som finns där. Skulle vi göra som AMV vill att vi ska göra skulle vi aldrig bli klara eller få något gjort. Deras verklighet är inte den samma som vår. Jag nu utblidar mig till murare och arbeter på ett skit bra företag med helt otroliga arbetskamrater (dom killarna i nyköping var helt sagolika dom med men på ett annolunda sätt, mer humor och glada upptåg sas) här är det inga hårda ord eller hummor men ett trevligt klimat i gruppen. Det blir mer jobba här och järna lite övertid (inte för mig) men efter dagens dlut åker dom till sala och jobbar där. Vi är två st på 1700-tals huset och ingen av oss kan något av detta. Så man får ju säga attchefen är modig som släpper lös oss där helt själva, kan ju bli dyrt om vi gör fel. Men vad jag förstår så är det rätt men det får chefen ta ställ (inte för mig) men efter dagens dlut åker dom till sala och jobbar där. Vi är två st på 1700-tals huset och ingen av oss kan något av detta. Så man får ju säga attchefen är modig som släpper lös oss där helt själva, kan ju bli dyrt om vi gör fel. Men vad jag förstår så är det rätt men det får chefen ta ställlning när han hälsar på :).

Om jag tror rätt så kan möjligheterna vara hyfsat stora för att jag får göra min lärlings tid här...vilket skulle vara helt suveränt :) och nu till bilde

Om jag tror rätt så kan möjligheterna vara hyfsat stora för att jag får göra min lärlings tid här...vilket skulle vara helt suveränt :) och nu till bilder..

24/6-22

Midsommar jippi... eller inte, nu kommer värmen åxå som saltet i såretoch alla tycker att det är sååå bra. Inte jag för jag är en mega pessimst av rang, många års övning att bli lika pessimistisk som jag och vara såå egoistisk som jag att bara tänka på mig själv utan att una samhället lite värme och sköna dagar. Men vaeför ska jag göra det? Det blir mer fylla mer bråk och mer av allt det där som vi läser om i tidningarna och avskyr, detta är fruktren av värmen som kommer under sommrana. Men vist tycker jag åxå om värmen men helst inte högre än 20 + räcker för mig. Alla som säger att dom älskar värmen varför söker dom upp platser där det finns skugga? Varför sitter dom ofta på uteserveringar och lappar i sig en öl ? Om dom nu gillade värmen så mkt skulla dom ju inte sitta och svalka sig utan vara på en strand om bränna sig eller?

Tycker det är ett undligt betende som visa har säger en sak och gör pricis tvårt om ..jag gillar intevärme då man kan bara gör mkt för att svalka sig, men när det är klat så klär man på sig (oftast iaf), Det är inte skönt att jobba med bruk då det är varmt, först blir man fort överhetat och sen vill man inte blanda bruk med svett dådet blir starkt irriterande för huden

25/6-22

Jag vill med denna lila DB visa att man inte skall lite på folk med högre utb, det enna är för att dom gör närstan vad som hälst för att höja sinna chips gent i mot sina kollegor än att pressentera sanningen. Detta var ett projekt som jag var med och gjorde där MDH sa att det var så små energi vinster att dom inte gick att mäta, men tabellen här visar inte riktigt sanningen och skjuter slutplederingen i sank. Allt finns i slutrapporten som jag har på index.

Difference

2012-2014

(%)

Heating consumption

(kWh/m2, year)

Living area

(m2)

%
2012
2013
2014
202
27,2
209
168
153
7889
203
21,8
196
156
154
5469
204
16,2
140
130
117
5882
205
22,9
192
153
148
4246
206
20,0
229
183
183
6831
207
22,4
203
162
157
8101

Här kan man ganskla tydligt se vilka siffror som man utgick från, och dessa siffror är fakta och inget annat, dom övriga siffrona är tillviss del en (gissning) och visa antaganden som proffessorn uttalade sig om och gjorde. Han gjorde enl mig en miss genom att addera alla tidigare åtgärder och drog av dom från siffrona i tabelen, vilkat man ine gör i väörkligheten. Allt detta för att få ett bätttre resultat på sintt egna lila expriment på 250 miljoner o gran omr (Lagersberg) Jag vill påstå att han gjorde lika många fel som han är gammal i ett beräkniong jobb bara för att skydda sig själv och sina gelikna. Men vist det är inte jag som skall tala om för er vad ni ska tycka eller tänka det är indivindens jobb :)

 
26/6-22

Åh vad jag ser fram mot att jobba på tisdag, nu när det är sååå varmt och skönt Bära mina bruksrullar och kladda med bruk som för modligen kommer att brinna redan i rullen:( blir till att ta med sig en osthyvel och hyvla lite tunna skikt som man sedan får klistra upp, för man kommer inte ha många minuter på sig att få upp bruket i denna värma....vänta har ju mitt lakan som jag målat med termoskyddet nu kommer det till pass :)) skönt att ligga i framkant inom bygg :)).

Kollade på nya utredningen om Estonia, och nu har utredaren sagt att det fanns lite tveksamheter och frågeställningar om den första utredningen, B.la om hur det stora hålet uppkommit och den nya revan på ca 20 M med dom två hållen som finns i början och i slutet. Utredaren som tittar på det stora hållet som upptäcktes av för ca ett år sedan anser fortfarande at det är en sten på botten som orsakat detta hål. Är lite intresserad av att veta hur hög hastighet Esonia måste ha sjunkit för att orsaka 600-tons trycki direkt vertikal riktning för att åsta komma detta hål (frågar ni mig så ljuger dom och det är kotym med utbildade personer)

27/6-22

Varmt varmt varmt. Tror inte det finns månbga i detta land som tycker detta är skönt, jag frågade en som sa att vist är det skönt... i skuggan. Och jag i serdvanlig argument ”om du nu tycker det är så skönt varför söker du upp skuggan då?” och då kom hon på sig själv stt det kanske inte vvar så skönt som hon gjort intryck av. Så vist är det skönt att inte behövaanv vantar och toppluva, men dom kan man ta av sig och på så sätt svalka sig. Men vad gör man när det inte räcker att ta av sig klädderna, man kan ju inte slita av sig skinet... I min lila värd så anser jag att den bästa temp är 15 C och sol, det blir lagom varmt för att samtidigt jobba /göra något fysiskt. Men som det är nu kan man inte göra mkt utan att bli överhetad.

30/6-22

Ja muraryrket är inte riktigt som ja trodde, fastjag vart på två olika företag som båda håller på med muraryrket så är det två vit skilda arbeten. Det på front var skit kul med var mer av löppande bandprinsip, det var mkt av likvärdigt arbet (ingel fel på det) och på murar firman jag nu är på så är det otroligt mkt hantverkar yrket som det har vart sedan första stenen lades. Allt är annolundsa nu, först så handslår vi på allt bruk (nu på 1700-tals huset har vi slått på ca7 ton med kalkbruk D och det ska enl offerten bli ca 15 ton. Och detta med att jobba med verktygen är lite an en utmaning då man måste tänka i X,Y och Z med varje verktyg. Sen är det allt sedvanligt städning och uppsnyggning av fasaden. Tungt absolut roligt jajjamensan :))

2/7-22

Idag var det skönt ute iaf, inte alls kvalmiga luftendär det käns som att man vaknar upp i eb fiskskål. Nu gäller det att få ner temp i lgh som käns just så—fiskskål--. U-landet i väst har flagat för nya intelligenta tilltag, nu är det ev alla pride personer som kommer att få lägga ner sin frihet, då dom nu ev kommer att göra att samkönade äktenskap inte längre kommer att få äga rum, så vart alla dom ska taväggen är en gåta för mig (kanske blir så att dom kommer att skapa sig en gay-stat där vanliga inte få bo eller vad vet jag. Även så kanske det en ny lag gällande utsläpsrätter (vad det nu betyder att man får rätt att förorena om man betalar till en tjänsteman? Är det han som skapar förutsättningarna för vår miljö? Idioter om ni frågar mig)

Men varför ska man bry sig, har man utb och är anst på ett statligt verk så behövs inga regler å dom iaf inte kan något om miljö/klimat. Allt hnandlar bara om pengar så. Sen kommer vår statsminister och säger att vi kan fortfarande gör något åt vårt klimat....Tillåt mig små le....AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAH...som sagt var är man mytoman så är man, för större lögn än så kan man inte dra. Redan idag ser vi toppar på mer än 1,5 C och sen tror dom att vi på något heroiskt sätt ska kunna vända på detta, när NASA redan har sagt att det har ökat med CO2 utsläppen.

Nä tro mig det är för sent att vända denna skuta, om vi gör som Greta har sagt och gör det nu så kanske vi kan hinndra temp att nå 2,2 C men allt annat är en lögn på somånga planatt jag skäms..

9/7-22

Sitter och kollar på Tjernobyl (igen) , kollar ofta på värklighetsbaserade (filmer) fler tal gånger. Inte för att man fattar trögt utan för att man hoppas att man kan se något man missat dom första 100ggr :) Just Tjernobyl, Funkushimaoch Kursk är typ fiomer som jag gillar även Supervolcano (BBC) är även en film som jag gillar, varför är man så sugen på förödelse och död, nä det är inte lindandet som jag ”uppskatar” utan se på dom som bestämmer och har en sådan gedigel utbildning och hävdar alltid att dom har rätt medans det visar sig väldigt ofta att dom inte har så rätt som dom påstår, kan vara en liten fetich grej hos mig vad vet jag. Jag skulle iaf aldrig kunna sköta derras jobb bättre än dom vilket i sin tur skulle medföra liknande problem för mig. Därför håller jag mig till dom saker som jag kan och har ett begrep över.

Det var lite (kul) att Jula tillåter test av grillar inne i butikerna (ja det bra ju i V-ås på Jula och willys) Jula stod för grillen och Willys stod för grillbitarna:) lyckad kombo.

12/7-22

Ja idag var det fösta dagen efter lite ledighet, och som vanlig är det att jämna tillpå 1700-tals huset. Men nu börjar man se ett ljus långt därborta. Fick en lite annolunda pekpinne idag av Tomas (nin chef) jag fick ju lära mig på Front att man inte skulle trycka när man rev, utan bara få strukturen att bli jämn. Nu har jag implenterat den metoden även på MB vilket inte alls var rätt. Tomas undrade om jag la tryck på rivbrädan eller om det var som en påse med vatten i (kan inte skapa tryck då) eller om jag var för pippinät för att trycka. Han undrad även vilken färg på min hjol han skulle köpa.

Nä skämt åtsido så sa han inte :) men det är uppenbart att jobbet som jag försökte göra på Gront inte på något sätt påminer om detta, det är samma yrke (Murare) men 2 virskilda jobb sas. Detta får mig att oavkortat fundera på hedligheten inom byggsektorn, VD:n var väl informerad om att jag skulle bli murare, och att han förmodligen inte skulle ha några murnins jobb men ändå tar in mig då dom fick runt 25-30,000 kr under min praktik samt att dom kastade bort min möjlighet att få den övning som jag behöver. Men jag gick inte heltlottlös då jag fick en bra inblick i hur Ventec sustemet är uppbyggt , samt att ag fick äran att lära känna killarna som jag jobbade i hopp med.

Så tack för det!

13/7-22

Det märks att firman jag är på nu är mkt angagerad och villiga att ge mig den tiden som jag behöver (dok inom visa gränser) Förra veckan visade det sig att jag gjort lite fel när jag rivit och T var diploatisk och visade mig hur jag skulle göra,idag visade han mig hur jag skulle hantera svärdet (som jag inte hade tänkt på , hir skulle jagkunnat göra det?) för han visade mig att man gör 2 moment på sammagång. Dels läggerman i dalarna och samtidigt river man av topparna, och allt det med att hålla svärdet vinklat ca 60gr då gör man allt i ett svep. Det kommer jag att prova i morgon då jag ska fortsätta på andra långsidan.

14/7-22

Ja det blir mer och mer ensam arbete, då chefen har lite akututryckningar och andra saker som ringer högre:) Men han kommer då och då och kollar upp att vi sköter oss och inte gör för mkt fel :) Men jag tror att jag lär mig iaf, han har ju visat mig dom 2 av dom viktigaste momenten nu så nu är det bara att öva och öva tills dom sitter i ryggensen är det en till som jag behöver ha lite mer giudning inom och det är murningen. Vill att den ska sita bra den med i ryggen, putsa och riva kommer man förmodligen inte ifrån då det är på nästan alla hus och där har jag fått dom tipsen jag behöver så.

Sen vill jag äcven sär till killarna i Nyköping, blir det någon bowling? Hör av er

17/7-22

Vr ute på landet och började med golvreglarna för altanen, och som jag trodde så gick det riktigt bra när jag väl fick bort ek-sarjen runt altanen. När den var borta så tog det ca 15 min att fixa till reglarna (en dvs) för det var lite trixande för att knacka in den i balkskon, skon är ju 45 mm bred och regeln var 50 mm det var till att ta bort en 5:a på varje regel och sen knacka in den. Det vart en fasligt springande fram och tillbaka då man bar kunde lägga den på plats och sen gå ner till stegen och knacka dom garage sidan (upp och ner i all oändlighet) men nu är all reglar för stolparna klara iaf. Nästa vända blir det mellan bjälkarna som ska dit, och då blir det till att fixa lite tegel som stöd.

Nu hoppas jag att det som sägs om linolja stämmer och att man inte behöver byta igen på minst 15 år

18/7-22

Var inne på SMHI´s hem sida ocg kollade lite vilka mya rön som gäller. Och nu har deras klimatsenarium växlat upp från 1,5 C till 2 C, det visade sig att dom inte hade rätt vid deras första antagande/senarie. Nu funderar jag på om dom kommer att ha rätt denna gång ellerom det är en gissning igen (enl deras sätt att se på det hela så var alla siffror som dom hade då rätt detta känns igen, alla siffror tyder på det, som vcanligt kan dom aldrig säga att dom hade fel) dom kan aldrig komma fram till ett enhetlit svar, då naturen vidsträcker sig långt över männskligt förstånd. Vi vill minska vårt avtryck på naturen, men ännu så ökar utsläppen. Våa patetisk ledare runt omsäger en sak men becisen för deras lögner bra radar upp sig. Bår kära stadsminioster sa för en kort tid sen att vi kan hålla ner ökningen till 1,5 C hon har bet för att ljuga. Inget vi gör kommer att påverka ökningen dom närmast 150 åren (co2 som finns i atmosfären har en livslängdpå runt 200 år, sen tror dom lärda att om vi samlar upp co2 100-200 m upp så kommer det att hjälpa...öhh...vad.. jag vet att jag inte är riktigt lika stor mytoman som dom lärda, men suntförnuft har jag, om co2 nu är lättare än luft och kan stiga till stratosfären hur i h----te ska vi då kunna fåmga in den på 100-200 m höjd? Lyder dun under flygets regler och kan anpassa sig till olika höjder bara för att vi säger det? Här ser ni varför jag inte litar en sek på dom med högre utb än gymnasie... allt dom kväker ur sig är fel (ok visa småsaker har dom fått rätt i men i det stora hela nopp

20/7-22

MM suck... värme värme.. inte min melodi inte. Men i morse var det hyfsat skömt iaf, men när man vällbörjade jobba så kom rennilen längs med ryggraden och samlades upp av min binda (ja inte på riktigt bara ett talesätt) så imorgon blir et ännu varmare och man ska jobba i solen. Bruket kommer att brinna redam på sleven och man får anv en osthyvel för at få upp bruket.

Jag fick en uppsträckning idag för ett dåligt jobb på baksidan när det kom till putsningen, och att det verkar som att jag/vi nybörjade var ofucuserade eller lata när vi putsade . Med den insikten så fick jag ny kraft (undligt att man får kraft när man blir tillrättavisad) men men jag fick förtroendet att göra ett hörn på fasaden som vart lite efter då det fins olika orsaker till detta. Jag vart nöjd ned hörnet (det finns dok en liten bit kvar längst ner på hörnet menjag tog inte det för jag vill ha något att fästa bruket i . men här är en bild iaf på det jag gjorde efter lunch

23/7-22

Vart ute på landet idag (kanske inte så intelligent att åka ut då man rent kroppsligt är helt slut) men jag fick upp alla utom 2 mellan reglar, sånu har jag bara 2 till sen är det trall.

Nu när COVID sprider sig igen så börjar åxå alla lättlurasde att ta fram handsprit, börjar snegla på nya doser vcaccin.. fattar inte folk att handspriten gör att du lättare kan få infektioner eller mkt dåliga bakterier. Handspriten dödar allt på det omr där du smörjer in dig även dom bakterier/virus som är dinna vänner. Vaccinet gör bara att COVID kan mutera sig då vaccinet inte tar koll på viruset. Varför kan inte fol lära sig att sunt fötnuft kommer man mkt längre än med vaccin.

29/7-22

Ja då var ännu en utb bortkastad då, att man inte lär sig. Nu när jag har en vecka kvar på teorin så kommer dråpslaget, får inte jobba kvar på firman jag är på nu. Jag snackae med chefen i Onsd och han gjorde det klart för mig att han inte har råd att bekosta min utb, jag förstår att han inte kan kasta bort 100,000- tals kr på mig utan att få något tillbaka. Och det är här som staten gör ett fullspel (lägger över alla kostnader på företagen) i stället för att göra det till ett rimligt upplägg. Jag och chefen talade om detta dilema vid ett pår tillfällen. Både hab och jag var hyfsat överens om att jag/alla som pluggar genom AF/Konvux skall ha dels den teoretiska delen från skolan, men även en del praktiska delar så som grunder i arbetet och arbets metoder samt verktyg dvs hur och var man skall anv dessa för att vara produktiv. Som hamn sa jag ligger långt efter skolungdommarna som kommer ut på praktik (inte för att jag är trög eller efterbliven) utan för att ungdommarna som går i gymnasiet får öva många hundra timmar innan dom kommer ut på praktik, och jag fick öva i max 0 tim innan kag kom ut. Sen en sak till (denna del vet jag om sedan en lång tid tillbaka) företagen tar in en praktikant som betald arbetskraft utan någon som helst tanke på praktikanten studier, vist får han en vis erfarenhet och ökad kunskap men inte som det är tänkt från början.

Så nu går jag tillbaka till mina start arbeten, truck och lager. Känns lite som man blivit nedslagen av staten och utkastad till rännstenen IGEN:(((((((((((((

31/7-22 I och med att jag är ofta är ute och går så får jag äran att se alla dåra som tror sig kunna lagen för cyklister, och vad som gäller. I synnerhet när det kommer till vilka hastigheter som gäller på olika vägar. Här kommer en vink iaf. https://www.cyklistbloggen.se/2017/09/hur-fort-ar-fort-hur-fort-ar-fri-fart/ ine helt tydlig men ger iaf en bild avvad som gäller.

Nu kommer vi till den roliga biten, nu den 1/9 skall ju alla elsparkar förbjudas pågångbanorna om jag fattat det rätt. Men då kan ju inte cykelöverfarterna gälla heller då dom ofta kommer från en kombinerad gång/cykelbana och inte från en ren cykelbana? Bet dom som hittar på alla regler vad dom beslutar om är min fundering?

Men nog om vad ja tycker här är vad som står i Trafikordningen.

Cykelpassager

Cykelpassager är markerade med vägmarkering för cykelpassage och ska användas av cyklister eller förare av moped klass II för att korsa en väg eller en cykelbana. Det finns både bevakade och obevakade cykelpassager. Här nedan får du veta mer om vem som har väjningsplikt vid obevakade cykelpassager – fordonsföraren på vägen eller den cyklande som kommer från cykelbanan och ska korsa vägen.

Vid obevakade cykelpassager ska fordonsförare på vägen anpassa hastigheten, så att det inte uppstår fara för cyklande som är ute på cykelpassagen. Cyklister och förare av moped klass II som kommer från en cykelbana har väjningsplikt när de korsar en väg. Det gäller även om det finns en obevakad cykelpassage.

Det finns även bevakade cykelpassager. Vid bevakade cykelpassager regleras trafiken av trafiksignaler eller av polis.Cykelöverfart

Cykelöverfarter ska användas av cyklister eller förare av moped klass II för att korsa en väg eller en cykelbana. De har vägmarkering och vägmärken för cykelöverfart samt en utformning som säkrar att fordon inte förs med högre hastighet än 30 kilometer i timmen. Här nedan får du veta mer om vem som har väjningsplikt vid cykelöverfarter – fordonsföraren på vägen eller den cyklande som färdas ut på cykelöverfarten.

Cyklister och förare av moped klass II som färdas ut på en cykelöverfart från en cykelbana ska ta hänsyn till avståndet till och hastigheten hos fordon som närmar sig överfarten.

Fordonsförare har väjningsplikt mot cyklande och förare av moped klass II som är ute på eller just ska färdas ut på cykelöverfarten.


4/8-22

Ja chefen har vart borta under veckan (nej inte sjuk) han har gift sig, så nu har hans fru gjort honom till en ärbar man och han gjort henne tillen ärbar kvinna.

Men min chef är ju inte dum inte, hanlämmnar inte mig vind för våg inte, nä jag upptackte i dag att jag har en övervakare. Han är så nära mig att jag nästan snubblar på honom :) ok det kan vara nån meter mellan oss men inte allt störe avstånd.

Lyckads smygfota honom
6/8-22

Ja nu börjar ”villaägarna” att pladdra om hur dyrt det kan bli att bärma upp huset. Det finns ett provlem med deras argument oxh det är att för ca 10 år sedan fick dom möjligheten att testa Termoskyddet ”som finns fär under fliken produkter” och göra egen ytvedering, men istället gick dom på KTH´s utverdering ”Folke Björk” och dom sågade Termoskyddet under marken. Men gör man idiotiska tester som nte syftar på en produkt så får man inte heller några bra resultt, sen att på stå att färgen skulle isolera är ju då fel som det kan bli (till och med en 100 % okunig förstår säkert att 0,3 mm inte kan isolera något. Mennog om det... men nu så blir elpriserna skyhöga till vintern och staten kommer nog att vara tvunge att göra em stor insats för dom somanv el...Hmm undrar vilka det skulle vara i Sverige.. och som vanligt ha dom lärda inte riktigt fått hela vägen i tankeruset, Kan mkt väl tänka mig att det var MP som initierade detta med kärnkraften och nu ser vi resultaet av den floppen. Om det inte vore för MP så kanke vi skulle kunnat påbörja byggen av geotermiskaverk ”

Geotermisk energi är en typ av förnybar energi som kan utnyttja värmen från jordens undergrund för att värma byggnader och få varmvatten på ett mer ekologiskt sätt. Det är en av de mindre kända förnybara källorna, men dess resultat är mycket anmärkningsvärda.”Vist det har en del trösklar och en teoretisk fara om man borra för djupt, men att säga att detta inte är möjligt är så långt ifrån sanningen som man kan komma, Dom länder som har det i dag i Europa är Frankrke, Tysklan samt Portugal för att nämna några. Vill man grotta ner sig mer i denna tekn så finns mer här. Men skulle kunna ersätta kärnkraften och anv samma generator som dom anv så då har vi nu byt ut U-235 mot jordens kärnkraftverk (ok resultat blir det samma..överhetat vatten men här värms det upp en naturlig prossess som vi levt mer genem all vår tid på denna boll utan störe faror) . Nu finns det skeptiker som säger att vi ska inte leka med jordens innre då vi inte vet vad det kan medförra. Men gör vi inte det redan? Vi gräver djupa hål redan idag men för att plock ut jordens rikdomar och gör det till en maktfaktor.Sem har vi dem delen med miljön och klimatet, Alla okunniga säger att elbilen är framtiden, hmm nja riktigt så är det inte. Vi byter ut klimatet mot miljön, vist hänger våra dagliga liv på miljön men vå existens hänger på färskvatten. Och att elektrifisera allt skulle få oss människor att gå under då det tar miljontals liter vatten att få upp Litiumet och Kolbolten vrån jorden (nu hart vi bara 2 % av allt vatten kvar som vi kan anv som dricksvatten. Vad gör vi sen? Inget färskvatten-->inga gröddor--->inget liv, vet inte riktigt hur många som är viliga at ge upp sitt vatten för en bil (inte jag iaf)


14/8-22

Just hemkommen feån lndet, där jag har fått upp (lagy ut) tallen på altanen. Vist inte helt klart men dom vitarna melln stolparna och ändbrädorna som skall sättas på ändarna på trallen gör jag nästa ggr. Under mitt hårda arbete så gick tempen upp till 35 C not fasaden och man höll på att flyta bort. Men en sak är ganska skönt och när man vet att det är varmt ute så kan man vara säker på att det är nästan 10 C svalare inne, och det är enbart för at jag målat med termoskyddet inne och på fasaden.

Härär lite bilder på helgens jobb. och jag kunnde inte låta bli och ta kort på termometern.. . högerklicka på bilden och öppn den i bildred program och zooma in termo. så ser man att det skiljer 9 C fasy balkongen är öppen. Nu tänker väl folk att det har jag gjort bara för att ...
31/8-22

Vilket liv vi tycks få nrån och med nu :) Ingenstans att bo, om man gar råd att bo så får man ingen el, eller ok inte råd med el sen som grädde på moset så får man nu endast gå ut på grönbete då gräset är det billigaste alternativet. Nä att flytta ut till landet är snart det ända alternativet, där bet vi ca 25-30,000 kr per år för allt. Värme eller kyla är inga större problem då vi har gratis ved och att vi thermoskyddat hela huset.

Vist har vi vanlig spis, men vi har även en vedspis i källaren som det bara är att koppla in, vi har luftsolfångare som ger i runda tal ca 30% av vårt värmebehov. Under tiden jag är ute så värmer jg bar det rum jag är i , och det betyder att jag bara har värmare i ett rum.Svalt ja i dom rummen som jag inte är i under dagen, men i och med termoskyddet går det fort att värma upp det rum (t.ex sovrummet där ag inte är i under dagen) ochjag får tillbaka värmen inom nån timme eller så.

Så vilka tips kan kag ge er som lässer detta....TERMOSKYDDA RUMMEN. Biligar än vanlig färg men många ggr bättre

89/8-22

Jag har vart nere och pratat med våra politiker och måste bara säga att så dålig fantasi eller isionära egenskaper som en del av dom har är skämande. Sen att dom ber mig gå där ifrån för att jag mer eller mindre håller en monomlog istället för ett samtal kan jag inte skjuta under stolen, men när dom inte enns vet hur vi ska kunna sänka kostnaderna för våra elberoende. Jag har försökt få fram vad jag gjort på landet och dom kostnaderna som vi har där, men det tycks inte nå fram. Kan mycket väl hänga på mig , och det förnekar jag inte heller. Men nu til geotermal energy. Potter drilling so jag nämnt vi något tillfälle tidigare är ett företag som ligger i bräschen för just detta omr och har ett stort spectra av borrhål och geotermiska borrningar läs mer här https://www.thinkgeoenergy.com/geothermal/ passar på och skickar upp lite kritik eller vad jag nu skall kalla denna sida...https://sv.myubi.tv/9657-how-much-does-it-cost-to-build-a-geothermal-power-plant bara för att jag villhålla lite jämnvikt på sidan :)

7/9-22

Så då var det 6 mattor som är tvättade då, vistja har inte skrivit om det än :) har nu bara för att slå ihjäl lite tid som jag har ett överflöd med nu :( börjat tvätta mattor och textiler, det blir mkt små kostnader då jag har allt som behövs (nytt mattschmpo behöver jag iofs men den kostnaden är fösumbar med tanke på hur lite som går åt för en matta :)) jag har redan maskinen som jagbehöver, och den slår det mesta på marknaden när det kommer till effektivitet och möjligheter:) Här är en bild av vilka effekter den kräver

. 1/3 av effekten mot en vanlig dammsugaee men gör jobbet db så bra....det kallar jag för effektivitet

13/9-22 Då var val hystrin över , och nu får vi skörda våran sådd. Måste få skryta lite,ca 2 veckor innan valet så öppnades valkupporna och jag gick givetvis ditt och didkuterade (ok hade en monolog) och jag började med socialdemokraterna och undrade varför Magdalena ljög svenskl folket rakt upp i ansiktet genom att säga att vi fortfarande kan nå 1,5 C målet. Jag har hädat i ca 10 år att det är försent, men enl socialdemokraterna så säger IPCC att det är ett uppnårtbart mål. Detta var på Tisdagen, på Onsd så kom det en rapport/uttalande från tror det var NASA med sin nya rapport och sa att vi inte kommer att nå det utan vi får satsa på 1,7-1,9 C men ska inte förvänta oss att nå dom heller. Men saningn är att vi skall vara glada omvi kan nå 2,0 C. Sen nu i veckan kom NOAA ut med sin rapport och den säger samma sak som NASA, och detta visar att mitt tankesätt inte är så fel trots allt...lita inte på någon med högre utb än gymnasie, för högre utb än så börjar förståndet att svikta och man tar inget ansvar utan skyller på att ”alla siffror tyder på det”. Men nu tänker ni säkert att , ja men du refirer ju till NASA och NOAA och det är ju bara högutb folk där. Sant men om ett par år eller dagar så kommer det åxå att vara fel. Så då är vi tillbaka hät igen och jag får yttligare vatten på min kvarn :) Ett av mina huvudargument för klimatet är att det finns ca 2 miljarder människor som vill komma upp till vår levnads std och vill göra så på enkelt och billigt sätt, därav kommer dom att fotsätta med co2 utsläppen, för dom skiter högaktningsfullt i vad som händer om 100 år. I och för sig går det betydligt fortare nu än för ca 20 år sedan så tiden som förr var 100 år är kanske mer 30-50 år framåt idag. Vi har nu redan ett själv gående klot som inte går att stoppa eller påverka. Och det kommer att bilda ringar på vattnet och påverka andra system som kanske bara inom 1-2 år kommer att få dom systemen att bli självgående katastrofer.

Nu till vår skörd, nu när SD har fått makt så kommer vi att se deras rätta ansikte, för som jag resonerat så SD ett parti som jag känner mig orolig för. Det finns 2 saker som får mina kännslor att rysa, den första är Jimmy Åkersson´s helt ohotade retoriska förmåga, mig vetligen finns det bara en annan på 1900-talet som hade samma fantastisk förmåga och han startade ett värdskrig. Och den andra är att han inte gör någon skilnad på 1:a eller 2:a generationena invandrare eller flykting och det är det jag är orolig för, kan bli så illa atta han vänder hela värden mot oss (nu menar jag samfudet och ine länder). Han kan komma i direkt kolision med FN och andra org som har en del att säga till om och på så sätt få oss att bet otroliga skadde ståns eller böter som om vi inte har nog med räkningar som skall bet.


20/9-22

Trött efter yttligare en arbets dag, vistja har inte skrivitnågot om dt än :) I Fredags ringde ett rekryterings företa mig ca 10-tiden , och undrade om jag kunnde vara nere hos dom vid 11. Sagt och gjort var jag nere hoss dom vid 11 och sen var det en intervjuv i ca 15 min och sen var jag anst. Med lön :) Med tanke på den lönen jag haft under tiden jag pluggat ser jag denna lön som bra. Jag togs in som pallstelagebyggare, men det är inget ordnínarie jobb då jag mest kör sax och truck. Skall göra lagerpositions förflyttningar på ca 1500 pallar samt bygga om pallstelagen så att dom passar en ny kund.

En av dom jobbigaste delarna i mitt nya yrke (ok inte nytt nytt, men annolunda mot att vara murarpraktikant eller pusare) är att man ska lära sig en ny handdator med nya finneser osv (min 50+ hjärna hänger inte riktigt med nu i början. Men det kommer nog :))

21/9-22

Ja då var denna dag slut då, lite spännande vartdet på eftermiddagen iaf. Runt 2+tiden hörde jag att det var något som rasa men kunde inte lokalisera vart, men efter en tag kom chefen och sa att jag får hjälpa min kolega och rensa upp lite. Sagt och gjortåkte jag ditt och skulle bistå honom medmin hjälp. Nu var det så att det var ingen liten grej han skulle fixa till, en balk på pallstelaget hade givit vika och nu står det tre pallar fulla med vin som lutar lie undligt ca 3,5 m upp. Nu hade vi tur för cheferna var åxå där och uppskatade lite hur vi skulle rädda allt. Så det vart att handplocka dessa tre pallar, min kolega gick kl 4 och jag stannade kvar för att få ner allt med minimal kross. De gick hyfsat ca 5 flaskor gick i stöpet men resten klarade sig

22/9-22

Det går undan nu med mbyhhnaden av pallstelagen, ,chefen sa att vi skulle börja med lite balkar över truckgången imorgon men vi tyckte att vi kan börj med det idag för att se vilka problem som kom upp. Så på en timme sate vi upp 4 balkar (vet låter inte som mycket, mennd tanke på att balkarna var ca 4-5 mm för långa så blir det ett litet trixande) men nu har vi i alf 1 klaroch 2 enkelsidor, så man får vara nöjd med det lilla så har man mkt att vara nöjd med :)

Här är en bild på vad vi gör.. Han som sitter och håller på med mobilen är min fantastisk kolega :) Kometent, snabb och stark

24/9-22

Nästan tragist när man vet att man har rätt, men nästamn hela männskligheten anser att man har fel. Jag har sagt under ett antal år att det är försent att göranågot åt klimatet, iaf att sikta på 1,5 C, för förändringarna är en självgående händelse nu (en del forskare delar den yesen) och nu kommer detta uttalande från EU https://www.europarl.europa.eu/news/sv/headlines/society/20180703STO07129/sa-bekampar-eu-klimatforandringarna

25/9-22

Tycker en sak är mkt undlig, dom flesta som trännar idag tar protintillskott i någonform för att det finns folk som säger att man skall göra det bara för att just man rrännsr. Men jag har alltid vart av den tron att man ite alls behöver trycka i sig olika typer av tillskott bara för att man håller igpng. Nu står det liknande i Läkartidningen https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/kommentar/2018/05/svart-att-fa-brist-pa-protein-for-hogt-intag-storre-risk/ . Få se hur många som tror mig nu. Njurar kan ta skada av för högt protintillskott lika så blodfetter.

Tillsätt aldrig något tillkroppen , med lite allsidigkost så är man på grönkvist. Sluta med er hysteri!!

28/9-22

Blir inte så mkt ork kvar efter jobbet, men n tvingar jag mig attlägga ner någta rader. Som det var sagt i början så var det ombyggnad av pallstelage aom aen vart +1 ,oment, dvs göra flyttningar på däck och idag vart det yttligare +1 moment . Nu ska jag även hålla kolla på amaturer som skall kaseras, då dom nu är i full gång med att byta ut alla amaturer i hela byggnaden. Det är ett lite blygsamt ant bara ca 800 lysrörsamaturer där man nu skall separera metalen fron reaktorn med tillhörande lysrörs fästen.

Så nu borde jag ha att göra hela dagarna :)

Tänkte att i helgen skall jag ta upp en sak som dom flesta funderat lite på.. ganska tungt ämne .

29/9-22

Lite umdlig dag, först gör jag allt som finnas att göra, sen pratade jag med produktionschefen och han gav mig en uppgift. Det var att sätta på klisterlappar på vinkartomger ”ja det är en heldel som ska märkas om eller plockas om på detta ställe” efter att jag gjort en pall så behövde jag fler klisterlappar men där tog det stopp. För att detta arbete tillhör tydligen ett annat företag och dom hade sätt att jag gjorde det och dom pratade med produktionschefen och där vart det stopp.

Känns lte krystat när man väl få ett uppdrag :(

1/10-22

Janu var det dax för mitt lila hänförande. Detta med staffetläkare är ju en sak som jag ittiyerat mig på undef en tid,inte bara för att dom tjänare oförskämt mkt pengar på 0 ansvar (dom tar vist ansvar tycker nog dom flesta, men jag säger nej till det då dom inte vet om dom får vara kvar på den läkarstationen nästa vecka utan skall till en annan station då) och det är bl.a här jag vill ha bort dom helt från vården (dom kostar staten/kommunen/regionen ca 7,5 miljarder under 2020

Kostnaderna för hyrpersonal i vården skenar okontrollerat.Av andersforss, 3 augusti 2015 kl 15:00, Bli först att kommentera 0

Även dagens andra inlägg handlar om ett ämne jag skrivit om många gånger tidigare. Detta inlägg handlar om det stora resursslöseri det innebär att använda sig av inhyrd personal inom sjukvården. Att inlägget handlar om just detta triggas av larmrapporter i bland annat ETC om att inhyrningen av personal idag kostar svenska landsting 3,4 miljarder kronor, och att kostnaderna dessutom uppskattas uppgå till ofantliga 7,5 miljarder 2020 om inget drastiskt görs för att hejda utvecklingen.

Detta är ett urklipp frånVK bloggen, och med dom pebgarna skulle man säkert kunna höra annat. Om jag inte missförstd företagandet när jag själv drev ett företag så ska varje företag kunna stå på egna ben. Nu är det inte så inom företagandet inom vården eller ekryteringsföretag. Nej där är det så att staen/kommmunen går in medpengar först till personalens kostnader (dvs lön och soc avg) sen ska rekryteringsfööretaget ha sin del och det är här som jag vill sätt ner foten, dom pengarna som företaget tar in och delar ut till sina aktiägare är dom pengarna som skall gå tillbaka till systemet, och bidra till bättre vård och omsorg.

För mina pengar vill inte jag ska gå till någon idiot som sitter i ett annat land och själper i sig Pina Colada på min bekostnad.


5/10-22

Vart lite dött nu på sistone,kan ju alltid skylla på att man är trött... och det gör jag :). Det går bra med stelage byggandet och byta pallplatser och paketera om ”Lövenbrun” och plocka order och, och och. Är kanske inte riktigt det jag trode att jag skulle få göra. Men har man nu blivit uppgraderad så får man ju ställ upp. I mån eller i tisd så kom det en ny skjutmastare och vart lite förvåad att jag fick ta den då jag inte kört skjutstativ på ett tag, inte riktigt vad jag var van med...dena hade mer datorer i sig än min mobil tycker jag det mesta med den är att det är microbryttare i allt man gör så man kan var inderekt förlamad och köra denna.

Så idag kom en av plockkillarna ner till vagnskajen (där jag är) och mer eller mindre komenderade mig till plocken ”där dom plockar däck) och sa till mig du får hjälpa mig då jag är själv. Sagt och gjort så var det bara att börja plocka däck, dom tre första var enkla då det bara var en uppsättning av däck per order, men sen gick det brant uppför och det vart runt 7 uppsättningar. Men den sista var något i hästväg jag körde däck i ca 3-4 timmar och 10 i 4 tog jag den sista uppsättningen. Skönt att bli klar med den:)

Nu till något annat, i helgen skall jag ta upp en sak som jag sagt i flera år och det är inom religon (här vill jag tacka en familjemedlem som kom med uppslaget :)

6/10-22

Helt klart en jobbig dag, det började med att min kollega inte dök upp. Så det vart till att bygg om ställningarna själv. Inget omöjligy men det blir lite tyngre då alla balkar skall fyttas och dom som blir över skall placeras på en pall och bandas. Så när det vr klart var det till att sprätta lite ölbakar (ja det är backr av papp som är insvepta i plast) så man gjorde 1½ pall, sen var det tillbaka och börja flytta pall till tomplatser. Nu var det så att det är här det roliga började, jag tog min truck (nya skjutstative) och började flytta pallar. Det gick bra och allt flöt som det skulle, men när jag hade flyttat på några pallar och satte in den sista så losnade gaflarna från stativet.Jag sitter som ett fån och undrar vad som hänt, för det sista jag gjorde var att göra en gaffelförflytning och då lossnade allt (nu var detta på golvnivå men vad hade hänt om detta händer på nivå 6-8 och gafflarna rasar ner där ifrån?) så detta var min dag...hur har er vart :)?

8/10-22

Denna DB kommer jag att ägn mig åt att vilka fallgroppar det finns med att lita på dom som påstår sig kunna/veta, jag kommer även att hänvisa till videoklipp och disskutioner som tar upp just detta ”nu är det inom religon närmare bestämt Kristna och bibeln samt Islam” jag kommer inte uttala mig om vad och vilka som har rätt utanenbart ge fakata och hänvisningar sen är det åhäraren som bedömmer om jag har fel eller tätt.


Jag har under gnska lång tid haft ett intresse av religon och då kristen dommen, men jag har under hela min tid haft en tagg i sidan som sagt till mig arr vi vet inte varför gud gav oss bibeln, det kan inte vara för att vi ska leva efter hans lagar (ok jo så är det då våra lagar ”rent juridiskt baseras på dom 10 budorden”) men inte varför d´å vi är velsignade med fri vilja så spricker den tesen. Dom flest som jag pratat med om detta dilema sär att det gör vi vist, vi vet varför han skrev ner dom 10 budorden och varför han lät skriva ner bibeln. Men nu till det svarta skynket som vi alla blivit bedragna på, det finns en person som tittat närmare på detta (han kan prata ,läsa och förstå Hebreiska han och en till i klippet som jag länkar till hävdar att vi har missat ca 90 % av Torans berättelse/förståelse i vår översättning. Så detta får allt att stuttsa tillbaka till mina uttalanden. Hur kan vi få en insikt i något om 90% av budskapet försvinner? Vi gör en lite korkad pöaraell, ta bort 90% av lagboken som vi lever efter idag och se hur mkt av sunt resonemang vi förstå då.

Här är länken till det jag jst reffererat till: https://www.youtube.com/watch?v=QJOkkBOBgTI . Så om nu bibeln är ett gopplock av någon som inte kan eller förstod innebörden av Toran, och givit oss en (ursäkta min dåliga Franska) urusel kopia av ett dagis projekt. Nu skruvar säkert en del i sina gravar av mitt plumpiga uttalande. Men det finns ingen annan kraftfull uttryck mig vettligen, men sen är jag ingen hejare på Svenska språket.

Abrahams två söner:

Ismael – stamfar till araber, muslimer, islam.

Han var den äldste sonen. Abraham fick honom med den egyptiska tjänstekvinnan Hagar. Gud välsignade Ismael och lovade att göra hans släkte (araberna) mycket stort, men välsignelse innehöll en kontroversiell del, Gud sade till hans mor: ''Din son ska bli en vild man (omöjlig att tämja, som en vildåsna), hans hand ska vara emot alla, och alla ska vara emot honom (det ska vara ständig konflikt runt omkring honom). Han ska bo borta (österut) från alla sina bröder'' – förutsägelser som tycks vara aktuella ännu idag.

Isak – stamfar till israeliterna (judarna).

Fjorton år senare föddes Isak. Han var ''Löftessonen'' som Gud hade lovat Abraham, nu 100 år gammal och Sara 90. Gud hade upprättade ett evigt förbund med Abraham och lovade också: ''...mitt förbund ska jag etablera med Isak...'' Och Gud lovade samtidigt att hela Abrahams släkte skulle få 'Kanaans land' (Israel) till evig besittning och arvedel.

Nu tittar vi på hur Koranen är uppbyggd, Mohamed .Enligt islamisk tradition var profeten Muhammed en ättling till Ismail genom hans son Kedar. Och enligt honom så började allt med Mosses och dom 5 mosseböckerna, ( nu tänker ni väl att det skulle ju handla om Koranen och onte om bibeln igen, mkt sant men dom första ”böckerna i Koranen är just Mosseböckerna) så här kommer nu ett gedigt klamp i klaveret av Mohamed för han tar nu och klipper och klistrar ”pricis som bibeln” och klipper och klistarar från Toran men han och andra översättar har inte förståd grunden i Toran och detta gör att han nu gör ett gravt fel. Man kan inte ta en liten del utan att förstå innebörden av det man kopierar. Abraham och Ismael sägs ha lagt grunden för Kaba i Mekka som ursprungligen byggdes av Adam. Det finns för mkt fel ju djupar man gräver i Religonen och man börjar tvivla på allt som sägs och predikas om. Och dom som påstår si kunna kommer med undanflykter och bortförklaringar, så svaren lär no tyvärr få vänta. Preicis som så mkt annat som jag ”vet är fel men inte kan bevisa”. Det finns ett sätt som jag skulle kuna lyta up det i ljuset men det kräver att jag pluggar igen :) vet ointe om jag orkar just nu , men Heberiska är intressant :))

15/10-22

Vart mycvket sittande i truck denna vecka, flyttat i rundatal 800 pallar med nya verktyg. En typ av pallgafflar som jag styr med dubbla komandon och kan lyfta db pallar i bredd. Så det har vart mkt nya moment denna vecka, men nu har även orderkillarna fått en del fritt i stelagen så jag kan börja flytta däck ign. Så nästa vecka blir det däck och stellage och fri göra lite nya ytor för systemet :)

22/10-22

Fick en insyn hur viktigt utseende och klädsel är för vissa personer , och att dom tydligen byggewr hela sin tillvaro på det ytliga. Om man gör som dom gör och tror att dom är bättre än andta bara för dom har ett bra yttre skal så är dom ine värda mkt i mina ögon. För ömtåligare och ynkligare personer får man leta efter, varför? Gör en person som byger upp sin ”självbild” efter vad andra tycker är ofya mkt oärliga och ljuger om näst intill allt och trycker järna ner andra bara för att lyft sig själva. Det är min åsikt ocg skal personer

28/10-22

Ja då var sista veckan avklarad då, trode jag iaf . Nu visar det sig att dom vuill ha mig kvar yttligare en vecka (tippar på att dom inte får tag på någomn som vill/orkar bygga om deras pallstelage. Men jag önskar nu att det går fort med den nya (unden) som vill ha mig, vad jag vet så är det ett VVS företag som behöver få in folk (och som det låter är det golvvärme som den personen ska hålla på med ) ja inte mig imot gillar ju att jobba så Bring it on.

Håller på med min mors H-sida, och börjar få till det lite gran efter hennes önskningar men man få se hur det blir när den är klar.

Går även i tankarna på ”Lärprakt”databasen som jag håller på med lite då och då, för som systemet är uppbygt idag är det ju inget system alls utan man erbjuder personer utb (mkt inom bygg) men kan inte förmå sig att hjälpa till med Lärlingsplatser eller praktikplatser utan det är ju elevens ansvar. Nu är det så att har man inga käingar inom yrket man pluggar till blir det svårt att komma in (det är mkt mun till mun metoden som gäller där) . Så det är där för jag tittar på en databas med liet sökfunktioner osv.

30/10-22 Ja då ar det sista dagen på denna vecka då, känns inte riktigt att man fått vila ut under helgen men det kommer ju fler helger så :) Såg en notis i Aftonbladet att det var någon forskare som uttryckte sig att vi har nu bara 20 år kvar innan vi kommer över tröskeln för no return när det kommer till klimatet. Skönt att dom bara hittar på nya saker och gaffla om (när alla andra uppriltigt skiter i vad dom säger då dom iaf aldrig har rätt), hur han nu tänkt är för mig en gåta. Jag har sagt i ca 10 år att vi inte kan göra nåhot åt klimatet mkt för att vi gör inte dom förändringar som krävs (ok vi pantar en burk och vi får klimatsmarta bilar som kostar mer än vad en uska tjänar under sin livstid. Eller vi har klimatkompenserade tjänster (inte för ayy jag vet vad det betyder) ochg att vi nu har utsläppsrätter som inte betyder ett smack. Men med alla dessa fina orde så kommer vi att släppa ut mer klimat negaiva gaser och allt fortsätter i samma spår som det har gjort i 100-tals år redan.

Nä vi får nog vänja oss med 2,4-2,9 C ökning och försöka göra det besta av situationen, för vi i väst representerar ju bara 1/3 av befolkningen så det vi kan göra gör vi inte och sen resten av befolkningen kommer inte att göra det som krävs för dom vill ju ha vår std så det är kört med 1,5 C på så många sätt att jag har inte den kompetens inom svenska att jag kan uttrycka mig :)

6/11-22

Ja då inleder man sin nya arbetslösa period i morgon igen, konstigt att nä man gör ett jobb och är omtyckt av dom man jhobbar med så hammnar man allitid i detta lägge. Dom flesta tycker at man jobbar bra och är att lita på men om det nu är så så varför får mn inte stanna då? Känns lite som att dom som säger detta ine riktigt är att lita på då det inte blir någon bra utgång av det hela, eller att företagen drar sig ur (intresset) som gjort att dom gett mig hopp, men det slutar som vanligt. Känns lite som att dte inte hänger på ig längre, vist har jag saker som jag kan förbättfra och förfina. Men det tycks inte vara det som ligger som hinnder. vad vet jag...

7/11-22

Wow nu har man byt ytterspegel på bilen, inte riktigt som att byta på en volvo 142:a men efter ca 2 tim var det klart. Det som tog tid var att få igenom kablaget genom dörren och gräva fram den genom hålet som den skall gå igenom, annars var det inga större problem :)

11/11-22

Sitter lite till och från och funderar på vad som händer i vårt land. Om jag inte misstar mig så lever vi på 2000-talet, och irriterande fel som kort tankeförmåga (att man inte kan se längre fram än näsan räcker) trode jag var ett minne blot, men det vissar ju sig nästan dagligen hur illa det egentligen är. Att SJ inte kan ta ordenkliog höjd för sina biljetwer är ju lite tråkit, men attdet skall komma hela flockar med groddor och andra ryggradslösa djur ur SJ är ju beklämande. Har inte dom folk med riktigt hög utb som skall kunna tänka i flera steg framåt samt kunna förutsäga viss abnormitet ? Sen att dom harett program som sätter priser efter hur många det är som vill åka är ju bara det ett skämt i mina ögon. SJ tillsammans med SAS är ju två företag som vi invånare har pyttsat ner bra många miljsrder till ingen nytta, dom kräver fortfarande bara mer och mer. Hade jag sköt mitt företag på samma vis hade staten bara sagt lägg ner. Sen funderar jag lite på vadt våra pengar tog vägen som vi kastade in i bankerna under bankkrisen? Fick vi lite högre ränta eller avskrivning på våra lån... nä tror inte det men bankerna mår bra så det är ju det som är viktigast eller nåt. Och har vår gammelfarfar som ligger i reperator återhämtat sig ? Nä det har han inte för han står på b.la rlanda och taxar runt i cirklar, för han har inte råd att tanka upp planet (ja det är SAS jag refererar till). Kan man inte bara låta SJ och SAS gå i graven, det är ju uppenbart att dessa två företag är döende, för om vi inte ger dom konstgjord andning så överlever dom inte, och förlåt för mitt messande... men här är yttligare ett bevis på varför jag INTE litar på folk med högre utb än gymnasie. Oavsätt hur mkt man utb så färlorar men i suntförnuft och då spelar det ingen roll vilken utb du har, kan lägga till att mitt förtroende för datorer är likvärdigt som för utb.

21/11-22

Nu är det dax för EGO tid :) Hela värden säger att vi måste ställa om, och vist håller jag med om. Det ända ”ända och ända” som jag tycker är lite motsägelsefult är att alla ledare och runt jorden för att dela i deras lilla gruppmöte för inbördes beundran. Lever vi inte 2000-talet? Har domdär begåvade personerna hört talas om video-möten? I opch med att dom nu skall göra värden bättre (vilket jag med 100% förkastar då dom håller cast vid 1,5 Cvilket är högst osanolikt att vi klara) samt att dom håller fast vid elektrifiering ist för gas. Det går att visa att gas gör betydligt mer nytta än el på så många sätt att man skäms.

För att vi ska kunna elektrifiera hela samhället måste vi ha tag på dom metaler/miniraler som behövs, det kostar jorden färskvatten ii miljontals liter grundvatten (som vi idag bara har ca 2 % kvar av) men vist tom dom reserverna åxå, mkt viktigare att vi kan åka tesla till jobbet än att behöva drica när vi är törstiga. Lå kor/och andra kreatur lägga sina högar överallt och goa tills sig och bli till metan , se till att det ligger som en filt runt jorden och sammla i hop all värme som det bara går, för vi kan åka elbil till jobbet. Nä skämt åtsido metan är en nagel i ögat på mig (har haft fel bild av metan och hur länge den finns i atmosfären, det verkar som den bara finns där i ca 10 år. Men under den tiden skapar den mer problem än CO2 gör . Biogasen (som jag kör på b.la) har denna beräkning:

Hur många liter är 1 kg gas?

1 kg gas motsvarar ca 1,56 liter bensin och ca 1,39 liter diesel.

Och min bils tank rymmer ca 13 Kg och den drar runt 3,8 Kg/100Km, så 0,38 Kg /mil. Källa:https://www.energigas.se/fakta-om-gas/fordonsgas-och-gasbilar/faq-om-fordonsgas-och-gasbilar/hur-raknar-man-ut-bransleforbrukningen/

Ni får ursäkta men jag kan inte låta denna komentar vara i duklet mer:)

Myt 7: Gasbilar släpper också ut en massa skit.

Det korta svaret: Nej, nu har du missförstått: gasbilar kör på skit. ��

Det långa svaret: Att köra en gasbil är väsentligt bättre för miljön än att köra med fossila drivmedel som bensin och diesel. Men se till att köra på så mycket biogas som möjligt, för tankar du enbart biogas kan du nämligen minska koldioxidutsläppen med upp till 95 procent!

Forskare i Lund som forskat på biogasens avtryck genom hela kretsloppet genom så kallade livscykelanalyser menar till och med att biogas kan minska utsläppen med 120 procent, och därmed bli mer än klimatneutral. (Hur coolt är inte det?!)

Jämfört med en dieselbil släpper du dessutom inte ut farliga partiklar som NOx och PM – något som inte ens diesel med förnybar HVO kommer ifrån.

Gasbilar släpper alltså inte ut så mycket skit, utan går på energi som är gjord på skit.

 

 

29/11-22

Kan vara för att jag passerat 26 men inte med mkt, är ju trots allt inte merän 26,5 så min trotthet kan onte bero på åldern. På tal om trötthet så har jag under nåhon månad imtresserat mig för mig själv (nä inte att jag är fefri och rent generellt ofelbar..om det ändåvoreså 2:)) utan jag har försökt se/känna efter om det har blivit något i kroppen som har förändrats sedan jag hade Covid, och en sak har jag upptäckt. Och det är att mina närvcelllen som ligger vid hudens topplager är betydligt mer aktiva. Kan få verk i ett finger/nagel/led som på minner om att man får en nål som går in, mindre behagligt iaf, och att hårsäckarna (ja det är nog nerver där åxå) kan få en stickande kännsla. Så vist har jag får konstiga bivekningar, nu togh det ett tag för mig att upptäcka dom men dom tycks vara här för att stanna :)

4/12-22

Så då fick jag igen mer vatten på min kvarn. Var och besiktade min fina bil... men fick 2 st 2:or, en på en reflex på bakspoliien och den andra på däcken (trode dom skulle godkänna mina slicks :)) men reflexen var en annan del. Den är runt 5 cm lång och ca 2-2,5 cm bred och sitter på vänstra sidan ac bakrekofångaren. Dvs en lite flaxande skinbit, och dom äbda som kan frambringa en sån är VW, och det vet dom nog åxå om så därför tar dom ett skampris för den saken 500 Kr...vaa helt jäkla sjukt om ni frågar mig. Nå väl stack iaf och kollade upp däcken och förslökte få tag på något anv bart. Vi har en däckfirma priosis i krockarna så jag gick dit, fråga lite snällt (ja jag kan faktiskt uppföra mig ibland :)) och hon som är ägare för den inrättningen sa att vist har vi däck både nya och beg. Så jag valde beg dubbdäck med allt klappat och klart, 1800 kr för allt 4 dubbdäch (hyfsade) montering och balansering det tycker jag vart ett bra prisså på mindre än en ti,e var den första 2.an släckt :) så nu vr det bara reflexen kvar som för modligen tar en vecka att få. Men under tiden jag fick mina däck omhändtagna såpratade jag med lte folk inne på kundmottagningen, och det var här som jag fick min energi till att kritiosera folk med högre utb (som jag sagt tidigar inte personen jag blir irriterad på utan ettiketten) ger dom lite tips för hur dom kan göra för att minska ders uppvärmningskostnader, och sen glideer vi in på klimatförändringarna . Och det är här det kommer (verkar som att dom som har högre utb verkar tro att när dom säger sin utb så skall alla andra bara böja sig för deras kunskap..tillåt mig att små le...hahahaahahahaahahahaa) det finn inget på dena planet som gör mif så säker på min sak som när folk drar upp sin utb sjunker som en sten. Nu han vi inte fortsätta den diss ner än kanske ett par min men iaf. Bara för att du har ett bra läsminne inbär inte det att du har bra kunskap, det ända du gör är att memmorear alla fel som du läst om, så om du tycker det är em fjädder i hattem för så vist..

8/12-22

Svärpappsen tog sitt sista andetag i går vd 19,00 tiden. Väntat i och för sig men liten tomhet matrialeserade sig iaf. Så det vart tomt i villan, så när jag åkte ditt idag så vart det lunch för oss alla , det var någon lättad kännsla som var i luften (han hade var sängliggande i ca 20 år och var en van arbetare innan han fick stroke. Han murade/putsade/byggde samt merparten av arb på innsidan av husen åxå (så igår när jag kom till sjukhuset så påminde han om min morfar som var av samma kaliber.

Så nu är den eran till sitt ända.

9/12-22

Tycker vårt samhälle är lite undligt, vi lägger all vår tillit till datorer och när sysrtem efter system falerar så skyller vi på någon annan som inte har något med det att göra. Ta detta med internet som ett ex, vi harnog alla hört att a.kassorna packat ihop och slutat funka, eller varför inte trafikverket nu med alla problm som vart nu under hösten. Och allt detta pga av en dator som styr öven någon liten komponent , Listan kan göras milslång över alla små bnggar som finns i ett sånt känsligt system, men det finns bara en vi kan skyla på och det är oss själva. Det är ingen annan än jaget som kräver saker som bara en dator kan hantera, så alla problem som vart och alla dom problem somkommer är ingen annas fel än mitt/ditt. För om vi inte kräver visa saker så gör det att datorer inte kommer att implemeteras över allt. Teknik i all ära men även den har sina massiva brister

13/12-22

Har fått ok från stenby sff att sätta upp en luftsolfångare som test, vi får inte ha värme i garaget så länge som elpriserna är som dom är. Nu har vi -C i garagen (och det var inte därför jag tog garage för att ha en djupfryst bil) så jag kommer att skicka upp bilder på inst när den är gjord

15/12-22

Sambon sa en sak idag som jag inte hade tänkt på alls. Grannen laddar sin elbil och jag ska inte öppna kylskåpet för ofta, det här uttalandet visar hur snet allt är i vårtsamhälle. Vi kan ladda elbilen som drar mellan 65-100 Amp. Men vi ska inte öppna kylskåpet som drar ca 4 Amp när kompresso0rn startar. Vet vi egentligen något vi pratar om? Och så här är dert med allt i vårt samhälle, det vi vill/anser oss behöva så får det en högre pri än det vi vet. Det mesta jag har propagerat för/uttalat mig börjar nu koka ihop till en buljong tärning, allat blir nu mer ochmer kompakt och man börjar få en bild av vad jag har försökt få ut. Absolut jag har haft massor av fel och brister i mina påståenden men kärnan i dom har haft en unns sanning.

 

Helgerna är på intågande, och det är väl inte mer än kutym att ha ett litet smörgårdsbord av surt,salt och sött. Så det är vad jag ska ge :)

Ja året började med att Corona fortsatte sin resa genom värden, och vi kom på ”Vaccinet” vilka en del vaccinläkare motsatte sig, för i deras värd har ett vaccin en effekt på rnunt 10 år utan att behöva göras om eller att behöva ta den flera ggr per år.Ett vaccin dödar även sina tilltänkta virus, och gullar inte med dom. Detta är första klavertrampet för utb i år.

Seb i Feb kom Putin på att Ukrina bör tilllhöra Rysslan och sådeles då invaderade det stakars landet. Putin uttalade sig om att det skulle ta ca 3 V sen skulle Ulrina vara ryskt igen, är inte putin åxå utb? I såna fall klavertramp 2.

Sen var det dax för vårt val, och nu avlöste politikerna varabndra genom att ljuga till sig röster på alla tänkbara sätt som lögnen fader kan uppbringa, ett av dom största var att Magdalena sa att vi kan nå 1,5 C målet som IPPC rapportern säger. Bara att ref till den undemåliga rapport är att idiotförklara var och en av oss Svenskar. Det finns ingetting som är i närheten av värkligheten i den rapporte. Hur skulll 1/3 av jordens befolkning klara av att vända detta problem? När vi i i-länderna inte enns klaarar av att minska vår co2 utsläpp? Att ljuga på det viset är att göra sig till ett åtlöje (sen tycker alla att vi ska utb oss så att vi blir som dom) när gillar att vara ärlig till skilna mot dom.

Nu till en mäktig LÖGN som dom som röstade på borliga glocket få ta heder för (Enli mig ) moderrater och Svergiedemokrater i all ära, men dom tycks tro att hela svedala är dumma i huvudet, Att dom enns försökte få oss att tro att det skulle gå att sänka bensinen med 5-10 Kr vid pump visar bara att det är dom som är korkade och naiva, sen kommer näbbgäddan och säger (vi har aldrig sagt att vi ska ha ett energistödpaket klart till 1 november, när krtiffersson eller vad han nu heter sa det rakt ut i eten vid vallögnens högtid. Tycker det är så sorjligt att folk inte reagerar på lögnerna när dom är så uppenbara meen fortsätter att ge dom förtroende..TRAGISKT.

Nu till något som är dags aktuellt. Vill nu apa efter dom som är utb och kanoch vet mest på jorden ”Tror dom iaf” så går vi nu in i en lågkonjuktur. Inte så konstigt egentligen då dom nu har skrämt upp oss till den milda grad att vi nu inte vågar spola i muggen då vi tror att det kommer att kosta oss multum. Men skulle vi ändå dra åt svångrämmen om vi inte fick höra detta messande vid varje nyhets sändning? Jag tror inte att vi skulle få en lågkonjuktur om dom inte messade om det varje dag och natt. Jag tror att det är dom högutb som skappar dessa lågkonjukturer , mkt för att dom vill vissa hur duktiga dom var med att förutspå den. Om vi inte hade dom som talade om för oss att det skulle bli dåliga tider skulle då vi veta om det? Föralla undersdökningar visar alltid att det är vi små-näbbiskor som styr, problemet är att vi reagerar efter vad dom ”kuniga” säger och det blir en självuppfylld proffetia.

Nu till det SÖTTA på mitt bord... Min sambos dotter har givit ut en skiva (nja mer det band hon ärmed i) och jag fick länken till hennes video (tycker den var bra. Inte alls färgad :)). Här är länken