Datum

Tidigare DB -16 -17 -18-19- 20 -21-22 Startsida

2023

Dagbok

1/1-23

Ja då var det ett nytt år igen då, tittade ut genom fönstret , men ses värre såg jag inget nytt. Tyckte att det var som vanligt, allt blir dyrare och mindre ödmjukhet i samhället. Är detta verkligen det vi vill ha hårdare och hårdare klimat med större segregation än förr ? En lite del av samhället som tar för mer och mer, och bidrar mindre och mindre. Vill ta upp en liknelse (kanske inte den bästa men iallafall) ta det med tv t.ex. Vi betalar dyra pengar för att ha tillgång till dom kanalerna som vi önskar och dess utbud, fram tills hit är det inget konstigt. Men nu blir det lite annorlunda, jag kan inte komma ihåg att när jag skrev på kontraktet var att dom flesta kanalerna bara anv ca 50 % av tiden till att faktiskt göra det som jag skrivit under på. Man får tycka vad man vill , men att skriva på ett avtal där det sedan fattas ca 50 % av produkten och ändå tvingas betala för 100 % känns lite seså där om ni frågar mig. Nu har jag en appelbox och bet 500 Kr /år vilket jag tycker är ett bra pris för dom kanaler som jag vill ha.

2/1-23

Tänkte ta upp en sak som är lite av det djupare slaget idag. Vi var och hälsade på svärmor igår (blir lite stöttande karaktär då sväe pappsen gick bort för ett ant v sedan) och på någon konstigt vis kom vi in på vad döden är, vi satt och diskuterade fram och tillbaka och delade tankar och idéer. Och efter en stund kom det som en blixt från klarblå himmel. När kroppen ger upp av antingen sjukdom eller bara för att den är gammal, kan inte det vara döden, För enligt min blixt kan kroppen inte representera livet/döden då den till upptill 70-90% bara fungerar med elektriska/kemiska signaler vilket då enligt mig betyder att kroppen inte är något annat än ett verktyg för det enhetliga livet (alla signaler) vet min Terapeut get upp allt hopp om mig :)

En liten tanke om vad som är vad och hur saker fungerar lite allmänt, Lite som evolutionsteorin och vilda djur i trafiken. Är lite osäker på om jag dragit den … ok tar den igen då:). Vi tror att vi är en summa av evolutionen och där med härstammar från schimpansen (ja samma djur som vart skjutna i Gävle ) så om vi nu är en avkomma sas från dessa, och vi har körkort (för i den står det att vi inte skall bromsa för små vilt) då ska vi alltså inte bromsa för barn som går över vägen eller? För barn (i enlighet med evolutionsteorin är små vilt...) vilket då gör att vi adlig kan straffas för att kört på ett barn. Vet att jag tog detta lite för långt, men jag vill ta allt till sin spets:)

3/1-23

Nu tror jag att idiotin för snöröjning är nådd, vi har ett företag som ”sköter” snöröjningen i vår samfällighet. Och jag måste bara säga att större pucko får man leta efter, han/den/det ploggar upp snön mot fasaderna, inte direkt mot fasaden men det är kanske 50 cm mellan fasaden och högen. Vet inte stjärnskottet att man har inte snöhögar på det avståndet. Jag har fått lära mig att man skall ha minst ett par meter mellan uppsamlingen och fasaden, men helst på en helt annan plats. Då riskerar man inte att fasaden får skador när det börjar töa (undrar om det kan vara därför man drenerara?”

Jag har pratat med styrelsen om detta företag och kommit med en lösning som är billigare och göra att vi som bor här får en möjlighet att känna en viss tillhörighet med omr. Men nej det går inte för att dom dom sitter i styrelsen är bakåtsträvande och för står inte vinningen i mitt tankesätt

10/1-23

Ja imorgon börjar jag med att sätta upp luftsolfångaren på garagetaket, det skall bli en test för att se om den kan göra någon nytta då vi inte har tillåtelse att ha värme i garaget längre.

14/1-23

Ja då har jag vart som ugglan i Hedvig då, setat på taket och borrat, tättat och monterat luftsolfångaren då. Inte riktigt klart än då den bara är monterad på garagetaket, så om vädret till¨ter imorgon ska jag ta hålet för röret som ska gå ner i garaget samt koppla strömbrytaren så man kan sätta på eller stänga av solfångaren (ingen ide att vent in varm luft om det redan är + 30 :))

16/1-23

 

Känns lite som att jag tillhör dom få som ser ett mörkt moln på himmla valvet, såg på morgonnyheterna idag att et är nästan 50 % av jordens befolkning som går och lägger sig hungriga. Och det är ju det jag har sakt under en låååång tid jorden kan inte försörja oss 8 miljader personer, det måate bli en förändring. Jajajjajaja forskarna tittar på den biten och det kommer att bli föränfting om ca 50 år (säg det till dom som inte kan äta på dagarna, och ge dom den goda nyheten) Sen har vi Livsmedelsverket som kom med sin fantastisk nyhet och att vi ev ska få en socker skatt, hmmm´inte riktigt vad vi bwehöver nu. Vi har inte råd att äta hälsosamt och det ända alt vi har är att trycka i oss socker (skrev om det för något år sdan här i DB). Och sockwer gör dig INTE tjock eller att du får diabetes. För lite av den arten kan göra att du utvecklar ålders dibetes eller att du hamnar i ett kritiskt tillstån där kroppen inte får det måste ha SOCKER av olika slag

Har fått upp lufysolfångaren på garage taket nu, vet inte hur mkt nytta den kommer att ge, men det blir intressant att se .Detta är den minsta som finns , och räcker till ca 25 m2, garaget ligger på ca 55 kvm men min förhoppning är att den iaf skall f¨å lite luft att röra på sig.

20/1-23

Greta-effekten är vilseledande. När Greta först dök upp utanför stadshuset och srejkade var tiden den optimal för att lyfta frågan om klimatet, och det stora flertalet människor och företag reagerade på det hon hade att säga. Forskar fick en dos extra för att komma fram med att bra förslag till att minska co2 vilket dom nu åxå gjorde i teotin. Vi skulle släppa upp luftskepp som hade en mekanisk lunga som skulle rensa bort en microskåpisk del av co2, dom bygde mekaniska lunbgor här på marken och talade om för oss att detta skulle rensa bort en stor del av vo2 (detta är en lögn). Dom flesta av oss vet att co2 är en gas som är lättare en luft,och vist det hinndra en microskopisk del från att nå atmosfären , men föga så pass att det gör någon skilnad (det fanns ett Amrekanskt olje bolag på 70-talaet som varnade för det vi har idag, det är iofs bara 50 år sedan) All forskniong som görs idag är för att bli realitet om 10-40 år då mina väner är det för sent. Greta sa i något tal att vi måste göra detta NU och inte sen, men när till och med hon nu blivit blind av hennes egen framgång ..då ser det inte ut att vi har någon chans att hinna.

olarisarna smällter nu i en takt som forskarna inte var möjligt, vi tala om en 4 Db av avsmältningen. På grönland är det värst. Tundran tinnar så fort att man nästan kan se hur permafrosten bara krymper mitt framför ögonen, och detta skappa 2 problem som vi inte kan rå på. Det enna är attt metanen som vart bunden i permafrosten har nu börjat släppas ut i atmosfären (mätningar visare att det finns nu idag ca 30% mer matan i atmosfären än tidigare. Vist metan brytts ner på ca 10 år, men under tiden den finns där så påverkar den uppvärmingen 20-30 ggr mer än co2. Det finns en del personer som gör sina egna små mätningar, dels har någon typ av amläggning där dom kan avlässa hur högt vattnet är på just sin lilla del av en vik. Där uttalar dom sig om att det inte finns någott vetenskapligt underlag föär attdet blir en höjning av värdshaven...det med tanke på att det inte skett någon höjning i deras vik. Nu är det inte mängden vatten detta grundar sig på, utan på temp i vattnet som avgör. När vatten blir varmare så expanderar det (detta har tyvär inte kommit fram i disskutionen) och det är den expanderingen forskarna menar.

Så om man nu ska vara lite krast så är allt detta med elbilen ett skämt. Varför ..jo för att elbilen gör inget bättre, elbilen släpper ut lika mkt co2 som vilken annan biil vid tillverkning. Men påverkan slutar inte där, nej för nu ska man lägga till Litiumet och Kobolten som behövs för att tillverka batterierna inte brytts utan pumpas upp i enorma basänger som sedan låts avdunsta Länk: https://teslaclubsweden.se/litiumgruvorna/ Detta inbär då att vi kanske gör klimatet lite bättre efter ca 6-12,000 mil/ bil beroende vilken stl på batt som den har. Men vi kommer inte att behöve elbilen om det inte fins någon kvar här som kan köra den. Dwet finns andra aspekter som kan vara värda att se till, när vi nu pumpar upp vårt livsmeddel och bara kastar bort det vind för våg så kommer även ca 70 % att falla i haven, och då spä ut saltet i våra värdshav som i sintur gör att strömmarna som driver allt kommer att sakta ner som kraftig kommer att öka på utdödningen i våra hav med början av plankton. Jag kan dra dena röda tråd så långt att jorden blir helt tom men vad kännar det till om vi inte börjar göra den lilla förändring som vi kan?

21/1-23

Jag vet inte riktigt vilken roll som kunkurensverket har, men om ordet betyder vad dom gör så har dom grovt missat sin funktion enl mig. Om man vill göra något åt sin fasad och är fastighetsägare. Så kan jag nästan garantera att dom företagen man tittar på är med i ett konsortium ( Fasadgrupen) , under deras uppstart (tror att det var Front AB som det mest utgick ifrån, ). och Fasadgrupen köpte upp ca 244 företag inom fasad inriktningen. Nu finns det väldigt få företag som kan konkurera med dom. Så fasad arbeterna styrs mer eller mindre helt av Fasadgrupen, dom mindre kommer nog aldrig att kunna ta dom lite större jobben.

I Eskilstuna är det Front som tar flesta jobben, då dom även har Rapid (som är bror till någon chef på Front) och om Rapid får nyss om ett jobb så rappoteras det på en gång (har vart med om det ). Så till er alla som kanske vill ha en ställning uppstäld i Eskilstuna och inte bill konkurera med Fasadgrupen, fråga inte Rapid då det med största sanolikhet kommer till Front vetskap.

27/1-23

Har inte textiltillverkarna gått lite för långt nu, är detta värkligen något man vill ge barnen?. Vist sexuall upplyssning är ju alltid bra, men att förmedla det på detta sätt är lite tveksamt. jag skulle ial inte vilja lära mig i den åldern som detta verka vända sig till. Eller vad tycker ni? Dollar stor kanske ska tänka om lite iaf.

01/2-23

Man får väl ta och skickaner några ord igen då. Inte mkt somhänt, fortfarande arbetslös efter mina studier. Verkar inte ha någon mening med at pkugga dom bristyren som finns enl dom som ”kan”. Hammanr iaf bara här. Ända ggr man kan utbilda sig till något som man nästan är garanterad ett jobb är att bli kurrir (vist där finns det iofs anda problem) men om man gör ett par jobb så klarar man sig iaf en månad vilket man nästan ine gör nu

2/2-23

Min sambo har nu givit mig ett tipsmed mina tarm problem (ja man får såna när man blir till åren :)) och den lössningen blir til ”Vätecyanid” kort och gott man dör av den om man får i sig för mycket. Nu vet jag inte om hon tipsade mig för tarmarna eller om hon vill bli singel igen :) får hoppas på att det är det försnämnda.

2/2-23

Hur mycket mark behöver man ha förbli mer eller mindre självförsörjande på frukt och grönt / år för 2 personer? Hur mycket mark ska du odla? Enligt en uträkning i odlingsboken Rätt ur jorden kan man räkna med att en familj på fyra personer kan bli självförsörjande på grönsaker om de har 500 kvm mark att odla på. Det är en fråga som jag skall försöka ge något siså där svar på nu.

Vi börjar med vilken typ av grönsaker man kan börja med och hur mycket av den som behövs, naturligtvis är detta bara ett tips och man bestämer helt själv om man vill odla mer eller mindre.


  • Morötter i alla färger. Till vinterlagring, sallader och fräscha juicer. Barnen älskar dem

  • Mangold. Växer snabbt och ger stor skörd. Kan användas på samma sätt som spenat och kan med fördel frysas.

  • Potatisen du odlat själv överträffar köpespotatisen. Min favoritsort är Asterix som har rött skal och fast gult kött som klarar vinterförvaring utmärkt.

  • Sallad av alla sorter är härligt att ha under sommaren och väljer du att odla vintersallat, grönkål  kan du skörda ända tills snön faller.

  • Sockerärtor. Ger stor skörd för lite instats och som en bonus älskar barnen dem!

  • Lök av alla sorter. Vitlök ger skörd året efter du planterat dem medan gullök och rödlök kommer samma höst

  • Squashplantor kräver mycket näring men ger i regel stor skörd och många frukter


För köttdelen är nog kaniner ett bra val tillsammans med höns, har man möjlighet att ha en ko är även det ett bra komp. Men djur delen överlämnar jag nog till dom som kan,för där är min komp ganska bristfällig.

 

Grödor
Ant Kg / år (4 per, 2 vuxna 2 tonåringar)

Potatis

332 Kg

Brytbönor

15 Kg

Broccoli

25 Kg

Rödbettor

10 Kg


Dom flesta siterna har för 4 persi boendet, och ren matte kan man dela vikten på helften och få fram ca vikt för ett hushåll nmed 2 personer, Men jag lägger inte pp denna tabell/Ide för att visa hur dte ska gå till. Är mer intreserad av att visa att man kan med små meddel

08/2-23

Wow vilken dröm, kan inget annat säga om den upplevelsen jag fick när jag hade vaknat på tisdagen. Som brukligt kommer man inte riktigt ihåg vad man drömt, mer bara lite fragment och små post-it lappar om drömmen. Men allt efter som man vaknar till så kommer drömmens betydelse fram mer och mer. Denna gång drömde jag om att jag på något sätt satt fast i en duk eller pappersark, som jag inte kunde komma ut ifrån. ”jag vet skruvat eller hur” men allt etfer som jag fick bearbeta drömmen så kom jag ihåg vad min farbror talade om och visade för mig när jag sista ggr var i Wien. Det han visade var en tavla (stor som LP, LP var skivor som fanns för :)) och talade om att vi hade en konstnär i familjen (min pappas sida) som målade tavlor som på ett löpande band (ganska mör konst) och här är han https://sv.wikipedia.org/wiki/Alfred_Kubin . Inte så jätte ofta man har kändisar i släkten, nåväll ingen jag känner personligen eller egentligen har så stor relation till men det är lite kul att man kan förklara 0,001 % av sitt maniska beteende som man har :)

Här kan man titta på alster från Alfred :) https://www.wikiart.org/en/alfred-kubin

9/2-23

Kom hem igår kväll, eftyer en tid på överlevnads kurs (var på landet med fuktig ved som inte gick att bränna, trode att den skulle vara torrare) men 5 C i stor rummet men betydligt behagligare i sovrummet. Det är svårt att ställa in kovektor radiatorer så tempen spräng upp till ca 25-27 C så det var inget skönt att sova där , men men hade ju ett jobb som skulle göras så. Jag har vart så påpasslig att jag satte upp ett vedförråd under utstickande delen och sammlade in byggspill där för att kunna elda med. Nu hör det till sagan att sambon inte alls tyckte det var en bra idee då det blir lite likt eb lumparbod (som inte alls ser snygg ut) den finns på bild. Så jag åkte ut på Tisd. Och började köra bort allt till återbruket på Onsd. Och så här ser det ut nu :)

Så jag känner mig lite nöjd med det.

12/2-23

För nån vecka sedan tittade jag på Kalla Fakta om Frimurarorden och eras sällskap, och det visade sig att dom flesta som är med där är av högre dignitet vad det gäller utb ”sry nu ärt jag där igen” . Och det var en person som dom fråga om han inte hade talat om för för gruppen att han var med i Frimurarna som dom faktiskt måste göra, nu gäller detta alla inom rättsväsendet att man ska tala om för gruppen att man är medlem i en org som kan utgöra jäv i sakfrågor. Denna person ”han var domare, och advokaten i målet var försvarare. Och här blir det en jäv situation” men domaren ansåg inte att det förefaller någon risk för jäv enl. honom. Men nu är väl inte han som skall avgöra detta utan gruppen för domstolarna (kommer inte ihåg vad denna grupp heter eller vilket arbetsnamn den har). Så ännu en ggr får jag vatten på min kvarn, att har man högre utb så blir man tydligen en mytoman av den tyngre kalibern. Samtidigt som jag får ”rätt” så tycker jag det är tråkigt att visa människor bara drar sina kompetenser till sin egen fördel, och låter dom med lägre utb få göra grovjobbet.

Satt även och tittade på nyhetsmorgon med min kaffe, och då hade dom någon klimat-professor där som just skrivit en bok om ”Klimatvetenskap” om hur han och 3 anda hade kommit fram till hur vi skulle kunna rädda klimatet” ler mkt brett”om att 1% av befolkningen på jorden tar ca 40% av alla tillgångar. Hans lösning var att den 1%-iga delen ska ge till bara ca 60 % och på så sätt jämna ut balansen och på så sätt koma till stånd med att vi minskar konflikter och allt annat elände som vi har. Undrar om han ger bort 60 % av sin inkomst, om inte så är han med sina kollegor en hycklare av stor dignitet anser jag. Om han nu väntar på att alla andra sa ge bort så stor del bör han gå i bräschen för det..eller?

16/2-23

Är det inte fantastikt att man kan få så mkt rätt, fast alla säger att du skall inte klanka på dom. Dom behövs faktiskt (nja inte enl mig, vi har klarat oss ganska bra under 500 år utan dom så) Ja jag pratar om högutbildade. Nu när narkolepsi är på tapeten och ett skadestånd på 363 M ligger på bordet, och dom utb säger att staten har tagit sitt ansvar då dom har bet ut 70,000 kr till dom drabbade (undrar om dom som utalat sig skulle klara sig på 70,000 kr i 60 år...inte troligt) för vi pratar nu om att dom har hela sitt yrkesammaliv raserat och det är nog det som dom räknar på..

4/3-23

Skönt med helg då man nu får jobba i en mån iaf. Är tillbaka till Fiks och kunden scan-log för nya utmaningar i sax.liften, har fått det betydelsefula uppdraget att städa vaten/avlopsrör, ventilationsrören och alla pallstelagen från damm. Detta lila på hit är Danskt. För när dom bar där ”Ledniongen” så tyckte dom inte om att palltelagen såg ut som dom gjorde, inte heller rör och ventilationen . Inte mig imot det ger mig lite bättre inkomst så. Nu på Tisd är det intervjuv på ett annat företag, då som lastmaskinförare så man får hålla tumgan rätt i mun och göra sitt bästa:).

Nu tar vi veckans händelser, och vi börjar med polisechefen som dog ”självmord tippar jag på” och hur synd det var om honom, och vilken hätsjakt det vart (tydliogen), och hhur synd det var om honom. Ursäkta min hjärtlösa del, men kände han inte på sig att göra som han gjorde kunnde vara lite fel? Har man inte rättpatisk ådra än så, kanske man inte skall ha det jobbet som han hadde eller? För är man sån svag individ som inte kan se att någon utväg bortsätt från självmord (om så var fallet) så kan inte jag se den individen som något annat än svag.

Kritiserar alltid högutbildade och det kommer jag nog att fortsätta med tills jag ligger 3 M under marken, men detta medstöd till fiskarna för deras höga bränslekostnader gick ju bra, synd bara att småfiskarna inte får söka bidraget då det krävs endel saker att uppfylla kraven för att enns söka bidraget som kustnära fiskar inte uppfyller (garanterat en högskole tomte som formulerat kravspec).

Sparat det bästa till sist :) Statliga mynderheter är ett av det sämsta instutitioner som vi har i detta land. Att dom på SJ och Trafikverket inte kan göra något rätt utan att det skall krångla. Har man inte tid på sig att planera in underhåll på stambanorna , det är ju faktiskt så att rälsen/växlar/korsningar inte har flytta på sig dom närmast 50 åren och med lite suntförnuft vet man att årstiderna sliter på rälsen och alla dom komponeter som inkl. sen har dom ju löpande koll på olika sektioner slits (vist det kan uppkomma solkurvor och brott på rälsen men även dom har dom med i sina beräkningar. Så vad är problemet?

Även detta med Kärnkraften är sjukt, varför i H---------te lägger man in planerade nedstängningar då behovet är som störst om mäst sårbart? Även hära högskole tomtar som håller i blindkäppen:(

Nuså är min klagovisa över för denna ggr :))

10/3-23

Sista dagen på Scan-log, vart en bra tid hos dom. Kan inte säga att mina små uppdrag känts helt bortkastade iaf, först var det att bygga om pallstelage och sen var det att torka bort ett antal år av damm. Inte det fräschaste sysslorna men det märktes iaf att luften vart lite bättre.

Men nu på måndag blir det att återgå till rör-svämngen igen, inte som mokare men som truckförare på Wavin (dom gör avlopp och vattenrör). Så om jag inte är helt bakomflöttet så blir det att hålla rent vid tillverkningen och flytta ut allt dom gör på gården. Och efter ett tag blir det att köra lastamaskin (enl utsagor ).

18/3-23

Ja nu har man fått jobb, så det är lte trögt at få ner rader här under veckorna. Så nu fördriver jag tiden med att sitta i lastare och sorterar ”muffar” 4-600 mm till markrör på Wavin, så jag har en hel gård på ca 2 hektar med rör delar, samt produktion att hålla reda på. Som det ser ut nu så blir jag kvar där ett tag hoppas jag. Jag fick en 7-tons dieasel truck som jag sköt topplocks packningen på (ok inte mitt fel) men den klarade ine av att jobba i min takt tydligen :)). så nu sitter jag i en L20 ledad lastare.

Sen en liten ny grej som hände mig idag, kommer åkande på en huvudled, och en bil kommer från vänster vid ett bostads omr, där får hon samma dåliga sikt som så många andra får tackvare A-stolpen och ser intemig när jag kommer. Hon ser mig först när vi är limmade tillsammans med bilarna. Nu hade jag lite tur att det vart bara en liten buckla på vänster skärmen (som jag lösser själv tänkte jag) mewn hon /hennes gubbe tycker det skall göras av försäkringsbolagen ”så det blir rätt”

Här ser man trucken som saknar topplockspackningen sem är det en bild där jag just börjat , och den sista vilden är där jag inte gjort något än :). Detta är bara en bråkdel av allt som jag skall göra, sen har jag en hög med kragpallar med mindre muffar som ska sorteras upp och ställlas ut. Och efter det har jag en hög med skrot som skall till skrottninhgen, sen är det ca 1000 st tompsll som skall flyttas och så fortsätter det i all oämdlighet:)

 

Nu till lite bilder :)

22/3-23

Nu när man fått det lite struktuereat påplan så går det av bara farten att få iordningpå resten, till och med n chef (han på Wavin) kom ner och ville ge mig min tagg så jag kan komma ut egter 18,00 då grimdarna stänger och tyckte att jag krigade på bra..skönt det :). har idag fått det medts att ta form med dom stora muffarna (dom har ett ord för dom stl men kommer inte ihåg vad det var) . Så idag ville han ha lite foton som han ska ha för utb av produktions personal, dom är lite bekväma av sig och gör inte riktigt som dom blivit tllsagda. Men men nu är jag påplan hela dagarna så jag kan tala om för dom :)

1/4-23

Jag är inte rasist eller på annat sätt avig mot invandrare, men när man har haft ett möte där man gjort klart för deltagarna vad som gäller och sen frågar om alla har farstått, så för väntar man sig att om dom svarar ja på frågan så har dom fattat.

Men denna bild vissar att dom inte gkort det, eller hur saker är täänkt att funka, våra containers på planen har ett nät-lock som skall stängas vid transport av chaffören, men om den är lite för full går inte locket ner helt så det kan bli böter för chaffören om det är en nitisk komisarie som stoppar honom.

Och här vet jag inte riktigt hur han som lastade tänkte (om alls) för jag kan inte i min vildaste fantasi komma underfund med hur det var tänkt här??

Så dagens quis är fin fem fel :)

 

8/4-23

Vart en normal vecka trots allt, halva torsd. Och halva fred. Var det städing av gården (nja inte riktigt allt men en del iaf) . Det börjar se bra ut nu när x-tremmuffarna är helt klara och man har fått lägga upp det efter eget huvud. Nu är det dom mindre muffarna som behöver lite TLC och det borde jag ha klart nu i början av veckan. Sen är det virket som får min fulla uppärksamhet, det blir inte kul någon stans. Då jag förmodligen kommer att få flytta på ver ebda pall (2-300 st) för att göra mer plats/ställa i ordning och få allt att stå i fallande stl :)

11/4-23

Wow vilken dag, det började med att jag fortsatte att städa på gården. Ville ha det mesta klart innanjafg började med dom lev som hade kommit för flera dagar sedan. Så vid lunch var städningen klar och jag kastade mig över dom pallarna som stod och väntade på uppmärksamhet. Och det gick på ett par timmar att städa undan dom, så jag la mitt focus på en pall som var vräkt över ända och 600 muffar var utsprida. Så man började med att montera pallkraggarna för att lasta om muffarna, då ringer min chef och vill attt jag ska släppa allt och komma och hjälpa en kolega. Sagt och gjort så åkte jag ner och började hjälpa honom, då fick han för sig att sticka och käcka (lite diligt gjort om ni frågar mig)så jag fick slutföra det jobbb som han var satt att göra (inte konstigt att dom jag pratat med inte riktigt vet vad han gör bortsätt från att hålla sig undan) nåväl inte hela värden. En tråkig nyhet åxå , min ga chef på Thermogaia hörde av sig idag och skrev att VD hade somnat in efter att cansen vart galopperande. Så hennes tid är nu slut, inte min favoritchef men önskade inte livet ur henne

 

Enu en vecka klar, vart lite korta veckor nu så man har inte hunnit det man satt upp att göra.. Men man har iallafall fort bort en del saker som man inte riktigt vill ha i vägen. Allt på ankommande är klart, ok har vart tvungen att ha en buffert på ankommande för att det inte får plats i sin gång. Men så kommer det nog att bli tyvärr då produktionen kommer att öka med ca 25 % och det finns bara så mkt plats att ta i anspråk. Så varje gång är ca 200 M lång och ca 40 M bredd och det är ganska mkt yta men det är mer av produkter än yta (mao det vanliga problemet för logistik). Sen nu som igår så hade jag mitt städschema, och det vart en del att skicka till bränning (ca 2 Kbm) med trasigt virke/plastband/vanlig plast osv) som ligger utspritt över mina 2 hektar lagergård. Sen när jag har fått i ordning på gården så kommer det bli en hel del bunt lagningar, det ligger/står buntar med rör lite över allt som behövs lagas och monteras nya rammar. Men det blir ett senare problem.

 

 

30/4-23

Ja då var det 1:a maj nu då, ok imorgon då men iaf ledigt. Nu vart det till att jobba igår ett ant timmar då det är mkt tt göra samt dåligt med tid och utrymme, kan inte stänga av delar av gården för att flytta på lite vagnar så det är därför jag jobbade igår. Hadde min 1:a disspyt med en skiftledare i fredags (nja kanske inte disspyt men skilda uppfattninghar om , var och hur när det kom till kalvade buntar på gården) och jag tog det upp till kvalitet och säkerhet chefen, där jag förmeddlade mina tankar och åsikter. Mycket angenämt när han skulle tra mina åsikter vidare, vilket måste betyda att han ansåg att mina åsikter var av värde. Det har cart mkt lugnt nu på ankommande så jag har haft tid att småpyssla lite på gården och plockat plastband och virlke på krossen omr åxå, uppriktigt sagt så har jag glömt den lilla infarten :) Jag pratade med min chef på Wavin och kom med ett förslag att jag skulle få ta 8 timmar i krossen och på prodution för att få en uppfattning varför saker görs som dom görs, och på så sätt se om jag kan göra något för att få deras arbete att bli smidigare så man minskar flaskhalsar och får ett bättre flöde.

6/5-23

Fick ett litet infall där jag ville skriva till någon tidning och medela mitt missnöja med samhället i stort, och det vart DN som föll offer för min frustration. :) här kommer ett uttrag ...hålltill godo :))

Under min tid som medborgare har jag under dom sista 30 åren ägnat mig åt att utforska alternativ energi. Min väg genom detta spännande område var först genom solenergin´s enorma resursinnehav, dels genom el (som dag har blivit den mesta dominerande delen, inte den mest effektiva enligt mig där värme är ett betydande större problem). Jag var med i MP under en mycket kort period i Västerås, där jag även kom i kontakt med en person som hade utvecklat ett lågtempererat värme golv. Det var helt otroligt effektivt och konstigt att det inte vart större än det vart (Georg Stagnelius hete personen). Jag började även snegla mot Biogas som var en mycket enkel tekn att framställa och lagra (mitt exkrement utgick från en PET-flaska 1,5 L) Jag samlande lite kaffesump/lite fel från grisen/ lite grönsaker/matjord. Skakade om flaskan så jag fick en bra blandning, placerade flaskan vid stigarledningen och lät den vara är i 10-12 dagar. Och efter den tiden var den stenhård med rötgaser (jag hade även en vis kontakt med sprängämnesindustrin och brandingenjör för att förvisa mig om att det inte kunde hända något spontant).

Dessa förord är för att göra det lite tydligare att jag inte är helt tappad bakom hövagnen, utan har en del att komma med. Nu till alla lögner som görs/sägs/utövas.

Vi tar medicin´s forskning som är allt annat än en ärlig institution, och ägnar sig mer åt ekonomisk beräkning än åt att rädda liv enligt mig. Det är viktigare att göra ett bra intryck på sina kollegor än att ta ansvar för den bakåtsträvande utveckling som sjukvården gör (nu finns det dom som hävdar att vi gör stora framsteg inom dom flest omr inom vården... hur menar dom då?) Makarini har inte gjort mkt för att bygga på detta omr. Och har men tillräckligt med pondus ser man även att COVID-vaccinet var en generaltabbe oavsett vad smittskyddet sa och övriga världen. För att hjälpa dom som bygger sina vilsna tankar forskning, så kan inte virus kommunalisera via mail/telefon/fax, och kan då inte mutera sig så det får visa byggstenar för att ta sig runt vaccinet i en ovaccinerad kropp. Men enligt läkare och andra som jobbar inom vården går det tydligen (mig veterligen kan viruset bara mutera sig efter sin direkta omgivning och inte vad det har läst i en bok).

Nu till något helt annat. Vi tycker att byggindustrin är är en av dom mest korrupta omr i landet med allt svartarbete och sidoavtal. Men även forskningen här är usel på så många sätt att man blir mörkrädd (har arbetat inom sektorn i 30+ år, El/VVS/energieffektivisering/asbest) Men att ifrågasätta dom som sätter reglerna är det sällan någon som gör, jag har vart med om när det är professorer som uttala sig negativt om en produkt och det får ett enormt genomslag (det finns Professorer som hävdar det mottsatta). Det finns så mycket olika sätt att få ner kostnaderna utan att göra avkall på kvaliteten, men det är/blir för billigt och då är det inte intressant för byggbolagen, när man tar upp det med företagen blir det att dom genomför det jag presenterar med det dom gör idag, och då blir det föga en bra jämförelse men som man säger i byggsektorn dum gör som dum säger. Ska bara göra en parentes med hur jag löste mitt/våra problem med höga byggkostnader. Jag ritade vårt fritidshus själv, byggde med lösvirke från en såg och inte från byggvaruhus, jag kopplade allt själv, löste alla problem själv som med avlopp BDT-vatten . Det avloppet kostade mig/oss 500 kr och är godkänt för i 1-brukare. Detta vill inte företagen se för då blir det ingen profit. En av dom största lögner som dragits ner över byggSverige är att vi ska ha en ångspärr bakom skivorna. Här kommer slaget som Prof Folke på KTH har siat om i åratal. Nu till hur det egentligen ser ut. Värme är en våg (den tar sig igenom allt med tiden) och när denna värme våg träffar luft (som har en RF på ca 60-100% vår och sommar)så bär värmen med sig fukten och transporterar fukten till nästa fast material som värmen stöttor på. Där släpper värmen ifrån sig fukten och går vidare. Så plastfolien som finns i nädtsn alla hus skapar 150 % mer problem än ett äldre hus utan plastfolie, varför ? Därför astma och allergier har ökat hos barnen p.g.a. av att husen är för täta. Jag kan räkna upp så mkt inom omr men till slut blir det bara en fars av det hela.

Så tar vi elbilen. Att säga att den är miljö/klimat bra är att förfina sanningen ganska mycket. Elbilen är exakt lika mycket en klimatbov som alla andra bilar vid tillverkningen, men sen ska man lägga på det miljö negativa. I och med att vi inte kan bryta Litium ur gruvor så måste vi pimpa det ur marken med själv av grundvatten. Litiumet är yppigt att rena vatten (och det är precis det gör när det pumpas ur marken, då har vi bra dricksvatten. Men nu är det inte dricksvatten som ligger i dessa enorma bassänger och bara dunstar bort till ingen nytta utan en farkost som litiumet åker med upp till ytan. Vi har idag ca 2 % av allt vatten som vi kan använda till livsmedel, och det vi gör är att hela ut det på marken och på så sätt påskynda vår resa till utrotning. Det kommer inte att spela någon roll om vi räddar klimatet om det inte finns någon här. Vi ska inte glöms att tacka våra inkompetenta ledare som vill elektrifiera hela landet när vi inte har el för vår elektriska tandborste. Låt mig göra en liten ögonöppmare, det finns ca 450,000 elbilar och dom har i snitt 48 Kwh i batter ikap. Detta motsvara 21,600,000 Kwh el, all denna el får alla betala och inte bara dom som har elbil, så varför måste vi som kör på gas bet dels för vår egen energi och sen vara med och betala för dom som har elbil (har inte dom nog med bidrag?). Då var vi där igen utbildade.

Sen har vi EU som definitivt inte kan mycket av något. Hur kan man anse att biogas och Naturgas är samma?? När man kväker ur sig något sånt bör man titta på ett nytt jobb, men jag ska inte vara sån så jag tar skillnaderna här. Biogas är en sumpgas/Rörgas där man tar avföringen från mestadels kor och röter ur den massan under ca 20 dagar och får då metan (ja det är likvärdig gas som Nordh stream) med den snora skillnaden Nordh stream är från oljefickor i skorpan och kräver borrning och biogasen är från mestadels på ytan. Tack vare att vi tankar biogas så minska vi metan utsläpprn med 40-60 % varje gång vi tankar. Indirekt gör vi mycket större klimat/miljö nytta än elbilen någonsin kommer att göra.

14/5-23

Suck då är det en kort vecka igen då, kommer att jobba alla dagar iaf fast det är kristiflygare på Torsdag (tror inte han tar illa vid sig om jg gör en halv dag då åxå) man ska ju tjäna sitt leverbröd så. För det är ju roligt att jobba så man får passa på att jobba nu nät det tjäns som en ynnest. Skickade ett mail till Logistikchefen i helgen ang saker som jag skulle behöva/önska för att få mitt jobb komplett, som det ser ut idag kan jag igentligen bara gör halva mitt jobb då andra delen inbär att jag skall lära mig ett data system som är uppåtväggarna felesignat. Kan inte göra enkla flyttningar utan att inkl 2-3 personer till (det ser jag inte som ett bra och effektivt sytem) kan iofs hänga lite på att jag inte förstår hur det är samankopplat med resten av Wavins fabriker runtomkrin på jorden. Men att vi lokalt kanske skulle kunna göra något är min förhoppning.

16/5-23

Ja då vart det inget jobba på kristiflygare då, chefen tyckte inte att det fanns tillräckligt med jobb för den aktiviteten :) Nåväll fick 82 pall ida som jag ska roamigmed i morgon, sen blir det nog att fixa buntar igen :)

Hörde idag på nyheterna att våra skolbarn ine tycker det är roligt at gå i skolan, kan iofs försttå dom men jag tror att om man skall lära sig saker så ska man nog göra det med ett leende och inte med piska. Och som det är idag i skolan så är det uteslutande med piska, så det är inte konstigt att skolan sjunker internationellt i poäng … som jag sagt i så många år.. allt vi gör är av panik då vi inte fattar att vi gör fel i alla lägen.. i värkligheten blir inte 2 – till ett +.

som sagt var fel person på rätt plats

28/5-23

Får välan få ner ett par rader så här på en söndag. Jag det har vart en hyfsad vecka och lite har man fått gjort, det är som vanligt på jobbet så där är det inga större nyheter, ok en finns det iaf vi är nu fullbemaning på logistik och det har blivit lite gjort så det är ju bra. Jag har bara sista hörnet kvar på flyttningwen av allt skrot och sen är det bara att flytta alla redskap (skopor,plogar och gafflar till sandgroppen) se är det uppdraget klart och då kan mina chefer ta över .

Fick frågan i lunchrummet om allt är bra en morgon , och jag svarade att det var toppen om man bort ser från-->alla krig och konflikter, klimatförändringar,sjukvården har mer elleer mindre kolapsat, blåljus personal håller på att ge upp, inget blir bättre allt blir dyrare och dyrare , fel folk sitter på rättplats, ingen rår längre på kriminalliteten, transporterna är på gränsen att sluta fungera, tågen kommer aldrig i tid eller håller sig på rälsen.men bortser man från dessa petitesser så är det ok man har ju jobb :)


Undertiden jag höll på med mina uppdrag på gården så såg jag en ganska talane sak som vi alla har i våra hus, vi har ju ångbromsar i våra väggar som nu fler och fler börjar tvivla på. För enl Prof. Folke Björk på KTH så tar sig fukten igenom väggen tämligen obehindrat och hamnar tillslut i isoleringen och minska då isoleringegenskaperna, detta är enl mig ett skämt som han dragit in hela byggSverige in i. Om fukten ska ta siig igenom alla desa skit → Tapet-->Klister-->kartong-->gips..>Kartong-->Sandspakel-->OSB-Skiva utan att bli påverkad så förfaller den magiska kulan som döda Kenedy vara extrem trolig. Här en bild som vissar lite vad jag menar , nu ska man ha det klart för sig att dessa pallar står ute men värmen beter sig på liknande sätt över allt så där bli rdet ingen skilnad. Inte heller fukten beter sig annolunda för där den står still blir det kondens.

3/6-23

Ja då var det dax att få ner nåting här då. Veckan vart bra med en del info och lite ajabaja från logoistik chefen, inte för att jag gjort något fel utan mer att jag inte får göra planen för bra. Varför? Jo för om jag fortsätter att förbättra planen så finns det n risk att logistik chefen inte får sina invensterings pengar , för att styrelsen ser att det funkar utan att lägga ut mer pengar. För nu har produktion ökat sitt vot med 25 % och det märks på volymerna, för nu finns det snart ingen plats för oss att ställa deras produktion vi gör så gott vi kan men det är just så det går.

Jag har frågat om jag får ta/köpa en skrotad tank på ca 1,5-2 Kbm, för jag vill ha den i garaget på landet där jag vill ta till vara på regnvatten så att gumman mestadels har vatten för vattning. Men vi får se hur det blir med den saken.

I och med att jag fått en del fason på gården och allt blir mer lätt jobbat samt att det går fortare att ställa in saker på plats så har jag nu fått ett tilläggs uppdrag när jag har tid över. Och det är att bunta om ala kalvade bunter ( så här ser en kalvad bunt ut) så jag försöker alltid att händerna fulla med jobb :)

Jag fick höra/läste att Regionen går back igen, jag kan inte komma ihåg att regionen någonsin gått med plus. Om det är så dom vill så är det ju bevisat utom allt tvivel att dom gör fel. Jag hde en kännsla/innre syn/uppberelse eller hur jag nu ska tolka att om man vill att en Region skall gör + eller åtminstone ett +-0 resultat skallman INTE focusera sig på pengar (då blir det bara nerdragningar och betydligt sämre funktion ) och det är där man ska lägga krutet på ”Funktionen” för med en bra funktion kommer förtjänsten och trivseln blir även den possetiv. Och helt plödsligt får man nu en personal som är angagerad i deras arbete och inte som det ser ut idag på en del platser, bara jag får min lön mentalitet.


11/6-23

Ja då var det Söndag igen då. Och man har tittat på långtidsprognosen för att få en uppfattning hur varmt det kan bli, ingen munter läsning faltiskt. Ditta i en fiskskål utan AC när det sk bli runt 30+ är inget att se fram mot. Sen att behöva jobba fysiskt på det är inte bättre, men det finns ju sjukvård sägs det så man kanske får prova den under dom närmaste veckorn :). Kanske ska koka egen vätskrersättning, kan ji inte bli dyrare än att köpa dessa rör som räcker i ett par dagar. I förgår satte jag i bilen och fick en bogserande bil framför mg, som brukligt är att pajasen i den bogserade bilen rullade med hazarde på ”varningsblickers” vilket ett sunt huvud inte skulle gjort då det inte är något fel på bilen (Den rullar) och det gör dena manöver olaglig och kan medföra böter (om det nu fanns en polis som hade tid med sådan petiteser) men det verkar inte som det är många som vet hur man ska bete sig vid bogsering. Så vida dom inte har ändrat på något så skall den bokserande broms den som bokserar, dvs den bakre bilen skall bromsa den som är framför vid korsningar och ev stoppplikter, varför denna konstiga regel? Det är för att bokserlinan inte skall bli slag och då rycka tilll när bilarna börjar rulla igen (så fick jag lära mig iaf ca 30 år sedan) men men det finns alltid dom som vill vara lite annolunda så :)


18/6-23

Ja det vart inte riktigt som man hoppats på. Eländet börjad 15,00 på jobbet, hade fått in dom första 34 pallarna och skulle börja med bil 2 (pratar gods nu och inte lossning) och började ta pallarna som jag brukar. Men i detta lila fall var det grop vid 2:a pallen och gafflarna går inte in som dom ska, och när man tiltar tillbaka så går andra< pallen sönder (vilket jag inte märker) och jag kör dom till rätt plats. Men när jag sen skall stapla dom så blir det allt annat än bra. Det slutar med att nåda palarna rasar och jag får snällt och stilla börja plocka upp 2900 muffar. Nu vill jag bara nämna detta imitt försvar-->jag och värme är inte vänner<-- mitt huvu börjar reagera redan vid ca 20-25 C och efter ha vart i solen i ca 6-7 timmar redan i 26-28 C var det ingen bra kombo. Nåväl får lite att göra på imorgon igen då :)

Tur att tragedin inte slutade där, för när jag och sambon åkte ner till landet så började det knacka i framvagnen, det försvan då och då men kom igen med buller och brak när man motor bromsa ”Drivaxeln” så nu har jag lånat en bil som ska ta mig fram och tilbaka till jobbet.

Nu när bilen ska in så ska jag be om en offert på drivaxel och koppling och se vad det kan kosta... biligt kan jag tro :)

23/6-23

Midsommar då ”eller som det egetligen är..Midsomarblot – Blotet är ett sätt att ta tillvara på stunden. Istället för att midsommar bara ska vara en dag som kommer och går så kan man stanna upp och verkligen ta vara på att det faktiskt är den ljusaste dagen på året. Reflektera över sig själv i förhållande till det som finns omkring en. Allting som händer utanför dig händer på sätt och vis även innanför dig, säger Linnea Lindblad.

Blot är en högtidlig ceremoni som firas inom forn sed och hedendom. Det innebär ett upprätthållande och vård av människornas relation och kontakt med gudarna och makterna. Bloten följer en särskild form, en blotsordning, som utövarna hämtar stöd för i fornskriften Hávamál, “den höges sång”, som är en eddadikt som många mer eller mindre lever efter, förklarar Bruse Persson.Först och främst utlyser man en blotfrid. Det innebär att ingen får säga någonting elakt eller skada någon annan. Alla ska känna sig trygga vid blotet. Under blotfriden bjuder man in makter och gudar som man vill ska närvara, exempelvis Frej, Freja och Sunna. Frej och Freja är syskonparet vanerna som står för fruktbarhet i sammanhanget och Sunna är solen som står som högst. Vi vänder oss även alltid till platsens rådare där vi befinner oss, i år är det skogens. Dessa är de som råder över platsen, för vi är ju faktiskt där och lånar den av dem en stund.

Så denna högtid är egentligen kyrkans påhit då dom inte ville att det skulle vara en hädninsk högtid. Det var gammal sed, att då offer skulle anställas, skulle alla bönderna komma till det ställe där templet var beläget och föra dit sina förråd, som de skulle hava medan gästabudet pågick. Vid det gästabudet skulle alla män ha öl; det slaktades också alla slags småboskap och hästar. Det blod som man fick därav kallades »hlaut», och »hlautbollar» kallades de kärl som blodet förvarades i. Med »hlauttenarna», som liknade kvastar, skulle man rödfärga altarena och templets väggar utan och innan och stänka blodet på folket; men köttet skulle man koka till att undfägna de närvarande med. Eldar skulle brinna midt på golvet i templet och kittlar hängas däröver; man skulle bära bägarna rundt omkring elden, men den som gjorde gästabudet och var hövding, skulle signa bägaren och all offermaten, först Odens bägare — den skulle man dricka för seger och makt åt sin konung —, sedan Njords bägare och Frös bägare för god årsväxt och fred. Många plägade på den tiden att därnäst dricka Brages bägare; man drack också skålar för sina högsatta fränder, det kallades minnesskålar.[3]

Så vad vi firar är ett mysterium, fast i verdags mun är det Jul och Midsommar fast det inte finns någon religös koppling mellan dessa högtider och och kristendommen. Då även Kristendommen är en klipp och klistra bok som missar runt 90% av vad Torran förmedlar. Och sen är alla våra lagar baserade på dena klisterbok. I Torran finns det över 500 böker så som Jesaia, Matteus osv. Fast kyrkan skulle aldrig erkänna ders misstag då det skulle få konsekveser som är oöverskådliga.


28/6-23

Snip snap slut så var denna uppgift slut :) Nu är det bara en 1 v kvar på Wavin, då dom håller på med en stor omorganisation. Där dom städar upp ganska bra alla vi som går som kunsulter får gå samt 17 till på Wavin. Blir lite tråkigt att lämmna då man ha trivits bra där. Men jag har fått ett nytt uppdrag på någon stenlev tror jag det var. Men men man får veta nästa v var och vem. Det vart iaf en bra löneförhöning så man får vara glad för det :)

7/7-23

Ja då var sista dagen klar då på Wavin, vrt lite sorjligt att lämna då man trivdes bra där. Men men det kommer bya utmaningar inom kort så det blir nog ba det med tiden :).

EEM har fflat med biogasen här och höjt den tillm nya oker priser, Inte för att det är kritiskt dyrt men iaf, ansvarig förEEM gasavd sa för ca 1,5-2 V sedan att gasen skall vara 20 % biligare än bensinpriset. Och nu idagarna så är det bara 5 % (inderekt en höjning på 15 %) , som jag för mitt liv inte kan förstå. Dom får ju matafall och avlopps helt gratis utan att behöva bet ett öre men ändå ska dom höja priset med 15 % (kan inte komma ihåg när jag eller någon annan fick en löneförhöjning med 15 %, ok om man inte räknar med dom som inte gör någoot så som politiker eller utildade. Dom fixar ju sina egna löner utan att förhandla med någon :(

10/7-23

Första dagen på min sem, undlig känsla att inte behöva gå upp och passa en tid. Man får se till att man lägger lite tid på landet så man får dom små sakererna klara . Det jag helt klart skulle behöva hinna nu är att få vedförrådet flyttat till platsen där jag vill ha det, men frågan är om jag hinner.

Uppdatering:

Nu borde väll till och med dom utbildade fatta att det är för zsent att göra något åt den globalauppvärmningen? Okunniga personer som tror sig veta/kuna och då sådligen tar fel beslut bör vi betack oss för. Att driva eldriften så hårt som dom gör utabn att täbka ett steg längre är ett gigantiskt klavertramp utan desslike, för enligt dom ska vi ersätta alla förbräningsmotorer med batteri som tar vårt grundvatten i anspråk. Och sen öka vår konsumtion och vårt uttag av jordens resurser för att bygga nya bilar som släpper ut lika nkt CO2 som alla andra bliar gör vid produktion. Fast vi gör då en sak som kanske kan kallas för klimatsmart (inte miljövänlg) om det inte vore för batterierna. Återigen har dom lärda uppmät temp som aldrig för vart så höga eller avsmäöltningen vid våra poler.

Säger det igen.... anpassa er för den nya tiden, gör det ni ska och bygg efter dom nya förutsättningarna. LITA INTE PÅ FOLK MED HÖGRE UTBILDNING ÄN GYMNASIE!! Dom kan inget iaf, sebara hur fel dom har vid varje klimatmöte eller eller hur överaskade dom blir varje år:(

15/7-23

Nu är man hemma efter nästan 1 v på landet :) Där jag inte riktigt har kommit överens med det qvinnliga könet Det började när jag skulle ta bort ett av dom tre getingboen som funnit på/runt huset, ett var under altanen och det vart lite utmanande att sita där så det var tvunget att motas bort (stick 1). Sen var det ett lite större under takplåten, även det på altan sidan och det fick jag bort utan att bli stungen. Sen hade vi ett under knutbärdan på trädgårdssidan och där var dom lite mer ilskna (stick 2) men dom tror jag att jag fick bort kan vara någon arbetare kvar (qvinnor allt detta). Så om det nu inte räckte med dessa små gynnare så fick jag 2 st festingar (nä det är inga partyfolk utan spindelart) och där var det åxå qvinnor. Sen för att avsluta min mobbnings runda så vart man attackerad av mygg i svärmar ...men jag är stor och stöddig så jag överlevde även denna totyr :)

Nu till lite pajkastning som jag är så duktig på :) Vi börjar med okunniga som inte har ett unns vett. I Eskilstuna har vi EEM som även tillverkar BIOgas samt säljer den till oss som behöver/vill ha den. Nu är det så at herr hjärnsläpp (ansvarig för produktionen av denna) har beslutat att först inte sänka gasen till 20 % under bensinpriset som har vart målet under våren och åre innan. Varför vet jag inte men att bara ha en skilnad på 5% som det är nu kommer inte att gynna klimatet eller EEM´s plånbok, för om jag inte misstar mir så kommer dom som har möjlighet att tanka gas hoppa över det då det finns betydligt fler bensinmacka, och att åka i runda tal 2 mil för att fylla på gastanken för ynka 5 % är inte skäll nog. Då var vi där igen då.... Högutbildade vet inte mkt dom

Sen har vi det där med vården. Återigen kan inte regionerna få sina budgettar att gå ihop, undrar varför ?? en stor anledning till det är att det siter fel folk på rätt plats. Sagt det förr men upprepar mig igen , det finns bara ett sätt att få regionen att gå med plus och det är att sätta stopp för konsulter inom vården, jaja vet att tappet på personal skulle bli stort. Men ni som resonerar på det viset har inget förstånd, för om du plockar bort alla rekryterings företag och ger alla anst ett bra påslag på deras löner så blir tappet inte så stort. Om regioenen får lös 1,5 Miljarder och dela ut 1 av dessa potter till uskor vårdbiträden skuksk och labb personal, sänker twempot betydligt på avd så kommer passienterna att kräva mindre medikament och det blir yttligare en besparing. En gyllene regel som aldrig slår fel...Du kan inte spara dig ur en kris!!

22/7-23

Ja nya uppdraget är nu i rullning, att lyfta ner och skära bort topp plasten på marksten var ett kanska monotomt jobb, men om det fortsätter och gå så här bra så blir jag nog klar med detta 3 v jobb på 2 v :) Sen vet man inte om dedt finns mer att göra eller hur det blir, men det får man se när denna upp gift är klar. Min kolega tycker jag stressar och jobbar för fort, han säger att han inte kommer att bibehålla tempot då han inte orkar. Stressa har jag inte gjort sen jag var 28, allt tar sin tid. Det handlar om att få lika mkt gjort fast på kortare tid och mindre energi = ta det lugnt men jobba metodiskt:)

Lite bilder på vad man gör kankse är på sin plats:) ca 150 pall ca 2000 pall kvar :)

och denna truck körjag, 5 ton och diesel och riktigt skön att brumma omkring i. Gemför med dom andra "varelserna" som jag brummat omkring i:)

29/7-23

Det har tagit på krafterna att jobba på Bender Marksten, inte bara för att chefen där tyckr att vi gjort det snabbt och rätt. Han skickade på oss lite andra jobb åxå och dom gjorde vi på runt en dag, och som det såg ut i Fred. Så var alla jobbem klara (även det som han inte hade gett oss utan avr mitt eget intiativ. Men nu på Månd. Skall min kolega tydligen fått i uppdra att hita pånågot till mig, hoppas att det blir något att bita i:)

Elbilen (om det stämmer dvs) som tog eld på båten utanför Amsterdamm tror jag det var och orsakade en total förlust på ca 3000 bilar verkar ju vvara en bbra investering (ja elbilen menar jag) att folk går på det dät att köpa elbil tycker jag är sorligt, att folk inte fattar bättre. Det är ju bl.a deras fel att elen går upp genom taket. Lite matte som visar att jag har delvis rätt. Genomsnitts batteriet i en elbil är på 45 A och det finn runt 350,000 elbilar i Sverige så matten blir då 350,000 * 45A = 15 750 000 A , och vårt elnät klara inte normaldrift så att lägga på dessa strömmar på ett redan ansträng nät är ingen bra ide.

På jobbet kör jag en deisel truck på 5 ton och jag såg en intresant skylt när det kom till deisel ”tydligen någon typ av miljö Deisel” men när man såg skylten blev man lite rädd (uppriktigt nervös iaf) Om denna typ av brännsle är ok så skulle man likajärna ta brännsle från Tjernobyl, den effekten avtar redan efter ca 100 år och i visa fall 500 år och mer. Ni får avgöra själv, här är skylten:)

05/08-23

Har försökt inst Liux idag (köpte en ga laptop för en hundring, inget speciellt eller så utan bara en liten Celiron). Man behöver inte för snabb när man bara vill ha något att leka med och öva på, vill återuppta mina kundskaper inom Linuxvärlden. Men man märker att man tappat en del under ca 25 åren man vart borta från Linux , var inte sålätt som jag kommer ihåg utan allt blir lite mer problematiskt när man inte hållt på :)

8/8-23

Ja då sammanfattar vi det otänkbara. Våra franska tåg kan inte köras i Sverige då dom tydligen inte är byggda för nordiskt klimat. På vintrana fryser växlar (ok inte tåget fel) på vårana är det smälltvatten som är lite av ett problem , på sommaren är det rälsen och solkurvor och på hösten är det löv och hjulen får inte grepp. Finns det något tillfälle som dom INTE har problem? När det inte är relsen så är det nya omläggningar eller att personalwen är undebemanad (tycker lie som man har hört det argumentet förr. Är det inte konstigt hur statliga verk alltid skyller på underbemaning?) Man kan ju fundera på om det är ledningen som det är fel på?, för innan denna hysteri om att göra allt privat så tyckte jag iaf att det funkade bra. Men så fort man lägger in pengar i omr som handlar med/om människor så faller allt, ett litet tips kombinera aldrig pengar och människo då blir det fel.

9/8-23

Vad är det som är problemet? Vi har vetat om att nedebörden ska öka med den globala uppvärmningen i ca 10 år, ändå kommer Hans som en överaskning utan någon som hälst förvarning...tror inte det. En sån där pappersvändare sa på TV att det skulle vara omöjligt att tåget spårar ur pga regn, mm vist var det omöjligt tur att det fanns nån med lite vet som kunde minimera skadorna, när det kommer till vägar/järnvägar anv man U-profiler som tunndlar för vatten. Dessa kommer att stabilisera vägen uppepå. Och för samhällen/städer gör man evakuerings dammar på x-ant miljoner liter för att på så sätt ha ett tillfälligt magasin för allt vatten, det finns ett ant mindre här i E-tuna men för hela staden behövs det ett betydligt större.

Det finns omr i varje by/samhälle/stad som kan ornas till för ett översvämningsmagasin på miljarder liter vattten, om man sen borra lite hål i dammen så kanman tillämpa perkulator brunnar som få vattnet att skunka ner till grundvattnet lite fortare . Naturligvis behöverman sandfilter till dessa brunnar men det är ju ingen större konst att ordna.

Så då har jag givit er en bra del lössning på ett koplext problrm som vi sj har skappat.. som så mkt annat

16/8-23

Nu borde det vara helt klart hur vi i Sverige är uppdelade, vi har oss fotfolket som drar det tyngsta laset inom alla kategorier. Det är vi som bygger, vårdar och håller allt snyggt och fint, sem har vi dom som tjänar på oss och bestämmer över oss men som inte kan knyta skorna utan Youtub. SD i justitsiedepartimentet vad den ny heter, han kan driva och racka ner på religoner och folk utan att det kallas för hetts mot folkgrupp (kan man inte säga att muslimer är en folkgrupp?) och hitta på saker som kanske inte är helt 100. För enl honom var han en mördare och lögnare (Muhamed pratar jag om nu), kanske var det så jag vet inte då jag inte kännde honom personligen, men SD ”i know best” har glömt en liten detalj. Hur var det under korstågen? Frågade dom om det gick bra att byta eligon eller hur var det? Eller när vi Europer kom till det nya landet i vest, frågade vi om vi kunder dela på marken? Eller gav vi båtbiljetter till dom svart under 1800-talet och lovade dom guld och gröna skogar för att få dom att flytta till det nya landet?. Svaret på dessa frågor borde ju vara nej, om jag går ut på torget och skriker ut med alla invandrare så begår jag brott kan jag tänka mig. Men att säga som SD sa i ett ofentligt rum (Twitter) så är detoper kom till det nya landet i vest, frågade vi om vi kunder dela på marken? Eller gav vi båtbiljetter till dom svart under 1800-talet och lovade dom guld och gröna skogar för att få dom att flytta till det nya landet?. Svaret på dessa frågor borde ju vara nej, om jag går ut på torget och skriker ut med alla invandrare så begår jag brott kan jag tänka mig. Men att säga som SD sa i ett ofentligt rum (Twitter) så är det ok tydligen

 

Kommer kanske en till under kvällen

19/8-23

Kommer att försöka börja med en Youtub kanal, och om de funkar som jag hoppas på så blir det nog så att jag mer och mer går över till det, mkt för att min stavnng inte är av den högsta kvaliten och blir nog lite enklare för mig att udvika en del konstiga stavningar. Vid ev stavfel när jag pratar blir nog lite svårare att korriggera då. Så idag Lörd så kommer jag att införskaffa mig på en webkammra med en hyfsad upplösning ”vill inte kosta på för mkt ifall det tjäns fel att sitta i blickfånget”.

Ransdal ringdei Torsd. Och undrade ifall jag kunde hoppa in och packa lite på ett företag här i E-tuna och hjälte som jag är så vek jag inte ned mig för en utmaning, så igår var det till att jobbaigen … synd bara att det var en dag...dom andra 364 dagarna blir det nog inte så mkt att göra.

26/8-23

Får nog plita ner lite här igen då. Har inte kommit fram till hur man gör med vidoblogg, så det kommer nog att ta ett tag innan det blir verklighet. Vart lite dålig nu under veckan som vart så et har vart mkthostande och en del sovande, men 2,5 dagar av dödsångest och den lägsta tem gonom livet har jag nu vart och knackat på dödensrike (ja Egyptermas rike) men nu var det ingen där och öppnade, så det var nog bara en grej dom anv för att göra sig större än dom var..evigt liv dvs:). Men min lägsta temp var i stl ordningen frysen, den var på hissnande 36,9 C jag har aldrig haft under 37C vad jag kan komma ihåg. Nå väll nu hr jag provat på det åxå så nu vet jag :))

2/9-23

Om det nu finns någon där ute som fortfarande tvivlar på mitt ord så titta på hur det ser ut i(tror det var Umeå) där det har sagt upp 20 ambulanssjuksköterskor (usch det var ett svårt ord för min hjärna :)) på en mån . Och denna kris som vi står in för idag med blåljuspersonal är 100% högutbildades fel. Nää säger nog en del som vill fösvara sin obefintluiga roll i samhället men har en bra lön, ju högrwe utbildning man har dessto mindre kan man . Låt mig förklara, jo det är så att har man lagt ner så många år på att visa att mman inte kan något så går man tillbaka till det man har läst (en microskopisk del av ett problem) och hävdar att man har rätt ...vilket i slutänden visaratt man har fel men aldrig kan erkänna det...utbildad = feg. Nu har vården havirerat i norrland och snart kommer även brandkår och polis att drabbas. Så jag tycker att vi tar mössan i handen och bockar mot dom okunniga som gör att dom flesta samhäälen i EU nu kommer att vara en kriminell högborg :( Hipphipp hurra.

Titta hur det ser ut med alla delar ser ni att jag har haft rätt i alla dessa år som jag har sparket sande på dom utb:((

3/9-23

Ja idag är det min stora dag :) nä inte min födelsdag utan den dagen då jag ska lägga upp en video-blogg, det blir lite av samma sak som här, fast utan stvfel ”hoppas jag# men i samma anda som här. Jag kommer att ha lättare att förklara vad jag menar då jag är av lata/bekäma naturen och inte orkar skriva hur jag menar alla ggr:)

5/9-23

Så där då har man ett par video-bloggar uppe nu :) var lite konstig kännsla att kunna prata med sig själv och hålla en monolog :) Jag är väl tvungen att skicka upp länken här ifal det finns någonsom vill se:)

https://www.youtube.com/channel/UCB1Rwo6IYMAJzubNVMV8zEw .så om det är någon som vill se så varsegod :)