Vårt fridtidshus

 

Här har vi regelstommen efter att jag fått upp taket, med takstolarna och regel vägen kostade ca 26,000 kr, var av bara takstolarna kostade 10,000.

Konstruktionen som den står nu stod på detta sätt ca 4-5 veckor utan att den röde sig

Här ser man ed del av alla lekakulor säckar som gick åt. dom la jag under huset för att ersätta markisolering och för att ledabort fukten under huset.

Leca har mkt bra isolerings kapacitet. Så golvet har en isolering på ca 300 mm

Här ser man en antyden om vart säkrings skåpet kommer att vara . det var lite trixande just med elen och var man nu skulle placera alla utag och bryttare, nu efter ser man att det skulle kanske gjort på annat vis när det kommer till visa utag och brytare.

Fult sjå med att ordna till vindpapp och isoleringn ut mot uppfarten

Första bilden på ett hus med panel och grundmålat, där av den fina lila färgen :)

Huset utsida börjar ta form,lite foder på dörrarn bara och altanen. Sarjenpå altanen är ek plank för ca 10 Kr M okantat. Ser det som ganska bra pris :)

Nu har vi haft lite ekonomi men då har jag leggat ute i ca 4-5 månader och inte haft tid att hålla på med landet. Nu har jag iaf lite sem nästa sommar så då är det full fart på landet och göra klart så mkt som jag kan under ca 3 veckor. altanen måste vara klar samt kaminen måst göras klar, så man kan börja bo där på vintrana åxå. så altanen takfotsplåten och kulverten samt målning av allt inomhus är det jag sicktar påå under mina 3 veckor :) hoppas på att jag orkart och att jag har ekonomi som behövs för allt :)

Här platsen där vi kommer att bygga duschen (på ett nytt byggsätt därav den låga kostnaden.) Det kommer att bli en fölljetång steg för steg är det tänkt.

Självklart kommer jag att filma när jag får tid/kommer ihåg

 

Nu börjar alla tester och antaganden för duschrummet. Kommer att pressentera mina (tester) med krymppning av virke , fuktkvottredusering och hur många procent Thermoskyddet får virke att krympa efter att fukten ventilerats ut  
Här kommer olika tester att göras samt presenteras. Även olika byggsätt kommer jag att försöka ge en blid av, Även dom lösningar som jag redan anv i huset.

 

Datum 25/11-17

Vikt 593 G

Längd 300 mm

Bredd 155 mm

Dj 27 mm

Fukt % 15

Ändbit halv skyddad

Mätning 1

Båda dessa bitar är 30 Cm långa och måtten är ca 25*150 initsialt och efter ca en månad kommer jag att se hur mkt bitarna krympt elle svällt. Båda bitarna kommer att förvaras i vekstaden som är mer som en carport med dörrrar och ett fönster mkt god ventilation

Datum 25/11-17

Vikt 712 G

Längd 300 mm

Bredd 152 mm

Dj 27mm

Fukt % 24

Ändbit halvt oskyddad

 

Här kommer en bild på obehandlade biten efter ca 1 mån, här ser man även ursprungsmarkeringarna vikten är

Mätning 2
Här kommer den Thermoskyddade biten
 

Datum 20-12-17

Vikt 593 G

Längd 300 mm

Bredd 155 mm

Dj 27 mm

Fukt % 15

Ändbit halv skyddad

Slutsats

Vikt och måt har inte förändrats på någon av bitarna. Uttorkningen kommer att fortsätta under våren, då det bara vart någon plusgrad i verkstaden (det är som en carport med dörrar) och jag förväntar mig att kvoten på den behandlade kommer att skunka till runt 10-12 %

Datum 20/12-17

Vikt 712 G

Längd 300 mm

Bredd 152 mm

Dj 27mm

Fukt % 16

Ändbit halvt oskyddad

 

Vårt avlopp som vi anv för enbart köket är av BDT typ, dvs bad-dusch och tvätt och är för en brukare (en anslutning ej WC) Jag gjorde på följande sätt: Inhandlade en blåtunna på runt 200L och gjorde ett hål i nederkant 25 mm. Jag monterade en PRK-koppling för ett 20mm PEM-slang och tätta upp det mer rikligt med utomhussilicon (som ett biligare alt anv man kopplingar av plast, blir ca 250-300 kr billigare) . Sen köpte jag aktivtkol (inget krav men minskar mängden bakterier och virus i naturen) jag hälde ner allt kol i botten på tunnan och monterade PEM-slangen med ett insekts nät i ämden för at förhindra kolet att följa med vattnet. sen la jag en markduk uppepå kolet så att sanden inte ska blanda sig med kolet. Fyllde på med 80 L vanlig sant (otvättad) och la sedan en markduk på det. sista lagret som jag la dit var 40L lecakulor. Ärligt talat vet jag inte om dom har någon betydelse, för mig var det bara att bli av med det jag hade så. Och så här ser det ut idag

ska snygga till det senare så det blir lite mer fotovänligt :)

Rening av BDT-vatten med hjälp av växter

Jag har funderat på att rena vårt BDT-vatten yttligar en gång. Först går vattnet ner och i genom (tunnan) och i dag så släpper jag ut det vattnet utanför garaget.

Men min tanke är att leda det till en trappstegsrening med hjälp av dessa växter.Min förhoppning är att vattnet skall vara så pass rent att man kan anv det som dricksvatten när allt är klart, 100%kretslopp när det kommer till vatten delen iaf :)

 

Har börja ladda upp för att påbörja vår uteplats, här kommer jag att anv teknik från Egyternas tid nämnligen Slandvattenpass. Ska försöka gör det så förståligt som bara är möjligt (vill bara påmina er om att jag inte är utb snickare eller byggare, så en del av formuleringarna kan vara felaktiga.)

Här är först filmen: slangvattenpass 1-3 slangvattenpass-2 2-3 slangvattenpass-3

Vår uteplats börjar nu bli halvklar, vart ute i 4 dagar och har nu fått upp ½ bärlinorna. Så nu är det 2,5 ut från huset och nästa gånga jag får tid att åka ut ett par dagar så skalljag fortsätta med kortlingarna. Sen är det trall på första delen :)

Så här der det ut nu:

Tänkte även visa hur Ekkanter ser ut efter legat ute i 3 V när det kommit 17 mm regn :)

Så här ser en Ekände ut efter att den legat ute i 17 mm regn

 
 
 
 
 

Tillbaka